Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ να είναι στο σκοτάδι. φωτίστε την παναγία του Πύργου το πιο αναγνωρισμένο μέρος της Σκοπέλου


δεν καταλαβαίνω τον λόγο αυτής της οικονομίας είναι δυνατόν να έχουν φωτισμό όλα τα βουνά ράχες παλούκι καλόγηρος αλικίας και όλα τα μέρη που δεν υπαρχή ψυχή και η Παναγία να είναι στο σκοτάδι 
σας παρακαλούμε είδη έχουν ξεκινήσει επισκέπτες  θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν το έχει πάρει χαμπάρι ο Φίλιππος ο Σάββας  διότι θα το έλυνε άμεσος το πρόβλημα
περιμένουμε σύντομα αποκατάσταση

Κενό το 1/3 των θέσεων των γιατρών

Κενό το 1/3 των θέσεων των γιατρών
Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου αναφορικά με το «πάγωμα» των προσλήψεων γιατρών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτή τη στιγμή 50 περίπου θέσεις ιατρών όλων των ειδικοτήτων είναι κενές στο Αχιλλοπούλειο, η Β’ Παθολογική λειτουργεί με το μισό από το προβλεπόμενο ιατρικό προσωπικό, ενώ τεράστιο πρόβλημα εντοπίζεται και στους εργαζομένους και ιδίως στους οδηγούς ασθενοφόρων, που από δώδεκα έχουν μείνει μόλις πέντε.
 
Επιβεβαιώνονται όλο και περισσότερο οι φόβοι των γιατρών για το πάγωμα των προσλήψεων στο χώρο της υγείας. Τα σενάρια που διοχετεύει στον Τύπο το Υπουργείο Υγείας συζητούνται σε καθημερινή βάση στα πηγαδάκια του Νοσοκομείου Βόλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο η επιχείρηση που σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο Υγείας στο ΕΣΥ είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό.
«Είναι γνωστό ότι όλες οι κινήσεις του Υπουργείου γίνονται με οικονομικά κριτήρια. Δεν θα γίνει καμία πρόσληψη σε γιατρούς με ενδεχόμενη την προβληματική λειτουργία των Νοσοκομείων. Το Νοσοκομείο του Βόλου ασφαλώς και θα επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση, καθώς αυτή τη στιγμή το οργανόγραμμα προβλέπει 150 γιατρούς και υπηρετούν μόνο οι 100. Λείπουν βασικές ειδικότητες και το πρόβλημα οξύνεται αν υπολογίσει κανείς τους γιατρούς που συνταξιοδοτούνται, αποχωρούν από το ΕΣΥ και δεν αντικαθίστανται», τόνισε ο κ. Μοσχοτζόπουλος.
Με λίγα λόγια στο Νοσοκομείο Βόλου οι κενές θέσεις αγγίζουν ίσως και ξεπερνούν το 1/3 του οργανισμού που προβλέπεται.
Με βάση τα παραπάνω σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Β’ Παθολογική Κλινική, η οποία έχει μεγάλη πληρότητα, καθώς από έξι οργανικές θέσεις καλυμμένες είναι μόλις οι τρεις.
Παράλληλα μείζον ζήτημα παραμένει ακόμη η κάλυψη της θέσης της ενδοκρινολόγου, η οποία είναι κενή από το 2009!
 
Προβληματισμός και
από τους εργαζόμενους
Η πολιτική του Υπουργείου Υγείας όμως δεν έχει προβληματίσει μόνο τους γιατρούς, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους.
«Το πάγωμα των προσλήψεων είναι δεδομένο. Οι προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί για το 2011 δεν έχουν γίνει και πολύ φοβούμαστε πως δεν θα γίνουν. Το Νοσοκομείο όμως χρειάζεται προσωπικό κι αυτό είναι αυταπόδεικτο όταν χρεωστούνται σε δεκάδες εργαζομένους 50 και 60 ρεπό και άδειες από το 2010», υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου.
Εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων και του «παγώματος» των προσλήψεων σημαντικοί τομείς του Νοσοκομείου πάσχουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν δώδεκα οδηγοί ασθενοφόρων, ενώ τώρα έχουν μείνει μόλις πέντε.
«Οι οδηγοί τρέχουν και δεν φτάνουν. Να εκτελέσουν τα εξιτήρια, να κάνουν μεταφορές, να βγάλουν τις βάρδιες. Οι βάρδιες όμως με πέντε οδηγούς δεν βγαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασίου.
Ο ίδιος σχολίασε δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου σύμφωνα με τα οποία θα γίνουν μετατάξεις υπαλλήλων στα Νοσοκομεία, ενώ από τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων κάποιοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν άλλα Νοσοκομεία.
«Θα ήταν καλό να έρθουν εργαζόμενοι π.χ. από τον ΟΣΕ στο Νοσοκομείο και με μια μικρή εκπαίδευση θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Για παράδειγμα μπορούν να γίνουν τραπεζοκόμοι ή να υπηρετήσουν σε ένα άλλο τομέα. Όμως σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, είναι αδιανόητο να βάλεις κάποιον εργαζόμενο του ΟΣΕ σ’ αυτό το πόστο. Άλλωστε η υγεία είναι υγεία στο κάτω κάτω, δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι εύκολα», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου.
taxydromos

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το δηλητήριο χρησιμοποιήθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσηςΓερμανοί επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι νέοι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας εκπέμπουν επικίνδυνες ουσίες κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων και.... φαινόλης, ενός δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Οι ερευνητές προειδοποιούν να μην....


αφήνουμε τα παιδιά μας να κοιμούνται πολύ κοντά σε λαμπτήρες φθορισμού, επειδή εκπέμπουν καρκινογόνες χημικές ουσίες.

Η ΕΕ έχει λάβει μέτρα για την αντικατάσταση όλων των κανονικών λαμπτήρων με τις νέες λάμπες εξοικονόμηση ενέργειας για τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αλλά από όσο φαίνεται τα νέα φωτιστικά δεν είναι και τόσο «πράσινα», όπως αναμενόταν. Όταν σπάσουν, από αυτά διαρρέουν επικίνδυνες ποσότητες υδραργύρου, ενός επίσης πολύ ισχυρού δηλητηρίου.

Τώρα, οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι, όταν λειτουργούν, οι λάμπες αυτές απελευθερώνουν επικίνδυνες χημικές ουσίες σε μορφή ατμού. Σύμφωνα με τον Andreas Kirchner από την Ομοσπονδία Γερμανών Μηχανικών, γύρω από τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας σχηματίζεται ένα βλαβερό «ηλεκτρικό νέφος» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δωμάτια που δεν αερίζονται, και σε καμιά περίπτωση, κοντά στο κεφάλι.

www.eglimatikotita.gr/

Απίστευτη επαναφορά Μπιρμπίλη: Κουμάντο κάνω εγώ με εντολή του πρωθυπουργού, κανείς άλλος!


μπιρμπίληΑλλάζει ο εσωκομματικός χάρτης στο ΠΑΣΟΚ μετά από παρασκήνιο ημερών που ακολούθησε την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων με πρωτοβουλία Παπουτσή και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου.
Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς αφού φαίνεται ότι κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ επέμεναν να διατηρούν την εμπόλεμη κατάσταση στην Κερατέα για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτοί δεν έκρυψαν την δυσαρέσκεια τους και άρχισαν τον πόλεμο στον Παπουτσή. Ο τελευταίος, βρήκε σύμμαχο τον Μιχάλη Καρχιμάκη που έσπευσε να αποτελέσει αντίβαρο στον πόλεμο φθοράς που ξεκινούσε.
Οι εξελίξεις όμως πήραν απρόσμενη τροπή μετά την “κρυφή” συνάντηση που είχε πριν λίγο η Τίνα Μπιρμπίλη με παράγοντες και εκπροσώπους των κατοίκων της Κερατέας.
Η Τίνα Μπιρμπίλη λοιπόν, όχι απλώς πήρε το μέρος του Παπουτσή συζητώντας για ανατροπή του σχεδίου και αντικατάσταση σε οικολογικές δομές, αλλά όταν οι κάτοικοι την ρώτησαν…
¨Μα καλά κυρία υπουργέ, είστε σίγουρη ότι θα σας επιτρέψουν να κάνετε τέτοιες αλλαγές;”
Αυτή τους αποστόμωσε λέγοντας επί λέξη:
“Έχω την απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων για το θέμα με εντολή του πρωθυπουργού. Οι τελικές αποφάσεις είναι δικές μου και κανενός άλλου”.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για έξοδο της Μπιρμπίλη από την κυβέρνηση, ελέω Παπακωνσταντίνου, δεν θα πρέπει να νιώθουν άνετα.
Και η Μπιρμπίλη δεν φάνηκε να κάνει πλάκα.
http://olympia.gr/ 

Οι εκλογές, ο ανασχηματισμός και η χρεοκοπία δεν προαναγγέλλονται

Οι εκλογές, ο ανασχηματισμός και η χρεοκοπία δεν προαναγγέλλονται

Συμβουλές αποστασίας από τον ΣΚΑΪ

Συμβουλές αποστασίας από τον ΣΚΑΪ

Τι άλλο θα σκεφτούν για να μαζέψουν χρήματα – Έρχεται το παράβολο καταγγελιών

Ευτυχώς τουλάχιστον ο νομοθέτης προέβλεψε και παρέλειψε τη τελευταία στιγμή το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από την σχετική φοροεισπρακτικού χαρακτήρα διάταξη.

Εδώ και λίγες εβδομάδες η αστυνομία βρήκε τον τρόπο να μειώσει δραστικά τους δείκτες επιμέτρησης της εγκληματικότητας και η δικαιοσύνη τον τρόπο αφενός ν' αποσυμφορηθούν τα ασφυκτικά συμπιεσμένα με κρατούμενους σωφρονιστικά καταστήματα, αφετέρου να λιγοστέψει το στοκ των υπό εξέταση υποθέσεων και παράλληλα, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κρίσης αυτών που θα προκύψουν.

Πώς; Με ένα πολύ απλό τρόπο. Με φοροεισπρακτική αποποινικοποίηση ακόμη και των αδικημάτων που καταχωρίζονται στη βαριά εγκληματικότητα, όπως οι κλοπές και οι ληστείες.

Για να καταγγείλει πλέον κάποιος πολίτης στις αρμόδιες διωκτικές αρχές και να υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου για τη διάρρηξη του σπιτιού του, την κλοπή του αυτοκινήτου της τσάντας ή του πορτοφολιού του, τη ληστεία μέσα στο σπίτι ή στο δρόμο, για να αναφερθούμε μόνο στα πλέον συνήθη περιστατικά τα οποία όμως σχηματοποιούν την πραγματική εικόνα της εγκληματικότητας, ικανή και αναγκαία προϋπόθεση αποτελεί πλέον η προκαταβολή του ποσού των 100 ευρώ, ως ανταποδοτικό τέλος της μήνυσης!

Μέχρι πρότινος, το συγκεκριμένο ποσό του ... "μηνυσοενσήμου" ανέρχονταν σε 10 ευρώ, όμως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου πριν από περίπου 6 μήνες και την έναρξη της ισχύος του πριν από δύο έως τρεις εβδομάδες, μετά δηλαδή από την αναγκαστικά απαραίτητη δημοσιοποίηση των τροποποιητικών εγκυκλίων, το συγκεκριμένο ποσό δεκαπλασιάστηκε.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, κάποιος που πέφτει θύμα ληστείας, κλοπής ή κάποιας άλλης εγκληματικής πράξης, θα πρέπει να πληρώσει το σημαντικό για την εποχή που διανύουμε χρηματικό ποσό, προκειμένου να εκδηλώσει την αυτονόητα δίκαια κι επιβεβλημένη από το νόμο επιθυμία του να διωχτεί ο υπαίτιος δράστης, ακόμα κι αν πρόκειται για αυτεπάγγελτης δίωξης αδικήματα.

Πως και πόσοι θα το κάνουν ωστόσο, από τη στιγμή που αφενός κυριαρχεί η αβεβαιότητα του εντοπισμού και της τιμωρίας του υπαίτιου, αφετέρου το ποσό ή η αξία των πραγμάτων που αποσπάστηκαν βίαια, θα είναι σχετικά κοντινή, ή ακόμα και υπεδεέστερη των αφαιρεθέντων;

Ευτυχώς τουλάχιστον ο νομοθέτης προέβλεψε και παρέλειψε τη τελευταία στιγμή το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από την σχετική φοροεισπρακτικού χαρακτήρα διάταξη, διατηρώντας ωστόσο όλα τα υπόλοιπα κακουργήματα, τα οποία πλέον αντιμετωπίζονται όπως ακριβώς αυτά που διώκονται κατ' έγκληση.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους λογιστές που απογράφουν τη μακροοικονομία της εγκληματικότητας.

Η «Μεγάλη Αλβανία» διεκδικεί την μισή Ελλάδα - Αυτούς που τους κάναμε ανθρώπους και τους περάσαμε από το κερί στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Η «Μεγάλη Αλβανία» που της ανήκει η μισή ΕλλάδαΣε μία ταραγμένη για τον πλανήτη περίοδο, η αλβανική κυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε μία κίνηση η οποία το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τα συναισθήματα μίσους και φανατισμού, αλλά το κυριότερο είναι ότι προωθεί μια πλαστογραφημένη ιστορία που δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα. Οι Αλβανοί μαθητές, μέσα από τα νέα σχολικά βιβλία, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας». Όπως είναι φυσικό, από την στιγμή που το βιβλίο είναι δομημένο στη λογική της «Μεγάλης Αλβανίας», διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». Σύμφωνα με τα όσα διδάσκουν τους νεαρούς μαθητές, έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, η οποία όπως είναι σε όλους γνωστό, ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Όλα αυτά τυπώθηκαν και βρίσκονται φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.
Με βάση το νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και την γεωγραφία γειτονικών τους περιοχών που σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.

Σύμφωνα με το βιβλίο δεν είναι λίγες οι «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται, το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

 Και η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» η οποία αποσκοπούσε στον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί.
Παράλληλα ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» ο οποίος περιλαμβάνει και τις υπόλοιπες «αλβανικές περιοχές», αποτελεί το εξώφυλλο του βιβλίου, αλλά και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».newstoday

Γεωλογική πολυθεματική χαρτογράφηση του νομού Μαγνησίας 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ όπως ανακοίνωσε η Ροδούλα Ζήση
Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ροδούλα Ζήση, στα πλαίσια του ενδιαφέροντός της, των ερωτήσεων και συναντήσεών της για τα προβλήματα του Ν. Μαγνησίας, σε σχέση με τους υδάτινους πόρους και τις υπεδάφιες γεωλογικές συνθήκες, ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), σχετικά με το έργο «Γεωλογική, πολυθεματική χαρτογράφηση μεγάλης κλίμακας περιοχής Βόλου Ν. Μαγνησίας», το οποίο υπεβλήθη στο ΥΠΕΚΑ, εγκρίθηκε από την αρμόδια Υπουργό και βρίσκεται στη Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ.


Στόχος του προτεινόμενου ερευνητικού έργου είναι: η δημιουργία πολυγεωθεματικών χαρτών μεγάλης κλίμακας για τις αστικές και περιαστικές περιοχές του Δήμου Βόλου Ν. Μαγνησίας.

Οι πολυγεωθεματικοί χάρτες θα αποτυπώνουν το γεωδυναμικό καθεστώς των επιφανειακών και υπεδάφιων γεωλογικών συνθηκών, την υπάρχουσα κατάσταση των υδάτινων πόρων (τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά τους) και τα φυσικά χαρακτηριστικά του εδάφους. Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί συλλογή δεδομένων υπαίθρου και υλοποίηση εφαρμοσμένων εργασιών σε έκταση 50 τετρ. Χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή του αστικού κέντρου του Βόλου, όπως αυτή ορίζεται στα τοπογραφικά φύλλα κλίμακας 1: 5.000 της ΓΥΣ. Τα αποτελέσματα του στόχου που περιγράφηκε θα χρησιμοποιηθούν για τη μελέτη των παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν αστοχίες και προβλήματα σε μελλοντικές τεχνικές, γεωτεχνικές, υδρογεωλογικές και περιβαλλοντολογικές δράσεις.


Η κ. Ζήση εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική εξέλιξη αυτής της προσπάθειας, που θα δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή μας να έχει, επιτέλους την πολυθεματική και γεωλογική χαρτογράφηση, που αποτελεί κυρίαρχη υποδομή για την ανάπτυξη σημαντικών έργων.
 magnesianews.gr

Ερωτήσεις προς υπευθύνους ποιος είναι υπευθύνως για τον καθαρισμό της παράλιας?


καλησπέρα στο skopelosnews επειδή τα βγάζετε όλα στην φόρα δεν ξέρω αν θα το ανεβάστε το θέμα εγώ σας παρακαλώ κάντε την ερώτησή Είναι ο δήμος είναι το λιμενικό ταμείο διότι βλέπουμε περίεργα συνεργεία εκεί .δηλαδή υπαλλήλους του δήμου σκοπέλου και εργαλεία από εργολάβο ιδιώτη 
ας μας δώσετε μια απάντηση έχουμε απορίες 
ευχαριστώ
ένας περίεργος αναγνώστης

Μακρινίτσα - Σκόπελος 1-1

                               
Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες της Μακρινίτσας και της Σκοπέλου στο γήπεδο της Πορταριάς με το τελικό σκορ να είναι 1-1. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Γάκιας στο 35ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Σωτηρίου ενώ για την ομάδα της Σκοπέλου ο Σκιαθίτης ισοφάρισε στο 52’. Από την μεριά της η διοίκηση της ομάδας της Μακρινίτσας ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών της οι οποίοι στο τέλος της αναμέτρησης παρεκτράπηκαν με αντιπάλους τους.
ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: Βλαχόπουλος, Χατζής, Καποδίστριας, Γ. Μυλωνάς, Καπουράνης (46’ Θεοδώρου), Κ. Μυλωνάς, Σαρακατσάνος (75’ Ε. Πέτρου), Κλειτσινάρης, Γάκιας, Σωτηρίου, Αρβανίτης.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Ταλαδιανός, Μπακόπουλος, Χρηστίνης, Καραγιώργος (75’ λ.τ. Γαρουφαλλής), Παχής, Καραθανάσης, Π. Χρυσοφός, Κοχύλης (70’ Προκοπίου), Χισάι, Χρυσάνθης (30’ λ.τ. Ξηρογιάννης), Σκιαθίτης.
Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες της Μακρινίτσας και της Σκοπέλου στο γήπεδο της Πορταριάς με το τελικό σκορ να είναι 1-1. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Γάκιας στο 35ο λεπτό με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Σωτηρίου ενώ για την ομάδα της Σκοπέλου ο Σκιαθίτης ισοφάρισε στο 52’. Από την μεριά της η διοίκηση της ομάδας της Μακρινίτσας ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών της οι οποίοι στο τέλος της αναμέτρησης παρεκτράπηκαν με αντιπάλους τους.
ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ: Βλαχόπουλος, Χατζής, Καποδίστριας, Γ. Μυλωνάς, Καπουράνης (46’ Θεοδώρου), Κ. Μυλωνάς, Σαρακατσάνος (75’ Ε. Πέτρου), Κλειτσινάρης, Γάκιας, Σωτηρίου, Αρβανίτης.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Ταλαδιανός, Μπακόπουλος, Χρηστίνης, Καραγιώργος (75’ λ.τ. Γαρουφαλλής), Παχής, Καραθανάσης, Π. Χρυσοφός, Κοχύλης (70’ Προκοπίου), Χισάι, Χρυσάνθης (30’ λ.τ. Ξηρογιάννης), Σκιαθίτης.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥΑλήθεια skopelosnews  γιατί  δεν μάθαμε ποτέ πώς έγινε το ξεπούλημα του συνεταιρισμού προς τους ιδιώτες γιατί  δεν έκαναν ανακοίνωση ότι θέλουν να παραχωρήσουν τον συνεταιρισμού για να πετύχουν καλύτερη πρόσφορα γιατί  έγινε στα μουλωχτά .ας μας δείξουν με τι όρους έγινε η παραχώρηση
Εδώ κάτι βρωμάει
Ένας αναγνώστης 

Νεκρός 42χρονος από τη Ν. Αγχίαλο


Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Νέα Αγχίαλο με θύμα έναν 42χρονο άνδρα. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Βασιλό, κάτοικος εν ζωή Νέας Αγχιάλου και εργαζόμενος στη Χαλυβουργία.

Ο άτυχος άνδρας οδηγούσε τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα του βραδινές ώρες, από τις 3 και μετά και ήταν στην οδό Ζαρίφη με κατεύθυνση από τη θάλασσα προς το χωριό σε ευθεία πορεία του δρόμου όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έχασε τον έλεγχο της δίκυκλης μοτοσικλέτας που οδηγούσε με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού το τροχαίο συνέβη από τις 3 τα ξημερώματα και μετά χωρίς να μπορεί να κανείς να πει με σιγουριά την ακριβή ώρα του συμβάντος.

Τον άτυχο άνδρα βρήκε πεσμένο στο δρόμο διερχόμενος πολίτης που κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου μετέβησαν ασθενοφόρο από τον Αλμυρό καθώς και αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, δυστυχώς όμως για τον 42χρονο ήταν αργά αφού νεκρό τον παρέλαβαν οι άνδρες του ασθενοφόρου και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατος του. Η σορός του 42χρονου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και τη διαπίστωση των ακριβών αιτιών θανάτου του άτυχου άνδρα.


Εν τω μεταξύ το έργο των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας δεν προκύπτει η μοτοσικλέτα του 42χρονου να βρήκε σε κάποιο άλλο σταθερό αντικείμενο, πολύ δε περισσότερο να συγκρούστηκε με κάποιο άλλο όχημα. Το πιθανότερο είναι ο άτυχος άνδρας από έλλειψη οφειλόμενης προσοχής να έχασε τον έλεγχο του οχήματος του.
Γράφει: magnesianews.gr

Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Αυτός είναι ο σκοπός κάποιοι μάλλον δεν το έχουν καταλάβει η θέλουν να μην καταλαβαίνουν .δεν έχουμε εμπάθεια με κανέναν έτσι θα συνεχίσουμε Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΚΥΡΙΑ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Δήμαρχος Σκοπέλου: Δεν μπορεί να έρχονται πλοία στο νησί και να μην πιάνουν το λιμάνι του νησιού. Εγώ δεν ξέρω γιατί ο νυν πρόεδρος εδώ και οχτώ μήνες δεν έκανε τις δουλειές που έπρεπε να κάνει στο λιμάνι. Ακόμα όμως και αν τις έκανε είναι αμφίβολο αν ο Πήγασος θα μπορούσε να μπει μέσα. Αυτό το αίσχος που άραζε έξω από το λιμάνι και μετά είχαμε όλη αυτή την παρέλαση γερόντων να σπρώχνουν βαλίτσες τρεις η ώρα το μεσημέρι ή νταλίκες να παρελαύνουν, δεν πρόκειται να επαναληφθεί και ο Αγνώντας δεν είναι λύση, δεν έχει την υποδομή. Δεν μπορεί ένα επιβάτης να βγάζει εισιτήριο για Σκόπελο και να κατεβαίνει στον Αγνώντα και μετά να πρέπει να πληρώσει και άλλα λεφτά για να έρθει στη Σκόπελο. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνουμε, θα συνεννοηθούμε, θα το θέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο και μπορεί να φτάσουμε στα άκρα.
αρχίζουμε να τον γουστάρουμε τον ΜΙΧΕΛΗ έτσι τον θέλουμε εμείς τον δήμαρχο μας με τσαμπουκά και θα ήμαστε δίπλα του .ΓΕΩΡΓΟ μην μασάς έτσι χύμα να τούς τα λες σε γουστάρουμε έτσι 

ΠΑΝΟ ΕΙΣΕ ΕΔΩ?Ας θίξουμε και ένα πρόβλημα που προέκυψε με την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και θα προκύψει και το καλοκαίρι. Είναι ο Αγνώντας.
Δήμαρχος Σκοπέλου: Δεν μπορεί να έρχονται πλοία στο νησί και να μην πιάνουν το λιμάνι του νησιού. Εγώ δεν ξέρω γιατί ο νυν πρόεδρος εδώ και οχτώ μήνες δεν έκανε τις δουλειές που έπρεπε να κάνει στο λιμάνι. 
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

Δήμαρχος Σκοπέλου: Με την κα Γερακούδη έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω εδώ και τρεις μήνες και τελικά ούτε τηλεφωνικά δεν τα κατάφερα, εκτός από την επιστολή που αναγκάστηκα να στείλω...


αυτά καταγγέλλει ο δήμαρχος Σκοπέλου αυτή είναι η διάδοχος της κυρίας Διαμαντόπουλου όπως συζητιέται 
μπράβο εκεί στο ΠΑΣΟΚ πολύ δημοκρατική έχετε επιλέξει και πολύ κοινωνική άλλα τι να περιμένουμε από εσάς εδώ δεν σας ενδιαφέρει όλος ο ελληνικός λαός η Σκόπελος θα σας ενδιέφερε
ΝΑ ΤΗΝ  ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ


Μα δεν πέρνανε χαμπάρι, φίλε μου απ' όλα αυτά, και τα λέγαν όλα χύμα, πάντοτε με τσαμπουκά.


Κάτι νύχτες δεν κοιμάμαι, με ξυπνάνε τα στοιχειά,
και το φάντασμα των χρόνων, με γυρίζει στα παλιά.
Πως περάσανε τα χρόνια, σαν τον άνεμο γοργά,
ο Παυλής με το Νικόλα, είναι τώρα μακρυά.

Τώρα εδώ και κάτι χρόνια, ο Μπαγάσας με το Φλου,
ταξιδεύουν με καράβι, στ' ανοιχτά του ουρανού.

Τα τραγούδια τους ιδέες, είχανε αναρχικές,
και τους είχανε στην τσίλια, χρόνια φίλε οι αρχές.
Μα δεν πέρνανε χαμπάρι, φίλε μου απ' όλα αυτά,
και τα λέγαν όλα χύμα, πάντοτε με τσαμπουκά.

Τώρα εδώ και κάτι χρόνια, ο Μπαγάσας με το Φλου,
ταξιδεύουν με καράβι, στ' ανοιχτά του ουρανού.

Εκεί πάνω θα τα λένε, αγκαλιά με το Θεό,
ίσως κάποτε τον πείσουν, να κοιτάξει από δω.
Να του πούμε ρε μπαγάσα, μη ξηγιέσαι έτσι φλου,
είμαστε παιδιά δικά σου, όχι αλλουνού Θεού.

Τώρα εδώ και κάτι χρόνια, ο Μπαγάσας με το Φλου,
ταξιδεύουν με καράβι, στ' ανοιχτά του ουρανού.
αφιερωμένο εξαιρετικά από το skopelosnews

Όλες οι ειδήσεις «χύμα» σε ένα blog από διάφορες πηγές και για όλα τα γούστα skopelosnews

skopelosnews ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά της ΣΚΟΠΕΛΟΥ με τελικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας! Στην προσπάθεια του skopelosnews μπορούν να βοηθήσουν όλοι με την ελεύθερη - δημόσια έκφρασή τους! ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!

(ΕΙΜΑΙ…..Ο…ΚΑΝΕΝΑΣ;;;)

ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗ ΒΟΛΤΑ (ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ),ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΤΖΙΦΟΣ,
ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ ;
ΜΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΑ, ΙΚΑ-ΜΙΚΑ -ΣΥΚΑ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΟΡΥΒΗ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΙΓΗ ΗΣΥΧΙΑ, ΜΕΧΡΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ-ΑΦΟΥ ΟΙ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΕΝΔΟΤΕΣ , ΤΑ......
ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ , ΤΡΕΧΟΥΝ. ΑΡΑ
DE FACTO – ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.
ΑΚΟΥΣΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΑ-ΤΟ ΧΡΕΟΣ 150% ΟΣΟΝΟΥΠΩ, ΤΟ ΕΥΡΩ
ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ 1,486 – Ο ΧΡΥΣΟΣ 1511$$$$-Η ΒΕΝΖΙΝΗ 1,71(ΧΕΣΤΗΚΑ -ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ
ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ,) ΚΑΠΟΙΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ,ΑΣΤΟΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ, ΛΕΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ΄ΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ; ΛΕΣ ΚΑΤΙ Μ@Λ@ΚΕΣ
ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ Γ@ΜΗΣΙΑΤΙΚ@ , ΟΧΙ ΜΩΡΕ ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΤΗΣ
ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ΄ΠΕ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
ΟΛΑ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ (PART-TIME ,ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΕΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΕΡΩΣΟΥΜΕ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΧΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ..ΚΑΝΕΝΑ.. ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΟΣ
ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΛΕΩΝΙΔΑ(ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ-ΓΑΡ-ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ). ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΟΥ.
ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ- ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΘΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΑΛΛΑ Ο ….ΚΑΝΕΝΑΣ…. ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΤΑΙ.
ΑΡΑ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ;;; ΟΧΙ ΡΕ ,Ο ΠΑΠΑ.ΓΑΠ ΛΕΕΙ ΟΤΙ
ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ….ΤΟ 2012 ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΟΥΝ. ΜΑΛΛΟΝ ;; ΙΣΩΣ ;;
ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΩΝ ΣΟΡΟΣ ,ΡΟΘΤΣΙΛΤ , ΡΟΚΑΜΠΙΛΙ, ΣΠΟΡΤΜΠΙΛΙ, ΚΑΙ,,,,
ΑΛΛΩΝ.
ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ;;;;; ΠΟΙΟΝ ;
ΤΟΝ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΑΜΑΡΙΑ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ , ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ, ΠΟΙΟΝ;
ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΟΓΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

ΑΡΑ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ; ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ,ΤΟΝ ΧΑΤΖΑΡΑ,ΤΟ Π.Μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΑΓΙΑΤΙΚΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ).
ΑΝ ΔΕ, ΦΤΙΑΧΘΕΙ ΚΟΜΜΑ –ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΕΡΓΩΝ. ΤΟΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ.
ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ Η ΨΗΦΟΣ ,ΝΑΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΜΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ…….ΙΔΩΜΕΝ…….

ΝΙΚΟΣ Κ.- Η ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ Η νιάου…

Υ.Γ. 10 ΜΑΙΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ(ΣΙ-ΝΤΙ –ΕΣ) ΤΑ ΛΕΝΕ , ΝΟΜΙΖΩ, Ο ΣΟΡΟΣ ΤΙ
ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο Γ.Α.Π.- ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ;

Καλεί σε αντίσταση το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Εκδηλώσεις από σήμερα , ως αντίδραση στην εφαρμοζόμενη πολιτική…
Τη μάχη για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, της Πρωτομαγιάς και της 11 του Μάη, δίνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, τονίζοντας ότι «η αντεργατική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της Ν.Δ. θα πάρει μια ακόμη απάντηση από τους εργαζόμενους που μαζικά, ενωτικά θα πάρουν μέρος και στις απεργίες και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».


Η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με τα στελέχη της, «οργώνει» τους χώρους δουλειάς καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις παρακάτω δραστηριότητες ενόψει της Πρωτομαγιάς.


Σήμερα Πέμπτη 28 Απρίλη στις 7 το απόγευμα πικετοφορία στην Ν Ιωνία με εκκίνηση από την πλατεία Ευαγγελιστρίας .
Αύριο Παρασκευή 29 Απρίλη στις 9 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου κόντρα στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας-πρόνοιας.
Αύριο επίσης Παρασκευή 29 Απρίλη στις 7 το απόγευμα πικετοφορία στο Βόλο με εκκίνηση από τη πλατεία Πανεπιστημίου και στις 8 το βράδυ συναυλία για το εργατικό τραγούδι στην Πλατεία Πανεπιστημίου και αφιέρωμα στο εργατικό βιβλίο.

Τη Κυριακή 1η Μάη - Απεργιακή Συγκέντρωση στις 9:30π.μ στη Πλ Πανεπιστημίου ( Προσυγκεντρώσεις - 9π.μ Εργαζόμενοι Δημαρχείο Βόλου- 9π.μ ΕΒΕ-Εκπαιδευτικοί - ΜΑΣ- ΟΓΕ Πλατεία Αγίου Νικολάου).
Γράφει: magnesianews.gr

Βουλή: Άλλοι μασάνε και άλλοι ρίχνουν τον Άκη ... στα λιοντάρια!


Σε ειδική συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να αποφασίσει σήμερα με την ψηφοφορία που θα γίνει στις 20.00 το βράδυ, επί της πρότασης 112 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της προμήθειας τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 και τις ποιινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλουσε μία υπόθεση κλασικό παράδειγμα διαφθοράς της περιόδου 1996-2004.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για τα αδικήματα "της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας, εν γνώσει κατά το χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες".
Με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πρότασης των κυβερνητικών βουλευτών συμφωνεί και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία επίσης συγκατατίθεται στην πρόταση που έχει κατατεθεί από το κυβερνών κόμμα, οι παράμετροι της όλης υπόθεσης, όσον αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Αμύνης μετά τον Τσοχατζόπουλο, δηλ. τους Γιάννο Παπαντωνίου, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν στη συνέχεια την επίμαχη σύμβαση που υπογράφηκε το 2000, να ερευνηθούν από την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών, η οποία διαθέτει οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες.


Με απλά λόγια ρίχνουν σήμερα τον Άκη "στα λιοντάρια" και για τους υπόλοιπους ... βλέπουμε. Πρόκειται καθαρά για συμπαιγνία των δύο μεγάλων κομμάτων που ... αυτο-αθωώθηκαν, αφού η εισαγγελέας ζητούσε να ερευνηθούν οι περίοδοι 1998-2002 και 2003-2009. Αλλά αν  φτάναμε στο 2009 θα φτάναμε και στο ... σήμερα, οπότε καλύτερα για όλους ήταν να περιοριστεί η περίοδος μόνο στον Άκη. Και έτσι περιορίζονται στην τριετία του Άκη, δηλαδή 1998-2001.
Επί της ουσίας πρόκειται για μία κοινοβουλευτική φάρσα, αφού τα τυχόν αδικήματα σε ότι αφορά τον Άκη έχουν παραγραφεί και σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε ένα στοιχείο που να οδηγεί σε ποινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου ή να τον συνδέει με κάποιους συνεργάτες του για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν χρηματιστεί. Αλλά και για αυτούς υπάρχουν ενδείξεις, όχι αποδείξεις. Δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής λογαριασμοί και τα μόνα στοιχεία που είναι ατράνταχτα αφορούν ανθρώπους εκτός του πολιτικιού χώρου, όπως ο Χάγιας και και Α.Παπαντωνίου.
Δεν λέμε ότι ο Άκης δεν υπέπεσε στο αμάρτημα της πολιτικής διαφθοράς. Λέμε ότι, πρώτον δεν υπάρχουν στοιχεία και δεύτερον ότι αν υπήρχαν, τα αδικήματα έχουν παραγραφεί! Την στιγμή που ακόμα και σήμερα πέφτουν μίζες που βασίζονται σε εκείνη την αμαρτωλή προμήθεια!
Η υπερασπιστική γραμμή του Άκη Τσοχατζόπουλου, της καρδιάς και της ψυχής τoy ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004, έχει ήδη διαφανεί με τις διάφορες δηλώσεις και τοποθετήσεις του: "Δεν αποφάσιζα μόνος, ήταν συλλογική ευθύνη των ΚΥΣΕΑ της περιόδου". Και η υπόθεση αυτή συνεχίζεται μετά από την θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, αλλά έχει αρχίσει και πριν ο Άκης Τσοχατζόπουλος γίνει ΥΕΘΑ! 
Να δούμε ποιοι στην Κ.Ο. ομάδα του ΑΣΟΚ φοράνε ακόμα παντελόνια, αφού αν ισχύει κάπου το "μαζί τα φάγαμε" αυτό αφορά την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ή τουλάχιστον την πλειοψηφία των μελών της για την οκταετία 1996-2004.
Ως εισηγητές από το ΠΑΣΟΚ στην  συνεδρίαση έχουν ήδη οριστεί οι Μάρκος Μπόλαρης (που προαλείφεται για πρόεδρος της προκαταρκτικής), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και Μαρία Μίχου, ενώ από τη ΝΔ οι Πάνος Καμμένος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος.
Θετική υπέρ της συγκρότησης προκαταρκτικής επιτροπής θέση αναμένεται να λάβουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε τοποθέτησή του στη Βουλή, τάχθηκε υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης από την προκαταρκτική και για τους υπολοίπους διατελέσαντες υπουργούς που διαχειρίστηκαν τη σύμβαση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Είχε για …στέγη του, την τουαλέτα εξωκκλησιού!


Άστεγος 55χρονος στον Αγ. Ιωάννη που βρέθηκε νεκρός, μετά από δυο ημέρες…
Την τελευταία του πνοή άφησε 55χρονος άστεγος στον Αγ. Ιωάννη Πηλίου και ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, καθώς έπασχε σύμφωνα με την Αστυνομία, από χρόνιο αλκοολισμό και ηπατίτιδα.


Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, σε κρεβάτι καταλύματος, που είχε διαμορφώσει στην τουαλέτα εξωκκλησιού(!), ενώ υπολογίζεται ότι είχε πεθάνει πριν ένα 48ωρο…

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, και αστυνομικοί που πήγαν επί τόπου, διαπίστωσαν ότι δεν παρουσιάζει χτυπήματα ή άλλα σημάδια βίας και απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας καταγόταν από την Τασκένδη και εγκαταστάθηκε στην περιοχή Τσαγκαράδας, Μουρεσίου Αγ. Ιωάννη, πριν από επτά χρόνια περίπου και αρχικά εργαζόταν ως εργάτης και σιδεράς.

Στη συνέχεια άρχισε να πίνει, ενώ είχε χάσει και τα χαρτιά του, με αποτέλεσμα, με κινητοποίηση του ΔΟΚΠΥ του πρώην Δήμου Μουρεσίου, σε συνεννόηση με την πρεσβεία, να του βγάλουν Ελληνική αστυνομική ταυτότητα. Προ εξαετίας ήταν ήδη αλκοολικός και ο ΔΟΚΠΥ τον είχε μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου έκανε αποτοξίνωση.
Αφότου βγήκε από το Νοσοκομείο άρχισε να πίνει και πάλι, έμενε όπου έβρισκε και, με ενέργειες του ΔΟΚΠΥ, του χορηγήθηκε επίδομα της Πρόνοιας. Ακόμη, ανά αραιά χρονικά διαστήματα, έφευγε από την περιοχή, χωρίς κανείς να γνωρίζει που πήγαινε.

Ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους του Αγ. Ιωάννη, που του έδιναν φαγητό και χαρτζιλίκι.

Ο 55χρονος, ήταν αλκοολικός και τα χρήματα που του έδιναν τα αγόραζε ποτά , ενώ έμενε στην τουαλέτα από ξωκκλήσι της περιοχής. Η τελευταία απόπειρα μεταφοράς του στο Νοσοκομείο, από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», έγινε τη Μεγάλη βδομάδα, που φαινόταν ότι η κατάστασή του χειροτέρευε, αλλά και πάλι ο ίδιος ήταν αρνητικός.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, που διενεργεί προανάκριση, παρήγγειλε νεκροψία - νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.
Γράφει: magnesianews.gr

«Η λύση στην κρίση είναι Ελληνική»

Μπορεί και πρέπει να προέλθει από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό, υποστήριξε ο Κ. Αγοραστός
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός είχε χθες συνεργασία με τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.


Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση έγινε εκτενή αναφορά στα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Θεσσαλίας και ιδίως την προώθηση των αναγκαίων αρδευτικών έργων όπως του Αχελώου καθώς και τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με τον κ. Κώστα Αγοραστό να επισημαίνει τις αδυναμίες που επισημαίνονται στην πράξη τόσο όσον αφορά τις αρμοδιότητες όσο και σχετικά με την έλλειψη προσωπικού και των αναγκαίων πόρων.


Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι πηγές χρηματοδότησης που μέχρι τώρα θεωρούνταν σταθερές, πλέον είναι ρευστές και χαρακτηριστικά ανέφερε τη μείωση κατά 20% των κονδυλίων για τη μεταφορά μαθητών το 2010.


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε ειδική αναφορά στις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας υπογραμμίζοντας: «Εμείς στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστεύουμε ότι η λύση στην κρίση είναι Ελληνική, η λύση στην κρίση μπορεί και πρέπει να προέλθει από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Χρειάζεται επανεκκίνηση στην ελληνική αγροτική οικονομία».


Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε ότι «απαιτείται δέσμη ισχυρών κινήτρων ώστε η στροφή νέων κυρίως αλλά και ανθρώπων από μεγαλύτερες ηλικίες στον πρωτογενή τομέα μια στροφή που σήμερα γίνεται από ανάγκη, να γίνει επιλογή με προοπτική. Χρειάζεται, λοιπόν, συνεργασία, συνέργειες και πάνω απ’ όλα η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Κ. Αγοραστός.
και τι κάνεις γιαυτό κύριε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ?

Με ποιες διαδικασίες ξεπούλησαν τον συνεταιρισμό Σκοπέλου?Όλοι να πάμε στην Γενική Συνέλευση
στις 8 Μαΐου, στις 7 μμ. και να απαιτήσουμε εξηγήσεις από ΔΣ
έγιναν όλα νόμιμα  σχετικά με το ξεπούλημα γιατί  για ξεπούλημα πρόκειται .Η περιουσία των αγροτών  της σκοπέλου χαριστικέ και σας ρωτάμε έγιναν η διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος. γιατί κάτι ακούμε ότι όλα έγιναν χωρίς να υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης είναι αλήθεια?

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου