Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΩΦΕΥΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μ. Χρυσοβελώνη, τοποθετήθηκε για το προσφυγικό πρόβλημα στη συζήτηση που εκτυλίχθηκε  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2015, ως Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλία, η γη μας».
Συγκεκριμένα τόνισε:

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα ασφαλώς και δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, που λόγω της γεωγραφικής θέσης της είναι πύλη εισόδου μεταναστών από τη Μ. Ανατολή, ούτε μόνο την Ιταλία, που είναι πύλη εισόδου από την Αφρική, αλλά είναι πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό το λόγο η αντιμετώπισή του πρέπει να γίνει με τη σφραγίδα και την συνολική ευθύνη όλων των χωρών που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως γνωρίζουμε, η μίνι Σύνοδος για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες κατέληξε  στη δημιουργία 100.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων στις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της λεγόμενης διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων εκ των οποίων οι 50.000 θα βρίσκονται στην Ελλάδα.
Η επιδίωξη να δημιουργηθεί στην Αττική στρατόπεδο-γκέτο 50.000 προσφύγων, αποτράπηκε. Αντ’ αυτού, η χώρα πέτυχε τις επιδοτήσεις 20.000 ενοικίων για οικογένειες προσφύγων, γεγονός που βοηθάει την αξιοπρέπεια των ίδιων και δεν δημιουργεί επιβάρυνση στις τοπικές κοινωνίες – αντίθετα, ενισχύει την αγορά. Ο υπόλοιπος σχεδιασμός παραμένει όπως εδώ και καιρό έχει αναπτυχθεί, με τις θέσεις των hotspots στα νησιά και την ίδρυση, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 10.000 θέσεων προσωρινής φιλοξενίας στην Αττική και 10.000 θέσεων στην Βόρεια Ελλάδα.
Επίσης είναι σημαντικό ότι αναδείχτηκε ο ρόλος της Τουρκίας ως πύλης εισόδου, και η ανάγκη να υλοποιηθεί το σχέδιο για έλεγχο των προσφυγικών ροών από το έδαφός της.
Ως Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ οι οποίοι μετέχουμε στην Κυβέρνηση έχω να αναφέρω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το φλέγον θέμα της μετανάστευσης, θεωρούμε ότι με δεδομένο πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλες τις χώρες της Ευρώπης με όρους ανθρωπισμού και ασφάλειας.
Οφείλουμε να πιέσουμε την Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συντονισμό.
Η κυβέρνηση διασφαλίζει τις θέσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ίδια στιγμή καθίσταται από μέρος της κρίσης, μέρος της προσπάθειας για πιο αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του προσφυγικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger