Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Τελικά... θα επιτρέπονται τα τραπεζάκια σε αιγιαλό και παραλίες...


Τροποποιείται το άρθρο 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης βάσει της οποίας ακυρωνόταν η  περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κ.λπ.).
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης της ΓΣΕΒΕΕ, όπως αναφέρει η συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, καθώς «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον Αιγιαλό θα αποτελούσε ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας».


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ απαγορευόταν η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες, όπως και ξύλινων δαπέδων.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου, για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ήταν καθοριστικής σημασίας και η δική του παρέμβαση...  
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης "Νάξος Φιλοξενία"
Τροποποίηση του άρθρου 2 της ΚΥΑ για τη χρήση του αιγιαλού και των παραλιών
Μετά από παρέμβαση του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» τόσο στην Ομοσπονδία μας Π.Ο.Ε.Σ.Ε και προσωπικά στον πρόεδρο μας και πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κύριο Γιώργο Καββαθά σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε για την απαγόρευση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στις προσόψεις των καταστημάτων Εστίασης επί των παραλιών αντέδρασαν άμεσα τα αρμόδια οργανα.
Έτσι:
Μετά από παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ στους συναρμόδιους Υπουργούς τροποποιείται το άρθρο 2 της κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 518/9-4-2015), που ακύρωνε αιφνιδιαστικά την περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κτλπ).
Η τροποποίηση έγινε μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων Υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον Αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας».
Το συγκεκριμένο θέμα που αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο της Οικονομίας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί σημαντική επιτυχία του Σωματείου μας καθώς με την αποτελεσματικότητα της ΓΣΕΒΕΕ ανακούφισε χιλιάδες επαγγελματίες σε όλη της Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου