Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

: «Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου αφιερωμένη στον Μανώλη Μητσιά»
             Πενήντα ολόκληρα χρόνια εκλεκτής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι δεν είναι λίγα… Αντιθέτως. Αυτή ακριβώς ήταν η σκέψη και το κίνητρο για να ετοιμάσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη σ’ έναν ερμηνευτή που συνεργάστηκε με τους κορυφαίους συνθέτες και ποιητές. Το ταλέντο, η φωνή του και το ήθος του άφησαν βαθιά ίχνη στην ελληνική μουσική.
Οι μεγάλες συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Βόλου έχουν γίνει πια θεσμός για την πόλη. Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μμ, η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, η χορωδία καθώς και ταλαντούχοι σολίστ, όλοι μαθητές του σχολείου, θα παρουσιάσουν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου μια συναυλία με θέμα τα τραγούδια του καταξιωμένου ερμηνευτή, με τίτλο: «Μανώλης Μητσιάς, 50 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι»
Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, τη διδασκαλία της χορωδίας οι Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη ενώ συμμετέχουν οι καθηγητές του σχολείου Δέσποινα Λουκίδου, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Κωνσταντίνος Γεδίκης και Αλέξανδρος Σδρόλιας.
Η επιλογή του Μανώλη Μητσιά έγινε με σκοπό τη διδασκαλία της ελληνικής μουσικής και ειδικότερα του ελληνικού τραγουδιού των τελευταίων 50 χρόνων. Όπως αναφέρει ο μαέστρος Ζαφείρης Κουκουσέλης οι μαθητές του σχολείου μας πρέπει να γνωρίσουν τη μουσική πολιτιστική κληρονομιά του ελληνικού χώρου και κατ' επέκταση το ιστορικό και κοινωνικοπολιτισμικό

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής


Τζήμερο από-, Τζήμερο αποχωρίζεται, η Αγγλία απ την Ευρώπη, η Αγγλία απ την Ευρώπη..

Η πρωτοβουλία Αγώνα "ΔιΕΕξοδος" καλεί στην ιδρυτική της συνέλευση την Κυριακή 3 Ιούλη στο Άλσος Θησείου, στις 7 μμ

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ΜΠΡΕΞΙΤΙστορικής σημασίας το ΟΧΙ του βρετανικού λαού στην ΕΕ

Ανοίγει ο δρόμος για μια εργατική-λαϊκή αποδέσμευση από τα δεσμά ΕΕ, ευρώ, μνημονίων


Το όχι του βρετανικού λαού στην ΕΕ είναι ιστορικής σημασίας ήττα του ευρωπαϊσμού και της στρατηγικής της λεηλασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ευρωπαϊκών λαών από κεφάλαιο και τράπεζες, με ή δίχως μνημόνια.

Όποτε η ΕΕ και οι επιλογές της μπήκαν στη δοκιμασία της λαϊκής ψήφου αποδοκιμάστηκαν με σαφή τρόπο. Οι ευρωπαϊκοί λαοί βλέπουν ότι η ΕΕ σημαίνει φτώχεια, ανεργία, λεηλασία του δημόσιου και φυσικού πλούτου. Η ΕΕ μαζί τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις επιβάλλει μνημόνια, καθεστώς επιτροπείας και “κόφτες” περιφρονώντας τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών, περιφέροντας την υπεροψία τους και την ολοκληρωτική τους νοοτροπία, όπως έγινε με το ελληνικό δημοψήφισμα πέρσι, κάνοντας την κερδοφορία των πολυεθνικών  και των τραπεζιτών υπέρτατο νόμο και σκοπό της ζωής των ανθρώπων. 

Εορτή της Αγίας Φεβρωνίας

Εορτή της Αγίας Φεβρωνίας
Τη μνήμη της Αγίας Φεβρωνίας τιμά σήμερα, 25 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Η Αγία Φεβρωνία, ήταν περιζήτητη νύμφη για την σωματική της ομορφιά. Το ίδιο όμως έλαμπε και η αγνή ψυχή της. Για το λόγο αυτό σε ηλικία 17 ετών, επέλεξε το δρόμο της άσκησης και της εγκράτειας στο μοναστήρι όπου ηγουμένη ήταν η θεία της...
Βρυένη και βρισκόταν στην Μεσοποταμία (στην πόλη της Νισίβεως, που λέγεται Αντιόχεια της Μυγδονίας και βρισκόταν στα σύνορα του Βυζαντινού και Περσικού κράτους).

Αρχίζει σαφάρι ελέγχων για κοινόχρηστους χώρους και τραπεζοκαθίσματα


kafeteria
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης αδειών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων, η χάραξη των χώρων παραχώρησης έγινε μετά από λεπτομερή αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου σε κάθε πεζόδρομο και πλατεία της πόλης με γνώμονα τη απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο χώρο.
Το επόμενο διάστημα θα δοθεί προτεραιότητα στον έλεγχο της τήρησης των ορίων στου χώρους παραχώρησης.

Έκανε μασάζ… έναντι αμοιβής στην Σκιάθο

ΑΛΥΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ
Ένας 49χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκιάθου, καθώς κατελήφθη να κάνει μασάζ σε λουόμενους έναντι του ποσού των 15 ευρώ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου