Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Περιοδεία στην πληγείσα Σκόπελο η περιφερειακή σύμβουλος και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Τζούλια Τσαλίκη.


Τζούλια Τσαλίκη: Ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις πολιτών και επιχειρήσεων στη Σκόπελο
Την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών σε κατοικίες και επιχειρήσεις στη Σκόπελο, αλλά και την κατάθεση αιτήσεων στα αρμόδια υπουργεία, δήλωσε η περιφερειακή σύμβουλος και αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Τζούλια Τσαλίκη.

Εθελοντική αιμοδοσία 20- 21 Οκτωβρίου στη ΣκόπελοΟ Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στη Σκόπελο. Ειδικότερα ο Σύλλογος ενημερώνει τους εθελοντές αιμοδότες ότι την
Tρίτη 20 Οκτωβρίου, το απόγευμα και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, πρωί και απόγευμα, θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σκοπέλου η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου για την τακτική αιμοδοσία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

AFISA_TELIKH_2(1)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Το γέλιο του νερού»
της ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
τηλεφωνική επικοινωνία :
• ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
•ΕΥΗ ΣΤΑΤΗΡΗ
(η Αθηνά Τσάκαλου ΔΕΝ θα μπορέσει να παραστεί …Γιατί; Διότι είναι «εξορισμένη» στη Σαλαμίνα με απαγόρευση εξόδου από το νησί…
Η Εύη Στατήρη επίσης ΔΕΝ θα μπορέσει να παραστεί …Γιατί; Διότι της απαγορεύεται να απομακρυνθεί σε απόσταση μεγαλύτερη του 1 χιλιομέτρου από το σπίτι της…)
Παρουσίαση : σαμψών ρακάς – λογοτέχνης
Θα παρέμβει με κείμενό του ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Παρασκευή 23/10 , 6.30 μ.μ.
Στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (αίθουσα 31  Α) 3ος όροφος

«Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»

Στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η στήριξη μαθητών με αναπηρία


Κ. Αγοραστός: «Όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι»

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η στήριξη μαθητών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες αποτελεί το αντικείμενο ενός από τα πρώτα έργα που εντάσσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Συγκεκριμένα, η ένταξη αφορά στο έργο «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016.» προϋπολογισμού 562.000 ευρώ.

Η Αλόννησος καταργεί από 1η Δεκεμβρίου την πλαστική σακούλα!και τα ψάρια μέσα στης εφημερίδες όπως παλιά .......


 
Το φιλόδοξο εγχείρημα έχει την υποστήριξη όλου του νησιού, που τα τελευταία χρόνια δείχνει να κάνει άλματα σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Αν τα καταφέρει, η Αλόννησος θα γίνει η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει μια τόσο

Στην Σκόπελο αύριο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης


σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε στέλεχος της ΝΔ Σκοπέλου  του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στο νησί πρέπει να σημειώσουμε ότι

Σκόπελος Νέο Κλήμα Σκοπέλου μείνετε συντονισμένη έχουμε θέμα που θα πόνεση .....τελικά μυαλό δεν βάζουν ορισμένη και ας καταστράφηκε η Σκόπελος

μαζεύουμε κάποια στοιχεία και θα σας ενημερώσουμε μαζί με την

Γερμανία: σηκώνουν Τείχη κατά Προσφύγων-Μεταναστών αυτοί που το 1989 γκρέμιζαν τα Τείχη του Αίσχους!

ImageΤο 1989 το τείχος του Βερολίνου έπεφτε. Ουσιαστικά η Γερμανία επανενώθηκε ως πρώτο βήμα της αναβάθμισης της στον καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό κόσμο, με πρώτο επίδικο την κυριαρχία της στην Ευρώπη. Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε το επόμενο βήμα με την εμπλοκή της στον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβία, όπου η επεμβατική της πολιτική αποσκοπούσε στη διάλυση της χώρας και την ενσωμάτωση τμημάτων –Κροατίας, Σλοβενίας- στην Ε.Ε. και κυρίως στη γερμανική επιρροή.
Ένας πόλεμος όμως που πυροδοτήθηκε από τους εθνικισμούς και τους βαλκανικούς μεγαλοϊδεατισμούς, αλλά και τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, με υπόβαθρο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ΔΝΤ και την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, για να σφραγιστεί από τους «ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς» του ΝΑΤΟ, που στοχοποίησαν Αλβανούς και Σέρβους εργαζόμενους, κρίσιμες υποδομές και όχι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, για να ανοίξει η επόμενη σελίδα των δανείων από Ε.Ε.-ΗΠΑ και να μοιραστούν τα συμβόλαια της Ανοικοδόμησης!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ!!!


Πορτογαλία: Πανευρωπαϊκή απάτη η «νίκη της δεξιάς»!

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Το Βήμα πανηγύριζε την Κυριακή: «Η Πορτογαλία είναι το νέο golden boy του γερμανικού κατεστημένου» έγραφε θριαμβευτικά, αρχίζοντας την ανταπόκρισή του από το Βερολίνο. «Η νίκη του συντηρητικού πρωθυπουργού, Πέδρο Πόσους Κουέλιου, στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής γιορτάζεται στο Βερολίνο και σαν νίκη της Άνγκελα Μέρκελ - ως επιβεβαίωση της πολιτικής της λιτότητας» ήταν η δεύτερη φράση της ανταπόκρισης. «Αυτό πρέπει να γίνει πρότυπο και για την Ελλάδα», δήλωνε στον ανταποκριτή του Βήματος γερμανική κυβερνητική πηγή.

«Πάρτε μαθήματα από την Πορτογαλία» ήταν ο τίτλος της σχετικής ανάλυσης της ελληνικής εφημερίδας. «Αυτός ο υποδειγματικός μαθητής αξίζει τον σεβασμό μας» έγραψε και η γερμανική ακροδεξιά εφημερίδα Die Welt, αναφερόμενη στον δεξιό Πορτογάλο πρωθυπουργό.

«Λεβεντιά»;

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος – Realnews

Τον Νοέμβρη του 2014 η τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, κατόπιν υπόδειξης της τρόικας, προχώρησε στην ανατροπή του νόμου που η ίδια είχε ψηφίσει δέκα μόλις μέρες πριν για τις 100 δόσεις.

Τότε ξέσπασε σάλος, δεδομένου του γεγονότος ότι η ελληνική δημοκρατία είχε περιέλθει σε τέτοιο σημείο ώστε ένα νεύμα της τρόικας ήταν αρκετό για να ανατρέπονται νόμοι ψηφισμένοι από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σήμερα εκείνο που συμβαίνει είναι η κυβέρνηση Τσίπρα - Κομμένου να ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Με το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο, ό,τι νόμος ψηφίστηκε το προηγούμενο οκτάμηνο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταργήθηκε. Από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και τις ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους μέχρι τις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία, όλα διαγράφηκαν.

Ο "Μυστικός Δείπνος του Τσίπρα με τον αρχιρασοφόρο"


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει το «Εθνος της Κυριακής» υπήρξε «Μυστικός Δείπνος του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο».
Κι ενώ η εφημερίδα μας ενημερώνει μέχρι το μενού που περιλάμβανε ο δείπνος του πρωθυπουργού με τον αρχιρασοφόρο που έγινε την περασμένη Τετάρτη («λόγω της ημέρας επιλέχτηκε νηστίσιμο μενού, που περιλάμβανε καλαμάρι, λαβράκι και σαλάτες», μας λέει η εφημερίδα) περιορίζετε να μας πει ότι οι δυο πλευρές κατέληξαν σε ένα «ιερό συμβιβασμό».

Γίνεται το ΚΚΕ να δικαιώνεται όταν το κίνημα υποχωρεί, και οι εργαζόμενοι καθημερινά φτωχαίνουν;

Πηγή: Γιάννης Φωτίου – «Πριν»

Κομματικές παρελάσεις με άδεις κερκίδες

Αμέσως μετά τις εκλογές το ΚΚΕ κάλεσε την εργατική τάξη «από αύριο κιόλας» να συναντηθεί μαζί του στους αγώνες και στο κίνημα. Ένας μήνας όμως πέρασε. Η ώρα της ψήφου επί του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου με τα «προαπαιτούμενα» αντιλαϊκά μέτρα ήρθε και πέρασε χωρίς να σπάσει ούτε μια βιτρίνα.

Τα αναιμικά έως ψοφοδεή συλλαλητήρια -όλων των αριστερών δυνάμεων- έμοιαζαν με εθιμοτυπική τουφεκιά στον αέρα με άσφαιρα μπροστά στις ολέθριες επιπτώσεις ενός πολυνομοσχεδίου που, όπως δήλωσε και ο Δημήτρης Κουτσουμπας: «θα σαρώσει το ισχνό εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, κλιμακώνοντας την προϋπάρχουσα αντιλαϊκή επίθεση». Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό υποχώρησης, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την Παρασκευή γι’ άλλη μια φορά μια αξιοπρεπή και συντεταγμένη εμφάνιση, χωρίς όμως αξιώσεις «για ένα καλύτερο αποτέλεσμα» όπως θα λέγαμε με ποδοσφαιρικούς όρους.

ΣΟΚ Σε καθεστώς χρεοκοπίας η Τράπεζα Πειραιώς!"

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s. προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Τραπέζης Πειραιώς, σε καθεστώς χρεοκοπίας (D – Default), από επιλεκτική χρεκοπία (SD – Selective Default) που είχε ενωρίτερα.
Ταυτόχρονα ο οίκος υποβάθμισε σε D, από CCC- προηγουμένως, και το μη εξασφαλισμένο χρέος (senior unsecured debt) της τράπεζας.

Οι αγρότες αποφασίζουν σήμερα συντονισμένες κινητοποιήσεις Στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα η σύσκεψη που καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων

Από την κινητοποίηση των αγροτών στον Πύργο Ηλείας, την περασμένη Τετάρτη
Από την κινητοποίηση των αγροτών στον Πύργο Ηλείας, την περασμένη Τετάρτη
Eurokinissi
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στη Λάρισα (ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ, Ρούσβελτ 14, δίπλα στην πλατεία Ταχυδρομείου), πραγματοποιείται η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.Στη σύσκεψη αναμένεται ν' αποφασιστεί η οργάνωση στο αμέσως επόμενο διάστημα συντονισμένων πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων για την αντίκρουση της νέας σφοδρής επίθεσης που δέχονται οι μικρομεσαίοι αγρότες από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Μιας επίθεσης που εκδηλώνεται με τα νέα, σκληρά αντιαγροτικά μέτρα, τα οποία περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και υπακούουν στις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ 2015 - 2020, με στόχο το παραπέρα ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την περαιτέρω συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα»


Το άσπρο μαύρο εμφάνισε το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που τσακίζει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Δήλωσε: «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα»! Για ένα νομοσχέδιο που κάθε άρθρο, κάθε παράγραφος έρχεται να εφαρμόσει ό,τι πιο βάρβαρο περιέχεται στο 3ο μνημόνιο. Γεγονός που γνωρίζει ο πρωθυπουργός και γι' αυτό συμπλήρωσε «υπάρχουν δύσκολα μέτρα». Για τα οποία, όμως, ούτε λίγο ούτε πολύ αξίωσε να μην εκφράζεται καμία αντίδραση, γιατί όπως είπε «τα γνωρίζατε όλοι». Απευθύνθηκε σ' όσα από τα κόμματα ψήφισαν μαζί του το 3ο μνημόνιο, αποδέκτης όμως της αξίωσής του ήταν ο ίδιος ο λαός. Το είπε, εξάλλου, και επί λέξει: «Ο λαός επέλεξε ποιος θα διαχειριστεί μια δύσκολη συμφωνία και αποφάσισε».

Ο Όμιλος Ανάπτυξης Νησιών υιοθέτησε το ψήφισμα της Σκιάθου για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

unnamed (1)
Στον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) μετέφερε το Επιμελητήριο Μαγνησίας το ψήφισμα του Δήμου Σκιάθου σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αποσπώντας αφ’ ενός την υιοθέτησή του από τα μέλη του Ομίλου, αφ’ ετέρου τη δέσμευση ότι άμεσα θα ζητηθεί συνάντηση με το Υπουργείο Οικονομικών και θα υποβληθεί αίτημα για συζήτηση του θέματος στην ειδική υποεπιτροπή της Βουλής για τα νησιά.

Live Stream Iraklis - PAOK Live Streaming Ηρακλης - ΠΑΟΚ

GS Lavriou BC Aek Athens LIVESTREAMING

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ETHNIKOS AGIONERIOU ARIS THESSALONIKIS Live Streaming

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005-ΤΡΙΚΑΛΑ- Panachaiki 2005 Trikala, Live Streaming

Asteras Tripolis - AO Xanthi Live Streaming

Levadiakos FC - Panaitolikos Live Streaming

Veria FC - Atromitos Athens Live Streaming

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου