Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

Επιμελητήριο Μαγνησίας & A&K Risk Management Consulting, έμπρακτα δίπλα στους επαγγελματίες της πόλης μας.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η ΕΑΕΜ, στα πλαίσια των καταστατικών τους σκοπών και με κύριο γνώμονα την παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στα μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  συνυπέγραψε σύμβαση συνεργασίας υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης των μελών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας,  με την Βολιώτικη Εταιρεία A&K Risk Management Consulting και τον Γενικό Διευθυντή  της κ. Άγγελο Αγραφιώτη.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία


Σε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«
Το ΚΚΕ απευθύνει σε όλους τους ανθρώπους με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις, καθώς και στις οικογένειές τους αγωνιστικό κάλεσμα συστράτευσης για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Να απορρίψουν τα χρεοκοπημένα επιχειρήματα ότι οι πρόσθετες ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους μπορούν να ικανοποιηθούν με την αναθέρμανση της "ανάπτυξης", δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε αυτήν την ανάπτυξη οι λαϊκές κοινωνικές ανάγκες, οι ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία αποτελούν ανεπίτρεπτο "κόστος" για το κεφάλαιο. Σημαίνει μονιμοποίηση και επέκταση των κρατικών περικοπών για την ανάπτυξη, στελέχωση και τον εξοπλισμό των απαραίτητων δημόσιων μονάδων για τη στήριξη των αναγκών τους, περικοπή των συντάξεων και των αναπηρικών επιδομάτων.

«Πάρε κόσμε» στο κεφάλαιο, «μέρισμα» κοροϊδίας στο λαό

Οι αμφίβολες εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών ισχύουν μόνο για το 2019, ενώ η μόνιμη μείωση της φορολογίας στο κεφάλαιο προνομοθετείται και για το 2022!
Ο προϋπολογισμός του 2019 διατηρεί την υποχρηματοδότηση της Υγείας, αναγκάζοντας τον λαό να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη
Ο προϋπολογισμός του 2019 διατηρεί την υποχρηματοδότηση της Υγείας, αναγκάζοντας τον λαό να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη
Στο αστρονομικό ύψος των 9,5 δισ. ευρώ, με αντίστοιχες «εξοικονομήσεις» σε ετήσια βάση, φτάνουν οι περικοπές των κρατικών κονδυλίων που ξεδίπλωσε η σημερινή κυβέρνηση για την περίοδο μέχρι και το 2017, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), τα οποία επικυρώθηκαν νωρίτερα φέτος, χωρίς «αστερίσκους» από τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ (Γιούροστατ).
Βέβαια, στα ποσά αυτά θα προστεθούν τόσο τα αντιλαϊκά μέτρα του 2018, όσο και αυτά που έρχονται για το 2019, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, στη ρότα της υπεραπόδοσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Πρόκειται για κονδύλια που αφορούν στην κάλυψη ακόμη και στοιχειωδών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, όπως αυτά καταγράφονται σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης, όπου συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες των ασφαλιστικών και των άλλων φορέων της κρατικής διοίκησης. Βέβαια, τα εν λόγω στοιχεία ενσωματώνουν και τα λεγόμενα «κοινωνικά μερίσματα» των προηγούμενων ετών, που δεν αλλοιώνουν όμως ούτε στο ελάχιστο το εύρος της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για κάθε χρήση


Να φυλάσσονται τα σχολεία από την αστυνομία, για να μην παρεισφρέουν σε αυτά «εξωσχολικοί», ζήτησε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, με αφορμή τα ακροδεξιά καλέσματα σε καταλήψεις για το λεγόμενο Μακεδονικό. Αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έλεγε τις προάλλες ότι πρέπει να τελειώνουμε με τις «μαύρες» και τις «κόκκινες» καταλήψεις στα σχολεία. Ενώ η «Αυγή» της Παρασκευής εγκαλεί τη ΝΔ ότι υποκύπτει στην ακροδεξιά της πτέρυγα και αρνείται «την καθαρή καταδίκη των φασιστοειδών». Είναι φανερό από τις εξελίξεις ότι η κίνηση φασιστικών και άλλων ομάδων να καλέσουν σε καταλήψεις σχολείων για τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», αλείφει «βούτυρο στο ψωμί» πολλών και διαφορετικών επιδιώξεων και σχεδίων, σε βάρος του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος: Η κυβέρνηση βρίσκει πάτημα να αναπαραγάγει την κάλπικη διαχωριστική γραμμή «πρόοδος - συντήρηση» με τη ΝΔ, ενώ και οι δύο στηρίζουν τον πυρήνα της στρατηγικής του κεφαλαίου και τον ευρωΝΑΤΟικό σχεδιασμό στην περιοχή. Διάφοροι άλλοι «φιλελεύθεροι» βρήκαν την ευκαιρία να αναμασήσουν τη δηλητηριώδη θεωρία των «δύο άκρων», που στη βάση της έχει την εξομοίωση του φασισμού με το σοσιαλισμό, γι' αυτό και στρέφεται ενάντια στους ριζοσπαστικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού. Για κερασάκι στην τούρτα, κάποιοι «προοδευτικοί» τύπου Μπουτάρη πάνε να νομιμοποιήσουν την παρουσία της αστυνομίας στα σχολεία, δηλαδή την αστυνομοκρατία και την καταστολή, που δεν στοχεύει βέβαια τα διάφορα φασιστοειδή, αλλά τους αγώνες των μαθητών, συνολικά της νεολαίας. Με άλλα λόγια, οι φασίστες αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά σε «πολυεργαλείο» για το αστικό σύστημα, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες...

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ


Θέλω να σας πω την ιστορία από αυτή τη φωτογραφία προχθές Έκανα τη βόλτα μου προς το

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ Super League live streaming

Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος Super League live streaming

ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ – Πανιώνιος Super League live streaming

1η Δεκέμβρη 1944: Ο στυγνός αποικιοκράτης Σκόμπυ προαναγγέλλει το μακέλεμα του Αθηναϊκού λαού


Του Γ. Γ. 

Την 1η Δεκέμβρη 1944 ο στρατηγός Σκόμπυ, χωρίς να έχει καν ενημερώσει τους ντόπιους υποτελείς του κυβερνήτες εδώ, έστειλε τα βρετανικά αεροπλάνα να πλημμυρίσουν την Ελλάδα με προκηρύξεις. Εκεί με ύφος στυγνού αποικιοκράτη καθόριζε ημερομηνία αποστράτευσης των αντάρτικων ομάδων τη 10η Δεκέμβρη και απειλούσε το λαό ότι αν δεν εφαρμοστεί η διαταγή του «θα κλονιστεί η σταθερότητα του εθνικού νομίσματος» και θα «πεινάσει». 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου