Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Κλιμακώνουν τον αγώνα με μπλόκα σήμερα στη Θεσσαλία

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα με τα τρακτέρ τους σε Καρδίτσα και Λάρισα
Τρακτέρ στην Καρδίτσα
Τρακτέρ στην Καρδίτσα
Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ που έχουν ήδη παραταχθεί στις πλατείες των χωριών σε Καρδίτσα και Λάρισα, οι βιοπαλαιστές αγρότες της Θεσσαλίας ετοιμάζονται να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί και να στήσουν μπλόκα: Οι αγρότες της Καρδίτσας στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στις 12 μ. και οι αγρότες της Λάρισας στον κόμβο Γαλήνης και στα Φάρσαλα στις 11 π.μ.
Παρά τις όποιες δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι αγρότες είναι τέτοια, που κοινή διαπίστωση στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου είναι πως μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δώσει διέξοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ενώ λίγες μέρες τελειώνει η εκκοκκιστική περίοδος και κλείνει η τιμή στο βαμβάκι, οι βαμβακοπαραγωγοί δεν πρόκειται να πληρωθούν τον κόπο τους, την απόδοση και για την εξαιρετική ποιότητα του προϊόντος. Αντίθετα, οι εκκοκκιστές με τις πλάτες της κυβέρνησης ετοιμάζονται για μια ακόμη κλοπή του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών, δίνοντας χαμηλότερες τιμές κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος η συνδεδεμένη ενίσχυση θα είναι 4-5 ευρώ λιγότερη ανά στρέμμα, παίρνοντας δε υπόψη και το υψηλό κόστος παραγωγής, οι βαμβακοπαραγωγοί όχι μόνο δεν θα έχουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους αξιοπρεπώς, αλλά δεν πρόκειται να καλύψουν ούτε τα έξοδά τους. Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση με άλλα προϊόντα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΟΚ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΉΤΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΤΙ ΔΈΧΤΗΚΕ ΑΠΕΙΛΗ


πριν λίγο ο αρχηγός της δημοτικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι δέχτηκε απειλές από άγνωστους
σε λίγο περισσότερα 

Ο αντικομμουνιστής «γέρος της δημοκρατίας» και της παλινόρθωσης - Η συγκλονιστική διαδήλωση και το μακελειό στις 4 Δεκέμβρη 1944


Στις 4 του Δεκέμβρη του 1944 το ΕΑΜ, εκτός από τη γενική απεργία -άγγιξε το 100% καθώς κανένα εργοστάσιο δεν κινήθηκε και κανένα μαγαζί δεν άνοιξε-, οργάνωσε νέα διαδήλωση. 

Η συμμετοχή του λαού της Αθήνας και του Πειραιά ήταν τεράστια -το πλήθος ξεπέρασε τις 600.000-σε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα πένθους και μαχητικότητας, συνοδεύοντας τους νεκρούς της προηγούμενης μέρας στο A' Νεκροταφείο όπου έγινε η κηδεία τους.

LIVE ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥΣήμερα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 μμ, θα πραγματοποιηθεί η 18η Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Κτίριο Ξενία).

Κανονικά το «Εξπρές Σκιάθος », δεμένο το «δελφίνι»ΕΡΑΤΩ σήμερα λόγω καιρού

Κανονικά θα γίνει , όπως ενημέρωσε το λιμεναρχείο Βόλου, το δρομολόγιο του «Εξπρές Σκιάθος», ενώ δεν θα γίνει το δρομολόγιο του «ιπτάμενου δελφινιού».
Στο μεταξύ, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου