Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσειςΤου Βασίλη Σαμαρά, στελέχους του ΚΚΕ(μ-λ)
 Αυτά που μας «φέρνουν» τις εκλογές
Ξανά λοιπόν μπροστά σε εκλογές.
Ξανά καλείται ο λαός να «αποφασίσει».
Μόνο που αυτά στα οποία -υποτίθεται- πως καλείται να «αποφασίσει» έχουν ήδη αποφασιστεί. Ακριβώς επειδή δεν κρίνονται στην κάλπη αλλά στη βάση των πραγματικών συσχετισμών και των πραγματικών δεδομένων.
Με βάση λοιπόν τα πραγματικά δεδομένα αυτά που έχουν να μας δώσουν αυτές οι εκλογές είναι:
• Η νομιμοποίηση του 3ου Μνημονίου δηλαδή της συνέχισης της επίθεσης ενάντια στο λαό, της ομηρίας της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Διακομιδή τουριστών από τη Σκόπελο με προβλήματα υγείας


ΕΚΑΒ
Διακομιδή δύο αλλοδαπών τουριστών έγινε στις 10.30 χθες το βράδυ από τη Σκόπελο στο λιμάνι του Βόλου, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι δύο αλλοδαποί, από τη Σουηδία 47χρονών και από την Αγγλία 39 χρονών, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού με παθολογικά προβλήματα και κρίθηκε απαραίτηση η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Βόλου, που τελικά έγινε με το σκάφος αναψυχής «Μαριανή» Τ.Σ. 117 Α’

Σκόπελος 25 8 15 Λύκειο Ελ 3ο μέρος

πολίτικοι και βουλευταδες παρ τε ...επίθεση με γιαούρτια....δεν θα μπορείτε να κρύφτηκε παλιό κουφάλες σε λίγο καιρό όλοι σας !!!!

Άγνωστος επιτέθηκε πριν λίγο έξω από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας στον βουλευτή Α’ Αθηνών Βασίλη Κικίλια. Συγκεκριμένα λίγο πριν συναντηθεί με τον Θ. Μαρκόπουλο δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια. Ο δράστης συνελήφθη άμεσα από τους άνδρες της ασφαλείας που συνόδευαν τον βουλευτή. Εικάζεται ότι ο δράστης ανήκει στην Πατριωτική Κίνηση Καβάλας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΝΕΚΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΝΕΚΡΗ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

Τώρα νεκρή σε τροχαίο η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ο ΟΑΕΔ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΡΑ !! ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ !!
Ο ΟΑΕΔ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΡΑ !! ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ !!

Ο οαεδ προέβη σε έκτακτη ανακοίνωση για ένα νέο επίδομα !! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!

Εβρεξε… πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα στην εστίαση

«Ραβασάκια» στους καταστηματάρχες να βγάλουν άδειες τραπεζοκαθισμάτων στέλνει το τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου (φωτό αρχείου)
Πριν τη Δημοτική Αστυνομία πέρασε η Ελληνική Αστυνομία
Από αλλού περιμένανε από αλλού τους ήρθε… Προ ημερών ο Δήμος Βόλου ανακοίνωνε την έναρξη ελέγχων στα καταστήματα εστίασης για τα τραπεζοκαθίσματα, τα κλιμάκια όμως της δημοτικής αστυνομίας, πρόλαβε η ελληνική αστυνομία.

Φαγοπότι στην ιδιωτική εκπαίδευση...

 
Από τον Νίκο Δονάτο.

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί, ας φιλτράρουμε τι ακούμε και μην καταπίνουμε αμάσητα ό,τι μας σερβίρουν. Κόπτεται όψιμα ο κ. Χατζηνικολάου για την εκπαίδευση μέσα από την εκπομπή του και ζητά να μην μπει φόρος 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Μακάρι ο ΦΠΑ να κατέβαινε παντού, η οικονομία στενάζει, αλλά ο κ. Χατηζηνικολάου και οι λοιποί του χώρου γιατί κόπτονται πραγματικά; Μήπως γιατί ο καθένας έχει ανοίξει από ένα μαγαζάκι ή συμμετέχει σε κάποιο ΙΕΚ, κέντρο σπουδών κτλ και πουλά όνειρα και χαρτιά στους νέους και φοβάται ότι θα χάσει έσοδα; Δεν θα συνεχίσει να τρώει με χρυσά κουτάλια, δηλαδή, και από χίλιες πάντες;

ΣΚΟΠΕΛΟΣ “Κούρεμα” στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης

“Κούρεμα” στα ενοίκια επαγγελματικής στέγης
Τον χάρτη των ενοικίων της επαγγελματικής στέγης επανασχεδιάζει τα τελευταία χρόνια η δικαιοσύνη, προχωρώντας σε βαθιά «κουρέματα» λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και «ανακουφίζοντας» χιλιάδες ενοικιαστές που προσφεύγουν σωρηδόν στα δικαστήρια.
Με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις κρίθηκε πλέον αμετάκλητα ότι στα συμβόλαια εμπορικών μισθώσεων, που καταρτίσθηκαν προ της κρίσης ή στο ξεκίνημά της (π.χ. το 2010, όταν δεν είχε ακόμα συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της επερχόμενης καθίζησης) πρέπει να επιβληθούν δικαστικά μειώσεις, που συνήθως κυμαίνονται γύρω στο 20%, αλλά μπορεί να φθάσουν μέχρι και το 50%.
Το «κούρεμα» αυτό που έχει πλέον επικυρωθεί «και με τη βούλα» του Αρείου Πάγου, ενώ είναι αρχικά προσωρινό για 1-2 χρόνια, ανάλογα με τη διάρκεια ισχύος που του δίνει κάθε δικαστική απόφαση, γίνεται τελικά «μακράς διαρκείας» αφού η αρεοπαγιτική νομολογία επιτρέπει πλέον μόνο μικρές ετήσιες αυξήσεις για το μέλλον (σε ποσοστό 75% του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή - ΔΤΚ) καταργώντας κάθε συμφωνία που έχει γίνει ιδιοκτητών - ενοικιαστών στο παρελθόν για μεγάλες αυξήσεις (π.χ. 10-15% ετησίως).

"Αναχώματα"


Αναχώματα

    Παρατήρηση 1η: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
    Παρατήρηση 2η: Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την κοινή της κάθοδο στις εκλογές με την Λαϊκή Ενότητα ώστε, όπως είπε, να συμβάλει στο «ανάχωμα απέναντι  στη μνημονιακή πολιτική».
    Αλλά: Ήταν Μάης του 2015. Δηλαδή τρεις ολόκληροι μήνες μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου με την οποία τέθηκαν οι βάσεις για το Μνημόνιο Τσίπρα. Τότε, λοιπόν, και ενώ με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είχε ήδη υπογραφεί η παράταση των Μνημονίων Σαμαρά – Βενιζέλου, ήταν η κυρία Κωνσταντοπούλου που είχε προσφερθεί να υψώσει τείχος προστασίας στον κ.Τσίπρα για το ανόμημά του.
    Ήταν η κυρία Κωνσταντοπούλου που όταν ρωτήθηκε τότε πως είχαμε φτάσει από την υπόσχεση του απερχόμενου  πρωθυπουργού περί κατάργησης των Μνημονίων «σε ένα νόμο με ένα άρθρο» στην παράταση των Μνημονίων, είχε σπεύσει να παράσχει δίχτυ προστασίας στον κ.Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας την προηγούμενη δέσμευσή του για κατάργηση των Μνημονίων σαν ένα απλό… «σχήμα λόγου».
    Αλήθεια, η στάση της – κάθε άλλο παρά πολιτικά αφελούς – πρώην προέδρου της Βουλής να χαρακτηρίζει «σχήμα λόγου» τις προηγούμενες διακηρύξεις Τσίπρα, και μάλιστα την στιγμή που ο Τσίπρας στις 20 Φλεβάρη είχε βάλει επίσημα την πρώτη υπογραφή του κάτω από τα Μνημόνια, συνιστούσε «ανάχωμα» στα Μνημόνια;

Μαυρίστε τους!

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει προεκλογική περιοδεία στα Ανώγεια της Κρήτης και δηλώνει περήφανος για το Μνημόνιο και που διέλυσε το κόμμα του, ενώ η Νέα Δημοκρατία ξετσουτσούνιασε πάλι και ονειρεύεται να γίνει κυβέρνηση στο προτεκτοράτο, για να εκτελεί αυτή τις εντολές των Βρυξελλών.Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας αλλά τα προτεκτοράτα δεν έχουν δημοκρατία.
Αυτές οι εκλογές είναι μια απάτη. Αυτό θα γίνει αντιληπτό από όλους, μετά τις εκλογές.
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και λοιποί προσκυνημένοι νομίζουν πως θα νομιμοποιήσουν τα Μνημόνια.Αυτό που θα νομιμοποιήσουν σε αυτές τις εκλογές είναι το τέλος τους.
Το δημοψήφισμα απέδειξε πως οι πολίτες είναι πολύ μπροστά και πολύ καλύτεροι από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Τι είδε στο Μπακού!

«Ο Παναγ. Λαφαζάνης, στο Μπακού πήγε μόνος του εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνές ενεργειακό φόρουμ για τους συμμετέχοντες στον αζερικό αγωγό ΤΑΡ και με την ευκαιρία είδε τα επιτεύγματα του υπαρκτού σοσιαλισμού στο Αζερμπαϊτζάν και την οικογένεια Αλίεφ που δεσπόζει στο Μπακού από την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης»(!) έγραψε η «Ισκρα». Μεγάλη φαντασία έχουν εκεί στη «ΛΑ.Ε». Εφτασαν να βλέπουν στον καπιταλισμό του Αζερμπαϊτζάν και στην οικογένεια του Προέδρου του, που ήταν από τους επικεφαλής της ανατροπής του σοσιαλισμού και υπηρετεί τα μονοπώλια, τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού. Η αλήθεια είναι ότι στο Μπακού πήγε για λογαριασμό επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για μπίζνες με το Αζερμπαϊτζάν, που, θυμίζουμε, συνεργάζεται με τις ΗΠΑ στη δημιουργία του αγωγού ΤΑΡ. Την ίδια στιγμή που συζητούσε ανάλογες συμφωνίες και με τους Ρώσους. Σε λωτοφάγους νομίζουν πως μιλούν ή πέφτει σύννεφο το δούλεμα;

Ποια προγράμματα;


«Ψευτοπόλωση αντί προγραμμάτων» ήταν ο τίτλος του πρωτοσέλιδου των «Νέων» 1/9/2015. Κάνουν πως εξανίστανται τα αστικά επιτελεία για την κούφια και κάλπικη προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων τους. Αλήθεια, για ποια διαφορετικά προγράμματα μιλούν; Φαίνεται ότι τους προβληματίζει, γιατί έχει αποκαλυφτεί ανάγλυφα ότι τα κόμματά τους συμπλέουν στρατηγικά, έτσι που να μην μπορούν να αναδείξουν πειστικά το πού διαφέρουν και γιατί να τα ψηφίσουν οι άνθρωποι του μόχθου. Για ποια προγράμματα μιλούν, όταν είναι δεδομένο ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, όποια κι αν είναι η σύνθεσή της, θα είναι η εφαρμογή του 3ου μνημονίου για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, η στήριξη της ανάκαμψης των κερδών τους...Ο λαός τούς δοκίμασε και απέκτησε πικρή πείρα, που πρέπει να την αξιοποιήσει και στην κάλπη...

Ο παπατζής...

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι σε αυτές τις εκλογές υπάρχουν κόμματα που κατεβαίνουν με κοινό προεκλογικό πρόγραμμα. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα σε βάρος του λαού, σε βάθος 10ετίας και παραπάνω. Κάθε μέρα, πηγαίνοντας προς τις κάλπες της 20ής Σεπτέμβρη, αυτά τα κόμματα δεσμεύονται ότι θα εφαρμόσουν κατά γράμμα το μνημόνιο, θα υλοποιήσουν δηλαδή το σχέδιο που οδηγεί το λαό στη σφαγή του. Ταυτόχρονα, όμως, δοκιμάζονται στο πώς θα καταφέρουν να ενσωματώσουν τους εργαζόμενους διά της ψήφου σε αυτήν την πολιτική. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτήν την προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί.
Αυτό ακριβώς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνητικό πρόγραμμά του, που παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί ότι θα τσακίσει το λαό. Από τις πρώτες σελίδες, γίνεται σαφές ότι το μνημόνιο θα υλοποιηθεί, όπως συμφωνήθηκε με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Ομως, την ίδια στιγμή, για να χρυσώσει το χάπι, επιχειρεί να παρουσιάσει ορισμένα «παράλληλα μέτρα» που θα παρθούν στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των επιπτώσεων, τα οποία δήθεν θα αντισταθμίσουν τη χασούρα από τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου