Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

Ουάσιγκτον και Τεχεράνη προχώρησαν σε ανταλλαγή κρατουμένων

Ο Ιρανός Μασούντ Σολεϊμανί που απελευθερώθηκε από τις ΗΠΑΟ Ιρανός Μασούντ Σολεϊμανί που απελευθερώθηκε από τις ΗΠΑ
Πηγή: Associated Press
Ένας Κινεζο-αμερικανός, ο οποίος ήταν κρατούμενος στο Ιράν επί τρία χρόνια κατηγορούμενος για κατασκοπεία, αφέθηκε ελεύθερος και ένας κρατούμενος Ιρανός απελευθερώθηκε ως αντάλλαγμα από την Ουάσιγκτον, όπως επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ένας ιρανός αξιωματούχος.
Όπως είπε ο Τραμπ, ο Κινεζο-αμερικανός Σιγιούε Γουάνγκ επιστρέφει στις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ένα Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ιρανός Μασούντ Σολεϊμανί απελευθερώθηκε από τις ΗΠΑ.

ΝΑΤΟικό γεύμα τρόμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεξίωση στο Μπάκιγχαμ και γεύμα στη Ντάουνινγκ ΣτριτΟ Τραμπ διοργάνωσε γεύμα σε 8 ηγέτες των χωρών - μελών της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ. Με αυτό το γεύμα ήθελε να εκφράσει την ευαρέσκειά του στους ηγέτες αυτών των χωρών, που σπαταλούν κονδύλια περισσότερα από το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) των χωρών τους, για πολεμικές - ΝΑΤΟικές δαπάνες. Εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, στο γεύμα συμμετείχαν και ηγέτες από τις χώρες Ιταλία, Εσθονία, Μ. Βρετανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία. Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της πυραμίδας για αγορές πολεμικών υλικών.

Τζον Λένον: Η ζωή τον έκανε μοναδικό, ο θάνατος τον έκανε θρύλο. - 39 χρόνια από την δολοφονία του


Της Π. Μ.

Ηταν σαν σήμερα. Πριν από τριάντα εννιά ακριβώς χρόνια, που ο Τζον Λένον έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του δολοφόνου του, στη γωνία 72ης Οδού και Σέντραλ Παρκ Γουέστ όπου έμεινε στο Μανχάταν.

Τρεις δεκαετίες μετά, εκείνη η μέρα μοιάζει το ίδιο σκοτεινή και ακατανόητη. Ο Λένον "ζει" µέσα από τα τραγούδια του και όχι µόνο. Σε µια εποχή που τα είδωλα έχουν λήξει, ο Λένον µιλάει ακόµη στο κοινό του.

Αν ο Τσάπµαν µε το διεστραµµένο µυαλό του δεν ήταν εκεί, ο Τζον Λένον θα ήταν ίσως ακόμη ανάμεσα μας.
Και ποιος ξέρει…θα φορούσε άραγε ακόµη τα στρογγυλά γυαλιά του;
Θα µιλούσε για την κυκλοφορία των Beatles σε ψηφιακή µορφή;
Θα έδινε τα τραγούδια του για download;
Θα ήταν µαζί µε τη Γιόκο Ονο ή θα είχε αποτραβηχτεί σε κάποιο νησί που δεν θα ξέραµε καν το όνοµά του;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ κ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Εκ μέρους του Δήμου Σκοπέλου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Σκοπέλου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Άγγελος
Ξηντάρης, συμμετείχε στο τριήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο «Μαγνησία 2030 –
Αναπτυξιακές Προοπτικές», που διοργάνωσε στην Αγριά Βόλου, το
Επιμελητήριο Μαγνησίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση
του.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΛΙΒΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ Τέλος στο παραμύθι ότι το ΝΑΤΟ είναι «σωτήρας» των κυριαρχικών δικαιωμάτων


Ο χάρτης με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο, που αποτυπώνει η συμφωνία με τη Λιβύη
Ο χάρτης με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο, που αποτυπώνει η συμφωνία με τη Λιβύη
Ηκλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, η πολιτική εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποτελούν σημαντική βάση για την εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, για την ανάπτυξη της λαϊκής δράσης.
Αυτές τις μέρες η τουρκική κυβέρνηση έκανε δύο μελετημένες κινήσεις.
Πρώτο, κατέθεσε επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και προσδιόρισε την τουρκική υφαλοκρηπίδα σε γεωγραφικές συντεταγμένες που καταπατούν την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, θέτοντας τους δικούς της όρους για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου.
Δεύτερο, σύναψε μνημόνιο κατανόησης με τη Λιβύη για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), διαγράφοντας από το χάρτη την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο, νησιά που συναποτελούν τον ιστό της ενιαίας ελληνικής επικράτειας και εκπληρώνουν ιδιαίτερο ρόλο στον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών. Παράλληλα, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας σε ζητήματα Ασφάλειας και Αμυνας με τη Λιβύη.

Διεύρυνση και ανανέωση στον ΣΥΡΙΖΑ με Τζουμάκα και Αντώναρο


Αφού έδωσε πολιτική στέγη σε ότι πιο φθαρμένο παλαιοκομματικό πασοκογενές στελεχιακό δυναμικό υπήρχε στα αζήτητα, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την διεύρυνση του από τα δεξιά.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου