Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Συμμετοχή της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στην σημερινή Ημερίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με θέμα «Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι – Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Με την συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνιμων στελεχών και επιστημόνων της Διοικητικής Επιστήμης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Ημερίδα για το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας και τις ανάγκες μεταρρύθμισης του Προγράμματος «Κλεισθένης Ι».
Από την πλευρά της η Υφυπουργός, κ. Μ. Χρυσοβελώνη τόνισε την χρονική συγκυρία της Ημερίδας, λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον προσεχή Μάιο και την σημασία τους στο τοπίο που θα διαμορφώσουν σ ό,τι αφορά τους τομείς ευθύνης της δηλαδή την ισότητα των φύλων και τα Δημοτολόγια και τα Ληξιαρχεία της χώρας.

Αναφορικά με το πρώτο, τόνισε την πρόσφατη Συμφωνία Συνεργασίας με την ΚΕΔΕ και την επικείμενη με την ΕΝΠΕ, δεδομένου ότι από τις ερχόμενες εκλογές για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν νέες πολιτικές στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας στην κατεύθυνση εδραίωσης της Ισότητας.
Σχετικά με το δεύτερο, επίκειται ο εκσυγχρονισμός τους στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής σύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε την πολιτική στήριξη των ΑΝΕΛ στη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», ως παράδειγμα σύνθεσης και συναίνεσης, κάτι που θα χρειαστεί και πάλι στη βελτίωσή του στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, για να καταλήξει με την πρόσκληση «να βάλουν υποψηφιότητα πολλές περισσότερες γυναίκες αυτή τη φορά και στους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger