Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ξέμεινε από φάρμακα... το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Απλήρωτη η μεταφορική... τα φάρμακα παραμένουν στο Βόλο και οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

alt

Απίστευτο... όμως έγινε και αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, με άδεια χέρια έμειναν χθες οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκιάθου που περίμεναν στο λιμάνι να φτάσει το πλοίο για να παραλάβουν το δέμα με τα φάρμακα. Το δέμα δεν έφτασε ποτέ διότι όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, υπάρχουν οφειλές στη Μεταφορική και η παραλαβή δεν έγινε.

Οπως κάθε φορά αφού γίνει η καταγραφή των ελλείψεων σε φάρμακα, ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στην 5η ΥΠΕ προκειμένου να γίνει η προμήθειά τους και να αποσταλούν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς πλέον τα Κέντρα Υγείας ανήκουν στην αρμοδιότητα της 5ης ΥΠΕ.
Ετσι έγινε και από τους υπευθύνους του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, και αφού εγκαίρως πραγματοποιήθηκε η καταγραφή, ενημέρωσαν τους αρμοδίους για τα φάρμακα που είναι απαραίτητα προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και δύο εβδομάδες η παραγγελία των φαρμάκων έχει γίνει όμως τα φάρμακα δεν έχουν ακόμη φτάσει στο νησί.
Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι το δέμα των φαρμάκων παραμένει στο Βόλο καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει το μεταφορικό έργο έχει λαμβάνειν χρήματα από άλλες οφειλές και προς το παρόν... φέρεται να έχει κηρύξει «παύση» μεταφορών ως προς τον τομέα της υγείας, μέχρι να αποπληρωθεί.
Το θέμα των φαρμάκων δεν είναι το μοναδικό που απασχολεί το Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Η έλλειψη προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, καθιστούν τη λειτουργία του προβληματική, ενώ χάρη στις προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού παρέχει υπηρεσίες υγείας τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες.
Ωστόσο ενόψει του καλοκαιριού οι ελλείψεις αυτές στο προσωπικό αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν, όπως αυτό με την προμήθεια φαρμάκων, δημιουργούν ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου