Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Αναμένονται στην Ελλάδα 17 εκατ. τουρίστες το 2013



Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών περιμένουν το 2013 οι τουριστικοί φορείς της χώρας και εκτιμούν ότι θα επισκεφθούν την Ελλάδα περισσότερα από 17 εκατομμύρια άτομα.
Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του... Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, καθώς οι κρατήσεις από τις δύο μεγαλύτερες αγορές για την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, καταγράφουν άνοδο 20%. Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δεσμεύσει 1.000.000 επιπλέον θέσεις για την Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι, αφού θεωρούν ότι η ζήτηση για πακέτα προς τη χώρα μας θα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, πρόεδρο του ΣΕΤΕ, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα τουριστικά έσοδα θα είναι αυξημένα κατά 2 δισ. ευρώ, που σημαίνει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1 μονάδα.
Την ίδια ώρα οι κρατήσεις προς την Τουρκία διαμορφώνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Μάλιστα οι επιχειρηματίες τουρισμού παραδέχονται ότι η χώρα μας πλέον είναι ανταγωνιστική σε ό,τι αφορά τις τιμές των πακέτων και υπογραμμίζουν ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση -που επηρεάζει και το τουριστικό πακέτο- θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο 10μηνο του 2012 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν κατά 4% και διαμορφώθηκαν στα 9,8 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το 10μηνο του 2011.
Αισιόδοξα όμως είναι και τα συμπεράσματα μελέτης που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για λογαριασμό του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία μπορούν να δημιουργηθούν τουλάχιστον 30.000 νέες θέσεις εργασίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα εκπονηθεί ένα «φιλόξενο» νομοθετικό πλαίσιο για τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα σκάφη αναψυχής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger