Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συνεχίζει σταθερά την πορεία της προς την οριστική κατάργηση της ΕΡΤ η νεόκοπη μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Χθες, Τρίτη 22 Ιούλη, προχώρησε στην προκήρυξη 589 θέσεων που θα στελεχώσουν τη μεταβατική φάση μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, της «περίφημης» ΝΕΡΙΤ. Αυτές οι 589 θέσεις εργασίας υποτίθεται ότι θα συμπληρωθούν από άλλες 1.500 θέσεις εργασίας που θα προκηρυχθούν αφού εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο, έτσι ώστε να συμπληρωθεί η υπόσχεση για λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με 2.000 προσλήψεις.

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΩΝ ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ...Όπως μάθαμε αρκετοί Σκοπελίτες ακούγοντας τα μετρά της κυβέρνησης για κατάσχεσης και κάποιοι επαγγελματίες που άκουσαν για το ΤΕΒΕ  και τι ετοιμάζουν να κάνουν έχει ξεσηκώσει πολύ κόσμο και έχουμε μεγάλη αντίδραση στην Σκόπελο και ακόμη είναι αρχές Αυγούστου τον Σεπτέμβριο τι θα γένη?όπως μας είπες ένας από την ομάδα εναντία στης κατάσχεσης πατέρας 2 ανηλίκων παιδιών είπε πάνω από το πτώμα μου μόνο θα περάσουν και δεν θα είναι εύκολο δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω ,τώρα εσείς φίλοι μου βγάλτε τα συμπεράσματα σας και πέστε μας τη χειμώνας μας περιμένει...
Υ.Γ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ

Λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας: τα θετικά και οι κίνδυνοι

Μάθε τι πρέπει να κάνεις με τις λάμπες σου...

Οι λαμπτήρες νέας γενιάς αποτελούν την πιο ενδεδειγμένη οικολογική επιλογή. Κρύβουν όμως κάποιους κινδύνους. Ποιοι είναι αυτοί; Διάβασέ τους!


Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας έχουν μπει πια για τα καλά στη ζωή μας και η χρήση τους κάνει καλό τόσο στην τσέπη μας όσο και στον πλανήτη. Χρησιμοποιώντας τες μπορούμε να κάνουμε οικονομία έως και 80% σε σχέση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες, αφού μια λάμπα εξοικονόμησης των 20W δίνει φως αντίστοιχο με μια πυρακτώσεως 100W, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι από 6.000-15.000 ώρες, δηλαδή πενταπλάσια ή παραπάνω σε σχέση με τις κοινές.
Οι επιστήμονες υπολογίζουν, επίσης, ότι εφαρμόζοντας λύσεις φωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας και μόνο, η Ευρώπη μπορεί να εξοικονομήσει 38 τόνους CO2, 156 βαρέλια πετρελαίου και 52 σταθμούς ενέργειας!

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Σωτήρος στη Σκόπελο

 Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Σωτήρος, μετόχι της αγιορείτικης Μονής Ξενοφώντος, το γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Την Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 7 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας (αγρυπνιά) και την Τρίτη 6 Αυγούστου το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου διαβάζεται η ευχή για την ευλογία των σταφυλιών και μοιράζονται σταφύλια στους προσκυνητές

Υπουργός Εργασίας: Σε όλα τα ταμεία η ρύθμιση οφειλών του 2013

Σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλαδή και στον ΟΓΑ) θα επεκταθεί η ρύθμιση για τους οφειλέτες του ΙΚΑ, η οποία προβλέπει πως όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές έως και τον Δεκέμβριο του 2012. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει επόμενη ρύθμιση και κάλεσε τους οφειλέτες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία.
Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η πολιτική των συνεχών ρυθμίσεων έβλαψε το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς καλλιέργησε την ασυνέπεια και επανέλαβε ότι με την ίδρυση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που νομοθετήθηκε πρόσφατα, θα σταματήσει οριστικά η συνεχής συσώρευση χρεών προς τα Ταμεία.

ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ "902"!!!

Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ & ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ!
ΠΕΛΩΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ-ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ "902"!
 Αφού η ηγεσία του ΚΚΕ έκλεισε την τηλεόραση του "902", τώρα έβαλε "λουκέτο" και στο ραδιόφωνο του "902"!
Το χειρότερο,όμως,είναι ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,η ηγεσία του ΚΚΕ πώλησε και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του "902",μαζί φυσικά με τις άδειες και τις συχνότητες, σε άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα επιχειρηματία και για άγνωστο ποσό!!
Όπως γράφουν Τα Νέα της Δευτέρας, η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς και άρα η πώληση του ραδιοτηλεοπτικού "902" πρέπει να θεωρηθεί τελεσίδικη.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Ο νέος ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους.

Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν!!!

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Γολγοθάς για ασθενή στη Σκιάθο

alt
Με συνταξιδιώτες τον γιό του και γιατρό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου που τους συνόδευσε, με καθυστέρηση 6 ολόκληρων ωρών μετά το εγκεφαλικό που υπέστη λίγο μετά τις 8.00 το απόγευμα της Κυριακής, λίγα λεπτά μετά τις 2.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασε τελικώς στο Νοσοκομείο του Βόλου ένας 69χρονος από τη Σκιάθο.
Σύμφωνα με το e-volos.gr ο ηλικιωμένος άντρας μεταφέρθηκε από την Σκιάθο στο Βόλο, με το πλοίο της γραμμής καθώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ταξιδέψει προς το νοσοκομείο.

Δείτε το πριν το ξανακατεβάσουν!

Έφοδοι του ΣΔΟΕ στις παραλίες

ΑΠΟ «ΚΟΣΚΙΝΟ» ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Με αφορμή τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και την τουριστική περίοδο που διανύει η χώρα με τα εκατομμύρια των τουριστών να καταφθάνουν καθημερινά, το Υπουργείο Οικονομικών «δείχνει τα δόντια του» στους φοροφυγάδες και στέλνει ηχηρό μήνυμα πως όσοι επαγγελματίες διανοηθούν εφεξής να φοροδιαφύγουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο.
Μήνυμα που έφθασε πολύ σύντομα και στους επιχειρηματίες των παραλιών του νομού Λάρισας, με εφόδους αυτό το Σαββατοκύριακο του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας σε καταστήματα εστίασης.
Η Πλατιά Άμμος για παράδειγμα «ξεσκονίστηκε» χθες Κυριακή ενώ έπεται και συνέχεια...
Το «κυνήγι» των αποδείξεων μόλις ξεκίνησε και αναμένεται ανελέητο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, αφού έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο ελέγχων των επιχειρήσεων εστίασης και τροφοδοσίας, το οποίο περιλαμβάνει αφενός ελέγχους σε περίπου 3.000 επιχειρήσεις, αφετέρου επαναφέρει στο προσκήνιο αυστηρές διατάξεις για την τιμωρία της φοροκλοπής, οι οποίες παρέμεναν για αρκετό καιρό ανενεργές.

Νταβάδες, εφημεριδώκολοι, βοθροκαναλάδες, κοκαϊνοπρωταγωνιστές, ρουφιανοδημοσιογράφοι, πουτανοπολιτικοί, μιζαρπάχτρες, εθνοπουλητάδες, λεβεντοχεσμένοι, ξεφτικλοκρατιστές, υπαλληλοπουσταράδες, κουλτουροκάθικα, εθνομηδενιστές, τσογλανοσοσιαλιστάρες, ζητωπαρτιώτες, τσοντοπαπάδες, ρουφιανόμπατσοι, αναρχοπαπάρες, σκατομεσημέριδες, βραδινομαλάκες, φασιστονταήδες, πουτανοκυράδες, λαμογιώτατοι, τοκογλυφάρες, αιματορουφήχτρες…

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ!

Το τάμα (ή η κραιπάλη του νεοπλουτισμού)

ΡΕΣΑΛΤΟ: Εξαιρετικό διήγημα.
Ακτινογραφεί την ψυχολογία του νεοπλουτισμού και τη φαιά αισθητική των ποικίλων «λαμογιών» και παρασίτων που «χορεύουν» με αυθάδεια παντού, αλλά κυρίως στο χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ…
Φιλοσοφία και ψυχολογία που ο πασοκισμός (η ακραία μορφή του παρασιτικού νεοπλουτισμού) έδωσε τερατώδεις διαστάσεις και ασύδοτες μορφές του παροξυσμού της κραιπάλης…
Φυσικά η κόπρος του Αυγεία δεν θα καθαρίσει με τη χρεοκοπία και την τιμωρία κάποιων (πυώδεις φουσκάλες) από τις θεατρικές παραστάσεις των καθεστωτικών διώξεων…
Το τάμα
Κατεβαίνει την εσωτερική σκάλα διστακτικά, το χέρι της κρατάει γερά την κουπαστή. Το τελευταίο διάστημα δεν έχει εμπιστοσύνη στα πόδια της. Στέκεται αναποφάσιστη στο κέντρο το μεγάλου χολ, κάτω από τον πολυέλαιο με τα εκατοντάδες κρύσταλλα Swarovski, το φως είναι ανοικτό, ψάχνει το διακόπτη να το σβήσει, μουρμουρίζοντας «… ανόητη». Το βλέμμα της πέφτει στον... τεράστιο καθρέφτη. Αντικρίζει μιαν άγνωστη, «Θεέ μου, πώς κατάντησα…»,ψιθυρίζει και σκέφτεται ότι έχει να κάνει Botoxπάνω από εξάμηνο.
«Είναι έτοιμα τα πράγματα;», φωνάζει. «Ο σάκος είναι πάνω στον δερμάτινο καναπέ», ακούγεται η Ταμίλα από την κουζίνα και η κ. Χρεοκοπίδου βλέπει έντρομη τη LuisVuitton. «Ανόητη!»φωνάζει, «είναι δυνατό να πάω στη φυλακή με τέτοια βαλίτσα;».

Πουλήθηκε ο 902 του ΚΚΕ - υπενθύμιση ενός παλιότερου άρθρου για το θέμα (και όχι μόνο)

http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/08/902.html
Με αφορμή τη σημερινή είδηση ότι το ΚΚΕ πουλάει την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του, αναδημοσιεύουμε ένα παλιότερο κείμενο που είχαμε γράψει πριν λίγους μήνες για τις απολύσεις που τότε γίνονταν στον "Ριζοσπάστη". Οι βασικές αρχές είναι οι ίδιες:

Πληρώστε ασφαλιστικές εισφορές,αλλιώς θα κάνουμε κατασχέσεις.Α,και συντάξεις μη περιμένετε

http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8164.html

Έχουμε ήδη αναλύσει σε άρθρα μας το θέμα των συντάξεων (πχ εδώ).

Παρόλα αυτά, θα γράψουμε ένα σύντομο σχόλιο, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να απειλήσει με κατασχέσεις όσους δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές:

Βρισκόμαστε σε μία στιγμή της ιστορίας όπου οι υποσχέσεις του παρελθόντος δε μπορούν να σταθούν. Έτσι, η άρχουσα τάξη αναγκάζει τους πάντες να πληρώνουν εισφορές "σα να μη συμβαίνει τίποτα", την ίδια ώρα που είναι ξεκάθαρο (για όσους έχουν μάτια και βλέπουν) ότι ακόμα και να καταφέρουν να πληρώσουν, ΔΕΝ πρόκειται να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΒΟΛΟΣ, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013, 21:00 ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

6ecdbbd8fe3167138aa0c8ce72af.jpg

Βαρύς τραυματισμός Γάλλου τουρίστα στη Σκόπελο

Τροχαίο ατύχημα έγινε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Πάνορμος Σκοπέλου, στην όταν 52χρονος Γάλλος δικυκλιστής βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και ελαφρότερα η 53χρονη συνεπιβάτιδα.

Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, στο 16οχλμ Πάνορμου - Σκοπέλου, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο 52χρονος Γάλλος τουρίστας εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του και τον ελαφρύ τραυματισμό μιας 53χρονης ομοεθνούς συνεπιβάτιδος.

Αρχικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Σκοπέλου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και νοσηλεύεται.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Σκόπελο

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για σήμερα Δευτέρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αρκαδίας (Τρίπολη), Λακωνίας (Μολάοι), Χανίων, Ρεθύμνης και Κυκλάδων, καθώς και για τη Σκύρο, τη Χίο και τη Λέσβο.Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και

Πέθανε την ώρα που διασκέδαζε... στη Σκιάθο,

Την τελευταία του πνοή, την ώρα που διασκέδαζε με φιλική του παρέα στη Σκιάθο, άφησε το περασμένο Σάββατο, ένας 59χρονος Σκιαθίτης.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου