Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


H συνέλευση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας στην Καρδίτσα δεν προόριζε το παραπάνω κείμενο για δημοσιοποίηση στην σελίδα του indymedia.Tο κάλεσμα έχει ως εξής :
Στις 29, 30 και 31 Ιουλίου οι «αυτόνομοι εθνικιστές» θα κατασκηνώσουν στη λίμνη Πλαστήρα για 3η συνεχή χρονιά! Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σηκώσει κεφάλι σε διάφορες πόλεις, αλλά και επειδή θεωρούμε απαράδεκτο να συνεχίζουν να συγκεντρώνονται αναπάντητα, κατοχυρώνοντας την άθλια γιορτή τους, κάποιοι σύντροφοι στην Καρδίτσα αποφασίσαμε να ανοίξουμε το θέμα στην πόλη και καλούμε σε
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7 στις 5 μ.μ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(ΠΑΥΣΙΛΙΠΟ).

ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΈΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?


ΚΡΟΥΑΜΕ ΤΟΝ ΚΏΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΊΝΔΥΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕ  ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ?
ΟΛΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΩΡΑ

Αιφνίδιος θάνατος 60χρονου στον Αλμυρό ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ 3 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ?
Ενημερώθηκε σήμερα στις 07:25, η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης, ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΤΟΧΙ» Αλμυρού Μαγνησίας, εντοπίσθηκε η λέμβος «ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ» Λ. Βόλου 5736 με τη μηχανή σε λειτουργία, ενώ δίπλα της βρισκόταν μπρούμυτα άτομο αγνώστων στοιχείων.
Άμεσα στο σημείο μετέβηκαν βαθμοφόροι της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 60χρονο ημεδαπό.
Ο ανωτέρω διακομίσθει αρχικά στο Κ.Υ. Αλμυρού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και από εκεί θα μεταφερθεί στο Γ.Ν.Ν. Βόλου και μετά στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Αναζητείτε στην Σκόπελο ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας τον είδε κανείς?


έδωσες υποσχέσεις και εμείς ακόμη περιμένουμε Αργυρή να μας επισκεφτείς στην Σκόπελο ρε γιατί είσαστε τόσο ψεύτες ,δεν καταλαβαίνεται ότι έτσι μας υποτιμάτε εμάς τους Σκοπελίτες και στο τέλος δεν θα μπορείτε να έρθετε στην Σκόπελο διότι θα φάτε γιαούρτια ,άντε μπράβο με της μαλ@κίες σας όλοι  σας
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Συνάντηση Κώστα Αγοραστού - Θάνου Μωραϊτη. Στο μικροσκόπιο τα έργα της Θεσσαλίας ΚΑΙ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ

Σύσκεψη για θέματα του Ε.Σ.Π.Α. είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνο Μωραΐτη και την Ειδική Γραμματέα Ε.Σ.Π.Α. κ. Ζεμπιλιάδου, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών.
Στη σύσκεψη αναλύθηκε το ζήτημα της Αναθεώρησης του Ε.Σ.Π.Α. που πραγματοποιείται στην τρέχουσα περίοδο, μετά την οριστικοποίηση της διαπραγμάτευσης χώρας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συμπεριληφθεί η αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 85% για όλους τους άξονες του Προγράμματος της Θεσσαλίας, από 80,19% για τους άξονες 1, 4 και 7 και 70% για τον άξονα 10 που ίσχυε έως σήμερα.
Στόχος της αύξησης του ποσοστού συγχρηματοδότησης είναι η αύξηση της απορρόφησης του Ε.Σ.Π.Α. και εξ αυτού η διευκόλυνση επίτευξης του σχετικού στόχου του Μνημονίου της χώρας για το έτος 2011 (3,35 δις ευρώ σε κοινοτική συμμετοχή) με παράλληλη μείωση των απαιτήσεων χρηματοδότησης έργων από αμιγείς εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την εισροή πόρων στη χώρα για το αυξημένο ποσοστό που θα ισχύει αναδρομικά από την έναρξη του Ε.Σ.Π.Α. (2007).
Τα σχετικά αιτήματα θα κατατεθούν στην Ε.Ε. έως τέλος Ιουλίου και ήδη έχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για το Πρόγραμμα της Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε κατά τη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός, αυτή η αύξηση ποσοστού συγχρηματοδότησης, επιφέρει μείωση του συνολικού ποσού Προγράμματος Θεσσαλίας κατά 31,3 εκ. ευρώ και μείωση κατά 5,3 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα της Τεχνικής Βοήθειας. Για το λόγο αυτό και ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση στη Θεσσαλία για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, από την εξοικονόμηση εθνικών πόρων που προκύπτει. Παράλληλα ζήτησε υποστήριξη σε θέματα τεχνικής βοήθειας για ωρίμανση έργων στη Θεσσαλία καθώς και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των απαλλοτριώσεων τουλάχιστον των μεγάλων έργων στη Θεσσαλία ώστε να επιτευχθούν οι χρονικοί στόχοι υλοποίησης τους.

Από πλευράς Υπουργείου υπήρξε διαβεβαίωση για πλήρη στήριξη των Περιφερειών αλλά και όλων των διαδικασιών για την επιτάχυνση των έργων και της απορρόφησης του Ε.Σ.Π.Α.
Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών είναι :
- έως τέλος Αυγούστου θα επαναξιολογηθούν ένα προς ένα τα έργα του Προγράμματος σε σχέση με τις καθυστερήσεις που εμφανίζουν και ειδικότερα αυτά που από την ένταξή τους και πέραν του εξαμήνου δεν ξεκίνησαν διαδικασίες διαγωνισμού, προκειμένου να αποφασιστεί η παραμονή ή απένταξή τους.
- έως τέλος Αυγούστου επίσης , θα εντοπιστούν όλα τα ώριμα έργα στην Περιφέρεια προκειμένου να εξεταστούν για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α.
- έως τέλος Σεπτεμβρίου θα συνταχθεί η αρχική πρόταση Αναθεώρησης του Προγράμματος.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι για τα ζητήματα αυτά, έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες από πλευράς Περιφέρειας, με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Ε.Σ.Π.Α. για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων από το Ε.Σ.Π.Α., συγκαλεί συσκέψεις με τους Δημάρχους, τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, την ερχόμενη εβδομάδα, με θέματα προς συζήτηση την πορεία ενταγμένων έργων και προβλέψεις απορρόφησης για το 2011, εν ισχύ Προσκλήσεις Προγράμματος και έργα που πρόκειται να υποβληθούν σε αυτές, νέα ώριμα έργα Δήμων, πορεία «Ημιτελών» έργων Γ’ΠΕΠ Θεσσαλίας, τομεακά Προγράμματα: ενταγμένα έργα Δήμων και έργα που τελούν υπό αξιολόγηση. 

ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ 

Κ. Αγοραστός: «Στόχος της αιρετής Περιφέρειας οι υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες»

«Επειδή έχουμε μάθει να ζούμε με πολιτικές αλήθειες που εγκαταλείπονται με μεγάλη ευκολία όταν αλλάζουν τα πρόσωπα του συστήματος εξουσίας, έχουμε υποχρέωση να θυμίσουμε τις βασικές δεσμεύσεις του κ. Ρέππα και να τονίσουμε ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι επιπτώσεις στην οικονομία και στον τουρισμό. Ο κοινωνικός αυτοματισμός ο οποίος μεθοδεύεται δεν πρέπει να περάσει» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους προέδρους των σωματείων ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
Παράλληλα, έθεσε δημόσια τα εξής ερωτήματα: «Ποια η συνέχεια και η αξιοπιστία της κυβέρνησης που άλλα συμφώνησε ο κ. Ρέππας με τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ και άλλα κάνει ο κ. Ραγκούσης; Είναι δυνατόν τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν τις σταθερές της ζωής χιλιάδων Ελλήνων να αντιμετωπίζονται με τέτοια προχειρότητα και να γίνονται πεδίο αντιπαράθεσης στο πλαίσιο προσωπικών ανταγωνισμών του πρώην και νυν Υπουργού;»
Ο κ. Κώστας Αγοραστός κατέστησε σαφή τη βούληση της αιρετής Περιφέρειας «να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους με στόχο υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματος και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών».
Παράλληλα, κάλεσε τους οδηγούς ΤΑΞΙ με το αίσθημα ευθύνης, την κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα που τους διακατέχει να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω αποκλεισμούς οδικών αξόνων, αεροδρομίων και λιμανιών.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι πρόεδροι των σωματείων ιδιοκτητών ταξί κ. κ. Π. Γκονιάρης, Ι. Σαπουνάς, Αν. Δεμερτζής, Γ. Τσίγκας, Γ. Τσανάκας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρ. Καλομπάτσιος και ο Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομώντης Περιφέρειας κ. Κ. Μέγας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ ΔΕΥΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΙΣ ΣΤΗΣ ΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΙΑ


ΒΡΕΊΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΡΕ

Πάρτε την Σκόπελο στα χεριά σας δημότες της Σκοπέλου !!!!


ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOSNEWS ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ....

Σε "περιορισμένη χρεοκοπία" και από τη Moody's από σήμερα


Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε σήμερα κατά τρεις βαθμίδες σε CA από CAA1 το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας θέτοντάς το σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας", σύμφωνα με το ΑΠΕ εκτιμώντας ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές.
Σε ανακοίνωσή του ο οίκος Moody's εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιοτέρων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, "σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες".
Είναι ο δεύτερο οίκος που μας θέτει σε καθεστώς "περιορισμένης χρεοκοπίας" μετά τον οίκο Fitch. Aν "τριτώσει το καλό" με την Standars & Poors τότε η ΕΚΤ είναι αναγκασμένη να δεθχεί ότι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης, πτιν καν συμπληρωθούν δέκα χρόνια από την δημιουργία της, είναι πτωχευμένη, έστω επιλεκτικά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


Μεταφορά 24χρονου, ο οποίος παρελήφθη εν πλω από το Θαλάσσιο Ταξί «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» στη θαλάσσια περιοχή Ακρ. Τραχήλι και μεταφέρθηκε με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Βόλο

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ προτείνει: ΑΕΠΙ GRAMMO ΕΡΑΤΩ ΑΠΟΛΛΩΝ – Εστιατόρια Καφέ μπαρ 2ΠΛΟ. Τόβλεπες…τόπαιξες;ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣΟ ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης) ενημερώνει πως εδώ και χρόνια ο κλάδος σφυροκοπείται ανελέητα από τους εισπρακτικούς Οργανισμούς ΑΕΠΙ (Πνευματικά δικαιώματα) και GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ (Συγγενικά δικαιώματα). Έγιναν πλέον καθεστώς, γιατί ποτέ κανείς δεν τους κυνήγησε μεθοδικά, δια της Δικαστικής οδού κι αυτό θα έπρεπε να το κάνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των διαφόρων κλάδων, αλλά μάλλον οι περισσότερες από αυτές (βλέπε ΠΟΕΣΕ), κοίταζαν πως να τ' αρπάξουν από τους Οργανισμούς, παρά πως να τους σταματήσουν. Αρα ''μπάτε σκύλοι κι αλέστε''.
Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, αφού συνέλλεξε στοιχεία, με τα μέσα που διέθετε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάνει Δικαστική επίθεση κατά των Οργανισμών και υπέρ του κλάδου, που τα συμφέροντά του υποστηρίζει. 
1) ΑΕΠΙ. (Διαβάστε με ΠΡΟΣΟΧΗ)
Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη και μη του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. σας βρήκαμε εκπληκτική λύση για να ξεφύγετε από το δυσβάσταχτο εισπρακτικό καθεστώς της ΑΕΠΙ, της Ανώνυμης Εταιρίας, που με την συνεργασία των Δήμων και της Αστυνομίας, μέχρι τώρα σας ρουφούσε το μεδούλι, διότι σας υποχρέωνε, προκειμένου να αποκτήσετε άδεια Μουσικών Οργάνων, να προπληρώσετε ενός έτους Πνευματικά Δικαιώματα στους ΑΕΠΙτζήδες και μετά να πάτε στο Δήμο και να πληρώσετε άλλο ένα χαράτσι 78 Ευρώ παράβολο για να προμηθευτείτε την περιβόητη άδεια μουσικών οργάνων, διότι η αστυνομία καιροφυλακτεί (ούτε υπάλληλος της ΑΕΠΙ να ήταν δεν θα έριχνε τόσες μηνύσεις, για μη κατοχή ''άδειας μουσικών οργάνων'').
Εμείς σαν ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. βάζουμε ΤΕΛΟΣ στα χρηματικά ποσά που ζητά η  ΑΕΠΙ και στα σιχαμερά παιχνίδια της. Δεν έχουμε τίποτα με τους υγιείς Δημιουργούς Πνευματικών έργων, αλλά με τους αρρωστημένους κερδοσκόπους δημιουργούς, που δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο παρά μόνο πόσα θα εισπράξουν. Ξεχνούν όμως ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα ψάχνουν για ακροατές, αλλά δεν θα βρίσκουν. Εμείς τους ενημερώσαμε, τους δώσαμε τον απαιτούμενο χρόνο να σκεφτούν, ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν δεν είναι οι ενδεδειγμένοι, όσον αφορά πάντα τον κλάδο μας.
Εμείς τους ζητήσαμε ποτέ διαφημιστικά δικαιώματα; Όχι βέβαια. Τέλος λοιπόν και η διαφήμιση των τραγουδιών τους. Να παίζετε κύριοι τα τραγούδια σας στην Αφρική, στην Αυστραλία και στην Αλάσκα. Σας σιχάθηκε ο κλάδος μας. Σας ακριβοπλήρωσε με το αίμα της ψυχής του. Κατασχέσατε σπίτια, κλείσατε επιχειρήσεις κύριοι συνθέτες και στιχουργοί, μέλη της ΑΕΠΙ. Καιρός λοιπόν κι εμείς να σας κλείσουμε την πόρτα από τα μαγαζιά μας, δίδοντάς σας τα ποσά που δικαιούσθε κι όχι αυτά που ζητάτε. Δεν θέλουμε πια ούτε να σας ακούμε, μα ούτε και να σας βλέπουμε. Δεν φταίμε καθόλου εμείς γι αυτό, μα καθαρά εσείς. Μας πνίξατε με μηνύσεις κύριε Λευτέρη, κύριε Μίκη, κύριε Διονύση, κύριε Σταμάτη, κύριε Μίμη, κύριε Λαυρέντη. Προσλάβετε και μπράβους κι όποιος δεν πληρώνει να του καίτε το μαγαζί, ειδικά κάποιων παραμεθόριων καφενείων που με ένα τρανζιστοράκι προσπαθούν να ακούσουν τα τραγούδια σας και να περάσουν λίγο ευχάριστα τις ατέλειωτες ώρες μοναξιάς και αναδουλειάς τους. Είστε τόσο μάγκες λοιπόν, που με τον φόβο της Αστυνομίας τους υποχρεώνετε να σας πληρώσουν. Παλιά μας συγκινούσαν τα τραγούδια σας, μας αναγκάσατε όμως να τα σιχαθούμε.
Σε πιο σημείο κύριοι ο 2121/93 λέει ότι το αμοιβολόγιό σας πρέπει να βγαίνει βάσει των τετραγωνικών μέτρων που έχει ένα μαγαζί; Σας βόλεψε λοιπόν μια χαρά αυτός ο υπολογισμός, για να μπορείτε να εισπράττετε, μόνο από τον κλάδο μας ίσως και 200.000.000€ ετησίως. Γίνατε όλοι γνωστοί επειδή αυτός ο λαός σας τραγούδησε στις ταβέρνες, στα καφενεία, στα δημόσια στέκια του. (εάν υπήρχε ο «οργανισμός» στη κατοχή, θα υπήρχαν εισπράκτορες που θα μαζεύανε λεφτά από τον ΕΛΑΣ;). Στόμα, στόμα έγιναν κάποιων από εσάς, κάποτε γνωστά τα τραγούδια σας και μίλησαν σε καρδιές, ένωσαν, συγκίνησαν και κάποια απαγορευόντουσαν κάποτε. Τι ειρωνεία. Και τώρα απαγορεύονται. Τώρα μόνοι σας αναγκάζετε τον κόσμο να μην τα παίζει πια, γιατί στέλνετε εσείς την αστυνομία να τους το απαγορεύει.
Αναρωτιέμαι, εάν πεινάτε, δεν θα μπείτε σε εστιατόριο που παίζει Καζαντζίδη και προτιμάτε να αγοράσετε τυρόπιττα από μαγαζί που παίζει Ρουβά; Ή μήπως, εάν δεν υπάρχει στη περιοχή σας, μένετε νηστικοί; ΈΛΕΟΣ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ;
Η δουλειά του δημιουργού είναι πρώτα απ όλα δουλειά ψυχής και μετά κονόμας. Όλοι οι δημιουργοί αρέσκονται και είναι δίκαιο αυτό να φτάνει η δουλειά τους (η ψυχή τους) στον κόσμο. Θέλουν να τους αγαπά ο κόσμος και μην μου πει κανένας ότι δεν το θέλει αυτό. Ο δημιουργός παίρνει ζωή από την αναγνώριση και την αποδοχή του κόσμου.
Οι υπάλληλοι όμως που έχετε προσλάβει να σας εκπροσωπούν έχουν καταφέρει να κάνουν την αγορά να βρίζει τους δημιουργούς, που εξαιτίας τους και με εντολή τους «υποτίθεται» κλείνουν μαγαζιά, κυνηγούν το κοινό σας με την αστυνομία, και με τις μεθόδους αυτές η κοινωνία σχεδόν πια στο σύνολο της αμβισφητεί όλο και περισσότερο το πνευματικό δικαίωμα γιατί το θεωρεί κλοπή και υπερβολή από μεριάς των δημιουργών.
Νομίζετε ότι αυτές οι τακτικές παραμένουν αιώνιες; Ότι θα λειτουργείτε πάντα σε καθεστώς φόβου, μηνύσεων και αστυνομίας;
Θα καταντήσετε σαν τις τράπεζες που όταν βγάλουν όλο τον κόσμο στον Τειρεσία με χρέη από 100  μέχρι εκατομμύρια, στο τέλος θα μείνουν χωρίς πελάτες.
Και τότε, τι; Θα παρακαλάνε για πελάτες; Τι ντροπή να παρακαλάτε για ακροατές.
Τα πράγματα αλλάζουν και το ξέρετε.

Αγαπητοί συνάδελφοι, δώστε μας ψήφο εμπιστοσύνης κι ακολουθείστε μας όλοι στις Δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να πατάξουμε το εισπρακτικό  καθεστώς της ΑΕΠΙ, που επί χρόνια λυμαίνεται τον κλάδο μας. Ας πάψουμε να είμαστε ‘’κοκκινοσκουφίτσες’’ κι ας γίνουμε ο ‘’κακός ο λύκος’’  Επιτέλους πρέπει να ενωθούμε για το συμφέρον μας.
Διαδικασία 
Καταρτίσαμε δικό μας αμοιβολόγιο το οποίο  θεωρούμε εύλογο και δίκαιο και αποστείλαμε στις 5 Μαϊου 2011  εξώδικη πρόσκληση, με αριθμό επίδοσης 9502, στην ΑΕΠΙ, http://www.paskedi.gr/news/article.asp?code=6021  προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν με αυτό και να μας απαντήσουν εντός 30 εργασίμων ημερών. Το εξώδικο παρέλαβε κανονικά και σύμφωνα με τον Νόμο, η υπάλληλος της ΑΕΠΙ κ. Λέπουρα Δέσποινα.

Το ‘’αμοιβολόγιο’’ που προτείναμε στην ΑΕΠΙ είναι το εξής:
ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤ/ΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΠΕΙΡΑΙΑ

Οβελιστήρια-fast food-Μπουγατσατζίδικα-Πιτσαρίες-Καφενεία  Καφεζαχαροπλαστεία-Κυλικεία
Με τραπεζοκαθίσματα ασχέτως ποσότητας  70 € / έτος.
Ανευ τραπεζοκαθισμάτων 0€
ΒΑΣΙΚΗ ΤΙΜΗ 0,004 €/κάθισμα στον εσωτερικό χώρο μόνο/ημέρα λειτουργίας
Εστιατόρια-Ταβέρνες-Ψαροταβέρνες-Ουζερί-Οινομαγειρεία
0,004 €/κάθισμα στον εσωτερικό χώρο μόνο / ημέρα λειτουργίας
Καφετέριες-Καφέ μπαρ-Αναψυκτήρια-Μπυραρίες+50% επί της βασικής τιμής με τα ίδια κριτήρια.
Μπαρ-club-disco+200% επί της βασικής τιμής με τα ίδια κριτήρια.
Κέντρα Διασκέδασης με dj + 250% επί της βασικής τιμής με τα ίδια κριτήρια.
Κέντρα Διασκέδασης με ζωντανή μουσική +300% επί της βασικής τιμής με τα ίδια κριτήρια.
Κέντρα Διασκέδασης με ζωντανή μουσική, που δουλεύουν με δεξιώσεις γάμων κλπ 50 € ανά εκδήλωση με αποδεικτικό τις συμβάσεις ανάθεσης έργου, με τα ίδια κριτήρια κατά τα άλλα.
Πάτρα-Ηράκλειο-Χανιά-Λάρισα- Κέρκυρα-Βόλος-Μύκονος-Σαντορίνη-1ο πόδι Χαλκιδικής - 10% επί της βασικής τιμής.
Καβάλα-Ιωάννινα-Χαλκίδα-Σέρρες - 20% επί της βασικής τιμής.
Τρίκαλα-Κατερίνη-Καλαμάτα-Λαμία-Ρόδος-Κομοτηνή-Δράμα-Αλεξανδρούπολη-Βέροια-Ξάνθη-Κοζάνη-Καρδίτσα-Κόρινθος-Χίος-Μυτιλήνη-υπόλοιποι Δήμοι Ν. Αττικής και Θεσσαλονίκης-30% επί της βασικής τιμής.
Υπόλοιπα μέρη-40% επί της βασικής τιμής.

Στις 7 Ιουνίου η ΑΕΠΙ με Εξώδικη απάντηση, μας γνωστοποίησε ότι αποδέχεται το αμοιβολόγιό μας, ΑΡΚΕΙ να δεσμεύονται νομικά, όσοι συμμετέχουν στα Δικαστήρια που θα ακολουθήσουν, ότι θα πληρώνουν τα ποσά που τους αναλογούν.
Αγαπητοί συνάδελφοι, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, αρκεί να την αρπάξετε από τα μαλλιά και να συμμετέχετε στα γκρουπαριστά (ανά 10 επιχειρήσεις) Δικαστήρια Τακτικής Αγωγής προσδιορισμού τιμής, προκειμένου να πληρώνετε τα ως άνω ποσά, που για να καταλάβετε την μέχρι τώρα  διαφορά είναι:

Π.χ. Καφέμπαρ στον Δήμο Αμαρουσίου στην Αθήνα με 78 καθίσματα στον εσωτερικό χώρο που δουλεύει 9 μήνες το χρόνο, θα πληρώνει 0,004€ Χ 78 καθίσματα = 0,312€ την ημέρα Χ 30 ημέρες/μήνα = 9,36€ - 30% έκπτωση (σαν Δήμος εκτός Κέντρου Αθήνας) = 6,552€ το μήνα Χ 9μήνες λειτουργίας = ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 58,97€

Μετά  από αυτό το παράδειγμα, εάν δεν συμμετάσχετε αμέσως στο Δικαστικό κάλεσμα, τότε η ΑΕΠΙ θα σκεφτεί και θα πει: ‘’Καλά τους κάνω, τα ζητά ο οργανισμός τους’’.

1) GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ. (Διαβάστε με ΠΡΟΣΟΧΗ)

Η δράση των κυρίων αυτών έφτασε στο απροχώρητο. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας από τέτοιου είδους ελεεινές επιθέσεις. Ας ψάξουν από αλλού να τα πάρουν κι όχι από εμάς. Ας σταματήσει το κράτος να κάνει τα στραβά μάτια στα άδικα αιτήματά τους.
Ποιοι είναι αυτοί που προκειμένου να μας τα πάρουν όσο πιο χοντρά γίνεται βαφτίζουν αφ εαυτού τους τα μαγαζιά μας από καφετέριες σε μπαράκια κι από 180 Ευρώ που πρέπει να δίνουμε ανά έτος ,σύμφωνα με το καθ όλα παράδοξο αμοιβολόγιό τους, μας πηγαίνουν στην κλίμακα των 3500 ή 5000 Ευρώ ανά έτος και ζητώντας μας και αναδρομικά τουλάχιστον 5 ετών φτάνουν να απαιτούν 20.000 Ευρώ ή 30.000 ευρώ;
Ποιοι είναι αυτοί που διεκδικούν να εισπράξουν το 10% επί των ακαθαρίστων μας;
Γέμισε ο τόπος από νταβατζήδες και το κράτος τι κάνει;
Εμείς όμως δεν είμαστε πόρνες και δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν νταβατζή.
Ποιοι είναι αυτοί που δέχονται παζάρια απειλώντας μας με μηνύσεις και αγωγές αν δεν συμβιβαστούμε;
Ποιοι είναι αυτοί που μας στέλνουν στην ΠΟΕΣΕ, δήθεν για χαμηλότερο αμοιβολόγιο; Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που στείλαμε σε όλα τα ΜΜΕ για το ‘’Αλησβερίσι ΠΟΕΣΕ και GRAMMO επί … χρήμασι…  http://www.paskedi.gr/news/article.asp?code=6021
Ποιοι είναι αυτοί, που έξω από τις Δικαστικές αίθουσες, χαμηλώνουν τις απαιτήσεις τους, λες και πουλάνε κιλίμια; Αέρα ρε πουλάτε κοπανιστό, γι αυτό και χαζοπαζαρεύεστε.
Ποιοι είναι αυτοί που βάζουν ψευδομάρτυρες να φωτογραφίζουν τα μαγαζιά μας κρυφά, μαζί με τους πελάτες μας και να παρουσιάζουν το φωτογραφικό υλικό στα δικαστήρια μαζί με ψεύτικες λίστες τραγουδιστών που εκπροσωπούν και οι δικαστές να δέχονται τα παράνομα αυτά υλικά ως στοιχεία υπέρ τους;
Ποιοι είναι αυτοί που μπαίνουν στις ιστοσελίδες που έχουν τα μαγαζιά μας στο facebook και εκτυπώνουν χωρίς την άδειά μας, φωτογραφικό ανηρτημένο υλικό, από διάφορα happening που κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα διοργανώνουμε στους χώρους μας, προ-κειμένου να αποδείξουν στα Δικαστήρια ότι είμαστε club, άρα η μουσική είναι απαραίτητη και η κλίμακα του αμοιβολογίου τους στα 3.500 και 5.000 € το έτος;
Το ξέρουν όλοι αυτοί οι νταβατζήδες ότι αυτούς που εκπροσωπούν (τραγουδιστές, οργανοπαίχτες), δουλεύουν όλοι τους στα δικά μας μαγαζιά;
Ας μάθουν λοιπόν τα μέλη τους ότι το μέλλον τους θα είναι αβέβαιο αν συνεχίσουν κατ αυτόν τον τρόπο να χώνουν το χέρι τους στην τσέπη μας οι κύριοι που τους εκπροσωπούν.
Αγαπητοί συνάδελφοι, δώστε μας κι εδώ ψήφο εμπιστοσύνης κι ακολουθείστε μας όλοι στις Δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να πατάξουμε το εισπρακτικό  καθεστώς των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης με τις επωνυμίες GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, που επί χρόνια λυμαίνονται τον κλάδο μας. Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, τα κάναμε για όλους εσάς, γι αυτό πρέπει αμέσως να τα επωφεληθείτε, για να αισθανθούμε κι εμείς ότι άξιζε τον κόπο.
Διαδικασία 
Καταρτίσαμε δικό μας αμοιβολόγιο το οποίο  θεωρούμε εύλογο και δίκαιο και αποστείλαμε στις 5 Μαϊου 2011
1) Εξώδικη πρόσκληση, με αριθμό επίδοσης 9503, στην GRAMMO, προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν με αυτό και να μας απαντήσουν εντός 30 εργασίμων ημερών.Το εξώδικο παρέλαβε κανονικά και σύμφωνα με τον Νόμο, η υπάλληλος της GRAMMO κ. Αγγελική Σταματελιά.
2) Στην ΕΡΑΤΩ,που το παρέλαβε η υπάλληλος κ. Μαίρη Στάμου.
3) Στον ΑΠΟΛΛΩΝ, που το παρέλαβε η υπάλληλος κ. Κατερίνα Χρυσαφίδη.
Το ‘’αμοιβολόγιο’’ που προτείναμε στους Οργανισμούς  είναι το εξής:
ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤ/ΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΠΕΙΡΑΙΑ

Οβελιστήρια-fast food-Μπουγατσατζίδικα-Πιτσαρίες-Καφενεία  Καφεζαχαροπλαστεία-Κυλικεία
Με τραπεζοκαθίσματα ασχέτως ποσότητας  35 € / έτος.
Ανευ τραπεζοκαθισμάτων 0€
ΒΑΣΙΚΗ ΤΙΜΗ 0,002 €/κάθισμα στον εσωτερικό χώρο μόνο/ημέρα λειτουργίας
Εστιατόρια-Ταβέρνες-Ψαροταβέρνες-Ουζερί-Οινομαγειρεία
0,002 €/κάθισμα στον εσωτερικό χώρο μόνο / ημέρα λειτουργίας
Καφετέριες-Καφέ μπαρ-Αναψυκτήρια-Μπυραρίες+50% επί της βασικής τιμής με τα ίδια κριτήρια.
Μπαρ-club-disco+200% επί της βασικής τιμής με τα ίδια κριτήρια.
Κέντρα Διασκέδασης με dj + 250% επί της βασικής τιμής με τα ίδια κριτήρια.
Πάτρα-Ηράκλειο-Χανιά-Λάρισα-Κέρκυρα-Βόλος-Μύκονος-Σαντορίνη-1ο πόδι Χαλκιδικής - 10% επί της βασικής τιμής.
Καβάλα-Ιωάννινα-Χαλκίδα-Σέρρες - 20% επί της βασικής τιμής.
Τρίκαλα-Κατερίνη-Καλαμάτα-Λαμία-Ρόδος-Κομοτηνή-Δράμα-Αλεξανδρούπολη-Βέροια-Ξάνθη-Κοζάνη-Καρδίτσα-Κόρινθος-Χίος-Μυτιλήνη-υπόλοιποι Δήμοι Ν. Αττικής και Θεσσαλονίκης-30% επί της βασικής τιμής.
Υπόλοιπα μέρη-40% επί της βασικής τιμής.

Στις 25 Μαϊου οι Οργανισμοί μας απάντησαν με εξώδικο και μας πρότειναν την ίδια συνεργασία που είχαν υπογράψει με την ΠΟΕΣΕ,από τις 20 Νοεμβρίου 2002
 Αυτό θα σήμαινε, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι θα έπρεπε να σας καταδίδουμε, έναντι 3%...μίζας, από τους Οργανισμούς. Φυσικά η ιστορία του ΠΑΣΚΕΔΙ, δεν επέτρεψε αυτή τη συνεργασία, διότι προτιμάμε σαν έσοδα να έχουμε ΜΟΝΟ την ετήσια συνδρομή σας, για να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και να αλληλοκοιταζόμαστε στα μάτια. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα μας το αναγνωρίσετε και επειδή είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, ελπίζουμε ότι θα επωφεληθείτε όλοι σας άμεσα, ακολουθώντας την προτροπή μας για ΟΜΑΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα διεκδικήσετε τις ως άνω χαμηλές τιμές, που με τόσο αγώνα και εξυπνάδα, εμείς κερδίσαμε για σας. Τα Δικαστήρια θα είναι σε γκρουπ των 10 επιχειρηματιών, θα γίνονται όλα στην Αθήνα, θα μπορείτε αν θέλετε να τα παρακολουθείτε, θα έχετε ακριβές αντίγραφο του δικογράφου, από την ημέρα κατάθεσης, για να θεωρείστε σε εκκρεμοδικία.
Δείτε ένα παράδειγμα αμοιβής
Π.χ. Καφέμπαρ στην Καβάλα με 65 καθίσματα στον εσωτερικό χώρο που δουλεύει 9 μήνες το χρόνο, θα πληρώνει 0,002€ Χ 65 καθίσματα = 0,13€ την ημέρα Χ 30 ημέρες/μήνα = 3,90€ - 20% έκπτωση (σαν ιδιαίτερη περιοχή) = 3,12€ το μήνα Χ 9μήνες λειτουργίας = ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ 28,08€

Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά όμως χρειάζεται αθρόα συμμετοχή. Τώρα αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε...τότε Πληρώστε αυτά που σας ζητάνε και με τις ...υγείες σας!!!

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση είμαστε στην διάθεσή σας. Τηλ. 2310932420, 2310932473, 2310932481 κ. Μαμάκη Βασίλη.
Ξεκινάμε λοιπόν Δικαστικό Αγώνα εναντίον των Οργανισμών και όσων βλάπτουν αυτό τον κλάδο, προκειμένου να πληρώνουμε αυτά που πρέπει και μπορούμε κι όχι αυτά που μας ζητούν οι ‘’έμποροι’’ Συνδικαλιστές.
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ που προσφέρει στον κλάδο ο ΠΑΣΚΕΔΙ είναι ανυπολόγιστη.
Δηλώστε Συμμετοχή για ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ 2310932420, 473, 481,
6993 909353, paskedi@paskedi.gr 

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ

Με την παράκληση να δημοσιοποιηθεί στα μέσα που διαθέτετε  Για επαφή 6993909353 Καλιώρας Ηλίας
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

 
Πόσοι παίρνουν επιδόματα που δεν δικαιούνται, καθώς και πόσοι απασχολούνται σε άλλη θέση από αυτή που ορίζει η οργανική τους θέση.και τέλος τι θα γίνει θα τους αφαιρεθούν τα επιδόματα και θα επιστρέψουν στης οργανικές τους θέσεις?
Eμείς περιμένουμε άλλα για λίγο μόνο μετά θα βγάλουμε ονόματα και υπευθύνους ...

Αποδέχεται τη δωρεά χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ποσού 15.000,00 €. Η δωρεά-χορηγία θα γίνει με σκοπό την υλοποίηση περιβαλλοντολογικών δράσεων στο Δάσος της Σκοπέλου.

 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό 10/2011 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου
ΘΕΜΑ: «Αποδοχή δωρεάς από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος»
Στη Σκόπελο, σήμερα, 07 Ιουνίου 2011 και ώρα 14:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Σκοπέλου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου, ύστερα από την 4475/03-06-2011 πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν.3852/10.

Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω έξι (6) μέλη:
  Παρόντες     Απόντες
1. Μιχελής Γεώργιος, Πρόεδρος   1. Ρόδιος Νικόλαος - Σπυρίδων
2. Αγγελέτου Παναγιώτα      
3. Φύβγας Γεώργιος      
4. Κακαλιάγκος Αθανάσιος      
5. Παπαδαυίδ Μάχη (παρούσα από το 4ο θέμα Εκτός Η.Δ.)      
6. Πατσής Γεώργιος      
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Σπυριδούλα Καρβέλη, υπάλληλο του Δήμου.
Ο κ. Γεώργιος Μιχελής, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγήθηκε το 5ο θέμα Εκτός ημερήσιας διάταξης, επικαλούμενος τα άρθρα 105 παρ.6 & 95 παρ.4 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ) και τονίζοντας ότι το φέρει ως κατεπείγον προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης, λόγω της μείζονος σπουδαιότητας και σοβαρότητας που έχει, διότι από την αναβολή του κινδυνεύουν άμεσα τα συμφέροντα του Δήμου.
Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε το σώμα να αποφασίσει εάν κρίνει το ανωτέρω θέμα κατεπείγον για να τεθεί προς συζήτηση.
Η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει
ομόφωνα ότι είναι κατεπείγον και να συζητηθεί.
Κατόπιν ο Πρόεδρος εξέθεσε τα ακόλουθα:
Με την αριθ.πρωτ.100286771-11/3-5-2011 επιστολή της η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος - Δ/νση Γραμματείας Δ.Σ. και Εξυπηρέτησης Μετόχων ΕΤΕ (00700) -Τμήμα Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνεισφοράς - Υπηρ. Χορηγιών, σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 1682/08.03.11 επιστολής μου, μας ενημέρωσε ότι, η Διοίκηση της Τράπεζας ενέκρινε την καταβολή του καθαρού ποσού των 15.000,00 €, ως χορηγική συμβολή της ΕΤΕ για την υλοποίηση περιβαλλοντολογικών δράσεων στο Δάσος της Σκοπέλου.
Θεωρώ σημαντική συμβολή και κοινωνική συνεισφορά τη χορηγία της ΕΤΕ προς το Δήμο Σκοπέλου που μόνο σκοπό έχει την ανάδειξη και την προστασία του Δασικού πλούτου του νησιού μας, σας καλώ να αποφασίσουμε για την αποδοχή της δωρεάς - χορηγίας.
Η Οικονομική επιτροπή αφού άκουσε τον Πρόεδρο και έλαβε υπόψη της τα ανωτέρω.
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι       Ο μ ό φ ω ν α
 1. Κρίνει το θέμα ως κατεπείγον.
 2. Αποδέχεται τη δωρεά χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ποσού 15.000,00 €. Η δωρεά-χορηγία θα γίνει με σκοπό την υλοποίηση περιβαλλοντολογικών δράσεων στο Δάσος της Σκοπέλου.
 3. Θα αποσταλεί ευχαριστήρια επιστολή στην Τράπεζα και θα δημοσιευθεί με δελτίο Τύπου στο site του Δήμου καθώς θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
   
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ? 
  ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΙΔΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ? 
  Εξέταση της υπ' αριθ. 6090/2011 αίτησης του Κατ/τος της Εθνικής Τράπεζας Σκοπέλου για τοποθέτηση μεταλλικού εμποδίου έμπροσθεν του Καταστήματος προς ενίσχυση της ασφάλειας της Τράπεζας.
 4. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ......
   

ΡΕ ΡΕ ΡΕ ΤΑ 15 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΡΕ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ......


ΘΕΜΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 22 ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Εξέταση της υπ' αριθ. 6090/2011 αίτησης του Κατ/τος της Εθνικής Τράπεζας Σκοπέλου για τοποθέτηση μεταλλικού εμποδίου έμπροσθεν του Καταστήματος προς ενίσχυση της ασφάλειας της Τράπεζας.

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΊΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗ ΣΙΔΕΡΙΑΣ?
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΉΣΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΤΣΙ ? ΧΜ ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ  ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?


Εξέταση της με αριθ. 6091/2011 αίτησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου για την διοργάνωση έκθεσης των καλλιτεχνών και δημιουργών της Σκοπέλου.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ  ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΚΕΙ  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕΤΑ ...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ?

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ?
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΡΕ ΠΛΑΚΙΜ

Αποκλειστικό : Μάθετε ποιοι, πως και πόσο γνωρίζουν τους φονιάδες του Σωκράτη Γκιόλια
Συνέλληνα ! Ως συνήθως, σε κοροϊδεύουν ταπεινωτικά σχεδόν, όλοι τους.
Αυτή είναι η αλήθεια και διάβασε μόνο ΕΔΩ γιατί και πως:

    Πλησίαζε ένας χρόνος από τότε που τον δολοφόνησαν. Και τότε, μόνο ΤΟΤΕ,  παρατηρήθηκε στα ΜΜΕ μια ουσιαστικά αναίτια (;) υπερκινητικότητα δηλώσεων με «νέες» ΔΗΘΕΝ αποκαλύψεις (τι… ΤΥΧΑΙΟ).

     Ενδεικτικά :

  1) Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε μια σοβαρή ομιλία στη βουλή όπου φωτογράφιζε, από τα συμφραζόμενα του, γνωστό επιχειρηματία, πιθανόν εμπλεκόμενο σε 2 περιπτώσεις που είχαν τραγική κατάληξη (θάνατο ανθρώπου), δίχως όμως ακόμα και έτσι να του προσάπτει δόλιες ενέργειες. Είναι γεγονός όμως, πως με αυτό τον τρόπο εξέθεσε αντικειμενικότατα τον κ. Παπουτσή για την αδράνεια των αρχών με απτά στοιχεία. Όνομα κανένα δεν προσδιόρισε, αλλά στηλίτευσε ουσιαστικά αλλά και αντικειμενικά την ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ αδράνεια των αρχών στην έρευνα για την διαλεύκανση της δολοφονίας.

  2) Ο κ. Παπουτσής κατά τη πάγια τακτική του απαντά με 5ης κατηγορίας υποπεριπτώσεις * σοφιστικής αμπελοφιλοσοφίας, ως αντίστοιχος και συνεπής τσάμπα μάγκας Έλλην πολιτικός. Ιδιαίτερα, όταν δεν έχει να απαντήσει κάτι το σοβαρό και απόλυτα σίγουρο , όπως π.χ. αναγγελία φραχτών. Ισχυρίζεται ότι κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι και άτυχος επειδή τον δεσμεύουν οι νόμοι που σαν καρικατούρα σύγχρονου Χουντίνι ανακαλύπτει 5ης υποπεριπτώσεως για Εθνικά μείζουσας σημασίας ζητήματα. Τι να περιμένει περισσότερο κανείς άραγε από αυτόν τον κύριο;

Και η «Αποκάλυψη» να γίνει, όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρει για να ισχυριστεί ότι ήταν κάτι σαν πυγολαμπίδα.

Κάτι σαν ληγμένες χημικές αλχημείες είναι οι έμπρακτες δακρύβρεχτες ή αν προτιμάτε δακρυγόνες ερμηνείες και αναλύσεις και ΕΡΓΑ του (και όχι μόνο), παρμένες από παραμύθια του τύπου "η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", και κριμα με τούτον τον κύριο, η σύγκριση με το παραμύθι.

  3) Προκύπτει λοιπόν και η κα Σεμίνα Διγενή... (τσίμπησε ή «νόμισε» μήπως, κάτι που δεν γνωρίζουμε, από τον λόγο Καρατζαφέρη ; ) Έγραψε μια επιστολή που θυμίζει λίγο τους «Δαιμονισμένους» ** του Ντοστογέφσκυ. Ελπίζουμε να μην εμπνεύστηκε άμεσα από εκεί, καθότι ο λογοτέχνης για δαιμονισμένους γράφει…
Για τη κα Σεμίνα Διγενή και την επιστολή της, γράψαμε εδώ στην εγκληματικότητα από την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011:
"Δύο ΜΟΝΟ είναι οι πιθανότητες !

1) Γνωρίζει τους δολοφόνους αλλά δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες σε ένα πλήρως διεφθαρμένο κράτος που θα της αποδείξει ότι τον Γκιόλια τον δολοφόνησαν εξωγήινοι και μετά πρέπει να αμυνθεί από τις πάσης φύσεως επιθέσεις εναντίον της, γι αυτό κρατά αμυντική μυστικιστική στάση. Αλλά… ΓΝΩΡΙΖΕΙ !

2) Απλώς μπλοφάρει και δημιουργεί εντυπώσεις ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του για να ξαναεμφανιστεί στο όποιο σταρ σίστεμ και να δηλώσει… «παρούσα» !"

Η συνέχεια ;

  Ο Υπέρτατος υπερασπιστής Μέγας Μαέστρος των Νομικών και αντιδιαδηλωτικών τεχνών διαμέσω πάντα της 5ης υποπεριπτώσεως κύριος Παπουτσής έστειλε λέει τα λαγωνικά για διαλεύκανση του εγκλήματος στην κυρία Διγενή!


Παραδόξως (τεχνικά) δεν κάνει λάθος εδώ !

(Γνωρίζετε πόσο εκτιμούμε ως πολιτικό τον κύριο αυτό «νομικό εραστή» της 5ης υποπεριπτώσεως).

Αλλά όταν αρχίζουνε οι «Δαιμονισμένες» παρανοϊκές προκλήσεις ή παροτρύνσεις του τύπου ξέρω ότι ξέρεις τους δολοφόνους, είναι ο δολοφόνος αυτός που νομίζω, και ξέρω ότι το ξέρεις, είναι λογικό οι αρχές να απευθυνθούν στην κυρία για να την ρωτήσουν πως ξέρει ότι ξέρει, ή ποιος νομίζει ότι ξέρει, η ίδια, ότι είναι ο δολοφόνος...

   Εδώ η κυρία Διγενή δεν συμπεριφέρεται τίμια. Ενώ ισχυρίζεται σίγουρα ότι ξέρει ότι ξέρει ο Υπουργός 5ης Υποπεριπτώσεως, ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι νομίζει ότι γνωρίζει το όνομα του δολοφόνου. Τεχνικά δεν είναι απολύτως παράλογα, αυτά που γράφει, αλλά (τραβηγμένα από τα μαλλιά) συνωμοτούν μάλλον εναντίον της λογικής.

Επιπρόσθετα, ο νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει Ιστορία, γραφής άτεγκτα τιμίου Δικαστικού λειτουργού. Θα μπορούσε λοιπόν ως ύστατη τιμή για τον φονευθέντα άνθρωπο και φίλο της, να απευθυνθεί διακριτικά σε εκείνον και να του εκθέσει τι επιτέλους ξέρει ή νομίζει ότι ξέρει ή πως σίγουρα ξέρει ότι ο κ. Παπουτσής ξέρει ! 

ΟΧΙ !

Δεν το έπραξε.

Προτίμησε τα «Δαιμονισμένα» σλόγκαν του Ντοστογέφσκυ διανθισμένα με επιθετικές αιχμές του όντως ολίγιστου Υπουργού (ευκολότατη λεία ο κ. Παπουτσής εδώ, ε;).
Ένα επικοινωνιακό παιγνίδι όχι ειδήσεων αλλά θολών εντυπώσεων με ατομικά προφανώς (δημοσιογραφικά - επικοινωνιακά) "κέρδη" : 

Γιατί...
Μάθαμε ποτέ έστω ένα (1) όνομα ; Φυσικά και όχι. Περισσότερο ασάφεια προέκυψε παρά κάτι το σαφές ! 

Αυτό και μόνο, από μόνο του είναι απαράδεκτο κυρία Διγενή που πιθανότατα ίσως και να πανηγυρίζετε για την ακόμα μια παραπάνω δημοσιογραφική επιτυχία Σας, με ανύπαρκτα επί της ουσίας όμως αποτελέσματα (sic) !


Το δικό μας Συμπέρασμα ;


Α) Ντροπή κυρία Διγενή γι’ αυτό που κάνατε. Ευχόμαστε ολόψυχα να μας διαψεύσετε. Και πιστέψτε μας θα είναι πικρή αλλά συνάμα και η γλυκότερη ντροπή ΟΛΗ δική μας. Γιατί αν αποκαλύψετε τους δολοφόνους, ταπεινή τιμή μας θα είναι να σας ζητήσουμε ειλικρινά συγνώμη. Συνάμα θα είμαστε περήφανοι που θα ντρεπόμαστε τόσο πολύ… πάντα ειλικρινά ! 

Αλλά φευ κυρία μας, φευ… Κρίμα που η ντροπή τελικά δεν θα είναι δική μας. Πραγματικά κρίμα για τον άνθρωπο που φάγανε.


Β) Ντροπή κύριε Παπουτσή για την εν γένει ολίγιστη πολιτική σας παρουσία σχεδόν επί παντός επιστητού. Μόνο αυτό, άλλωστε δε σας αξίζει κύριε και τίποτε περισσότερο.


* Γιατί αποκαλούμε τον κύριο αυτόν 5η υποπερίπτωση ; Δείτε το Video. Μόνο από αυτή τη (κύρια και οχι 5η υποπερίπτωση) ο κύριος είναι όχι μόνο ολίγιστος ως πολιτικός αλλά και ένοχος δια εγκληματικής παραλείψεως των καθηκόντων του ενώπιον του Ελληνικού λαού, και ας μας στείλει ο,τι θέλει.

(περίπτωση Υπατίας: Δεν τους συνέλαβε γιατί υπήρχε η 5η υποπερίπτωση «διατάραξης της κοινής ησυχίας»!!!)


** Ο Μέγας λογοτέχνης Ντοστογέφσκυ έγραψε το έγκλημα και τιμωρία». Προκοπή δεν είδε καθότι εγκλήματα είδε άνευ όμως τιμωρίας. Αμέσως τότε μετά απογοητευμένος έγραψε τον «ηλίθιο». Αφού κατάλαβε ότι ούτε και ακόμη ως ηλίθιος με αθώες ερωτήσεις κανείς ΔΕΝ βγάζει άκρη με την παράνοια, έγραψε τους «Δαιμονισμένους». Εκεί ο πλέον «δαιμονισμένος» εν ονόματι Στραβόγκιν, αναφέρεται ως :

Αν Ο Στραβογκιν πιστεύει, πιστεύει πως πιστεύει.
Αν Ο Στραβογκιν δεν πιστεύει, δεν πιστεύει πως δεν πιστεύει.

Αντίστοιχα λοιπόν...

Η κυρία Διγενή τώρα αν ξέρει πως ξέρει, ξέρει ;
Και εάν δεν ξέρει, δεν ξέρει πως δεν ξέρει ;


Εάν νομίζει, νομίζει πως νομίζει ;
(ωχ Θέε μου παράνοια που ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ)


Πραγματικά «δαιμονισμένες» ερωτήσεις, «τρελαίνει» ακόμα και τη υψηλή λογοτεχνία, αυτού του τύπου η ΑΝΩΤΑΤΗ (δήθεν) αποκαλυπτική εθελο - κρυψίνους Λαμπρή «δημοσιογραφία».

Γιατί κάποτε η κυρία Διγενή ορθότατα είχε πει αεί χάσου «Μαστοράκι». Δικαιούται τώρα να πει η εν λόγω κυρία, «αεί χάσου Παπουτσάκι» ή όχι ; Μαστοράκια και τα δύο δε λέμε, αλλά αν είστε εσείς το πραγματικό «παλικάρι» κυρία μου, πείτε μας ευθέως για τους ενόχους, μη σας προσάψει κανείς κάνα τίτλο, του τύπου «αεί χάσου Μαστοράκι – Τσαγκαράκι- Διγενάκι του κίτρινου τύπου».


Να γιατί Συνέλληνα σε δουλεύουν (Συμπεριλαμβανομένων και ημών).

Το κατάλαβες ;

Και μετά οι τουριστικοί πράκτορες κατηγορούν τους ταξιτζήδες για τον τουρισμό; Διαβάστε πως κατάκλεψαν σήμερα τους τουρίστες.

Από τις 9 εως τις 12 το μεσημέρι, οι ταξιτζήδες ήρθαν σε συμφωνία με τον διευθυντή του μουσείου της Ακρόπολης, να μην εισπράτεται το εισιτήριο των 12 ευρώ από τους Τουρίστες και οι αυτοκινητιστές θα έμεναν έξω από το μουσείο να μοιράζουν τα φυλλάδιά τους με τα οποία ενημέρωναν για τους λόγους των κινητοποίησεών τους και ζητούσαν συγγνώμη. Δείτε τώρα τις έκαναν οι τουριστικοί πράκτορες που...


όλη την περασμένη εβδομάδα κατηγορούσαν τους ταξιτζήδες ότι δυσφημίζουν τον τουρισμό μας.Τα γκρουπ όταν επισκέπτονται το μουσείο της Ακρόπολης,προπληρώνουν στους τουριστικούς πράκτορες το εισιτήριό τους(12 ευρώ). Έτσι είχε γίνει και σήμερα.

Οι τουριστικοί πράκτορες λοιπόν, πήγαν στα ταμία του μουσείου με τα εισιτήρια που είχαν αγοράσει για τα γκρουπ,τα επέστρεψαν και πήραν το αντίτιμο κάθε εισιτηρίου πίσω και πήραν εισιτήρια ελεευθέρας τα οποία τα έδωσαν στους τουρίστες για να μπουν στη συνέχεια στο μουσείο.Δεν τους έδωσαν όμως πίσω τα χρήματά τους. Τα τσέπωσαν οι ίδιοι!

Το περιστατικό  το κατήγγειλε στο planet-greece ,που ήταν στο μουσείο της Ακρόπολης,τουρίστας από την Αμερική ο οποίος δημιούργησε φασαρία στον τουρσιτικό πράκτορα του γκρούπ του,ο οποίος αρνήθηκε να τους επιστρέψει τα χρήματά τους, λέγοντας πως αυτός πλήρωσε τα εισιτήρια κανονικά. Μόνο που το εισιτήριο που κρατούσε ο Αμερικανός τουρίστας έγραφε επάνω "ελεύθερη είσοδος". Έτσι οι τααξιτζήδες πήγαν να διορθώσουν λίγο την κατάσταση σήμερα και οι τουριστικοί πράκτορες την έκαναν ακόμη χειρότερη. Λίγη ντροπή ρε λιγούρια...

http://planet-greece.blogspot.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ


 
«Μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης»

«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η δικαιοσύνη του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε σε κάθειρξη 11 χρόνων τη 18χρονη τότε Κωνσταντίνα χωρίς καμία απόδειξη, κανένα στοιχείο εξακριβωμένο, ούτε καν με βάση την ηλικία της. Μπορεί να είναι η μοναδική πολιτική κρατούμενη κάτω των 20 στον κόσμο. Αν υπάρχει άλλη, θα είναι σε κάποια χώρα της Μπανανίας.

Την καταδίκασαν σε μία δίκη μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν ούτε τα πρακτικά, ούτε οι μάρτυρες, ούτε όλα τα στοιχεία που φώναζαν για την αθωότητά της. Το αδίκημα: δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις, να μην πηγαίνει Εξάρχεια, να μην διεκδικεί, να μην έχει πολιτική άποψη, να σκύψει το κεφάλι και να παρακαλέσει για επιείκεια. Η ποινή έπρεπε να είναι εξουθενωτική.


Εγώ όμως προκαλώ όλη την έδρα, όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα τον Αρσένη και την Κατσέλη, να μου αποδείξουν τι έκανε το παιδί μου, ποιον έβλαψε, ποιον τρομοκράτησε.

Την κατηγορούν ότι στα 17 ήταν τρομοκράτης και δεν ντρέπονται. Τρομοκράτες είναι αυτοί και οι υποτελείς τους που έχουν φέρει τον Ελληνα σε απόγνωση και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ολες οι ληστρικές συμμορίες των πολιτικών που ξεφτίλισαν το έθνος και φυλάκισαν το παιδί μου απλά επειδή έχει το ανάστημα να σταθεί απέναντί τους.

Δεν γινόταν τίποτα όμως. Η απόφαση είχε βγει. Το κόμμα πρέπει να δείξει ότι έχει πατάξει την τρομοκρατία. Οι καρέκλες πρέπει να σωθούν. Μιλάω βέβαια για το κόμμα του Γιωργάκη και Σία. Για το κόμμα αυτό, που καμία σχέση δεν έχει με το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα, του Γεννηματά, της Μελίνας, του Τρίτση και όλων αυτών που δίδαξαν δημοκρατία, σεβασμό στον πολίτη και δικαιοσύνη για όλους ίδια. Μιλάμε για ένα κόμμα που ο αρχηγός τους τρέχει να καλύψει τις λαμογιές των συντρόφων του με δήθεν εξεταστικές και στάχτη στα μάτια.

Γιατί δεν βάζουν τους ίδιους δικαστές να δικάσουν τους Μαντέλη και Αλογοσκούφη, Σημίτη, Τσοχατζόπουλο, Ρουσόπουλο, Παπαντωνίου, Βουλγαράκη και όλους τους άλλους έτσι για να δούμε και εκεί αν έχουν τα κότσια και τη μαγκιά να ρίξουνε τις ποινές στο όριο του νόμου.
Επρεπε δηλαδή η Δικαιοσύνη σας να δείξει ότι υπάρχει στην πλάτη του παιδιού μου;
Τα μωρά έγιναν σύνθημα

Υπουργέ, επειδή είσαι καινούργιος σε αυτό το υπουργείο και δεν σε έχουν ενημερώσει οι συναγωνιστές σου, Παπουτσής, Καστανίδης, Χρυσοχοΐδης, θα σου πω εγώ: το μόνο έγκλημα που έκαναν αυτά τα παιδιά ήταν ότι τόλμησαν να αγανακτήσουν πριν απ' όλους εμάς. Και ο λαός το τόλμησε. Τα μωρά με τις κατσαρόλες γίνανε σύνθημα. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε όλες τις πλατείες κατσαρόλες κρατάγανε. Η τέχνη τα τίμησε. Κορυφαίος συνθέτης και μοναδικός ερμηνευτής τραγουδάει "Φίλε μου ξεκόλλα, πάρε κατσαρόλα, πες και στα παιδιά να 'ρθουν μια βραδιά, να τα κάψουν όλα", σαν ελάχιστο φόρο τιμής γι' αυτούς που δεν κάνανε τίποτα για πάρτη τους, γι' αυτούς που υποθηκεύσανε τα νιάτα τους πίσω από τα κάγκελα και δεν είναι μόνο το τραγούδι.
Είναι όλοι οι Ελληνες εκτός από τους δικούς σας τους βολεμένους.

Αυτό είναι και το μεγάλο έγκλημα που κάνανε. Ενόχλησαν το σύστημα, ξυπνήσανε μνήμες και συνθήματα που λέγαμε τα χρόνια πριν γεννηθούν τα μωρά. Τα θυμάσαι υπουργέ. Είναι αυτά που με πολλούς από εσάς τα λέγαμε μαζί στους δρόμους και είναι όλα επίκαιρα παραδείγματα. "Λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς", "Μπάτσοι- γουρούνια- δολοφόνοι", "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία" και ο σύντροφός σου ο Παπουτσής τα θυμάται γιατί τα εφάρμοσε κατά γράμμα στο Σύνταγμα. Μόνο το τανκ του Ντερτιλή έλειπε. Τώρα, λοιπόν, που η Κωνσταντίνα είναι στην πυρά σας, βγείτε άφοβα στο δρόμο, στο καφενείο, στο γήπεδο, βγείτε να καμαρώσετε μια χώρα, που μόνο εσείς μπορέσατε να καταντήσετε έτσι.

Δεν έκανε τα λάθη μου
Είναι τιμή μου, λοιπόν, που η κόρη μου δεν έκανε το δικό μου λάθος να ανήκει σε φτηνές παρατάξεις.
Είναι καμάρι μου που έχω παιδί αυτό το παλικάρι. Η πατρίς του Διγενή και του Διάκου, η πατρίς μου, σήμερα χώρα υποτελών. Τελειώνοντας, ευχαριστώ όλους όσοι σεβάστηκαν το Γολγοθά μου.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που φάγανε ακόμα και ξύλο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στο παιδί μου. Ευχαριστώ τους μάρτυρες, ευχαριστώ τον κ. εισαγγελέα που έστω και την τελευταία στιγμή πήρε χαμπάρι πού πάει η δίκη και έκανε ό,τι μπορούσε για να γλιτώσει τα παιδιά από την κρεμάλα.

Το Δικαστήριο μπορεί να έστειλε 6 παιδιά στα κάτεργα, αλλά να είναι σίγουρο ότι έστειλε και 600 παιδιά στα Εξάρχεια. Ετσι δεν είναι, Μίκη; Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς.

Τέλος, ευχαριστώ τον από δεκαετίες φίλο μου και υπερασπιστή του παιδιού μου, Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ευχαριστώ την κόρη του Ζωή που υπερασπίστηκε τη Νίνα μου σαν αδερφή της και τους παρακαλώ, αφού συνεννοηθούν με το παιδί μου, όλες οι κινήσεις που παρέχει ο νόμος να γίνουν.
Λίγο αργότερα που θα έχει ξεβρωμίσει ο τόπος και οι δίκες θα είναι καθαρά αντικειμενικές».
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1322041 

ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

Ξυπνήστε Ρε πήγε 6......

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ?


ΜΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΜΑΥΡΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου