Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η μαγεία των αριθμών της εξουσίας...Το Τσιπραίϊκο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές των Ευρωπαίων αφεντικών μπόρεσε ακόμη μία φορά να πάρει την εντολή διαχείρισης των υποθέσεων τους


https://anarchypress.wordpress.com/

Ετελείωσε κι αυτό το εκλογικό πανηγύρι!
Το Τσιπραίϊκο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές των Ευρωπαίων αφεντικών μπόρεσε ακόμη μία φορά να πάρει την εντολή διαχείρισης των υποθέσεων τους. Είναι φανερό πως ο χαρακτήρας της νέας κυβέρνησης θα είναι και πάλι η αριστεροδεξιά. Η ευρεία συγκυβέρνηση προς το παρόν δείχνει πως αναβάλλεται.
Καμμία, πάντως, ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει επειδή η αριστεροδεξιά θα στηρίζεται από μία συγκυβερνώσα αντιπολίτευση. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού όλοι μαζί ψήφισαν το ΜΝΗΝΟΝΙΟ ΙΙΙ και αφού τα έξι από τα οκτώ κόμματα είναι φανεροί υποστηρικτές της πορείας, που έχει χαράξει η ευρωπαϊκή κυριαρχία. Όσο για το έκτο, από αυτά, ήταν αναγκαίο να μπει στο κοινοβούλιο, ώστε να συμπληρωθεί η εικόνα της παναθλιότητας αυτού του θεσμού-μηχανισμού της εξουσίας.
Ο «ελληνικός λαός», λοιπόν, σύμφωνα με τους πολιτικούς, έδωσε «καθαρή νίκη». Το πόσο «καθαρή» είναι και κατά πόσον την έδωσε ο λαός ή ένα μειοψηφικό του αριθμητικά κομμάτι φαίνεται από την απλή παράθεση των αποτελεσμάτων, των ποσοστών συμμετοχής και του μεγέθους της μη συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Ας έρθουμε, λοιπόν, στο ζουμί της υποθέσεως.
Η «νίκη του Σύριζα με ποσοστό 36,34% έναντι 27,81% της ΝΔ, εμφανίστηκε σαν αποτέλεσμα της «πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». Δεν είναι του παρόντος να ασχοληθεί κάποιος με την χαρά των εξουσιαστών που θα θέσουν σε ισχύ διάφορους εφαρμοστικούς νόμους του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙΙ, δηλαδή την πρακτική εφαρμογή των δεινών, που έχουν ήδη ψηφισθεί, επί του μεγαλύτερου τμήματος του ελλαδικού πληθυσμού.
Θα ασχοληθούμε, όμως, με αυτό που είναι, επίσης, σημαντικό. Δηλαδή, πόσες ακριβώς ψήφους έλαβε το κάθε κόμμα, κάτι που αποδεικνύει και την αύξηση της επιρροής του σε πραγματικούς αριθμούς.
Αν ανατρέξουμε στους αναλυτικούς πίνακες των αποτελεσμάτων θα διαπιστώσουμε πως εκτός από το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχασαν μέρος των ψηφοφόρων τους.
Αναλυτικότερα:
Ο Σύριζα έλαβε 1.925.904 δηλαδή 320.074 ψήφους λιγότερες από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Όμως, το ποσοστό του μειώθηκε μόνο κατά μερικά δέκατα της μονάδας (από 36,34% σε 35,46%). Βεβαίως, αυτά τα «συνταρακτικά» ποσοστά βγαίνουν μόνο μετά την αφαίρεση αυτών που δεν ψήφισαν από τους συνολικά εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Επομένως, η πραγματική αντιστοιχία είναι 19,57% του συνόλου των ψηφοφόρων.
Η ΝΔ έχοντας απωλέσει 192.289 ψήφους, από τους 1.718.694 που είχε λάβει τον Ιανουάριο, βρίσκεται, παραδόξως, σε υψηλότερο ποσοστό κατά ορισμένα δέκατα της μονάδας (από 27,81 στα 28,10), ενώ το πραγματικό της ποσοστό σύμφωνα με τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους είναι 15,5%.
Ομοίως, η Χρυσή Αυγή ενώ παίρνει 8.806 ψήφους λιγότερες από αυτούς του Ιανουαρίου, εν τούτοις κερδίζει μία έδρα παραπάνω και το ποσοστό της φτάνει στα 7%, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα όσα προαναφέρθηκαν, είναι στα 3,9%.
Βράχος «ακλόνητος», που τον υπονομεύει το κύμα της κοινωνικής αποδοκιμασίας, παραμένει το ΚΚΕ, που ενώ οι ψηφοφόροι του μειώθηκαν κατά 36.755, διατηρεί τους βουλευτές που είχε και στην προηγούμενη βουλή, καμαρώνοντας για τους επαίνους που του δίνουν οι υπόλοιποι κομματάρχες (ξέρουν αυτοί!) για την αμετακίνητη στάση του.
Αυτή η μαγεία, στην οποία αναφερόμαστε, επιβεβαιώνει την τεχνική με την οποία επιβάλλονται οι θελήσεις των εξουσιαστών δια του δημοκρατικού τρόπου, αποφεύγοντας την φανερή σκληρότητα του άλλου μέσου, που είναι η απολυταρχία. Άλλωστε, εκείνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα, δηλαδή η αποδοχή από τους υπηκόους αυτού του ψέμματος ή η επιβολή μέσω της αφκιασίδωτης βίας.
Ας δούμε, τώρα, τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου συγκεντρωτικά και συγκριτικά:
Εκλογικά αποτελέσματα Ιανουαρίου 2015
Εγγεγραμμένοι: 9,949,684
Ψηφίσαντες: 6,330,356
Έγκυρα: 6,180,872 (97.64%)
Άκυρα: 114,654(1.81%)
Λευκά: 34,830(0.55%)
ΑΠΟΧΗ: 3.580.709 (36,38%)
Εκλογικά αποτελέσματα Σεπτεμβρίου 2015
Εγγεγραμμένοι: 9.840.525
Ψηφίσαντες: 5.566.295 (56,57%)
Έγκυρα: 5.431.850 (97,58%)
Άκυρα: 70.061 (1,26%)
Λευκά: 64.384 (1,16%)
ΑΠΟΧΗ: 4.274.230 (43,43%)
Είναι σημαντικό το γεγονός της αύξησης του αριθμού των μη συμμετεχόντων σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία, αποδεικνύοντας την απαρέσκεια –και σε σημαντικό βαθμό την απαξίωση–, προς το σύστημα και τους πολιτικούς διαχειριστές του. Η ενσυνείδητη απομάκρυνση από κάθε είδους εκλογική διαδικασία οριστικά και αμετάκλητα είναι αυτό που ορίζεται ως ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και αντιδιαστέλλεται από την κατά περίσταση αποχή. Είναι φανερός ο φόβος των κάθε είδους εξουσιαστών μπροστά στην απομάκρυνση των ανθρώπων από τις εξουσιαστικές δομές. Χρόνια τώρα ισχυρίζονται πως οι μεγάλοι αριθμοί αποχής βασίζονται σε μη εκκαθαρισμένους εκλογικούς καταλόγους. Τα στοιχεία, όμως, από τις τελευταίες τρεις εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύουν το τελείως αντίθετο αυτών των ισχυρισμών. Ας τα δούμε.
Εκλογές Ιανουαρίου 2015: Εγγεγραμμένοι, 9.949.684
Δημοψήφισμα Ιουλίου 2015: Εγγεγραμμένοι, 9.858.508
Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015: Εγγεγραμμένοι, 9.840.525
Κλείνοντας, ας διατυπωθούν κάποιες σκέψεις που θεωρούνται ουσιαστικές για όσους ενδιαφέρονται για μια ουσιαστική εμβάθυνση στην πραγματικότητα που βιώνουμε.
Προς αυτούς που δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία:
Είναι ενθαρρυντικό το ότι τόσοι πολλοί άρχισαν να ξεπερνούν τον φετιχισμό της ψήφου. Αυτό δεν θα πρέπει να σημαίνει επιβράβευση του ατομικισμού και του ιδιοτελούς απομονωτισμού, αλλά την αναζήτηση δρόμων και διαδρομών ελευθερίας, συνύπαρξης, ομόνοιας, δημιουργίας και ανεξούσιας διαβίωσης μακράν και ενάντια των καθιερωμένων εξουσιαστικών κι εκμεταλλευτικών δομών, αλλά και όσων εμφανίζονται ως απελευθερωτικές ενώ στην πραγματικότητα αποσκοπούν στο να αντικαταστήσουν τις ήδη φθαρμένες και απαξιωμένες.
Προς αυτούς που ψήφισαν:
Δεν είναι κρίμα να βασανίζεσθε από αυταπάτες και ελπίζοντας σε κάποια μικρά υλικά ωφελήματα που νομίζετε ότι θα σας δωθούν, να χάνετε την ανθρωπιά και τον αυτοσεβασμό σας; Και καλά, το πώς διαχειρίζεσθε τον εαυτό σας, αφορά κυρίως εσάς. Όμως, για σκεφθείτε λίγο δύο πραγματικά σημαντικές επιπτώσεις της εμμονής σας να ψηφίζετε:
α) Βλάπτετε τους υπόλοιπους ανθρώπους που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι πολλαπλάσιοι σας αριθμητικά και,
β) Διατηρείτε σε ένα διαρκές βασανιστήριο όλον αυτόν τον συρφετό των πολιτικών που αγωνίζονται, ζουν και υπάρχουν μέσα στο ψέμμα και για το ψέμμα. Τους διευκολύνετε να γίνονται ολοένα και πιο ξεδιάντροποι, αδίστακτοι και καταστροφικοί.
Γνωρίζετε, άραγε, πως τέτοια όντα δεν θα διστάσουν να καταστρέψουν κι εσάς όταν οι εξουσιαστικές ανάγκες το επιτάξουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger