Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ποιός πολιτικός διέρρευσε την επίμαχη λίστα; Οι πιθανές απαντήσεις…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

20121028-223525.jpg Την “γλυκιά” λίστα θα μπορούσαν να την έχουν (τουλάχιστον) τέσσερις +1 πολιτικοί ή πολιτικά πρόσωπα.
Ο Παπακωνσταντίνου (σίγουρα, το παραδέχτηκε)
Ο Βενιζέλος (και αυτός το παραδέχτηκε)
Ο Καπελέρης (την πήρε λειψή όπως υποστηρίζει)

Ο Διώτης (την πήρε λειψή ή ολόκληρη αλλά δήλωσε νομικό κώλυμα) αλλά και ένας πολιτικός που συνδέεται μαζί του.
Ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε ότι του την έδωσε πολιτικός. Εμείς διευρύνουμε την έννοια συμπεριλαμβάνοντας και τους δύο τελευταίους, παρότι ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο της πολιτικής.
Ο εύκολος να αποκλειστεί, είναι ο Βενιζέλος. Για δύο λόγους. Ο πρώτος; Μα φυσικά, ο Βενιζέλος δεν θα έδινε στον Βαξεβάνη ούτε νερό. Πόσο μάλλον ένα τέτοιο καλούδι.
Ο δεύτερος και σοβαρότερος: Εάν πιστοποιηθεί η συγκεκριμένη λίστα και επισήμως, ο Βενιζέλος φλερτάρει όχι μόνο με την πολιτική του εξόντωση, αλλά και με την δικαιοσύνη.

Εάν μέσα σε μία λίστα με παπανδρέηδες, κολλητούς παπανδρέηδων, γιάννους, μπόμπολες κλπ το μόνο που πρόσεξε ήταν ο …Εβραίος, έχει ήδη “εξοστρακιστεί”.
Επόμενος για να αποκλειστεί είναι ο Καπελέρης. Αυτό διότι είναι ο μόνος που η κατάθεση του διασταυρώνεται με αυτή των ελεγχόμενων υπουργών. Πήρε επιλεκτικά 20 ή 10 ονόματα, κανείς όμως δεν του χρεώνει ότι παρέλαβε την λίστα. Ο ίδιος ο Καπελέρης θα μπορούσε να πει ψέμματα και να την έχει. Ο Παπακωνσταντίνου όμως θα μπορούσε κάλλιστα να πει ότι του την έδωσε αυτούσια για να του ρίξει το μπαλάκι και να αποποιηθεί ευθυνών. Δεν το έκανε. Εάν λοιπόν δεν υπάρχει κάποια τρομερή συνωμοσία συγκροτημένης ψευδολογίας για να απαλλαχθεί ο Καπελέρης, αποκλείεται να την είχε.
Πάμε τώρα στον κύριο Παπακωνσταντίνου. Αποκλείεται να την διέρρεε αυτός, 1ον λόγω των ονομάτων. Ο Παπακωνσταντίνου στηρίζεται μόνο στην συνεχιζόμενη ασυλία του Γ. Παπανδρέου. Η συγκεκριμένη λίστα, εάν κάποιος ασχοληθεί μαζί της προσεκτικά, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τ. πρωθυπουργο και τις παρέες του. Δεν μπορεί σε μία λίστα να φιγουράρει το όνομα “Μαργέλλος” και αυτή να διαρρέει από τα χέρια του Παπακωνσταντίνου.
Ακόμα όμως πιο σημαντικός παράγοντας είναι οι δηλώσεις του ίδιου του Κ. Βαξεβάνη που αφήνει βαρύτατους υπαινιγμούς για τον κ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι η λίστα χρησιμοποιήθηκε ακόμα και για εκβιασμούς, όχι μόνον πολιτικούς από τους κατόχους! Τους δύο πιστοποιημένους κατόχους τους προαναφέραμε. Είναι αδύνατον λοιπόν ο κύριος Παπακωνσταντίνου να έδινε την λίστα σε έναν άνθρωπο που θα ζητούσε ονομαστικά την προφυλάκιση του (και του Κ. Βενιζέλου) ή θα άφηνε τέτοιους υπαινιγμούς.
Μας μένει λοιπόν ο κύριος Διώτης.
Ο κύριος Διώτης λοιπόν δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση και από τα δύο πολιτικά πρόσωπα, ειδικά όμως από τον κύριο Βενιζέλο. Στα πρακτικά της κατάθεσης του στην αρμόδια επιτροπή, μετά από πιεστική ερώτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, δεν δίστασε ακόμα και να αποστασιοποιηθεί ακόμα και από την επιλογή του στην θέση που βρισκόταν: “Με τον κύριο Διώτη οι σχέσεις μου ήταν τυπικές… δεν ήταν δική μου επιλογή… είχα ακούσει όμως τα καλύτερα λόγια από τον κύριο …Χρυσοχοΐδη!!”
Αυτό μεταφράζεται ως “μην τον χρεώνεις σ’ εμένα Παυλόπουλε, αλλά στον Χρυσοχοΐδη!”
Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι ο κύριος Βενιζέλος δεν το είπε κακοπροαίρετα, εάν δεν ήξερε την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις των δύο ανδρών που δεν δίστασαν να ανταλλάξουν και “γαλλικά” σε “συντροφική” σύναξη!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης φαίνεται να μην έχει καμμία εμπλοκή με την λίστα. Δεν βάλλεται πολιτικά όση δημοσιότητα και αν πάρει το θέμα. Αντίθετα, η λιστολογία εξοντώνει το “σύστημα Παπανδρέου” με το οποίο ο Χρυσοχοΐδης έχει κόψει δεσμούς με την περιβόητη δήλωση του για το μνημόνιο όπου ουσιαστικά φωτογράφιζε τον Παπακωνσταντίνου ως αναξιόπιστο, αλλά και τον Ε. Βενιζέλο. Τον οποίον ο Μ. Χρυσοχοΐδης θα ήθελε να τον δει στο καναβάτσο.
Παράλληλα η διαρροή της λίστας ακυρώνει τις επιθέσεις που έκαναν Βενιζέλος – Παπακωνσταντίνου στο πρόσωπο του αντιστρέφοντας όλο το κλίμα, γεγονός που φάνηκε περίτρανα από την δήλωση Βαξεβάνη που την υιοθετεί και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων: “Αυτοί θα έπρεπε να είχαν προφυλακιστεί”. (ευτυχώς βρήκαμε και παρέα στο “Ολυμπία” γιατί νιώθαμε μοναξιά όταν το λέγαμε…)
Από την άλλη όμως, ο κύριος Χρυσοχοΐδης είχε πρόσφατα μία σκληρή κόντρα με τον Βαξεβάνη, ώστε να μπορεί να του κάνει έστω και μέσω του πιστού του συνεργατη ένα τέτοιο δώρο, όσο και αν καρπώνεται πολιτικά οφέλη από την εξέλιξη.
Κλείνοντας, οφείλουμε να παρατηρήσουμε και κάτι τελευταίο που πιθανόν να μην σχετίζεται με το παρόν θέμα. Ο Κώστας Βαξεβάνης στο προηγούμενο τεύχος του Hot Doc που βρίσκεται ακόμα στα περίπτερα, έκανε την πλέον αποκαλυπτική ανάλυση για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Μία ανάλυση με νέες πληροφορίες, ακόμα και ονοματεπώνυμα εμπλεκομένων που δεν είχαν έλθει στο φως μέχρι την περασμένη εβδομάδα. Πράγμα που σημαίνει ότι η πηγή του είχε εμπλακεί ενεργά με την εξιχνίαση της υπόθεσης και έδωσε πρωτογενές υλικό και όχι αερολογίες.
Στην ανάλυση λοιπόν που κάνει το Hot Doc, παραθέτει όλα τα ονόματα των εισαγγελέων που έχουν εμπλακεί με την υπόθεση. Όλων, εκτός ενός, που ίσως έχει και τις μεγαλύτερες περγαμηνές αφού ενεπλάκει στην ιστορική πλέον εξάρθρωση της ΕΟ 17Ν.
Μιλάμε για τον …κύριο Διώτη! Που οπωσδήποτε έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα αφού το πήγε αρκετά βήματα πιο πέρα από ότι το παρέλαβε.
Μπορεί όμως ο κύριος Βαξεβάνης να μην τον ανέφερε γιατί η πηγή του να σταματούσε πριν πάρει ο κύριος Διώτης την υπόθεση.
Όπως μπορεί όλα τα ανωτέρω να αποτελούν συμπτώσεις.
Σε κάθε περίπτωση δεν φταίμε εμείς, αλλά ο γνωστός δημοσιογράφος που είπε ότι η λίστα του ήλθε από πολιτικό πρόσωπο που αηδίασε από την απόπειρα συγκάλυψης και την χρήση της για πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς. Και μας έβαλε να ψάχνουμε βραδυάτικα…
Σε κάθε περίπτωση, όποιος και αν την διέρρευσε, ν’ αγιάσει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger