Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Δείτε σήμερα τον φιλικό αγώνα Ρεάλ Σοσιεδάδ - ΠΑΟ στις 21:00 -Live Streaming: Real Sociedad - Panathinaikos 21:00

ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ .....

τεράστιο πρόβλημα στην Σκόπελο από

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΔΟΕ και Ζωή μαζί στην ΑλόννησοΕκρηκτικό σκηνικό μπορεί να δημιουργηθεί στην Αλόννησο καθώς την τρέχουσα περίοδο στη νησί βρίσκονται α) για διακοπές η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά του συζύγου της και β) για ελέγχους κλιμάκιο εφοριακών.
Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι θα συμβεί αν οι εφοριακοί πραγματοποιήσουν έλεγχο και «ξεσκονίσουν» κατάστημα στο οποίο θα βρίσκεται η Πρόεδρος γι’ αυτό και θα λαμβάνουν γενικά μέτρα αυτοπροστασίας.

Γιάννης Δραγασάκης: Ο χορτάτος αλητάμπουρας!

Του Γιώργου Αλεξάτου

Το ξανάγραψα, αλλά για ένα τέτοιο πολιτικό ανάστημα ας το ξαναπώ!

Επί Χούντας σπούδαζε στο Λονδίνο, όταν άλλοι της ηλικίας του έκαναν αντιδικτατορική αντίσταση και μάτωναν στα κολαστήρια της Ασφάλειας και της ΕΣΑ.

Ο τυπάκος αυτός ήρθε ξαφνικά -αφού είχε πέσει προ πολλού η Χούντα- έγινε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, έγινε υπουργός στις κυβερνήσεις ντροπής του 1989-90, και ξανάγινε υπουργός τώρα. Για να λιώσει τον κόσμο της εργασίας επιβάλλοντας μνημόνια.

Γιάννη Δραγασάκη τον λένε. Το όνομά του, είναι πολύ πιθανόν να μην το αναφέρει καμιά σελίδα της Ιστορίας. Θα τον θυμούνται, όμως, αυτοί που τους στέρησε τη ζωή. Ο χορτάτος αλητάμπουρας!

Να τους λυπηθούμε κιόλας;

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΣΕΤΕ ότι το επτάμηνο Γενάρη - Ιούλη 2015 οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Με βάση αυτό το στοιχείο και σε συνδυασμό με τις αυξητικές τάσεις των οδικών αφίξεων, ο ΣΕΤΕ διατηρεί την αισιοδοξία για την επίτευξη του συνολικού στόχου των 25 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2015. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, «η αντιστροφή του κλίματος τον Ιούλη βασίστηκε, σε μεγάλο βαθμό, σε προσφορές των τουριστικών επιχειρήσεων, επομένως η εικόνα στους ισολογισμούς τους δεν αναμένεται να είναι αντίστοιχα θετική. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η περαιτέρω μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού, η οποία επηρεάζει αρνητικά τα τουριστικά προϊόντα και τις περιοχές που εξαρτώνται κυρίως από αυτόν». Δηλαδή, λένε οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, μπορεί οι αφίξεις να πάνε καλά, αλλά η κερδοφορία τους δεν θα έχει αντίστοιχη αύξηση, επειδή ρίχνουν το κόστος για να προσελκύσουν τουρίστες. Ωστόσο, μια ματιά πίσω από τους τοίχους των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς πώς πέφτει το κόστος: «Μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, μισθοί πείνας, απληρωσιά «στο φουλ», μαθητεία - συγκαλυμμένη απλήρωτη εργασία και εξαντλητική δουλειά για να φτηνύνει το τουριστικό προϊόν και να ανταποκριθεί το ελληνικό κεφάλαιο στον ανταγωνισμό που μεγαλώνει στον κλάδο του τουρισμού...

Ελεγαν συνειδητά ψέματα


Αν πιστέψουμε αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν, ήταν «άτολμες» στη διαπραγμάτευση, η τρόικα αλώνιζε στα γραφεία των υπουργών και τους επέβαλλε αντιλαϊκά μέτρα, είχαν εμμονές με «την πολιτική της λιτότητας» και γι' αυτό καταλήξαμε στα δύο προηγούμενα μνημόνια. Τώρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που όπως η ίδια λέει, εξάντλησε όλα τα περιθώρια στη διαπραγμάτευση και όλα τα μέτρα πίεσης των «εταίρων», που η τρόικα έγινε «θεσμοί» και οι διαπραγματεύσεις γίνονται στα ξενοδοχεία, τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση είναι «αντιμνημονιακή» και οι εκπρόσωποί της στη διαπραγμάτευση γράφουν μαζί με τους άλλους του κουαρτέτου αράδα - αράδα τη συμφωνία, αυτό που προέκυψε είναι ένα τρίτο μνημόνιο, που διατηρεί στο ακέραιο τα αντιλαϊκά μέτρα των δύο προηγούμενων και προσθέτει κι άλλα! Επομένως, όσοι προεκλογικά παρουσίαζαν την «απαγκίστρωση από τα μνημόνια» σαν ζήτημα μιας καλής διαπραγμάτευσης, κορόιδευαν συνειδητά το λαό, αφού ξέρουν καλά ότι τα παζάρια μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης και με στόχο τη διασφάλιση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, δεν μπορούν να καταλήξουν πουθενά αλλού πέρα από μέτρα που τονώνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τις ενισχύουν πολύμορφα, όπως αυτά που περιγράφονται και στα τρία μνημόνια.

Αμεση και αποφασιστική απάντηση

Το τρίτο μνημόνιο είναι και τυπικά γεγονός. Με τις υπογραφές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναμένεται τις επόμενες ώρες να έρθει για ψήφιση στη Βουλή.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει, κονιορτοποιούν στην κυριολεξία ό,τι δεν πρόλαβαν να συντρίψουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επιπλέον, κανένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν μέχρι τώρα, δεν καταργείται ή αναστέλλεται.
Αντίθετα, ακόμα και εκείνα τα ελάχιστα που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όπως η επέκταση της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων στους έξι μήνες, προβλέπεται από το νέο μνημόνιο να ανακληθούν.
Η νέα συμφωνία σφίγγει τα δεσμά του λαού και βαθαίνει τη φτώχεια του, με στόχο να δοθεί ώθηση στην καπιταλιστική ανάκαμψη.

ΕΚ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: ΕΕ και κυβέρνηση έχουν ευθύνη για τα επεισόδα στην Κω

Η αυξημένη εισροή μεταναστών - προσφύγων σε συνδυασμό με την απραξία της κυβέρνησης και την απαράδεκτη στάση του Δήμου οξύνει περισσότερο το πρόβλημα σημειώνει σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παραμονή των μεταναστών σε ανοιχτούς χώρους, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής προκαλεί δικαιολογημένα την ανησυχία των κατοίκων.

Γ.Σ. Νίκη Βόλου: “Γελάει η Ελλάδα με όσα γίνονται στην ΕΠΣΘ”

Καλεί σε παραίτηση τη νέα διοίκηση της Ένωσης για να γίνουν κανονικές εκλογές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2
Αιχμηρή ανακοίνωση για τις εκλογές που διενεργήθηκαν στην ΕΠΣΘ και την διοίκηση που προέκυψε εξέδωσε αργά τη νύχτα ο Γ.Σ. Η Νίκη Βόλου, κάνοντας λόγο για κάποιον “σεναριογράφο” που έχει στήσει αυτό το σήριαλ, ενώ παράλληλα καλεί τη νεοεκλεγείσα διοίκηση να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η Ένωση σε κανονικές εκλογές όπου όπως δηλώνει θα συμμετέχουν και τα 47 σωματεία όπως και η Νίκη Βόλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Εορτή των Αγίων Φωτίου και Ανικήτου

Εορτή των Αγίων Φωτίου και Ανικήτου
Τη μνήμη των Αγίων Φωτίου και Ανικήτου τιμά σήμερα, 12 Αυγούστου, η Εκκλησία μας.
Ο Φώτιος ήταν ανεψιός του Ανίκητου. Κατάγονταν και οι δύο από τη Νικομήδεια. Όταν ο Διοκλητιανός θέλησε να κινήσει διωγμό κατά των χριστιανών, μίλησε μπροστά στη Σύγκλητο με τους πιο υβριστικούς λόγους εναντίον τους.
Εκεί ήταν παρών και ο Ανίκητος, που όταν άκουσε αυτά τα λόγια του βασιλιά, όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά σηκώθηκε με θάρρος δήλωσε ότι είναι χριστιανός και είπε στο Διοκλητιανό:
«Πλανάσαι, βασιλιά, αν νομίζεις ότι με τα μέτρα κατά των Χριστιανών θα πετύχεις τους ασεβείς σκοπούς σου. Μάθε ότι οι χριστιανοί αποτελούν σήμερα την υγιέστερη μερίδα της ρωμαϊκής

Καλημέρα Παναγία μου

Καλημέρα Παναγία μου
Κάποιος κύριος, πνευματικοπαίδι μου, μεγάλος κάπως στην ηλικία, οδηγούσε ένα πρωινό το αυτοκίνητο του και σε κάποιο σημείο του δρόμου είδε ένα προσκυνητάρι.
Επειδή λόγω της ηλικίας του οδηγούσε σχετικά αργά, πρόλαβε να δει μέσα στο προσκυνητάρι την εικόνα της Παναγίας.
Τότε σκύβοντας ελαφρώς και απευθυνόμενος προς την εικόνα της Παναγίας είπε:
- Καλημέρα, Παναγία μου!

Κοινή δήλωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΜΑΡΣ, τον "ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ", και το "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

- ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΟΥ «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ».

ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΔΝΤ, ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ – ΕΕ, ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 Στις 5 Ιούλη ο λαός μας σήκωσε το ανάστημά του για να φωνάξει ένα μεγάλο ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου