Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σκόπελος χωρίς λόγια ......


Σκόπελος σήμερα το σούρουπο με θέα ένα αμάξι τσούκια Καβάλα

Σκόπελος αν ήταν έτσι ......

θα γινόταν έτσι?

Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ Φωτογραφία του μπάρμπα Σίμου Λαδόπουλου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ SKOPRELOSNEWS ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΝΌΡΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΕΨΙΛΟΝ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ συμπληρώστε αυτό το χαρτί και περάστε να πάρετε τα ......του Τσίπα....


Από της σημερινές υψηλές επίσκεψης στην Σκόπελο !!


εύχομαι να μην είναι μόνο θα θα θα  ΑΛΛΑ.....

4 από 7 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΞΙΦΙΑ 2015         
ΘΕΜΑ :ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΛΙΕΥΣΗΣ ΞΙΦΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
                                            ΟΚΤΩΒΡΙΟ­ – ΝΟΕΜΒΡΙΟ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΤΟΥΣ 2015 .

     H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους υπόχρεους αλιείς και εμπόρους αλιευμάτων ξιφία, ότι αναστέλλονται οι άδειες αλίευσης  ξιφία, κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο, σύμφωνα με το αριθμ. 5389/100233/16-9-15 έγγραφο του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γενική Δ/νση Βιώσιμης Αλιείας.
Συγκεκριμένα αναστέλλονται:
1. Για το διάστημα από 1ης Οκτωβρίου 2015-30 Νοεμβρίου 2015 στα χωρικά και διεθνή ύδατα, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία (π.δ. 87/87) και με τα διεθνή μέτρα της Διεθνούς Επιτροπής Διαχείρισης Τόνου του Ατλαντικού (Σύσταση 13-04 ICCAT).
2. Για το διάστημα από 1ης Δεκεμβρίου 2015-31 Δεκεμβρίου 2015 για αλιεία μόνο στα χωρικά ύδατα, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.
Κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται η διάθεση προς πώληση νωπού ξιφία Μεσογείου σε περιόδους που υπάρχει χρονική απαγόρευση ως ανωτέρω.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο νησί


Στην πληγείσα περιοχή βρέθηκε, χτες το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με τον Κ. Στεργίου, νεοκλεγέντα βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος, και τον Γ. Λούμα, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, ενώ ο βουλευτής του Κόμματος επικοινώνησε άμεσα με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και ζήτησαν να επιταχυνθεί κάθε διαδικασία για την ανακούφιση των κατοίκων.
Σε δήλωσή του πριν την αναχώρηση ο Κ. Στεργίου υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, επισημαίνοντας ότι η ανυπαρξία έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας στη Σκόπελο είχαν ως αποτέλεσμα οι ζημιές να είναι τεράστιες.
Ανακοίνωση εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Μαγνησίας του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται ότι απαιτούνται δράσεις όπως:

Κλείνει καταστήματα η «Μαρινόπουλος» αγωνία στην Σκόπελο για το εδώ υποκατάστημα


Σε κλείσιμο καταστημάτων στην Αττική και πανελλαδικά προχωρά η εργοδοσία στα σούπερ μάρκετ «Carrefour - Μαρινόπουλος - DIA». Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα σχέδια της εταιρείας στην Αττική αφορούν τρία καταστήματα, σε Αγιο Ελευθέριο, Πατήσια και Μενίδι, στέλνοντας δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Ο Σύλλογος έχει ήδη ζητήσει με επιστολή του από το υπουργείο Εργασίας τριμερή συνάντηση για αύριο, Παρασκευή, ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και αγωνιστική δράση. Επισημαίνει, τέλος, στους εργαζόμενους στην επιχείρηση πως το κλαδικό τους σωματείο διαθέτει σημαντική πείρα από τη δράση και τους αγώνες του, έχει δυνατότητες για συντονισμό των εργαζομένων στον κλάδο και με τη δική τους συμμετοχή.

Μνημονιακή υποχρέωση


Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, παραδίδοντας τη σκυτάλη (και πάλι) στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προανήγγειλε νέο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές και αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος. Μίλησε για καλύτερη κατανομή του δημοσιονομικού βάρους και ότι σε συνεργασία με την ομάδα της τεχνικής βοήθειας (Task Force) έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος με απάλειψη ορισμένων εξαιρέσεων. «Και οι δυο αυτές παράμετροι αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση και θα πρέπει να δούμε ξανά τους συντελεστές με βάση την πηγή των εισοδημάτων, διότι σήμερα καταγράφεται απώλεια εσόδων, ενώ υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για πιο δίκαιη κατανομή των βαρών», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ετσι, μετά τη φοροληστεία με τους έμμεσους φόρους, κυρίως την τεράστια αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, έρχονται τώρα να κόψουν και τις όποιες κουτσουρεμένες εξαιρέσεις για τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το απαιτούν, άλλωστε, το μνημόνιο και η ανάγκη αύξησης των κρατικών εσόδων υπέρ του κεφαλαίου. Πέταξε και ένα τυράκι στη φάκα με την τάχα «πιο δίκαιη κατανομή βαρών» για να το φέρει πιο γλυκά. Αλλά το κεφάλαιο χωρίς φοροελαφρύνσεις δεν κάνει επενδύσεις. Και τη νύφη την πληρώνει ο λαός.

Μάρκος Μπόλαρης: Ενα ακόμη μνημονιακό κάθαρμα

Του Γιώργου Αλεξάτου

Από το 2004 βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης κατέλαβε επανειλημμένα κυβερνητικές θέσεις. Ένθερμος υποστηρικτής της μνημονιακής πολιτικής από το 2010, το 2012, ως υφυπουργός Υγείας, με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, συμμετείχε στην εξαπόλυση διωγμού και στον δημόσιο εξευτελισμό οροθετικών γυναικών.

Το κάθαρμα αυτό τιμήθηκε από τον Τσίπρα, με την τοποθέτησή του σε εκλόγιμη θέση στη λίστα της Α΄ Θεσσαλονίκης και από χθες είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν πρόκειται για επιλογή των ΑΝΕΛ, όπως ο φασίστας Δημήτρης Καμμένος που υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Για επιλογή του Μεγάλου Ηγέτη, του γελαστού παιδιού, πρόκειται.

Το γελαστό παιδί είναι και πολύ σκληρό παιδί. Άλλο η διαπόμπευση, που οδήγησε και σε αυτοκτονία μία από εκείνες τις γυναίκες, και άλλο η δουλίτσα που πρέπει να γίνεται. Και που για να γίνει σωστά χρειάζονται αποφασισμένοι μνημονιακοί και αδίστακτοι κοινωνικοί δολοφόνοι, όπως αυτό εδώ το κάθαρμα.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !...

ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙΕίναι γεγονός !! Υπάρχει προειδοποίηση πως θα χτυπηθεί από το Ελ Νίνιο όλη η Ελλάδα !!

Κραυγή αγωνίας του δημάρχου προς την Πολιτεία για βοήθεια προς του πληγέντες Δήμαρχος Σκοπέλου: Οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της θεομηνίας

Δήμαρχος Σκοπέλου: Οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω της θεομηνίας

Κραυγή αγωνίας του δημάρχου προς την Πολιτεία για βοήθεια προς του πληγέντες

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη Σκόπελο, που επλήγη την Τετάρτη από ισχυρότατη καταιγίδα η οποία σάρωσε όλο το νησί.Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», έκανε έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια προς του πληγέντες, ενώ διεμήνυσε ότι υπάρχουν οικογένειες ακόμα και με πρόβλημα επιβίωσης!

Ο Π.Καμμένος μας στέλνει τη ΜΟΜΑ στη Σκόπελο - Άμεση ανταπόκριση στην βιβλική καταστροφή που υπέστη το νησί μας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του υπουργού Πάνου Καμμένου στην βιβλική καταστροφή που υπέστη το νησί της Σκοπέλου από τη χθεσινή νεροποντή. 
 
Με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός γνωστοποίησε ότι μηχανήματα αλλά και προσωπικό της ΜΟΜΑ (Μικτής Ομάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) θα μεταφερθεί με αρματαγωγό στη Σκόπελο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν θέσει το νησί των Βορείων Σποράδων κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Και αρματαγωγό και μηχανήματα από τις Ενοπλες Δυνάμεις στην Σκόπελο αύριο

Mετά από επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον αρχηγό ΓEEΘA Ε. Αποστολάκη και σε συνεννόηση με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αποφασίστηκε να σταλεί βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων στο νησί. Συγκεκριμένα

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου