Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Και ενώ τα «μπάνια του λαού» συνεχίζονται, μαζί με αυτά, έρχονται και οι καθημερινές «ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΕΣ» τις οποίες μας χαρίζουν απλόχερα οι πολιτικάντηδες αυτής της χώρας.
Αν και τα έχω γράψει πάρα πολλές φορές, καλό θα είναι να τα επαναλαμβάνω μπας και ξυπνήσουμε κάποτε και καταλάβουμε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, το χάλι στο οποίο μας έφεραν ΟΛΟΙ όσοι υποτίθεται κυβέρνησαν τον τόπο αυτό τα τελευταία σαράντα χρόνια!
Μέρος από το ΧΑΛΙ το γενικότερο της χώρας, αποτελεί και ο ευαίσθητος τομέας της ΥΓΕΙΑΣ, στης οποίας το …. «τιμόνι» όπως αποδείχτηκε με τον χειρότερο τρόπο, βρεθήκαν άτομα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ, τα οποία υπηρετώντας διάφορα συμφέροντα, την διέλυσαν.
Ας δούμε ένα πρόσφατο ρεπορτάζ για το χάλι της υγείας.

«Ασθενείς κάνουν έρανο για… πόρτες!
Πού φτάσαμε… Σε μεγάλο νοσοκομείο, ένας σύλλογος ασθενών καλεί τα μέλη του να συνεισφέρουν για να επισκευαστούν… δέκα πόρτες, ώστε να μη δημιουργείται κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων!
Η υπόθεση αφορά το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Είμαι βέβαιος όμως ότι ανάλογα περιστατικά ταλανίζουν και άλλα νοσοκομεία και ασθενείς. Φοβάμαι, δε, ότι σε ορισμένα τμήματα τείνει να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα 27-6-2016, με την οποία πρακτικά ζητεί οικονομικές προσφορές για… πόρτες! Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξει ότι:
«Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν οι δέκα πόρτες των θαλάμων νοσηλείας (επισκευή κλειδαριών, πόμολων ή πλήρη αντικατάσταση) στην κλινική μεταμοσχεύσεων… Τονίζουμε δε ότι οι παραπάνω εργασίες αποτελούν παράγοντα βελτίωσης της επιβίωσης των μοσχευμάτων και των νεφροπαθών μας γιατί έτσι περιορίζεται η μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων».
Μάλιστα, επισημαίνεται σε άλλο σημείο ότι «δυστυχώς το υπουργείο Υγείας δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες της κλινικής μεταμόσχευσης».
Αχάριστοι που είναι μερικοί στους συλλόγους ασθενών βρε παιδί μου. Μα, δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Πολάκης δίνει σκληρή μάχη με τα συμφέροντα τόσο στην Υγεία όσο και στη Δικαιοσύνη; Είναι δυνατόν να ασχοληθεί κοτζάμ υπουργός με τα πόμολα;
Υ.Γ. Έχει πλάκα όμως. Ο Πολάκης κατηγορεί τους προκατόχους του ότι δεν έκαναν τίποτε για τη διαφθορά στην υγεία. Την ίδια ώρα, οι 23 φάκελοι που παρουσίασε πρόσφατα και για τους οποίους άφησε αιχμές για καθυστέρηση της Δικαιοσύνης, όλοι τους αφορούν την περίοδο 2009-2014. Δηλαδή, τότε που υπουργοί ήταν ο Λοβέρδος, ο Άδωνις και ο Βορίδης. Ακόμη πιο ξεκαρδιστικό είναι ότι τέσσερις εξ αυτών αφορούν δημοσιεύματά μου.»
ΠΗΓΗ : virus.com.gr
Όπως βλέπετε Συνέλληνες, έχουμε «φρέσκο πράμα», και σίγουρα δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στην ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ μας υγεία.
Οι ΕΝΟΧΟΙ για την ΔΙΑΛΥΣΗ, για το ΧΑΛΙ της υγείας είναι γνωστοί σε όλους, και αντί να έχουν τιμωρηθεί, έχουν το ΘΡΑΣΟΣ και καμαρώνουν για τα «έργα» τους, για τα ΘΡΙΛΕΡ επί των ημερών τους.
Βέβαια, στα ψιλά περνούν οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ και τα διάφορα «πειράματα» τους. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολήθηκε, και τα ΜΜΕ, τέτοια θέματα τα θάβουν.
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα παραδείγματα για «εράνους» ασθενών, για ελλείψεις σε φάρμακα κλπ.
Έτσι, ενδεικτικά, να θυμίσω καταγγελία ασθενούς, που ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, υποχρεώθηκε να αγοράσει από εξωτερικό φαρμακείο την φαρμακευτική του αγωγή γιατί το νοσοκομείο ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ…..
Και να ήταν μόνο αυτό….
Συνέλληνες, τα «παθήματα» της υγείας είναι πολλά, και ΟΥΑΙ και αρρωστήσουμε, και δεν έχουμε χρήματα για να πάμε σε κάποιον ιδιώτη.
Το μόνο που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια, οι «κύριοι» με τις γραβάτες, ήταν να μας εξασφαλίσουν έναν σίγουρο θάνατο.
Μέχρι πότε θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας;

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger