Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Η ψαριά της ντροπής σε πλοία-φαντάσματα με πλήρωμα σκλάβους

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στα μοντέρνα σκλαβοπάζαρα μας μεταφέρει στη μακρινή Ταϊλάνδη και στο «χρυσωρυχείο» του ψαρέματος γαρίδας. Εκεί που χιλιάδες σύγχρονοι δούλοι εργάζονται μέχρις εξοντώσεως, σε απάνθρωπες συνθήκες, για να φτάσει φτηνή στα πιάτα μας η τροπική λιχουδιά.

FC Barcelona - FC Sevilla Live Streaming

Παμε Λουκετο Ο Τσίπρας στο Καστελόριζο

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει επίσημα το νέο Μνημόνιο στο Καστελόριζο

♦ Αίσιον και ευτυχές το νέο Μνημόνιο! Επιτέλους ολοκληρώθηκαν στις 8.35 το πρωί οι μαραθώνιες και σκληρές διαπραγματεύσεις στο Χίλτον και πετύχαμε Μνημόνιο που δεν έτυχε ποτέ σε κανέναν. Τρία χρόνια βαρβάτα.
♦ Υπάρχει όμως φόβος να καταρρίψει το ρεκόρ το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο αναμένεται από μέρα σε μέρα να υπογράψει ενισχυμένο πολυετές Μνημόνιο.
♦ Αυτό αποτελεί έναν θρίαμβο του ΓΑΠ που συχνά-πυκνά επισκέπτεται το Πουέρτο Ρίκο και θα κάνει νταμπλ στα Μνημόνια.

Μοιραία ο SYRIZA θα πάει να βρει το ΓΑΠ τη ΔΗΜΑΡ και τα υπόλοιπα σκουπίδια στη χωματερή της Ιστορίας

 Γράφει ο mitsos175

Μετά από αυτό που έκανε "η πρώτη φορά αριστερή τούμπα" κυβέρνηση με το Μνημόνιο ακούω τους κηφήνες της δήθεν αριστεράς και παθαίνω αλλεργικό σοκ. Παρόλα αυτά τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ τους σέβομαι, γιατί πολλοί από αυτούς κι αγωνιστές είναι και μυαλό διαθέτουν. Γι αυτό φεύγουν μαζικά. Το που θα πάνε δεν το ξέρω ακόμα πάντως μνημόνια δεν ψηφίζουν.
Θα δώσω, όπως έκανα και με το Σαμαρά (ας είναι ελαφρύ το κοπρόχωμα που τον σκεπάζει) μερικές συμβουλές, αν και ξέρω, όπως και με τη ΝΔ, ότι δεν θα εισακουστούν. Τόσο το καλύτερο για να τους δουλεύω μετά περισσότερο.

Πιστεύουν στο SYRIZA πως, αν κάνουν σύντομα εκλογές, θα βγουν πρώτοι, μερικοί ονειρεύονται κι αυτοδυναμία! Αμέ. Όχι μόνο αυτοδυναμία το 61%. Όπα! ξεχάστε το, τους προδώσατε.
Διεκδικεί λοιπόν κι ο SYRIZA το υπόλοιπο 39% που διεκδικεί η ΝΔ και τα άλλα δεκανίκια.

Δεκαπενταύγουστος 2015: Πώς γιορτάζεται το Πάσχα του καλοκαιριού σε μεγάλες εκκλησίες

Δεκαπενταύγουστος 2015: Πώς γιορτάζεται το Πάσχα του καλοκαιριού σε μεγάλες εκκλησίες
Την Κοίμηση της Θεοτόκου, της μάνας όλων των χριστιανών αλλά και της μάνας που προστρέχει σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη, γιορτάζουμε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον Δεκαπενταύγουστο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
 Ο θάνατος, η ταφή, η ανάσταση και η μετάστασή της στους ουρανούς έχουν οδηγήσει στο χαρακτηρισμό αυτής της χρονικής περιόδου ως Πάσχα του καλοκαιριού, με τους πιστούς να αντιμετωπίζουν την Κοίμηση της Αγίας Μητέρας με την ίδια κατάνυξη.

Ακουσε παιδί μου...

Από  Desk Agioritikovima
Ακουσε παιδί μου...
Μέρικες χρήσιμες συμβουλές...
1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο; Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.
2. Σε αδίκησαν; Ξέχασέ το.
3. Σε περιφρόνησαν; Να χαίρεσαι.
4. Σε κατηγορούν; Μην αντιλέγεις.

ΤΟ ΜΠΛΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΓΕΜΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Η ναυμαχία στον βυθό του Βόρειου Αιγαίου φέρνει νικητή το μπλε καβούρι, τον περίεργο ξενιστή που ήρθε από τον Δυτικό Ατλαντικό και σήμερα έχει... κατακτήσει τις ελληνικές θάλασσες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας...
Εθνος, εκατοντάδες τόνοι από τον πεντανόστιμο εισβολέα αλιεύονται κάθε χρόνο στο Θρακικό Πέλαγος, στον Στρυμονικό Κόλπο, στον Θερμαϊκό, μέχρι και στον Κόλπο της Καλλονής στη Μυτιλήνη, και πουλιούνται προς 1,5 ευρώ το κιλό - φτάνοντας στον καταναλωτή 3-5 ευρώ το κιλό. Ελληνες ψαράδες τα βγάζουν με δίχτυα -έως και 200 κιλά την ημέρα τους θερινούς μήνες- και τα εξάγουν στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, τελευταία μάλιστα η... χάρη τους έφτασε έως τη μακρινή Κίνα, όπου και αποτελεί πλέον ένα γκουρμέ έδεσμα.
«Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τον πληθυσμό τους, καθώς η σχετική πρόταση που κάναμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σύνταξη μιας μελέτης δεν απαντήθηκε ποτέ. Είναι πάντως πολύ μεγάλος και χρόνο με τον χρόνο πολλαπλασιάζεται με αλματώδη ρυθμό» λέει στο «Εθνος» ο καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Χαρίτων Χιντήρογλου.

Κάλπικοι ισχυρισμοί

Εγραφε η «Αυγή της Κυριακής», 9/8/2015: «Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει με σταθερό ρυθμό δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, να λειάνει ή να αντιστρέψει άλλα που θα αποδειχτούν κοινωνικά άδικα και ανεφάρμοστα και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που θα παρέχει η νέα συμφωνία για κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση. Αυτό είναι ένα γιγάντιο έργο που προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο και μια ισχυρή κυβέρνηση, κοινωνικά και πολιτικά». Τι λέει με άλλα λόγια; Να στηρίξει ο λαός μαζικά την κυβέρνηση που θα εφαρμόζει μια βαθιά αντιλαϊκή συμφωνία σε όφελος του κεφαλαίου, επειδή αυτή η κυβέρνηση θα φροντίζει να αντιμετωπίζει στην πορεία τα κοινωνικά άδικα μέτρα, ενώ η συμφωνία θα φέρει οικονομική ανάπτυξη, καπιταλιστική βεβαίως, άρα θα ωφελήσει το λαό. Κάλπικοι ισχυρισμοί για να υποτάξει το λαό στην πολιτική του κεφαλαίου. Γιατί δεν μπορεί να συνυπάρχει και καπιταλιστική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Η ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση προϋποθέτει τη συνεχή πτώχευση του λαού.

Μονά - ζυγά δικά τους


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την αντικατάσταση των άμεσων ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου με φοροαπαλλαγές ή και με συμψηφισμό φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο νόμο, σε μια προσπάθεια να υλοποιηθούν οι επενδύσεις χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση. Δηλαδή, επειδή στην παρούσα φάση το κράτος δε διαθέτει ρευστό για να το δώσει απευθείας στο κεφάλαιο, αναζητά «ισοδύναμα», όπως οι φοροαπαλλαγές, τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα τις πληρώσει ο λαός με νέες αιματηρές περικοπές και θυσίες, όπως δείχνει και η κατακόρυφη αύξηση της έμμεσης φορολογίας για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επιβεβαιώνεται κι από αυτό το παράδειγμα ότι οι φοροαπαλλαγές είναι η άλλη όψη της επιδότησης των επιχειρηματικών ομίλων με «ζεστό» χρήμα, στο όνομα του να τονωθούν οι επενδύσεις και να βοηθηθεί η «ανάπτυξη». Μόνο που στο τέλος, το μάρμαρο το πληρώνει πάντα ο λαός.

Στα «κιτρινόμαυρα» ο Μαυροκεφαλίδης

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 
Μετά τις επιτυχημένες θητείες του σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ο διεθνής σέντερ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Ο μέχρι και πρότινος άσσος του «τριφυλλιού» (31 χρ., 2μ.10) υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» για 1+1 χρόνο.

Who is who

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τα Τμήματα Υποδομής του ΠΑΟΚ, ενώ δεν άργησε να αναδειχθεί σε σημαντική μονάδα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης κάνοντας ομάδες από την Ευρώπη και το NBA να στρέψουν τα βλέμματα τους πάνω του.
Το καλοκαίρι του 2006 μετακόμισε στην ιταλική Βίρτους Ρόμα και τον Φεβρουάριο του 2007 έφυγε για την Ισπανία και την Βαλένθια με τη μορφή δανεισμού. Στις 12 Ιουλίου του 2007 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του για 3 χρόνια, ωστόσο, τον Ιούλιο του 2008 μετακόμισε για το Μαρούσι.

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία για τη "δωρεά" Philip morrisΦοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...
Επιχειρηματικά παιχνίδια με «δωρεές» της PHILIP MORRIS στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Οι πολυεθνικοί κολοσσοί άρχισαν «φιλανθρωπική» εκστρατεία ή εξαγοράζουν με ψίχουλα ότι δεν τους παραχωρήθηκε εν λευκώ από τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τους πολιτικούς φορείς της αστικής διαχείρισης; Πρόσφατα η PHILIP MORRIS Παπαστράτος ΑΒΕΣ προχώρησε σε «δωρεά» 50 ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιφέρεια Θεσσαλίας, για «να χρησιμοποιηθούν από σχολεία της Θεσσαλίας για την αναβάθμιση της διδακτικής διαδικασίας και των εργαστηρίων υπολογιστών», όπως αναφέρει η εταιρία στην επιστολή της.
Με τη «δωρεά» αυτή η PHILIP MORRIS επιδιώκει από τη μία να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την κρατική τοπική διοίκηση (στην περίπτωση μας με την περιφέρεια Θεσσαλίας), που ούτως η άλλως είναι διαρθρωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα ( «Καλλικράτης», ΕΣΠΑ κ.τ.λ.). Από την άλλη ο πολυεθνικός κολοσσός με το κάλυμμα της «φιλανθρωπίας» επιχειρεί να «βάλει πόδι» στην ίδια την εκπαίδευση διεκδικώντας τόσο την παρέμβαση στο περιεχόμενο και την κατεύθυνση της γνώσης, όσο και τη δημιουργία ενός κοινωνικού εργαστηρίου που θα καθαγιάζει την επιχειρηματικότητα και κατ επέκταση την εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας και το σφετερισμό του κοινωνικού πλούτου από τα σχολικά χρόνια ακόμα.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου