Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΗΡΥΞΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΝΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.



Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν και ο λαός στα τάρταρα, κάθε αποσπασματική διεκδίκηση είναι σεβαστή, όμως οδηγεί όπως και αποδείχτηκε με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται με το επερχόμενο συλλαλητήριο της Αθήνας σε κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο, αφού επιμελώς προάγεται ο εθνικός διχασμός που οδηγεί στον κατακερματισμό της κοινωνίας και το αδιέξοδο.
Το γιατί, αποτυπώνεται ξεκάθαρα από το σύνολο των αντιδράσεων, μέσα από δηλώσεις και αντιπαραθέσεις που πλέον παίρνουν διαστάσεις εμφυλίου.
Η χώρα αυτό που σήμερα χρειάζεται χωρίς να υποτιμάται να απαξιώνεται και να ακυρώνεται καμμία προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνίας, είναι κάτι πολύ βαθύτερο, μαζικότερο, πιο ευρύ και ενωτικό, η απαίτηση για οριστικό τέλος στα μνημονιακά δεσμά το ξεπούλημα και την μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας και αποθήκη ψυχών της Μεσογείου.
Ενας παλλαικός ξεσηκωμός ενάντια σε όλα αυτά που μας γονατίζουν και μας υποτάσσουν, ενάντια στις βάρβαρες, αντιλαικές, καταστροφικές και κοινωνιοκτόνες πολιτικές των μνημονίων υποταγής, ενάντια στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της λεηλασίας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου, ενάντια στα σχέδια των δανειστών και των τραπεζιτών για οριστική διαγραφή της χώρας και του λαού από τον παγκόσμιο γεωγραφικό άτλα, ενάντια σε όλους και σε όλα που μας στερούν το παρών και μας διαγράφουν το μέλλον.
Ενα πλατύ λαικό, πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο Αντίστασης και Ανατροπής που θα έρθει να ενώσει και όχι να διχάσει, που θα δρομολογήσει εξελίξεις για ένα καλύτερο αύριο και δεν θα παγιώσει το χθες.
Ενα μέτωπο αντίστασης, νίκης και Ανατροπής.
Ισως η συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, να αποτελεί μπούσουλα και να γίνει παράδειγμα σε ''όλα τα φάσματα διοργανωτών'' από όλους τους πολιτικούς χώρους, για το πως αντί να επιδιδόμαστε σε αλληλοκατηγορίες, κυνήγι μαγισσών και δράκων και να γίνεται προσπάθεια ανάδειξης νέων πολιτικών χώρων και εθνοσωτήρων, θα αξιοποιηθεί η δυναμική της παρουσίας, της αγωνίας και της προσδοκίας των πολιτών για οριστική αποτίναξη των δεσμών που μας έχουν επιβάλει.
Θα πρέπει να γίνει καταννοητό ότι με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και κολλήματα και μεθόδους του χθες, δεν χτίζεις το αύριο και πως οι μέχρι τώρα ''σπασμωδικές και άτολμες αντιδράσεις'' είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος εξουσίας που τρίβει τα χέρια του βλέποντας την αποσύνθεση, την αποδιοργάνωση και τον κατακερματισμό τόσο της κοινωνίας όσο και των δημοκρατικών προοδευτικών ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων που δεν βρίσκουν ''χώρο σύγκλισης'' και μοιραία δεν μπορούν να αποκτήσουν δυναμική, να εμπνεύσουν και να προσελκύσουν αυτό το κομμάτι του λαού που ψάχνει εναγωνίως να εναποθέτησει τις ελπίδες του για το αύριο.
Σε κάθε άλλη περίπτωση μέλλον δεν υπάρχει, αφού σαν μαλλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια.
Η ανεπάρκεια και ο τυχοδιωκτισμός σε όλα τα επίπεδα και φάσματα βλάπτει σοβαρά το μέλλον της χώρας και του λαού μας και οδηγεί νομοτελειακά σε επικίνδυνες ατραπούς και βαθειά αδιέξοδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger