Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Αδριατική: Το «κέρας της αμάλθειας» που έγινε «άμμος της Σαχάρας» ...

Άρθρο του Νίκου Καβαλλιέρου
πρώην διευθυντή του ΣΕΕΝ,
υποναυάρχου ε.α Λ.Σ.

Η Αδριατική κατά το παρελθόν υπήρξε η πηγή γρήγορης ανέλιξης της επιβατηγού θαλάσσιας επιχειρηματικότητας. Τα στοιχεία τα οποία συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχή οικονομική δράση της ναυτιλίας μας ήταν:
α) Η γεωγραφική της θέση (μέρος της σύνδεσης Ασίας – Ευρώπης)
β) Η ταχύτατη διαπόρθμευση έναντι του αργού τότε οδικού δικτύου.

«Σημαία» διαμαρτυρίας ύψωσε ο Kούστας

«Πυρά» του εφοπλιστή κατά του ελληνικού κράτους από το βήμα του forum της Wista
Σε... δρόμους παράλληλους κινούνται κυβέρνηση και εφοπλιστές. Καθώς οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με το αν μπορούν να αποκτήσουν «κοινό βηματισμό» στην Ελλάδα της κρίσης συνεχίζονται και στο τραπέζι έχει τεθεί και το θέμα της φορολογικής «συμβολής» των πλοιοκτητών για να ενισχυθούν τα έσοδα στον κρατικό «κορβανά», τρεις ισχυροί των... θαλασσών υψώνουν «σημαία» διαμαρτυρίας.
Kαι όλα αυτά μία εβοδμάδα μετά και το ραντεβού μελών της Ένωσης Eφοπλιστών με τον πρόεδρο του ΣYPIZA, Aλέξη Tσίπρα. Από το βήμα του ετήσιου forum, που διοργανώνεται από τον ελληνικό «βραχίονα» της Wista, ο δρ Ιωάννης Κούστας, ο Γιώργος Γουρδομιχάλης και ο Μανώλης Βορδώνης έστειλαν «μήνυμα» στην ελληνική κυβέρνηση για τα κακώς κείμενα που τους αποτρέπουν από το να επενδύσουν στην πατρίδα τους και να εγγράψουν πλοία τους στο εθνικό νηολόγιο. Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, το υψηλό κόστος απασχόλησης ελληνικών πληρωμάτων και τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Υπό αυστηρή επίβλεψη οι δήμοι το 2013

Το νέο έτος θα φέρει στους δήμους αυστηρότερη επίβλεψη, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει -μεταξύ άλλων- ότι οι προϋπολογισμοί των δήμων θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι.

Επίσης, τα έσοδα του 2013 δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 30% σε σχέση με αυτά του 2012, ενώ οι δημοτικές αρχές θα υποχρεώνονται σε περικοπές δαπανών εντός 15 ημερών αν υπάρχει απόκλιση άνω του 10%.

Ιξός, μελάς, γκι, το Χριστουγεννιάτικο αντικαρκινικό φυτό

Επιστημονικό όνομα: Viscum album-Βίσκον το λευκόν
Οικογένεια: Λορανθιίδες-(Loranthaceae)
Άλλα ονόματα: Ιξός, μελάς, ελατένιο, γκι, Mistletoe
Ο ιξός ήταν το «χρυσό» κλαδί, που έσωσε το θρυλικό Αινεία στο κάτω κόσμο.
Περιγραφή
Παρασιτικός θάμνος που σχηματίζει τσαμπιά έως 3 μέτρα επάνω στο δέντρο που του χρησιμεύει ως ξενιστής. Έχει στενά σκληρά φύλλα, κιτρινωπά άνθη σε ταξιανθίες των 3 και κολλώδη στρογγυλά, λευκά μούρα. Ο ιξός έχει συνδεθεί με τα Χριστούγεννα και το χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των σπιτιών μας.

Χρησιμοποιούμενα μέρη
Φύλλα, μούρα, κλαδιά.

Στην αντί-ΚΚΕ επίθεση δεν υπάρχουν… «σύνορα»!

Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύτηκε στο site του Κούλουγλου, ένα άρθρο επιστημονικής φαντασίας με την υπογραφή «Αναγνώστης» για τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη». Η ευκαιρία προφανώς και δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη, και η «καταγγελία» αναπαράχθηκε με ταχύτητα στο διαδίκτυο. Σίγα το καινούργιο, θα πει κανείς. Δεν υπάρχει λάσπη για το ΚΚΕ που να μην κάνει το γύρο του διαδικτύου

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΡΕ! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ...ΤΑΦΟ ΜΑΣ!

samaras3
Ο Α. Σαμαράς ένα ξενοκίνητο πολιτικό υποκείμενο αλλά πολύ ωφέλιμο πιόνι στα χέρια της Μέρκελ και των τοκογλύφων, είναι έτοιμος να πάρει νέα μέτρα σφαγής.
Ήδη, μετά τα μέτρα θανάτου που πήραν προ ημερών, πέρασαν ήδη στην επόμενη φάση του προγράμματος. Από 'κει που έλεγαν ότι "αυτά είναι τα τελευταία μέτρα και δεν πρόκειται να παρθούν άλλα", ο Σαμαράς και οι επιτελείς του άλλαξαν τροπάριο.

ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ...

samaras-kefaalogianni
Οι "αδυναμίες" δεν κρύβονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ ο Σαμαράς αν και θορυβημένος από τις τρανταχτές συλλήψεις που μπορεί να γίνουν περισσότερες, δεν φαίνεται προς το παρόν(για να μην φανεί ότι άγεται από το διαδίκτυο αλλά και από τις κριτικές πανταχόθεν που δέχεται η "μούσα" της κυβέρνησης του), να υπαναχωρήσει και να την "φάει". Η κυρία Κεφαλογιάννη, συνεκτικός κρίκος ισχυρών τζακιών με το Σαμαρέικο, μάλλον το γλυτώνει το κεφάλι της μέχρι τον επόμενο

Είμαι αναρχικός!

"...Για τον αναρχικό ισότητα σημαίνει "ισότητα στην πράξη", εξάλειψη δηλαδή των αξιωμάτων και της περιουσίας. Κοινωνικο-ιστορική δημιουργία, διαρκής αυτοοργάνωση και αυτοθέσμιση,.."
Κατεβάστε το συνημμένο αρχείο: eimai_anarhikos__e.colombo.pdf (application/pdf)
"...Για τον αναρχικό ισότητα σημαίνει "ισότητα στην πράξη", εξάλειψη δηλαδή των αξιωμάτων και της περιουσίας. Κοινωνικο-ιστορική δημιουργία, διαρκής αυτοοργάνωση και αυτοθέσμιση, η ανθρώπινη κοινωνία θα καταστεί ελεύθερη όταν θα σπάσει τους δεσμούς της με οποιαδήποτε ετερονομία, κάτι που σημαίνει επίσης την κατάργηση της κοινωνικο-ιστορικής συνέχειας της αρχής προσταγή / υπακοή, την οποία επιβάλλει κάθε θεσμισμένη εξουσία, κάθε "κράτος" μιλάμε δηλαδή για το τέλος "του παραδείγματος της δίκαιης κυριαρχίας". Η κατάληξη θα είναι η απόλυτη εξουσία του δήμου ή, αν προτιμάτε, η συλλογική οικειοποίηση της θεσμίζουσας δυνατότητας. Αυτή η

Όταν ο φασίστας Μιχαλολιάκος συναντά τον ΕΛΑΣΙΤΗ Μπαλάφα...

Η φωτογραφία του Κώστα Μπαλάφα απεικονίζει τους απαγχονισμένους, από τους ναζί, αγωνιστές Τόδουλο και Φαρίδη, στις όχθες της λίμνης των Ιωαννίνων το 1944.

Image scaled down
     «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» διατυμπάνιζε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μετά την εξασφάλιση της τελευταίας δόσης. Τα μονοπάτια τα οποία καλούμαστε να περιδιαβούμε γνωστά. Μονοπάτια που σουλατσάρουμε ακούσια ή εκκούσια όλο το μεταπολιτευτικό διάστημα.

Ποιός Ρέππας, ποιός Βορίδης; Δεκάδες χιλιάδες οδηγοί συνεχίζουν να σηκώνουν τις μπάρες τω

Ο ευχάριστος ήχος των σειρήνων, όταν ο οδηγός σηκώνει τη μπάρα, στα διοδια ακούγεται όλο και πιο συχνά.

Image scaled down

Ποιός Ρέππας, ποιός Βορίδης; Δεκάδες χιλιάδες οδηγοί συνεχίζουν να σηκώνουν τις μπάρες των διοδίων

Φορο-δόλωμα για «μπλοκάκηδες»

Η πονηρή εξαίρεση που τους σπρώχνει να απεμπολήσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Του Γιώργου Κατερίνη
Μέχρι σήμερα η διαδεδομένη πρακτική της εργασίας με δελτίο παροχής υπηρεσιών (το γνωστό «μπλοκάκι») δεν είχε την τυπική κάλυψη της εργατικής νομοθεσίας. Μάλιστα πολλές φορές στα δικαστήρια ή στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, εργαζόμενοι υπ’ αυτό το καθεστώς κατόρθωναν να κερδίζουν διεκδικήσεις αποζημιώσεων δώρων, αδειών και απόλυσης αποδεικνύοντας ότι η απασχόλησή τους υπέκρυπτε εξαρτημένη σχέση εργασίας.
Από τη νέα χρονιά, σύμφωνα με άρθρο του νέου φορολογικού νομοσχέδιου, η εργασία με αυτό το απαράδεκτο και παράνομο καθεστώς της δήθεν παροχής υπηρεσιών θα γίνεται αποδεκτή από τις φορολογικές αρχές, αφού οι «ελευθεροεπαγγελματίες» εργαζόμενοι θα φορολογούνται ως μισθωτοί εργαζόμενοι.

Συγκέντρωση ενάντια στα μαυραγορίτικα


Image scaled down
Αυτή την Παρασκεύη 28/12/2012 τις 6μμ στο ''Pολόϊ'' (Αγιος Χαράλαμπος) στην Πρέβεζα (Πεζόδρομος αγοράς - παλιά πόλη)

Προλεταριακή συνάθροιση ΣΩΒΑ 2012

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Image scaled down
swbanergwn.espivblogs.net

Αντιφασιστική πορεία στον Τύρναβο Λάρισας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 28/12 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ...


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ 

γιουχάρισμα Δένδια στην Κέρκυρα

έξω απο το δημοτικο θεάτρο γιουχαρίστηκε ο Δένδιας
Μία από τις φιλαρμονικές της Κέρκυρας παρακολουθούσε ανέμελος ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Νίκος Δένδιας, ανενόχλητος όταν διάφοροι σύντροφοι ενημερωθήκαμε για την παρουσία του στο χώρο. Άμεσα σύγκεντρωθηκαμε έξω από το χώρο του δημοτικού θεάτρου, και στην προσπαθειά του να αποχωρήσει εσπευσμένα γιουχαρίστηκε από τους συντρόφους. Μπήκε άρον- άρον στο αμάξι του και έφυγε με τη συνοδεία του. Ακούστηκαν συνθήματα όπως: "Μιχαλολιάκος Δένδιας δουλεύουνε μαζί, φόλα στην κυβέρνηση κρεμάλα στους ναζι" "δέκα εκατό χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης" .

Σάλος για τους «κοριούς» στο γραφείο του Ερντογάν

Σάλος για τους «κοριούς» στο γραφείο του ΕρντογάνΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «κοριών» που εντοπίστηκαν στο γραφείο του στην Άγκυρα. Η ταυτότητα των δραστών παραμένει...μυστήριο, αν και ο Τούρκος πρωθυπουργός «δείχνει» το «βαθύ κράτος».

Σε ζωντανή του συνέντευξη στις 22 Δεκεμβρίου, ο ίδιος ο Ερντογάν προχώρησε στα...αποκαλυπτήρια: «Δεν μπορείς να ξέρεις αν κάποιος έβαλε ή δεν έβαλε κοριό στο γραφείο μου, αλλά σχετικές συσκευές βρέθηκαν κατά την διάρκεια έρευνας στο γραφείο μου, κάτω από το σπίτι μου. Ποιος τις έβαλε εκεί;».

Δικαστική και διοικητική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ταυτόχρονα με τις έρευνες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών (ΜΙΤ).

Ρόδος: Την δάγκωσαν όταν ζήτησε απόδειξη σε μαγαζί με κινέζικα

Ρόδος: Την δάγκωσαν όταν ζήτησε απόδειξη σε μαγαζί με κινέζικα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ

Μια απίστευτη είδηση από την Ρόδο έχει προκαλέσει αίσθηση: Ελληνίδα κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από δυο εργαζόμενες σε μαγαζί με κινέζικα ρούχα, που δεν δίστασαν να την χτυπήσουν και να την δαγκώσουν όταν τους ζήτησε απόδειξη για αγορές που είχε κάνει.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ελληνίδα, το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου, μετά τις αγορές που έκανε στο μαγαζί με τα κινέζικα, ζήτησε απόδειξη. Οι Κινέζες αρνήθηκαν να της τη δώσουν και όταν εκείνη επέμεινε, της επιτέθηκαν με μανία, χτυπώντας και δαγκώνοντάς την.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝ Ελληνική απάντηση στις τουρκικές έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Α.ΜεσόγειοΕντός του Ιανουαρίου η Ελλάδα θα επιχειρήσει να δώσει μια πρώτη απάντηση στην Τουρκία στην αναμενόμενη, πλην όμως θρασύτατη εξαγγελία της για πραγματοποίηση ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Ανατ. Μεσόγειο και σε περιοχές που βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr  το ΠΝ εντός Ιανουαρίου  θα "ξαναβγεί στις θάλασσες" για να  εκτελέσει μείζονες ασκήσεις με κύριο "πρωταγωνιστή" των ασκήσεων τη Διοίκηση Φρεγατών, ακριβώς επάνω σε εκείνες τις περιοχές  των τουρκικών ερευνών οι οποίες βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Οι τουρκικές έρευνες που εξήγγειλε ο τουρκικός κρατικός φορέας  ΤΡΑΟ (Turkish Petroleum Corp) αφορούν περιοχές γύρω από το Καστελόριζο και νότια της Κρήτης ενώ άγνωστες είναι οι προθέσεις των Τούρκων αναφορικά με το Β. Αιγαίο και πιο ειδικά στην προσέγγιση του πλούσιου σε υδρογονάνθρακες – με ότι δεδομένα υπάρχουν σήμερα- κοιτάσματος του Μπάμπουρα.

GYROS.GR ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ ΜΠΡΙΖΟΛΟΚΑΛΑΜΟ 1,20 !

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ .....


ΑΕΚΑΡΑ ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΕΥΧΕΣ


"Aπαράδεκτο να διώκονται οι πολίτες όταν ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να ασκούν κριτική στην αστυνομική αυθαιρεσία"

από το Γραφείο Τύπου
Το βράδυ του Σαββάτου της 21ης Ιουλίου στην περιοχή του Κολωνού, ο Πέτρος Καπετανόπουλος... υπάλληλος του ΟΑΕΔ Περιστερίου, ακούγοντας φασαρία στο πάρκο απέναντι από το σπίτι του, κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. 
Ένας άνθρωπος ήταν ριγμένος στο οδόστρωμα και αστυνομικοί της ομάδας Δίας ασκούσαν υπερβολική και αδικαιολόγητη βία εναντίον του, πατώντας τον στην κοιλιά. 
Όταν ο εν λόγω άντρας ζήτησε εξηγήσεις από τους αστυνομικούς για την απαράδεχτη συμπεριφορά τους, οι ίδιοι τον συνέλαβαν και εν συνεχεία του ασκήθηκε από την Εισαγγελία δίωξη για «αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδής ανωμοτί κατάθεση» και στη συνέχεια προστέθηκε και η κατηγορία της «απλής συνέργειας σε ληστεία».

Απορρίφθηκε η αίτηση της ΔΕΗ για κατάσχεση της περιουσίας της ΛΑΡΚΟ

«Με μια απόφαση που δικαιώνει τη ΛΑΡΚΟ και επιτρέπει στην εθνική βιομηχανία σιδηρονικελίου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, ενόψει μάλιστα και της προωθούμενης αποκρατικοποίησής της, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε κατατεθεί από τη ΔΕΗ, για συντηρητική κατάσχεση στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ μέχρι του ποσού των 39,2 εκατ. ευρώ» σχολίασαν σήμερα κύκλοι της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ.

Σημειώνεται δε, ότι η ΔΕΗ στο ακροατήριο αύξησε το ποσό της απαίτησης σε 80 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Δεν λείπουν οι μέρες από το λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν!

Ανακοίνωση 50 σωματείων για απεργία την Κυριακή 30/12
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές.
Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το συμφέρον τους. Ακούστε και την δική μας φωνή. Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν!
Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές “δεν αδειάζουν” άλλη μέρα για ψώνια. Οι τσέπες είναι εντελώς άδειες! Είναι προκλητικοί όσοι βγαίνουν από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και όσοι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες:

Οι κινητοποιήσεις της περιόδου 1975-76 και η εργατική πολιτική του κράτους

Αναρτούμε άρθρο του Σ. Κουτρουβίδη από το RedNoteBook. Ανατρέχοντας σήμερα, στα δύο πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, τη διετία 1975-1976, διακρίνουμε μια καίρια «αντίφαση». Τη στιγμή μετά την πτώση της Χούντας, που συνέβαιναν πολιτικά γεγονότα τα οποία σφράγισαν το πολιτικό μας σύστημα για τις επόμενες δεκαετίες, ξεσπούν πρωτόγνωρες κοινωνικές αντιδράσεις, που κυρίως εντοπίζονται στο χώρο της βαριάς βιομηχανίας και μεταδίδονται πολύ σύντομα στο σύνολο της ιδιωτικής και δημόσιας οικονομίας
Ενώ το πολιτικό σύστημα ομαλοποιούνταν, η επιλογή εκτροπής από το δημοκρατικό δρόμο έμπαινε στο περιθώριο, το ΚΚΕ γινόταν αποδεκτό και αποφασιζόταν η πλήρης νομιμοποίησή του, απεργίες, διαδηλώσεις, έντονες κοινωνικές αντιδράσεις και ζυμώσεις περιγράφουν ένα τοπίο κοινωνικής αντιπαράθεσης ιδιαίτερα οξυμένο.

Στην πραγματικότητα ένα νέο κοινωνικό υποκείμενο είχε προκύψει, το οποίο ερχόταν σε πλήρη ρήξη με την τότε επίσημη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, (ΓΣΕΕ κτλ.), και που στο εσωτερικό του επίσης παρουσίαζε ουσιαστικές διαφοροποιήσεις. Σε όλη τη χώρα, στις βιομηχανίες δημιουργήθηκαν εργοστασιακά σωματεία, διαμορφώνοντας παράλληλα τις πρώτες βάσεις αυτοοργάνωσης. Η κοινωνική αφύπνιση του εργατικού κινήματος εκείνη τη στιγμή δεν απέφερε σημαντικές αλλαγές, αλλά είχε πολιτικές συνέπειες σε βάθος χρόνου και επηρέασε ουσιαστικά το θεσμικό πλαίσιο. Η αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος σηματοδοτήθηκε από την αφύπνιση του εργοστασιακού συνδικαλισμού και τη δραστηριοποίησή του μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Ολόκληροι βιομηχανικοί κλάδοι, όπως η Χαλυβουργία, η χαρτοποιία, ο ιματισμός, η υποδηματοποιία, ο κλάδος των πετρελαίων μετατρέπονται σε χώρους σύγκρουσης. Επομένως κατά τη διετία αυτή αναπτύσσεται ένας πολύμορφος αγώνας, όπου οι πρωταγωνιστές του χρησιμοποιούν όλες τις μορφές πάλης, στάσεις εργασίας, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις για να αντιδράσουν. Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων ανά επιχείρηση, ενώ όπου υπάρχει βιομηχανική επιχείρηση, ο κόσμος της εργασίας κινητοποιείται.

''Γιόρτασε'' η χρυσή αυγή σήμερα σε Αργυρούπολη, Ελληνικό και Γλυφάδα

Δύο 23χρονοι νεαροί επιτέθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε αλλοδαπούς, υπηκόους Μπαγκλαντές. Τους χτύπησαν και λήστεψαν τον έναν.
Χτυπήματα με τα χέρια αλλά και με μεταλλική ράβδο δέχτηκαν τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές από δύο Έλληνες νεαρούς, 23 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν από τον έναν και χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά οι δύο 23χρονοι κινούνταν ανάμεσα στις δέκα και τις έντεκα το πρωί με ΙΧ στην Αργυρούπολη, στο Ελληνικό και τη Γλυφάδα.
Εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς και τους επιτέθηκαν με χτυπήματα ενώ αφαίρεσαν από το ένα θύμα τους και χρηματικό ποσό.

Γκντανσκ-Πολωνία Ο φόρος του χειμώνα

Με θέα από την πλατεία της Αγοράς του Κάρβουνου, το Μεγάλο Αρσενάλι, είναι από τα επιβλητικότερα κτίρια στο Γκντανσκ. Χτισμένο το 1605, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ολλανδικής αρχιτεκτονικής, της περιόδου του φλαμανδικού μανιερισμού, σχεδιασμένο από τον Αντονι βαν Ομπερκεν. Χρησιμοποιήθηκε σαν αποθήκη οπλισμού και τροφίμων, σώθηκε από τον χρόνο και τους σκληρούς βομβαρδισμούς στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα στεγάζει την Ακαδημία Καλών Τεχνών και στην στοά στο ισόγειο, μερικά εμπορικά μαγαζιά. Κάθε παραμονή Χριστουγέννων, έτσι και φέτος καθολικές ΜΚΟ, πρόσκοποι, εθελοντές και οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με την ένωση εστιατόρων οργανώνουν ένα μεγάλο συσσίτιο για τους άστεγους και τους φτωχούς της πρωτεύουσας της Πομερανίας. Το μοίρασμα γίνεται συνήθως στην πλατεία σε αντίσκηνα που στήνονται επί τούτου ενώ φέτος για πρώτη φορά άνοιξε ο ισόγειος χώρος στο Αρσενάλι και μετατράπηκε σε μια μεγάλη τραπεζαρία. Όπως κάθε χρόνο το κλίμα ήταν γιορταστικό και το μενού είχε μπορς, μανιταρόσουπα και γεμιστά ζυμαρικά, τα πολωνικά pierogi, που τα ευλόγησε ο μονσινιόρ Στανισλάβ Μπογκντάνοβιτς από τον καθεδρικό της Αγίας Μαρίας. Η μόνη διαφορά ήταν ο αριθμός των ανθρώπων που περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους. Φέτος ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά, πάνω από πεντακόσιοι, ενώ στις σκέψεις των πιο πολλών ο φόβος του χειμώνα που και φέτος ήρθε με άγριες διαθέσεις, δεν άφηνε περιθώρια για λίγες ανέμελες ώρες.

Η επέλαση των "κουμπάρων". Απίστευτες ρεμούλες

Οι κουμπάροι, οι κομματικοί φίλοι, οι ημέτεροι, όλα τα παράσιτα, που ακολουθούν τα αποκόμματα της εξουσίας πέρασαν σίγουρα καλά Χριστούγεννα. Κι όχι μόνο Χριστούγεννα. Από την πρώτη μέρα της συμφοράς, που λέγεται «κυβέρνηση συνεργασίας Σαμαρά και λοιπών πολιτικών απατεώνων», οι μπλε μαφιόζοι ήταν στις θέσεις εξόρμησης. Βουρ στον πατσά και στο δημόσιο χρήμα. Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν; Πάντα υπάρχει ψητό, μάσα, για τα λαμόγια. Τα λεφτά των ταμείων, οι μισθοί, οι συντάξεις. Βρε κορόιδο ψηφοφόρε, γιατί νομίζεις σου κάνουν περικοπές; Για να μασήσουν περισσότερα. Πότε θα το καταλάβεις;  
«Μια καλοστημένη κομπίνα για να "τρώνε" λεφτά από τον ΕΟΤ αποκαλύφθηκε και ήδη η αστυνομία έχει περάσει χειροπέδες σε πέντε άτομα. Ανάμεσά τους και ο πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του Οργανισμού Νίκου Καραχάλιου».

Ποιός είχε όρεξη για να την χάσει; - Τρόικα: "Η κυβέρνηση έχασε την όρεξη να φορολογήσει τους πλούσιους"

Άλλο και τούτο, σε έκθεσή της η Τρόικα... διαπιστώνει ότι η "κυβέρνηση" .." ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΉ ΤΗΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ"!!  Διαβάστε την έκθεση ΕΔΩ
 Μάλλον αδίαβαστη είναι η Τρόικα... η "κυβέρνηση αυτή υπάρχει γιατί το θέλουν οι πλούσιοι.. και μάλιστα οι πολύ πλούσιοι...
 Στο δημοσίευμα υπάρχει και ανφορά στα 600 άτομα της λίστας Λαγκάρντ!
 Αυτής της λίστας που παράπεσε δύο χρόνια... και που όταν εμφανίστηκε, παρουσίαζε ονόματα απλών καταθετών και όχι τίποτα "περίεργο".
 Το περίεργο είναι βέβαια ότι τώρα υπάρχουν 600 άτομα που είχαν εξαφανιστεί από την λίστα...... και όταν τελειώσει ο έλεγχος... θα δούμε κατα πόσο τα υπόλοιπα ονόματα ήταν στην αρχική λίστα ή προσετέθησαν εκ των υστέρων.
  Όσο για τα περί ορέξεως... διαβάστε τα παρακάτω.

H Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου για το "σχέδιο Αθηνά"


ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ  
                               «ΑΘΗΝΑ»

Η τρικομματική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, προωθεί το «σχέδιο Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που προβλέπει συγχωνεύσεις και λουκέτα σε 10άδες τμήματα ακόμα και σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Προπαγανδίζει την ανάγκη «εξορθολογισμού, μαζέματος, νοικοκυρέματος του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, που ξεχείλωσε τα τελευταία 30 χρόνια». 

Οι ίδιοι που «έσπειραν» παντού σχολές και τμήματα με χρήματα και κατεύθυνση της Ε.Ε., πολλές φορές χωρίς επιστημονικό αντικείμενο, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και προσωπικό, είναι οι ίδιοι που ετοιμάζονται να πετάξουν χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους στο δρόμο! Είναι οι ίδιοι που βάζουν τεράστια εμπόδια στις σπουδές, που απολύουν εργαζόμενους από τα ιδρύματα! Τα υπαρκτά προβλήματα είναι απλά ένα πρόσχημα. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ !

Απεργία την Κυριακή, 30/12, από σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε εμπόριο και υπηρεσίες.


Απεργία την Κυριακή, 30/12, από σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε εμπόριο και υπηρεσίες

 
Με απεργία την Κυριακή 30 Δεκέμβρη απαντούν σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τονίζοντας ότι αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο αλλά τους αφορά όλους.
Επισημαίνουν ότι δεν λείπουν οι μέρες από το λαό για να ψωνίσει αλλά του λείπουν τα χρήματα και καταγγέλλουν τα ψέματα ότι, δήθεν, έτσι θα τονωθεί η αγορά και θα μειωθεί η ανεργία.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ.


Του Γ.Δελαστίκ 

Βαθύτατη κρίση εμπιστοσύνης προς το πολίτευμα της χώρας έχει προκαλέσει η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική. Μια κρίση η οποία αποτυπώνεται με τρόπο που τρομάζει στις δημοσκοπήσεις τόσο του Ευρωβαρόμετρου της Κομισιόν όσο και της Marc που δημοσιεύθηκε στο «Εθνος της Κυριακής».
Τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, δημοσκόπησης που διενεργείται περιοδικά και στις 27 χώρες της ΕΕ κατ' εντολήν της Κομισιόν από ξένη εταιρεία και επομένως είναι άσχετη με εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες και επιρροές, προκαλούν τρόμο σε όποιον τα διαβάσει.
 Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται κανέναν απολύτως από τους θεμελιώδεις θεσμούς του πολιτεύματος, ενώ δεν θεωρούν ούτε καν δημοκρατική τη λειτουργία του!
Μόλις το 11% των ερωτηθέντων κρίνει ικανοποιητική τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ το... 89% (!), απίστευτα υψηλό ποσοστό, δεν είναι ικανοποιημένο. Μιλάμε για... 40 (!) εκατοστιαίες μονάδες πάνω από τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο δυσαρέσκειας που ανέρχεται στο 49%, όσο ακριβώς και το ποσοστό εκείνων που στην ΕΕ των 27 είναι ικανοποιημένοι με τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα τους (επίσης 49%). Ασύλληπτο το ποσοστό των Ελλήνων που δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη - 91%!

Τα νέα δεδομένα και τα νέα ζητούμενα

Το κλείσιμο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν είναι δα και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το 2012. Με τους εργαζόμενους να έχουν -και με το παραπάνω- εκφράσει τη διάθεσή τους να αγωνιστούν ενάντια στις απολύσεις, χωρίς την παραμικρή αυταπάτη για το χαρακτήρα των «διαθεσιμοτήτων» η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ εξυπηρέτησε για μια ακόμη φορά το ρόλο της: κράτησε τις κινητοποιήσεις υπό έλεγχο, σε πλαίσια που επέτρεπαν στο σύστημα να κάνει τους χειρισμούς του και όταν το ζήτημα μπήκε στις πραγματικές του διαστάσεις, όταν δηλαδή το κράτος πέρασε ανοιχτά και ωμά στην τρομοκρατική επίθεση εκδίδοντας Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δια («αριστερού») χειρός Μανιτάκη και μιλώντας για «τραμπούκους» που «τρομοκρατούν», αναδιπλώθηκε, έκανε πίσω, άφησε τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους.

Που στο διάολο θα φτάσουμε ρεεεεεεεεε

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Εκαναν λοταρία δίνοντας ως δώρο μια... θέση εργασίας

Εκαναν λοταρία δίνοντας ως δώρο μια... θέση εργασίας
Απίστευτο κι όμως, αληθινό. Μαθητές λυκείου διοργάνωσαν χορό με λαχειοφόρο αγορά κι ένα από τα δώρα που προσέφεραν ήταν μια θέση εργασίας σε σούπερ μάρκετ.
Την εντυπωσιακή αυτή είδηση μεταδίδει η ιστοσελίδα trikalanews.gr όπου αναφέρεται πως η Γ' τάξη του Λυκείου Πύλης διοργάνωσε το χορό της σε ξενοδοχείο και στη λαχειοφόρο αγορά που στήθηκε το έπαθλο ήταν θέση για δουλειά. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του 15μελους Θωμάς Μπουρζιώκας:
«Σχεδιάσαμε σήμερα μια ευχάριστη βραδιά για τους ανθρώπους που μας περιβάλουν και μας στηρίζουν και προσπαθούμε να το ανταποδώσουμε δίνοντας πλούσια δώρα μέσα από την λαχειοφόρο αγορά. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούνε θα χρησιμοποιηθούν για την πενθήμερη εκδρομή του σχολείου» και έδωσε τις ευχές του, για υγεία και ευτυχία στους συμμαθητές του, στους γονείς τους και στους καθηγητές του Σχολείου.

Τι λέτε ρε παλιό μαλάκες?

Εργασιακοί συμβιβασμοί υπό την απειλή της ανεργίας


  Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, αποδέχονται μισθούς ακόμα και των 300 ευρώ Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, αποδέχονται μισθούς ακόμα και των 300 ευρώ Φωτογραφία αρχείου
Συμβιβασμούς υπό την απειλή της ανεργίας κάνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, αποδεχόμενοι μισθούς ακόμα και των 300 ευρώ. Οι εργοδότες είτε για να αντέξουν την οικονομική δυσπραγία, είτε γιατί εκμεταλλεύονται την κρίση, μειώνουν τις αμοιβές, κατευθείαν στα κατώτατα επίπεδα, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, το εννεάμηνο του 2012, 61.113 εργαζόμενοι είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται και τα εργασιακά τους δεδομένα να αλλάζουν καθώς οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή σε εκ περιτροπής εργασία.

27χρονος έχασε τη ζωή του από τη σύγκρουση αυτοκινήτου με άλογο

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

27χρονος έχασε τη ζωή του από τη σύγκρουση αυτοκινήτου με άλογο
Ενας 27χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο, ξημερώματα Χριστουγέννων, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με άλογο.
Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στο 61ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας.
Ο νεαρός άνδρας επέβαινε στο αυτοκίνητο φίλου του, επιστρέφοντας από νυχτερινή έξοδο με δύο ακόμη άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν και ο οδηγός του οχήματος.
Οι άλλοι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου νοσηλεύονται, ένας 21χρονος με βαριά τραύματα και ένας 23χρονος σε λίγο καλύτερη κατάσταση.

Μηνύματα αισιοδοξίας από συμπολίτευση και αντιπολίτευση

  Μηνύματα αισιοδοξίας από συμπολίτευση και αντιπολίτευση Μηνύματα αισιοδοξίας από συμπολίτευση και αντιπολίτευση Φωτογραφία αρχείου
Την εκτίμηση ότι το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά «αν εργαστούμε συστηματικά η χώρα θα απογειωθεί και πάλι» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Πρώτο».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας των νέων και υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις θα είναι το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Μηνύματα αισιοδοξίας έστειλαν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Έρχονται νέες επιβαρύνσεις Στα αγροτεμάχια επεκτείνεται το σύστημα αντικειμενικών αξιών το 2013

Μεγάλες επιβαρύνσεις σε χιλιάδες ιδιοκτήτες θα φέρει το 2013 η επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα και ειδικότερα σε περιοχές όπου μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται, όπως τα αγροτεμάχια και οι εκτός σχεδίου οικισμοί.

Σε πρώτη φάση, θα ενταχθούν όλες οι περιοχές στο σύστημα, ενώ σε δεύτερη φάση θα γίνουν οι αναπροσαρμογές των αξιών, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα οδηγήσουν και σε μεγάλες αυξήσεις.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος κατέχει αγροτεμάχιο έκτασης 20 στρεμμάτων, η αξία του οποίου εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού είναι 20.000 ευρώ.

Αν η έκταση ενταχθεί στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, η αξία ανά τετραγωνικό μέτρο θα είναι τολάχιστον 50 ευρώ και η νέα τιμή θα προσδιοριστεί στις 100.000 ευρώ περίπου.

Έκκληση για ειρήνη Πολιτική λύση στη Συρία ζητά ο Πάπας

Έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία και να αναζητηθεί μια πολιτική λύση στην Συρία απηύθυνε σήμερα, Τρίτη, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' κατά το καθιερωμένο οικουμενικό μήνυμά του για τα Χριστούγεννα.
«Ναι, είθε να βλαστήσει η ειρήνη για τον συριακό πληθυσμό, που έχει βαθειά τραυματιστεί και διχαστεί από μια σύγκρουση που δεν κάνει διακρίσεις ούτε για τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους και έχει αθώα θύματα», σημείωσε ο Ποντίφικας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Αλλάζει προς το χειρότερο ο καιρός από την Πέμπτη Βροχές και καταιγίδες το σαββατοκύριακο

Αλλάζει προς το χειρότερο ο καιρός από την Πέμπτη


Συνεχίζεται και την Τετάρτη η καλοκαιρία των Χριστουγέννων με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ωστόσο από την Πέμπτη, και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος πέφτει και ο ήλιος δίνει τη θέση του στη συννεφιά, τις βροχές και τις καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Τετάρτη γενικά αίθριο καιρό, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι βαθμιαία μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς κελσίου.

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» Οργανο των αστών ενάντια στους εργάτες


Eurokinissi
Ο αντιλαϊκός ρόλος και αντεργατικός χαρακτήρας της «Χρυσής Αυγής», η διασύνδεση και στήριξή της από κεφαλαιοκράτες, πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Στέκεται απέναντι στο λαό, επιχειρεί να τον διχάζει, δηλητηριάζοντάς τον με κάθε λογής απάνθρωπα συνθήματα, ετοιμάζεται να τον χτυπήσει άγρια μόλις το ζητήσει η μεγαλοεργοδοσία.
Ορισμένα παραδείγματα από τη μέχρι στιγμής δράση της:
Καταγγέλλοντας «συνδικαλισμό» και «εργατοπατέρες», στήνει δουλεμπορικά γραφεία που στέλνουν πάμφθηνους εργάτες στους καπιταλιστές, δίχως ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα.
«Προειδοποιεί» εργάτες (π.χ. χαλυβουργούς στη Μαγνησία) να μην απεργήσουν, αλλά αντίθετα να αποδεχτούν ό,τι ψίχουλα τους πετά η εργοδοσία.

Kάλεσμα του ΕΕΚ για διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια Βόλου την Πέμπτη,

ΕΕΚ: Μαζικές προσαγωγές, τηλεοπτικές συλλήψεις
Μαζικές προσαγωγές, τηλεοπτικές συλλήψεις:  Να τσακίσουμε φασίστες, αστικό κράτος και καπιταλιστές!
Όλοι/ες στα δικαστήρια του Βόλου, Πέμπτη, 27/12/2012, 12πμ.
Μια μέρα μετά την αντιφασιστική κινητοποίηση του Σαββάτου 22/12, τις μαζικές προσαγωγές 70 αγωνιστών διαδηλωτών από την Ασφάλεια Βόλου η οποία μετέτρεψε με εκατοντάδες ματατζήδες όλη τη πόλη του Βόλου σε ζώνη πολέμου μόνο και μόνο για να επιτελέσει το “έργο” της η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, την Κυριακή 23/12, φασιστική ομάδα οπλισμένη με πτυσσόμενα γκλομπς επιτέθηκε σε νεαρούς αντιφασίστες, με αποτέλεσμα συμπλοκή και όπως αναφέρεται από τον τοπικό τύπο ο γραμματέας της ΧΑ να βρεθεί στο νοσοκομείο.

Σητεία: Το φαράγγι γέμισε Άγιους Βασίληδες

Ο Παγκρήτιος Ομιλος Διάσχισης και Εξερεύνησης Φαραγγιών (Π.Ο.Ε.Φ.) πραγματοποίησε την Κυριακή την τελευταία κατάβαση της χρονιάς στο Καβούσι Σητείας.

Το φαράγγι του Χαυγά γέμισε από Άγιους Βασίληδες, οι οποίοι μεταξύ άλλων κατέβηκαν με σχοινιά αναρρίχησης πλαγιές, βγάζοντας και τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Ο Π.Ο.Ε.Φ. κλείνει πέντε χρόνια ζωής με συνεχή δραστηριότητα στον χώρο της κατάβασης φαραγγιών (canyoning). Ασφαλίζει και καταγράφει νέες διαδρομές ενώ διορθώνει και συντηρεί παλιές.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ

Έκοψαν τους μισθούς στα Σώματα Ασφαλείας καθ’ υπόδειξη της τρόικα!

20121225-202633.jpgΈγγραφο ντοκουμέντο που έφεραν στο φως οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας μέσω του περιοδικού τους «Σύγχρονη Αστυνομία», εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.
Η ύπαρξη του εγγράφου αυτού αποδεικνύει, ότι όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν το παραμικρό με την Τρόικα για τα μισθολόγια των Στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά εκτέλεσαν μέχρι δεκαδικού τις έγγραφες υποδείξεις των εκπροσώπων των δανειστών μας, που δόθηκαν στην κυβέρνηση πολύ πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!
Αναρωτιόμαστε βεβαίως πόσες αποδείξεις χρειάζονται για το προφανές…, ότι όχι μόνο έχει παραδοθεί στον έπακρο βαθμό η κυριαρχία του τόπου και η διοίκησή του, αλλά κατά τρόπο ακόμα πιο επονείδιστο, οι κυβερνόντες που ψηφίζονται από Έλληνες υπηκόους παίζουν απλά τον ρόλο του αποδέκτη αλληλογραφίας…

Ε, ΛΟΙΠΟΝ… ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ; ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΙΑΖΟΥΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου ελεύθεροι

Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου ελεύθεροι
Προσωπικά, φέτος τα Χριστούγεννα, δεν μπορώ να πάω στην πόλη μου. Για να πάω στις Σέρρες, θα πρέπει να πληρώσω 200 και πλέον ευρώ στη βενζίνη και άλλα 40 και πλέον ευρώ στα διόδια.

Προτιμώ να πάρω δώρα στην οικογένειά μου (αφού αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξω ένα από τα δύο). Άρα, δεν μπορώ να δω τους παλιούς μου φίλους και τους συγγενείς μου. Όμως τι τους νοιάζει τους Σαμαρα-τροϊκανούς….ο  Μανωλάκης; Χεσμένο τον έχουν, όπως και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μαζέψουν τα λεφτά που έχουν τάξει στους τοκογλύφους.

Θυμάστε που τέτοιες μέρες –τα παλιά καλά χρόνια- δεν έβγαινε το χαμόγελο από το πρόσωπό μας;

Θυμάστε που κανονίζαμε ταξίδια είτε στο εξωτερικό (οι άλλοι) είτε στο χωριό καταγωγής μας (εμείς) για να ξαναδούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα; Θυμάστε ρε… που ζούσαμε ευτυχισμένοι; Τα θυμάστε ή έχουν καταφέρει να τα σβήσουν και από τη μνήμη σας; Γιατί αυτό θέλουν… να μην αντιδράσουμε, να μην φωνάξουμε και κυρίως… ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

Σας ρωτώ λοιπόν… Θυμάστε τα Χριστούγεννα που κάναμε παιδιά; ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ.

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!
Ψέματα σας λένε ότι κέρδισε ο Στουρνάρας. Ο Αρειος Πάγος του έτριψε στη μούρη τον εκβιασμό του. Τα μεγάλα κανάλια έπαιξαν παραποιημένη την είδηση!

Ζούμε στην απόλυτη χούντα. Θα το διαπιστώσετε αμέσως. Σήμερα προφανώς θα ακούσατε ότι βγήκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναίρεσης που έκανε ο Στουρνάρας αναφορικά με το χαράτσι της ΔΕΗ. Ερώτηση: Τι καταλάβατε; Μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ ή θα μας κόψουν το ρεύμα;

(Αυτό ζητούσε ο Στουρνάρας. Να συνεχιστεί ο εκβιασμός μέσω της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Να μην μπορούμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι, όταν μας έρθει ο λογαριασμός, γιατί η ΔΕΗ θα μας κόψει το ρεύμα).


Σας ξαναρωτάμε: Εσείς τι καταλάβατε; 


Και τώρα διαβάστε την αλήθεια.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ .!!

 Εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας, αδυναντώντας να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση και μη μπορώντας να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, καταφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια των δήμων προκειμένου να τραφούν. Στις ουρές τους, συναντά κανείς όχι μόνον τους χρόνια άστεγους και άπορους, αλλά και νεόπτωχους - ανθρώπους της διπλανής πόρτας (μισθωτούς που έχασαν τη δουλειά τους, πρώην αυτοαπασχολομούμενοι, πρώην επιχειρηματίες, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη κτλ.).

σε όλους τους ανθρώπους της Σκοπέλου ειδικά στο ΚΑΠΗ Ο Bill Γκίκας ΕΥΧΕΤΕ Merry Chrismas και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2013 από Memphis TN ΗΠΑ

 to employees and staff of skopelosnews and to all people of skopelos especially to the KAPI Bill Gikas wishes Merry Chrismas and a Happy New Year 2013 from Memphis Tn USA
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕΣΩ GOOGLE

Όλα καλά με το Aegean Horizon το ελληνικό τάνκερ απέπλευσε σήμερα για την Ολλανδία.

Τέλος καλό, όλα καλά για το τάνκερ Aegean Horizon της Arcadia Shipmanagment που ήταν καθηλωμένο στη Νιγηρία, για 1,5 μήνα περίπου.
Το ελληνικό πλοίο με το 15μελές πλήρωμα (13 έλληνες, 2 αλλοδαποί), αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Ρότερνταμ. Όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους.

Μεταφορά ασθενών με τη συνδρομή του Λιμενικού

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

Νέα στοιχεία για τον καρκίνο και την κληρονομικότητα

Νέα στοιχεία για τον καρκίνο και την κληρονομικότητα
Παιδιά γονέων που διαγνώστηκαν με καρκίνο σε νεαρότερη ηλικία αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο, αλλά δεν ήταν σαφές αν υπήρχε επίσης κληρονομικός κίνδυνος στα παιδιά των οποίων οι γονείς διαγνώστηκαν με καρκίνο σε μεγάλη ηλικία.
Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι παιδιά γονέων οι οποίοι διαγνώστηκαν με καρκίνο σε μεγάλη ηλικία αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο ορισμένων ειδών.
Ο κίνδυνος ίδιου είδους καρκίνου σε παιδιά ωστόσο ήταν επίσης σημαντικά υψηλότερος σε αυτούς των οποίων οι γονείς διαγνώστηκαν στην ηλικία των 80 ετών και άνω.

«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ για τις αποδείξεις και τον ΦΠΑ στα νυχτερινά κέντρα


Σε ένα «σαφάρι» σε νυχτερινά και χιονοδρομικά κέντρα επιδίδονται ήδη, και θα συνεχίσουν καθόλη την εορταστική περίοδο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παραβάσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες.

Την παραμονή των Χριστουγέννων οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, φορώντας πολιτικά ρούχα και προσποιούμενοι τους πελάτες, πραγματοποίησαν ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης, όπου εντοπίστηκαν 24 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 358 παραβάσεις.

Βάσει των ελέγχων, το ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 25% και είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χρονιές, όταν τέτοιες μέρες έφτανε στο 40%.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου