Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω σχετικής εγκυκλίου, προαναγγέλλει εξαιρέσεις από το καθεστώς διαθεσιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων, την ώρα που το Μαξίμου ζητεί από τα υπουργεία να έχουν...
αποστείλει το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου, τη λίστα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα.
Αναλυτικότερα, με τα κριτήρια που καθορίζει η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διασώζονται πέντε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εξαιρέσεις αφορούν τις εξής κατηγορίες:

- Υπάλληλοι με αναπηρία άνω του 67%.

- Πολύτεκνοι (με περισσότερα από 4 παιδιά, που είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού ή είναι μέχρι 25 ετών και υπηρετούν τη θητεία τους. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι γονείς χωρίς σύζυγο με τρία παιδιά, εφόσον είναι 23 ετών, άγαμα, σπουδάζουν ή υπηρετούν στο στρατό).

- Όσοι φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους με αναπηρία άνω του 67% και έχουν εισόδημα χαμηλότερο των 12.000 ευρώ (η κατηγορία αφορά τέκνα ή άλλα μέλη της οικογένειας με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας).

SPΙEGEL : ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2014


Στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας, το αργότερο ως τις αρχές του 2014 προχωρά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της κεντρικής τράπεζας...
Bundesbank - η οποία, πάντως, κληθείσα να σχολιάσει το δημοσίευμα, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.
Σε κάθε περίπτωση, η "πληροφορία" αυτή έρχεται να προστεθεί στην έντονη φημολογία περί νέου κουρέματος του ελληνικιού δημόσιου χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου - κάτι πάντως που αρνούνται (για ευνόητους λόγους) τόσο η Α. Μέρκελ όσο και ο Β. Σόιμπλε.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ενέκρινε στις 29 Ιουλίου τη δόση των 1,7 δις. ευρώ προς την Ελλάδα μετά και την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης από την ευρωζώνη, καθώς διασφαλίστηκαν οι

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Δήμαρχος Τήνου προς πρωθυπουργό περί "παραλογισμού"

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, καθώς έχει δημιουργηθεί, όπως αναφέρει, «σοβαρότατο πρόβλημα» με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, οι οποίες καθυστερούν να εκδώσουν τις αναγκαίες εγκρίσεις για την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί.
Ο κ. Κροντηράς, μάλιστα, σημειώνει ότι μετά τις διαμαρτυρίες του προς τις αρμόδιες αρχές, αντί να δοθεί λύση στο πρόβλημα, η «γραφειοκρατία διογκώθηκε», καθώς από πέντε δικαιολογητικά που ζητούσαν οι υπηρεσίες από τους ενδιαφερόμενους, από τις αρχές Αυγούστου αυξήθηκαν σε οκτώ.
Ο δήμαρχος Τήνου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάνει λόγο για τον «απόλυτο παραλογισμό» παραθέτοντας στον πρωθυπουργό την επιστολή που έχει αποστείλει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα την κοινοποιεί στον υπουργό Πολιτισμού, τους βουλευτές Κυκλάδων και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου

«Σιγά μη το βάλεις…»

Η... πρόκληση του Ντούσαν Μπάγεβιτς προς τον Βασίλη Δημητριάδη και η σιγουριά που δεν δικαιώθηκε

Να... πειράξει τον Βασίλη Δημητριάδη θέλησε στην απογευματινή προπόνηση ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ... προκάλεσε τον παλαίμαχο άσο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του κόρνερ. Ο... Μπιλ παρουσιάστηκε σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει, όμως η προσπάθεια του δεν ήταν καθόλου καλή. Κάτι που έκανε τον Μπάγεβιτς να μην μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια του...

Αργαλαστή


Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, μήλα Zagorin διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Πηλιορείτικων Φρούτων» που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία <<Δημάδη του Φιλικού>> στην Αργαλαστή στις 13 Αυγούστου 2013, στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2013».
Το πρόγραμμα που έχει καθοριστεί, περιλαμβάνει ομιλίες για την χρησιμότητα των φρούτων στη καθημερινή διατροφή από ειδικούς διατροφολόγους, πολιτιστικές δράσεις, αλλά και … γευσιγνωσία φρούτων.

ΟΙ ΧΑΛΑΣΟΧΩΡΗΔΕΣ" Όταν ο Παπαδιαμάντης σατίριζε προεκλογικά ήθη...

Οι Χαλασοχώρηδες: Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα Ακρόπολις, από τις 12 έως τις 22 Αυγούστου του 1892. Εκτυλίσσεται σ' ένα νησί (προφανώς τη Σκιάθο), κατά την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου και ανήμερα των εκλογών.
Το διήγημα του Παπαδιαμάντη γράφτηκε υπό την επήρεια των εκλογών της 3ης Μαϊου 1892, που έφεραν στην εξουσία τον Χαρίλαο Τρικούπη. Ένα χρόνο αργότερα, η Ελλάδα πτώχευσε. Ο «κοσμοκαλόγερος» των ελληνικών γραμμάτων σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής του και προβάλλει τις παθογένειες του ελληνικού κράτους.
Με το διήγημα αυτό, ο Παπαδιαμάντης αφήνει την καθαρά ηθογραφική περίοδο της πεζογραφίας του κι εγκαινιάζει τη μοραλιστική και σατιρική, χτυπώντας και ελέγχοντας τα τρωτά της εποχής του σαν κοινωνικός ανατόμος και παρατηρητής.
Οι Χαλασοχώρηδες έκαναν μεγάλη αίσθηση στους πνευματικούς κύκλους της εποχής του Παπαδιαμάντη. Στο εισαγωγικό σημείωμά του, ο εκδότης της Ακροπόλεως, Βλάσης Γαβριηλίδης, ανέφερε:

O παπούλιας στις 15 Αυγούστου στη Λευκάδα... να τιμήσουν όλοι τον πρόεδρο που υπογράφει όλα τα παράνομα κι αντισυνταγματικά διατάγματα των γερμανοτσολιάδων!

Στις 11:30, θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδρίου για τον εορτασμό της

Δελτίο Τύπου : Απλοποίηση διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας

Δελτίο Τύπου
Θέμα: «Απλοποίηση διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας »

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών Επαγγελμάτων ενημερώνει τα μέλη της αναφορικά με την απλοποίηση διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας, συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄1586/21-6-2013 αριθμός Πυροσβεστικής Διάταξης 13/2013 περί απλοποίησης διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας σε επιχειρήσεις του Κλάδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πλέον για την χορήγηση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας απαιτούνται:

Τα εισιτήρια με Βέροια

Ο Πλατανιάς υποδέχεται τη Βέροια το ερχόμενο Σάββατο στην πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λίγκας και στην κρητική ΠΑΕ περιμένουν τον κόσμο να γεμίσει τα Περιβόλια.

Τα εισιτήρια με Βέροια
Έτσι, εξέδωσαν τη Δευτέρα ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνουν για τα εισιτήρια της αναμέτρησης με τη «βασίλισσα του Βορρά», ήτοι τις τιμές των και τα σημεία διάθεσής τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τη Βέροια, το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 7.15 το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2013 – 2014, θα πραγματοποιείται από αύριο Τρίτη έως και το Σάββατο (πλην της Πέμπτης 15 Αυγούστου), από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, από τα γραφεία της ΠΑΕ στον Πλατανιά και από το νέο σημείο πώλησης εισιτηρίων στα Χανιά, επί της οδού Κυδωνίας 67, δίπλα στο κατάστημα «Σταύρος Σπορ».

Η καλλιέργεια και η χρήση του θυμαριού

Επιστημονική ονομασία: Thymus vulgaris - Οικογένεια: Lamiaceae 
Προέλευση – Εξάπλωση 
Θυμάρι είναι η γενική ονομασία των αυτόχθονων ποωδών φυτικών ειδών του γένους Thymus που απαντώνται στην Ευρώπη και την Ασία. Το θυμάρι είναι ιθαγενές φυτό της Δυτικής Μεσογείου.
Το όνομα για πρώτη φορά δόθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα Θύω που σημαίνει θυσιάζω για αυτό άλλωστε και το χρησιμοποιούσαν ως θυμίαμα στους ναούς. Άλλη εκδοχή αναφέρει ότι προέρχεται από την λέξη Θύμων που σημαίνει θαρραλέος. Είναι γνωστό ότι οι Ρωμαίοι στρατιώτες το χρησιμοποιούσαν για να αποκτήσουν δύναμη και ενεργητικότητα. 
Άλλες πηγές αναφέρουν την χρήση του από τους Σουμέριους κατά το 3.500 π.χ. αλλά και από τους Αιγυπτίους που το ονόμαζαν Θαμ και το χρησιμοποιούσαν ως Βαλσαμωτικό και ως αρωματικό.

Χώρες παραγωγής - Αποδόσεις
Σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας τα παραγόμενα προϊόντα της καλλιέργειας διατίθενται στην αγορά είτε ως νωπά είτε ως αποξηραμένα.
Οι αποδόσεις σε νωπό προϊόν κυμαίνονται από 5 έως 6 τόνους / εκτάριο (1 εκτάριο=10 στρέμματα) ενώ σε ξηρή δρόγη φθάνουν και τους 2 τόννους / εκτάριο. Οι αποδόσεις σε αιθέριο έλαιο κυμαίνονται από 0,05 – 0,5% ανάλογα με την ποικιλία.
Στην περίπτωση που η καλλιέργεια αρδεύεται οι αποδόσεις σε νωπό προϊόν μπορούν να φθάσουν και τους 15 τόννους / εκτάριο με απόδοση σε αιθέριο έλαιο 0,5 έως 1% ή 75 έως 150 kg / εκτάριο ετησίως. Στην Ελβετία επιλεγμένες ποικιλίες αποδίδουν 3% σε αιθέριο έλαιο και συνολική παραγωγή σε νωπό προϊόν 15 τόνους / εκτάριο. Σε ξηρικές καλλιέργειες οι αποδόσεις διαφέρουν σημαντικά.

Χώρες που παράγουν θυμάρι είναι κυρίως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα Το 90% περίπου της παγκόσμιας ποσότητας σε αιθέριο έλαιο θυμαριού παράγεται στην Ισπανία.

Ν/Σ για τον θαλάσσιο τουρισμό τον Σεπτέμβρη


Πρόσω ολοταχώς έχει σημάνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έτσι ώστε, αρχές Σεπτεμβρίου, το σχέδιο νόμου για το θαλάσσιο τουρισμό να κατατεθεί στη Βουλή και, με την ψήφισή του, να ανοίξει το δρόμο για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική στον κλάδο, που αναμένεται να αποφέρει δισεκατομμύρια στη χώρα.
Ολο τον Αύγουστο, το επιτελείο του υπουργού, σε συνεργασία πάντα με το υπουργείο Τουρισμού, εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου το σχέδιο νόμου να βρει το δρόμο για την ψήφισή του από την ελληνική Βουλή.

Οι βασικές κατευθύνσεις του νέου σχεδίου νόμου έχουν συμφωνηθεί σε δύο συναντήσεις που έχουν γίνει και με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η πρώτη υπό την προεδρία του

Ξεσηκωθείτε και μην αυτοκτονείτε......

Αυτοκτόνησε εκπαιδευτικός στο Αγρίνιο

Νεκρός εντοπίστηκε τη Δευτέρα ένας 58χρονος άνδρας στο Αγρίνιο, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί μέσα σε κλούβα, στο πάρκινγκ υποκαταστήματος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα. Στο σημείωμα που βρέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γίνεται λόγος για προβλήματα οικονομικής φύσεως που αντιμετώπιζε ενώ είχε καταθέσει τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί ως εκπαιδευτικός.

ναί δένδια η ελλάδα δέν είναι ξέφραγκο αμπέλι

τά καθρεπτάκια κι οι τσατσάρες δέν ξεγελάνε πιά, ούτε γουστάρουμε τό καινούργιο κουστούμι πού ετοιμάζουν..
ναί δένδια η ελλάδα δέν είναι ξέφραγκο αμπέλι εγκαταλειμένων ολυμπιακών έργων πού φτιάχτηκαν καί από τό αίμα καί τόν ιδρώτα χιλλιάδων μεταναστών
δέν είναι ξέφραγκο αμπέλι τών εργολάβων σας πού έκοβαν καί έραβαν χωρίς νά πληρώσουν δεκάρα στά ασφαλιστικά ταμεία γιά τούς μετανάστες πού απασχόλησαν
δέν είναι ξέφραγκο αμπέλι τών προιόντων τής VIP κουλτούρας τών δεξιώσεων καί τής αρπαχτής σάν τήν γιάννα αγγελοπούλου καί τής τσαρικής αυλής της πού κανείς δέν ξέρει πόσα έβαλε στή τσέπη γιά τό "Ολυμπιακό έπος" της

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί κακουργήματα σε ελληνικό έδαφος" (καραφλοκόρακας Δένδιας, της ΕΝΕΚ)

Καθόλου. Με μεγάλη σου έκπληξη θα διαπιστώσεις πως τα ευρωπαϊκά όργανα, η διεθνής αμνηστία και η ύπατη αρμοστεία έχουν λάβει καταγγελία σε βάρος σου, σε βάρος αξιωματικών της αστυνομίας και σε βάρος ιδιωτικών επιχειρήσεων, πως από πρόθεση και εκ προμελέτης παρατείνατε στο τετραπλάσιο τον χρόνο κράτησης των μεταναστών παραβιάζοντας νόμους, προεδρικά διατάγματα, σύνταγμα, ευρωπαϊκή νομοθεσία και ανθρώπινα δικαιώματα, για να παίρνετε μίζες και να τρώτε τις ενισχύσεις που δίνονται για μετανάστες και πρόσφυγες.

Κι επειδή περί ανομίας ο λόγος, ΘΑ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ.

Aυτό το γερμανοτσογλάνι που λυμαίνεται τη δημόσια περιουσία ελέω τρόικας και γερμανοτσολιάδων… μας περνάει για μεγάλους μαλάκες! Λίστες με πολίτες που χρωστούν στην εφορία (τουλάχιστον) 10.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, άρα και των καταθέσεων, ζητά από τις εφορίες ο Χάρης Θεοχάρης.


Λίστες με πολίτες που χρωστούν στην εφορία (τουλάχιστον) 10.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν άμεσα οι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας, άρα και των καταθέσεων, ζητά από τις εφορίες ο Χάρης Θεοχάρης. Από τη μέγκενη των κατασχέσεων δεν γλιτώνουν ούτε τα περιουσιακά στοιχεία των συνυπευθύνουν των χρεών (γυναίκες, παιδιά, κοινοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία).

Μάλιστα, ζήτησε μέσα σε 14 μέρες και εν μέσω θέρους να αρχίσουν να του στέλνουν ονόματα και ποσά οφειλετών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης όχι μόνο γι΄ αυτούς που δεν έχουν τακτοποιήσει της ληξιπρόθεσμης οφειλές τους, αλλά και για όσους δεν είναι συνεπείς στις δόσεις ρυθμίσεων χρεών που έχουν κάνει.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της "Δημοκρατίας" από μεγάλη ΔΟΥ του Λεκανοπεδίου ορίστηκε και "ταρίφα" αριθμού, που φτάνει τα 500 ονόματα σε πρώτη φάση.
Σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η "Δημοκρατία", αυτό στάλθηκε στις ΔΟΥ με ημερομηνία 17 Ιουλίου 2013 και με τίτλο "Διασταύρωση στοιχείων οφειλετών ληξιπρόθεσμων

Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: Απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία της Θεσσαλίας

Επιστολή απέστειλε ο Ιατρικός σύλλογος Μαγνησίας και ο πρόεδρος Ματθαίος Δραμητινός στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Άδωνι Γεωργιάδη με θέμα τις «Αυτοδίκαιες αργίες» γιατρών ΠΓΝΛ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των «αυτοδίκαιων αργιών» γιατρών του ΠΓΝΛ και τις τραγικές συνέπειές των στην λειτουργία κλινικών «πρώτης γραμμής» Μετά την ευρεία σύσκεψη των Ιατρικών Συνδικαλιστικών Φορέων Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα την Τετάρτη 7-8-2013 και ώρα 8:30μ.μ.

Καθηγητής σε μαθήτρια: «Υπομονή, μπορεί μια μέρα να με ρίξεις στο κρεβάτι».

Ποινή σε καθηγητή για σχέση με μαθήτρια


Καθηγητής σε μαθήτρια: «Υπομονή, μπορεί μια μέρα να με ρίξεις στο κρεβάτι».
Η μαθήτρια «πολιορκούσε» σχεδόν καθημερινά τον εκπαιδευτικό που υπηρετούσε σε Γυμνάσιο των Δωδεκανήσων μέσω facebook. Επειτα από καταγγελία ο καθηγητής προσκόμισε στον διευθυντή του Γυμνασίου ένα USB στο οποίο βρισκόταν αρχείο Word με τους ηλεκτρονικούς διαλόγους μεταξύ της μαθήτριας και του ιδίου. Ανάμεσα σε αυτά που ειπώθηκαν περιλαμβάνονται προειδοποιήσεις από την πλευρά του εκπαιδευτικού, ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν να θέλει να διατηρήσει κάποιες αποστάσεις: «Μ..., θα μας βάλουν φυλακή,

Σκόπελος ερώτημα στους μεγαλοεπιχειρηματίες Θα πάρετε και κανέναν Έλληνα στη δουλειά σας?Αυτό που παρατηρώ είναι ότι το μεγάλο ποσοστό εργαζομένων στη Σκόπελο  είναι αλλοδαποί βεβαία δεν είμαι ρατσιστής ούτε έχω πρόβλημα με τους αλλοδαπούς έχω όμως ένα παράπονο και θα ήθελα να ήξερα δεν υπάρχουν παιδιά στη Σκόπελο να θέλουν να εργαστούν? δεν υπάρχουν στο Βόλο δεν υπάρχουν στην Καρδίτσα τα Τρίκαλα στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα γιατί λοιπόν δεν κάνουμε εμείς την κίνηση να προσλάβουμε Έλληνες σε όλοι την Σκόπελο και όλων των ειδών της

Καλημέρα καλή εβδομάδα σε όλη την Σκόπελο .....απο την ΔΕΗ

Σήμερα Το πρωί Είχαμε για μια ώρα  διακοπές  στο ρεύμα ,Και θέλω να ρωτήσω εάν αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες Ήταν μια χαρά η σεζόν φέτος έρχεται τώρα η ΔΕΗ και μας αποτελεί οιονεί Δεν ακούσαμε τη δημοτική αρχή να βγάλει έστω και μια μικρή ανακοίνωση έτσι για τα μάτια βρε άνθρωπε Αλήθεια πότε θα ακούσουν απ όλους αυτούς τους δημοτικούς άρχοντες που μας εκπροσωπούν μια λεξη?

BINTEO – EΓΚΕΦΑΛΙΚΟ: Tα 100 καλύτερα… brazilian της .... [Θα τα χάσεις!!!]

Δεν θα μπορείτε να διαλέξετε ποιο σας αρέσει περισσότερο
Ένα βίντεο εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους παραμένουν στο κλεινόν άστυ αυγουστιάτικα!


Απολαύστε αυτό το σπέσιαλ βίντεο!

Εν μέρει αποκατάσταση της παρονομίας Σηφουνάκη

Πέντε μήνες χρειάστηκε ο αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ Σ. Καλαφάτης για να αποκαταστήσει μερικώς την αστική νομιμότητα που είχε παραβιάσει ο πρώην ΥΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκης, όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας δόμησης, σύμφωνα με τον νόμο 4030/2011.

Στην παρανομία του Ν. Σηφουνάκη, προς όφελος της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, και ακολούθως στις εντολές που έδωσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος στον Σ. Καλαφάτη αναφερθήκαμε αναλυτικά σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας (δες εδώ, εδώ, εδώ και εδώ).

Σύμφωνα με το νόμο 4030/2011 για την έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτούνται δύο στάδια: η έκδοση έγκρισης δόμησης, που είναι το πιο σημαντικό στάδιο, και η έκδοση άδειας δόμησης, στάδιο στο οποίο τα σχέδια και οι μελέτες που απαιτούνται εκδίδονται με αποκλειστική ευθύνη των μηχανικών, χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος από τις Υπηρεσίες Δόμησης (πρώην Πολεοδομίες).

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙΣ;

Γράφει ο Π.Π.
Καθόλου δεν με νοιάζει τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι δηλώνει ο Δένδιας. Αδιαφορώ παντελώς. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι οι άνθρωποι στα κέντρα κράτησης: Γιατί άραγες εξεγέρθησαν; Ξύπνησαν και είπαν να...
κάνουμε μια εξέγερση για να περάσει η ώρα; Δεν καίμε και μερικά κοντέινερ να δούμε πως καίγονται; Ας πλακωθούμε στο ξύλο με τους αστυνομικούς να μας παίξουν οι τηλεοράσεις; Να μας στήσουν στο σκαμνί
με κακουργήματα στην πλάτη για να δούμε πως είναι τα δικαστήρια;  Δεν νομίζω. Κάποια αιτία θα υπάρχει. Δεν πήγα στην Αμυγδαλέζα για να ξέρω τι

ΤΑ ΑΥΓΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ


Οδηγίες προς ψαροντουφεκάδες


Οδηγίες προς τους ψαροντουφεκάδες δίνει το Λιμενικό, ώστε να κάνουν το χόμπι τους με ασφάλεια και να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Οι οδηγίες είναι προϊόν της πείρας των στελεχών του Σώματος και της στατιστικής ανάλυσης των ατυχημάτων και των περιστατικών έρευνας και διάσωσης:

1. Κατά τη διενέργεια υποβρύχιας ερασιτεχνικής αλιείας, πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω βασικοί κανόνες ασφαλείας:
 α) Οι ασχολούμενοι με την αναφερόμενη δραστηριότητα πρέπει να φέρουν την προβλεπόμενη σημαδούρα και σημαία, η οποία υποδηλώνει την ύπαρξη υποβρύχιου αλιέα στην εγγύς θαλάσσια περιοχή. Ο σημαντήρας πρέπει να είναι ορατός με κανονικές συνθήκες από απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων.

Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε την Άνδρο

Όποιος μιλήσει πεθαίνει ... Κάτι σοβαρό συμβαίνει ή απλά θέλουν να μας τρομοκρατήσουν ... καλού κακού προετοιμαστείτε ...

Νορβηγός πολιτικός προειδοποιεί και δίνει οδηγίες επιβίωσης για το άμεσο μέλλον!

Το γράμμα ενός Νορβηγού πολιτικού, που απεστάλη στους Bill Ryan and Kerry Cassidy του Project Camelot, προειδοποιούσε τους απλούς πολίτες για τους κυνδίνους που διατρέχει η ανθρωπότητα, αλλά και για τις σχετικές & μυστικές προετοιμασίες των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρουν και οι Bill Ryan and Kerry Cassidy στη σελίδα τους, δεν έχουμε ατράνταχτα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του νορβηγού πολιτικού, -ο οποίος επώνυμα και μαζί με συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό, απέστειλε το παρακάτω γράμμα-, αξίζει να σταθούμε στο ιδιαίτερα σημαντικό μύνημα του, το οποίο, εάν είναι αληθινό, φαίνεται πως μας αφορά άμεσα.

Διαβάστε  το γράμμα του πολιτικού:

Με τις υγείες σου χατζηνίκο! Ας πρόσεχες... Τώρα ξέρεις ποιοι σας έφτιαχναν πρωτοσέλιδα μΑβριανής...

Να ποιοί φταίνε...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ 12/8/2013


ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΥΞΕ ΣΤΟΡΥ ΤΟΥ ΡΗΜΑΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

ΒΟΜΒΑ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ-ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΖΕΦΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ

anafora-Pediaditi-1
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΊΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ;

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Iστολόγιο για τις Βόρειες Σποράδες (Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο) ... «Η Σκόπελος είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Μεσογείουhttp://efimerida-skopelos.blogspot.gr/

ΚΟΦΤΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Αυτοκτονία 30χρονης στη Σαλαμίνα
Νέα αυτοκτονία, 30χρονης αυτή τη φορά, στη Σαλαμίνα. Τα ΜΜΕ του συστήματος παρουσιάζουν το συμβάν σαν πνιγμό. Γεγονός πάντως είναι ότι η κοπέλα ήταν πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός και ήταν άνεργη. Επίσης πήγε και έπεσε με το αμάξι στη θάλασσα, στην περιοχή Σπιθάρι κοντά στην πλάζ με τη σημαία κάτω από το ταβερνάκι περίπου (οι ντόπιοι ή οι παραθεριστές γνωρίζουν).
Στο συγκεκριμένο σημείο είναι δύσκολο να βγείς από τον δρόμο ή να ''τουμπάρει'' το αμάξι γιατί ο δρόμος είναι στενός και έχει συχνά κίνηση ειδικά το καλοκαίρι.Δεν μπορείς να αναπτυξεις μεγαλη ταχυτητα δηλαδή. Επίσης από τον δρόμο ώς τη θάλασσα έχει 20 μετρα περίπου απόσταση με χώμα και διάσπαρτους θάμνους. Άρα, προσπάθησε να πάει προς τη θάλασσα. Άρα πήγε επίτηδες προς τη θάλασσα οδηγώντας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ


Iστολόγιο για τις Βόρειες Σποράδες (Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο) ... «Η Σκόπελος είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Μεσογείουhttp://efimerida-skopelos.blogspot.gr/

 

Στο εδώλιο ο Δήμαρχος

Στο εδώλιο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, καλείται να καθίσει ο Δήμαρχος Αλμυρού, Ευ. Χατζηκυριάκος για απόφαση που δεν υλοποίησε.
Η υπόθεση αφορά στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Αλμυρού και ιδιαιτέρας γραμματέως του Δημάρχου, για την οποία ο κ. Χατζηκυριάκος έχει αθωωθεί σε διοικητικό επίπεδο, ωστόσο οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες με μάρτυρα κατηγορίας τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρ. Βούλγαρη.
Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου του 2013 και θα εξεταστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δήμαρχος Αλμυρού «παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ Καίγεται και η Άνδρος - Κινδυνεύουν σπίτια

Aνεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε το Σάββατο από το οροπέδιο της Παλιόπολης στην Άνδρο, όταν βοσκοί προσπάθησαν να «καθαρίσουν» χορτολιβαδικές εκτάσεις βάζοντας φωτιά η οποία ξέφυγε από τον έλεγχο λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στην περιοχή Πιτροφός η πιο επικίνδυνη εστία είναι αυτή που καίει προς το χωριό Μένιτες καθώς η περιοχή είναι από τις πιο πράσινες του νησιού και είναι γεμάτη εξοχικές κατοικίες.
Νωρίτερα η φωτιά πέρασε πάνω από το χωριό Άνω Πιτροφός καίγοντας πέργκολες και μελίσσια.
Το στοίχημα για τις δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι οι φλόγες να μην φτάσουν στα σπίτια.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται πιο δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο νησί.

Οι αυξομειώσεις του ΦΠΑ Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν, ποιοι επιβραβεύονται Στις 01/07/2010 ο ΦΠΑ αυξήθηκε :
Ο μεν χαμηλός από 9% σε 13% (αύξηση 44%)
Ο δε υψηλός από 19% σε 23% (αύξηση 21%)
Στις 01/09/2011 ο χαμηλός ΦΠΑ αυξήθηκε  ξανά από 13% σε 23% (αύξηση 77%)
Δηλαδή  συνολική αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ 156 % (από 9% σε 23%)

Η μεγάλη αυτή αύξηση του ΦΠΑ μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έπληξε κυρίως τις επιχειρήσεις εστίασης αλλά και τα συναφή καταστήματα (καφενεία, καφέ, σνακ μπαρ κλπ) με αποτέλεσμα περίπου 6.000 επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και να χαθούν 70.000 θέσεις εργασίας.

Μέσα σε αυτή τη δύσκολή  κατάσταση κάποιοι επιχειρηματίες επέλεξαν να μετακυλήσουν τις αυξήσεις του ΦΠΑ στις τιμές των προϊόντων τους και επομένως στους πελάτες - καταναλωτές.
Κάποιοι άλλοι όμως επέλεξαν να απορροφήσουν το κόστος της αύξησης του ΦΠΑ εις βάρος τους, δεν αύξησαν τις τιμές των προϊόντων τους και επομένως δεν επιβάρυναν τους πελάτες τους και εν γένει το καταναλωτικό κοινό.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου