Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Υφέρπων (;) ρατσισμός!

Εύλογα είναι τα συμπεράσματα για το λόγο που προτιμούν τον προσδιορισμό μετανάστες | 
Τη στιγμή που όλοι οι Σύροι πρόσφυγες πολέμου που επιβιβάζονται στα πλοία με τα αγορασμένα από τους ίδιους εισιτήρια και μεταφέρονται στον Πειραιά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ επιμένουν να αναφέρονται σε αυτούς με το χαρακτηρισμό μετανάστες.
Στην προσπάθειά τους να εξαλείψουν τις αυτονόητες συνέπειες και τα διεθνή επιβαλλόμενα μέτρα κάθε χώρας για τους πρόσφυγες προτιμούν να «περνάει» στους πολίτες η είδηση ότι πρόκειται για οικονομικούς μετανάστες. Ακόμα και τη στιγμή που η ΕΕ θα εξετάσει όπως όλα δείχνουν την περίπτωση να υπάρξει ειδικός επίτροπος προσφύγων οι Έλληνες δημοσιογράφοι προτιμούν να μιλάνε για δυστυχείς (μη τους περάσουμε και για αναίσθητους) μετανάστες.

Καρχαρίας έχασε τον προσανατολισμό, μπήκε στον Παγασητικό και δείτε τι έγινε! Ανησυχία εκφράζεται για το ενδεχόμενο η μητέρα του καρχαρία, να παραμένει στα νερά του Παγασητικού κόλπου...

Βόλος: Καρχαρίας έχασε τον προσανατολισμό, μπήκε στον Παγασητικό και δείτε τι έγινε!

Καρχαρίας νεαρής ηλικίας και μήκους περίπου ενός μέτρου πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά στις Νιές της Σούρπης, ενώ ανησυχία εκφράζεται για το ενδεχόμενο η μητέρα του να βρίσκεται ήδη στα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Ωστόσο, ενδέχεται το νεαρό ψάρι να έχασε τα νερά του στο Αιγαίο, να ακολούθησε κάποιο πλοίο ή αλιευτικό και να βρέθηκε στον Παγασητικό.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο μικρός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα του ψαρά σε βάθος 28 μέτρων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ακόμη λίγο μεγαλύτερος κατάφερε να ξεφύγει σκίζοντας τα δίχτυα.

Διεθνής συνάντηση για τη δαμασκηνοπαραγωγή στη Σκόπελο Πρωτοβουλία για την ανάδειξη του δαμάσκηνου Σκοπέλου

damaskino2
Τη στήριξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κάθε πρωτοβουλίας για την ενίσχυση, κατοχύρωση και εξωστρέφεια της δαμασκηνοπαραγωγής αλλά και κάθε άλλης αναπτυξιακής δράσης στον πρωτογενή τομέα στη Σκόπελο, τόνισε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων κ. Νίκος Πλωμαρίτης στο πλαίσιο της τρίτης διεθνούς συνάντησης του “European Fruit Research Institute Network” που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο με αντικείμενο το δαμάσκηνο.
Περισσότεροι από 150 επιστήμονες αλλά και καλλιεργητές που προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα και την Ιαπωνία και ασχολούνται αποκλειστικά με το δαμάσκηνο, συμμετείχαν στις εργασίες που ως στόχο είχαν την ανάπτυξη της δαμασκηνοπαραγωγής στη Σκόπελο η οποία για το νησί αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη καλλιέργεια πίσω από αυτή της ελιάς.
Στο πλαίσιο της συνάντησης επίσης, τονίστηκε η ιδιαίτερα η ανάγκη χαρακτηρισμού του δαμάσκηνου Σκοπέλου ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, με διεθνή απήχηση και φυσικά πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τις πολιτικές εξελίξεις

Η παραίτηση του Τσίπρα, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ και η προκήρυξη εκλογών για τις 20 (ή 27) Σεπτέμβρη, είναι μια κίνηση που σαν κύριο στόχο έχει να εξαπατήσει –για ακόμη μια φορά– τον ελληνικό λαό. Ο Τσίπρας υπέγραψε ένα Μνημόνιο–Τέρας που θα καταστρέψει την οικονομία και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, θα προκαλέσει νέα τεράστια κύματα ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης, θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τα συστήματα υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης, θα ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία (ήδη άρχισε με τα 14 αεροδρόμια και ακολουθούν τα λιμάνια κ.λπ.)… θα μετατρέψει τη χώρα σε μια αποικία χρέους κάτω από μια διαρκή εποπτεία των δανειστών/τοκογλύφων και των ιμπεριαλιστών.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αρνητικές επιπτώσεις


Αρνητικές επιπτώσεις
Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό έγινε δεκτή η ανακοίνωση περί πρόωρων εκλογών από το δήμαρχο Σκοπέλου, ο οποίος εκφράζει τον προβληματισμό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό. Ο κ. Χρήστος Βασιλούδης σχολιάζει τις εξελίξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χάσαμε ένα μήνα λόγω του δημοψηφίσματος, και τώρα που τείνει να εξομαλυνθεί η τουριστική κίνηση, διαταράσσονται και πάλι οι ισορροπίες». Ο κ. Βασιλούδης χαρακτηρίζει «επιζήμιες για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία τις πρόωρες εκλογές», εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να γίνουν σε μεταγενέστερη περίοδο.

Ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την δημιουργία πολιτικού μετώπου που «θα τιμήσει το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ, ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο μέχρι το τέλος».

Σύμφωνα μ’ αυτή την συλλογικότητα «απαιτούνται θαρραλέα βήματα στην συγκρότηση ενός άλλου ταξικά ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος» με τις πολιτικές δυνάμεις «που έδωσαν την μάχη για το "όχι της ρήξης" και το "όχι μέχρι το τέλος". Σε όλες τις δυνάμεις με αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιΕΕ και ανατρεπτικό προσανατολισμό. Στους αγωνιστές/ες που μάτωσαν κυριολεκτικά στα κινήματα τα προηγούμενα χρόνια. Τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούονται με τη αστική μνημονιακή  πολιτική, την κυβέρνηση και το κόμμα που την εφαρμόζει. Σε αυτούς που ασφυκτιούν από την άγονη γραμμή του ΚΚΕ».

Σ’ αυτή την κατεύθυνση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τις παραπάνω ριζοσπαστικές δυνάμεις  σε ένα συντροφικό διάλογο, "για μια πολιτική και κινηματική συνεργασία που θα μπορέσει να δώσει πραγματική ελπίδα".

Υπάρχουν διεργασίες και αντικρουόμενες απόψεις στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με την στάση που πρέπει να κρατήσει αυτή η οργάνωση σε σχέση με την συμπόρευση της με την «Αριστερή Πλατφόρμα».

Ολόκληρο το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΔΩ

Εντάσεις κοντά στην πόλη Γευγελή Με δακρυγόνα απωθούν τους πρόσφυγες οι αρχές των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα

Με δακρυγόνα απωθούν τους πρόσφυγες οι αρχές των Σκοπίων στα σύνορα με την Ελλάδα

Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

Οι αρχές των Σκοπίων επιτέθηκαν σήμερα με δακρυγόνα σε πλήθος μεταναστών και προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις πιο πλούσιες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Τα τερατώδη ψέματα του Πρωθυπουργικού Διαγγέλματος και το Τρίτο Μνημόνιο

symfwnia1Παναγιώτης Μαυροειδής
Ο Πρωθυπουργός με ένα ακόμη διάγγελμα, προκήρυξε εκλογές εξπρές. Τα λεγόμενά του, συνιστούν ένα άθροισμα τερατωδών ψεμάτων με στόχο την επικύρωση μιας πολιτικής απάτης με τεράστιες συνέπειες για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα.
Ψέμα πρώτο: Με τη συμφωνία υποταγής στους δανειστές …νικήσαμε!
Είπε ο Αλέξης Τσίπρας:
«Χωρίς αυτή τη λαϊκή αποφασιστικότητα οι δανειστές είτε θα είχαν επιβάλει απολύτως την βούλησή τους (…) φέραμε μια συμφωνία που στους δεδομένους συντριπτικά αρνητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη και με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε από την απόλυτη πρόσδεση της χώρας στους όρους των μνημονίων, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει).
Αν είχε στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα, θα έπρεπε να πει: «Παρά την εκφρασμένη λαϊκή αποφασιστικότητα με το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, οι δανειστές επέβαλαν απολύτως την βούλησή τους, χάρις στη μετατροπή του ΟΧΙ από την κυβέρνηση σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ, στηριζόμενη σε μια άθλια συναλλαγή με τους μνημονιακούς βρικόλακες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ».

Ο λαός να τους εγκαταλείψει


Η αστική προπαγάνδα γύρω από τις εκλογές εστιάζεται στις δημόσιες τοποθετήσεις των αστικών κομμάτων. Ετσι, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ δε θέλουν εκλογές επειδή η κυβέρνηση τις κάνει για να λύσει το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έχει δείξει δείγματα ότι μπορεί να κυβερνήσει ασκώντας πολιτική διαχείριση που να ανακάμψει την οικονομία και τη χώρα. Η κυβέρνηση προβάλλει την άποψη ότι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά από νέα λαϊκή εντολή, χωρίς αυτούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας που καταψήφισαν τη συμφωνία, όχι μόνο θα την εφαρμόσει και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, αλλά θα εφαρμόσει και μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, αντισταθμίζοντας αντιλαϊκές πλευρές του μνημονίου, μέσω διαπραγματεύσεων. Κάλπικα διλήμματα απ' όλα τα αστικά κόμματα και από την κυβέρνηση με στόχο τη χειραγώγηση του λαού στο αστικό πολιτικό σύστημα, στη στήριξη της πολιτικής της συνεχούς χρεοκοπίας του με το μνημόνιο. Ολοι μαζί το ψήφισαν, όλοι με το κεφάλαιο και την ΕΕ είναι, και αυτοί της πλειοψηφίας που καταψήφισαν, όλοι είναι στοχοπροσηλωμένοι στον ίδιο σκοπό. Ο λαός να τους εγκαταλείψει και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Ο λαός να μην παγιδευτεί

Η προχτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον υπουργό Εργασίας είναι ενδεικτική της προπαγανδιστικής γραμμής που διαμορφώνει η κυβέρνηση, ενόψει και των εκλογών.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι το μνημόνιο δίνει περιθώρια «ευελιξίας» σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν σε Εργασιακά και Ασφαλιστικό και ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει τη μάχη της διαπραγμάτευσης για να πετύχει ρυθμίσεις λιγότερο επώδυνες για το λαό.
Τα «όπλα» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για τα μέτρα, που σκοπεύει να νομοθετήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι - σύμφωνα με τον υπουργό - το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και οι θέσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσπάσει εκ νέου την ανοχή των εργαζομένων και, βεβαίως, να χειραγωγήσει το λαό, ώστε και με την ψήφο του να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική πλειοψηφία είναι προκλητική. Επαναφέρει το παραμύθι του «καλού διαπραγματευτή», που μπορεί τάχα να φέρει καλύτερα αποτελέσματα για το λαό ακόμη και με την εφαρμογή του μνημονίου - καρμανιόλα. Είναι ένα από τα ύπουλα αντιλαϊκά επιχειρήματα - παγίδες με τα οποία «χρυσώνουν το χάπι» του μνημονίου.

ΚΟΥΙΖ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕ (ΜΜΕ)?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

ΚΟΥΙΖ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

ΚΟΥΙΖ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ 3% ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου