Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Μία από τις πλέον μελανές σελίδες της νεότερης ιστορίας της θυμάται σήμερα, 21η Απριλίου, η Ελλάδα, καθώς συμπληρώνονται 48 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών και την εγκαθίδρυση της επταετούς Χούντας.
Η 21η Απριλίου φέρνει ξανά στη μνήμη των Ελλήνων το βαρύ κοινωνικό και εθνικό κόστος απολυταρχικών καθεστώτων. Υποδεικνύει το χρέος όλων να υπηρετούμε τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και τη σταθερότητα. Χρέος που γίνεται ακόμα πιο βαρύ την ώρα αυτή, που η πατρίδα μας αρχίζει να στέκεται στα πόδια της και να βγαίνει από την κρίση.
Το κύριο μήνυμα της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου, είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα μας είναι καθημερινός και διαχρονικός.
Σήμερα με την ψήφο του, ο λαός έδωσε ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή, για ανάσχεση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, για κοινωνική δικαιοσύνη και για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Ως λαός ενωμένος και περήφανος, με το δίκαιο των διεκδικήσεων μας ως εφόδιο, είμαστε το ισχυρότερο «χαρτί» σε κάθε διαπραγμάτευση, σε κάθε σύγκρουση με συμφέροντα και κατεστημένα.

6ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ "ΑΙΑΣ" ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ (βίντεο)
Του Γιώργου  Νικολαϊδη (gnborn2shoot)
Για ένα διήμερο (18 & 19 Απριλίου 2015), συνάντησαν οι προσπάθειες των νεαρών αθλητριών  την επιβράβευση, η χαρά της  συμμετοχής τους την καταξίωση, το αθλητικό πνεύμα τους την σωματική υγεία και η αγάπη των γονιών τους την δικαίωση των κόπων τους  γι΄αυτές.
Και όλα αυτά, μαζί με την έκδηλη χαρά  των παιδιών, αποτέλεσαν  το όμορφο αθλητικό Σαββατοκύριακο του 6ου Κυπέλλου ενόργανης Γυμναστικής.
Η ετήσια αυτή διοργάνωση, άψογη για μια ακόμη φορά από κάθε πλευρά, ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας του ΓΟ ΑΙΑΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, υπό την αιγίδα της Ε.Γ.Ο. και  του ΔΥΠΠΑΚΥΘ  του Δ. Θερμαϊκού.
Μιας διοργάνωσης που στις αθλήτριες, προπονητές, διοργανωτές, παλαίμαχους διακριθέντες αθλητές και γυμναστές, καθηγητές φυσικής αγωγής, διοικητικούς παράγοντες του αθλητισμού μας, γονείς και φίλους της γυμναστικής θα μείνει αξέχαστη.
Συμμετείχαν  τα αθλητικά σωματεία :

Η ΥΓΕΙΑ ΞΕΨΥΧΑ

 Εδώ και χρόνια, φωνάζουμε για τα ΧΑΛΙΑ της υγείας, λέμε πως ο κάθε ΑΝΙΚΑΝΟΣ της έριχνε και από μια μαχαιριά . Ήρθαν και οι μνημονιακές πολιτικες, που στα πλαίσια τους άρχισε ένα άλλο ΣΦΑΓΕΙΟ, αυτό των περικοπών, είχαμε και τα τρελά πάρτι προμηθειών, και τώρα…….
Διαβάζουμε την είδηση…..
«Αντίστροφη μέτρηση στη δημόσια υγεία;
Γράφει:  ΙΟΚΑΣΤΗ ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, προέβλεψε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Στο 2ο εξάμηνο του έτους θα αναζητηθεί λύση για τη χρηματοδότητή τους.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο κινδυνεύει από αιφνίδιο θάνατο το φθινόπωρο, καθώς τότε τελειώνουν τα χρήματα στα περισσότερα νοσοκομεία. Την κρισιμότητα του ζητήματος ανέδειξε - μιλώντας σε εκδήλωση για την επίσημη τοποθέτηση του νέου ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) - ο Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι με τα προϋπολογισθέντα χρήματα για τα νοσοκομεία, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν. "Κι εμείς πιστεύουμε ότι με τους μνημονιακούς προϋπολογισμούς, έναν εκ των οποίων διαχειριζόμαστε και φέτος - και δεν θέλω να κοροϊδευόμαστε - δεν μπορεί να στέκει όρθια η Υγεία", είπε χαρακτηριστικά. 

ΑΟΥΣΒΙΤΣ - Δεν ξεχνώ (10:32 λεπτά)

Διότι η ιστορία διδάσκει:
Στην αρχική σελίδα του www.dioti.gr

Οι λαοί που ξεχνούν το φασισμό είναι καταδικασμένοι να τον ξαναζήσουν.

2.579 αιτήματα κατοίκων της Αλοννήσου για ιατρικές εξετάσεις και διαλέξεις

Ομάδα 34 γιατρών και 15 ειδικών επιστημόνων θα βρίσκονται στην Αλόννησο για του Αγίου Πνεύματος
2.579 αιτήματα κατοίκων της Αλοννήσου για ιατρικές εξετάσεις και διαλέξεις
Αποστολή 34 γιατρών και 15 ειδικών επιστημόνων θα βρίσκεται στην Αλόννησο την περίοδο του Αγίου Πνεύματος. Τα αιτήματα κατοίκων του νησιού για ιατρικές εξετάσεις και συμμετοχή σε διαλέξεις έσπασαν κάθε ρεκόρ: 2.579 κάτοικοι κινητοποίησαν μεγάλη ομάδα επιστημόνων που θα μεταβεί στο νησί από 29 Μαΐου έως 1η Ιουνίου.

Εκλογικές αρχαιρεσίες στον Κυνηγετικό σύλλογο Σκοπέλου

Σε τροχιά εκλογών ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σκοπέλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σκοπέλου, καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου, που είναι ταμειακώς ενήμερα και έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου (κτίριο «Ξενία»), την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στις 7 μ.μ. Στη συνέλευση θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων και θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Καταδυτικά πάρκα και προσλήψεις

 Θα συζητηθούν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου  
Η δημιουργία οργανωμένων χώρων κατάδυσης - καταδυτικά πάρκα στο νησί της Σκιάθου, η πρόσληψη εποχικού προσωπικού καθώς και η κάλυψη των παραλιών με ναυαγοσώστες, είναι μερικά από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου που συνεδριάζει αύριο το απόγευμα στο δημαρχείο.
Ειδικότερα στη συνεδρίαση, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης 5 εργατών καθαριότητας και ενός οδηγού με σύμβαση ορισμένου χρόνου και πιο συγκεκριμένων 2 μηνών. Οι προσλήψεις αυτές κρίθηκαν απαραίτητες για την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει.

Η Σκόπελος στο περιοδικό Pelagos της Hellenic Seaways

Η Σκόπελος στο περιοδικό Pelagos της Hellenic Seaways
Αφιέρωμα στη Σκόπελο φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, το περιοδικό Pelagos της Hellenic Seaways, που βρίσκεται από τη Μ. Τετάρτη σε όλα τα πλοία της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Κώστα Ανδρέου, δίγλωσσο άρθρο (αγγλικά και ελληνικά) με τίτλο «Σκόπελος, ένας επίγειος παράδεισος» και καταλαμβάνει 7 σελίδες.

Εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Τριχινά

Εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Τριχινά
Τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τριχινά τιμά σήμερα, 20 Απριλίου, η Εκκλησία μας.
Ο Όσιος Θεόδωρος καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη και γεννήθηκε από πλούσιους και ευσεβείς γονείς. Από νεαρή ηλικία ακολούθησε το μοναχικό βίο γενόμενος μοναχός στη μονή που γι' αυτόν καλείτο μονή του Τριχινά.

Euroleague Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας Panathinaikos - CSKA Moscow Live Streaming

Βέροια - Αστέρας Τρίπολης Veria FC - Asteras Tripolis Live Streaming

Volley League ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (πλέι οφ) PAOK - Panathinaikos Live Streaming Volleyball : Greece - A1 Men

Επιείκεια à la carte

ΠΡΟ.ΔΟΣ.Ι.Α. το νέο κόμμα που φτιάχνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου