Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Αυτά τα στοιχεία για την ΕΣΣΔ τα γνωρίζεται;


Γράφει ο mitsos175

“Παραμένει μια απίστευτα καθυστερημένη χώρα, φτωχή και ημιβάρβαρη, με σύγχρονα μέσα παραγωγής 4 φορές λιγότερα από την Αγγλία, 5 φορές λιγότερα από τη Γερμανία, 10 φορές από την Αμερική!” έγραφε ο Λένιν για τη Ρωσία πριν την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

1917, Ρωσία: Εκατομμύρια νεκροί από πείνα, αρρώστιες και βέβαια από τον πόλεμο, στον όποιο ο Τσάρος αλόγιστα έβαλε τη χώρα.

Η Επανάσταση ξεσπά, τα μέσα παραγωγής περνούν στους εργαζόμενους. Καθιερώνεται Ισότητα. Πλέον ο μισός πληθυσμός, οι μειονότητες, παύουν να διώκονται! Μπαίνουν οι βάσεις για Ειρήνη και Ανάπτυξη.
Αλλά οι καπιταλιστές καραδοκούν. Οι ξένοι αποικιοκράτες, σύμμαχοι του Τσάρου, εισβάλουν στην Ρωσία για να αποκαταστήσουν την “κανονικότητα” δλδ τη συνεχή καταπίεση και απίστευτη εξαθλίωση.

Ο Εμφύλιος δεν αργεί. Καταστρέφει εντελώς την έτσι κι αλλιώς διαλυμένη Ρωσική οικονομία. Οι Μπολσεβίκοι αρχίσουν από το μηδέν. Και κάτω από το μηδέν, αν λάβουμε υπόψη πως στο εξωτερικό όλοι είναι εναντίον τους ενώ στο εσωτερικό οι παλιοί εκμεταλλευτές, παρά τη συντριβή τους, αρχίζουν τα σαμποτάζ.

Οι πλούσιοι είχαν φροντίσει να καταληστέψουν τη Ρωσία μόλις έπεσε ο Τσάρος. Όσοι μπόρεσαν έστειλαν τα Κεφάλαια στο Εξωτερικό, πριν την κοπανήσουν κι οι ίδιοι.

Σε μια κυριολεκτικά χαώδη κατάσταση ο Λένιν κάνει ό,τι μπορεί. Τουλάχιστο οι τιμές των τροφίμων σταματούν να ανεβαίνουν, ενώ αρχίζει να υπάρχει Ανάπτυξη. Εκεί που δεν μαίνεται ακόμα ο πόλεμος.

Το 1928 ο Στάλιν εξαγγέλλει το τέλος της ΝΕΠ και την εφαρμογή των πεντάχρονων πλάνων ανάπτυξης.

13 μόλις χρόνια μετά την Ένδοξη Οκτωβριανή Επανάσταση στην Σοβιετική Ένωση εξαλείφθηκε σχεδόν η ανεργία! Είναι τα έτη που στις ΗΠΑ εκατομμύρια άνεργοι ψοφάν της πείνας και ζητιανεύουν.

Το 1932 η βιομηχανική Παραγωγή φτάνει το 300% του 1917 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση Παγκοσμίως!
Έχουμε πάνω από 14% μέσο όρο αύξηση του ΑΕΠ! Την ίδια στιγμή που σε όλο τον κόσμο υπάρχει ύφεση. Ουάου! Που θα έλεγε και κάποιος πρώην υπουργός.

Ο μισθός των εργατών αυξήθηκε κατά 67% από το 1928 ως το 1932!
Ποιο Κοινωνικό Μέρισμα; Φανταστείτε από τα 600 ευρώ να πάτε στα 1000 μέσα σε μια τετραετία. Καλό ε; Επί Στάλιν έγινε!

Τα αποθέματα των ταμείων πολλαπλασιάστηκαν. Κάθε 4 χρόνια τριπλασιάζονταν! Ντα!
Λεφτά υπάρχουν, όταν δεν τα κλέβουν οι καπιτα-ληστές.

Δούλευαν περισσότερο οι εργαζόμενοι; - Όχι! Νομοθετήθηκε η 7ωρη εργασία στην βιομηχανία καθώς και πλήθος άλλων εργασιακών δικαιωμάτων που ήταν άγνωστα πριν.

Η ΕΣΣΔ γίνεται πλέον μεγάλη δύναμη χάρη στη βιομηχανία της. Ο πληθυσμός και το επίπεδο διαβίωσης αυξάνονται ραγδαία. Παράλληλα στάλθηκαν μηχανήματα στους αγρότες, που ως τότε χρησιμοποιούσαν τα χέρια τους.
Όλες οι τράπεζες εθνικοποιήθηκαν, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δάνεια πριν το 1917!

Ο Σοσιαλισμός εξασφάλισε πρωτοφανή πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, που κατοχυρώθηκαν στο Σύνταγμα της ΕΣΣΔ. Δικαίωμα στην εργασία, την ισότητα, τη μόρφωση, την υγεία - πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό και πολλά άλλα.
Δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση σε μια χώρα που είχε πριν το “ασφαλιστικό Πινοσέτ”, που θέλουν πολλοί φιλελέρες να επαναφέρουν.
Ο δικτάτορας – κάθαρμα Πινοσέτ το 1917 ήταν 2 χρονών αλλά εμπνεύστηκε το “ασφαλιστικό” του από τον Τσάρο“Σύνταξη; Τι είναι σύνταξη”;

Οι Κομμουνιστές ξέρουν και εγγυούνται καλή σύνταξη για όλους. 55 χρόνια για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες. Ή με 15 χρόνια στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Οι εργαζόμενοι ήταν απαλλαγμένοι από την καταβολή εισφορών στα ταμεία των κοινωνικών ασφαλίσεων και καλύπτονταν για όλες τις περιπτώσεις. Καλό πακέτο έτσι; Επί Στάλιν κι αυτό!

Α! Και δεν παίρναμε σπίτια, δίναμε. Όχι σαν τους τοκογλύφους που πετάνε ανθρώπους στο δρόμο. Όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα επί ΣΤΑΛΙΝ.

Προσωπολατρία καλλιεργεί ο καθένας που είναι στην εξουσία. Όμως το Στάλιν είχαν πολλούς λόγους να τον λατρεύουν.

Ειδικά μετά τη Γερμανική Εισβολή που έσωσε τον κόσμο χάρη στη δύναμη της Σοβιετικής Ένωσης. Δύναμη που είχε άμεση σχέση με την οικονομία και την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger