Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

To ΣΔΟΕ και η Σταύρωση!


Ενα φάντασμα πλανιέται πάλι πάνω από τη Σκιάθο! Το ΣΔΟΕ κατέφθασε, μαζί με το Πάσχα, και το νέο απλώθηκε γρήγορα σαν τσουνάμι! Φέτος λένε δεν αρκείται μόνο στην…τομή οπισθίων, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε μαζί του και ειδικό φορτηγό, γεμάτο με ευμεγέθεις …σταυρούς! Με την ευκαιρία της Σταυρώσεως του Κυρίου σκέφτηκαν να σταυρώσουν και κάποιους ξενοδόχους, επαγγελματίες και λοιπούς φοροφυγάδες! Οι …τελετές αυτές θα είναι ανοιχτές  στο κοινό (για παραδειγματισμό!) και θα λάβουν χώρα σε ένα λόφο κοντά στη πόλη, ο οποίος προσομοιάζει με τον Γολγοθά, και αποκαλείται από τους ντόπιους Καράμπαμπας!
Ειμαστε βέβαιοι ότι οι Σκιαθίτες, πανευτυχείς από την μέριμνα που επέδειξε γι’ αυτούς το Κράτος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δεν θα θελήσουν να ανταποδώσουν την …αβροφροσύνη εφαρμόζοντας, στους κρατικούς υπαλλήλους, το γνωστό έθιμο της Κυριακής του Πάσχα! Ξέρετε τώρα, αυτό που υφίστανται τα αθώα τα αμνοερίφια!
Άρον άρον Σταύρωσον Αυτόν!
Καλή Ανάσταση!
Ο Αλιεύς
http://bourou.wordpress.com
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΏΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΉ ΠΈΝΝΑ ..

Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. EΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ! Σας μπαταλαραμι

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΗΜΕΡΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


"Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες,
H φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, σημαντικό βήμα στη συσπείρωση, στην οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς.
Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Δεν μπορεί να υπάρξει πλούτος. Δίχως, όμως, τους καπιταλιστές, τους ιδιοκτήτες του πλούτου, μπορεί. Με τη δουλειά μας, με το αίμα μας, με χιλιάδες σακατεμένους και θύματα στα εργοδοτικά κάτεργα, όλα τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήσαμε τεράστιο πλούτο. Ό,τι έχει παραχθεί σ´ αυτό τον τόπο, ό,τι νέο προϊόν θα παραχθεί στο μέλλον, είναι δημιούργημα του εργαζόμενου ανθρώπου που εργάζεται σε συνθήκες σκληρής ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης απ´ το μεγάλο κεφάλαιο, απ´ τα ντόπια και πολυεθνικά μονοπώλια.
Ενώ η χώρα μας διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων. Ενώ έχει σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και αποθέματα ορυκτού πλούτου και μπορεί να εξασφαλίζει δουλειά για όλους και αξιοπρεπή ζωή, ευημερία για το λαό, επάρκεια στα είδη διατροφής για τις λαϊκές ανάγκες, μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα η νέα βάρδιά της καταδικάζεται στην εξαθλίωση και την ανεργία, μικροί έμποροι βάζουν λουκέτα, αγρότες και εργάτες γης αφανίζονται.
Σήμερα, μπορούμε να δουλεύουμε λιγότερο, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να αισθανόμαστε ασφάλεια, να μην έχουμε άγχος για το μέλλον, να απολαμβάνουμε ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας. Γιατί, όμως, ζούμε χειρότερα και λεηλατείται η ζωή μας; Γιατί αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια και ενισχύεται η απόγνωση; Γιατί τσακίζονται εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα; Γιατί γίνεται ακόμη χειρότερη η ζωή των νέων, των παιδιών, των γυναικών, των συνταξιούχων; Γιατί κατακερματίζονται κράτη και απειλούνται λαοί με νέους πολέμους; Γιατί ο πλανήτης χτυπιέται ασύστολα στο βωμό του κέρδους και κινδυνεύουμε από τα ίδια τα φυσικά φαινόμενα;
H απάντηση βρίσκεται στο ερώτημα «ποιος κάνει κουμάντο;», στο γεγονός ότι ο παραγόμενος από την κοινωνία πλούτος δεν επιστρέφει σ´ αυτούς που τον παράγουν, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας. Γιατί τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια, στα μονοπώλια. Γι´ αυτό έχουμε συνεχείς οικονομικές κρίσεις.
O καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είτε σε περιόδους ανάπτυξης είτε πολύ περισσότερο σε περιόδους κρίσης, δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο, παρά μόνο βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Διέξοδος από την κρίση για τον καπιταλισμό σημαίνει καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, απαξίωση της εργατικής τάξης, της τιμής της εργατικής δύναμης, χρεοκοπία του λαού για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Στο κράτος των μονοπωλίων δεν μπορεί να κερδίζουν οι εργαζόμενοι μαζί με τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Από το δικό σου ιδρώτα τρώνε όλοι αυτοί. Όσο κερδίζει το κεφάλαιο, τόσο θα χάνουν οι εργαζόμενοι.

Πόλεμος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Ανατροπές παντού!
Χρειάζεται να υψώσουμε αδιαπέραστο τείχος, να αναπτυχθούν ταξικοί αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που χτυπάει δικαιώματα, που καταδικάζει την εργατική οικογένεια στην ανεργία, τους οδηγεί ομήρους στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Nα ενώσουμε τις δυνάμεις για ανατροπές παντού. Από τα εργοστάσια, τα καράβια και τους χώρους δουλειάς μέχρι τις γειτονιές, τους χώρους που ζει, εργάζεται και μορφώνεται η εργατική οικογένεια.
Ανατροπές στο συσχετισμό δύναμης, για να απαλλαγούμε από το ζυγό των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μονοπωλίων, για την αλλαγή τάξης στην εξουσία. Aπέναντί μας έχει συγκροτηθεί ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, E.E., κόμματα του ευρωμονόδρομου και διαλαλεί με όλους τους τρόπους, ότι σήμερα θα πρέπει να μη διεκδικούμε, να μην αμφισβητούμε τις επιλογές της πλουτοκρατίας, αλλά να σκύβουμε συνεχώς το κεφάλι στις εργοδοτικές απαιτήσεις, να συμβιβαζόμαστε με όλο και λιγότερα. Την ίδια στιγμή, με το μάτι στο μέλλον, ετοιμάζουν από σήμερα το έδαφος, ώστε μετά την κρίση να πολλαπλασιαστούν πιο εύκολα και γρήγορα τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Nα μη δεχτείς να σε «γδάρουν» για να διασωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Κανένας εργάτης δεν πρέπει να δεχτεί το μέλλον που μας ετοιμάζουν, να μη δεχτεί ότι αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά -ιδιαίτερα η νεολαία δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις-, ότι ο καπιταλισμός μπορεί να δεχτεί διορθώσεις, ότι με διαφορετική διαχείριση το σύστημα μπορεί να εξανθρωπιστεί. Πρέπει να απομονώσει τις φωνές, που με επαναστατικές κορόνες, στηρίζουν τις διαχειριστικές προσπάθειες διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος. Nα προβληματιστεί για τις φωνές που σταθερά μιλούν ενάντια στο ΠAME και συκοφαντούν το ταξικό κίνημα και τους εργατικούς αγώνες.
Ανατροπές στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απαιτείται μέτωπο με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, αυτούς, δηλαδή, που προσπαθούν να αφοπλίσουν την εργατική τάξη, τους δουλοπρεπείς στην κάθε κυβέρνηση και την εργοδοσία, που υπονομεύουν τους ταξικούς αγώνες και βάζουν πλάτη για την κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και δικαιωμάτων, για να υλοποιούνται οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις.

Επιβάλλεται μετωπική, ταξική σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Έχουν πάρει ήδη το μήνυμα, αλλά πρέπει να κατοχυρωθεί και να γενικευτεί. Nα βλέπουν κάθε μέρα σε κάθε τόπο δουλειάς πως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι εργατών, το οποίο δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.

Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία.
Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης. Αλλαγή τάξης στην εξουσία

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση, η εργατική τάξη, οι αγρότες και οι επαγγελματίες που υποφέρουν, οφείλουν, να οργανωθούν, να συνενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί με τους εργάτες στον κοινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, διαχωρίζοντας τις δυνάμεις τους από τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Δε χωρά καμιά καθυστέρηση. Κάθε λεπτό, κάθε στιγμή πρέπει να μπει στην υπηρεσία της λαϊκής συσπείρωσης, της κινητοποίησης πλατύτερων εργατικών και λαϊκών δυνάμεων. O δρόμος δεν είναι εύκολος. Χρειάζονται συλλογικές και ατομικές θυσίες, αντοχή, ανθεκτικότητα, ισχυρή αντίδραση που μπορεί να εμποδίσει τα σχέδια σε βάρος των εργατών και των συμμάχων τους. Αυτές οι θυσίες έχουν σπουδαιότητα, σε σύγκριση με τη θηλιά στο λαιμό που επιβάλλει σήμερα το σύστημα.
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές (όπως υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμός, αθλητισμός, περισσότερος ελεύθερος χρόνος), για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» τους ενοχλεί. Θίγει την κυριαρχία των μονοπωλίων στη ζωή μας. Όσοι περισσότεροι εργάτες το κατανοούν και το βάζουν στη ζωή, όσο πιο γρήγορα ο εργαζόμενος λαός αντιληφθεί τη δύναμή του, τόσο πιο άμεσα το οπλοστάσιο της πλουτοκρατίας θα αδυνατίζει και θα χρεοκοπεί. H εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μέτωπο αντίστασης σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για την προστασία της ζωής, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. ΟΧΙ στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Nα εμποδίσουμε τα νέα εγκλήματα σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη μείωση των συντάξεων, να εμποδίσουμε να καταργηθεί ό,τι έχει απομείνει στη δωρεάν Υγεία, Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Nα πληρώσει η πλουτοκρατία, να σπρώξουμε τους εκμεταλλευτές στο περιθώριο.

Διέξοδος για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, υπάρχει. Είναι η δική τους εξουσία, που θα σχεδιάσει την οικονομία των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών τους, που σημαίνει ότι ο παραγόμενος πλούτος και τα μέσα που τον παράγουν, πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία, που θα επιβάλει το νόμο εκείνων που παράγουν τον πλούτο κόντρα σ´ εκείνους που σήμερα τον καρπώνονται. O πλούτος παράγεται απ´ το λαό, άρα ανήκει στο λαό.

ZHTΩ H 1η MAH, MEPA THΣ ΠAΓKOΣMIAΣ EPΓATIKHΣ TAΞHΣ
TIMH KAI ΔOΞA ΣTOYΣ NEKPOYΣ THΣ TAΞHΣ MAΣ

OΛOI ΣTIΣ 10.00 TO ΠPΩI ΣTHN AΠEPΓIAKH ΣYΓKENTPΩΣH
TOY ΠAME ΣTO ΣYNTAΓMA

ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Σχετικά για την κίνηση στην Σκόπελο


Συμφωνώ για όλα αυτα που λεει ο φίλος ή φίλη σχετικά με την μειωμένη κίνηση... http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_6774.html
Εχετε ομως αναρωτηθεί ποσο στοιχιζουν τα ακτοπλοικα για σκοπελο..Ειχα σκοπο να παω το καλοκαιρι αλλα αν θελω 370ε για να παω μονο απεναντι και ποσο ακομα βενζινη μεχρι τον αγιο κωνσταντινο δεν το συζητω. Την στιγνη που στην κρητη πας με τα μισα λεφτα στα ακτοπλοικα ασχετα αν ειναι και πολυ ποιο μακρια. Μηπως ολοι οι κυριοι ξενοδοχοι, επαγγελματιες,ναυτιλιακοι να βρουν μια χρυση τομη και να ριξουν τα ναυλα μιας και οι καιροι ειναι δυσκολοι.

Αναγνώστης

... Μία φωτογραφία λέει πάντα την αλήθεια; ...ΣΚΟΠΕΛΟΣ 22/4/2011 ΩΡΑ 20,00


Χωρίς λόγια

Σήκω να χορέψεις ένα ζεϊμπέκικο σαν εκείν α τα παλιά που χόρευαν κάποτε οι άντρες πά νω σε λεκιασμένα μωσαϊκά


ξημερώνει…
καλή Ανάσταση
«Σήκω να χορέψεις ένα ζεϊμπέκικο σαν εκείνα τα παλιά που χόρευαν κάποτε οι άντρες πάνω σε λεκιασμένα μωσαϊκά.
Βρες πάλι αφορμή να υψώσεις τα χέρια σου ψηλά και να μιλήσεις κρυφά με τους θεούς που κρύφτηκαν σαν ξωτικά πίσω από τις κορφές του Ολύμπου γιατί δεν ανέχονται πια τα λόγια των θνητών κινουμένων πεθαμένων.
Κι επάνω στην πρώτη στροφή άνοιξε πάλι τα χέρια σου σαν φτερά, έτσι για να θυμηθείς ότι κάποτε μπορούσες να πετάξεις σαν αετός.
Στο μαγαζί αυτό που στριμωχτήκαμε όλοι, ο ένας δίπλα στον άλλο με τα φθαρμένα μας ρούχα και την αξιοπρέπεια διπλωμένο χαρτάκι στην τσέπη του πουκάμισου, ας το γλεντήσουμε πριν το ξημέρωμα έρθει.
Πριν αρχίσουν οι τοκογλύφοι να μπαίνουν στο χωριό ρίχνοντας μπετόν στα χωράφια μας, εκεί που πριν από χρόνια κάναμε κόντρες καβάλα σε ξεσέλωτα άλογα.
Πριν αρχίσουν να κόβουν τα δέντρα μας που σαν παιδιά χαράζαμε τον έρωτά μας στον κορμό τους.
Στην παρέα που βρέθηκες απόψε κάψε τη Μνήμη σου στη ρωγμή του χρόνου πριν την ποδοπατήσουν στο όνομα της αξιοποίησής σου τα ατσαλάκωτα ανδρείκελα.
Πάρε τη στροφή αργά σε αυτό το ζεϊμπέκικο όπως εσύ ξέρεις γιατί μέσα σου είναι όλα εύθραυστα, μην σπάσει η καρδιά σου.
Οι στροφές που έκανες για να μείνεις άνθρωπος την έχουν ήδη ραγίσει.
Κράτα τα πόδια κολλημένα στο πάτωμα γιατί τώρα αρχίζει το ταξίμι να ξύνει πληγές σαν λάμα ακονισμένη με το δικό σου χέρι.
Ήταν να φύγεις μια στιγμή να μην κυλιστείς σε αυτό που έβλεπες πως έρχεται, αν αυτό τον τόπο δεν τον λάτρευες.
Γιατί πατρίδα σαν αυτή δεν έχει, έλεγες.
Και δεν εννοούσες τον ήλιο, τις λέξεις, την ιστορία.
Η Μνήμη ήταν.
Τα εκατομμύρια σταγόνες Μνήμης που κυλάνε στα χιλιόμετρα των φλεβών σου.
Που σου δόθηκαν με τη σύλληψη μέσα στο κορμί μιας μάνας, που σε κράτησαν όρθιο όταν έπρεπε να θάψεις κομμάτια της ψυχής ολόκληρα για να συνεχίσεις αυτόν τον αέναο κύκλο που σου χαρίστηκε απλόχερα χωρίς να το ζητήσεις.
Κλείσε τα μάτια σου τώρα που το ζεϊμπέκικο τελειώνει.
Άσε να αστράψει το μαχαίρι που χρόνια έχεις κρυφά διπλωμένο στο πανί της γυναίκας που σε βύζαξε και με αυτό τύλιγε το ψωμί για να μην πεινάσεις.
Σε λίγο θα μπουν στο χωριό.
Σε λίγο θα αρχίσουν να ξηλώνουν τις φλέβες σου.
Θυμήσου από πού έρχεσαι.
Θυμήσου τι είσαι.
Ξημερώνει.»
ΘυΜός
http://olympia.gr 

Έμποροι: Κάθε πέρσι και καλύτερα…

Περίμεναν περισσότερα για την εορταστική περίοδο του Πάσχα

«Ο κόσμος κατεβαίνει σχεδόν κάθε μέρα προς το κέντρο, αλλά δύσκολα μπαίνει σε κάποιο κατάστημα» λένε καταστηματάρχες
Πολύ μακριά απ’ αυτό που περίμεναν την πασχαλινή περίοδο είναι αυτό που τελικά εισπράττουν στην τοπική αγορά, όπως λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους έμποροι και καταστηματάρχες, μόνον 48 ώρες πριν από το Πάσχα. Το διήμερο, σήμερα και αύριο, αναμένεται η κίνηση να είναι σημαντική, αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει να αλλάξει την εικόνα για την εορταστική περίοδο.
Οι έμποροι θεωρούν ότι «εισήλθαμε σε μία δύσκολη περίοδο» έχοντας ως παράδειγμα το σφίξιμο που εμφανίζει το καταναλωτικό κοινό. Συγκρίνουν άλλες εποχές, που με την είσπραξη μίας ημέρας μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα έξοδα της επιχείρησής τους για 15-20 ημέρες, ενώ σήμερα, όπως σημειώνει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αλέκος Μαγαλιός, «η είσπραξη ανταποκρίνεται μόνο στην αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών τους». Πάντως, αυτές τις ημέρες υπάρχουν και τα εμπορικά καταστήματα που έχουν κίνηση και συναλλαγές, όπως είναι αυτά με τα παιδικά είδη, τις λαμπάδες, τα διακοσμητικά που αγοράζουν οι νοικοκυρές εν όψει του Πάσχα, το νεανικό ντύσιμο.
Επίσης, η εμφάνιση προσφορών που κάνει μεγάλη φίρμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στις τάξεις των ντόπιων εμπόρων που κάνουν τα παράπονά τους. Κατά τα άλλα, ο κόσμος κατεβαίνει σχεδόν κάθε μέρα προς το κέντρο, αλλά δύσκολα μπαίνει σε κάποιο κατάστημα, αυξάνοντας την αγωνία μεταξύ των εμπόρων και καταστηματαρχών, που σκέφτονται την επόμενη ημέρα και το προφανές αδιέξοδο που θα αντιμετωπίσουν για την συνέχιση της δραστηριότητάς τους.

Το ωράριο σήμερα


Το ωράριο που θα ισχύει στην αγορά του Βόλου τις επόμενες ημέρες είναι το εξής: Μεγάλη Παρασκευή 12.00-20.00, Μεγάλο Σάββατο 8.30-14.30, Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα κλειστά.
Στο μεταξύ ξεκίνησαν και οι έλεγχοι στην τοπική αγορά, από κλιμάκια του τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκια έκαναν ελέγχους την περασμένη εβδομάδα στα καταστήματα πώλησης ψαριών και γενικά αλιευμάτων, ενώ οι έλεγχοι συνεχίστηκαν χθες σε τσιπουράδικα και θα επεκταθούν τις επόμενες ημέρες και σε άλλα καταστήματα εστίασης, όπως και σε κρεοπωλεία.

Ο Περιφερειάρχης


Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός σε χθεσινές του δηλώσεις και αναφερόμενος στην κατάσταση της αγοράς τόνισε: «Η φετινή πασχαλινή περίοδος είναι με διαφορά η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών για την τοπική αγορά. Όπως μάλιστα μου είπε ένας έμπειρος έμπορος, δεν έχει ξαναζήσει τέτοιο Πάσχα στα 38 χρόνια που διατηρεί κατάστημα στη Λάρισα. Η μείωση του τζίρου είναι πρωτοφανής παρά τα ποιοτικά προϊόντα και τις λογικές τιμές, όπως οι ίδιοι έμποροι διαβεβαιώνουν. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε όλοι εμείς που έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι το ακολουθούμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής προκαλεί ασφυξία στην αγορά, στην οποία αποτυπώνεται ανάγλυφα το κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου που έχουν οι Έλληνες για το μέλλον. Οι διαρκείς φοροεπιδρομές, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η εκτίναξη της ανεργίας σε ιστορικά υψηλά μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, το πάγωμα των έργων, η αναστολή των επενδύσεων, το κλείσιμο της στρόφιγγας χρηματοδότησης δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα στην αγορά, την οικονομία και στην κοινωνία. Δεν υπάρχουν πλέον σταθερές. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη παραγωγικής αναδιάταξης και πολιτικών ανάπτυξης, καθώς και πολιτικών ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής.
Χρειάζεται όλοι όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και να υλοποιούμε πολιτικές με βάση τις αρχές της σοβαρότητας, κοινωνικής υπευθυνότητας και της αποτελεσματικότητας. Ως αιρετή Περιφέρεια εργαζόμαστε από την πρώτη ημέρα ώστε να διοχετεύσουμε «ζεστό χρήμα» στην τοπική αγορά διεκπεραιώνοντας με ταχύτητα τις πληρωμές των αγροτών, εξοφλώντας τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας και διεκδικώντας επιπλέον πόρους από την κεντρική κυβέρνηση. Παράλληλα, εντείνουμε τους ελέγχους για να διασφαλίζουμε ότι οι καταναλωτές απολαμβάνουν προϊόντα διαπιστωμένα υψηλής ποιότητας. Θέλω με την ευκαιρία να στείλω μήνυμα σε όλους τους Θεσσαλούς: Στηρίξτε την τοπική αγορά, επιλέξτε προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις, από τον τόπο μας, καθώς είναι ποιοτικά, σε ανταγωνιστικές τιμές και κατ’ αυτόν τον τρόπο διατηρούνται οι θέσεις εργασίας στην περιοχή μας».
Θ. Κ. Βογιατζής
http://deliverme.gr/?p=7405

Καλό Πάσχα

Κάθε τέλος είναι και μια αρχή! Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση! Καλό Πάσχα!
ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


Αγαπητό skopelosnews
Σας εύχομαι ολόψυχα καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, σε εσάς και στις οικογένειές σας, με υγεία, πάντα πρωτοπόροι στην καθαρή ενημέρωση, χωρίς συμφέροντα και ίντριγκες.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΤΑ 


ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε με ξαναζεσταμένη σούπα απογραφής

Την ώρα που το μαγαζί πτωχεύει, δεν πατάει άνθρωπος μέσα, ο ιδιοκτήτης έχει μπει στον (διεθνή) Τειρεσία και δεν μπορεί να δανειστεί για να ανανεώσει το εμπόρευμα και οι πιστωτές έχουν μπει μέσα και βγάζουν στο σφυρί ό,τι έχει απομείνει, πρώην και νυν διαχειριστές καυγαδίζουν για το αν καλώς ή κακώς παρέλαβε ο ένας από τον άλλο καταγράφοντας τι παρέλαβε.

Μαλώνουν δηλαδή για το αυτονόητο – αυτό που κάνει οποιοσδήποτε όταν παραλαμβάνει από τον προηγούμενο επιχειρηματία ακόμη και ένα περίπτερο.

Έτσι, χθες, την ώρα που οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης έπαυαν πια να αποτελούν απλά σενάρια και έπαιρναν συγκεκριμένη μορφή, με συγκεκριμένες προτάσεις, (όπως αυτές διατυπώνονται πλέον στη λογική του «διαλέξτε και πάρτε, αλλά οπωσδήποτε κάτι απ’ όλα θα το πάρετε»), ξεκίνησε νέα εκστρατεία αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Η συνεχιζόμενη (αποπροσανατολιστική) συζήτηση για το δημοσίευμα της «Χουριέτ» και τις δηλώσεις Πάγκαλου, οδήγησε αμέσως σε νέα (επίσης αποπροσανατολιστική) συζήτηση – ως γνωστόν η διόρθωση είναι χειρότερη του λάθους.

Την ώρα, λοιπόν, που τα spread και τα cds  σημείωναν εφιαλτικά ρεκόρ και καθιστούσαν μακρινό όνειρο κάθε ενδεχόμενο να βγει η χώρα στις αγορές, βρεθήκαμε να συζητούμε για το αν καλώς ή κακώς έκανε η Νέα Δημοκρατία την απογραφή και αν καλώς ή κακώς έκανε το ΠΑΣΟΚ την καταγραφή.

Η κατάσταση του πολιτικού κόσμου έχει ως εξής: Όταν η Ν.Δ. έκανε την απογραφή, το ΠΑΣΟΚ την κατηγορούσε πως έβαλε την χώρα να «αυτοκαρφωθεί» (την έκφραση είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Πάγκαλος). Όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε την καταγραφή, η Νέα Δημοκρατία το κατηγόρησε ότι εξέθεσε την χώρα. Και τώρα, συμφωνούν όλοι μαζί ότι έκαναν λάθος! Περίπου μας λένε πως το μαγαζί έπεσε έξω όχι γιατί χρωστούσε, αλλά γιατί έψαξε να βρει τι και πού χρωστάει!

Στην πραγματικότητα, υποστηρίζουν πως ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε να κρύβουμε στοιχεία από τους κουτόφραγκους και πως είναι δυνατόν να κρύψει κανείς ένα χρέος που το 2004 (επί απογραφής), είχε ξεπεράσει τα 200 δις ευρώ και το 2009 (επί καταγραφής) είχε ξεπεράσει τα 300 δις ευρώ και σήμερα βρίσκεται στα 340 δις ευρώ!

Στο Θεό σας, κρύβεται αυτό το χρέος; Αρκούσε δηλαδή να μην κάνουμε την απογραφή και την καταγραφή και όλα θα ήσαν σήμερα ειδυλλιακά;

Είναι δυνατόν τώρα να λέμε πως δεν έπρεπε να ξέρουμε πού βρισκόμαστε; Και πως μπορούσαμε να εμφανίζουμε για πάντα πλαστά στοιχεία, προϊόντα λογιστικών αλχημειών;

Και βέβαια η απογραφή ήταν προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και βάσει (και) αυτής ψηφίστηκε από τον λαό.

Και βέβαια η καταγραφή ήταν προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και βάσει (και) αυτής ψηφίστηκε και αυτό από τον λαό.

Και βέβαια και στη μία και στην άλλη περίπτωση η Eurostat μας πίεζε να δώσουμε τα ακριβή στοιχεία.

Και βέβαια δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, διότι απλά η Eurostat ΔΕΝ ΔΕΧΟΤΑΝ πλέον τα στοιχεία μας. Και επί ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας, μας τα έστελναν πίσω με αστερίσκους.

Υπάρχουν στοιχεία που δεν διαψεύδονται: Το 2003 δεν είχαν γίνει δεκτά τα στοιχεία που η τότε κυβέρνηση είχε δώσει στην Κομισιόν και ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης είχε (4 Νοεμβρίου 2003) σπεύσει στον αρμόδιο Επίτροπο Σόλμπες για να δώσει εξηγήσεις. Ο τελευταίος μάλιστα, δεν τον είχε δεχθεί (κοτζάμ υπουργό κοτζάμ ευρωπαϊκής χώρας) προφασιζόμενος… φόρτο εργασίας.

Άλλωστε, όταν μπήκαμε σε επιτήρηση το 2004 - 2005, μας κατέστησαν σαφές ότι δεν τιμωρηθήκαμε για το αυξημένο, λόγω απογραφής, έλλειμμα (5,3% επί του ΑΕΠ) του 2004, αλλά επειδή από το 1997 ως το 2003 είχαμε ελλείμματα άνω του 3% και τα αποκρύπταμε.

Υπάρχει επίσης δήλωση του Επιτρόπου Αλμούνια εκείνης της περιόδου, όπου λέει ότι από το 1997 η ΕΕ θεωρούσε αναξιόπιστα τα στοιχεία που έδιδε η Ελλάδα, δεν τα επιβεβαίωνε, τα επέστρεφε με αστερίσκους και (πάντα κατά δήλωσή του), από το 1997 η Ελλάδα είχε μπει υπό επιτήρηση αυστηρότερη από όποια είχε επιβληθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ. 

Υπάρχει και δήλωση του τότε γενικού διευθυντή της Eurostat  Άμπελε, σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα με τα στοιχεία απασχολούσε την υπηρεσία του από τον Σεπτέμβριο του 2002. «Από το 2002 άρχισε το ξήλωμα», είχε γράψει, με αφορμή εκείνη τη δήλωση,  η Ελευθεροτυπία, στις 23 Σεπτεμβρίου 2004.

Υπάρχει και η επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν (30 Νοεμβρίου 2004), με την οποία επέρριπτε τις ευθύνες για τα πλαστά στοιχεία στην Αθήνα, στη Eurostat και στον… εαυτό της! Ιδού μερικές από τις επισημάνσεις εκείνης της έκθεσης:

«Το 2002 έγινε σημαντική αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ της Eurostat. (σ.σ. δηλαδή έγινε και τότε αναγκαστικά απογραφή).  Έτσι, επιδεινώθηκε το έλλειμμα κατά 1% του ΑΕΠ το 2000 και  κατά 1,3% το 2001. Αντίστοιχα, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 1,5% και 2,9%. Βασικοί λόγοι αναθεώρησης: Ελλιπής καταγραφή των αμυντικών δαπανών, υπερεκτίμηση πλεονάσματος ασφαλιστικών οργανισμών, αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων για τα φορολογικά έσοδα».

Υπάρχει και η έκθεση της Κομισιόν (Μαΐου 2004) για την περίοδο Μάρτιος 2002 – Σεπτέμβριος 2002, από όπου προέκυπτε ότι η Eurostat  δεν επιβεβαίωσε ή τροποποίησε μονομερώς τα στοιχεία που της απέστειλε η τότε κυβέρνηση σε πέντε περιπτώσεις:

-Τον Μάρτιο 2000, Σεπτέμβριο 2001 και Μάρτιο 2001, διότι τα στοιχεία δεν ήσαν προσαρμοσμένα με βάση τους διεθνείς λογιστικούς κανόνες.

-Τον Μάρτιο 2002, διότι ήσαν ελλιπείς οι πληροφορίες σχετικά με τα ομόλογα μετατρέψιμα σε μετοχές.

-Τον Σεπτέμβριο 2002 διότι ήσαν ανεπαρκή τα στοιχεία για σειρά κυβερνητικών συναλλαγών.

Στην έκθεση εκείνη επισημαινόταν ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ακολούθησε αναθεώρηση των στοιχείων μετά από παρέμβαση της Eurostat, η οποία πραγματοποίησε την έκτη και τελευταία της παρέμβαση στα τέλη Απριλίου 2004, επιβάλλοντας ουσιαστικά την απογραφή. 
Υπάρχουν και τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών για την αναθεώρηση των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων (7.12.2004), καθώς και η τελική έκθεση Eurostat. Σύμφωνα με αυτά: Τα ελλείμματα ήσαν σταθερά πάνω από την τιμή αναφοράς από το 1997 και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν μειώθηκε και δεν προσέγγισε την τιμή αναφοράς που καθορίζεται από το άρθρο 104 της Συνθήκης. Οι ελληνικές στατιστικές αρχές δεν παρείχαν ακριβείς πληροφορίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και εμφάνιζαν σοβαρή αδυναμία στην παροχή των απαιτουμένων στοιχείων.  Ανησυχητικό καταγραφόταν και το γεγονός ότι η Eurostat πιστοποίησε την ειδοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας τον Μάρτιο του 2000, παρά τα σημαντικά εκκρεμή θέματα. Και πως οι Εκθέσεις Σύγκλισης της Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν επεσήμαναν προς το Συμβούλιο πιθανά προβλήματα. Και πως η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή και το Συμβούλιο δεν αξιολογούσαν προσεκτικά τα στοιχεία. 

Σημειώστε επίσης πως στα τέλη του Ιουνίου του 2004, κλιμάκιο της ΕΚΤ εγκαταστάθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να αντιληφθεί τι συμβαίνει και εμφανίζεται το αντιφατικό γεγονός να παρουσιάζουμε από τη μια υψηλή ανάπτυξη (4%) και από την άλλη μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Ένα μήνα μετά, στις 4 Ιουλίου 2004, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας ενημέρωνε ότι θα πληρώνουμε τα χρέη που δημιουργήσαμε ως το 2100! Αλλά πού να ακούσουμε εμείς, που εκείνη ακριβώς την ημέρα παραληρούσαμε διότι η Ελλάδα είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου! (Κάτι το οποίο ουδόλως μείωσε το χρέος, αντίθετα το επιβάρυνε με τα διάφορα πριμ των πολιτευτάκηδων προς τους ποδοσφαιριστές).

Τέλος, στις 29 Νοεμβρίου του 2004, είχε καταφθάσει και νέο έγγραφο της Eurostat, όπου μας έλεγαν ότι τα στατιστικά στοιχεία εξακολουθούσαν να είναι ανακριβή.

Επιτέλους, για πόσο ακόμη διάστημα θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιστροφή στοιχείων με αστερίσκους και προσβλητικά έγγραφα;

Και επιτέλους, αυτό είναι το πρόβλημά μας; Και είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε ακόμη – και μάλιστα δημοσίως – πως η Ελλάδα έπρεπε να συνεχίσει να κρύβει τα στοιχεία της;

Εξαιρετικά επίκαιρο ακούγεται ακόμη και σήμερα το άρθρο του Αδαμάντιου Πεπελάση στις 27 Σεπτεμβρίου του 2004, στα «Νέα», απόσπασμα του οποίου παραθέτω:

 «Δεν είναι εικόνα αυτή σοβαρής ευρωπαϊκής χώρας που κάποτε μάλιστα ορισμένοι επαίροντο για την «ισχυρή» της οικονομία και σήμερα άλλοι διακηρύσσουν ότι θα σαγηνεύσουν τους ξένους επενδυτές. Έπρεπε ή δεν έπρεπε η δημοσιονομική απογραφή; Μα αυτό είναι το πρόβλημα ή η ίδια η δημοσιονομική αταξία; Και ενώ από το 2000 θα μπορούσαμε ως οφείλαμε να βάλουμε τάξη, το αποφύγαμε για χάρη της ψευδούς εικόνας».

Εκείνη την περίοδο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε και άλλο  έγγραφο με απειλές για περικοπές κονδυλίων από το Ταμείο Συνοχής, αν η Ελλάδα δεν συμμορφώσει τα δημοσιονομικά της. Όπως ανέφερε το έγγραφο, «μια χώρα που ζητά ενισχύσεις δεν μπορεί να κατασπαταλά τους πόρους της, διότι αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται την ενίσχυση»!

Ο κ. Πεπελάσης επανήλθε, με νέο άρθρο του στα «Νέα», στις 24 Ιανουαρίου του 2005, καθώς και τότε, όπως και σήμερα, συνεχιζόταν ο καυγάς για τα στοιχεία:

«Παρακολουθώ αυτές τις μέρες τις ατέρμονες συζητήσεις γύρω από τα οικονομικά μας, προσπαθώ να κατανοήσω, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι μελαγχολικό αν σκεφθείτε ότι τα πράγματα είναι σχετικώς απλά, αν κάποιος τα δει όπως είναι, και κυρίως όπως έγιναν. Όσοι με ήρεμο τρόπο ανέλυαν τα οικονομικά τα τελευταία χρόνια δεν προέβλεπαν ότι κάπως έτσι τελικά θα εξελίσσονταν τα πράγματα; Τα δημοσιονομικά. Το αγροτικό. Η ανάπτυξη. Η ανεργία... Απλώς τώρα «μπούκωσαν». Τα σημάδια ήσαν τότε εκεί, καθαρά. Έχασαν τις ευκαιρίες, όχι όμως τις ευθύνες για την ανίσχυρη οικονομία».

Και κατέληγε: «Δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει πια νόημα να επαναφέρουν το θέμα της «απογραφής»; Προκαλούν τεχνοκράτες των Βρυξελλών για να πάρουν αποστομωτικές απαντήσεις. Μη συνεχίζετε, δεν ωφελεί κανέναν και τίποτα. Μας εκθέτετε περισσότερο. Συνέλθετε». Επτά χρόνια μετά, εξακολουθούμε να λέμε τα ίδια…

Και επιτέλους, αυτό που έπρεπε να συζητάμε τώρα είναι οι προβλέψεις που κάνουν η Goldman Sachs, η JP Morgan και η Citigroup στις χθεσινές εκθέσεις τους.

Η Citigroup συνιστά «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 40%, σε συνδυασμό με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, μείωση των επιτοκίων, περισσότερα μέτρα λιτότητας και πώληση δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Υποστηρίζει μάλιστα πως όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο.

Αυτό έπρεπε να συζητάμε τώρα. Ούτε την απογραφή, ούτε την καταγραφή, αλλά ούτε και το mail που έστειλε ένας αναλυτής του ομίλου σε συνάδελφό του, καταγράφοντας τις εκτιμήσεις του, που ο ίδιος ο όμιλος στον οποίο εργάζεται περιέλαβε στην επίσημη έκθεσή του.

Η επενδυτική τράπεζα JP Morgan πάλι, διαφωνεί μεν με την προοπτική της αναδιάρθρωσης, αλλά δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται από τους Ευρωπαίους εταίρους της επ’ άπειρον – όχι όσο εμπλέκονται χώρες όπως η Γερμανία, προσθέτει.

Όχι τυχαία. Χθες, στη Γερμανία, το κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού Ελεύθεροι Δημοκράτες, προκάλεσε θύελλα, υπεραμυνόμενο του δικαιώματος της Μπούντεσταγκ να θέτει βέτο σε μελλοντικές γερμανικές καταβολές στο πλαίσιο του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) που θα λειτουργήσει μετά το 2013.

Η Goldman Sachs πάλι, υποστηρίζει ότι το συνολικό πλήγμα στα κεφάλαια των ευρωπαϊκών τραπεζών θα κινηθεί μεταξύ 13 και 41 δις ευρώ σε περίπτωση «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων. Υποστηρίζει ότι αυτό είναι κάτι που θα το αντέξουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρουν οι ελληνικές χωρίς νέες ενισχύσεις, καθώς θα χάσουν από 8 ως 25 δις ευρώ.

Ο Economist πάλι, προτείνει για την Ελλάδα την λύση μιας τολμηρής αναδιάρθρωσης του ελληνικού σχεδίου, στα αχνάρια του σχεδίου της δεκαετίας του 1980, που ο τότε υπουργός των Οικονομικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπρέιντι είχε εκπονήσει για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Και, όπως επίσης γράφει ο Economist, «μετά από 12 μήνες επίσημων διαψεύσεων, η αναδιάρθρωση δεν είναι πια ταμπού. Οι πολιτικοί μπορεί να προτιμούν την ήπια λύση του ανασχεδιασμού αλλά τα οικονομικά οδηγούν σε μία πιο σκληρή λύση: Μία σημαντική μείωση της αξίας στο πλαίσιο ευρύτερου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Μία σωστή αναδιάρθρωση είναι νομικά δυνατή και οικονομικά απαραίτητη. Αυτό που την εμποδίζει είναι η πολιτική δειλία».

Αυτά έπρεπε να συζητάμε τώρα, την ώρα που η τρόικα περιμένει λεπτομέρειες για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (που ο κ. Παπανδρέου πριν από μια εβδομάδα μετέθεσε για μετά το Πάσχα, τρελαίνοντας τις αγορές).

Ούτε για την «Χουριέτ», ούτε για τον Πάγκαλο, ούτε για τον Αλογοσκούφη, ούτε για την απογραφή, ούτε για την καταγραφή.

Αν θέλαμε να ρωτήσουμε κάτι για το παρελθόν, υπάρχουν δυο-τρία πράγματα που μπορούμε να ρωτήσουμε και τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Τη Νέα Δημοκρατία: Τι συνέβη μεταξύ του 2007 και του 2009, με δεδομένο ότι τον Ιούνιο του 2007 είχαμε πανηγυρικά εξέλθει από την διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος;

Το ΠΑΣΟΚ: Τι ακριβώς έκανε μεταξύ του Οκτωβρίου του 2009 και του Απριλίου του 2010 για να αποφύγουμε την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης; Διότι, απ’ όσο γνωρίζουμε, γενικό γραμματέα για το ΕΣΠΑ εδέησε να τοποθετήσει τον Ιανουάριο του 2010.
 
Μ' αυτά και μ' αυτά, ο κ. Πάγκαλος μπορεί να είναι ευχαριστημένος. Μια βόλτα ως την Πόλη πήγε και πέτυχε να αποκηρύξουν οι αντίπαλοί του τον εαυτό τους...
http://www.elzoni.gr 

Μαύρο το Πάσχα στην Σκόπελο !
Παρότι το Πάσχα φέτος έπεσε αργά σχετικά με πέρυσι που ήταν 4 Απριλίου δυστυχώς η κίνηση είναι χειρότερη και από πέρυσι στην σκόπελο .αυτό είναι προμήνυμα ότι το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα .και κακά τα ψέματα όμως η σκόπελος δουλεύει μονό με έλληνες επί το πλείστον .όσο και αυξήσει να έχουν η ξένη τουρίστες ,που δεν βλέπουμε καμία αύξηση μέχρι στιγμής μονό ευχές και τίποτα άλλο .ακόμη πρέπει να τονίσουμε ότι όλα τα ξενοδοχεία του νησιού είναι κλειστά ακόμη ένα είναι ανοιχτό και αυτό με προσφορές που έκανε ,κόστους 99 ευρώ για 5 ημέρες μαζί με φαγητό τα υπόλοιπα είναι όλα κλειστά .
Τώρα επαναλαμβάνω ότι κατεβαίνεις στην παράλια και σε πιάνει η ψύχη σου πάνε η εποχές που γεμίζαμε κόσμο αυτές της μέρες και έβλεπες πρόσωπα χαρούμε και από τους επισκέπτες και από τους σκοπελίτες .και πώς να είναι ρε παιδιά χαρούμενα πρόσωπα μας έχουν πάρει και το χαμόγελο τα λαμόγια της πολίτικης και εξουσίας από πού να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε με τα προβλήματα .
Δεν θα σας κουράσουμε ούτε θέλουμε να σας ρίξουμε την ψυχολογία αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα
Τα λαμογια μας γύρισαν 40 χρόνια πίσω

Μελωδική τιμή στην Εργατική Πρωτομαγιά

Αφίσα του ΚΚΕ για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά
Μεγάλη συναυλία - τιμή στην εργατική Πρωτομαγιά διοργανώνει το ΚΚΕ, την Παρασκευή, στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα των Συνεδρίων του, στον Περισσό, με τον Χρήστο Λεοντή. Ο σπουδαίος συνθέτης θα καθοδηγήσει την ορχήστρα και τους ερμηνευτές σε ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών, το οποίο δομείται με δικές του συνθέσεις καθώς και με τραγούδια νεότερων συνθετών, κάποια από τα οποία θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση.Ερμηνεύουν οι: Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Χαλκιάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη, Γιώργος Καλογήρου, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Νεοκλής Νεοφυτίδης. Την ορχήστρα θα αποτελούν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρες), Τεό Λαζάρου (κοντραμπάσο), Αντώνης Παπαγγελής (κλασική κιθάρα), Σταύρος Κεκές (μπουζούκι), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής τραγούδια: «Οδηγητής» Κ. Βάρναλη, Γιώργος Καλογήρου. «Η ζωγραφιά μου» Γεωργίου Σουρή, Γεωρ. Καλογήρου. «Δούλος τρίδουλος» Κ. Βάρναλη, Γ. Καλογήρου. «Στον ίσκιο μου» και «Ρωμιός» του Γ. Σουρή, Λάκης Χαλκιάς. «Εχει ο θεός» Λευτέρη Παπαδόπουλου, Λάκης Χαλκιάς. «Νανούρισμα» Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα - απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου, Ιωάννα Φόρτη. «Το στρείδι και το μαργαριτάρι» Ντάριο Φο - απόδοση Κωστή Σκαλιώρα, Ιωάννα Φόρτη. «Ερωτας αρχάγγελος» Δημήτρη Λέντζου, Μίλτος Πασχαλίδης. «Αμάρτημα προπατορικό» Δημήτρη Λέντζου, Μίλτος Πασχαλίδης. «Θούριος» Ρήγα Φερραίου, Μίλτος Πασχαλίδης. «Ο ήλιος εβασίλεψε» Μακρυγιάννη, Μίλτος Πασχαλίδης.
Τραγούδια νέων συνθετών: Γιώργου Καλογήρου «Ανάγκη και μοίρα» (ερμηνεία του ίδιου). Κώστα Μόντη «Καλά το λεν για το φεγγάρι» (Γ. Καλογήρου). Βασίλη Κανάκη «Η κόρη» (Μανόλης Ανδρουλιδάκης). Βασίλη Κανιάρη «Τα αγριόσκυλα» (Μ. Ανδρουλιδάκης). Νεοκλή Νεοφυτίδη «Με τη σιωπή» (ερμηνεία του ίδιου). Δημήτρη Λέντζου «Παραγγελιά» (Νεοκλής Νεοφυτίδης).

Στους καταπέλτες με 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά


Κάβος δε θα λύσει την Πρωτομαγιά
Στους καταπέλτες κατεβαίνουν οι ναυτεργάτες την Κυριακή 1η Μάη, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Με απόφασή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε και η Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών από τις 6 π.μ. την Κυριακή 1 Μάη έως τις 6 π.μ. τη Δευτέρα 2 Μάη.Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατών θα γίνει στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ, ως γνήσια φερέφωνα των εφοπλιστών, αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Πρωτομαγιά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.
Στα πλαίσια των προετοιμασιών της απεργίας, οι διοικήσεις της ΠΕΜΕΝ, του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ της Πανελλήνιας Ενωσης Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην απεργιακή σύσκεψη που διοργανώνουν την Πέμπτη 28 Απρίλη στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.
Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «οι απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την προηγούμενη περίοδο, σηματοδοτούν τις εξελίξεις. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο του αγώνα. Επιβάλλεται να συνταχθούν ακόμα περισσότερο, να αποτελέσει η απεργία την 1η Μάη σταθμό, με προετοιμασία και συνέχιση του απεργιακού αγώνα στις 11 Μάη».
«Κεφάλαιο - κυβέρνηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «για να επιβάλουν την αντιλαϊκή - αντιναυτεργατική πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, διατηρούν σε βάρος των ναυτεργατών το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, της αναγκαστικής εργασίας, της βίας, της τρομοκρατίας. Δε δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και τους άνεργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τους συμβασιούχους, που συνολικά οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την πολιτική που έχει μετατρέψει εργοστάσια και πλοία σε γκέτο του κεφαλαίου».
Και καταλήγει: «Οι ναυτεργάτες, με τις ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα και όπως στις 15 Δεκέμβρη και 23 Φλεβάρη κουρέλιασαν στην πράξη την πολιτική επιστράτευση, και την 1η Μάη στέλνουν μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση που υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική, τα εφοπλιστικά συμφέροντα και επιδιώκει να μετατρέψει το σύνολο των εργασιακών σχέσεων στα πλοία σε καθεστώς "γαλέρας", με ναυτεργάτες χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση, ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους εφοπλιστές, όπως τις ασφαλιστικές εισφορές στον όμιλο Λούη, μειώνουν μισθούς και συντάξεις, κόβουν γιατρούς και φάρμακα, υπονομεύουν τη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση».

Κρίσιμη ευκαιρία για νέες επενδύσεις στη Μαγνησία


Όπως τονίζει ο Κ. Καρτάλης, μετά από συνάντηση με τον Σ. Ξυνίδη
Για τα προβλήματα αποβιομηχάνισης στη Μαγνησία συζήτησαν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκ. Ξυνίδης. Η συζήτηση συναρτάται και με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για τη στήριξη της ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος όπως διαμορφώνεται από τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες για το νέο αναπτυξιακό νόμο και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας.

Με αφορμή την προκήρυξη του προγράμματος ο Κ. Καρτάλης σημείωσε «Προτρέπω τους ιδιωτικούς φορείς και τον κόσμο της επιχειρηματικότητας να αξιοποιήσουν το νέο επενδυτικό πλαίσιο και να προετοιμάσουν την υποβολή επενδυτικών σχεδίων μέχρι τις 31 Μαίου. Είναι κρίσιμο να διαμορφωθούν σχέδια που λαμβάνουν υπόψη τους τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας, που απαντούν στη συρρίκνωση της βιομηχανίας, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στη Μαγνησία, που στηρίζουν τον τουριστικό τομέα, που επενδύουν στην καινοτομία αλλά και που εντάσσουν στην παραγωγική διαδικασία τεχνολογίες που προστατεύουν το περιβάλλον.

Τα σχέδια πρέπει να στηρίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να υπάρχει δέσμευση για τη διατήρηση τους ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος όταν δόθηκαν επιδοτήσεις και χάθηκαν θέσεις εργασίας…

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή επενδυτικών σχεδίων αφορά στη γενική επιχειρηματικότητα, στην περιφερειακή συνοχή, στην τεχνολογική ανάπτυξη αλλά και σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Τα διαθέσιμα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου αφορούν σε φοροαπαλλαγές, επιχορηγήσεις, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και σε ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Εθνικού Ταμείου για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.).»
Γράφει: magnesianews.gr

Αλόννησος & κάστρο Σκοπέλου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου