Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

Το ΓΕΛ Σκοπέλου κατά της σχολικής βίας

Την Τρίτη 4.12.2018 το ΓΕΛ Σκοπέλου, προς το τέλος του ημερήσιου  
διδακτικού προγράμματος, παρακολούθησε ομιλία της κ. Κουτούμπα  
Άννας-Μαρίας, Ψυχολόγου του ΕΠΑΛ Σκοπέλου, ΜSc στην Ειδική Αγωγή, με  
θέμα την βία μεταξύ εφήβων και τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Τα θέματα  
που αναπτύχθηκαν από την ομιλήτρια σε μορφή παρουσίασης ήταν εξόχως  
ενδιαφέροντα για την πρόληψη της εφηβικής βίας εντός και εκτός  
σχολείου, σωματικής, συναισθηματικής και ηλεκτρονικής, για την  
κατανόηση του ψυχολογικού προφίλ του θύματος και του θύτη, καθώς και  
για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αν παρουσιαστεί.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός ρεμάτων στη Σκόπελο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, έργα καθαρισμού ρεμάτων της νήσου Σκοπέλου, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, θωρακίζοντας με αυτό τον τρόπο περιοχές του νησιού από πλημμυρικά φαινόμενα.
Οι εργασίες αφορούσαν στην απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης που δυσχέραιναν την παροχευτική ικανότητα των ρεμάτων. Ο προσδιορισμός των θέσεων επέμβασης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Σκοπέλου και έπειτα από αξιολόγηση της επικινδυνότητας της κάθε θέσης.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στα εξής υδατορέματα:

Φρεγάτες ... με ουρά

«Εδώ οι καλές φρεγάτες» είναι ο τίτλος του «σίριαλ» που εξελίσσεται ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και βέβαια τις ΗΠΑ, προδίδοντας τη γεωπολιτική διάσταση των ανταγωνισμών πίσω από τα παζάρια για τους εξοπλισμούς. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα παζαρεύει με τη Γαλλία την αγορά φρεγατών, αλλά επειδή ρευστό δεν υπάρχει, το αντίτιμο προβλέπεται να καταβληθεί από την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που είχαν τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα. Η Γερμανία όμως αντιδρά σε μια τέτοια προοπτική, με το επιχείρημα ότι τα κέρδη που είχε και η ίδια από τα ελληνικά ομόλογα θα «αναδιανεμηθούν» προς όφελος της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας. Ετσι, η Γερμανία προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη συμφωνία και ταυτόχρονα παζαρεύει ανάλογα ανταλλάγματα για τα δικά της μονοπώλια. «Σφήνα» σ' αυτήν τη γαλλογερμανική κόντρα μπαίνουν οι ΗΠΑ, που διεκδικούν να αναλάβουν αυτές τον εξοπλισμό που ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με νέες φρεγάτες, με την προϋπόθεση όμως ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα καταλήξουν σε αμερικανικά χέρια, με αντάλλαγμα να κατασκευαστεί εκεί ένα μέρος της παραγγελίας και να μειωθεί το κόστος για την Ελλάδα. Αυτονόητα, η εξαγορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (και Ελευσίνας) από αμερικανικά μονοπώλια γίνεται σε βάρος των κινεζικών κεφαλαίων που έχουν ήδη επενδυθεί στον ΟΛΠ ΑΕ και συναντούν δυσκολίες να δραστηριοποιηθούν και στη Ναυπηγοεπισκευή. Το ζήτημα επομένως των εξοπλισμών έχει μεγάλο βάθος και αντανακλά ισχυρούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη διάσταση αν αναλογιστεί κανείς ότι οι νέες φρεγάτες θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της αμερικανοΝΑΤΟικής ισχύος στη Μεσόγειο, απέναντι κυρίως στη Ρωσία...

Τακίμια


Ως βασικό πεδίο «αντιπαράθεσης» ανάμεσα σε «προοδευτικές» και «συντηρητικές» δυνάμεις παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την «υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους», που ...αλώνεται από τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, με πολιτικές που εμπορευματοποιούν την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση και υπονομεύουν την «προστασία της εργασίας», σύμφωνα με την κυριακάτικη «Αυγή». Γι' αυτό, μπροστά στις ευρωεκλογές, το διακύβευμα που αναδεικνύουν είναι να συνασπιστούν οι «αριστερές», σοσιαλδημοκρατικές και πράσινες δυνάμεις, προκειμένου να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός, να ανακοπεί η άνοδος της ακροδεξιάς και να ανακτήσει η ΕΕ τα «κοινωνικά» χαρακτηριστικά της. Είναι πράγματι να γελάει κανείς ακούγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται την Υγεία, την Παιδεία ή την Ασφάλιση από τα σαγόνια του ...άπληστου κεφαλαίου, όταν με την πολιτική του οξύνει τους

Το κοντέρ


Το παραμύθι των «100 πρώτων ημερών», που τάχα δίνουν το «προοδευτικό» στίγμα της κυβέρνησης, ξαναθυμήθηκαν τα στελέχη της, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει μάλιστα ότι μόλις τώρα διανύουν τις μέρες αυτές (!), καθώς «απαλλαγμένοι» τάχα από τις μνημονιακές «δεσμεύσεις» μπορούν να ξεδιπλώσουν το «πραγματικό» τους πρόγραμμα και την ...ταξική μεροληψία τους υπέρ του λαού.
Ποιο είναι αυτό το «πραγματικό» πρόγραμμα, το γνωρίζει πια πολύ καλά ο λαός - είναι η με κάθε τρόπο στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρήσεων. Και αυτό είναι γραμμένο στους πάνω από 1.000 μνημονιακούς νόμους (του τρίτου μνημονίου και των προηγούμενων), που παραμένουν και ενισχύονται παραπέρα.
Είναι επίσης γραμμένο στις συμφωνίες της κυβέρνησης για τα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060, για το παραπέρα τσεκούρι στο αφορολόγητο και σε κοινωνικές δαπάνες, για τη «μεταμνημονιακή εποπτεία», για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων και το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Η σωτηρία της ψυχής με ταχυπληρωμή» - Από τον Μουλατσιώτη στο Ιδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου


Κοίτα πόσο πρωτοπόρος ήταν ο Αννας Βίσυς, κατά κόσμο ηγούμενος Μουλατσιώτης, -αλήθεια που έχει χαθεί αυτή η ψυχή;- που και οι "άγιοι πατέρας" της επικρατούσας θρησκείας ακολουθούν κατά βήμα τα τροπάρια του!

Πιθανόν να θυμάστε το μπακιροκοφτείο που είχε ανοίξει και έφερε τον τίτλο: «Η σωτηρία της ψυχής με ταχυπληρωμή». Εγγυημένη η επιτυχία του μαγαζιού του αφού το θρησκόληπτο ποίμνιο είναι μεγάλο οπότε και η  πελατεία του καλογεροσκούμπρια εξασφαλισμένη.
Οσο για την μέθοδο που χρησιμοποιεί είναι απλή και σύγχρονη. Συμπληρώνεις ένα ταχυδρομικό δελτάριο που σου στέλνει το μοναστήρι, πληρώνεις με την μέθοδο της ταχυπληρωμής και εξασφαλίζεις διαμεσολάβηση άλφα-άλφα για την σωτηρία της ψυχής σου, ενώ συγχωρούνται και οι αμαρτίες των πεθαμένων σου.

Γ. Ψαριανός: Πιο εμετικός πεθαίνεις


Του Γ.Γ.

Τώρα τι να πρωτοσχολιάσεις  από τα γραφόμενα αυτού του άθλιου υποκειμένου, τουΓρηγόρη Ψαριανού.
 Αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε καθόλου μαζί του, το κάνουμε γιατί σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης φυλλάδας, αντί να καταντήσει ένα πολιτικό απόβλητο όπως του αξίζει, υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει να απολαμβάνει την παχυλή βουλευτική αργομισθία του.
Αν ισχύει το δημοσίευμα που αναφέραμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη τύπου που πρόκειται να δώσει θα ανακοινώσει την "διεύρυνση" του κόμματος του τοποθετώντας στις εκλογικές λίστες, εκτός των άλλων και τον Γ. Ψαριανό.

4 Δεκέμβρη 1944: "ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"


Για τι τι συνέβη στις 3 Δεκέμβρη του 1944 γράψαμε εδώ.

Στις 4 του Δεκέμβρη η Κ.Ε του ΕΑΜ κηρύσσει απεργία. Τα πάντα ερημώνουν στην Αθήνα. 

Σε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα πένθους και μαχητικότητας, ο λαός κήδεψε τους νεκρούς του, που είχαν δολοφονήσει οι χωροφύλακες του Εβερτ. (Εχει μείνει ιστορική η φωτογραφία με το πανό που κρατούσαν μαυροφορεμένες κοπέλες στην κεφαλή της πένθιμης πομπής και το οποίο έγραφε: «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα. ΕΑΜ»).

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου