Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πάνος Καμμένος για Συρία: Η Ελλάδα συντάσσεται με το δίκαιο. Οχι με τα συμβόλαια του Βενιζέλου!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
20130831-121500.jpg
Συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα επί τέσσερις ώρες, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, οι τομείς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και η γραμματεία Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με θέμα τις εξελίξεις στη Συρία.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

«Συγκαλέσαμε σήμερα τους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας και τη γραμματεία Ενόπλων Δυνάμεων και
Σωμάτων Ασφαλείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στη Συρία. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και την εμπλοκή της χώρας μας.
Παρότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από την πρώτη στιγμή, από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ζητήσαμε την επίσημη ενημέρωση στη Βουλή των Ελλήνων, παρότι ο τομεάρχης Εξωτερικών ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, η κυβέρνηση προτιμά τη μυστική διπλωματία από την κοινοβουλευτική οδό.
Την ίδια στιγμή βλέπουμε κράτη όπως η Μεγάλη Βρετανία να κάνει συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και να παίρνει αποφάσεις, αφού ενημερώνεται από την κυβέρνηση, για την εμπλοκή ή μη της χώρας στις εξελίξεις στη Συρία. Αυτό που ζητάμε είναι, πρώτον, την επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, αλλά και τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Το δεύτερο είναι να περιμένουμε όλοι τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου Ασφαλείας, την έκθεση των ελεγκτών, πριν αναληφθεί οποιαδήποτε επιχείρηση ή πρωτοβουλία στην περιοχή της Συρίας.
Και στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Έχουμε αυτή τη στιγμή, δύο απαχθέντες ιεράρχες στην περιοχή και ουδείς έχει ενδιαφερθεί. Οι επιπτώσεις από ένα τέτοιο χτύπημα δεν αφορούν μόνο την Μέση Ανατολή, αφορούν την ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αλλά και με δικαιοσύνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στην Συρία και βεβαίως να αντιληφθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα, ούτε μέσω της συμμαχίας του ΝΑΤΟ για εμπλοκή της χώρας. Ας μην προτρέχουν λοιπόν οι κυβερνώντες, και ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα πρέπει να καθορίσει τα συμφέροντά της σε σχέση με τις ΑΟΖ και την χάραξη της ΑΟΖ, ιδιαίτερα με χώρες όπως είναι η Αίγυπτος και η Λιβύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger