Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Αφού "τέλειωσε" τα Εξάρχεια, τον πρώτο μήνα της πρωθυπουργίας του, ο Κούλης, τώρα θα "τσακίσει την τρομοκρατία"


Αλλη μια αποκλειστική "βαρυσήμαντη συνέντευξη" του Κυριάκου Μητσοτάκη δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδα του Μαρινάκη.

Ολα όσα διαβάσαμε ήταν αναμενόμενα, με εξαίρεση το ότι για πρώτη φορά άφησε τόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην Χάγη, σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, ένα θέμα όμως που δεν θα μας απασχολήσει σ' αυτή την ανάρτησή μας.

Αφού, λοιπόν ο Κούλης υλοποίησε την δέσμευση του και στον πρώτο μήνα διακυβέρνησής του "τέλειωσε" τα Εξάρχεια, τώρα ήρθε η ώρα «να τσακίσει την τρομοκρατία».
Μην πάει φυσικά το μυαλό σας στην κτηνώδη τρομοκρατία που ασκούν οι μπάτσοι σε άσχετους πολίτες. Αυτοί είναι το κράτος όπως είχε πει και ο πατέρας του.
Αλλοι είναι οι "τρομοκράτες". Ασχετοι "νοικοκυραίοι" που δέχονται "επίσκεψη" στο σπίτι τους ξημερώματα από πάνοπλους αστυνομικούς που τους ξυλοφορτώνουν και τους συλλαμβάνουν, τυχαίοι νεολαίοι που οι μπάτσοι τους ξεβρακώνουν, νέες κοπέλες που υφίστανται κάθε είδους εξευτελισμό από τα "όργανα της τάξης", ανάπηρες γυναίκες που βασανίζονται σε αστυνομικά τμήματα.

Αυτά για τον κ. Μητσοτάκη οφείλονται σε μεμονωμένες συμπεριφορές αστυνομικών που ελέγχονται ήδη. (Και όλοι οι βασανιστές μπάτσοι θα βγούνε πεντακαθαρίδηδες. Αυτό δεν το είπε ο πρωθυπουργός, το λέει η εμπειρία μας).
Αλλωστε "ο κανόνας ήταν να πετάνε μολότοφ στα παιδιά των ΜΑΤ κάθε Παρασκευή", όπως μας είπε ο Κούλης και προφανώς κάποιες φορές αυτά τα "καημένα παιδιά" παραφέρονται.   

Στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο Υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μία οργανωμένη Πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα δεν ασκείται από επιλογή αλλά από ανάγκη και πάντα στο όνομα του κοινού καλού. Δεν χαίρεται κανείς όταν ασκείται βία θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Ούτε πανηγυρίζει. Είχα πει προεκλογικά ότι θα αφήσω την αστυνομία ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι πολίτες το άκουσαν και μας εμπιστεύτηκαν.  

Κυριάκος Μητσοτάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger