Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Λοιπόν, ρε Κωσταντοπούλου, δεν έσκυβες να βγάλεις ένα από τα @ρχίδι@ σου, να το δώσεις στον “Αλέξη” και να του πεις «Άντε, ρε φλώρε, πάρτο, χαλάλι σου».


Γεια σου, πιτσιρίκο.
Λοιπόν, ρε Κωσταντοπούλου, δεν έσκυβες να βγάλεις ένα από τα @ρχίδι@ σου, να το δώσεις στον “Αλέξη” και να του πεις «Άντε, ρε φλώρε, πάρτο, χαλάλι σου». Η μόνη έκφραση που με εκφράζει αυτή τη στιγμή είναι «Ρε γαμώωωτο».Ρε γαμώτο…
Ταπεινωθήκαμε˙ από ναζί, φλώρους, καθίκια και άσχετους.
Φοβηθήκαμε, ακόμα δεν ξέρω τι. Έξοδο από ευρώ -ε, και;- ή μήπως μας κρατήσανε τα χέρια με πιθανά σκάνδαλα που θα έβγαζαν στην φόρα;Προδοθήκαμε; Ήταν Αυτό το σχέδιο του Τσίπρα με το δημοψήφισμα τελικά; Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι περίμενε να βγει το ΝΑΙ;
Σίγουρα πάντως χάσαμε. Πάνω από όλα την υπερηφάνεια με την οποία κοιτούσαμε όλα αυτά τα καθίκια στα μάτια, χωρίς να κοκκινίζουμε. Για πρώτη φορά, με την Αριστερά.
Πάλι, με την πρώτη φορά Αριστερά, ρε γαμώτο, δεν άλλαξε τίποτα.

40 χρόνια φούρναρης


Οι αταλάντευτοι στόχοι του ελληνικού κράτους σε “ευημερία” και “κρίση” και η νέα εθνική εποποιία του δημοψηφίσματος”

Εκδήλωση από Class War Dogz: “40 χρόνια φούρναρης: Οι αταλάντευτοι στόχοι του ελληνικού κράτους σε “ευημερία” και “κρίση” και η νέα εθνική εποποιία του δημοψηφίσματος”

Εισαγωγή

Αυτή η μπροσούρα που κρατάτε στα χέρια σας, καθώς και η εκδήλωση την οποία συνοδεύει ως εισήγηση έχει γραφτεί από την αυτόνομη πολιτική ομάδα ClassWarDogz. Εντούτοις, αυτά που λέει, τα περιεχόμενά της, οι ιδέες, οι πολιτικές θέσεις που υποστηρίζει και τελικά η συνολική πολιτική στάση της ομάδας απέναντι στα γεγονότα των ημερών, όπως εκφράστηκε όχι μόνο σε αυτή την μπροσούρα, αλλά και σε αφίσες και στο περιοδικό, δεν ανήκουν (μόνο) στην ομάδα. Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι για την παραγωγή αυτών των ιδεών, θέσεων και πολιτικής στάσης δεν εργάστηκε μόνο αυτή η ομάδα. Βλέπετε, οι ClassWarDogz ως αυτόνομη πολιτική ομάδα –ευτυχώς- δεν πορεύονται μόνοι τους σε αυτόν τον κακοτράχαλο δρόμο του ταξικού ανταγωνισμού. Αντιθέτως θεωρούν τον πολιτικό τους εαυτό ως μέρος μιας πολιτικής κοινότητας, ενός ζωντανού οργανισμού που συγκροτείται και βασίζεται σε ένα σώμα κοινών οργανωτικών πρακτικών και συλλογικών

Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση Eurogroup - Σκλάβοι για πάντα λόγω έλλειψης τροφίμων και...τα μεταλλαγμένα έρχονται

 
 
 Με απόφαση Eurogrop και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό
Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας WfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη.
Παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, με υπουργό τον Στουρνάρα. 

Λαϊκή Ανυπακοή!

Η αρχιταμίας των δανειστών Κα Σαββαϊδου διευκρινίζει για τον Φ.Π.Α..... Άμα την σφάξεις στο …γόνατο, τι Φ.Π.Α έχει;

Συνεχίζονται τα ευτράπελα του ΦΠΑ, γι” αυτό και
η Γενική Γραμματέας Γερμανικών Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου με εγκύκλιο της δίνει νέες διευκρινίσεις για την ορθή εφαρμογή των συντελεστών του.

Μεταξύ άλλων, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι αποκλειστικά για μοσχαρίσιο κιμά ο συντελεστής είναι 23%, ενώ, αν είναι, μόνο χοιρινός, 13%.

Ωστόσο, αν είναι ήδη αναμεμειγμένος και δεν μπορεί να διαχωριστεί κατά κατηγορία κρέατος, τότε ο ΦΠΑ είναι 23%.

Μια ακόμη περίπτωση που αξίζει να αναφερθεί είναι εκείνη με τα σουβλάκια, αφού αν ο πελάτης καθίσει στο σουβλατζίδικο για επιτόπια κατανάλωση, όλα τα προϊόντα υπάγονται στο συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Καύσωνας μέτρων τον Αύγουστο για το 3ο μνημόνιο

Για την ψήφιση και νέων αντιλαϊκών μέτρων μέσα στον Αύγουστο διαβεβαιώνει η κυβέρνηση τους δανειστές προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το 3ο μνημόνιο έως τις 20 Αυγούστου.
Η ψήφιση επιπλέον αντιλαϊκών μέτρων θα γίνει στο όνομα της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, όπως άλλωστε αφήνει σαφώς να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας με δηλώσεις του στον «ΣΚΑΪ».
Αναφέρει πως «το έλλειμμα αξιοπιστίας πρέπει να εκλείψει και αυτά όπου συμφωνούμε πρέπει να τα κάνουμε», ενώ για το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων ανεφέρε πως ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν στις 18 έως 20 Αυγούστου, αν και δεν απέκλεισε παράταση, λέγοντας πως τα χρονοδιαγράμματα είναι «ομολογουμένως πιεστικά».

Μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις σήμερα στο... μενού των δανειστών – Όλες οι αλλαγές που έρχονται

Μισθοί στο Δημόσιο και συντάξεις σήμερα στο... μενού των δανειστών – Όλες οι αλλαγές που έρχονται

- Νέο μισθολόγιο στο δημόσιο με μειώσεις για τους υπαλλήλους
- Ισοδύναμα μέτρα για τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων
- Πως θα υπολογίζονται οι μειώσεις στις συντάξεις, τι θα γίνει με το ΕΚΑΣ
- Πάγωμα στην κρατική χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και συντάξεις πείνας

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Δ. Κολυνδρίνη: Κάτω από το όριο ασφάλειας τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας


Κ.Υ.ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Τα πολλά προβλήματα και κενά που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, λόγω υποστελέχωσης και μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, αναφέρεται με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Όπως αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης, τα Κέντρα Υγείας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων παραμένουν υποστελεχωμένα, η λειτουργία τους είναι κάτω από το όριο της ασφάλειας, καθώς δεν καλύπτεται το προβλεπόμενο υγειονομικό προσωπικό (ιατρικό, εργαστηριακό, νοσηλευτικό, διοικητικό), ενώ το υπάρχον προσωπικό χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή του προσπαθεί καθημερινώς να κρατήσει σε στοιχειώδη, τουλάχιστον, επίπεδα τις παροχές της δημόσιας υγείας. Ταυτόχρονα, λόγω της υποχρηματοδότησης, εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, το φαρμακευτικό και αναλώσιμο υλικό δεν επαρκεί.

Πανωλεθρία με πτώση 23% τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πανωλεθρία με πτώση 23% τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σκόπελος είναι αλήθεια ότι σκάφος στο λιμάνι της Σκοπέλου έχει ρεύμα και νεράκι χωρίς να δίνει δραχμούλα?Παράνομο αγκυροβόλιο, με τις «ευλογίες» του κράτους!

Παράνομο αγκυροβόλιο, με τις «ευλογίες» του κράτους!

Του Θανάση Λαμπρόπουλου
Σε ΣΚΑΝΔΑΛΟ μεγατόνων που θα παρασύρει τους τοπικούς άρχοντες-πρώην και νυν-τείνει να εξελιχθεί η λειτουργία ακόμα και σήμερα του ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ τουριστικών σκαφών αναψυχής, το οποίο κατασκευάστηκε το 2008 στον όρμο της ΝΑΟΥΣΑΣ στην Πάρο και στοίχησε στον έλληνα φορολογούμενο πάνω απο 3.000.000 ευρώ, ενώ από τότε μέχρι και σήμερα νοικιάζεται σε ιδιώτες αντί χρηματικού ποσού το οποίο όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει καταλήξει στα ταμεία του ΔΗΜΟΥ, εξαιτίας της μεροληπτικής σύνταξης των Συμφωνητικών μίσθωσης του.

Για να μην ξεχνάμε ποιός είναι ο Κυριακού του ΑΝΤ1 και πως οι ολιγαρχες των ΜΜ»Ε» ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ;

Έχει κάνει καταπάτηση τεσσάρων στρεμμάτων στο πεδίο του Άρεως, προεκτείνοντας παράνομα τις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, με την κάλυψη του Δήμου Αθηναίων και της Νομαρχίας Αθηνών.
Τον Φεβρουάριο του 2007 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 48 μηνών χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές στο εξοχικό του κτήμα στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι και συγκεκριμένα την κατασκευή λιμανιού, με καταπάτηση όχι μόνο του χειμέριου κύματος αλλά και επέκταση της ακτής, δηλαδή προέκταση και μέσα στη θάλασσα.

Η Ερείκουσα κρύβει τον Τσίπρα, οικογενειακά, από διώκτες. Τους προστατεύουν, κινδυνεύοντας από την Λαφαζλουφτβάφε!

Στο απομονωμένο Νησί βορειοδυτικά της Κέρκυρας, βρήκε καταφύγιο ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας.... Διαβάστε περισσότερα

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ΕΝ ΨΥΧΡΩ: περί συγκεντρώσεων, δημοψηφίσματος και συνένοχης δημοκρατίας

Μερικές φορές είναι χρήσιμο να κρατάς μια απόσταση απ’ τα γεγονότα, πριν μιλήσεις γι’ αυτά. Η αναμονή και ο παγωμένος χρόνος της αιχμαλωσίας στη φυλακή επιταχύνουν, ούτως ή άλλως, την εν ψυχρώ απόσταση από τα γεγονότα. Μια ψύχραιμη απόσταση, σου δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσεις λεπτομέρειες που, συνήθως, αγνοούνται και ισοπεδώνονται από την ορμή της έντασης των εν θερμώ καταστάσεων. Όπως λένε, λοιπόν, συχνά, «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»…

Μερικές φορές είναι χρήσιμο να κρατάς μια απόσταση απ’ τα γεγονότα, πριν μιλήσεις γι’ αυτά. Η αναμονή και ο παγωμένος χρόνος της αιχμαλωσίας στη φυλακή επιταχύνουν, ούτως ή άλλως, την εν ψυχρώ απόσταση από τα γεγονότα. Μια ψύχραιμη απόσταση, σου δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσεις λεπτομέρειες που, συνήθως, αγνοούνται και ισοπεδώνονται από την ορμή της έντασης των εν θερμώ καταστάσεων. Όπως λένε, λοιπόν, συχνά, «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»…
i) Η άνοδος πριν την πτώση (ή αλλιώς, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε…)
Οι τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα είναι ο συμπυκνωμένος χρόνος πολλών ετών διεθνούς οικονομικής κρίσης. Στην Ελλάδα, αυτήν την περίοδο, ο κινητήρας της ιστορίας ανεβάζει στροφές, παράγοντας μία νέα πραγματικότητα σκλαβιάς. Οι αλυσίδες της οικονομίας

Η κυβέρνηση χορεύει στο ρυθμό της «τερατόικα»

 «Δυστυχώς στην περίπτωση μας η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα αλλά ως μεγάλη τραγωδία. Οι υπάλληλοι των «Θεσμών» στην Αθήνα μοιάζει να δίνουν το ρυθμό και η Αθήνα να χορεύει άτεχνα στην υπαγορευμένη μουσική των καταιγιστικών μέτρων» αναφέρει κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr μέσω του οποίου η Αριστερή Πλατφόρμα ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.
Στο κείμενο που φέρει τον τίτλο «Η κυβέρνηση χορεύει στον ρυθμό της τερατόικα» τονίζεται ότι οι απαιτήσεις των «θεσμών» πέφτουν βροχή, ενώ, η «βεντάλια» με τα προαπαιτούμενα εκτιμάται ότι θα ανοίξει για τα καλά.

Εορτή των Αγίων Δαλματίου, Φαύστου και Ισαακίου

Εορτή των Αγίων Δαλματίου, Φαύστου και Ισαακίου
Τη μνήμη των Αγίων Δαλματίου, Φαύστου και Ισαακίου τιμά σήμερα, 3 Αυγούστου, η Εκκλησία μας.
Ο Όσιος Δαλμάτιος ήταν στρατιώτης, γρήγορα όμως τη θεοσεβή ψυχή του κυρίευσε η επιθυμία να αφοσιωθεί στον Κύριο και Δημιουργό του.
Ξεκίνησε, λοιπόν μαζί με το γιο του Φαύστο να συναντήσει τον μοναχό Ισαάκιο, η φήμη του οποίου είχε φέρει κοντά του πολλούς άνδρες.
Ο Δαλμάτιος διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους μοναχούς για την αρετή του τόσο ώστε εξελέγη ηγούμενος μετά το θάνατο του ευσεβούς Ισαακίου.

Χωρίς αιδώ οι παραβιάσεις του Συντάγματος και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

Του Γιώργου Κασιμάτη
Η ιστορία του Μάη της τετραετίας συνεχίζεται πανομοιότυπα. Η περίφημη (παράνομη και απάνθρωπη) «Συμφωνία» και πάλι δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων -ούτε καν τέθηκε σε ψηφοφορία. Η ανεξάντλητη, όμως, ευρηματικότητα των παρανόμων όλων των εποχών βρήκε ένα νέο και πρωτοφανές εύρημα για τη «δημοκρατική» διακήρυξη της «επιβολής» της: Φορέθηκε η «Συμφωνία» «δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» επίσημο «καπέλο» στο κεφάλι της Λαϊκής Αντιπροσωπείας, που αποτελεί το ύπατο όργανο αντιπροσώπευσης της Λαϊκής Κυριαρχίας -που δεν υπάρχει πια- και του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποτελεί το ύπατο όργανο έκδοσης και δημοσίευσης των νόμων -που δεν αποφασίζει πια η Ελλάδα.

Σεβαστέ μου Μανώλη Γλέζο ...

Γράφει ο mitsos175

«Μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλοι αυτό περιμένουν και λαχταρούν και όλα τα media τα έχει πιάσει ο "πόνος", τι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ»
 

Μανώλης Γλέζος

Σύντροφε Μανώλη, στενοχωριέμαι πραγματικά, που θα σε λυπήσω, γιατί θαυμάζω τους αγώνες σου. Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Τελείωσε, γιατί έχασε το λόγο της ύπαρξης του. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ έγιναν κυβέρνηση, γιατί παρουσιάστηκαν αντίθετοι στα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο μόνος λόγος που παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι γιατί έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης! Και γι αυτό δεν φταίνε, όσοι διαφωνούν με τον αρχηγό, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έκανε μια στροφή 180 μοιρών μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πουλώντας το ΟΧΙ της πλειοψηφίας.
Αλλά ούτε ένας "νέος" σχηματισμός που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ίδια δυναμική με αυτή που είχε ο Αλέξης τα προηγούμενα χρόνια. Για πάρα πολλούς λόγους.

Το «Μάρτυς μου ο Θεός» στην Αλόννησο


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου σας προσκαλεί στην παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, στις 9 μ.μ., στις Κερκίδες του Δήμου Αλοννήσου.

ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ 2

 Τελικά η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ και ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ σε αυτή τη χώρα, η ότι τέλος πάντων άφησαν, δεν έχουν τελειωμό. Μιλώ για την αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις από το «κράτος πρόνοιας» και τα «όργανα» του, τα ΚΕΠΑ, τους υπαλλήλους του, είτε αυτοί είναι διοικητικοί, διευθυντές, απλοί γραφιαδες, και ορισμένοι γιατροί, ΕΥΤΥΧΩΣ μια πολύ μικρή μερίδα.. Θα ξαναπώ για ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που ανέφερα πιο πάνω, θα ΞΑΝΑΠΩ πως τις όποιες «ευαισθησίες και τα αντιρατσιστικά» τους αισθήματα τα εξαντλούν για τους ΞΕΝΟΥΣ αδιαφορώντας για τους Έλληνες τους οποίους τους έχουν για ΠΕΤΑΜΑ, για ΕΞΟΝΤΩΣΗ.
ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
Τόσο οι προηγούμενες «κυβερνήσεις», όσο και αυτή, παίζουν το ΙΔΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, και η παραγωγή αίματος από τα ΣΦΑΓΕΙΑ τους συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
Για διαβάστε ρε «ευαίσθητοι αντιρατσιστες λεβέντες» το παρακάτω άρθρο….
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΠΑ ΙΟΥΛΗΣ 2015

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου