Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Υπογραφή Συμφωνίας Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη με Ένωση Περιφερειών Ελλάδας



Στο 6ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών στα Ιωάννινα μετείχε σήμερα η Υφυπουργός  Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, καλεσμένη του Προέδρου της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού, όπου παρουσίασε το Νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας το οποίο κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή. 


Με την ευκαιρία, οι δύο εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέγραψαν Σύμφωνο  για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργάζονται η ΓΓΙΦ και το ΚΕΘΙ, με τις Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας μετά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο Σύμφωνο Συνεργασίας είχε υπογράψει η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλη, στο πρόσφατο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Ιωάννινα, η  Υφυπουργοός, κ. Μ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε: 

- με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, 
- επισκέφτηκε τη Δομή του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας στα Ιωάννινα,
- είχε σύσκεψη με εκπροσώπους της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ιωαννίνων με επικεφαλής την κ. Αρ. Τασούλα, εργαζόμενες εκπροσώπους από την δημοτική δομή - ξενώνα κακοποιημένων γυναικών Δήμου Ιωαννίνων, καθώς και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Ηπείρου με επικεφαλής την κ. Γ. Μητροκώστα.


Link από την ομιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ : https://www.youtube.com/watch?v=rwGqL_5O6fc&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger