Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

ΣΟΥΠΕΡ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠωλείταιΠωλείται μονοκατοικία κατοικήσιμη στην Νέα Ιώνια γωνιακή 85 τ.μ. σε οικόπεδο 115τ.μ. χαμηλή τιμή μικρή προκαταβολή και πολλές δόσεις Τηλ. Επ. 6986272782

Κύμη – ΑΕΚ Basket League

ΑΕΛ – ΑΕΚ AEL Larissa - AEK Athens Live streaming

Παναθηναϊκός – Κέρκυρα Panathinaikos - Kerkyra Live streaming


Μήπως «σύγχρονα κράτη» θεωρεί ο Τσίπρας χώρες με θεοκρατικά καθεστώτα σαν το Ιράν και την Σαουδική Αραβία;


«Εχουμε ένα όραμα. Να γίνει η Ελλάδα ένα σύγχρονο κράτους δικαίου»

Αλέξης Τσίπρας

Μάλιστα. Για να δούμε πώς εννοεί ο πρωθυπουργός την λειτουργία ενός «συγχρόνου κράτος», κάνοντας αναφορά στην συνάντηση που είχε χτες με τον Αρχιεπίσκοπο.
Η είδηση μας λέει ότι ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο  και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 

Και ρωτάμε: Υπάρχει ηγέτης "σύγχρονου κράτους",  που θα θεωρούσε προτεραιότητα να ενημερώσει τον επικεφαλής της επικρατούσας θρησκείας για ένα σοβαρό ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο ίδιος θα  έβλεπε σαν πολυτέλεια να γνωστοποιήσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης τις εξελίξεις γι' αυτό το θέμα;  

«Στο καφενείον η Ελλάς, ο σαλτιμπάγκος πουλά τα νούμερα φθηνά... »


«Η χώρα μας είναι ένα ανοιχτό πεδίο ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας (...) Η ελληνική επικράτεια είναι η πύλη σε μια μεγάλη περιοχή, εντός της οποίας βρίσκονται οι αναπτυσσόμενες αγορές των χωρών της Βαλκανικής, της Μαύρης Θάλασσας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η οποιαδήποτε επένδυση πραγματοποιείται στην Ελλάδα, έχει έναν πολλαπλασιαστή απόδοσης που της προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική».
Τα παραπάνω έγραφε πρόσφατα, σε άρθρο του στην αμερικανική ιστοσελίδα «Defensenews.com», ο αν. υπουργός Αμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας.
Βλέπετε. Το κράτος έχει συνέχεια, οι κυβερνήσεις τις αστικής τάξης έχουν συνέχεια και η προσαρμογή στις στοχεύσεις πρέπει να επικαιροποιούνται, να εναρμονίζονται με τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών, όπου Γης.
Δεν διστάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πράξη υπηρετεί τα σχέδια του πολέμου, αφού υιοθετεί την πιο βρώμικη άποψη των οικονομικών συμφερόντων, ότι «...ένας πόλεμος έχει και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά».
Και συνεχίζει κυνικά ακάθεκτος ο κ. Βίτσας: «Ειδικά στο χώρο των αμυντικών επενδύσεων, απώτερος στόχος μας είναι η Ελλάδα ν' αποτελέσει, σε επίπεδο βιομηχανίας, κέντρο υποστήριξης των οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ και των άλλων συμμάχων μας, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (...) Εχουμε μπροστά μας την Ελλάδα μετά την κρίση. Την Ελλάδα με τους ανοιχτούς ορίζοντες για συνεργασίες και επενδύσεις. Αρκεί κάποιος να την γνωρίζει καλύτερα, να γνωρίζει καλύτερα όλο το φάσμα του παραγωγικού της δυναμικού και να το αξιοποιεί».
Σαφέστατη και πεντακάθαρη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι αντίβαρο


Η προώθηση των ευρωΝΑΤΟικών «διευθετήσεων» στα Βαλκάνια, αλλά και ειδικότερα με την ΠΓΔΜ, «μέσα και από την αντιμετώπιση των εθνικιστικών δυνάμεων», βρέθηκε σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές στο επίκεντρο της πρόσφατης Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στο πνεύμα αυτό κινήθηκαν ήδη από την επομένη μια σειρά από παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών. Είναι πραγματικά προκλητική η προσπάθεια να παρουσιαστούν τα επικίνδυνα σχέδια για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» στην περιοχή ως «απάντηση» και «αντίβαρο» τάχα στον εθνικισμό. Οταν μάλιστα είναι πολλαπλά επιβεβαιωμένο ότι είναι ακριβώς αυτά τα σχέδια και η σύγκρουσή τους με τα αντίστοιχα άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων που τροφοδοτούν και αξιοποιούν τους κάθε λογής αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς στην περιοχή. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τα Βαλκάνια, που υπάρχει παραπάνω από αρκετή και σκληρή πείρα για τους λαούς, για το πώς τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για το σμπαράλιασμά τους αξιοποίησαν και αξιοποιούν το «διαίρει και βασίλευε». Εξάλλου, αν κανείς ρίξει μια ματιά και στο υποτιθέμενο «αντίπαλο» στρατόπεδο, αυτό του εθνικισμού, όχι μόνο δεν θα ακούσει κουβέντα ενάντια στα σχέδια ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ στην περιοχή, αλλά, αντίθετα, θα ακούσει το «παράπονο» μιας μερίδας της αστικής τάξης, ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν εξασφαλίζουν επαρκή «ανταλλάγματα» για την αστική τάξη της Ελλάδας και δεν διασφαλίζουν τη «γεωστρατηγική αναβάθμισή» της, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιδιώκει να παίξει στην περιοχή, μέσα από την προώθηση αυτών των σχεδίων. Ας αφήσουν λοιπόν τα σάπια: Κοσμοπολιτισμός και εθνικισμός στην «καρδιά» τους έχουν εξίσου τα συμφέροντα του κεφαλαίου και γι' αυτό είναι εξίσου επικίνδυνοι για τους λαούς.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου