Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

ΜΝΗΜΕΣ 1967! ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο Στάθης Παναγούλης για την ακύρωση του ασύλου...


Σκληρή Επίκαιρη Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή εκ μέρους του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη για το θέμα της ακύρωσης του ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς. 

Με θέμα: «ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ OZKAYNAKCI SULEYMAN», το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ετοιμαστείτε για χιονοπόλεμο αύριο», λέει ο Καλλιάνος! -Χιονιάς εξπρές

Για κύμα κακοκαιρίας «εξπρές»αύριο Πέμπτη  κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ στη Θεσσαλία ναμένονται ισχυρές βροχοπτ΄ωσεις στα πεδινά και χιόνια σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα, πλην των περιοχών Φαρσ΄λων και Αλμυρού όπου το χιόνι θα ξεκινήσει από τα 250 μέτρα υψόμετρο....
Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος έγραψε σχετικά στο Facebook.

4 Ιανουαρίου Σύναξη των Αγίων Εβδομήκοντα Αποστόλων

Για τους Αποστόλους αυτούς μας πληροφορεί το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο στο δέκατο κεφάλαιο. Τους εξέλεξε ο Χριστός ύστερα από τους Δώδεκα για να βοηθούν το έργο Του, πηγαίνοντας αυτοί πρωτύτερα σε κάθε πόλη και τόπο, όπου θα πήγαινε κατόπιν ο Ίδιος.

Λαφαζάνης: Ψεύτης ο Τσίπρας, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 60 τμ για οφειλή €20.000

Λαφαζάνης: Ψεύτης ο Τσίπρας, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 60 τμ για οφειλή €20.000

«Ορίστε πόσο προστατεύεται η πρώτη κατοικία, να ρθουν εδώ να δουν πόσο προστατεύεται η λαϊκή πρώτη κατοικία» είπε ο πρόεδρος της ΛΑΕ από το Ειρηνοδικείο στο Ίλιον

Η εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στην ΕΣΣΔ


Μάθημα από λογοπαιδαγωγό σε μοσχοβίτικο παιδικό σταθμό

Μάθημα από λογοπαιδαγωγό σε μοσχοβίτικο παιδικό σταθμό
Μόλις ένα χρόνο μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, στις 10 Δεκέμβρη του 1919, η νεαρή εργατική εξουσία έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα τη φροντίδα και την εκπαίδευση των ανάπηρων παιδιών. Ετσι, με διάταγμα υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Λένιν, καθορίστηκαν για το Λαϊκό Επιτροπάτο Παιδείας τα καθήκοντα και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης αυτών των παιδιών, καθώς η κληρονομιά από την καπιταλιστική, προεπαναστατική Ρωσία ήταν πάμφτωχη στον τομέα αυτό και τα ιδρύματα που πρόσφεραν υπηρεσίες ήταν είτε ιδιωτικά είτε φιλανθρωπικά.
Βέβαια, η θεσμική, και όχι μόνο, κατοχύρωση του δικαιώματος των παιδιών με κάθε είδους αναπηρία να τους παρέχεται καθολική εκπαίδευση, δωρεάν, με ευθύνη του κράτους, ήταν κοινωνικό και ιστορικό άλμα που επιτεύχθηκε στη σοσιαλιστική κοινωνία, καθώς βασικό μέτρο προόδου και εξέλιξής της είναι ο άνθρωπος, οι ανάγκες του και η ικανοποίησή τους.

Ορόσημα

«Ο Σεπτέμβρης του 2018 θα είναι ένα πολιτικό ορόσημο». «Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας». «Χρονιά ορόσημο για την κοινωνική ασφάλιση» το 2018. «Ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά το τέλος της κρίσης». «Είμαστε στην τελική ευθεία προς την κανονικότητα...». Τα παραπάνω είναι μερικά κλισέ από την πρωτοχρονιάτικη προπαγάνδα που χρησιμοποιούν τα στελέχη της κυβέρνησης για να καλλιεργήσουν κλίμα αισιοδοξίας για τη λεγόμενη «επόμενη μέρα». Αυτό που δεν μπορούν όμως να κρύψουν οι υπουργοί είναι ότι τα... ορόσημα που παπαγαλίζουν είναι από χέρι αντιλαϊκά, καθώς περιλαμβάνουν την υλοποίηση όλων των μέτρων που έχουν νομοθετηθεί προκαταβολικά, ενώ αναμένονται και νέα μέτρα με πολυνομοσχέδιο τις επόμενες μέρες. Τι σόι «ορόσημο» θα είναι το 2018, το περιέγραψε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που σε χτεσινή του συνέντευξη έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρέπει να περιμένει κανένας επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα, υπονοώντας τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά και τα άλλα δικαιώματα, που και τότε βέβαια υπολείπονταν των πραγματικών αναγκών. Από «ορόσημα», λοιπόν, της κυβέρνησης, άλλο τίποτα... Ομως, αυτά σηματοδοτούν τη μονιμοποίηση της φτώχειας και της μιζέριας για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και την επιστροφή στα κέρδη για μια χούφτα καπιταλιστές. Γι' αυτό χρειάζεται ο λαός να βάλει τα δικά του «ορόσημα» για την οργάνωση της αντεπίθεσης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, τα μόνα που μπορούν να σηματοδοτήσουν θετικές εξελίξεις τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ Περασμένες - ξεχασμένες οι απώλειες των εργαζομένων

MotionTeam
Μια υπόμνηση στο λαό να θεωρήσει περασμένα - ξεχασμένα όσα δικαιώματα και κατακτήσεις έχασε τα χρόνια της κρίσης ήταν η χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ρ/σ «Real». Ουσιαστικά ομολόγησε ότι καμία ανάκτηση απωλειών δεν πρόκειται να φέρει για το λαό η έξοδος απ' τα μνημόνια. Μάλιστα, τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα που η κυβέρνησή του καρατόμησε σε συνέχεια των προκατόχων της, τα «τσουβάλιασε» σαν παθογένειες που πρέπει να ξεχαστούν οριστικά και αμετάκλητα!
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησής του να τα δώσει όλα ώστε το νέο έτος να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται «με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», την ίδια στιγμή που ο λαός στενάζει από τα αποτελέσματα της πολιτικής του.
Εσπευσε ωστόσο να προσθέσει, εκβιάζοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους, ότι πρέπει να τελειώσουν και οι «παθογένειες», αλλιώς «υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε ξανά στον ίδιο φαύλο κύκλο». Και ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι η «καθαρή έξοδος» αφορά τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα: «Δεν οραματίζομαι το 2018 ως μία επιστροφή στα χρόνια του 2008 - 2009, λίγο πριν την κρίση (...) Αυτή λοιπόν την περιπέτεια, αυτήν την τραγωδία, πρέπει να την έχουμε ως μάθημα για να δούμε, το πάθημα δηλαδή να γίνει μάθημα υπό την έννοια του ότι δεν πρέπει να αφήσουμε ποτέ ξανά τη δυνατότητα ή την προοπτική η χώρα να ξαναμπεί σε μία τέτοια περιπέτεια. Να χάσει δηλαδή τον έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων, των δημοσιονομικών της στοιχείων και άρα να παραδώσει ένα μεγάλο τμήμα της κυριαρχίας της στους όποιους δανειστές».

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: «Η πλουτοκρατία γεννά την αδικίαν»... Πέθανε σαν σήμερα το 1911

  «Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν, αυτή τρέφει την κακουργίαν, αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς. Αυτή παράγει την κοινωνικήν σηπεδόνα» 

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, - «Οι Χαλασοχώρηδες»

Σαν σήμερα στις 3 Γενάρη του 1911 αφήνει την τελευταία του πνοή ένας μεγάλος Ελληνας λογοτέχνης. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

«Η κορυφή των κορυφών» σύμφωνα με τον Κ. Π. Καβάφη. γεννήθηκε στις 4 Μάρτη του 1851 από οικογένεια φτωχού παπά, του Αδαμάντιου Εμμανουήλ

Η μητέρα του ήταν η Γκιουλώ Μωραΐτη και είχε ακόμη τρεις αδερφές. Ο πατέρας του, για να ζήσει την οικογένειά του, έκανε και τον εργάτη σε αγροτικές δουλειές.

Δεν μπορείτε να πληρώσετε 1000€ ΟΓΑ ? Χάνετε το σπίτι σας!!! ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOS-NEWS ΣΗΜΕΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου