Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Για αλλού υπάρχουν φράγκα στην ΣΚΟΠΕΛΟ έτσι........

 
Πάει η ψαράδικη βραδιά στη Σκόπελο
Ακόμη και η ψαράδικη βραδιά αλλά και διάφορες άλλες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν στη Σκόπελο ελλείψει χρημάτων. Η κρίση έκοψε ήθη, έθιμα και παραδόσεις και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής ανέφερε πως μπορεί να κόβονται κάποιες εκδηλώσεις, θα γίνουν όμως άλλες με τη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων που ενισχύονται από το Δήμο. Ελπίζουμε μόνο ο τουρισμός να μην παρασυρθεί από τις περικοπές.
ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΕΚΙΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΑΤΕ

Αποφάσεις "φωτιά" για τα καταστήματα υγιεινομικού ενδιαφέροντος

Υποθέσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες εξέτασε...
χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου μετά της αλληλοκαταγγελίες που έφθασαν στο ανώτατο θεσμικό όργανο με την μορφή των εξώδικων διαμαρτυριών.

Μετά από συζήτηση που είχε εντάσεις αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ανάκληση αδείας με 21 ναι 7 όχι και πέντε απών του καταστήματος ONE στο Κατάκολο επειδή η περιοχή στην οποία είναι έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου και το Versus επειδή μέσα σε ένα χρόνο του είχαν υποβληθεί τρεις μηνύσεις για παραβάσεις υγειονομικού και πολεοδομικού ενδιαφέροντος με 21 ναι, 3 όχι, 2 λευκά πέντε απόντες και δύο που δήλωσαν ότι απέχουν από την ψηφοφορία για προσωπικούς λόγους.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι φωνές από τους επιχειρηματίες των οποίων οι υποθέσεις εξετάζονταν με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί δύο ώρες συζήτηση για το αν θα έπρεπε να συνεχιστεί η όχι η διαδικασία. Από την πλευρά των ιδιοκτητών των καταστημάτων εκφράστηκε η άποψη ότι θα έπρεπε η συνεδρίαση να αναβληθεί και να οριστεί σε άλλη μέρα προκειμένου να ετοιμαστούν και να πάνε χαρτιά για το αν έχουν προβεί σε παρεμβάσεις που εκλείπουν τους λόγους για τους οποίους τους έχουν βεβαιωθεί οι παραβάσεις. Έτσι μετά από κοινή πρόταση Δημάρχου Μάκη Παρασκευόπουλου και επικεφαλή αντιπολίτευσης Γαβρίλη Λιατσή η εξέταση των υπολοίπων υποθέσεων θα γίνει σε τακτική συνεδρίαση στο τέλος του Αυγούστου.
http://www.patrisnews.com/news_details.php?id=5182

Ε. Μενεγάκη:δείτε κορμάρα στην παράλια !

 
Και ο λόγος; Για να συναντήσει την μητέρα της η οποία βρίσκεται στην Εύβοια από τις αρχές του καλοκαιριού. Ας μην ξεχνάμε ότι η ωραία Ελένη πηγαίνει κάθε καλοκαίρι για λίγες μέρες στην Εύβοια απ' όπου κατάγεται.

ΟΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΕΔΩ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ?


ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
ΕΔΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ http://diavgeia.gov.gr/
ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΚΟΠΕΛΟΥ http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_skopelou ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΡΑΓΕ?

ΟΛΟΙ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ


ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊ ΕΠΑΞΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ  ....

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

ΣΤΙΣ 13:30 ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ. Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ, ΣΤΟΝ 1ο ΟΡΟΦΟ 

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο Κτίριο Καπνού Βόλου

Επίσκεψη στο Κτίριο Καπνού Βόλου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Κώστα Χαλέβα και Γιώργο Καλτσογιάννη και τους προϊσταμένους των διευθύνσεων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Αλέξανδρο Αλεξάνδρου και κ. Δημήτριο Σουρτζή. Το κτίριο συνολικής επιφάνειας 5.680 μ. έχει παραχωρηθεί δωρεάν απ’ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, νυν Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για την ασφάλεια των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο κτίριο.
Παράλληλα ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε να εξωραϊστεί ο περιβάλλων χώρος μέχρις ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις αξιοποίησής του.

Απίστευτο!!! Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει 15.000.000 ευρώ το δίμηνο σε επιδόματα για ψυχικά ασθενείς, αλλά δεν ξέρει πόσοι αλλοδαποί τα παίρνουν!!!!!!

Απαντήσεις Υπουργού, σε ερωτήσεις του Βουλευτή Κυριάκου ΒελόπουλουΔήλωση: «Είναι απίστευτο αλλά ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει 90.000.000εκατομμύρια  ευρώ  το χρόνο, σε ψυχικά ασθενείς, μη γνωρίζοντας όμως πόσοι αλλοδαποί τα παίρνουν!
Να δούμε σε πόσα χρόνια θα οργανωθεί ο Δήμαρχος κ Μπουτάρης και η δημοτική του ομάδα, ώστε να μη λειτουργεί   «ανευθυνοϋπεύθυνα» ρίχνοντας την ευθύνη στην έλλειψη προσωπικού, για τη μη γνώση του αριθμού των δικαιούχων αλλοδαπών των επιδομάτων για ψυχικά νοσήματα. Αυτά τα άτομα παίρνουν εκατομμύρια ευρώ, όταν λεφτά για τους Έλληνες δεν υπάρχουν! Με τέτοιες συμπεριφορές ο Δήμαρχος και η Δημοτική του ομάδα περνά για ψυχικά ασθενείς τους Θεσσαλονικείς!
Δυστυχώς για αυτόν έχει (ως συνήθως) λάθος αντίληψη!»

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ?


Έντονες αντιδράσεις για τον υποβιβασμό στο ΒόλοΈντονες αντιδράσεις για τον υποβιβασμό στο Βόλο


Οι κάτοικοι απειλούν να κλείσουν το λιμάνι

«Θύελλα» αντιδράσεων φέρνει η απόφαση του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου.

Μόλις έμαθαν την απόφαση οι άνθρωποι της ομάδας, από τους διοικούντες μέχρι και τους ποδοσφαιριστές έμειναν με το «στόμα ανοικτό». Πριν από λίγο, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Τόρης επιβεβαίωσε αυτό που από την πρώτη στιγμή γινόταν αντιληπτό. Πως θα κατατεθεί άμεσα έφεση και θα περιμένει την απόφασή της. «Γιατί να καταδικαστεί η ομάδα; Πρόκειται για ενδείξεις», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ.

Πριν από λίγα λεπτά οι υπεύθυνοι της ομάδας του Βόλου ενημέρωσαν ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο κ.Τόρης και θα αναφερθεί στην απόφαση υποβιβασμού της ομάδας.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της πόλης –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Έχουν αποφασίσει να κλείσουν κεντρικούς δρόμους στο Βόλο ενώ υπάρχουν πληροφορίες ακόμη και για πρόθεση να «κλείσουν» το λιμάνι…

Πηγή: sport-fm

Συλλαλητήριο από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν στις 8 το απόγευμα στην πλατεία του...
Δημαρχείου Βόλου οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου,αντιδρώντας έτσι... στην απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τον υποβιβασμό της ομάδας. Οι φίλαθλοι καλούν όλους τους Βολιώτες να δώσουν δυναμικό παρών.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_549.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FhyMBI+%28tromaktiko%29 

Tρελές κούρσες τουριστών με γουρούνες


Οκτώ Βρετανοί συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου, επειδή πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς με τετράτροχα μοτοποδήλατα (γουρούνες), που είχαν νοικιάσει στα Μάλια, αδιαφορώντας για τους πεζούς και τους άλλους διερχόμενους οδηγούς.

Και οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ SKOPELOSNEWS

Μαύρο καλοκαίρι για τον τουρισμόΜαύρο καλοκαίρι για τον τουρισμό


Τα πρώτα στοιχεία στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού τις μέρες αυτές για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας του 2011, είναι κατάμαυρα και απογοητευτικά.

Σε ότι αφορά την άφιξη και διαμονή τουριστών από το εξωτερικό, υπάρχει μείωση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι, που γίνεται όμως 50%-60% στον χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα.

Δηλαδή ο μέσος όρος παραμονής τουριστών στη χώρα μας το τρίμηνο Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος, από 12 ημέρες που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, έχει μειωθεί στις 6 μέρες.

Δραματικά είναι όμως τα στοιχεία και για τον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό.

Εδώ έχουμε μείωση περίπου 50%, καθώς χιλιάδες ελληνικές οικογένειες δεν έφυγαν ούτε μία ημέρα για διακοπές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επίσης υπάρχει μία μείωση 20% στην κίνηση των τσάρτερς, που παίρνει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες λόγω της απεργίας των ταξί και των εκατοντάδων ακυρώσεων των πτήσεων τσάρτερς.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Μείωση των τουριστικών δαπανών για τη χώρα μας του ύψους 35%-40% από άλλες χρονιές, δηλαδή μείον περίπου 3 δισ. ευρώ από αυτά που υπολόγιζαν να εισπράξουν από την τουριστική μας βιομηχανία.
http://www.e-volos.gr/el/ellada_1/mauro_kalokairi_gia_ton_tourismo.html
ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΆΚΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ 

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Δυστύχημα με 40χρονο νεκρό στον δρόμο Αγριάς - Βόλου

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Δυστύχημα με 40χρονο νεκρό στον δρόμο Αγριάς - Βόλου
Θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στον δρόμο Αγριάς - Βόλου στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ.
Νεκρός είναι ένας δικυκλιστης 40 ετών, ο οποίος σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο, πριν προλάβει να φτάσει στο Νοσοκομείο του Βόλου.
http://www.e-volos.gr/el/topika_1/prin_ligo_dustuxima_me_40xrono_nekro_ston_dromo_agrias__bolou.html 

Εκπαιδεύουν 5.000 στρατιωτικούς στο Κιλκίς για καταστολή εξεγέρσεων πολιτών - ΣΑΛΟΣ στο στράτευμα και αναβρασμός στα ΜΑΤ

γράφει ο Γιώργος Γ. Αδαλής 
Το είχαμε αποκαλύψει πριν πέντε μήνες, είχαμε δημοσιεύσει σχετικό βίντεο! Ο λόγος για την δημιουργία ειδικής μονάδας στο στρατό, με σκοπό την...
καταστολή εξεγέρσεων και επιβολή της τάξης σε πολίτες που διαμαρτύρονται. Τότε είχαν πει ότι όλα αυτά που γράφουμε είναι φαιδρά καθώς και ότι το βίντεο που παρουσιάσαμε αποτελεί μια άσκηση του στρατού στα πλαίσια της Ειρηνευτικής ομάδας, που εκπαιδεύεται για αποστολές σε χώρες του Εξωτερικού!

Πρόκειται για την άσκηση –όπως την είχαν ονομάσει τότε- Καλλίμαχος που έγινε από την 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία στο στρατόπεδο «Κορομηλά» στην Αργυρούπολη Κιλκίς.

Φαίνεται ότι προφανώς , η ψυχραιμία έχει χαθεί στη χώρα μας και μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν μια απίστευτη αρνητική τροχιά!

Πριν μερικές μέρες, 72 υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, έλαβαν φύλο πορείας (κοινώς διετάχθησαν) να φύγουν από τις μονάδες όπου υπηρετούσαν σε νησί του Βορείου Αιγαίου και να μεταβούν σε μονάδα στο Κιλκίς!
Προηγουμένως την ίδια διαταγή είχαν λάβει αρκετοί υπαξιωματικοί σε μονάδες της Θεσσαλίας!

Στις τάξεις του Στρατού αυτή τη στιγμή επικρατεί αναβρασμός, διότι όλοι μιλάνε για συγκέντρωση 5.000 ανδρών από όλη την Ελλάδα, σε ένα πρόγραμμα ταχείας εκπαίδευσης σε θέματα καταστολής πολιτών !!!

Μέχρι τα Χριστούγεννα που έρχονται, αναμένεται να εκπαιδευτούν σε κυλιόμενα προγράμματα, 5.000 υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς.
Μάλιστα στην τελευταία αποστολή από το νησί του Β. Αιγαίου, χρησιμοποιήθηκε υπηρεσιακό μεταγωγικό αεροσκάφος, ενώ ορίστηκε και ημερήσια αποζημίωση 29,95 ευρώ για κάθε υπαξιωματικό!

Το όλο ζήτημα έχει προκαλέσει αναταραχή ΚΑΙ στις δυνάμεις των ΜΑΤ, διότι τους είχαν τάξει λαγούς με πετραχήλια, προκειμένου να δεχτούν να «σαπίσουν στο ξύλο τους αγανακτισμένους». Και φυσικά όλα έμειναν στα λόγια! Καμία υπόσχεση δεν πραγματοποιήθηκε και αυτή τη στιγμή οι άνδρες των ΜΑΤ των 700 ευρώ, έδειραν και έπνιξαν στο χημικό τον κόσμο χωρίς να λάβουν καμία ... από τις υποσχέσεις που έλαβαν.

Με την εξέλιξη αυτή στο Στρατό, οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν εξαγριωθεί και απειλούν με μαζικές αιτήσεις μετάθεσης!!!

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από πηγές του Στρατεύματος , ανεξάρτητες μεταξύ τους και τα επιβεβαιώνουν πλήρως!
Μένει λοιπόν, η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Άμυνας, να λάβει θέση στο πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα αυτό!
Είναι αλήθεια ή ψέματα όσα αποκαλύπτουν εν ενεργεία στρατιωτικοί;
Κι αν είναι αλήθεια γιατί τα διέψευδαν όταν τα γράφαμε πριν πέντε μήνες (συγκεκριμένα από τις 9 Φεβρουαρίου 2011;
Σε τι μπορεί να αποσκοπεί η εκπαίδευση Στρατιωτικών κατά Πολιτών στη χώρα μας;
Περιμένουν κάτι;
Ανατέθηκε στον στρατό υπηρεσία που μετά την Μεταπολίτευση είχε πάντοτε η Αστυνομία;

Μπήκαμε σε περίοδο ... Στρατοκρατούμενης Δημοκρατίας και δεν το ξέρουμε;
Υπήρξαν «εκβιασμοί» κατά υπαξιωματικών ότι αν δεν συμμετέχουν στην εκπαίδευση θα απολυθούν;

Και επειδή κατά τη γνώμη μας, το θέμα είναι το σοβαρότερο που έχει ανακύψει από την Μεταπολίτευση και μετά, θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός!

Αμεσα και πριν να είναι αργά για τη χώρα!!!
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/5000_28.html#more

Διακοπές χωρίς δίαιτα!

Συμβουλές για να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό

Μπορούν τα χαμένα κιλά να διατηρηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών; Για να μπορέσετε να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό κατά τη διάρκεια των διακοπών αρκεί να προσέξετε πως θα χάσετε αυτά τα κιλά.

Παρακάτω ακολουθούν απλές και βασικές συμβουλές για να απαλλαχτείτε και να διατηρήσετε μια και καλά μακριά σας τα ενοχλητικά λίγα παραπάνω κιλά:

• Μην χάσεις στο δρόμο το κίνητρό σου. Κάθε πρωί που ξυπνάς να θυμίζεις στον εαυτό σου πόσο πολύ θέλεις να κάνεις διακοπές με λιγότερα κιλά.

• Νιώσε την πείνα σου. Είναι το αίσθημα που μας λείπει τελευταία, καθώς τρώμε για πολλούς άλλους λόγους εκτός από αυτό. Θα διαπιστώσεις μεγάλη ικανοποίηση όταν καλύψεις το αίσθημα αυτό με λίγο φαγητό.

• Ξεκίνα το γεύμα σου πρώτα από τη σαλάτα. Σε βοηθά να χορτάσεις πιο γρήγορα.

• Φρόντιζε να τρως πάντα σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας. Μη μιλάς στο κινητό σου, μη μαλώνεις και μην εκνευρίζεσαι.

• Απόφευγε να τρως κρύο φαγητό. Το ζεστό φαγητό σε βοηθά να το απολαύσεις καλύτερα και συνεπώς να φας λιγότερο.

• Ψώνιζε από το σούπερ-μάρκετ πάντα με λίστα αγορών.

• Προσπάθησε να είναι το ίδιο μέρος αυτό που τρως το γεύμα σου και φρόντισε αυτό να έχει ένα ευχάριστο περιβάλλον.

• Όταν γυρίζεις κουρασμένος από τη δουλειά σου μην ξεκινάς αμέσως να τρως. Χαλάρωσε για μισή ώρα, κάνοντας ένα μπάνιο ή ακούγοντας μουσική, ώστε να ηρεμήσει το σώμα σου και να φας αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.

• Μην τρως ποτέ όρθιος.

• Τρώγε αργά. Φρόντισε το κύριό σου γεύμα να μη διαρκεί λιγότερο από 20-30 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό βοηθάς το σώμα σου να νιώσει το αίσθημα του χορτασμού και να μη προσλάβει περιττές θερμίδες.

• Την ώρα που τρως προσπάθησε να μη βλέπεις TV. Αποσπάται η προσοχή, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τον έλεγχο του τι και πόσο τρώμε.

• Μας αρκούν 1-2 κουταλιές γλυκού για να αλλάξει η γεύση στο στόμα μας. Το επιπλέον έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μετατραπεί σε λίπος στο σώμα μας.

• Προτίμησε προϊόντα light. Γιαούρτι, αναψυκτικά, ζελέ, παγωτά στις εκδόσεις τους με χαμηλές θερμίδες που μας προσφέρουν σχεδόν την ίδια ικανοποίηση και μας γλιτώνουν από περιττές θερμίδες.

• Μην παραλείπεις τα καλοκαιρινά φρούτα. Καρπούζι, πεπόνι, φράουλες, κεράσια μας δίνουν λίγες θερμίδες γιατί περιέχουν πολύ νερό στη σύστασή τους και μας ικανοποιούν την αίσθηση του χορτασμού, αποτελώντας έτσι ιδανική λύση για ενδιάμεσο σνακ.

• Περπάτησε περισσότερο, τόσο πηγαίνοντας στη δουλειά σου όσο και μετά από αυτή. Κάνε το γύρο του τετραγώνου πριν πας σπίτι σου ή βρες μία φίλη σου και κάντε μια μικρή βόλτα.

Πηγή: nutrimed.gr

ΖΗΤΟΥΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΛΟ ΜΙΣΘΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΟ SKOPELOSNEWS ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΎΘΥΝΣΉ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Έφυγε ο Μ.Τριαναταφυλλόπουλος από το ALTER - Κλείνει με Κανάλι 10;ImageΠαρελθόν αποτελεί για τον Μάκης Τριανταφυλλόπουλο και την δημοσιογραφική του ομάδα το κανάλι Αlter και εφεξής φαίνεται ότι η νέα τηλεοτπική του στέχη θα είναι το Κανάλι 10 το οποίο εκπέμπει μόνο στην περιοχή της Αττικής, αλλά στο οποίο φημολογείται ότι θα αναλάβει και την διεύθυνσή του.
Έτσι οι δύο εκπομπές του "Κίτρινος Τύπος" και "Ζούγκλα" θα μεταδίδονται εφ'εξής από το Κανάλι 10, αν βέβαια οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Το Κανάλι 10 είχε ιδρυθεί από τον Γιώργο Τράγκα, αλλά στην συνέχεια αγροάστηκε από ομάδα εφοπλιστών. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η γνωστή παρουσιάστρια που κάθε πρωί μας καλημερίζει γλυκά και μας λέει ''elatte'', Νάντια Μπουλέ, ήταν μία ακόμα επώνυμη που βρέθηκε στη μαγευτική Σκιάθο!
Μάλιστα, δεν ήταν μόνη της αφού βρισκόταν στην παρέα της Σίσσυς Χρηστίδου και του Μάνου Μαγιάτη! Η Νάντια, όμως, σε αντίθεση με τους φίλους της, επισκέφθηκε το νησί των Σποράδων μόνο για μία εβδομάδα μιας και οι υποχρεώσεις της στην Αθήνα, την καλούσαν πίσω...

Δες φωτογραφίες στο Tlife.gr

Θανάσης Νάκος : Πολιτική η απόφαση του υποβιβασμού
Είναι καθαρή πολιτική απόφαση ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού, τόνισε πριν λίγο ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νάκος. Με την απόφαση αυτή οι κρατούντες θέλησαν να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι επιτυγχάνουν την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.


Ο Ολυμπιακός έχει ιστορία, είναι η πόλη και δεν πρέπει να την πληρώσει αυτός, ενώ από τις συνομιλίες προκύπτει εμπλοκή μεγάλων ομάδων. Η πόλη θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί, διότι άλλο είναι οι παράγοντες και άλλο η ομάδα. Εδώ υπάρχουν μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις.

ΑΝΤΕ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

ryanair

Ryanair: Στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο με λιγότερο από 10 ευρώ


Με τιμές που θα ζήλευαν και τα ΚΤΕΛ…απαντά στην Κρίση η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Rynair προσφέροντας για μόνο τρεις ημέρες τον Ιούλιο εισιτήρια των 9,90 ευρώ για τουλάχιστον 1000 προορισμούς, στους οποίος περιλαμβάνεται και η Κέρκυρα για το μήνα Οκτώβριο.
Με τον τρόπο αυτό το μπαλάκι πέφτει στους φορείς του νησιού να εκμεταλλευτούν την προσφορά της αεροπορικής εταιρείας και να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Βέβαια με εισερχόμενο τουρισμό που δαπανά 9,90 ευρώ για μετάβαση, μάλλον ερωτηματικά γεννιόνται κατά πόσο τα περιθώρια για μεγένθυνση των τουριστικών εσόδων αλλά και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας θα είναι σημαντικά.
Για τη φετινή τουριστική περίοδο το νησί της Κέρκυρας αναμένει για πρώτη φορά μετά από χρόνια μικρή αύξηση των τουριστικών ροών της, απόρροια της έλευσης των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Διευκρινιστικές διατάξεις για ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριώνΜε το άρθρο 85 του σχεδίου νόμου για την "Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις" που ψηφίστηκε από την Βουλή αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων με σκοπό την απλοποίηση της εφαρμογής του από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ειδικότερα, με το παραπάνω άρθρο διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
- Η ρύθμιση των οφειλών αναφέρεται σε όλο το παθητικό του οφειλέτη, αφορά δηλαδή τόσο τις ληξιπρόθεσμες όσο και τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
- Δεν χρειάζεται με την επίδοση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση να επιδοθούν ξεχωριστά η κατάσταση των πιστωτών και το σχέδιο διευθέτησης, εφόσον αυτά εμπεριέχονται στην αίτηση.
- Το αρμόδιο Ειρηνοδικείο μπορεί με την κατάθεση της αίτησης να εκδίδει προσωρινή διαταγή ή να διατάσσει προληπτικά μέτρα μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τις υποθέσεις (και το κόστος) υποβολής χωριστής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.
- Η αίτηση για υποκατάσταση της συναίνεσης του πιστωτή στο πλαίσιο της επιδίωξης δικαστικού συμβιβασμού εκδικάζεται στη δικάσιμο που έχει οριστεί για τη συζήτηση της αίτησης δικαστικής ρύθμισης των χρεών.
- Η ρύθμιση της οφειλής για την προστασία της κύριας κατοικίας μέχρι είκοσι έτη μπορεί να γίνει και με σταθερό επιτόκιο (και όχι μόνο με κυμαινόμενο επιτόκιο) προκειμένου να μην δυσχεραίνεται ο υπολογισμός του ύψους των υποχρεώσεων του οφειλέτη προς τους πιστωτές του κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.
- Το ακίνητο που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία προστατεύεται και όταν ο οφειλέτης έχει την επικαρπία ή την ψιλή κυριότητα αυτού.
- Το πιστωτικό ίδρυμα, στην κατάσταση οφειλών που χορηγεί στον οφειλέτη, θα πρέπει να μνημονεύει και το επιτόκιο με το οποίο εξυπηρετείται η οφειλή, ώστε να μπορεί να προσδιορίζεται πληρέστερα το ύψος των υποχρεώσεων του οφειλέτη μέχρι το χρόνο εκδίκασης της αίτησης.
- Δεν θίγονται οι απαιτήσεις των πιστωτών οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση για δικαστική ρύθμιση των χρεών.

Επισημαίνεται, τέλος ,ότι ήδη έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων αποφάσεις από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία που ρυθμίζουν τις σχετικές οφειλές ή επικυρώνουν δικαστικούς συμβιβασμούς μεταξύ οφειλετών και πιστωτών, επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει η νομοθεσία σε όσους πράγματι βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΙΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΑ 

Διαθεσιμότητα στελέχους Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής ΑκτοφυλακήςΜε απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα Αξιωματικός που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, διότι σε βάρος του έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για πειθαρχικά παραπτώματα, για τα οποία προβλέπεται η επιβολή καταστατικής ποινής.
Από τη Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Κρήτης για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται τόσο στον τουριστικό, όσο και στον εμπορικό τομέα, από την αεροπορική σύνδεση Ν. Αγχιάλου - Ηρακλείου

Ευοίωνες οι προοπτικές για τουρισμό και εμπόριο

Συνάντηση στο Δημαρχείο Ηρακλείου για τη σύνδεση

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται τόσο στον τουριστικό, όσο και στον εμπορικό τομέα, από την αεροπορική σύνδεση Ν. Αγχιάλου - Ηρακλείου, όπως επισημάνθηκε σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ηρακλείου, μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο αποστολής που οργάνωσε η αεροπορική εταιρεία Κρήτης Sky Express στην Κρήτη.


Την δυναμική της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρουσίασε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, αναφερόμενη στο πλούσιο τουριστικό προϊόν της περιοχής στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Δημήτρη Καρατζώκη και τον πολιτικό προϊστάμενο πολιτισμού - τουρισμού και πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης πολιτισμού Νίκο Ματζαπετάκη οι οποίοι και υποδέχτηκαν την αποστολή της Θεσσαλίας, στο Δημαρχείο Ηρακλείου εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, που απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων.


Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας σημείωσε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση της Sky Express που εγκαινιάστηκε στις 3 Ιουλίου ανοίγει νέες προοπτικές όχι μόνο για τον τουρισμό, αλλά και για το εμπορικό κομμάτι, συμπληρώνοντας ότι ήδη πολύς είναι ο κόσμος που αλλάζει τις διακοπές του εξαιτίας της δυνατότητας που του δίνει η νέα σύνδεση να βρίσκεται από το Βόλο στο Ηράκλειο μέσα σε 1 ώρα και 10 λεπτά.Η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της περιοχής που έχει η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας ενώ επισήμανε ότι ο Βόλος είναι μια κομβική περιοχή, βρίσκεται ουσιαστικά στην μέση της διαδρομής Αθήνα - Λάρισα, και για το λόγο αυτό το αεροδρόμιο ήδη προσελκύει και θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο.


Την προβολή και τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, στην Κρήτη, ζήτησε ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας Κώστας Χαλέβας ο οποίος ζήτησε το συγκεκριμένο εγχείρημα να μην μείνει στα ευχολόγια αλλά να γίνουν συστηματικές ενέργειες ώστε η προσπάθεια που ξεκίνησε η Sky Express, με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, όχι μόνο να παραμείνει, αλλά και να επεκταθεί.


Ο ίδιος σημείωσε ότι δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει τουριστικός χάρτης της Θεσσαλίας (ένα εγχείρημα που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα) και πρόσθεσε πως η διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης των δύο μεγάλων αυτών Περιφερειών είναι ευθύνη όλων.


Για μια αεροπορική σύνδεση που εξυπηρετεί όχι μόνο την περιοχή του Ηρακλείου αλλά ολόκληρη την Κρήτη μίλησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Δημήτρης Καρατζώκης και πρόσθεσε ότι είναι μια προσπάθεια που πρέπει και θα στηριχτεί από όλους. Επίσης ο κ. Καρατζώκης έκανε λόγο για περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για στροφή στον ποιοτικό τουρισμό καθώς φέτος, όπως είπε, στην Κρήτη παρατηρείται μια μικρή υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος το οποίο χαρακτήρισε μια από τις βασικές βιομηχανίες της περιοχής.


Από την πλευρά του ο προϊστάμενος πολιτισμού-τουρισμού και πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης πολιτισμού Νίκος Ματζαπετάκης, ανέφερε ότι με το νέο αυτό «άνοιγμα», δίνεται η ευκολία και στις δύο περιοχές να συνεργαστούν σε μια πλειάδα τομέων ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμβολή που μπορεί να έχει ο πλούσιος πολιτισμός και των δύο περιοχών στην ανάπτυξη του τουρισμού.


Ο πρόεδρος της Κρητικής αδελφότητας Βόλου «Το Αρκάδι» Κώστας Καπαράκης μίλησε για τον σύλλογο ο οποίος αριθμεί ήδη 450 μέλη και τόνισε ότι η αεροπορική σύνδεση πρέπει να παραμείνει και σε αυτό οι Κρητικοί του Βόλου θα βοηθήσουν όσο μπορούν με την έμπρακτη στήριξη τους και πρόσθεσε πως το κόστος είναι ίδιο και μικρότερο από όσα χρειαζόταν μέχρι σήμερα κάποιος για να ταξιδέψει από το Βόλο στην Κρήτη ακτοπλοϊκά.


Τέλος ο εμπορικός διευθυντής της Sky Express Γιάννης Λυδάκης επισήμανε ότι η συγκεκριμένη σύνδεση είναι το πρώτο εγχείρημα και ουσιαστικά η εταιρεία αυτή την στιγμή προωθεί το «μακρύ Σαββατοκύριακο» καθώς τα δρομολόγια είναι κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρόθεση τους είναι η σύνδεση να συνεχιστεί ώστε να επικοινωνηθούν οι ομορφιές της Θεσσαλίας στους Κρητικούς.


Στην Βολιώτικη αποστολή εκτός των προαναφερόμενων συμμετείχε και η περιφερειακή σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Λάρισας Ράνια Σταφύλη και δημοσιογράφοι των ΜΜΕ του Βόλου.

Να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Βόλου


Ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία Μαγνησίας

Με αφορμή τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την Υγεία η Δημοκρατική Συμμαχία Μαγνησίας ανακοινώνει ότι το ζητούμενο είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας και όχι να υποβαθμιστούν.


Ιδιαίτερα για το νοσοκομείο του Βόλου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθούν οι κλίνες και να μην ισχύσουν οι περικοπές σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως συζητείται επίσης είναι απαράδεκτο να συζητείται το θέμα της κατάργησης των κλινικών.


Η Πρόεδρος κ. Ντόρα Μπακογιάννη παρακολουθεί το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει καταθέσει προτάσεις.

Ο Παύλος Μαρκάκης για τις αμοιβές των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ


Ερώτηση προς τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ντίνο Ρόβλια, σχετικά με τις αμοιβές των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ, κ. Παύλος Μαρκάκης, με αφορμή και την σχετική κινητοποίηση του πρώτου να ζητήσει από ανάλογες υπηρεσίες να γνωστοποιήσουν το ύψος των μισθών των εργαζομένων σε αυτές. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Μαρκάκης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχο Βόλου, κ. Πάνο Σκοτινιώτη.


Στην ερώτηση προς τον κ. Ρόβλια, ο κ. Μαρκάκης αναφέρει τα εξής: «Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι δώσατε εντολή να γνωστοποιήσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας, το ύψος των μισθών που λαμβάνουν οι υπάλληλοί τους. Και τούτο, γιατί μέχρι τώρα, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούταν το φαινόμενο, υπηρεσιακά στελέχη να λαμβάνουν ασύλληπτους μισθούς, που πολλές φορές ξεπερνούσαν ακόμη και αυτούς των Δημάρχων!


Μεγάλη φημολογία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με το ύψος των μισθών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).


Παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς, αλλά και τη δική μας προσπάθεια, να γνωστοποιηθούν οι αμοιβές των στελεχών της Επιχείρησης, ουδεμία απάντηση δόθηκε ποτέ. Το μόνο που είναι γνωστό, είναι ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται βάσει Συλλογικής Σύμβασης που υπογράφουν με την εκάστοτε διοίκηση, ενώ όπως έχει καταγγελθεί στο παρελθόν, δεν υπέστησαν κάποια μείωση στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των μισθών, που έχει γίνει στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.


Κατανοείτε, φυσικά, ότι κάτι τέτοιο, εφ’ όσον ισχύει, συνιστά πρόκληση απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων που έχουν δει τον τελευταίο χρόνο τους μισθούς τους να συρρικνώνονται τραγικά, ενώ δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά ως προς το καθεστώς που επικρατεί στην Επιχείρηση».


Ο κ. Μαρκάκης, καλεί τον υφυπουργό να απαντήσει εάν έχει ζητηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Βόλου να γνωστοποιήσει στο Υπουργείο τους μισθούς των εργαζομένων σε αυτή και εάν θα δώσει στη δημοσιότητα το ύψος των αποδοχών που λαμβάνουν.


Από τον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Μαρκάκης ζητεί την ειλικρινή του απάντηση σχετικά με τις συνολικές αποδοχές ενός εκάστου υπαλλήλου της Επιχείρησης ανάλογα με την ειδικότητά τους (χωρίς την κοινοποίηση ονομάτων), καθώς και εάν προτίθεται η νέα διοίκηση να προχωρήσει σε εκλογίκευση των αμοιβών αυτών συγχρονίζοντας την Επιχείρηση με τα προβλήματα της κοινωνίας, χωρίς να δημιουργούνται πολίτες «δύο ταχυτήτων».


Τέλος, ζητεί να πληροφορηθεί εάν η νέα διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του τιμολογίου ύδρευσης και ανακατάταξης του τιμολογίου εν γένει, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες που τόσο πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Καταγγέλλουν οι οδοντίατροι της Μαγνησίας


Τι θα αλλάξει αν απελευθερωθεί το επάγγελμα

Μετά την ψήφιση του Ν 3919/2011 περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων έχει εγερθεί ζήτημα για την εμπλοκή του οδοντιατρικού επαγγέλματος στις διατάξεις του.

Οι οδοντιατρικές επαγγελματικές οργανώσεις ισχυρίζονται ότι το οδοντιατρικό επάγγελμα είναι ήδη «ανοιχτό» αφού όποιος θέλει (κάτοχος πτυχίου οδοντιατρικής σχολής) εγκαθίσταται όπου θέλει, συνεταιρίζεται όπως θέλει και αμείβεται όπως θέλει.


Οι κάποιες περιοριστικές ρυθμίσεις έχουν θεσπιστεί εκ μέρους της Πολιτείας για τον έλεγχο του επαγγέλματος προς όφελος των καταναλωτών πολιτών.

Οι κανόνες του ανταγωνισμού είναι σε πλήρη ισχύ. Εν τούτοις, δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρονται σε συγκεκριμένες διατάξεις άσκησης του επαγγέλματος που θάπρεπε να αλλάξουν.

Από την πλευρά των επαγγελματικών οργανώσεων υπάρχει η εκτίμηση ότι οι κατά καιρούς δημοσιοποιούμενες και πιθανολογούμενες αλλαγές είναι καταστροφικές για την υπάρχουσα δομή συγκρότησης και άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, προϊόν μιας κοινωνικής συναίνεσης, ισορροπιών της αγοράς και συν-αντίληψης που διαμορφώθηκε σε μια πορεία 90 περίπου ετών.

Πέραν των κοινωνικών και επαγγελματικών επιπτώσεων στους οδοντιάτρους (υπαλληλοποίηση, μείωση των αμοιβών τους, ανεργία κλπ) οι αλλαγές του Νόμου τελικά θα υποβιβάσουν την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στον ασθενή και θα οδηγήσουν την οδοντιατρική στα λίγα επενδυτικά μονοπώλια που θα στρεβλώσουν τον υγιή ανταγωνισμό αγγίζοντας άμεσα και καθοριστικά το δημόσιο συμφέρον.


Ο Σύλλογος Οδοντιάτρων Ν. Μαγνησίας, σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μαργαρίτης και η Γ. Γραμματέας Κατερίνα Κλάρα αναφέρουν ότι «Οι οδοντίατροι της Μαγνησίας προβαίνουν σ' αυτή την καταγγελία θέλοντας να κάνουν γνωστό στον κόσμο πως οι όποιες αντιδράσεις και αντιρρήσεις στην πλήρη απελευθέρωση του Οδοντιατρικού επαγγέλματος δεν είναι συντεχνιακές.


Το επάγγελμα του οδοντιάτρου είναι ανοικτό και όποιες δεσμεύσεις υπάρχουν είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των ασθενών.
Η πλήρης απελευθέρωση που μπορεί να περάσει στα χέρια εμπόρων υγείας θα έχουν σκοπό το κέρδος και όχι την υψηλού επιπέδου παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών.
Ας απαντήσουν οι ιθύνοντες στα παρακάτω ερωτήματα:
Πρόκειται να μειωθεί η ανεργία; , να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα; , θα βελτιωθεί το επίπεδο παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών;

Ποιοί είναι τέλος πάντων οι λόγοι που τους οδηγούν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις;


Αν μας δώσουν πειστικές απαντήσεις , τότε να βοηθήσουμε κι εμείς σαν κλάδος σε αυτή την κατεύθυνση.
Είναι προτιμότερο να αναγνωριστεί από την αρχή η λανθασμένη κατεύθυνση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, παρά να προσπαθούν εκ των υστέρων να διορθώσουν όποια λάθη γίνουν. Άλλωστε και λόγω της φύσης του επαγγέλματος είμαστε υπέρ του “ καλλίτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε".

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ορεινή ΚαλαμπάκαΥπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε περιοχή της ορεινής Καλαμπάκας, στην Αγία Τριάδα έχοντας κάψει 100 στρέμματα με χόρτα και δρυς.

Στο σημείο έσπευσαν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής με 4 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

ΤΡΙΑ ΣΕΡΒΙΕΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ ΤΩΝ ΕΛΙΤ

Γράφει ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης*
Στη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί που έγινε στις 21 Ιουλίου στο Βερολίνο, ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι η πραγματική ατζέντα αφορούσε εκτός -της «συμφωνίας  σωτηρίας»- και στη διανομή των «ελληνικών ιματίων». Οι πληροφορίες αυτές, που έφτασαν καθυστερημένα –ως συνήθως- στην ελληνική κυβέρνηση, αντήχησαν στ’ αυτιά των κυβερνητικών στελεχών, όπως το αιφνίδιο ουρλιαχτό του λύκου που έχει ήδη εισβάλλει μέσα στην αγέλη των προβάτων. Δεν νομίζω όμως πως θα περίμενε κανείς τη διεθνή καταγγελία των μεθοδεύσεων αυτών. Η εξάρτηση των «προβάτων» είναι τέτοια που θα συνεχίζουν μέχρι τέλους να εκπληρώνουν τον εντεταλμένο ρόλο τους, προσηλωμένοι στην ιδέα ότι «ευρωπαϊκό κεκτημένο» είναι τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών σε μια παρέα 5 λύκων και 4 προβάτων, που ψηφίζουν για το επόμενο φαγητό τους.
Η αλήθεια είναι, ότι η μεταπολιτευτική περίοδος κλείνει τον κύκλο της, με τρία τουλάχιστον «σερβιετάκια» που όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν, λεκιάζουν με το αίμα του τόπου, το λευκό παντελονάκι των ελίτ που καμώνονται ότι κυβερνούν.
Το πρώτο είναι το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου «Αξιοποίησης» Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο αναλαμβάνει στην πραγματικότητα το σύνολο των αρμοδιοτήτων στην διαδικασία εκποίησης του εθνικού πλούτου.
Το δεύτερο είναι η λεγόμενη «τεχνική βοήθεια» στην διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που σε συνδυασμό με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Επενδύσεων, θα αποτελέσει την αναπτυξιακή αιχμή της χώρας.  Είναι χαρακτηριστικό ότι με διαδικασίες εξπρές το γερμανικό Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) διοργανώνει ήδη συνέδριο για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή των 20 μεγαλύτερων κλάδων της γερμανικής οικονομίας.
Το τρίτο «σερβιετάκι» αφορά ουσιαστικά στην «ευρωποίηση» των «ελληνικών» τραπεζών, που θα συμβεί υποχρεωτικά στο βαθμό που οι ελληνικές τράπεζες θα αποδεχθούν haircut των ομολόγων που διαθέτουν, κατά 21%. Ένα τέτοιο «κούρεμα» θα σημάνει εγγραφή ζημιών ύψους 9 δις στους ισολογισμούς τους και  κατά συνέπεια κατ’ ευθείαν υπαγωγή στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στον έλεγχο της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών πανεπιστημίων αντιλαμβάνονται ότι, δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος οικονομικός έλεγχος μιας χώρας. Ελέγχοντας τη Δημόσια Περιουσία, τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό και το Τραπεζικό Σύστημα, η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο είναι δεδομένη.
Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, που συντελέστηκε μόλις σε 21 μήνες, οι πιθανότητες αυτόκεντρης οικονομικής ανάπτυξης και εθνικής ανεξαρτησίας περιορίζονται δραματικά. Η παρασιτική οικονομική μεγέθυνση και η περιορισμένη εθνική ανεξαρτησία που βιώσαμε και καταγγείλαμε στα μεταπολιτευτικά χρόνια, δίνει τώρα τη θέση της στην απόλυτη οικονομική –και όχι μόνο- κατοχή.
Κι’ όμως, τελικά, στο βαρέλι υπήρχε ακόμη πιο κάτω. Το μέλλον του Λαού και του Τόπου να σχεδιάζεται λεπτομερώς στο Βερολίνο από μια παρέα ροδομάγουλων καλβινιστών που επιμένουν να θεωρούν ότι η αποταμίευση είναι το κλειδί του παραδείσου. Και δυστυχώς -προς ώρας- ο Καραϊσκάκης αρνείται πεισματικά να αναστηθεί…
.
*ο Αντώνης Ανδρουλιδάκης είναι οικονομολόγος.

ΕΝΩΘΕΙΤΕ Ή ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΑΣ (ως πληβείους στην Νέα Υόρκη και όχι μόνον)


Γράφει : ο Νικόλαος Γεωργαντζάς*
Διαβάζουμε συχνά, τώρα τελευταία, γιά τις ‘επερχόμενες εκλογές’, στην πατρίδα μας, την ήδη τέως Ελλάδα. Έτσι το Μαξίμου, αλλοιώς το Μαξίμου, σήμερα το Μαξίμου, αύριο το Μαξίμου και, τελικά… πάπαλα το Μαξίμου…
Μιάς και το Μέγαρο Μαξίμου είναι το κτήριο στην Αθήνα, όπου στεγάζεται το γραφείο του εκάστοτε πρωθυπουργού της Ελλάδος, όλοι περιμένουμε εναγωνίως να μας πει κάτι το Μαξίμου, γιά τις επερχόμενες εκλογές. Αχ και να είχε λαλιά το Μαξίμου, να μπορούσε το έρμο τούτο το κτήριο να μας πει την μαύρη αλήθεια, γιά το τι γίνεται εκεί μέσα τέλος πάντων.
«Δεν μπορεί, μέλημα χρόνου είναι οι επερχόμενες εκλογές», πολλές και πολλοί σκέφτονται. Αρχίζουν να ψάχνονται λοιπόν, γιά να στήσουν άλλο ένα πατριωτικό κόμμα ή κάποιον ευρύτερο πολιτικό φορέα ή ένα ακόμα πατριωτικό κίνημα, όσο γίνεται πιό παρδαλό, με πολλές μεταξωτές κορδέλες!
«Αρκεί να έχουμε κάποιες θέσεις [ποτέ σοβαρές προτάσεις], με απήχηση στον ελληνικό μας κόσμο… και, να, είμαστε έτοιμοι γιά τις επερχόμενες εκλογές»! Όποτε και αν επέλθουν οι επερχόμενες εκλογές…
Εκείνο όμως που δεν κατανοούν τα ιδρυτικά στελέχη των νέων πατριωτικών κομμάτων, πολιτικών θεσμών και κινημάτων είναι πως, με την ιδρυτική τους πράξι, απλά καταδικάζουν τα μέλη τους και τους οπαδούς τους σε μία από τα ίδια. Ή έτσι ή γιουβέτσι, μία από τα ίδια θα είναι, έστω και αν βρουν κάποιες και κάποιους να νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας τα νέα κόμματα και κινήματα και τους νέους πολιτικούς φορείς.
Όλα τα παλιά και όλα τα νέα κόμματα λοιπόν επί ποδός εκλογών, των επερχομένων εκλογών, του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της θεοκρατικής, δεσποτικής και στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, η οποία, εδώ και 190 χρόνια, με πολύ μικρά χρονικά διαλλείματα, καταδυναστεύει την πατρίδα μας, την τέως πλέον Ελλάδα.  Άσε δε την τέως Ελλάδα και τους κουμπάρους μας στην Κύπρο.
Εδώ, στην Νέα Υόρκη να δεις τι γίνεται! Έχει ήδη δρομολογηθεί η νέα παγκόσμια κυβέρνηση εν’ απουσία γιά τον ελληνικό μας κόσμο, όχι από την σύσσωμη μεγάλη αμερικανική μας ομογένοια, αλλά με την μορφή μιάς ολοσέλιδης έκφρασης αλληλεγγύης, μιάς λίστας δηλαδή πράγματι διακεκριμένων συμπατριωτών μας, αριθμητικά αρκετών επιλέκτων γιά όλες τις θέσεις υπουργών και υφυπουργών· μόνον τις φωτογραφίες και τους θώκους κατανομής υπουργείων ξέχασαν να βάλουν σε τούτη την έκφραση αλληλεγγύης, πυγμής και αποφασιστικότητας!
Μίας και είμαι καθηγητής κυβερνητικής στρατηγικής και συστημικής δυναμικής, πάντα με ενδιαφέρει όχι τόσο η συστημική δράση όσο η συστημική ανάδραση. Με επιστολή του λοιπόν στον εκδότη του ‘Εθνικού Κήρυκα’, ένας τεράστιος ομογενής πατριώτης, Ίκαρος κάποτε στην πατρίδα μας, την ήδη τέως Ελλάδα, ο κ. Μπιλ Σταθάκος, σε μία έξαρση συστημικής ανάδρασης του ελληνικού μας κόσμου στην Νέα Υόρκη, πολύ σωστά και γλαφυρά παρομοιάζει την κατάσταση με… βάρκα που μπάζει:
«Κύριε Διευθυντά, αποφύγετε να ξεχωρίζετε τους ομογενείς σε πληβείους και επιλέκτους της εφημερίδας σας, που ενώ θεωρείται θεμιτό από πλευράς ιδιοτελών οικονομικών σχεδιασμών, εν τούτοις τραυματίζει βάναυσα τον κοινωνικό ιστό μας», γράφει ο κ. Σταθάκος. Διότι «Εάν θέλετε να κάνετε το κίνημα σαν μία ουσιαστική εξέλιξη και αφού προνομιακά έχετε και το καρότο, αλλά και το μαστίγιο της πειθούς, δεν έχετε παρά απ’ όλους τους ομογενείς που συγκεντρώνετε κάθε φορά, να μας δώσετε απάντηση στο “διά ταύτα”. Τι δηλαδή σχέδιο προτείνετε [άδικα ψάχνεις γιά προτάσεις τεράστιε Μπιλ], ποιά αναγκαία ειρηνική επανάσταση, ώστε και ηγέτες να ευρεθούν και τα σχολεία μας να μην κλείνουν και γενικά η Ομογένεια ν’ αποκτήσει το είναι της» (Εθνικός Κήρυξ, 23-24 Ιουλίου 2011, σ. 2).
Ένα σινιέ κοστούμι, μιά φαντεζί γραβάτα ίσως, και είμαστε όλες έτοιμες και όλοι έτοιμοι στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλον τον ελληνικό μας κόσμο, παγκόσμια πιά, να γαντζώσουμε τα νύχια μας σε κάποια έδρανα του ελληνικού και κυπριακού κοινοβουλίου. Είναι μήπως ήδη έτοιμα και εκτός Νέας Υόρκης τα ψηφοδέλτια γιά τις επερχόμενες εκλογές;
Σε άγρα ψήφων όλες και όλοι μας λοιπόν, όπως ακριβώς μας έμαθαν οι κερδοσκόποι χρηματιστές, έτσι και εμείς ποντάρουμε άγρια στο πως οι πλατύτερες μάζες πληβείων αντιλαμβάνονται την πολιτική, αποκλειστικά και μόνον δηλαδή, μέσα από μία νομιμοποιητική ψήφο περιορισμένης επιλογής.  Άρα μπορούμε να ξεγελάσουμε τους πληβείους του ελληνικού μας κόσμου και έτσι να υφαρπάξουμε την νομιμοποιητική τους ψήφο.
Τα μόνα που μας χρειάζονται είναι:
(α) μία λίστα πράγματι διακεκριμένων συμπατριωτών μας γιά κράχτες,
(β) πέντε αλαλούμ υποσχέσεις,
(γ) άλλα πέντε κατανυκτικά δεηθώμεν,
(δ) λίγο σπρώξιμο από επιχειρηματικά ή μερικά άλλα κυκλώματα τύπου ΑΤΙΑ (UFO) ή ΜΚΟ και
να, έτοιμο το νέο ψηφοδέλτιο, με μία τεράστια λαϊκή απήχηση, στους ενωμένους πλέον διά της βίας πληβείους στην τέως Ελλάδα, στην διχοτομημένη Κύπρο, αλλά και παγκόσμια, σε όλον τον ελληνικό μας κόσμο.
Όμως όλες αυτές οι Ελληνίδες μάγισσες και οι Έλληνες κουτσαβάκηδες ξεχνούν το Μέγαρο Μαξίμου. Πάλι λογαριάζουν δηλαδή χωρίς τον ξενοδόχο, την λαίλαπα τούτη ΝΔ-ΠαΣοΚ, που τόσο διάφανα εκπροσωπεί ο κ. Βενιζέλος, που μιλάει επίσης γιά λογαριασμό και όλων των κομμάτων (http://anti-ntp.blogspot.com/2011/07/b-e.html).
Και
Η πρόβλεψή του είναι πως: «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα κρατήσει για λίγους μόνο μήνες, επιδεινώνοντας δραματικά την πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα. Η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να δοθεί μέσα από εκλογές, όπως αυτές γίνονταν μέχρι σήμερα. Όποιος ποντάρει στην ανάδειξή του μέσα από τέτοιες εκλογές, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής. Και μάλιστα πολύ γρήγορα» (http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html).
Διότι
Και όπως σε όλα τα πεπτωκότα πολιτεύματα, έτσι ακριβώς και σε αυτό που ζούμε τώρα, τούτη την ωραία ώρα, ποσώς ενδιαφέρουν οι εκλογές. Το μόνο που τα ενδιαφέρει τα πεπτωκότα πολιτεύματα είναι η με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, κατάκτηση της εξουσίας.
«Αλλαγή πολιτικού σκηνικού» θα μας υπόσχεται σε λίγο και ο Σαμαράς (ΝΔ), με μόνον πραγματικό του στόχο την επιβίωση της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας, της οποίας είναι και προϊόν και πρωτομάστορας. Αλλά όταν ακούμε τέτοιες υποσχέσεις, εμείς πρέπει ξεκάθαρα να θυμόμαστε το «λεφτά υπάρχουν» και το «τα φάγαμε μαζί» του ΠαΣοΚ.
Με όρους πεπτωκότων πολιτευμάτων λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε και εμείς, όλες και όλοι με όρους κατάκτησης της εξουσίας από τον ίδιο μας τον λαό, ολάκαιρο τον ελληνικό μας κόσμο. Και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, ενωμένοι από μόνοι μας, πριν μας ενώσουν αναγκαστικά διά της βίας σε πληβείες και πληβείους τους.
«Το όλο ζήτημα επείγει όσο ποτέ άλλοτε. Δεν πρόκειται μόνο για την υπεράσπιση του εργαζόμενου, του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία, του επαγγελματία και του νέου από την λαίλαπα των μέτρων και παρεμβάσεων εναντίον του, αλλά και για την ίδια την επιβίωση της χώρας. Είναι άλλο να διεκδικείς την ανάταξη της χώρας σου πριν πουληθεί κομμάτι-κομμάτι και άλλο όταν θα έχει εκποιηθεί και οι υποδομές της θα έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά από τους κερδοσκόπους επενδυτές. Είναι άλλο να μιλάς για μια ενιαία και αδιαίρετη εθνική επικράτεια και άλλο για έναν κατακερματισμένο εθνικό χώρο, που θα εκποιείται προς όφελος των δανειστών και των επενδυτών κεφαλαίου. Και η διαφορά αυτή έχει πλέον απόσταση μερικών μηνών» (http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/07/blog-post_26.html).
Eπείγει
Προσοχή όμως σε όσες και όσους θέλουν να καθιερώσουν ως αμέσως επόμενο στάδιο πολιτεύματος τήν άμεση δημοκρατία.  Όχι, δεν μπορεί η άμεση δημοκρατία να είναι ο αμέσως επόμενος στόχος μας. Αν γίνει στόχος και πολιτικό μας αίτημα τώρα, και αν όλα πάνε καλά, ίσως το 2036 να άχουμε άμεση δημοκρατία στην Ελλάδα.
Διότι η αυθεντική, γνήσια ή πραγματική δημοκρατία απαιτεί έναν προ πολλού αυτο-θεσμιμένο δήμο πεπαιδευμένων πολιτών, ανύπαρτων τώρα στον ελληνικό μας κόσμο, ώστε με κλήρωση να εκλέγονται όλες και όλοι οι βουλευτές και με ψήφο να εκλέγονται οι υπουργοί μόνον. Ως άμεσος στόχος λοιπόν, το αμέσως επόμενο στάδιο πολιτεύματος, πρέπει να είναι ένα πολιτικό σύστημα πλήρους αντιπροσώπευσης, ώστε αντί η κοινωνία μας να διαδηλώνει γιά να αναγκάσει τους νυν πολιτικούς να συνεκτιμήσουν τη βούλησή της, να αξιώσει τη συμμετοχή της στο πολιτικό σύστημα ως εντολέας του (http://contogeorgis.blogspot.com/2011/06/1562011.html#more).
Μέσα
Βέβαια όποια ή όποιος φιλοδοξεί νά κερδίσει χρήματα από τα κοινά ταμία, κρίνεται αμέσως ακατάλληλος καί απορρίπτεται προς άμεση τιμωρία. Όμως ο φόβος της τιμωρίας δεν ερκεί.
Μέσα στο πολιτικό σύστημα της πλήρους αντιπροσώπευσης, η απαιτουμένη πολιτική αγωγή και παιδεία δημιουργεί πραγματικούς πολίτες, που επίσης γνωρίζουν πως η συσώρευση πλούτου δεν είναι ο σκοπός της ζωής. Η συλλογική ευδαιμονία και η κοινή οικονομική ευμάρεια της κοινωνίας είναι οι σκοποί κάθε πολιτικού συστήματος που ανοίκει σε δήμο πραγματικών πολιτων.
Αρκετά από τά υπάρχοντα πολιτικά κινήματα, ενώσεις, ομάδες και σύλλογοι έχουν κάνει μία θαυμάσια εργασία πάνω σε πολλές προτάσεις που αφορούν το έθος και το έθνος του ελληνικού μας κόσμου. Την κατάλληλη ώρα, μπορούν πολλές από τις προτάσεις τους να γίνουν μία ωραία δομή πολιτικών συσχετισμών ελευθέρων ανθρώπων.
Αλλά δεν σημαίνει τούτο πως τα ιδρυτικά στελέχη τους έχουν και την απαιτουμένη αρετή, που είναι γνώσι, που με την σειρά της είναι πράξι, γιά να γίνουν πολιτικοί άρχοντες. Ούτε κάποια ή κάποιος από όλες και όλους εμάς τους καθηγητές μπορεί να παίξει κάποιον πολιτικό ρόλο, πέραν φυσικά του συμβουλευτικού.
Να το βάζετε στα πόδια, όταν ακούτε καθηγητές που θέλουν να γίνουν πολιτικοί άρχοντες. Κληρωτοί βουλευτές ίσως, αλλά όχι, ποτέ πολιτικοί άρχοντες εκλεγμένοι με ψήφο. Διότι εμείς οι καθηγητές κάνουμε ήδη δύο δουλειές: διδάσκουμε νεαρά μυαλά και κάνουμε έρευνα.
Αν μπούμε λοιπόν και στην πολιτική ζωή, τότε πάει ο πλανήτης. Τι θα τρώμε μετά, βιβλία ή ηλεκτρονικά κείμενα;
*Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

Δέστο Αλλιώς! Μη μου πεις πως δε σε προειδοποίησα.Αντιλαμβάνεσε βέβαια ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Και θα γίνουν ακόμη σοβαρότερα τον "καυτό" Αύγουστο που έρχεται. Μη μου πεις πως δε σε προειδοποίησα. Επιμένω στον Αύγουστο.

Αλλά ξέρεις τι σκέφτομαι; Ότι αφού έτσι κι αλλιώς δε φαίνεται από πουθενά μια διέξοδος, να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. Να βάλουμε ρε παιδί μου έναν αστάθμητο παράγοντα στις εξισώσεις και στα μοντέλα των αγορών, των οίκων και των λοιπών λαμογίων, εγχώριων και αλλοδαπών. Ας γίνω λίγο πιο σαφής.

Όλοι αυτοί οι πονηροί λοιπόν, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλέψεις και στις εκτιμήσεις τους κάθονται και τα λογαριάζουν τα πράγματα. Με λεπτομέρεια. "Τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες;" σκέφτονται. Τα βάζουν κάτω δηλαδή και μετράνε. Τρεις το λάδι, τόσο από δω το έλλειμμα τοσο ο προϋπολογισμός, τόσο το "κούρεμα", τόσο το "ξύρισμα", τ' ανακατεύουν λίγο και νάσου μετά το συμπέρασμα:"πάρτε τόσο δάνειο και αρπάξτε και ένα selective default". Το βάζουν και σε τίποτα μυστήριους αλγορίθμους για να το δέσουν καλύτερα το πράγμα. Και το προχωράνε και λίγο παραπέρα, γιατί σου λέει "και τι άλλο θα κάνουν οι Έλληνες;". Άντε να υποστούν καμιά φορολογία, άντε να γκρινιάξουν, ίσως να έχουμε κι επεισόδια και αντιδράσεις αυτού ή εκείνου του τύπου ή της έντασης, αυτό μπορεί ο Παπανδρέου και κείνο θα κάνει ο Σαμαράς. Πάνω-κάτω προσδιορίζουν δηλαδή τα πιθανά σενάρια και βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

Σκέφτεσε αυτό που σκέφτομαι; Να εισάγουμε ένα παράγοντα που δεν μπορεί να προϋπολογισθεί. Που δεν μπορεί να μετρηθεί και να εισαχθεί στο δικό τους τρόπο σκέψης. Να λειτουργήσουμε δηλαδή ως κοινωνία συνολικά με τρόπο που δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κι ο πιο ευφάνταστος κι ευρηματικός αναλυτής του πιο σοβαρού χρηματωπιστωτικού ιδρύματος. Τον παράγοντα της πλάκας! Της ελληνικής έκδοσης του χιούμορ, αλλά στα δικά μας μέτρα και σταθμά. Αφού δεν μπορούμε να περπατήσουμε στο δρόμο που μας δείχνουν, ας φτιάξουμε τη δική μας μοναδικά ελληνική πατέντα: να απαντήσουμε στην κρίση κάνοντας πλάκα!

Δεν αναφέρομαι σε επίπεδο παρέας ή στο επίπεδο ενός εσωτερικού αστείου σε γραφεία ή φορείς ή υπηρεσίες του δημοσίου ή των επιχειρήσεων, αλλά σε μια γενικότερη στάση του πληθυσμού. Αναφέρομαι σε μια γενικότερη φιλοσοφία ζωής για όσο καιρό διαρκεί αυτό το μαραφέτι της κρίσης κι αν μας αρέσει το υιοθετούμε και μετά. Να το κάνω πιο λιανά.

Πως θα σου φαινόταν ας πούμε, αφού έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται η Ευρώπη ή όποιος άλλος οργανισμός εμπλέκεται στο δικό μας πρόβλημα να συγκατατίθεται σε μια πραγματική λύση, εμείς να καθιερώσουμε ένα πιο σπορ τρόπο εμφάνισης, συμπεριφοράς και γενικώς αλληλεπίδρασης με όλους αυτούς τους δήθεν σοβαρούς; Ποιος μας αναγκάζει να φοράμε κουστούμια και γραβάτες; Δεν μπορούν κάλλιστα οι Έλληνες πολιτικοί, τεχνοκράτες και λοιποί παρατρεχάμενοι να φορούν βερμούδα, σαγιονάρα, μαύρο γυαλί και μπαντάνα όταν συνδιαλέγονται τουλάχιστον επί ελληνικού εδάφους με τους εκπροσώπους της Τρόικας; Το απαγορεύει κανείς αυτό; Νομίζω πως όχι. Δεν προσθέτει όμως ένα στοιχείο έκπληξης και αισθήματος απορίας στην συνολική εικόνα; Εκτιμώ πως ναι! Φαντάσου μόνο τις αναμνηστικές φωτογραφίες και την αμηχανία των εκπροσώπων της Τρόικας! Ας το πάμε όμως λίγο παραπέρα.. Θα δεις ότι όχι μόνο έχει ενδιαφέρον αλλά μπορεί να γίνει και χρήσιμο!

Ποιος απαγορεύει το λεκτικό μας στα έγγραφα που ανταλλάσσει το ελληνικό κράτος με τους φίλους μας να γίνει λίγο πιο "χαλαρό"; Δεν αναφέρομαι βεβαίως στα νομικά ή στα τεχνικά κείμενα, μολονότι κι εκεί θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Θέλει να στείλει μια επιστολή ο Γιώργος στο Γιούνκερ; Απαγορεύεται να του γράψει μέσα κι ένα ανεκδοτάκι για να σπάσει ο πάγος; "Σεβαστέ κύριε Γιούνκερ, μπλα-μπλα (τα "υπηρεσιακά" τους κλπ) και θα ήθελα να σου κοινοποιήσω και το τελευταίο ανέκδοτο που μου είπε ο Βενιζέλος για καλόγριες". Που είναι το κακό; Θα γραφτούμε στην Ιστορία γιατί θα χρεωκοπήσουμε ή γιατί προσθέταμε ανέκδοτα στα κείμενα; Το δεύτερο τουλάχιστον δεν είναι συνηθισμένο! Τώρα για τα επίσημα κείμενα, έχω πρόταση: Να αλλάξουμε τις επίσημες σφραγίδες μας με άλλες - νόμιμα λέω, με νόμο κανονικά! - που θα απεικονίζουν φιγούρες του Καραγκιόζη, χαμογελάκια, χείλια, ό,τι θέλεις. Φαντάσου λοιπόν στο κείμενο του Μνημονίου-2 να μπουν οι επίσημες σφραγίδες των άλλων κρατών με αητούς, σταυρούς, οικόσημα και άλλες υπερπαραγωγές, και κάπου κάτω από εκεί που θα λέει Ελλάς, η σφραγίδα να έχει έναν ωραιότατο Μπαρμπα-Γιώργο! Δεν μπορεί κάθε κράτος να βάζει στη σφραγίδα του ό,τι θέλει, στα πλαίσια της κοσμιότητας και των χρηστών ηθών; Δεν είναι κόσμιος ο Μπαρμπα-Γιώργος; Θα με τρελλάνεις; Και δε σε σοκάρει η απειλή του Σόιμπλε περί ανάγκης παράδοσης της εθνικής μας κυριαρχίας; Πλάκα μου κάνεις; Και τι θα έλεγες αν και τα κόμματα και οι φορείς και όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο τέλος πάντων να υιοθετήσουν έτσι, ως μια άτυπη συμφωνία αυτό το χαλαρό, ανεκδοτολογικό, πλακατζίδικο λόγο.

-Τι έχετε να δηλώσετε κύριε εκπρόσωπε του τάδε κόμματος για την πρόσφατη συμφωνία της Ευρωζώνης;

-Ναι...βεβαίως. Ακούστε. Λείπει ένας σημαντικός όρος από τη συμφωνία που το κόμμα μας θεωρεί απαράβατο: τη διασφάλιση της συμμετοχής του Εδεσσαϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

-Μα σοβαρολογείτε;

-Όχι! Η Ευρώπη;

Έτσι λοιπόν σιγά-σιγά θα προκαλέσουμε έκπληξη. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις κάποιον που δεν συμπεριφέρεται με το αναμενόμενο ας πούμε "πρωτόκολλο". Μπορούμε όμως να το πάμε και πιο πέρα το θέμα.

Να μπει και ευρύτερα η κοινωνία στο παιχνίδι της πλάκας. Εννοείται ότι σέβομαι απόλυτα - άσχετα αν διαφωνώ με τις μεθόδους - το άγχος και τον πόνο που ζει κάθε εργαζόμενος ή θιγόμενος γενικά από τα μέτρα και βγαίνει στο δρόμο να διεκδικήσει χωρίς βία ένα καλύτερο αύριο. Σκέψου όμως πως θα μας αντιμετώπιζαν αν με την ίδια ζέση, με την ίδια ένταση αποφάσιζε η κάθε κοινωνική τάξη να αλλάξει τη μεθοδολογία και τη φιλοσοφία στη διεκδίκηση. Με πλάκα ρε παιδί μου! Έτσι για να μη μαυρίζει η ψυχή τους και η ψυχή μας. Με χοντρή πλάκα όμως. Αριστοφανική. Λυσιμελή!

Να θέτουν ας πούμε οι εργαζόμενοι του τάδε κλάδου ως απαράβατο όρο για να σταματήσουν κάποια κινητοποίηση - μαζί με τα αιτήματά τους - τη διοργάνωση αγώνα μπιτσ-βόλεϋ μεταξύ μελών Τρόικας και κυβερνητικής επιτροπής! Ένα παράδειγμα σου φέρνω έτσι; Να πουν ρε παιδί μου, έτσι και γίνει αυτό - βάλε εσύ και λίγη σάλτσα, τα έσοδα ας πούμε υπέρ της τάδε ΜΚΟ για την προστασία της ρέγγας της Βόρειας Θάλασσας - τότε κι εμείς οι εργαζόμενοι θα δεχτούμε να χάσουμε τόσα ευρώ από το επίδομα! Θα αρνηθεί η Τρόικα; Δεν υποτίθεται ότι θέλει να επιτύχει το πρόγραμμα του Μνημονίου; Τι δηλαδή, θα διακινδινεύσει η Τρόικα την επιτυχία προγράμματος τόσων δις για έναν φιλανθρωπικό αγώνα; Δεν θα έχει όμως απίστευτη πλάκα; Μπορούμε και να το χοντρύνουμε το παιχνίδι. Μέτρο και πλάκα. Θέλεις να βγάλεις τον κλάδο μου από τα βαρέα και ανθυγιεινά και να το δεχτώ "αμαχητί"; Εντάξει, αλλά τι θα λέγατε να τεθεί ως όρος στην Τρόικα να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι σε ένα γλέντι με κοκορέτσια; Καταλαβαίνεις που το πάω έ; Έτσι και δει ο τροϊκανός πως παρασκευάζεται το έδεσμα, θα ζητήσει μετάθεση για Τάκλα-Μακάν με τη μία! Φαντάσου να προσπαθήσει να το φάει, αφού έχει δει πως "γίνεται"! Βεβαίως αυτές οι στιγμές πρέπει να προβάλλονται σε εθνικό δίκτυο!

Οι δυνατότητες είναι ατέλειωτες. Οι ταξιτζήδες ας πούμε θα μπορούσαν να επιβάλλουν η διεξαγωγή του διαλόγου για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους να πραγματοποιηθεί σε στριπτιζάδικο. Που απαγορεύεται; Με τις κάμερες. Και όλους τους αρμόδιους, υπουργούς και δε συμμαζεύεται. Και πάλι η σκηνή θα είναι ξεκαρδιστική. Και για να το κάνουν πιο ελκυστικό, ας αφήσουν να εννοηθεί ότι είναι διατεθιμένοι να κάνουν και κάποιες παραχωρήσεις εφόσον ικανοποιηθεί ο όρος! Και μόνο η ιστορικότητα της στιγμής θα τους κάνει διεθνείς ήρωες!

Δεν σταματάμε εδώ. Η πλάκα μπορεί να τρελλάνει τα μηχανάκια όχι της AGB, αλλά των δάνειων δυνάμεων! Πλήγμα στον τουρισμό από τις απεργίες; Ποιος το λέει! Ας πούμε ότι θέλουν να διαμαρτυρυθούν οι ναυτικοί μας για το καμποτάζ. Αυγουστιάτικα. Είναι ανάγκη να κάνουν απεργία; Όχι ακριβώς, αρκεί να μπουν στο πνεύμα της πλάκας! Θα μεταφέρουν με το πλοίο και μάλιστα δωρεάν όποιον τουρίστα δεχτεί - εθελοντικά σαν την αναδιάρθρωση ώστε να μη συμβεί και το (πιστωτικό) γεγονός! - να ανταλλάξει ένα καυτό καλοκαιρινό φιλί στο στόμα με το λοστρόμο! Είσαι γκέι; Ναι, για σένα ο ήλιος θα καίει! Αντί λοιπόν να το ονομάσουν απεργία, θα μπορούσαν να μετατρέψουν το πλοίο για όσο διάστημα επιθυμούν να διαρκέσουν οι κινητοποιήσεις σε έναν "γκέι-παράδεισο"! Κατάλληλη μουσική, αμφίεση, διακόσμηση του πλοίου και φύγαμε! Τι; Δε θέλουν όλοι οι τουρίστες να μπουν στο πλοίο; Α! Μα αυτό δεν είναι απεργία! Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει τους ναυτικούς; Ελευθερία έχουμε και τι να κάνουμε!

Πλάκα λοιπόν παντού. Θέλει ο τάδε υπουργός ή βουλευτής να μιλήσει κάπου και το έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα ότι θα σώσει την Ελλάδα; Τι απαγορεύει στο ακροατήριο αντί να μετέλθει ύβρεων και προπηλακισμών - που είναι απαράδεκτο αλλά θα "ανεβάσουν" και το κασέ του πολιτικού - να έχει απλώς στην τσέπη του μια κόκκινη πλαστική μυτούλα και μια φουντωτή κίτρινη περούκα και την κατάλληλη στιγμή που θα βγουν οι αναμνηστικές φωτό ή που ανάψουν οι προβολείς των τηλεοπτικών συνεργείων να μετατρέψει τη μαγική στιγμή σε καρναβαλικό ενσταντανέ;

Ατέλειωτη πλάκα λοιπόν και γέλιο αγχολυτικό. Έχει κι άλλο. Τι θα έλεγες να προσπαθούσαμε να εκπλήξουμε ακόμη πιο πολύ τον υπόλοιπο πλανήτη και ειδικότερα τους "εταίρους" μας στην Ευρωζώνη; Πάντα στο πλαίσιο μιας ατέλειωτης πλάκας; Να οργανώσουμε ας πούμε έναν τηλεμαραθώνιο για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Ξέρεις τώρα, αφού ο Τρισέ λέει πως δεν έχει και πολύ χρήμα να στηρίξει τα ελληνικά ομόλογα κι όλα αυτά, να οργανωθεί ένα event - όπως αυτά τα χριστουγεννιάτικα αλλά μες στο κατακαλόκαιρο - όπου κάθε γεροντάκι να βγαίνει στην τηλεόραση τηλεφωνικά να μιλάει με κάποιο διάσημο Έλληνα και να δίνει ένα-δυο ευρώ για την ΕΚΤ! Συγκεντρώνεται ένα ποσό και με κάθε επισημότητα αποστέλλεται στον Τρισέ για την ενίσχυση της αναξιοπαθούσης κεντρικής τράπεζας της Ευρώπης! Φαντάζεσε την αμηχανία; Τι θα πει; Δεν τα θέλω, προσβάλλοντας ένα ολόκληρο λαό; Δε νομίζω!

Το μυστικό είναι ο αιφνιδιασμός, το απρόβλεπτο, το απόλυτα χαβαλετζίδικο. Τι μας απαγορεύει σε κάθε ανακοίνωση υποβάθμισης ενός οίκου αξιολόγησης, να αντιδρούμε με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και ότι έπρεπε να μας αξιολογήσουν ακόμη πιο χαμηλά; Ποιος καθορίζει ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί σύλλογος των "φίλων του ΔΝΤ" και να διοργανώνει εκδρομές στις χώρες του ΔΝΤ στην Ευρώπη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία), μουσικές βραδυές στα μπουζούκια με φάτσα -κάρτα τις φωτό των ηγετών και των εκπροσώπων του Ταμείου και προμετωπίδα το πορτραίτο του ηρωικού συντρόφου Στρος-Καν; Βέβαια, μπορεί να λειτουργήσει και ανάποδα: να μετονομαστεί ας πούμε το σωματείο των υπαλλήλων του ξενοδοχειακού κλάδου "Ο Στρος" ή "Ο Καν" έτσι για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Ή ακόμη καλύτερα Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανέργων Νέων "Το Μνημόνιο". Απαγορεύεται; Μάλλον όχι. Εδώ, πολύ μπορεί να βοηθήσει πραγματικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να κάνει ας πούμε επίτιμο δημότη τον Βαστερβέλλε ο Δήμος Καλαμάτας, ή τον Ολλανδό Πρωθυπουργό ο Δήμος Πύργου Ηλείας, ή τη Λαγκάρντ η Επαρχία Λέσβου. Προχωρημένο. Και αγενές. Εντάξει. Το ανακαλώ. Πάντως φαντάσου το σκηνικό, ειδικά αν τα τιμώμενα πρόσωπα δεν έχουν και ιδιαίτερη γνώση της ντόπιας κουλτούρας. Θα το χαίρονται αυτοί και βεβαίως κι εμείς. Μη μου πεις ότι δε θα το δείξουν και τα κανάλια!

Αν το σύστημα-πλάκα πετύχει να προκαλέσει την προσοχή του πλανήτη, μπορούμε να το δουλέψουμε κι άλλο. Να τοποθετηθούν ας πούμε στους ναούς ειδικά παγκάρια "υπέρ Μέρκελ" όπου οι πιστοί θα ρίχνουν τον οβολό τους και η εκκλησία θα αναλαμβάνει να προωθεί το ποσό στην Γερμανίδα Καγκελάριο ως ελεημοσύνη! Επιπλέον η εκκλησία θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ εδώ. Να καθιερώσει ας πούμε ειδική ευχή υπέρ υγείας των πιστωτών και να τελεί την κατάλληλη ακολουθία άπαξ κάθε μήνα, με κάθε επισημότητα! Μοναδικό! Δε σου συζητάω αν προχωρήσει το θέμα και καθιερώσει ο Αρχιεπίσκοπος να ξεκινάνε οι συσκέψεις Τρόικας-Υπουργείων με ένα γερό αγιασμό και το σχετικό (βαρύ!) λιβανιστήρι επί τόπου στις αίθουσες συσκέψεων των Υπουργείων! Αλλά και οι πολίτες θα μπορούσαν να συνδράμουν σ' αυτήν την κατεύθυνση: Φανταστείτε ας πούμε ταβερνάκια με επωνυμίες όπως "Οι Τρεις Οίκοι- Πατσάς καθ' εκάστην", "Ο Στάνταρντ κι ο Πουρς: Ουζερί μεζεδωπωλείο" και άλλα τέτοια! Μεγαλείο! Απαγορεύεται; Όχι αν δεν χρησιμοποιεί κανείς ακριβώς τις επωνυμίες των σεβαστών ιδρυμάτων αλλά όπως οι σύντροφοι Κινέζοι, με μια μικρή παραποίηση. Όπως τα ρολόγια BOLEX ή τα αθλητικά είδη ΑΒΙDAS. Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και αυτή θα σας οδηγήσει κατάλληλα! Μετά λοιπόν τις συσκέψεις θα μπορούσε ο αρμόδιος επιτετραμμένος της εθιμοτυπίας να προτείνει κάποια τέτοια γραφικά σημεία της πόλης για το δείπνο των φίλων μας , όπου από το μενού θα είχαν να διαλέξουν πιάτα όπως "κουτσουνάκια Βρυξελλών", "μασταράκια Βερολίνου" και "μπάμιες Φινλανδίας"! (ξέχασα να πω "με το συμπάθειο" για να καταλάβεις τι εννοώ...)

Αντιλαμβάνεσε για ποιο πράγμα μιλάμε! Όχι για να προβάλλει κανείς προσκόμματα ή κωλύμματα προς τους διοικούντες ή να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή όλων μας. Είπαμε η κατάσταση είναι σοβαρή και θα γίνει σοβαρότερη κι αυτού του τύπου οι αντιδράσεις δεν οδηγούν πουθενά γιατί προβλέπονται εύκολα. Αν όμως κινηθούμε εκτός προβλέψεων, εκτός πιθανών σεναρίων, εκτός της αναμενόμενης γραμμής, εισάγοντας στην κοινωνική και πολιτική μας ζωή το απρόβλεπτο, το χαβαλεδιάρικο, το πλακατζίδικο, τότε έχουμε σοβαρή πιθανότητα να ανατρέψουμε τις δυσμενείς προβλέψεις γιατί πολύ απλά θα αναγκάσουμε όλους όσους παίρνουν αποφάσεις να σκεφτούν όχι όπως περιγράφεται στα βιβλία τους, ούτε όπως διδάχθηκαν στα πανεπιστήμιά τους, ούτε όπως τους υπαγορεύουν τα υπολογιστικά τους φύλλα και τα πανίσχυρα υπολογιστικά τους συστήματα. Θα αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις όχι με βάση την εμπειρία και τη γνώση τους, θα είναι άχρηστα. Αλλά με βάση το ένστικτο. Κι εκεί μπορεί να κάνουν το λάθος. Αν πάλι όχι, τουλάχιστον θα το έχουμε χαρεί!

-- http://tyxaios.blogspot.com/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ FIMOTRO

ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ E-MAIL ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ THE MALL!!!
Η πρώτη κυβερνητική προσπάθεια φίμωσης των blogs ολοκληρώθηκε σήμερα, με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Fimotro και του φερόμενου ως διαχειριστή Γιάννη Παπαγιάννη.

Μετά τις αγωγές που είχαν καταθέσει κατά του δημοσιογράφου συνάδελφοί του στο Mega και του ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ(!) ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα για ένα υβριστικό και απειλητικό email κατά του διευθυντή του Mega, το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι εστάλη από το εμπορικό κέντρο The Mall(!) και ουδεμία σχέση έχουν οι IP του Fimotro! Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να σωπάσουμε ούτε να σταματήσουμε την κριτική ακόμα και αν χρειαστεί να γράφουμε από τον... Bόρειο Πόλο!!!
Fimotro
Σ.Σ. Η υπόθεση θυμίζει μια άλλη παλαιότερη. Αυτή με το press-gr και το email που υποτίθεται ότι εστάλη από το γνωστό blog στο δημοσιογράφο Β. Χιώτη..
http://fimotro.blogspot.com/2011/07/fimotro_1468.html 

Σας καλούμε Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΙΟΝΙΑ HOTEL» στην Σκόπελο ,ΟΛΟΙ Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταναλωτικής οργάνωσης
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ με έδρα την Αθήνα, οδός Ραγκαβή 101 τηλ. 2106457133
________________________________________
Σας καλούμε Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΙΟΝΙΑ HOTEL» στην Σκόπελο , στην ανοικτή συνέντευξη τύπου –εκδήλωση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ Μπαρτζώκη Γιώργου και του Αντιπροέδρου της καταναλωτικής οργάνωσής μας και υπεύθυνου Μαγνησίας Μπαξεβάνου Γιώργου προς τους κατοίκους της Σκοπέλου, όπου θ’ αναφερθούν αναλυτικά στο Νόμο ΚΑΤΣΕΛΗ 3869/2010 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών απαλλαγή –ρύθμιση των χρεών καθώς και στην επιστροφή των εξόδων φακέλων των δανείων των δανειοληπτών σύμφωνα με σχετική νομολογία και υπουργικές αποφάσεις που πρέπει οι δανειολήπτες να εφαρμόσουμε και να διεκδικήσουμε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα χρηματικά ποσά .


Σημειώνουμε ότι ήδη ένα ισόγειο γραφείο της καταναλωτικής οργάνωσης μας με την επωνυμία Ταυτότητα Δανειοληπτών στον Βόλο ,στην οδό Κ.Καρτάλη 199Γ(πρωην συνδέσμου φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου) Τηλ. 2421043353.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΟΛΟΙ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ  

Α. Κοπάνας: "Κοινό μέτωπα απέναντι στα προβλήματα της Σκοπέλου" ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΡΕ ΚΟΠΑΝΑ )


Α. Κοπάνας: "Κοινό μέτωπα απέναντι στα προβλήματα της Σκοπέλου"
Την πρώτη του επίσκεψη στη Σκόπελο με την ιδιότητα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη πραγματοποίησε ο Αργύρης Κοπάνας, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, Φίλιππο Χήρα.

Ο κ. Κοπάνας, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την ομιλία του τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και συνέργεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

"Είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε όλοι μαζί μια δεμένη και συμπαγή ομάδα. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Διαμορφώνουμε ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στα προβλήματα. Ο Φίλιππας ο Χήρας ως Eντεταλμένος Σύμβουλος και εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης, ευελπιστούμε να είμαστε η γέφυρα που θα συνδέει απευθείας το Δήμο με τη Περιφέρεια. Η επικοινωνία μας θα είναι τακτική και θα είμαστε παρόντες όταν και όπου παραστεί ανάγκη. Άλλωστε αυτή την εντολή λάβαμε από τον Περιφερειάρχη μας Κώστα Αγοραστό."

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασιλούδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη τους προβληματισμούς τους και έθεσαν υπόψη του μια πρώτη ατζέντα θεμάτων. Ο κ. Κοπάνας ενημερώθηκε για την πορεία και την εξέλιξη έργων ενταγμένων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα όπως είναι οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στο Έλιος, οι οικοτουριστικές διαδρομές καθώς και το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στη Γλώσσα (ΕΠΠΕΡΑΑ), ζητώντας να υπάρξει συντονισμός και στενή παρακολούθηση.

Ο κ. Βασιλούδης έθιξε το ζήτημα της στελέχωσης με γεωπόνο του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Σκόπελο. Αναφορά έγινε και στο λείτερ αλιείας, το οποίο όπως είπε ο κ. Κοπάνας διεκδικεί επίμονα ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης περιόδευσε στο Κλήμα και στη Γλώσσα, όπου συνομίλησε με δημότες και είχε συνεργασία με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κλήματος κα Μαρία Δαλακιάρη και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γλώσσας κα Ελισάβετ Παπαχρήστου.

Ο κύκλος των συναντήσεων και των επαφών γνωριμίας συνεχίστηκε με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων κ.κ. Γιολβάση και Διαμάντη αντίστοιχα, καθώς και με τον πρόεδρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Μπετζάνη, οι οποίοι ανέλαβαν να καταθέσουν προτάσεις εν όψει του σχεδιασμού Τουριστικής Προβολής.

Με τον αντιπεριφερειάρχη επικοινώνησε επίσης ο τέως Δήμαρχος κ. Περίσσης, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, αλλά και παραγωγοί δαμάσκηνου, οι οποίοι ζήτησαν να στηριχθεί η καλλιέργεια και να συνεχιστεί η διαδικασία αναγνώρισης ΠΟΠ.

Ο Αργύρης Κοπάνας ανανέωσε το ραντεβού του και είπε ότι είναι στις προθέσεις του μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να έρθει σε επαφή με όλους του φορείς του νησιού και να διεξαχθεί μια ειδική συνεδρίαση με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.
1.jpg
2.jpgΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου