Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Στο Δρακοντόσχημα Σκοπέλου 13 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟ 32.000ευρω !!!ΞΕΠΟΥΛΑΗ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!


 ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο  ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ
15. Τουριστικό Περίπτερο Σκοπέλου (αξία 31/12/2009: 0€): Πρόκειται για έκταση εμβαδού 663 τ.μ. μετά Τουριστικού Περιπτέρου στην πόλη της Σκοπέλου. Το ακίνητο είναι παραχωρημένο στο Δήμο Σκοπέλου κατά δικαίωμα χρήσης, έως το έτος 2025, με σκοπό την επισκευή – διαμόρφωση του κτιρίου για τη στέγαση του νέου Δημαρχείου Σκοπέλου.
16. Κτήμα Δρακοντόσχημα Σκοπέλου (αξία 31/12/2009: 32.000€): Πρόκειται δασική έκταση εμβαδού 12.468,40 στην περιοχή Δρακοντόσχημα Σκοπέλου.
Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Κώστας Καρτάλης τόνισε: «Και στη Μαγνησία διαπιστώνεται ότι υπάρχει σημαντική δημόσια τουριστική περιουσία που σε μεγάλο ποσοστό παραμένει αναξιοποίητη. Μέρος της περιουσίας αυτής πρέπει να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να προκύψουν έσοδα για το Κράτος, όμως μέρος επίσης πρέπει να αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση με σαφή δέσμευσή της ότι αναλαμβάνει και τις αντίστοιχες ευθύνες. Η ισορροπία «δημόσιο – ιδιωτικό» είναι κρίσιμη, όπως κρίσιμη είναι και η προστασία του περιβάλλοντος, όπως αυτή εξαρτάται ή επηρεάζεται από το είδος της αξιοποίησης. Είναι θετικό ότι γίνεται, επιτέλους, ένα ξεκαθάρισμα της δημόσιας τουριστικής περιουσίας στη Μαγνησία από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, καθώς στο παρελθόν περίσσευαν τα λόγια περί επενδύσεων. Η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη και βεβαίως δεν θα πρέπει να αγνοεί τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Μαγνησίας, αλλά και το χωροταξικό σχεδιασμό. Σημειώνω ότι στην περιουσία της ΕΤΑ περιήλθε πρόσφατα και το Πανθεσσαλικό Στάδιο, για το οποίο επείγει να αποσαφηνιστεί το μοντέλο λειτουργίας και αξιοποίησής του. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να περιέλθει στους τοπικούς φορείς, προφανώς με κάποια ενίσχυση από την Πολιτεία ως προς τις δαπάνες συντήρησης».
Θα σας κόψουμε τον Κώλο  αν και για αστείο αποφασίσετε να ξεπουλήσετε στην σκόπελο δημόσια περιουσία καθάρματα .γιατί δεν πουλάς  την δική σου περιουσία ρε ?

Εν τη πόλει της Σκοπέλου εν έτει 1995,Νικόλαε ''Εικοστή και κάτι (δεν ενθυμούμαι) ημέρα  του μηνός Απριλίου 1995


 Εις την ύπαιθρον της νήσου Σκοπέλου: Εις  τον ναό της Επισκοπής μετά των λειψάνων  της βυζαντινής βασιλικής του 11ου αιώνος του Επισκοπικού Μεγάρου και της οχυρώσεως  ετελέσθη γαμήλιος τελετή .
Συνήφθη γάμος μεταξύ του Νικολάου Δημητριάδη  και της Ευσταθίας Ματθαίου  επιστηθίας  φίλης μου  και συναδέλφου.
Κατά τας προετοιμασίας του γάμου εις τον περίβολον της Επισκοπής Σκοπέλου ενεφανίσθη ανήρ ενδεδυμένος ως νεανίας  μετά πορφυρού μανδηλίου  και ανεμίζουσα κώμη.'Εφερε μικρόν μουσικόν όργανον και τη συνοδεία  των φίλων του Μεγακλέως Βιντιάδου  και Νικολάου Ξηντάρη (εκ Σκοπέλου) ήρχισε να άδει προς τιμήν των μελλονύμφων και των προσκεκλημένων τους, ήτοι ημών.
Τα άσματα συνεκίνησαν τους πάντας και συνεχίσθηκαν έως την ανατολήν του ηλίου.
Την επομένη, η γαμήλιος τελετή  εξελίχθη εις αλησμόνητον εμπειρίαν  μετά εδεσμάτων και ασμάτων επί του αιγιαλού του Αυλέμωνος όπου  ο ωσεί νεανίας  αηδός είχε καταπλεύσει   με ιστιοφόρον πλοιάριον.
Αναχωρώντας  προς έτερους πόντους  ελικνίζετο  εις αποχαιρετισμόν.
Το πορφυρόν μανδήλιον εχάθη εις τον ορίζοντα.''

Από το ημερολόγιό μου  του Απρίλη 1995.
Ο άνδρας με το κόκκινο μαντήλι ήταν ο Νίκος Παπάζογλου.
'Οταν εμφανίστηκε στην Επισκοπή   που ετοιμάζαμε το γάμο των φίλων, χαιρέτισε τους πάντες  με χειραψία λέγοντας: ''Γειά σας, με λένε Νίκο, ήρθα να  τραγουδήσω για την 'Εφη και το Νίκο.''
Σήμερα λύγισα για το χαμό του.'Ηθελα να το ξαναδώ το καλοκαίρι  σε μιά ακόμα συναυλία.
Τι άλλο να του δώσω για αποχαιρετισμό; Αυτές οι λίγες αράδες που έγραψα τότε του ανήκουν.
Ανήκουν επίσης  στο Νίκο και την Έφη  Δημητριάδη  και στο Μιλτιάδη  Πολυβίου που έχουν μοιραστεί  μαζί μου χρόνο, αγωνίες και χαρές και την άνοιξη εκείνη του 1995 στη Σκόπελο.
Νίκο Παπάζογλου, δεν ξέρω αν ταξιδεύεις τώρα στο καράβι σου ή αν πετάς.
Εμένα  θα συνεχίζεις να με ταξιδεύεις  σε μια  ''έκσταση επάνω''' για να ''πηγαίνω και ας μου βγει και σε κακό'' και να πληρώνω το απαιτούμενο  ''Χαράτσι''
Λάμπεις,  Νίκο στα κόκκινά σου.


ΑΠΈΠΛΕΥΣΕ ΣΤΗΣ 20,30 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ


ΑΠΈΠΛΕΥΣΕ ΣΤΗΣ 20,30 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ
ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ Η προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης ισχύος των πιστοποιητικών του, από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σκιάθος : Πλοίο προσέκρουσε σε προβλήτα του λιμανιού


Σε προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου προσέκρουσε, σήμερα το μεσημέρι, το πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» με σημαία Μάλτας .
Η σύγκρουση, που είχε σαν αποτέλεσμα να υποστεί στρεβλώσεις το αριστερό πρυμναίο στεγανό τμήμα του πλοίου, προκλήθηκε μετά τη θραύση του δεξιού πρυμναίου κάβου, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, με συνέπεια να μην καταστεί δυνατή η αποβίβαση όλων των επιβατών - οχημάτων.
Συγκεκριμένα, αποβιβάστηκαν 67 επιβάτες, 24 Ι.Χ. οχήματα, 2 Δ/Κ και 2 Φ/Γ, ενώ εντός του πλοίου παρέμειναν 4 επιβάτες και ένα Ι/Χ όχημα, έλκοντας ένα μικρό σκάφος με προορισμό την Σκιάθο.
Ο πλοίαρχος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπήρξε εισροή υδάτων, έκρινε επισφαλή την επαναπρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι της Σκιάθου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και απέπλευσε για την Σκόπελο, με 102 συνολικά επιβάτες. Το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ» κατέπλευσε στις 15.50 στο λιμάνι της Σκοπέλου, όπου από την  Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης ισχύος των πιστοποιητικών του, από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Είναι Απρίλιος μηνάς αυτός μήπως έχουμε μπερδευτεί ?δείτε την παράλια σήμερα στην Σκόπελο

Ε ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

“Έφυγε” ο Νίκος Παπάζογλου

"Έφυγε" από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου μετά από την άνιση μάχη που έδινε τα τελευταία δυο χρόνια με τον καρκίνο.
Ο Θεσσαλονικιός καλλιτέχνης πάλευε για τη ζωή του, ενώ μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε πάρει εξιτίριο από το "Διαβαλκανικό Κέντρο" όπου νοσηλευόταν.  Η κηδεία του θα γίνει αύριο στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη του συστηματική επαφή με τη μουσική έγινε μέσω συγκροτημάτων την περίοδο 1965-1970. Την ίδια εποχή έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, μερικά από τα οποία τραγούδησε ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, δημιουργώντας παράλληλα ένα μικρό στούντιο με χειροποίητα μηχανήματα στη Θεσσαλονίκη.
Το 1972 με ένα πολύ καλό συγκρότημα τους "Ζηλωτής (Zealot)" επιχείρησε να κατακτήσει τη διεθνή αγορά κατά το πρωτότυπο των Aphrodite`s Child. Για το σκοπό αυτό μετακόμισε στο Αachen της Δυτικής Γερμανίας. Ηχογραφήθηκαν έξι τραγούδια  στο Mιλάνο αλλά πλέον υπάρχουν μόνο σε ελάχιστες συλλογές.
Το 1976, τραγουδώντας στους "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου, συναντά τον Μανώλη Ρασούλη και το 1978 η "καλή παρέα" (Μανώλης Ρασούλης, Νίκος Ξυδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος και Νίκος Παπάζογλου) δημιουργεί το δίσκο "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς".
Ακολουθούν "Τα Δήθεν" και το 1983 όλα όσα υπήρχαν σε σχέδια και σημειώσεις συγκεντρώνονται στο δίσκο "Χαράτσι" που προτείνει ένα "είδος μεικτό και μόνιμο". Ακολουθεί το "Μέσω Νεφών" το 1986, τα "Σύνεργα" το 1991 και ένα χρόνο αργότερα η "Επιτόπιος Ηχογράφησις" στο θέατρο του Λυκαβηττού (30 Σεπτεμβρίου 1991). Τον Απρίλιο του 1995 κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Όταν Κινδυνεύεις Παίξε την Πουρούδα" -στην κυπριακή διάλεκτο- σημαίνει το κλάξον ποδηλάτου.Το 2005 κυκλοφόρησε η τελευταια του δουλεια το "Μάισσα Σελήνη".
Την ημέρα της κυκλοφορίας της Μάισσας, ο Νίκος Παπάζογλου κέρδισε το Βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Κινηματογραφικά Βραβεία Ποιότητας (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για τη μουσική του στην ταινία η "Νοσταλγός".


O ΝΙΚΟΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΌΤΑΝ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΆΣΕΙ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΩΡΑ!


ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΈΛΟΥ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΜΈΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΜΌΛΙΣ ΒΡΈΞΕΙ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΑΤΥΧΉΜΑΤΑ ΕΥΤΥΧΏΣ ΜΕ ΥΛΙΚΈΣ ΖΗΜΙΈΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΙΚΟΔΡΌΜΙΟ ΕΠΕΣΕ Ι.Χ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΡΓΆΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΊΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΥΜΕ

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου την 19η του μηνός Απριλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00'',

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παραχώρηση χώρου από το κτίριο όπου στεγάζεται η δημοτική κοινότητα Σκοπέλου στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε. Ε. Σταυρού. (Προφορική Εισήγηση Προέδρου)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διατροφής ενός ατόμου για τη διοργάνωση του Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών (Β΄ μέρος) από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε. Ε. Σταυρού. (Προφορική Εισήγηση Προέδρου)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη μίσθωση δημοτικού χώρου στην “Emporiki Bank” (Εμπορική Τράπεζα) για την τοποθέτηση του ΑΤΜ. (Προφορική Εισήγηση Δημάρχου)
  4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη χορήγηση η μη άδειας μουσικών οργάνων σε στεγασμένο - κλειστό κατάστημα με σαφείς προϋποθέσεις ιδιοκτησίας κ. Ελένης Σπύρου του Ιωάννου.
  5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση επιτροπής παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων του Δήμου Σκοπέλου, που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ. 6 Ν. 3463/06).
  6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη δημοπράτηση ή μη των ακτών του Δήμου Σκοπέλου, για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και μηχανοκινήτων ή μη σκαφών αναψυχής.
  7. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Σκοπέλου, έτους 2011.
  8. Εξέταση της αριθ. 15/2011 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκοπέλου με θέμα «Καθαρισμός κοινοχρήστου χώρου μεταξύ των καφετεριών "Καράβια" και "Γκαλά"».
  9. Προγραμματισμός για την τουριστική προβολή του νησιού εν όψει της Τουριστικής Περιόδου (Έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, Προσκλήσεις σε τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, καταχωρίσεις σε εφημερίδες και περιοδικά  κ.λ.π.). (Προφορική εισήγηση Δημάρχου)

Ενα αρνί για κάθε τρεις οικογένειες

 Ενα αρνί για κάθε τρεις οικογένειες
Μπορεί ο Έλληνας να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όμως το Πάσχα θα τον βρει να σουβλίζει πατροπαράδοτα το αρνί ή το κατσίκι. Εκείνο όμως που θα αλλάξει αυτή τη χρονιά είναι πως δεν θα δούμε στην ίδια αυλή δύο και τρία αρνιά, μιας και τα έξοδα είναι πολλά. Έτσι πολλές οικογένειες θα αρκεστούν στο ένα αρνί που θα μοιραστούν με άλλες, ενώ άλλες θα αγοράσουν μισό.
Περασμένες θεωρούνται οι εποχές που οικογένειες μαζεύονταν στις αυλές και στις πιλοτές των σπιτιών την Κυριακή του Πάσχα, σούβλιζαν πάνω από ένα αρνί ή κατσίκι και απήλαυναν ένα λουκούλλειο γεύμα.
Φέτος οι εικόνες θα είναι διαφορετικές. Ναι μεν οι οικογένειες θα συγκεντρωθούν για να γιορτάσουν όλες μαζί το Πάσχα, όμως το τραπέζι θα είναι πιο λιτό από κάθε άλλη χρονιά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Μαγνησίας κ. Πέτρος Μουστάκας ανέφερε πως ο Έλληνας, όσο δύσκολα οικονομικά κι αν περνάει, θα σουβλίσει αρνί ή κατσίκι. Πιθανότατα όμως, συμπλήρωσε, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης οικογένειες θα βάλουν ρεφενέ.
«Πιστεύω πως δεν θα δούμε δύο και τρία αρνιά ή κατσίκια στην ίδια αυλή. Είχαμε συνηθίσει να αγοράζει ένα αρνί ο πατέρας, ένα αρνί η κόρη με τον άνδρα της και πάει λέγοντας. Αυτή η χρονιά, επειδή είναι πολύ δύσκολη, θα αλλάξει λίγο τα δεδομένα. Οικογένειες θα μαζευτούν όλες μαζί σε ένα σπίτι και θα σουβλίσουν ένα αρνί. Δεν νομίζω πως αντί για κάποιο αμνοερίφιο θα αγοράσουν κοτόπουλο ή μπριζόλες. Απλά θα είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους γενικότερα», υποστήριξε ο κ . Μουστάκας.
Ο ίδιος όμως βλέπει στα μάτια των πελατών του την απελπισία τους. «Ο κόσμος είναι απελπιστικά στριμωγμένος. Έρχονται στο κρεοπωλείο, ρωτούν τις τιμές και φαίνεται πως δεν αντέχουν οικονομικά. Ελπίζουμε όμως η αγορά να κινηθεί. Παρ’ όλα αυτά δεν περιμένουμε θαύματα», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών.
Την ίδια εικόνα όμως έχει και ο κ. Τρύφωνας Κόγιας, κρεοπώλης και μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Κρεοπωλών.
«Έχουμε δεχτεί ορισμένες παραγγελίες, όμως τα πράγματα είναι παγωμένα. Έχω την εικόνα πως εκείνος που αγόραζε ένα αρνί φέτος θα αγοράσει μισό και θα το βάλει στο φούρνο. Από την άλλη οικογένειες με πολλά μέλη αντί για δύο αρνιά θα αγοράσουν ένα. Η περίοδος της λιτότητας φαίνεται ακόμη και στο Πάσχα», τόνισε ο κ. Κόγιας.
Βέβαια και οι ίδιοι οι κρεοπώλες βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρίση ακόμη και ενόψει του Πάσχα. Οι παραγγελίες τους θα είναι τουλάχιστον 20% πιο χαμηλές απ’ ότι πέρυσι, ενώ ο τζίρος είναι το ίδιο μειωμένος. Σε σύγκριση δε με το 2009 ο τζίρος των κρεοπωλών έχει πέσει στο 30%.
Η εικόνα όμως στα κρεοπωλεία είναι πιο αρνητική κατά τη διάρκεια του χρόνου. Κυρίως συνταξιούχοι, που οι συντάξεις τους έχουν περικοπεί και νέοι που βρίσκονται στην ανεργία ψάχνουν να βρουν το πιο φθηνό κρέας για το οικογενειακό τραπέζι.
«Αγοράζουν κυρίως κοτόπουλο και χοιρινό, που είναι και τα κρέατα με τις πιο χαμηλές τιμές. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα κι αυτό φαίνεται καθημερινά όταν έρχονται στο μαγαζί συνταξιούχοι με πενιχρές συντάξεις και νέοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ στενάχωρα. Αγοράζουν τα φθηνά κρέατα και σε μειωμένες μερίδες» σχολίασε ο κ. Κόγιας, ο οποίος ελπίζει πως κι αυτές οι οικογένειες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση θα γιορτάσουν φέτος παρά τις δυσκολίες το Πάσχα με τον πατροπαράδοτο τρόπο.
Αναφορικά με τις τιμές οι κρεοπώλες πιστεύουν πως αυτές θα διαμορφωθούν από τη Μ. Δευτέρα και θα κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Ωστόσο έχουν εκφραστεί και κάποιες φοβίες πως εξαιτίας του γενικότερου κλίματος που επικρατεί πολλές οικογένειες θα αναζητήσουν αμνοερίφιο την τελευταία στιγμή. Σε συνδυασμό με τη μείωση των παραγγελιών ο φόβος πως η αγορά θα ξεμείνει από αμνοερίφια είναι όλο και πιο έντονος.
http://www.taxydromos.gr 

Παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Σπηλιόπουλος

Παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Σπηλιόπουλος
Παραμένει μέχρι νεωτέρας στη θέση του στους κόλπους της μείζονος μειοψηφίας ο Γιώργος Σπηλιόπουλος. Μετά από συνεδρίαση που κράτησε 2,5 περίπου ώρες οι «γαλάζιοι» δημοτικοί σύμβουλοι εμφανίστηκαν… τριχοτομημένοι και δεν μπόρεσαν να συμπλεύσουν στην πρόταση ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα γεγονότα θα ήταν φρόνιμο ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου να αποστασιοποιηθεί από τη Δημοτική Ομάδα.
Ειδικότερα από τους συμβούλους που παραβρέθηκαν (λίγο πριν από την ψηφοφορία αποχώρησε ο Γ. Σπηλιόπουλος) - και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά- τρεις σύμβουλοι (ο ένας τηλεφωνικά, καθώς απουσίαζε για προσωπικού λόγους) ζήτησαν να παραμείνει η Δημοτική Ομάδα ως έχει, τρία άτομα να υπάρξει αναμονή λίγων ημερών προκειμένου να δουν τις εξελίξεις, έτσι όπως αυτές εκτιμάται ότι θα υπάρξουν στο αμέσως επόμενο διάστημα από αντιπάλους του Γ. Σπηλιόπουλου στο Επιμελητήριο, ενώ μία τρίτη ομάδα δημοτικών συμβούλων, που ήταν και η πολυπληθέστερη, έξι συνολικά, τάχθηκε με την άποψη ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από την Ομάδα ο Γ. Σπηλιόπουλος μέχρι να δικαιωθεί. Μπροστά σε αυτές τις αντιτιθέμενες απόψεις κρίθηκε σκόπιμο ο Γ. Σπηλιόπουλος να παραμείνει στην Ομάδα, καθώς η επικεφαλής της παράταξης Ζ. Μακρή είχε ζητήσει να υπάρξει ομοφωνία.
Πριν τη ψηφοφορία παραβρέθηκε και έδωσε εξηγήσεις ο Γ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος επανέλαβε όλα όσα είχε πει στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, ότι δηλαδή είναι θύμα σκευωρίας από τους πολιτικούς του αντιπάλους, που άρχισαν να στρέφονται εναντίον του αμέσως μόλις ανακοίνωσε, όπως είπε, την υποψηφιότητά του για το Δήμο Βόλου. Αναφέρθηκε, ακόμη χωρίς να τα κατονομάσει, σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να τον εξαφανίσουν πολιτικά, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και στο έγγραφο του πρώην Προέδρου του ΟΑΕΔ που του δίνει τη δυνατότητα να είναι μέτοχος και να απασχολείται εκτός ωραρίου σε Ανώνυμη Εταιρεία που ασχολείται με ασφάλειες και η οποία δραστηριοποιείται στο Βόλο.
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση ασφαλώς παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι εξελίξεις στην Ομάδα Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, καθώς και ο τρόπος που θα κινηθεί εφεξής ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρώτος πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σπηλιόπουλος, που μέχρι τώρα και με πρόσχημα την αποθεραπεία του από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ήταν αποστασιοποιημένοος από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της δημοτικής του ομάδας. Από τη συνέντευξη πάντως που έδωσε πριν από δέκα μέρες ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε διαφανεί η θέρμη του να ασχοληθεί ενεργά εφεξής με τα δημοτικά δρώμενα. Όπως μάλιστα είχε υποστηρίξει «οι δημότες με εξέλεξαν για να τους αντιπροσωπεύω και να τους εκπροσωπώ με τρόπο ουσιαστικό και αυτό θα κάνω. Η επιλογή των πολιτών στο πρόσωπό μου που μου έδωσαν την πρωτιά, δεν είναι μόνον η δύναμη για να προχωρήσω, είναι η υποχρέωση, το καθήκον να ανταποκριθώ, να σταθώ με ανάστημα στο ύψος των απαιτήσεων».
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
http://www.taxydromos.gr/ 

Τοις μετρητοίς από αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι


Τοις... μετρητοίς θα πληρώνουν από αύριο τους γιατρούς, κλινικούς και εργαστηριακούς, αλλά και τα ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια οι δημόσιοι υπάλληλοι του νομού. Η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας να αναστείλει από αύριο Δευτέρα την παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) θα έχει άμεσες οικονομικές επιπτώσεις σε δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους (και τις οικογένειές τους) του νομού αφού από αύριο, θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι από την τσέπη τους, είτε την επίσκεψη στο γιατρό είτε τις εργαστηριακές εξετάσεις.
Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας όσο και κλαδικοί σύλλογοι όπως η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, μικροβιολόγοι, εργαστηριακοί κ.α. δηλώνοντας πως εξαντλήθηκε η υπομονή τους και καταγγέλλοντας για εξαπάτηση τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ δηλώνουν κατηγορηματικά πως η απόφασή τους θα ισχύσει από αύριο, επιβαρύνοντας πρόσθετα τον δημόσιο υπάλληλο. Το «σίριαλ» βεβαίως της εξόφλησης οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς «παίζεται» αρκετά χρόνια και κάθε φορά που εξαγγέλλεται κινητοποίηση, βρίσκονται χρήματα για την αποπληρωμή ορισμένων μηνών. Αυτή τη φορά όμως οι γιατροί τονίζουν κατηγορηματικά ότι θα διακόψουν την παροχή υπηρεσιών επί πιστώσει.
«Φτάνει πια η κοροϊδία, ο εξευτελισμός και η απαξίωση των γιατρών» τονίζει στην «Ε» ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντίνος Γιαννακόπουλος υπενθυμίζοντας ότι «ο ΟΠΑΔ οφείλει σε περισσότερους από 600 συμβεβλημένους Λαρισαίους γιατρούς περί τα 25 εκατ. ευρώ. Έχουν να εξοφλήσουν τους γιατρούς για διάστημα από 12 έως 20 μήνες. Αποτελεί λοιπόν πρόκληση να μας λένε αρχικά ότι εγκρίθηκε η αποπληρωμή δυο μηνών όταν πρόσφατα εξαγγείλαμε κινητοποίηση και μετά να πληροφορούμαστε πως η αποπληρωμή έστω και αυτού του ποσού παραπέμπεται στις καλένδες γιατί δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για τη διαδικασία έκδοσης των ενταλμάτων. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της» καταλήγει ο κ. Γιαννακόπουλος.
ΕΙΚΟΣΙ ΕΥΡΩ
Το θέμα όμως είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» της πολιτικής «λεφτά δεν υπάρχουν» και των «άδειων ταμείων» όταν οι εισφορές για την ασφαλιστική και υγειονομική τους περίθαλψη παρακρατούνται κανονικά από τη μισθοδοσία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Λαρισαίοι γιατροί, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η κινητοποίησή τους, αποφάσισαν να αμείβονται με το ποσό των 20 ευρώ ανά επίσκεψη όπως προβλέπεται και από τη σχετική τιμολόγηση (αμοιβές ιατρικών πράξεων). Το ποσό βεβαίως είναι μικρότερο της πραγματικής αμοιβής στους κλινικούς γιατρούς (κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ) αλλά η διαφορά είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνουν τα χρήματα από την τσέπη τους και με βάση την απόδειξη θα απαιτήσουν στη συνέχεια τα χρήματα από τον ασφαλιστικό τους φορέα, αντί να εγγράψουν την επίσκεψη στο βιβλιάριο όπως μέχρι σήμερα ίσχυε.
ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ
Πέραν δηλαδή της πρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υποστούν και τη γραφειοκρατία με την κατάθεση δικαιολογητικών (αποδείξεων κ.λπ.) χωρίς ωστόσο να εγγυάται κάποιος ότι, στη συνέχεια θα εξοφληθούν όντως για τα χρήματα που κατέβαλαν. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι Λαρισαίοι γιατροί όρισαν την αμοιβή τους από αύριο στα 20 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας που, με αφορμή στην αυριανή κινητοποίηση, μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή μετά από πολλή περίσκεψη. Ήδη μεσολάβησαν πολλοί μήνες υπομονής, αναμονής και εμπιστοσύνης σε υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. Δυστυχώς όμως οι υποσχέσεις αυτές διαψεύστηκαν. Μας οφείλονται αμοιβές πλέον του ενός χρόνου, ενώ όχι μόνο δεν υπάρχει δέσμευση ή χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, αλλά γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες σεναρίων για πληρωμή μέσω ομολόγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Οι γονείς των μικρών μας ασθενών γνωρίζουν πολύ καλά πόσο κόπο, άγχος και φροντίδα καταβάλλουμε, για να ανταποκριθούμε στο υπεύθυνο έργο μας. Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό, είναι πόσο δύσκολο μας ήταν να επιβιώσουμε επαγγελματικά τον τελευταίο χρόνο, με μια τόσο μεγάλη απώλεια εισοδήματος» καταλήγουν οι παιδίατροι.
ΤΑ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Την αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων σε ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ από τη Δευτέρα 17 Απριλίου αποφάσισαν ομόφωνα, οι ιατροί ακτινολόγοι του νομού Λάρισας.
Στη γενική συνέλευση των ιδιωτών ακτινολόγων με αποκλειστικό θέμα την καθυστέρηση 17 μηνών στην εξόφληση των δεδουλευμένων από τον ΟΠΑΔ αποφασίστηκε η δημιουργία κοινού μετώπου με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, ενώ σε σχετική ανακοίνωση των Ακτινοδιαγνωστικών Εργαστηρίων αναφέρονται τα εξής: «Από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η αναστολή της επί πιστώσει διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ ιατροί ακτινολόγοι θα δέχονται τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ στα εργαστήρια τους, θα εκτελούν τις αιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις και θα αμείβονται από τον ασφαλισμένο με βάση το κρατικό τιμολόγιο, χορηγώντας του την ανάλογη αναλυτική απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Ο ασφαλισμένος θα υποβάλλει την απόδειξη μαζί με το παραπεμπτικό του κλινικού ιατρού στον ΟΠΑΔ, ώστε να αποζημιωθεί για τη δαπάνη που κατέβαλε. Η ανωτέρω αναστολή θα ισχύσει μέχρι την αποπληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων για τα έτη 2009 και 2010. Ξεκαθαρίζουμε ότι, οι εργαστηριακοί ιατροί βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να πάρουμε τη συγκεκριμένη απόφαση λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας μας να υποστηρίξουμε οικονομικά τις υποχρεώσεις μας, τόσο απέναντι στο προσωπικό που απασχολούμε όσο και απέναντι ότου δανειστές μας (προμηθευτές αναλωσίμων, τράπεζες). Δεν έχουμε καμία διάθεση να ταλαιπωρήσουμε άδικα μια ομάδα συμπολιτών μας, γεγονός που είναι φανερό από την τεράστια υπομονή που έχουμε επιδείξει έως σήμερα. Απλά, οι μέχρι τώρα ενέργειες της Διοίκησης του ΟΠΑΔ και των αρμόδιων υπουργών (Υγείας, Οικονομικών) προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη μας και θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων μας, που συνεχίζουν να προσφέρουν στους ασφαλισμένους υψηλής ποιότητας παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παρά το καθηλωμένο από το 1991 κρατικό τιμολόγιο».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πρόσθετα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν από την 1η Μαΐου δημόσιοι υπάλληλοι όπως οι στρατιωτικοί, οι δημοτικοί υπάλληλοι , πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι της επαρχίας αλλά και... υγειονομικοί αφού τα ταμεία τους (ΤΥΔΚΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΥΔΕ, ΤΣΑΥ κ.α.) οφείλουν χρήματα ενός έτους στους Λαρισαίους φαρμακοποιούς. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας έχει ήδη ανακοινώσει την απόφασή του για τα εν λόγω Ταμεία χωρίς βεβαίως να αποκλείονται εξελίξεις και για τον ΟΠΑΔ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Ταξιδέψτε δωρεάν με τον ΟΣΕ!


Ταξιδέψτε άνετα μα πάνω όλα δωρεάν με τον ΟΣΕ, αφού η κυβέρνηση μπορεί να μείωσε τους δικαιούχους Κοινωνικού Τουρισμού για φέτος, φροντίζει όμως να γνωρίσουμε διάφορα μέρη της χώρας με τις αμαξοστοιχίες του Οργανισμού χωρίς να κόψουμε εισιτήριο. Αρκεί να επιβιβαστείτε απόγευμα ή βράδυ...
Τι είπατε; Αν έχει περιθώρια για διαφυγόντα κέρδη ο ελλειμματικός οργανισμός; Λεπτομέρεια, μπροστά στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται...
Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τους λαθρεπιβάτες στα αστικά λεωφορεία και το μετρό της Αθήνας, ενεργοποιεί ένα ειδικό σώμα ελεγκτών, που θα φέρει στολή και σήμα και θα είναι εφοδιασμένο με laptop, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την Εφορία, η οποία θα ενημερώνεται απευθείας για το πρόστιμο (περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου), στην περίπτωση του ΟΣΕ ακολουθεί τελείως διαφορετική πολιτική.
Απόδειξη της πολιτικής βούλησης να οδηγήσει τον Οργανισμό σε διάλυση, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί πιο εύκολα είναι η απόφαση του υπουργείου Υποδομών –Μεταφορών και Δικτύου να μετατάξει περίπου 380 υπαλλήλους του ΟΣΕ σε άλλα υπουργεία, όπως στο Υγείας, Πολιτισμού και σε ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι από τους συνολικά 560 υπαλλήλους που απασχολούνταν με την ασφάλεια των δρομολογίων και την έκδοση εισιτηρίων, απέμειναν μόνο 180, οι οποίοι ίσα που φτάνουν για να ασχοληθούν με την ασφάλεια των δρομολογίων.
Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του ΟΣΕ στη Λάρισα «ένα τηλεγράφημα του Διευθυντή Κίνησης Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που αρχίζει με τη φράση «Λόγω έλλειψης προσωπικού...», αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγικής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα, μετά την εφαρμογή του Ν.3981, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, οι αμαξοστοιχίες της γραμμής Λάρισα-Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα καλύπτονται από έναν υπάλληλο, ο οποίος θα εξασφαλίζει την ασφάλεια κυκλοφορίας, τόσο των επιβατών όσο και του τροχαίου υλικού. Ανάλογη εικόνα βέβαια και στη νέα γραμμή Καλαμπάκα-Θεσ/νίκη. Στην απόγνωσή τους οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ σκέφτηκαν να προσφύγουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά αποφάσισαν να μην κάνουν το χατίρι της κυβέρνησης, η οποία θα ήθελε να ανοίξει ένα μέτωπο υπαλλήλων του ΟΣΕ με το επιβατικό κοινό, τις ημέρες του Πάσχα, οπότε οι περισσότεροι (κυρίως φοιτητές) ταξιδεύουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
Έτσι στη γραμμή Αθήνα-Λάρισα-Θεσ/νίκη λειτουργούν εκδοτήρια εισιτηρίων μόνο στους προαναφερθέντες σταθμούς και σε κανένα άλλο ενδιάμεσο, ενώ ένας μόνο ελεγκτής υπάρχει στην αμαξοστοιχία, κυρίως στα πρωινά δρομολόγια. Αν μάλιστα κάποιος επιβάτης κατέβει στον επόμενο ή μεθεπόμενο σταθμό, πιθανότατα να μην προλάβει να έρθει σε επαφή με τον ελεγκτή.
Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα διαφυγόντα κέρδη, ενώ πέρα από την τραγελαφικότητα του θέματος (ένας υπάλληλος υπεύθυνος για όλες τις αμαξοστοιχίες και για όλη τη διαδικασία!), γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι εισερχόμαστε, πλέον, σε μια εποχή όπου οι εικόνες των τρένων στην Ινδία και το Πακιστάν, με τους εκατοντάδες επιβάτες ν' ανεβοκατεβαίνουν κατά το δοκούν και να στοιβάζονται, χωρίς εισιτήριο, χωρίς έλεγχο, χωρίς καμία ασφάλεια, δεν θα απέχουν πολύ από την εικόνα της γραμμής Λάρισα-Θεσσαλονίκη-Λάρισα!
Γ. Ρούστας

ΝΑΤ...α χαρισει ΝΑΤ...α φαει ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ....ΛΟΥΗΣ !!!

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ «CRYSTAL»


Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε να χαριστούν στον όμιλο ΛΟΥΗ 19 εκατομμύρια δολάρια
Περίπου 19 εκατομμύρια δολάρια, είναι τα χρέη του ομίλου ΛΟΥΗ, του εφοπλιστή Λοΐζου προς το ΝΑΤ, τα οποία όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμη να χαρίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο... όνομα της προστασίας της κρουαζιέρας! Χτες το μεσημέρι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε την απόφασή του για τα χρέη του ομίλου προς το ΝΑΤ. Αν και η απόφαση δεν....
δόθηκε επίσημα στη δημοσιότητα, από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων - Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ) ανεπίσημα αναφέρθηκε ότι κατά πλειοψηφία η απόφαση είναι υπέρ του ομίλου!
Την προσφυγή στο Νομικό Συμβούλιο είχε κάνει ο υπουργός ΘΥΝΑΛ, Γ. Διαμαντίδης, προκειμένου να «πείσει» τον εφοπλιστή να μην υποστείλει την ελληνική σημαία από τα κρουζιερόπλοιά του. Οσο για το αν γίνει αποδεχτή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου, η απάντηση έχει ήδη δοθεί καθώς χτες το απόγευμα απέπλευσε κανονικά το κρουαζιερόπλοιο «CRYSTAL» του ομίλου από το λιμάνι του Πειραιά για την προγραμματισμένη κρουαζιέρα του, παρά το γεγονός ότι οι οφειλές μόνο του συγκεκριμένου πλοίου προς το ΝΑΤ ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Και δεν είναι μόνο τα 19 εκατομμύρια δολάρια, που όπως φαίνεται θα χαριστούν στον εφοπλιστή. Το Μάρτη του 2007 η κυβέρνηση της ΝΔ είχε χαρίσει στον όμιλο ΛΟΥΗ άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ!
Αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος του ΝΑΤ από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για την υπεράσπιση της κερδοφορίας των εφοπλιστών, έχει ως αποτέλεσμα το Ταμείο να βουλιάζει στα ελλείμματα, συνταξιούχοι ναυτεργάτες να περιμένουν για το εφάπαξ πάνω από δύο χρόνια, το Ταμείο κάθε φορά να δυσκολεύεται να καταβάλει τις κύριες συντάξεις, ενώ στα πλαίσια του νόμου του μνημονίου, έχουν κοπεί και για τους ναυτεργάτες τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το καλοκαιρινό επίδομα

http://patrinaki.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/ 

Любви, надежды и солидарности Пусть слова говориться из уст все эти святые дни. Любви, надежды и солидарности в небольшом греческом Вибрация риф


Η Αγάπη , η Ελπίδα και η Αλληλεγγύη ας είναι οι λέξεις που θα προφέρονται από τα χείλη όλων μας αυτές τις Άγιες ημέρες. Η Αγάπη , η Ελπίδα και η Αλληλεγγύη από ένα μικρό νησί της Ελλάδος την Σκόπελο

Love, Hope and Solidarity let the words be spoken from the lips of everyone these holy days. Love, Hope and Solidarity in  a small Greek Vibration of the reef
Love, Ümid və Həmrəylik sözləri bu müqəddəs gün hər kəsin dodaqlar-dən danışıq olsun. Love, Ümid və Həmrəylik
Dashuria, Shpresa dhe Solidaritetit le fjalët të jetë folur nga goja e të gjithë këto ditë të shenjtë. Dashuria, Shpresë dhe solidaritet një dridhje të vogël grek e gumë
دع الحب، الأمل والتضامن ان تحدث الكلمات من لسان الجميع في هذه الأيام المقدسة. الحب
والأمل والتضامن في الاهتزاز يونانية صغيرة من الشعاب المرجانية
Սիրո, հույսի եւ համերաշխության թող բառերը պետք է խոսել են շուրթերը բոլորի այս սուրբ օր. Սիրո, հույսի եւ համերաշխության մի փոքր հունական թրթռում է առագաստը փոքրացնել
Liefde, hoop en Solidariteit laat die woorde word gepraat van die lippe van almal hierdie heilige dae. Liefde, hoop en Solidariteit in 'n klein Griekse Trilling van die rif
Maitasuna, itxaropena eta Elkartasuna hitz utzi izan guztion horiek sakratu egun ezpainak tik hitz egiten. Maitasuna, itxaropena eta elkartasuna uharri txikiak Greek in Bibrazio
Tình yêu, Hy vng s đoàn kết cho các t được nói t đôi môi ca mi người nhng ngày l. Tình yêu, Hy vng s đoàn kết trong mt rung Hy Lp nh ca rn san hô
Любов, Надежда и "Солидарност" да се говори думите от устата на всички тези празници. Любов, Надежда и солидарност в един малък гръцки Вибрация на рифа
Amor, esperanza e solidariedade que as palabras seren ditas da boca de todos estes días santos. Amor, esperanza e solidariedade nunha pequena vibración grego do arrecife
Amour, l'Espérance et de la Solidarité laisser les mots être parlé par la bouche de tous ces jours saints. Amour, l'Espérance et de la solidarité dans une petite vibration grec du récif
Liebe, Hoffnung und Solidarität lassen die Worte von den Lippen alle diesen heiligen Tagen gesprochen werden. Liebe, Hoffnung und Solidarität in einem kleinen griechischen Vibration des Riffes
სიყვარული, იმედი და სოლიდარობა ნება სიტყვები მასზე საუბარი საწყისი ტუჩები ყველას ეს დღესასწაული. სიყვარული, იმედი და სოლიდარობა პატარა ბერძნული ვიბრაციად Reef
Kærlighed, håb og solidaritet lade ordene blive talt fra læberne af alle disse hellige dage. Kærlighed, håb og solidaritet i en lille græsk Vibration af revet
אהבה, הקדושים. אהבה, תקווה וסולידריות הרטט יווני קטן של השונית
 תקווה וסולידריות ולתת את המילים שידברו מפיה של כולם בימים אלו
希望連帯の言葉、これらの神聖な日中にすべての人の口から語られることができます。希望連帯のサンゴ礁小さなギリシャ振動

Amor, Esperanza y Solidaridad de que las palabras se habla de los labios de todos estos días santos. Amor, Esperanza y Solidaridad en una pequeña vibración griega del arrecife
L'amore, speranza e solidarietà che le parole siano pronunciate dalle labbra di tutti questi santi giorni. L'amore, speranza e solidarietà in una piccola vibrazione greca del reef

爱,希团结每个人可以这些神圣日子嘴唇发言爱,希团结的一个小希腊
사랑, 희망 연대 단어가 거룩한 모든 사람 입술에서 음성 집시다. 사랑, 희망 연대 암초 작은 그리스어 진동
Love, Hope og Solidaritet la ordene bli lest fra leppene til alle som i disse hellige dager. Love, Hope og Solidaritet i en liten gresk Vibrasjoner av revet
Liefde, hoop en solidariteit laat de woorden gesproken worden van de lippen van iedereen deze heilige dagen. Liefde, hoop en solidariteit in een klein Grieks Trilling van het rif
Любові, надії і солідарності Нехай слова говориться з вуст всі ці святі дні. Любові, надії і солідарності в невеликому грецькому Вібрація риф
Любви, надежды и солидарности Пусть слова говориться из уст все эти святые дни. Любви, надежды и солидарности в небольшом греческом Вибрация риф
ליבע, האָפּע און סאָלידאַריטי לאָזן די ווערטער ווערן גערעדט פון די ליפּס פון
אַלעמען די הייליקע טעג. ליבע, האָפּע און סאָלידאַריטי אין אַ קליין גריכיש
וויבראַטיאָן פון די ריף

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου