Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Έλλειψη αιματολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Επισημαίνει με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ.
Χρήστος Μπουκώρος
Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την πλήρωση οργανικής θέσης αιματολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, έπειτα από σχετικό αίτημα που έλαβε από το Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.
Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας προς τον αρμόδιο υπουργό, "στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου παρακολουθούνται συστηματικά εκατόν εξήντα νοσούντες από Μεσογειακή Αναιμία, εκ των οποίων οι ογδόντα μεταγγίζονται. Η περίθαλψη των πασχόντων κατά τη διάρκεια της μετάγγισης αίματος είναι ιδιαιτέρως απαιτητική και χρήζει συνεχούς παρακολούθησης από αιματολόγο, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΓΥΦΤΟΡΕΜΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Πρόσκληση 1ης συνεδρίασης Δ.Σ. 2018

Γιατί είναι απαραίτητο το τσεκάπ των ούρων

Οι εξετάσεις των ούρων μπορούν να αποκαλύψουν την ύπαρξη πολλών και διαφορετικών ασθενειών, καθώς και να συμβάλλουν στην παρακολούθηση της εξέλιξής τους.
Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι η μέτρηση διαφόρων μορίων τα οποία απομακρύνονται από τον οργανισμό με την ούρηση. Ανάμεσα στα μόρια αυτά συμπεριλαμβάνονται επιβλαβή ή άχρηστα υποπροϊόντα του μεταβολισμού (π.χ. των τροφίμων και των φαρμάκων), ουσίες που παράγονται όταν κάποιος πάσχει από νοσήματα του ουροποιητικού συστήματος ή μεταβολικές παθήσεις, αλλά και κυτταρικό υλικό (κύτταρα ή θραύσματα κυττάρων).
«Ακόμα και το χρώμα, η μυρωδιά και η ποσότητα των ούρων είναι ενδεικτικά για το αν συμβαίνει κάτι στον οργανισμό», λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Δρ. Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ. «Αν, για παράδειγμα, κάποιος έχει πολύ σκούρα ούρα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν καταναλώνει αρκετά υγρά ή ότι οι νεφροί του δεν λειτουργούν φυσιολογικά. Τα θολά ούρα μπορεί να είναι ένδειξη ουρολοίμωξης, ενώ όταν τα ούρα αποκτούν κοκκινωπή χροιά μπορεί να ευθύνεται κάτι που έφαγε το άτομο ή να υπάρχει απώλεια αίματος για κάποια αιτία».

Panathinaikos- Lavrio Live streaming Παναθηναϊκός – Λαύριο

Όταν ο "πατριώτης" Φράγκος του συλλαλητηρίου καλούσε το 2015 να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, υπέρ των δανειστών


Πύρινος λένε πολλοί ο λόγος του στρατηγού Φράγκου Φράγκου στο σημερινό συλλαλητήριο για την οικειοποίηση της ιδιοκτησίας του όρου Μακεδονία. Πατριώτης, αγνός λένε πολλοί.

Ακροδεξιός, βολεμένoς από το σύστημα λέμε εμείς, και θυμίζουμε.

Καρδιακή ανεπάρκεια: Αν τρώτε 6 γραμμάρια από ΑΥΤΟ τότε έχετε διπλάσιο κίνδυνο!

καρδιακή ανεπάρκειαΟ κίνδυνος καρδιακής ανακοπής διπλασιάζεται με την κατανάλωση υπερβολικού αλατιού, σύμφωνα με ανησυχητική νέα έρευνα.

Η καρδιακή ανεπάρκεια εμφανίζεται όταν η καρδιά δεν είναι σε θέση να αντλεί σωστά το αίμα σε όλο το σώμα. Η καρδιακή προσβολή (έμφραγμα), η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση),  καρδιομυοπάθεια και οι ασθένειες του καρδιακού μυός (π.χ. μυοκαρδίτιδα), είναι οι πιο κοινές αιτίες.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσπνοια μετά από δραστηριότητα, ή ακόμα και ανάπαυση, αίσθημα κόπωσης τις περισσότερες ώρες της ημέρας και πρήξιμο των αστραγάλων και των πελμάτων.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου