Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και φορολογία Δεκάδες προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Σκοπέλου


Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκονται οι πληγέντες επιχειρηματίες της Σκοπέλου, οι οποίοι συγκροτούν Σύλλογο, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, ζητώντας παράλληλα απαλλαγή για δύο χρόνια από τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία. Οι εκατόν ογδόντα επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά, ζητούν από την πολιτεία διετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, τις φορολογικές, τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, προκειμένου να κατορθώσουν να σταθούν στα πόδια τους. Το παραπάνω αίτημα διατυπώνεται εξίσου δυναμικά από όλους, ενώ στο μεταξύ, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να εισακουστεί η φωνή τους από τους άνωθεν κρατούντες.

Προσπαθειών συνέχεια στη Σκόπελο,


Συνεχίζονται, στο μεταξύ οι παρεμβάσεις διάνοιξης αγροτικών δρόμο του νησιού με τη συνδρομή του κλιμακίου του στρατού που βρίσκεται στη Σκόπελο, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται διάνοιξη ρεμάτων, καθαρισμοί ρείθρων και σημείων απορροής ομβρίων, προκειμένου να θωρακιστεί το νησί απέναντι σε ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εργασιών καθαρισμού ρεμάτων και παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία. Ο στρατός συνεχίζει το έργο του μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα αναχωρήσει το πρώτο κλιμάκιο, ενώ την επομένη, θα αναχωρήσει το δεύτερο κλιμάκιο από το νησί» ανέφερε η αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη.

Το δίλημμα ενός βλάκα


Του Γιάννη Λαζάρου 

Όταν και το τελευταίο κουνουπίδι στην Ελλάδα γνωρίζει πως οι αποφάσεις παίρνονται αλλού και απλά οι κυβερνητικές μαριονέτες τις διεκπεραιώνουν είναι τουλάχιστον γελοίο να υπάρχουν διλήμματα σε προαποφασισμένα. 
Η πραγματική ειδησεογραφία για την χώρα αφορά τις αποφάσεις των ισχυρών οι οποίοι ασκούν και την εξουσία ουσιαστικά στην περιοχή. Επειδή όμως αυτά γίνονται γνωστά ως τετελεσμένα σε οτι αφορά τον Ελληνικό λαό, στο μεσοδιάστημα οι παραστάσεις των "σωτήρων" καλά κρατούν.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !! ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ 12 ΝΕΚΡΟΥΣ !!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ !! ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ 12 ΝΕΚΡΟΥΣ !!

Θανατηφόρο δυστύχημα τώρα με 12 νεκρούς στην... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!

Ευτυχώς που ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα γιατί είχαμε μεγάλη αγωνία

vouliΜε την χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης, ώστε να βαδίσει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης. Διάβασε τη συνέχεια

Ένα ελληνικό νησί στα ομορφότερα του κόσμου

Ένα ελληνικό νησί στα ομορφότερα του κόσμου

Τα βραβεία 2015 Travelers” Choice Awards που ανακοινώνονται κάθε χρόνο από το Trip Advisor αναδεικνύουν τα ομορφότερα νησιά ανά τον κόσμο. Φέτος το νησί Providenciales ψηφίστηκε ως το ομορφότερο νησί στον κόσμο. Τα βραβεία βασίζονται σε έναν αλγόριθμο που υπολογίζει την ποσότητα και ποιότητα των κριτικών και σχολίων για τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα σε όλον τον κόσμο για ένα έτος. Στα κορυφαία 10 νησιά που παρουσιάζονται στη λίστα υπάρχει μόνο μια συμμετοχή από την Ευρώπη και πρόκειται για ένα ελληνικό νησί! Το ελληνικό νησί βρίσκεται στην τέταρτη θέση αφήνοντας πίσω μαγευτικούς προορισμούς όπως το Μπαλί και τα νησιά Μπορα-Μπόρα.
Δείτε ποια είναι τα πιο όμορφα νησιά στον κόσμο για το 2015:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
«Στις 19 Οκτωβρίου 1944, ο Βόλος απελευθερώθηκε μετά από τέσσερα  χρόνια γερμανικής κατοχής. Τα χνάρια των ναζιστικών θηριωδιών, αποτυπωμένα σε διάφορα σημεία της πόλης όπως την Πλατεία Ελευθερίας, την Κίτρινη Αποθήκη, το Καζανάκι, την Δράκεια, τις Μηλιές, αντανακλούν μέχρι σήμερα την βαριά σκιά του ναζισμού αλλά και τον άνεμο της ελευθερίας.
Τα μηνύματα εκείνης της περιόδου για την δημοκρατία, την ενότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη , στις μέρες μας καθίστανται επίκαιρα.  Η ιστορία μάς διδάσκει την αναγκαιότητα της συνεχούς και ακατάπαυστης  πάλης ενάντια στο ναζισμό και τους υπερασπιστές του.Η αταλάντευτη προσήλωση του λαού μας στις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι τα μόνο αντίδοτο  απέναντι στο φασισμό και στα παράγωγά του.

Olympiacos Piraeus - AEK Athens Live Streaming


Mood of the day !!!!! A.E.K.A.R.A Διάθεση της ημέρας!!!!! A.E.K.A.R.A

Φωτογραφία της Vasiliki Provia.

Ένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θέλουν από την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Τιμολόγια αγοράς μηχανολογικού εξοπλισμού συνοδευόμενα από κατάσταση την οποία θα αναγράφεται ο χρόνος απόσβεσης, η κατάσταση του μηχανήματος καθώς και αν πρόκειται για μερική ή ολική καταστροφή.....αφήστε ρε τα κόλπα και πέστε μας την αλήθεια ότι θα πάρουμε @@@@@ βοήθεια


Επιστολή προς το δήμο Σκοπέλου με την οποία ζητά τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών των πληγεισών επιχειρήσεων από τις πλημμύρες της 23ης Σεπτεμβρίου, ώστε να αποζημιωθούν, απέστειλε η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

«Θεματικό έτος πολιτισμού 2016» Κάλεσμα προς τους φορείς της Μαγνησίας Αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 ώρα 11:00 το πρωίΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ
Έτος Ιδρύσεως 2014, 1947 Φ.Ε.Κ. 18 Ιουλίου 2014 (τεύχος Β΄)

Βόλος, 17 Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Θεματικό έτος πολιτισμού 2016»
Κάλεσμα προς τους φορείς της Μαγνησίας
Αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 ώρα 11:00 το πρωί

Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα  
Ενημέρωση - διαβούλευση, για τον σχεδιασμό των δράσεων και εκδηλώσεων για το
«Θεματικό έτος Πολιτισμού 2016»

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΧΑΛΑΡΑ


ΣΚΟΠΕΛΟΣ κόντρα βασιλουδη με τη Διοικούσα του ΤΕΕ γιατί συνεδρίασε η Διοικούσα του ΤΕΕ χωρίς να κληθεί και αντιπροσωπεία από το Δημοτικό Συμβούλιο.Σκοπέλου...

Ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Βασιλούδης ούτε να ακούει θέλει, ούτε να διαβάζει, ούτε να γνωρίζει περί καταπατήσεων μπαζωμένων ρεμάτων, αναρχίας και παρανομιών στο νησί του, που το «τίναξε στον αέρα» μια μεγάλη νεροποντή. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί συνεδρίασε η Διοικούσα του ΤΕΕ, στην οποία έγιναν τοποθετήσεις για όλες τις παρανομίες που διαπίστωσαν οι μηχανικοί στη Σκόπελο, χωρίς να κληθεί και αντιπροσωπεία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το ΤΕΕ είναι αλήθεια ότι συνεδρίασε χωρίς να τους πάρει την άδεια και χωρίς να τους ρωτήσει αν πρέπει να δημοσιοποιήσουν όσα είδαν και έφριξαν. Και επίσης αλήθεια είναι ότι ο κ. Βασιλούδης πιστεύει πως στο νησί απλά γκρεμίστηκε το σκηνικό του Mamma Mia και θα εμφανιστεί ο σκηνοθέτης με τον παραγωγό να δώσουν χρήματα και οδηγίες για το πώς θα ξαναστηθεί.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Το ποτάμι είχε τη δική του ιστορία, κάποιοι του μπάζωσαν την κοίτη με σκατά...


Πολύς λόγος γίνεται για τις καταστροφές της θεομηνίας. Στο «τις πταίει» η φωτογραφία δίνει την απάντησή της. Το ορμητικό ποτάμι ξαναθυμήθηκε τοn φυσικό του προορισμό, υπενθυμίζοντας μας ότι ο δρόμος του ανήκει. Τα εγκλήματα της εποχής των «μεγάλων πακέτων» δεν ήταν μόνο τεχνικής φύσεως αλλά και αισθητικής, συνθλίβοντας παρεμβάσεις- αριστουργήματα που έδεναν απόλυτα με το περιβάλλον (κοιτάξτε τις πέτρινες αβραγιές πλάι της κοίτης). Κάποιοι πίστεψαν ότι η ανάπτυξη και η τσιμεντοποίηση πάνε πακέτο με αποτέλεσμα όταν εισέρχεσαι στο λιμάνι να θες να κοιτάζεις μόνο δεξιά.

Συνδράμει ο Γιώργος Μιχελής πρώην δήμαρχος Σκοπέλου τον νυν δήμαρχο κ. Βασιλούδη άντε να δούμε τι θα γίνει με της υπόσχεσης των υπουργόν ....αν πάρουμε από την Π.Ε ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ μαύρα τα μαντάτα αφού γυρεύουν από την θεία καντίνιο χαρτιά από πριν 20 χρόνια .......


Ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Μιχελής, συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω της θεομηνίας. Ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου κ. Μιχελής, συμπαρίσταται στον νυν δήμαρχο κ. Βασιλούδη, συμβάλλοντας

Aries Trikala BC v Kavala Live Streaming

PAOK Thessaloniki BC - AE Nea Kifisia Watch Live Streaming

AO Kolossos Rodou - Rethymno Cretan Live Streaming

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ BC Arkadikos Tripoleos v BC Aris Thessaloniki ive Streaming

Apollon Patras – Koroivos Live Streaming

OLYMPIACOS PIRAEUS AEK ATHENS-Ολυμπιακός ΑΕΚ live streaming

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ-Watch Panionios v AEL Kalloni Live

Watch AEL Larissa vs Ergotelis Heraklion Live Stream ΛΑΡΙΣΑ vs ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Watch Platanias vs Panthrakikos Live-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ vs ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ζωντανά

Διαμαρτυρία λιμενεργατών τη Δευτέρα

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας διοργανώνει τη Δευτέρα, στις 9 π.μ., η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), με σκοπό να θέσει εκ νέου στην πολιτική ηγεσία μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ. Το σωματείο διεκδικεί να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ και καταγγέλλει πως σήμερα, ενώ στις καταστάσεις προσωπικού του ΣΕΠΕ δηλώνονται ως λιμενεργάτες, ασφαλιστικά καλύπτονται με το ένσημο ανειδίκευτου εργάτη. Επιπλέον, διεκδικεί να εγγραφούν οι εργαζόμενοι στο Μητρώο Α-Β φορτοεκφορτωτών και να αναγνωριστούν όλες οι ειδικότητες, καθώς και να συσταθεί ενιαία Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Το σωματείο συνεχίζει την προσπάθεια για την υπογραφή ΣΣΕ και ζητά τριμερή για το θέμα αυτό, ενώ με αφορμή τα αντιασφαλιστικά μέτρα, παλεύει για να διατηρηθεί το υφιστάμενο όριο ελάχιστων ημερών ασφάλισης (4.500 ημερών ασφάλισης) για τη συνταξιοδότηση και αντιδρά σε ενδεχόμενη αύξησή του. Το σωματείο έχει αποφασίσει επίσης τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, ενώ την Κυριακή θα προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση με θέμα την προετοιμασία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

Οι ληστές των Ταμείων

Ο Γ. Κατρούγκαλος, σύμφωνα με την ηλεκτρονική «Αυγή» 16/10/2015, είπε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο»: «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε η μνημονιακή υποχρέωση για μείωση κατά 1% του ΑΕΠ της χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, η κυβέρνηση θα έπρεπε να μεριμνήσει, καθόσον δε γίνεται να επιζήσει ένα σύστημα εάν τα ελλείμματά του διαρκώς μεγεθύνονται». Ενα σύστημα το οποίο, όπως υπενθύμισε ο υπουργός, πέραν της ακατάσχετης αιμορραγίας που του προκαλεί η ανεργία, ήταν θύμα διαρκούς «ληστείας». Αλήθεια, γιατί δεν κατονομάζει τους ληστές ο υπουργός; Δεν τους ξέρει άραγε; Σίγουρα τους ξέρει. Γιατί, όμως, δεν παίρνει πίσω τα κλεμμένα, να τα αποδώσει στα Ταμεία, παρά μειώνει κι άλλο τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και αυξάνει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης; Μα γιατί η κυβέρνησή του και ο ίδιος υπηρετούν τους ληστές. Που δεν είναι άλλοι από τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κεφάλαιο.

Γελάνε και οι πέτρες


«Ασφαλιστική μεταρρύθμιση με αριστερό πρόσημο» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η χτεσινή «Αυγή», προαναγγέλλοντας το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό «εντός του Νοέμβρη». Βάση γι' αυτή την εκτίμηση της εφημερίδας αποτελεί το πόρισμα της λεγόμενης «Επιτροπής σοφών» που παρουσιάστηκε την Πέμπτη. Για το τι περιέχει το πόρισμα, γράψαμε αναλυτικά στο χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη», με τον εύγλωττο τίτλο «Νέο Ασφαλιστικό χωρίς καμιά εγγύηση για τις συντάξεις». Γιατί αυτό είναι το βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση: Οι εργαζόμενοι θα ξέρουν τι εισφορές θα καταβάλλουν στο μακρύ εργάσιμο βίο τους, αλλά το αν θα πάρουν σύνταξη και πόση θα εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων και προϋποθέσεων άμεσα συνδεδεμένων με τις εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους. Δηλαδή, η

Γουρούνα κολύμπησε από τη Σκόπελο μέχρι την …Οκτωνιά

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε στη Σκόπελο η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί στις 22 Σεπτεμβρίου.
Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που παρέσυραν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά καταστράφηκαν δεκάδες οχήματα και πολλά ζώα πνίγηκαν.
Ένας επιχειρηματίας που διατηρούσε εκεί κατάστημα ενοικίασης μοτοσικλετών υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή όταν χείμαρρος παρέσυρε δεκάδες "γουρούνες" και τις έφτασε έως τη θάλασσα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου