Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Η ΠΟΕΔΗΝ «ακτινογραφεί» τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία

Διαπιστώνει «απόλυτη εγκατάλειψη», ακόμα και σε περιοχές-χειμερινά τουριστικά θέρετρα με μεγάλη επισκεψιμότητα κατά την εορταστική περίοδο.
Σύμφωνα με την έρευνα η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία της Μαγνησίας είναι η εξής:
• Κ.Υ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ: Μικροβιολογικό δεν έχει. Μία παιδίατρος, που δεν φθάνει. Η δεύτερη θέση παιδιάτρου καλύφθηκε μέσα στο 2016, τώρα η δεύτερη παιδίατρος βρίσκεται με μετακίνηση στο ΓΝ Βόλου. Πληρώματα ασθενοφόρων λειψά, ένας μόνιμος, ένας επικουρικός και δύο συμβασιούχοι ΟΑΕΔ. Δεν καλύπτονται οι βάρδιες. Κανένας συντηρητής. Χωρίς διοικητικό υπάλληλο από το 2012. Ένας διοικητικός υπάλληλος με πρόγραμμα ΟΑΕΔ.
• Κ.Υ. ΖΑΓΟΡΑΣ: Μικροβιολογικό δεν έχει. Δεν έχει παιδίατρο. Πληρώματα ασθενοφόρων λειψά. Δεν καλύπτονται οι βάρδιες. Κανένας συντηρητής. Δεν έχει διοικητικό υπάλληλο.
• Κ.Υ. ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ: Μικροβιολογικό δεν έχει. Δεν έχει παιδίατρο. Έχει οδοντίατρο δύο φορές την εβδομάδα με μετακίνηση. Πληρώματα ασθενοφόρου λειψά. Δεν καλύπτονται οι βάρδιες. Έγινε δωρεά ενός καινούριου ασθενοφόρου από επιχείρηση της περιοχής. Ένας συντηρητής.
• Κ.Υ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Γίνονται μόνο βιοχημικά. Δεν έχει παιδίατρο. Πληρώματα ασθενοφόρων λειψά. Δεν καλύπτονται οι βάρδιες. Το ασθενοφόρο είναι δωρεά ενός εργοστασίου της περιοχής. Ένας συντηρητής.
• Κ.Υ. ΣΚΙΑΘΟΥ: Γίνονται μόνο βιοχημικά. Ελλείψεις προσωπικού. Ακτινολογικό δεν λειτουργεί. Πληρώματα ασθενοφόρου λειψά, πολλές βάρδιες ακάλυπτες. Κανένας συντηρητής.
• Κ.Υ. ΣΚΟΠΕΛΟΥ: Μικροβιολογικό δεν λειτουργεί. Δεν έχει παιδίατρο. Υπηρετεί μόνο ένας γενικός ιατρός και τέσσερις αγροτικοί. Από τις πέντε οργανικές θέσεις γενικών ιατρών και παθολόγων είναι καλυμμένη μόνο η μία, αυτή του διευθυντή. Δεν υπάρχει Ακτινολογικό, λόγω μετακίνησης του υπαλλήλου. Μετακινείται από Αλόννησο η συμβασιούχος. Πληρώματα ασθενοφόρων λειψά, δεν καλύπτονται οι βάρδιες. Κανένας συντηρητής. Δεν έχει διοικητικό υπάλληλο.
• Κ.Υ. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ: Δεν έχει παιδίατρο. Κενές θέσεις γενικού ιατρού, παιδιάτρου και οδοντιάτρου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας αγροτικός ιατρός και ένας οπλίτης. Μετακίνηση από άλλα Κ.Υ. ιατρού γενικής Ιατρικής.
Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία όλων των Κ.Υ. της Περιφέρειας Ν. Μαγνησίας είναι καλυμμένα με αγροτικούς ιατρούς ή γενικούς ιατρούς Επιμελητές Β’ και χαρακτηρίζει μεγάλο πρόβλημα η μη ανανέωση των συμβάσεων στους ιατρούς από 1/1/2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου