Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μεταμόρφωσαν την ΑΕΚ Ντακόλ και Πλατέλλας! Πήραν τη νίκη οι Κιτρινόμαυροι με 2-1


Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης πέτυχαν από ένα γκολ μέσα σε λίγα... δευτερόλεπτά και έδωσαν ποιότητα στην γραμμή κρούσης της Ένωσης -Την καλύτερη φετινή ΑΕΚ είδαν κόντρα στην Καλλιθέα οι οπαδοί της, μέχρι να ξεκινήσουν οι αλλαγές -Πήραν τη νίκη οι Κιτρινόμαυροι με 2-1, παρά το κακό δεύτερο ημίχρονο -«Βράχος» ο Καραγκιολίδης -

ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ & ΝΙΚΟΥ ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗ
Το μεταγραφικό ντεμαράζ της ΑΕΚ, με την απόκτηση ποδοσφαιριστών ικανών να κάνουν τη διαφορά, ήταν δεδομένο ότι θα μεταμορφώσει την ομάδα. Και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος, ούτε και... υπεροπλία για να αποδειχθεί αυτό. Απέναντι στην Καλλιθέα, από το πρώτο της παιχνίδι ως «ενισχυμένη», η Ένωση παρουσίασε εντελώς διαφορετική εικόνα, έχοντας ως βασικούς πρωταγωνιστές τους Ντακόλ και Πλατέλλα, τους μόνους από τα νέα αποκτήματα που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα και πήρε τη νίκη τελικά με 2-1 χάρη σε δικά τους γκολ.
Η παρουσία των δύο νέων αποκτημάτων στην ενδεκάδα ήταν αρκετή για να «ζωντανέψει» την επίθεση, ενώ και συνολικά η ομάδα πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, μέχρι να ξεκινήσουν οι αλλαγές. Είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ, ενώ αμυντικά δεν απειλήθηκε καθόλου. Όλα αυτά, στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο, οι πολλές αλλαγές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Κριστόφ Βαζέχα είδε το παιχνίδι... διαφορετικά (έκανε μόλις τρεις αλλαγές συνολικά!) αποσυντόνισαν την Ένωση, που κατάφερε πάντως να κρατήσει σκορ νίκης, χάρη και στις πολύ καλές εμβάσεις του Καραγκιολίδη.
Ωστόσο, αυτό που μπορεί να κρατήσει ο Τραϊανός Δέλλας από αυτή την αναμέτρηση είναι το μήνυμα που έστειλαν οι νέοι, Πλατέλας και Ντακόλ (ο Βραζιλιάνος έδειξε μάλιστα να βρίσκει αμέσως χημεία με τον Μπρέσεβιτς), τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει να περιμένει να προστεθούν στο παιχνίδι της ακόμη περισσότερα από τους Πόποβιτς (μπήκε σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα δεν τον βοήθησε να ξεχωρίσει) και Τσιρίλο (δεν αγωνίστηκε).
Λίγα... δευτερόλεπτα αρκούσαν!
Η ΑΕΚ ήταν το απόλυτο αφεντικό του πρώτου ημιχρόνου... Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι Κιτρινόμαυροι πήραν τα ηνία του αγώνα, άρχισαν να πιέζουν την Καλλιθέα και κατάφεραν να δείξουν τα δόντια τους άμεσα. Στο 11' μάλιστα θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο διαιτητής Αντωνίου έδειξε πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή, όμως έπειτα από υπόδειξη του βοηθού πήρε πίσω την απόφασή του.
Ωστόσο, αυτό δεν επηρέασε καθόλου τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης και το έδειξαν τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτά κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ! Στο 15΄ο Ντακόλ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε λίγο και ένα σουτ. Η μπάλα βρήκε στα σώματα και έφτασε στον Πλατέλλα, από αριστερά. Εκείνος στόπαρε ωραία και με ένα «ξερό» σουτ κατάφερε να νικήσει τον Κατσούλη.
Πάντως, ό,τι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση ο Ντακόλ (που έκανε το πρώτο σουτ) το πέτυχε 30 δευτερόλεπτα αργότερα («τυπικά» στο 16'). Έπειτα από ένα γέμισμα και λάθος του Φαγέ, ο Βραζιλιάνος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το 2-0. Στο 27' η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ: ο Κορδέρο έκανε μια φανταστική κάθετη πάσα για τον Ράμα, εκείνος προχώρησε, βγήκε τετ α τετ, όμως ο Κατσούλης κατάφερε να διώξει ενστικτωδώς το πλασέ του άσου της ΑΕΚ.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο, ενώ η Καλλιθέα κράτησε λίγο περισσότερο τη μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρει να προβληματίσει ουσιαστικά τον Βούρα. Ωστόσο, η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για την ΑΕΚ, στο 35'. Ο Μπρέσεβιτς έσπασε ωραία τη μπάλα για τον Ντακόλ και εκείνος κατάφερε με κόντρα (που πήρε έπειτα από προβολή του αμυντικού) να την στείλει στο αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα, ένα πλασέ του Ράμα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και έτσι το 0-2 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου...
Αποσυντονίστηκε, αλλά είχε Καραγκιολίδη
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Τραϊανό Δέλλα να διατηρεί μεν την ίδια ενδεκάδα, όμως μέχρι το 56' είχε κάνει ήδη τις πρώτες πέντε και συνέχισε στον... ίδιο ρυθμό (κάτι λογικό, μιας και επρόκειτο για φιλικό προετοιμασίας). Όμως, ο Κριστόφ Βαζέχα από την πλευρά του δεν προσέγγισε με τον ίδιο τρόπο το ματς και έκανε μόλις μία αλλαγή το 76'. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αρκετές αλλαγές αποσυντόνισαν την ΑΕΚ και έδωσαν την ευκαιρία στην Καλλιθέα (λόγω των αρκετών λαθών) να πάρει την κατοχή και να πιέσει.
Στο 55' το σουτ του Φαμπρίτσιο δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 61' ο Φαγέ έκανε ένα πλασέ εξ επαφής, με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει εξ επαφής! Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Λούκας Γκαλάν μπήκε στην περιοχή, ο Σταθάκης δεν κατάφερε να τον σταματήσει και με πλασέ έκανε το 2-1. Ακολούθησαν δύο σουτ του Αμανατίδη (66' και 71') και ένα του Σταύρου, όμως ο Καραγκιολίδης ήταν και πάλι εκεί.
Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στην επανάληψη ήρθε στο 73΄, με τον Ντακόλ να κάνει ένα σουτ και τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Πόποβιτς είχε μια σέντρα σουτ που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 82' ο Δημητρίου από πολύ καλή θέση έστειλε τη μπάλα πολύ άουτ. Στις καθυστερήσεις η Καλλιθέα είχε την καλύτερη ευκαιρία για το 2-2, όμως το πλασέ του έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Έτσι, το 2-1 ήταν το τελικό σκορ...
ΑΕΚ: Βούρας (49' Καραγκιολίδης), Γεωργέας (73' Αργυρίου), Πεταυράκης (56' Τσουμάγκας), Σταθάκης, Τσούπρος, Κορδέρο, Ανάκογλου (77' Παληαρούτας), Ράμα (56' Πόποβιτς), Ντακόλ (77' Παυλής), Πλατέλλας (73' Γροντής), Μπρέσεβιτς (50' Καζβιρόπουλος).
Καλλιθέα: Κατσούλης, Μουσταφίδης, Χριστοφιλέας, Καλαμιώτης, Σταύρου, Φαγέ, Ατματσίδης (76' Ντιέγκο), Πίκολο (80' Δημητρίου), Χαϊκάλης (46' Κατσικογιάννης), Λούκας, Φαμπρίτσιο.
* Οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αρχίσει σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους στις εξέδρες του γηπέδου της Καλλιθέας.
* Οι πορτιέρο της ΑΕΚ βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα...
Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσούπρος, Κοδρέρο, Ανάκογλου, Ράμα, Ντακόλ, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς.
* Στο γήπεδο της Καλλιθέας έκανε την εμφάνισή του πριν από λίγα λεπτά ο Γιώργος Μελισσανίδης.
* Ο Βασίλης Δημητριάδης έχει τετ α τετ με τον τεχνικό της Καλλιθέας, Κριστόφ Βαζέχα, πριν από την έναρξη του ματς.
* "Ευχαριστούμε την ΑΕΚ, το αποψινό φιλικό είναι ένας φόρος τιμής στον Νίκο Σαλευρή", είπε από μεγαφώνου ο αντιπρόεδρος της Καλλιθέας.
* Στο γήπεδο και ο Γιώργος Ρόβας με τον Γιάννη Καραλή, αλλά και ο παλιός παράγοντας της ΑΕΚ Νίκος Στράτος, που αναμένεται να λάβει τη θέση του διευθυντή της «Δικέφαλος 1924».
* Ενός λεπτού σιγή κράτησαν πριν από τη σέντρα οι δύο ομάδες και ο κόσμος στις εξέδρες, στη μνήμη του Νίκου Σαλευρή, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος κατέθεσε στεφάνι.
* Και το σύνθημα... "sexy Bruno" ακούγεται από τους οπαδούς της ΑΕΚ.
* Στο γήπεδο βρίσκεται και ο Μπρούνο Τσιρίλο με την οικογένειά του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger