Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

24/12/1989: Ακρως εντυπωσιακή ενέργεια της Ε.Ο 17 Ν. με απαλλοτρίωση οπλισμού από το στρατόπεδο στο Συκούριο


Μια άκρως εντυπωσιακή ενέργεια πραγματοποίησε σαν σήμερα, 24 Δεκέμβρη το 1989 η Ε.Ο 17 Νοέμβρη.
Μέλη της οργάνωσης σε μια σχεδιασμένη και απόλυτα επιτυχημένη δράση εισβάλλουν στο στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας και "απαλλοτριώνουν" μεγάλο μέρος οπλισμού ανάμεσα σ' αυτό και αντιαρματικές ρουκέτες.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στους κρατικούς μηχανισμούς πρωτοφανής με δημοσιεύματα της εποχής να κάνουν λόγο ότι "οι τρομοκράτες είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για την ακριβή θέση των πυρομαχικών και τη δυνατότητα για ασφαλή διέλευση μέσα στο πιο νευραλγικό σημείο του στρατοπέδου".

Η ευθύνη αναλαμβάνεται από την 17 Ν στην προκήρυξη της με την οποία αναφέρεται και στην κλοπή των μπαζούκας από το Πολεμικό Μουσείο, η οποία δημοσιεύεται στις 4/2/1990.

«Κομάντος της 17Ν επιτέθηκε σε αποθήκες στρατοπέδου στην περιοχή της Λάρισας δίπλα στο χωριό Συκούριο τη νύχτα της 24 προς 25 Δεκεμβρίου 1989. Οι αποθήκες φυλάγονταν από στρατιώτες και άνδρες της εθνοφυλακής, αλλά δεν αντιλήφθηκαν τίποτε. Συνολικά αφαιρέθηκε μεγάλη ποσότητα από ρουκέτες των 2,36 και 3,5 ιντσών, σφαίρες διαμετρήματος 0,45, 0,38, 0,30, 7,62, χειροβομβίδες, ηλεκτρικούς και μηχανικούς πυροκροτητές και άλλο χρήσιμο υλικό», τονίζεται εκεί.

Μέρος του οπλισμού που απαλλοτρίωσε η 17 Ν, από στο στρατόπεδο του Συκούριου απεικονίζεται και στην εμβληματική φώτο της οργάνωσης με τις φωτογραφίες του Καρλ Μαρξ, του Τσε Γκεβάρα και του Αρη Βελουχιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger