Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

“ΝΤΟΥ” σε εφοριακούς στη Ρόδο! Έγινε ΧΑΜΟΣ! – «Φύγετε. Έχουν εντολή να γράψουν τους ανθρώπους τους μεροκαματιάρηδες. Αυτοί κατέστρεψαν την χώρα» ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

RODOS

Έγινε ο κακός χαμός…
Στο πανηγύρι των Μαριτσών στη Ρόδο την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε το επεισόδιο με τρεις εφοριακούς ποβρέθηκαν σε αντιπαράθεση με πολίτες.
Η τριμελής ομάδα των εφοριακών πραγματοποιούσε ελέγχους στο πανηγύρι για τυχόν παρανομίες και πρόστιμα, ωστόσο ο κόσμος αντέδρασε έντονα παρά την παρουσία δύο αστυνομικών.

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ, Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ

virvos
Έφυγε το βράδυ της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2015, ο μεγάλος στιχουργός Κώστας Βίρβος, ένας γνήσιος λαϊκός ποιητής, ένας δοκιμασμένος αγωνιστής της Αριστεράς και αυθεντικός εκφραστής της ψυχής του λαού μας.
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 29 Μαρτίου 1926. Ο πατέρας του, πλούσιος τυρέμπορας, τον στέλνει στην Κοργιαλένειο Σχολή. Τελειώνοντας το γυμνάσιο το 1943 κατεβαίνει στην Αθήνα και φοιτά στην Πάντειο. Ο ίδιος σύμφωνα με διηγήσεις του έγραφε στιχάκια από νωρίς, αλλά ήθελε να γίνει σκηνοθέτης μιας και του άρεσε ιδιαίτερα το θέατρο.
Το 1943 περνάει στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ως μέλος του ΕΑΜ. Το Μάρτη του ’44 συλλαμβάνεται και βασανίζεται, γιατί έγραφε συνθήματα στους τοίχους για την τότε κυβέρνηση του βουνού. Ο πατέρας του με 800 χρυσές λίρες τον απελευθερώνει και έπειτα φεύγει για το βουνό, όπου εκεί συναντά και τον Άρη Βελουχιώτη. Εργάστηκε ως δημόσιος υπάλληλος απ” το 1954 έως το 1985. Είχε δυο κόρες.
Τα πρώτα του στιχάκια τα δίνει στον Απόστολο Καλδάρα, με τον οποίο γνωρίζονταν από μικροί. Το πρώτο στιχούργημα του λέγεται «Ο φαντάρος» {ανέκδοτο τραγούδι του 1947}, που αν και μελοποιήθηκε αρχικά από τον Β. Τσιτσάνη και αργότερα από τον Α. Καλδάρα δε γραμμοφωνήθηκε, λόγω εμφυλίου και παρά το εμφανές μήνυμα της συμφιλίωσης, («μα ο φαντάρος δεν παραπονιέται/ κι έχει ελπίδα μέσα στην καρδιά/ πως θα γυρίσει πάλι στους δικούς του/ τα χέρια όταν δώσουμε ξανά»).

Ακτοπλοΐα: Μείωση τζίρου 20% μέσα στο κατακαλόκαιρο


«Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει». Το ρητό αυτό αντικατοπτρίζει απόλυτα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική ακτοπλοΐα, εν έτη 2015.

Τα κτυπήματα που δέχεται ο κλάδος είναι αλλεπάλληλα σε περίοδο υψηλής τουριστικής κίνησης. Σε μία χρονιά που οι προβλέψεις ήταν θετικές για βελτίωση των οικονομικών στοιχείων, με τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου να γεμίζουν αισιοδοξία τα επιτελικά στελέχη των εταιρειών, με την τιμή του πετρελαίου να είναι χαμηλή, συγκριτικά με άλλες χρονιές μειώνοντας το λειτουργικό κόστος των πλοίων, ήρθαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι και η αύξηση του ΦΠΑ στα εισιτήρια επιβατών με την σκιά του GREXIT να συζητιέται ακόμη από διάφορα πολιτικο-οικονομικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, για να δημιούργησαν εφιάλτες.

Τραγωδία στον Βόλο: Σκότωσε τον φίλο του από λάθος!

Τραγωδία στον Βόλο: Σκότωσε τον φίλο του από λάθος!

Ένας 60χρονος ενώ έδειχνε στον παιδικό του φίλο και κουμπάρο το κυνηγετικό του όπλο, πάτησε τη σκανδάλη με αποτέλεσμα τα σκάγια να βρουν στον θώρακα τον φίλο του και να πέσει επί τόπου νεκρός - Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα 

Μοιραία απέβη η ιδέα ενός 60χρονου το πρωί της Παρασκευής σε αγροικία πριν το Βένετο, να δείξει στον παιδικό του φίλο και κουμπάρο, το κυνηγετικό του όπλο... 

Συγκέντρωση τροφίμων και υλικών για πρόσφυγες και μετανάστες ΒΟΛΟΣ


ΤΑΞΙΚΗ & ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
--------------------------------------
Πρόσφυγες και μετανάστες έρχονται στη χώρα μας κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τη φτώχεια, τα αυταρχικά καθεστώτα, την καταστροφή των τόπων τους. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι ντόπιες και παγκόσμιες ηγεσίες, που υπηρετούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα, αφανίζοντας ολόκληρες περιοχές του πλανήτη με πολέμους, εξοντώνοντας όσους περισσεύουν από την

Μια συγκλονιστική μαρτυρία από επαναλαμβανόμενο θαύμα της Αγίας Νεφέλης στο Όρος Θαβώρ

Μια συγκλονιστική μαρτυρία από επαναλαμβανόμενο θαύμα της Αγίας Νεφέλης στο Όρος Θαβώρ
Εμφανίζεται μόνο όταν ψέλνουν στον ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Καλοκαίρι 2002... Με μεγάλη κατάνυξη αρχίζω να γράφω για τα μεγαλεία του Θεού που συνέβησαν εφέτος στους Αγίους Τόπους! Αισθάνομαι ότι είναι πολύ φτωχά τα οποιαδήποτε για να εκφράσουν την μεγαλειώδη Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, που ζήσαμε στο Θεοβάδιστο Όρος Θαβωρ.

Πονηρίδης ο «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (και του πουλιού το γάλα…)» Θεωρεί τους υπαλλήλους του σκλάβους!!!

ab

Σήμερα με τα τόσα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις, στα SUPER MARKET ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, βρήκανε μία ιδέα για επιτύχουν την ακόμη μεγαλύτερη ελαχιστοποίηση του κόστους. Τι ιδέα? Να δουλεύουν οι υπάλληλοι παραπάνω ώρες χωρίς οι ώρες αυτές να γράφονται και χωρίς βέβαια οι υπάλληλοι να πληρώνονται γι΄αυτό. Και έτσι με λιγότερα λεφτά και εκμεταλλευόμενος ανθρώπινες ψυχές, ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ με λιγότερους υπαλλήλους παράγει το ίδιο έργο που παρήγαγε και πριν με περισσότερους.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου