Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΞΑΝΘΗ: Ομολόγησε ο δράστης του φρικτού εγκλήματος! Ο κόσμος θέλει να τον λυντσάρει

ZOH1
Φέρεται να ομολόγησε τελικά, όπως αναφέρουν πηγές της Ασφαλείας, ο δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας της 34χρονης Ζωής, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

1 / 4
Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας σύλλογοι και φορείς από τη Λάρισα. Μεταξύ αυτών που τον επισκέφθηκαν ήταν η μπάντα της 110 Πτέρυγας Μάχης, της 1ης Στρατιάς, ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Λάρισας, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, οι Πρόσκοποι και παιδιά.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης μετέβη στο Βόλο, όπου στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας άκουσε τα κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.

Ο κ. Αγοραστός με χαρά άκουσε τις ευχές και στο ευχετήριο μήνυμά του για την γιορτή των Χριστουγέννων ανέφερε:

Ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ


1 / 4
Κ. Αγοραστός: «Δύναμη ελπίδας το ΕΣΠΑ για τη Θεσσαλία. Κάθε έργο του ΕΣΠΑ δημιουργεί μόχλευση στην τοπική κοινωνία και οικονομία και στηρίζει θέσεις εργασίας»

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΆΛΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ


Να ετοιμαζόμαστε στην Σκόπελο για τον Ιανουάριο στο αγρόκτημα

Σπέρνουμε: Ξεκινάμε την πρώιμη σπορά λαχανικών όπως ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, για καλλιέργεια σε θερμοκήπιο (σε προστατευμένο και θερμαινόμενο σπορείο στις νότιες πεδινές περιοχές της Ελλάδος).
Φυτεύουμε: Κρεμμύδια, σκόρδα για χλωρά την άνοιξη και ξερά το καλοκαίρι, συμπληρώνουμε μπιζέλια και κουκιά για όψιμη συγκομιδή (στα πεδινά και στα νότια μέρη της Ελλάδος).


Συγκομιδή: Λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, νεράντζια, περγαμότα, ελιές, μήλα, μάπες, μπρόκολα, κουνουπίδια, μαρούλια, κρεμμύδια, ραδίκια, ζοχούς, ρόκα, σπανάκι, σέσκλα, λάπατα, βρούβες, σινάπια, τσουκνίδες, μάραθο.

ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΜΕΔελτίο Τύπου
27/12/2012

Να καταβληθεί τώρα το δώρο Χριστουγέννων και τα χρωστούμενα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους!

            Αποτέλεσμα της αντεργατικής φιλεργοδοτικής πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων είναι η πλήρης ασυδοσία των εργοδοτών. Σε όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους πληθαίνουν τα κρούσματα της καθυστερημένης αλλά και της απλήρωτης εργασίας. Σε αρκετούς χώρους έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο.
            Η αποθράσυνσή τους έφτασε στο σημείο πολλοί εργοδότες να μην πληρώνουν ακόμη και το Δώρο Χριστουγέννων, γνωρίζοντας ότι προβλέπονται ακόμα και ποινικές κυρώσεις, τις οποίες βέβαια δε λογαριάζουν.
            Η κατάργηση του δώρου στο Δημόσιο, τις πρώην ΔΕΚΟ και στους συνταξιούχους, άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες και στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι και με αυτόν τον τρόπο πιέζουν για την κατάργησή του. Είναι βέβαιο ότι αν δεν υπάρξει έγκαιρη, οργανωμένη και μαζική αντίδραση από τους ίδιους τους εργαζόμενους τόσο το Δώρο Χριστουγέννων όσο και αυτό του Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας θα καταργηθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

            Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, γνωρίζοντας τις συνθήκες τρομοκρατίας που υπάρχουν σε πολλούς χώρους, αλλά και το πρόβλημα της ανεργίας που αξιοποιείται από την εργοδοσία, καλεί τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα εκείνους που μένουν απλήρωτοι ή/και δεν πήραν το Δώρο Χριστουγέννων, να ξεπεράσουν διλήμματα ή υποσχέσεις για υπομονή, τρομοκρατία και άλλες πιέσεις και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, είτε πρόκειται για το Δώρο, είτε για επίδομα, είτε για δεδουλευμένα. Να απαιτήσουν να μπουν μπροστά τα Δ.Σ. των σωματείων του χώρου τους, όσο και τα κλαδικά. Όπου αρνούνται τα σωματεία, όπου οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές παίζουν το παιχνίδι των εργοδοτών, να μη διστάσουν να οργανωθούν οι ίδιοι και να οργανώσουν τη διεκδίκησή τους μέσα από επιτροπές αγώνα. Να μην αφήσουν την τύχη των δικαιωμάτων τους στους συνδικαλιστές που με διάφορους τρόπους συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση, έχουν τεράστιες ευθύνες για το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων.
           
            Καλούμε κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση να μην υποκύψει, να απευθυνθεί στο ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται στο πλευρό του. Καμία απογοήτευση! Να βάλουμε στην άκρη τη μοιρολατρία! Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εργοδοσίας με ταξική ενότητα, οργάνωση και αντεπίθεση. Στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για κάθε εργαζόμενο.

ΠΑΜΕ - για τον ΟΣΕ27/12/2012
Γραμμή ήττας για το εργατικό κίνημα

Σε συνθήκες έντασης της επίθεσης - που στόχος της είναι το ολοκληρωτικό χτύπημα των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων - η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), προσπαθεί να διαπραγματευτεί πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι.
Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών πρότεινε αντί να ιδιωτικοποιηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κάνει στρατηγικές συμμαχίες. Όμως και στις δύο περιπτώσεις (ιδιωτικοποίηση ή στρατηγική συμμαχία) ο σιδηρόδρομος θα λειτουργεί -ήδη συμβαίνει- με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δηλαδή με κριτήριο το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Η πλειοψηφία της Π.Ο.Σ, αποδεχόμενη πλήρως το πλαίσιο που ορίζει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, το μόνο που κάνει είναι να καλλιεργεί την αυταπάτη ότι είναι δυνατόν μέσω της στρατηγικής συμμαχίας να διασωθούν οι θέσεις εργασίας. Την αυταπάτη αυτή διαλύουν οι ίδιες οι εξελίξεις στο Δημόσιο, το μέτρο των διαθεσιμοτήτων και άλλοι μηχανισμοί που υπηρετούν το στόχο για χιλιάδες απολύσεις.

Κάλλιο πεινασμένος και μαζί, παρά χορτάτος και ναζί


πηγή:eagainst.com
tumblr_m3x6rzPto51r2y9suo1_500
Άλλη μια μέρα με βρίσκει να ψάχνω στις τσέπες παλιών τζιν για ξεχασμένα νομίσματα. Άλλη μια μέρα που ζητάω χάρη απ’ τον περιπτερά να μ’ αφήσει να ρίξω μια ματιά στην εφημερίδα των αγγελιών, χωρίς να την πληρώσω. Άλλο ένα πρωϊνό που τη βγάζω με ψωμί, αλειμένο με μαργαρίνη και πασπαλισμένη ζάχαρη. Άλλα δέκα λεπτά στο σουπερμάρκετ προσπαθώ ν’ αυτοσχεδιάσω βρίσκοντας κάτι φθηνό να προσθέσει μια νέα γεύση στα μακαρόνια, λίγη νοστιμάδα στις φακές, μια νότα απόλαυσης στο ρύζι. Μπορώ, βέβαια, να πω πως φέτος γνώρισα για πρώτη φορά την πόλη μου, μοιράζοντας βιογραφικά. Φέτος αντιλήφθηκα πως η χυλόπιτα του εργοδότη μπορεί να γίνει κάποιες φορές πιο απογοητευτική και πιο πικρή απ’ αυτή της γυναίκας. Πολέμησα πολύ για να μην εγκαταλέιψω τον εαυτό μου στη μιζέρια του, να μην μετατραπεί το σπιτικό μου σε σαρκοφάγος. Πολεμώ ώστε να παραμείνω άνθρωπος, να μην αφήσω το μίσος να με πνίξει μέσα στο ίδιο μου το αίμα. Και συνεχίζω…

''10 βαρκες'', 2006, 90 λεπτ, ''Μικροπολις'', θεσ.νικη, προβολη ταινιας

Κυριακη 30/12, 21.00

Image scaled down

κείμενο για το "φεστιβάλ ελεύθερης έκφρασης και δράσης" Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 πάρκο Σ

ΑΥΤOΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΥΤOΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
  
     Ζώντας σε μια πόλη που μοιάζει με άγονο τόπο, μία “κλειστή κοινωνία”, καλούμαστε να δημιουργήσουμε το δικό μας εύφορο “χώρο” και να αναπτύξουμε τρόπους και δομές που δε θα μας στενεύουν και δε θα πνίγουν τις ανάγκες μας για ελεύθερη έκφραση και δράση. Επειδή δε βολευόμαστε να διακρίνουμε τα σκατά της κοινωνίας μόνο τα χριστούγεννα και το πάσχα, συμμετέχοντας σε ένα κυρίαρχα επιβαλλόμενο ντελίριο ανθρωπισμού και μιας κοντόφθαλμης απολίτικης κοινωνικής ευαισθησίας, επιχειρούμε μέσω της αυτοοργάνωσης, να συσπειρωθούμε στη βάση ενός κοινού αγώνα και να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι στην αλλοτρίωση των δεσμών της κοινότητας.

Ηλικιωμένη κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της

Μία ηλικιωμένη γυναίκα κάηκε ζωντανή ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι της στην Καλαμάτα.
Στο σπίτι όπου διέμενε η 93χρονη εκδηλώθηκε πυρκαγιά πιθανόν από καντήλι που βρισκόταν στην κουζίνα.

Η πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε, έσβησε τη φωτιά και βρήκε απανθρακωμένη την ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ στο σπίτι προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Χιλιάδες νεκρά γιγάντια καλαμάρια ξεβράστηκαν στις ακτές

Ψάχνοντας για απολιθώματα φάλαινας σε απομονωμένη περιοχή της παραλίας Σάντα Κρουζ στην Καλιφόρνια, ο φωτογράφος Κρις Έλμενχερστ, ήρθε αντιμέτωπος με ένα... μακάβριο σκηνικό και ένα επιστημονικό μυστήριο. 
Εκατοντάδες νεκρά γιγάντια καλαμάρια είχαν ξεβραστεί στην παραλία Capitola, ενώ οι γενικές απώλειες υπολογίζονται σε χιλιάδες.

Οι επιστήμονες έχουν διαφορετικές εξηγήσεις για αυτό το μακάβριο φαινόμενο, οι περισσότερες εκ των οποίων περιλαμβάνουν την αλλαγή του κλίματος και των νερών του πλανήτη, ή διάφορα είδη τοξικών φυκιών που αποπροσανατολίζουν το καλαμάρι, οδηγώντας το στη στεριά.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΖΩΗΣ

046
Περιστασιακός υπάλληλος βενζινάδικου και άλλου  καταστήματος με το όνομα Χ. Π. που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για 2-3 βασμούς την Ασφάλεια Ξάνθης, είναι ο στυγερός δολοφόνος, το ΤΕΡΑΣ που αφού πρώτα βίασε, στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή σύμφωνα με τον Μαχητή Ξάνθης.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι διατηρούσε και μαγαζί στην ίδια γειτονιά (με το θύμα) και προσφάτως αρραβωνιάστηκε και γι' αυτό μετακόμισε από το χωριό του στη Ξάνθη και στην ίδια γειτονιά με την άτυχη Ζωή την οποία είχε βάλει στο "μάτι" και παρακολουθούσε τις κινήσεις της....
Το ΚΑΘΑΡΜΑ αυτό και στο παρελθόν έχει διαπράξει 2-3 βιασμούς, ενώ ήταν αναμιγμένος και σε χοντρή υπόθεση ναρκωτικών με κάτοικο του Δήμου Αβδήρων. Αυτήν την ώρα ανακρίνεται από την Ασφάλεια Ξάνθης και έχει ομολογήσει το έγκλημά του.

Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ δεν γίνεται

Με δήλωσή του στις 27/12, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης αναφέρεται στη συρρίκνωση του προσωπικού στον «Ριζοσπάστη», λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Ως εκπρόσωπος ενός σωματείου τα μέλη του οποίου έχουν ίδια δικαιώματα, ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, οφείλω να υπερασπιστώ και τους συναδέλφους του "Ριζοσπάστη" ή του "902" που απολύονται. Πολύ περισσότερο, όφειλα να ανταποκριθώ στις καταγγελίες που έγιναν από τους ίδιους και να κινήσω τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της Ένωσης, φέρνοντας το θέμα στο ΔΣ και καλώντας σε διαβούλευση τους εκλεγμένους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από τον "Ριζοσπάστη" και τον "902", άσχετα από την εχθρική ή αδιάφορη αντιμετώπιση που συνάντησα».

Γερμανία: 800.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι

Πίσω από τα εκτυφλωτικά φώτα των χριστουγεννιάτικων αγορών, όλο και περισσότερες οικογένειες στη Γερμανία βυθίζονται κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 2012 σε 800.000 νοικοκυριά κόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή αερίου λόγω αδυναμίας έγκαιρης πληρωμής των λογαριασμών. Σχεδόν τριπλασιασμός σε σύγκριση με το 2011, οπότε, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 312.000 νοικοκυριά είχαν πληγεί από τη διακοπή παροχής ενέργειας.
Τα διαρκώς αυξανόμενα τιμολόγια έχουν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άποροι και χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι να μην είναι σε θέση να πληρώνουν τους μηνιαίους λογαριασμούς. Σύμφωνα με καταγγελίες σε σχετική επερώτηση στην Ομοσπονδιακή Βουλή οι διακοπές ρεύματος έχουν ήδη οδηγήσει σε πολλούς θανάτους λόγω αναθυμιάσεων από πρόχειρες γεννήτριες σε σπίτια, όπου έχει διακοπεί το ρεύμα.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ Euroleague Basketball LIVE TV: Κάχα Ολυμπιακός Live | Kaxa Olympiakos Live Streaming | OSFP .. ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡ ΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live streaming

Euroleague Basketball:
Caja Laboral vs Olympiacos Live streaming
21:45 Live

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 4ης ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

kypello 24-10 0
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ωστόσο, ο αγώνας Ολυμπιακός-Καβάλα δεν ορίστηκε, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης για το ματς της ομάδας του Πειραιά στην Πάτρα, κόντρα στην Παναχαϊκή.
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναμένεται την προσεχή Δευτέρα, οπότε τότε θα υπάρξει νέος ορισμός.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΚΚΕ: Για τη δραματική κατάσταση με τη θέρμανση Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

    Η δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεων και η ταυτόχρονη μεγάλη άνοδος της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν φέρει τα λαϊκά νοικοκυριά σε απελπισία. Για τα παγωμένα, χωρίς θέρμανση σπίτια, για την ολοένα και διογκούμενη φτώχεια που μαστίζει το λαό ευθύνεται η πολιτική της ΕΕ για τα κέρδη των μονοπωλίων, που εφάρμοζαν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» τα προηγούμενα χρόνια και εφαρμόζει σήμερα και η συγκυβέρνηση.

[Παραλαβή νέου εξοπλισμού Λιμενικού Σώματος ] Παραλαβή νέου εξοπλισμού Λιμενικού Σώματος

Η απόκτηση κατάλληλου και τεχνολογικά εξελιγμένου εξοπλισμού για τη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Λιμενικού Σώματος όσον αφορά στην πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών, αποτελεί κορυφαία στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Αξιοποιώντας με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε., παρελήφθη εντός του Δεκεμβρίου ο παρακάτω εξοπλισμός:

1.         Είκοσι τρία περιπολικά οχήματα τύπου τζιπ, συμβατικού ποσού 530.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας.

Άσκηση ετοιμότητας στην αεράμυνα (γιατι ομως)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση που διεξήχθη σήμερα για την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας. Τη σχετική εντολή ενεργοποίησης του συνόλου του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας έδωσε το πρωί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ δεν έγιναν μετακινήσεις μέσων.

Στην άσκηση συμμετείχε το σύνολο των σταθμών ελέγχου, κέντρων επιχειρήσεων, αντιαεροπορικών συστημάτων και όπλων των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Σκοτώστε τον παλιό πούστη

Κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος της Ξάνθης η αστυνομία

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος στην Ξάνθη και μάλιστα σύντομα. Η αστυνομία φαίνεται πως εντόπισε τον δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τις..
πρώτες πληροφορίες είναι σεσημασμένος κακοποιός και καταδικασθείς και πάλι

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ...


O μύθος του πιο φθηνού Μισθοφορικού Στρατού

Διάφορα μιλιταριστικά μέσα, ανάμεσα τους το strategy report και το defence-point επιχείρησαν με επιτυχία να αμφισβητήσουν το βασικό επιχείρημα της Κομισιόν και της Τρόικα για την π
Διάφορα μιλιταριστικά μέσα, ανάμεσα τους το strategy report και το defence-point επιχείρησαν με επιτυχία να αμφισβητήσουν το βασικό επιχείρημα της Κομισιόν και της Τρόικα για την πλήρη επαγγελματοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό της οικονομίας.

 
Ας δούμε τι απάντησαν: «Το Βέλγιο δαπανά σήμερα για πλήρως επαγγελματικές ΕΔ μόλις 18% λιγότερο από την Ελλάδα με τριπλάσιο μισθοδοτούμενο προσωπικό.Η πρόταση της Τρόικας για

Κάτω τα ξερά σας

Κείμενο αλληλεγγύης (που έχει γραφτεί από την Κυριακή)στη Βίλλα. Το κείμενο αυτό το στείλαμε και σε ένα τοπικό μέσο για ενημέρωση πάνω στο θέμα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ

Κι όμως. Συνέβη και αυτό. Μπήκαν στη  Βίλλα Αμαλίας. Την κατάληψη που υπάρχει σ’ αυτό το χώρο 22 χρόνια. Συνέλαβαν 8 ανθρώπους που βρήκαν μέσα και τους διώκουν για το κακούργημα της κατασκευής εκρηκτικών υλών και για άλλα πλημμελήματα. Οι κατηγορίες είναι γελοίες καθώς αναφέρουν τα άδεια μπουκάλια μπύρας (που φυσιολογικά υπάρχουν αφού λειτουργεί καφενείο και χώρος συναυλιών) σαν «υλικά κατασκευής μολότωφ» και τα υγρά καθαρισμού της τυπογραφικής μηχανής που λειτουργεί στην κατάληψη, σαν «εύφλεκτο υλικό». Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται στον ανακριτή τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου.

... Νέο επεισόδιο στις Σκουριές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κατοίκων από Μ. Παναγία και Ιερισσό που ανέβηκαν σήμερα το πρωί στις Σκουριές, ενεπλάκησαν με εργαζόμενους της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και με τους σεκιουριτάδες του παράνομου μπλόκου που έχει στήσει η εταιρεία στο δημόσιο δασικό δρόμο.
Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερώσουμε

Ποινές σε όσους κόβουν ξύλα για να ζεσταθούν!

Τη στιγμή που η τρικομματική κυβέρνηση με τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα και ειδικά με την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης αναγκάζει πολλές λαϊκές οικογένειες να καταφεύγουν στην παράνομη υλοτομία για μην πεθάνουν από το κρύο, τώρα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη ανακοινώνει επείγοντα μέτρα για τη λαθροϋλοτομία, μεταξύ των οποίων και η αύξηση των προστίμων!
Ειδικότερα, ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής ατόμων, σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
  • Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 101 του ΝΔ 86/69, για καθορισμό συγκεκριμένου δρομολογίου μεταφοράς της ξυλείας ανά περιοχή.

Γερμανοί βιομήχανοι: Εποπτεία και εγγυήσεις για τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Χ. Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής εποπτείας για την επίβλεψη των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με το φορολογικό.
Όπως είπε, απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, «αφού λαμβάνετε τη βοήθεια, θα πρέπει σε άλλα θέματα να κινηθείτε προς την κατεύθυνσή μας - όπως μέσω εποπτείας στη χώρα ή μέσω της διασφάλισης εγγυήσεων».
Ο Χ. Κάιτελ πρότεινε ακόμη, «καθώς στην Ελλάδα δεν έχουν, στην παρούσα φάση, υπάρξει αξιοσημείωτα κέρδη από ιδιωτικοποιήσεις», μελλοντικά κέρδη να παραχωρηθούν από σήμερα στην ΕΕ. Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας «υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων», η οποία θα συνδράμει το σχετικό πρόγραμμα.

Αναταράξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα

«Λόγω ηλικίας, πρόλαβα την Ένωση Κέντρου, την ΕΔΑ, την ΕΡΕ, τον Συναγερμό, το Λαϊκό Kόμμα. Τα έζησα όλα αυτά προ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα παύουν να υπάρχουν όταν δεν εκφράζουν την κοινωνία. Είμαι πεπεισμένος όμως πως οι δύο βασικές παρατάξεις, κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, θα ξαναβρούν τον δρόμο τους, είτε από τα σημερινά κόμματα είτε από νέα» (δηλώσεις Θ. Πάγκαλου).
Είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας ο Θ. Πάγκαλος έχει εκφράσει αυθεντικά τις διαθέσεις, τις τάσεις, τη συλλογική πολιτική συνείδηση της αστικής ολιγαρχίας που υπηρετεί με συνέπεια. Εκπροσωπεί τον αστικό πολιτικό κόσμο και προσπαθεί να δώσει την κεντρική κατεύθυνση, σε μία περίοδο που το έχει μεγάλη ανάγκη.

Σκότωσαν και έκαψαν 33χρονη ΑΦΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΑΣΟΥΝ

Φρίκη στην Ξάνθη: Σκότωσαν και έκαψαν 33χρονη

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία της Ξάνθης η φρικτή δολοφονία μίας 33χρονης, κόρης γνωστού επιχειρηματία της πόλης, η οποία δέχθηκε επίθεση από αγνώστους έξω από το πατρικό της σπίτι, στη συμβολή των οδών 40 Εκκλησιών και Κοραή, κοντά στην κεντρική πλατεία.

Η άτυχη κοπέλα, η οποία έμενε στη Θεσσαλονίκη, είχε πάει στην Ξάνθη προκειμένου να περάσει με τους γονείς της την περίοδο των γιορτών.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης (xanthipress) tο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΗ ΘΑ .....

Βραδυνη πεζοπορια στον ΟΛΥΜΠΟ 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 26/12/2012 ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΚΤΟΣ

Ερχονται αλλαγές στην εργασία των ναυτικών ( μείωση 15% των αποδοχών στα κατώτερα πληρώματα.)

ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ

Στην ακτοπλοΐα οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν θέσει στην ΠΝΟ μείωση 15% των αποδοχών στα κατώτερα πληρώματα.
Στην ακτοπλοΐα οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν θέσει στην ΠΝΟ μείωση 15% των αποδοχών στα κατώτερα πληρώματα.
Της Αγγελικής Καλλή
Mεγάλες αλλαγές στη ναυτική εργασία έρχονται το 2013 στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης του εργασιακού κόστους στην ποντοπόρο ναυτιλία και την ακτοπλοΐα.
Το υπουργείο Ναυτιλίας φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει σε όλες τις παρεμβάσεις που εκτιμά ότι χρειάζονται με το επιχείρημα ότι στη μεν ποντοπόρο ναυτιλία η μείωση των μισθών θα ανοίξει θέσεις εργασίας για τους άνεργους ναυτικούς, στη δε ακτοπλοΐα θα προλάβει την κατάρρευση του κλάδου σε συνδυασμό με τη λήψη και άλλων μέτρων.

Πρέμιερ Λιγκ: Αύξησε στο +7 τη διαφορά η Γιουνάιτεντ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ανατροπές πάνε μαζί στην εφετινή Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, μολονότι βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε τους βαθμούς απέναντι στη Νιούκαστλ(4-3). Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ Σίτι έχανε έδαφος (ήττα εκτός με τη Σάντερλαντ), ενώ η Τσέλσι βελτίωνε και άλλο τη βαθμολογική της θέση.

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τις εκκρεμότητες του Ιανουαρίου

Σύσκεψη συγκαλείται την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων πολλών υπουργείων, υπό την προεδρία του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστα Μπούρα και του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου. Η κυβέρνηση έως το πρώτο δεκαήμερο της νέας χρονιάς θα πρέπει να έχει ρυθμίσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες, ώστε το Eurogroup του Ιανουαρίου να εγκρίνει την εκταμίευση ποσού 9,2 δισ. ευρώ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου