Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

ΕΣΕΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ..

. 
ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΊΣΕ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΊΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ

ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ ΕΤΣΙ


ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΎΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΑΛΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ

ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΣΜΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ Η ΣΑΠΙΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΑΥΓΑΤΑ

Ομελέτα με ντομάτες "έφαγαν" τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκίδα
ImageΑυγά, νερά, ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά ήταν το βασικό "μενού" που επιφύλασσαν οι πολίτες της Χαλκίδας, (πολλοί ταξιτζήδες ανάμεσά τους) στα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ...που παραβρέθηκαν στη Χαλκίδα σήμερα το πρωί για Διάσκεψη. Αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει μία ώρα η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Στερεάς Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ μέχρι να καθαριστούν από την "θερμή" υποδοχή οι σύνεδροι. Από νωρίς το πρωί, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί έκλεισαν την είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου που γίνεται η Συνδιάσκεψη και ζητούσαν για ακόμη μία φορά να εισακουστούν τα αιτήματά τους και να επανεξετασθεί το θέμα τους.
Γύρω στις 12.00 το μεσημέρι αντιπροσωπεία των οδηγών ταξί, συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας και την Τσόνογλου από τη Βοιωτία με σκοπό να βρεθεί μία λύση, αναμένοντας και το γενικό γραμματέα μεταφορών Χάρη Τσιόκα, ο οποίος όμως δεν εμφανίσθη και έτσι δεν υπήρξε καμία απάντηση.
Την ώρα που οι συμμετέχοντες στην συνδιάσκεψη έμπαιναν στην αίθουσα του συνεδριακού Κέντρου, έπεφταν βροχή πάνω τους μπουκάλια με νερό, αβγά και ντομάτες! Ενώ για περίπου 2 ώρες βρίσκονταν υπό καθεστώς ομηρίας από τους επαγγελματίες δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να βγουν από το χώρο αφού έξω θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ

 Origin Time
Saturday, 23 July 2011, 10:51:44 UTC
 Magnitude
M 2.1
 Latitude
39.33°N
 Longitude
23.69°E
 Depth
31.1 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
25 km NE of Skiathos
64 km E of Volos
150 km N of Athina
 # of Arrivals 12
 Location Type Automatic

  Detailed Map
23/07/2011 10:51:44      39.33°N   23.69°E      M 2.1


ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΦΥΛΟ

 Origin Time
Friday, 22 July 2011, 15:13:40 UTC
 Magnitude
M 2.2
 Latitude
39.02°N
 Longitude
23.68°E
 Depth
10 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
24 km SE of Skiathos
62 km N of Chalkida
115 km N of Athina
 # of Arrivals 15
 Location Type Automatic

  Detailed Map
22/07/2011 15:13:40      39.02°N   23.68°E      M 2.2


Ενημέρωση για την υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου

Κατατέθηκαν στις 24 Μάη 2011, στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τα 14 προδικαστικά ερωτήματα που έθεσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 25 Γενάρη 2010 σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου προς τη Θεσσαλία. Και από αυτήν την απόφαση θα εξαρτηθούν πολλά για τη συνέχιση ή όχι των έργων της εκτροπής που έχουν προς το παρόν τουλάχιστον σταματήσει. Ωστόσο δεν θα έπρεπε οι αγωνιζόμενοι για τη σωτηρία του ποταμού, του περιβάλλοντα ορεινού χώρου και των τοπικών κοινοτήτων να επαναπαύονται και να ολιγωρούν, καθώς είναι δεδομένη σε κάθε περίπτωση εδώ και δεκαετίες η προσπάθεια του κράτους να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο τον Αχελώο, κατασκευάζοντας ένα σύμπλεγμα από φαραωνικά φράγματα, εργοστάσια και σήραγγες κατά μήκος του άνω ρου του. Έργα που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί ή είναι ημιτελή και από τα οποία το κράτος δεν θα παραιτηθεί εύκολα. Και για να μην υπάρχουν αυταπάτες, θα πρέπει να τονισθεί ότι τα φράγματα στη Μεσοχώρα και τη Συκιά μπορούν να λειτουργήσουν ως υδροηλεκτρικά, καταστρέφοντας την περιοχή του άνω ρου του Αχελώου, ανεξάρτητα από το αν θα γίνει τελικά η εκτροπή.

Χαρακτηριστική για τις θεσμικές αυταπάτες που έθρεψαν διάφοροι είναι η τοποθέτηση της Πανελλαδικής Κίνησης ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου κι άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων τον Ιούλη του 2009: «Και τώρα; Υπάρχει τρόπος να ανατραπεί η κατάσταση; Σίγουρα ναι. Αρκεί να θεσπιστεί επειγόντως αυτό το υπουργείο Περιβάλλοντος που δεν έχουμε. Το υπουργείο που θα προστατεύσει το νερό ως φυσικό πόρο εν ανεπαρκεία και όχι ως οικονομικό πλούτο για λίγους». Πολύ σύντομα όμως, μετά τις εκλογές του επόμενου Οκτώβρη, θεσπίστηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, και η τότε υπουργός Τ. Μπιρμπίλη δήλωσε σχετικά τον Ιούλη του 2010: «Το φράγμα και τα έργα στη Μεσοχώρα θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2010. Έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν στο 100%. Η λειτουργία θα ξεκινήσει το 2012 και θα αποφέρει κέρδη ύψους 30.000.000 ευρώ. Μένει να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του ΣτΕ»!

Τα κυριότερα έργα της εκτροπής του Αχελώου που εκτελούνταν μέχρι πρόσφατα και έχουν προσωρινά ανασταλεί με την απόφαση 141/2010 του ΣτΕ είναι το φράγμα της Συκιάς που κατασκευάζεται από τη Μηχανική ΑΕ και η σήραγγα εκτροπής που κατασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία Impregilo S.p.A.

Ο Αχελώος είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της χώρας. Πηγάζει από το όρος Λάκμος στην Πίνδο, νοτιοδυτικά του Μετσόβου, και μετά από μια διαδρομή περίπου 225 χιλιομέτρων εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος, σχηματίζοντας με τις προσχώσεις του εκτεταμένο δέλτα και τα νησιά Εχινάδες. Κατά τη διαδρομή του στον κάτω ρου του φράσσεται από μεγάλα φράγματα, σχηματίζοντας τις τεχνητές λίμνες των Κρεμαστών, του Καστρακίου και του Στράτου. 

Η εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία εμφανίστηκε ως ιδέα το 1925 και προωθείται σήμερα με σειρά τεχνικών έργων που ξεκίνησαν προ εικοσιπενταετίας. Για τα έργα αυτά συντάχθηκαν 3 μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εκδόθηκαν 2 πράξεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, εκ των οποίων η πρώτη αφορούσε τα φράγματα και τους ταμιευτήρες στο ρου του Αχελώου και η δεύτερη τη σήραγγα εκτροπής, τα φράγματα και τους ταμιευτήρες στις θέσεις Πύλη και Μουζάκι. Οι δύο πράξεις αυτές ακυρώθηκαν από το ΣτΕ και εκπονήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ το 1995 νέα συνολική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκτροπή του Αχελώου προς τη Θεσσαλία. Στη μελέτη αυτή τροποποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός των έργων και η εκτρεπόμενη ποσότητα του νερού περιορίστηκε από 1.100 σε 600 εκατ. κυβικά μέτρα ετησίως.
Το ισχύοντα σήμερα έργα της εκτροπής είναι: α) Το φράγμα της Μεσοχώρας πλησίον του ομώνυμου οικισμού, μέρος του οποίου θα κατακλυσθεί μετά την πλήρωση του Ταμιευτήρα, β) Η σήραγγα προσαγωγής από τον Ταμιευτήρα Μεσοχώρας στον Υ/Η Σταθμό Γλύστρας, γ) Το φράγμα Συκιάς και ο ομώνυμος Υδροηλεκτρικός Σταθμός, δ) Η σήραγγα εκτροπής του Αχελώου προς Θεσσαλία μήκους 17,5 χλμ. με υδροληψία στον Ταμιευτήρα Συκιάς, ε) Ο Υ/Η Σταθμός Πευκόφυτου στην έξοδο της Σήραγγας Εκτροπής, στ) Το Αναρρυθμιστικό έργο του Ταμιευτήρα Μαυροματίου.

Ο αρχικός σχεδιασμός του έργου που προέβλεπε εκτρεπόμενη ποσότητα νερού ίση με 1.100 εκατ. κυβ. μέτρα ετησίως δημοπρατήθηκε το 1988. Τον Μάρτιο του 1993 υπογράφηκε σύμβαση η οποία αφορούσε τα έργα κεφαλής, αλλά ακυρώθηκε τον Ιούνιο του 1994, μετά από σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, που αφορούσαν τις Υπουργικές Aποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Το ΥΠΕΧΩΔΕ εκπόνησε νέα συνολική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκτροπή του Αχελώου και επιπλέον τροποποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός, ώστε η εκτρεπόμενη ποσότητα ύδατος προς τη Θεσσαλία να μειωθεί σε 600 εκατ. κυβικά μέτρα ετησίως. Με νέα απόφασή του όμως, το 2000, το ΣτΕ ακύρωσε την Υπουργική Απόφαση των Περιβαλλοντικών όρων της εκτροπής διότι δεν ερευνήθηκαν εναλλακτικές λύσεις ως προς τον αριθμό, το μέγεθος και τη διάρθρωση των απαιτούμενων έργων. Το 2001, το ΥΠΕΧΩΔΕ εκπόνησε «Συμπληρωματική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων». Το 2005, το ΣτΕ, με επίκληση του νόμου 1739/1987 για εκπόνηση και έγκριση σχεδίων διαχείρισης νερών, ακύρωσε την Υπουργική Απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων των έργων. Τον Ιούλιο του 2006, ψηφίσθηκαν από τη Βουλή δύο τροπολογίες του τότε υπουργού Σουφλιά οι οποίες αποσκοπούσαν στο προσπέρασμα των αποφάσεων του ΣτΕ και για την ολοκλήρωση των έργων της εκτροπής, με δεδομένο ότι σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ: «Έχει εκπονηθεί ήδη το εθνικό σχέδιο διαχείρισης νερών από το Υπ. Ανάπτυξης στο οποίο αναφέρονται ρητά και προβλέπεται η υλοποίηση των έργων μερικής εκτροπής του Αχελώου προς την Θεσσαλία. Έχουν ήδη υλοποιηθεί μέχρι σήμερα έργα για την μερική εκτροπή συνολικού ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα έχει κατασκευασθεί σχεδόν πλήρως το έργο Μεσοχώρας, μεγάλο μέρος της σήραγγας εκτροπής, καθώς και σημαντικά έργα στο φράγμα Συκιάς. Τα έργα αυτά, άρα και τα κονδύλια που διατέθηκαν δεν αποδίδουν σήμερα κανένα απολύτως όφελος στην εθνική οικονομία, διότι το έργο δεν λειτουργεί.»

Σήμερα το φράγμα της Μεσοχώρας έχει ολοκληρωθεί αλλά εκκρεμούν οι απαλλοτριώσεις των εκτάσεων που θα πλημμυρισθούν και έχουν σταματήσει χάρη στις αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού. Το φράγμα της Συκιάς παραμένει ημιτελές ενώ έχουν πραγματοποιηθεί γιγαντιαίες καταστροφικές εκσκαφές στα πρανή των αντερεισμάτων. Στη σήραγγα εκτροπής, συνολικού μήκους 17,5 χλμ. έχει διανοιχτεί το μεγαλύτερο μέρος και απομένουν για να ολοκληρωθεί περίπου 5 χλμ. Ξεκινά από το χωριό Πετρωτό και καταλήγει στο Πευκόφυτο. Στο τέλος της σήραγγας θα κατασκευασθεί ένας ακόμα Υ/Η Σταθμός για την ενεργειακή εκμετάλλευση της εκτροπής. Τα δύο κρίσιμα έργα για την εκτροπή του Αχελώου, το φράγμα της Συκιάς και η σήραγγα εκτροπής, εφόσον επιτραπεί η ολοκλήρωσή τους θα είναι έτοιμα σε 3-4 χρόνια. Ενδιάμεσα όμως θα μπορούσε, όπως επιδιώκεται από το ΥΠΕΚΑ και τη ΔΕΗ και εφόσον επιτραπεί από το ΣτΕ, να γίνει η πλήρωση του ταμιευτήρα της Μεσοχώρας, με καταστροφικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.

Στο μεταξύ, την έγκρισή του έδωσε τελικώς στις 19 Απρίλη 2011, υπό προϋποθέσεις, το ΣτΕ για να συνεχιστούν τα «έργα συντήρησης» της σήραγγας εκτροπής. Με απόφασή του πέρυσι το ΣτΕ είχε παγώσει όλα τα έργα εκτροπής και στη συνέχεια το Υπουργείο Υποδομών και τοπικοί φορείς που ζητούν την εκτροπή (οι Νομαρχίες Λάρισας και Μαγνησίας, οι Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας, και η ΔΕΗ) ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης, επικαλούμενοι ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της σήραγγας εκτροπής που διαπερνά την Πίνδο. Το ΣτΕ είχε ζητήσει να προσκομιστούν στοιχεία που να δικαιολογούν αυτούς τους ισχυρισμούς και το Υπ.Υπο. υπέδειξε τα αναγκαία κατ’ αυτό μέτρα προκειμένου να προστατευτεί η σήραγγα από τις φθορές του χρόνου και του νερού. Τελικά το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Υπ.Υπο. και επέτρεψε τα έργα για την αποκατάσταση των φθορών στη σήραγγα με τις εξής προϋποθέσεις: α) τα μέτρα να είναι προσωρινά και μην συνεπάγονται την κατασκευή της τελικής επένδυσης σε οιοδήποτε τμήμα του υπολειπόμενου μέρους της σήραγγας, β) η λήψη των μέτρων να διασφαλίζει τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης μέχρι τη λήξη της εκκρεμοδικίας, γ) για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών η διοίκηση δεσμεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιήσει εργοτάξια στις κοίτες του Αχελώου και των παραποτάμων του, η δε απόληψη των απαραίτητων αδρανών υλικών δεν θα γίνει από τις κοίτες των ποταμών αλλά από νόμιμα λατομεία. Ακόμη, το ΣτΕ επέτρεψε τη λήψη, κατά περίπτωση, παρόμοιων μέτρων στο μέλλον, υπό την προϋπόθεση ότι πρόκειται για προσωρινά υποστηρικτικά μέτρα.

Θετική εξέλιξη θεώρησε το Υπ.Υπο. την απόφαση του ΣτΕ και ο υπουργός Δ. Ρέππας δήλωσε: «Θα αναλάβουμε αμέσως πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση των αναγκαίων εργασιών δηλώνοντας και πάλι ότι σεβόμενοι τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα κινηθούμε αποκλειστικά και μόνον εντός των ορίων τους». Εννοείται πως λέει ψέματα μιας και είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν τα εργοτάξια που είναι εγκατεστημένα στις κοίτες του Αχελώου και των παραποτάμων του, και ότι το κράτος και οι εργολάβοι για μια ακόμη φορά θα κάνουν οτιδήποτε -είτε εντός είτε εκτός νόμου- προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα και να ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ποταμό, τον ορεινό περιβάλλοντα χώρο και τις τοπικές κοινωνίες.

Ενθαρρυμένο μάλιστα από αυτή την απόφαση του ΣτΕ, το Υπ.Υπο. κατέθεσε τον Ιούνιο και νέα αίτηση, ζητώντας αυτή τη φορά την αποπεράτωση του φράγματος της Συκιάς για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος(!) διότι «τόσο το κατασκευασθέν έργο όσο και οι κατάντη του έργου περιοχές απειλούνται λόγω υπερχείλισης, εσωτερικής διάβρωσης και διαρροής των έργων»!

Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις και τους καταστροφικούς σχεδιασμούς για τον Αχελώο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος από αρκετές συλλογικότητες η Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα στις όχθες του ποταμού (10 - 15 Αυγούστου) στη Μεσοχώρα Τρικάλων.

Λύκοι του Αχελώου

 
     
1321758
Attachment
από μαύρη σημαία 1:48μμ, Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

 
1321759
Attachment
από μαύρη σημαία 1:48μμ, Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

 http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1321752

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Σκόπελος
Ταχ. Κώδικας : 37003
Τηλέφωνο : 2424350103
Πληροφορίες : Σ. Καρβέλη
E-mail : dstech@otenet.gr
Σκόπελος : 22 Ιουλίου 2011
     
     
ΠΡΟΣ
:
Αποδέκτες
(όπως ο Πίνακας Αποδεκτών)
ΘΕΜΑ : Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 26η του μηνός Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:
  1. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου.
  2. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Σκοπέλου.
  3. Έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, κωδικός μέτρου 226, Δράση 1 «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για αντιπυρική προστασία δασών και δασικών εκτάσεων και αποκατάσταση αυτών.
  4. Έγκριση της αριθ. 13/2011 μελέτης του έργου «Συντήρηση & Επισκευή σχολικών κτιρίων Τ.Κ. Κλήματος» πρ/σμού 33.730,26€ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.
  5. Έγκριση της αριθ. 14/2011 μελέτης του έργου «Συντήρηση & Επισκευή σχολικών κτιρίων Δ.Κ. Γλώσσας» πρ/σμού 55.000,00€ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.
  6. Έγκριση της αριθ. 9/2011 μελέτης του έργου «Δημιουργία Σκαλοπατιών με επίστρωση από πλάκες στην περιοχή “Μαντέμι” πρ/σμού 7.5000,00 €.
  7. Εξέταση της υπ αριθ. 107/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για υποβολή αιτήματος προς αναγνωρισμένα πιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού και στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την σύναψη δανείου με σκοπό την χρηματοδότηση χρεών.
  8. Καθορισμός επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ πρώτου βαθμού του Κράτους, εκ των εσόδων από τα παράβολα για τη χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2009, βάσει της ΚΥΑ 2/4940/0022/09.08.2010-ΦΕΚ 1323/27.08.2010 τεύχος Β' (εισήγηση 5540/05-07-2011 Οικονομικής Υπηρεσίας).
  9. Καθορισμός επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ πρώτου βαθμού του Κράτους, εκ των εσόδων από τα παράβολα για τη χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2010, βάσει της ΚΥΑ 2/86390/0022/02.02.2011 (ΦΕΚ 676/28.04.2011 τεύχος Β') (εισήγηση 5541/05-07-2011 Οικονομικής Υπηρεσίας).
  10. Οδοιπορικά έξοδα εκτός έδρας Αντιδημάρχου (εισήγηση 5630/07-07-2011 Οικονομικής Υπηρεσίας).
  11. Εξέταση της υπ’ αριθ. 5623/06-07-2011 αίτησης του κ. Κοσμά Σπυρίδωνα του Δημητρίου.
  12. Αναμόρφωση του πρ/σμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011 (εισήγηση 5701/07-07-2011 Οικονομικής Υπηρεσίας.
  13. Εξέταση της υπ’ αριθ. 5722/08-07-2011 αίτησης του κ. Λεμονή Θωμά του Αποστόλου.
  14. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 47.900,00€ από το ΥΠ.ΕΣ για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας-Κατανομή ΣΑΤΑ 2011 (Πολιτική Προστασία) και αναμόρφωση του πρ/σμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011.
  15. Έγκριση της αριθμ. 10/2011 μελέτης του έργου «Καθαρισμός παραλιών με μηχανικά μέσα» πρ/σμού 20.000,00€ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.
  16. Εξέταση του υπ αριθ. 11284/14-07-2011 του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου - Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων με θέμα «Αίτημα ομάδας ελαιοπαραγωγών της Κοινότητας Γλώσσας Σκοπέλου στα πλαίσια του Προγράμματος Δακοκτονίας 2011».
  17. Εξέταση της με αριθ. 6096/2011 αίτησης του Εκπολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Κλήματος «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου για πραγματοποίηση εκδήλωσης.
  18. Εξέταση της με αριθ. 6089/2011 αίτησης του Πολιτιστικού - Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας Σκοπέλου για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου για πραγματοποίηση πολιτιστικών - εξωραϊστικών δράσεων για το έτος 2011.
  19. Εξέταση της με αριθ. 6091/2011 αίτησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου για την διοργάνωση έκθεσης των καλλιτεχνών και δημιουργών της Σκοπέλου.
  20. Εξέταση της με αριθ. 6097/2011 αίτησης του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Γλωσσωτών της νήσου Σκοπέλου για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου για την αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού στις 15 Αυγούστου.
  21. Εξέταση της υπ' αριθ. 984/2011 αίτησης του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης του.
  22. Εξέταση της υπ' αριθ. 6090/2011 αίτησης του Κατ/τος της Εθνικής Τράπεζας Σκοπέλου για τοποθέτηση μεταλλικού εμποδίου έμπροσθεν του Καταστήματος προς ενίσχυση της ασφάλειας της Τράπεζας.
  23. Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου Σκοπέλου, για την μεταφορά προσωπικού του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Σκοπέλου» στο Δήμο.
  24. Έγκριση υποβολής πρότασης από τον Δήμο Σκοπέλου για την χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Πεζοδρόμηση - Ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο «Ελένη» έως Αγ. Ρηγινάκη».
  25. Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2011 (εισήγηση 5872/13-07-2011 της Οικονομικής Υπηρεσίας).
  26. Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2011 και αναμόρφωση πρ/σμού οικον. έτους 2011 (εισήγηση 6131/20-07-2011 της Δ/νσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών).
  27. Εξέταση της από 11.07.2011 αίτησης του κ. Μπαλαμπάνη Αντωνίου του Ιωάννη.
  28. Καθορισμός τρόπου εκπόνησης γεωλογικής μελέτης του Γ.Π.Σ, με πίστωση 40.000,00 € (εισήγηση 6147/21/07/2011 της Τεχνικής Υπηρεσίας).
  29. Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2011 και αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2011 (Εισήγηση 6157/21.07.2011 των τμημάτων οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών).
  30. Έγκριση της με αριθμό 12/2011 μελέτης του έργου «Αποκατάσταση οδών εντός οικισμού Γλώσσας» προϋπολογισμού € 11.606,00 και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης (Εισήγηση 5968/21.07.2011 του Τεχνικού Τμήματος).
 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΚΩΝ/ΝΟΣ Π. ΣΚΟΥΡΑΣ
* Παρακαλούνται οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι για τα θέματα ημ. διάταξης με αριθμούς 1,2 να προσέλθουν για ενημέρωση στο Δήμο λόγω αδυναμίας φωτοτύπησης των.

Ένα μπ@@ρδέλο κάνατε την Σκόπελο κύριοι όλοι σας !

 Αγαπητό skopelosnews εύχομαι να το δημοσίευσης εσύ γιατί το άλλο μπλοκ δεν το δημοσίευσε λοιπόν άκου
Δεν λειτουργεί τίποτα η ασυδοσία πάει σύννεφο αν εξαιρέσουμε κάποιες προσπάθειες από ορισμένους η υπόλοιπη μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα ενδιαφέρονται και κάποιον φίλων τους παραπέρα δεν δίνουν Φράγκο όποιον έχουν αντίπαλο και αυτή είναι στην Σκόπελο ελάχιστοι που φωνάζουν και ενοχλούν τους κάνουν πόλεμο από εκεί και πέρα ότι θέλει ο καθένας κάνει η δημοτική αστυνομία είναι ανύπαρκτη και μόνο σε ορισμένους που ενοχλούν επεμβαίνει μετά από της εντολές φυσικά των προϊστάμενων λοιπόν εάν συνεχίσετε έτσι να ξέρετε όλοι η Σκοπελίτες θα αναγκαστούν να αναλάβουν μόνοι τους τα πράγματα η παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν υπάρχουν πουθενά δεν διαμαρτύρονται για τίποτα σε όλα συμφωνούν με την δημοτική αρχή δηλαδή όλους μας κοροϊδεύουν γιατί?
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Τα φύκια ΣΚΟΠΕΛΟΥ προστατεύουν την καρδιά σας

Μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση

Εντάξει, συμφωνούμε, δεν είναι και το πιο λαχταριστό πιάτο… λαχανικών! Αλλά ένα πιάτο… φύκια μπορεί να σας προστατέψει από την εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων, σύμφωνα με ερευνητές.

Επιστήμονες από το Κέντρο Μελέτης Τροφίμων του Δουβλίνου ανακάλυψαν τα συστατικά «κλειδιά» που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ακριβώς όπως κάνουν τα χημικά φάρμακα.

Τα φύκια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, γνωστές ως βιοενεργά πεπτίδια, που υπάρχουν και στο γάλα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Agricultural and Food Chemistry» και περιείχε στοιχεία από 100 άλλες ανάλογες έρευνες.

Τα φύκια έχουν πολύ λίγες θερμίδες και οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, εμποδίζοντας την απορρόφηση του λίπους.

Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ποντίκια που τρέφονταν με συγκεκριμένο είδος από φύκια έχασαν το 10% του βάρους τους.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΉΓΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ skopelosnews ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΊΖΟΥΜΕ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΕΠΙΘΙΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΦΙΜΙΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ email ΣΤΟ skopelosnews@gmail.com

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ Daily Mirror ΣΗΜΕΡΑ


Mamma Mia, είναι Σκόπελο, Ελλάδααπό τον Lawrence Webb, Daily Mirror 23/07/2011Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθοςΤιτίβισμα
Η κόρη μου είχε επιμείνει στην ανάβαση προς την κορυφή του Αγίου Ιωάννη - περισσότερο γνωστή ως το εκκλησάκι στην ταινία blockbuster Mamma Mia! - Για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια μας που διαρκεί μία εβδομάδα παραμονής στο ελληνικό νησί της Σκοπέλου.
Έτσι, 198 απότομα σκαλοπάτια αργότερα, ήμασταν εκεί, με θέα το Αιγαίο, αναρωτιέστε πού Meryl Streep, τον Pierce Brosnan, Colin Firth και τον υπόλοιπο καστ είχε σταθεί, και προσθέτοντας τα ονόματά μας στα βιβλία των επισκεπτών.
Η κόρη μου Άννα ενθουσιάστηκε με προσκύνημα της σε ένα από τα σημεία του νησιού που εμφανίζεται στην αγαπημένη της ταινία. Ήμουν απλώς απεγνωσμένα να πάρει πίσω για να μας βίλα με την πανοραμική θέα στη θάλασσα και το νησί της Σκιάθου γειτονικές χώρες.Διαφήμιση>>
Το Mamma Mia! παρεκκλήσι ήταν ακριβώς στη γωνία (OK, πολλές γωνίες, πολλοί από αυτούς στροφές φουρκέτα) από Villa Maria O όπου μέναμε.
Υπάρχουν διάφορες άλλες Mamma Mia! προσκυνήματα σε όλο το νησί, συμπεριλαμβανομένων Καστάνη, Αμάραντος και το Λιμνονάρι. Στο Γλυστέρι υπάρχει μια καμάρα που κάνει μια guest εμφάνιση στην ταινία. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι τα σύνολα όλων πάει - αλλά είναι εύκολο να φανταστεί κανείς Μέριλ, Pierce και Colin περιφέρεται γύρω από αυτό το όμορφο νησί.
Meryl είναι γνωστό ότι έχει φάει στο Αγνάντι στη Γλώσσα, το οποίο ήταν επίσης κοντά, όπου μείναμε.
Έχει επαινεθεί από την τηλεόραση σεφ Antonio Carluccio, και δεν είναι η μοναδική top-notch εστιατόριο στην πόλη αυτή-that's-πραγματικά σε ένα χωριό.
Λίγα πόρτες μακριά από Αγνάντι είναι το ελαφρώς φθηνότερη Μαϊστράλι, όπου τέσσερις από μας έφαγε για € 50, κρασί και δωρεάν γλυκά.
Μεγάλο μέρος της Γλώσσας κρέμεται από ένα λόφο, με ελικοειδή στενά δρομάκια προσβάσιμες με τα πόδια, γαϊδούρι ή μοτοποδήλατο. Tiny φορτηγά μπορούν ακριβώς για συμπίεση από ... αν και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την οργή του μια οργισμένη ιδιοκτήτη γάιδαρο προσπαθεί να πάει ο άλλος τρόπος.
Γλώσσα ήταν ένα διάσημο στέκι των πειρατών μερικούς αιώνες πριν - που μας οδήγησε σε ένα από τα πιο παράξενα αξιοθέατα του νησιού έχει να προσφέρει. Εκτός από μια δύσκολη διαδρομή που κατευθύνθηκε προς τους τάφους των πειρατών σε σεντούκια.
Τελικά μας Fiat Panda μπορεί να πάει πιο πέρα ​​και θα περπατήσει πάνω σε λόφο, σε σκηνοθεσία λευκά βέλη και τρεις αρχαίοι τάφοι, σκαλισμένο βαθιά στην στερεή πέτρα, που χαρακτηρίζεται από μεγάλο ογκόλιθοι.
Είναι βαθιά στην ύπαιθρο, με θέα σε ένα μοναστήρι κάτω και να φαίνεται περίεργο μέρος για να θάψει ένας πειρατής (τι είναι λάθος με ντουλάπι Davy Jones είναι;). Αρκετά ένα καλό μέρος για να κρυφτεί ο θησαυρός των πειρατών όμως.
Επίσης, τόλμησε να το άλλο άκρο του νησιού - για την πρωτεύουσα, Χώρα Σκοπέλου, η οποία είχε πιο όμορφα στενά δαιδαλώδη δρομάκια - και πολύ περισσότερο από ό, τι κίνηση που είχαμε συνηθίσει σε λίγες μέρες.
Υπάρχει καλή δημόσια συγκοινωνία, αλλά θα πρέπει να περπατήσει πάνω ή προς τα κάτω για να όπου κι αν ελπίζουμε να καταλήξουμε, έτσι ώστε η μίσθωση ενός αυτοκινήτου είναι λογικό.
Και παρά την έκκληση μου για να πάρετε μια σαρκωμένο 4x4, το Panda αντιμετώπισαν αξιοθαύμαστα με τις φουρκέτες και ήταν αρκετά στενά και αρκετά σκληρή για να κινηθείτε γύρω από το ανώμαλο λωρίδες που οδήγησαν στη βίλα μας.
Αλλά ένα μεγάλο μέρος του χρόνου που ήταν δύσκολο να μας σύρετε μακριά από την εκπληκτική θέα από το Villa Maria O, με τα δάση στα αριστερά μας, το Αιγαίο και τη Σκιάθο μπροστά μας, τη Γλώσσα και προς τα δεξιά.
Για να μην αναφέρουμε μικρή πισίνα που είναι ιδανική για μια οικογένεια. Και τα τρία υπνοδωμάτια στον επάνω όροφο είχε air-con (όπως έκανε και το τεράστιο σαλόνι) και μπαλκόνια - δύο δωμάτια είχαν παρακείμενα μπαλκόνια και χώρο για ένα τραπέζι και καρέκλες, έτσι περάσαμε πολλά βράδια βλέποντας τον ήλιο να δύει.
Υπάρχει μια μεγάλη κουζίνα στη βίλα και μπορείτε να πάρετε πιο φρέσκα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ Γλώσσα - και λαχταριστά Σκόπελο τυρόπιτες και γλυκά σε αρτοποιείο της Γλώσσας, αν και κάναμε μία φορά το αυτοκίνητο σε ένα σούπερ μάρκετ Carrefour στη χώρα της Σκοπέλου, όπου υπήρχε λίγο περισσότερη επιλογή και πολλά στοιχεία ήταν λίγο φθηνότερη.
Την τελευταία μέρα μας στη Σκόπελο θα περίμεναν το πλοίο να φτάσει στο Λουτράκι (κάτω Γλώσσα - δεν υπάρχει αεροδρόμιο στο νησί, το πλησιέστερο είναι στη Σκιάθο), όταν αποφάσισα να κάνω το τελευταίο κομμάτι μου στα αξιοθέατα και να ελέγξετε έξω μερικά ρωμαϊκά ερείπια από 200 π.Χ. περίπου.
Προφανώς έχω χάσει για να τα βρει και κατευθύνθηκε από μια ελληνική οικογένεια το μεσημεριανό γεύμα. Καθώς περπατούσα πίσω από τα ερείπια που μου πρόσφερε καλαμάρι («Εμείς θα αλιευθούν χθες το βράδυ") και όπως μπαίνει μέσα, η κυρία του σπιτιού τραβήχτηκε μέσα και βγήκε με ένα παγωμένο κουτάκι μπύρας Mythos να το πλύνετε κάτω με .
Ελληνική φιλοξενία στα καλύτερά της ...
Θέλω να πάω πίσω στο Mamma Mia! νησί;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ http://www.mirror.co.uk/    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?


ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ


ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ  ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SKOPELOS NEWS ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Πυρκαγιά στη Λακωνία


Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην Τσικαλιά Λακωνίας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα 21 άνδρες της Πυροσβεστικής με οχτώ οχήματα, 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη Canadair.
 http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/68727/pyrkagia-sth-lakwnia1

ΣΕΙΣΜΟΣ 3,4 ΡΙΧΤΕΡ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

 Origin Time
Saturday, 23 July 2011, 05:51:34 UTC
 Magnitude
M 3.4
 Latitude
37.61°N
 Longitude
25.7°E
 Depth
10 km
 Region
Dodecanese Islands, Greece
 Distances
41 km W of Ikaria
63 km NNE of Naxos
178 km ESE of Athina
 # of Arrivals 65
 Location Type Automatic

Όχι στην Απογραφή-Ανάκριση των εκατοντάδων προσωπικών ερωτήσεων! είπαν το 65% σχεδόν του σκοπελίτικου λαού!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥ 2001 ΦΑΙΝΕΤΑΙ  Η ΔΙΑΦΟΡΑ 
Ο δήμος Σκοπέλου είχε (πραγματικό) πληθυσμό 4.696 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001 (στις αγκύλες φαίνεται ο πληθυσμός του 2001 ανά οικισμό):
Δ.δ. Σκοπέλου [ 3.027 ]
Δ.δ. Γλώσσης [ 1.195 ]
Δ.δ. Κλήματος [ 474 ]

H προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας


Πώς να περιορίσουμε τον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών
Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Αυτό σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι) που επικρατούν τους θερινούς μήνες, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πυριγενούς περιβάλλοντος. Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια . Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις περιορίσουμε λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης. Στο φυλλάδιο αυτό θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την επίτευξη του στόχου αυτού
Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια

  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Αν είστε κυνηγός ή εκδρομέας
  • Μην κάνετε χρήση φωτιάς όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 30o C. Είναι προτιμότερο να πάρετε μαζί σας έτοιμα τρόφιμα.
  • Ποτέ μην πετάτε αναμμένο τσιγάρο. Βεβαιωθείτε πριν απομακρυνθείτε ότι αυτό έχει σβήσει εντελώς.
  • Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβασθείτε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
  • Μην κάνετε χρήση υπαίθριων ψησταριών.

Όταν οδηγείτε στο δάσος και ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός.
  • Ποτέ μην πετάτε αναμμένο το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου.
  • Ποτέ μην σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
  • Έχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

Πως πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά.
  • Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
  • Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
  • Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
  • Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112.


     ΠΟΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΓΚΑΜΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ;


    ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ

Δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες

 
Με ψήφους 10 κατά και 5 υπέρ, απορρίφθηκε το αίτημα για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών τον Ιούλιο, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

 Τα 10 ναυτεργατικά σωματεία τάχθηκαν κατά της απεργίας τη συγκεκριμένη περίοδο, δίνοντας πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση και περιμένοντας λύσεις στα προβλήματα που τέθηκαν χθες στη μαραθώνια συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη.

Οι ναυτεργάτες ανέφεραν ότι στο τέλος Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της ΠΝΟ, όπου αναμένεται να εξεταστούν τα δεδομένα και οι όποιες απαντήσεις υπάρξουν από πλευρά κυβέρνησης την περίοδο εκείνη.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΕΧΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 7 ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ 

Γαλάζιες σημαίες σε 9 παραλίες του Βόλου

 
Εννέα γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε ισάριθμες παραλίες της ακτογραμμής του ενιαίου δήμου Βόλου που έχουν βραβευτεί με το διεθνές αυτό σύμβολο. Ο δήμος Βόλου καταλαμβάνει υψηλή θέση μεταξύ των δήμων της Ηπειρωτικής Ελλάδας που έχουν βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία για το 2011.
Συγκεκριμένα, ανάρτηση Γαλάζιων Σημαιών έγινε στις παραλίες Αναύρου, Ξενία, Πευκακίων, Αλυκών, Πλάζ Αλυκών, Αμαρυλλίδος, Αμφανών, Χρυσής Ακτής (Αισωνίας) και Μπαρμπα-Θωμά (Σουτραλί Αγριάς).
Σε δήλωσή του με αφορμή την ανάρτηση των Σημαιών ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, υπογράμμισε ότι «το μεγάλο παραλιακό μέτωπο του νέου δήμου Βόλου, μήκους 56 χιλιομέτρων, με την ποιότητα των νερών, τις όμορφες παραλίες, τη λειτουργική τους οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για τις σύντομες εξορμήσεις ή τις διακοπές τους».

ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΡΏΤΗΣΉ ΤΕΤΟΙΑ?

Στοιχεία για αιρετούς που αμοίβονται ζητά με ερώτησή της η Ζέττα Μακρή

Επίσης, διευκρινήσεις για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή υπαλλήλων

Επερώτηση σχετικά με τις «αντιμισθίες μελών Κοινωφελών επιχειρήσεων και Δημοτικών Επιτροπών», κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, η επικεφαλής Ζέττα Μακρή και οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας.


Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «με βάση, όλα όσα ήδη έχει δηλώσει η δημοτική αρχή και έχουν διαδραματισθεί , θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του δήμου και πλήρης διαφάνεια, έτσι ώστε να αποφευχθεί επανάληψη αρνητικών φαινομένων του παρελθόντος και να μην προκαλείται το κοινό αίσθημα με «εξώφθαλμες» πολιτικές συναλλαγές .


Κατόπιν τούτων : Ποιο είναι το ύψος της αντιμισθίας του δημάρχου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αντιδημάρχων;


Ποιοι από τους Προέδρους ή άλλα μέλη Κοινωφελών επιχειρήσεων ΝΠΔΔ ή δημοτικών επιτροπών λαμβάνουν αντιμισθίες και ποιο ακριβώς είναι το ύψος τους; Υπάρχουν άλλα μέλη της πλειοψηφίας, που κατέχουν αμειβόμενα δημοτικά αξιώματα, ποια είναι αυτά και ποια η αντιμισθία τους; Υπάρχουν περιπτώσεις που οι συγκεκριμένες αντιμισθίες περιορίζονται ή και αποκλείονται λόγω λήψης μισθού ή σύνταξης από οποιαδήποτε αιτία από το δημόσιο (υπάλληλοι δημοσίου, συνταξιούχοι κλπ);

Ποιες άλλες παροχές, όχι απαραίτητα καταβαλλόμενες σε χρήμα, έχουν οι αιρετοί της πλειοψηφίας (όπως χρήση κινητών τηλεφώνων και μέχρι ποιου ποσού, απεριόριστη ή μη χρήση δημοτικών αυτοκινήτων, ή τυχόν άλλες) και ποιοι εξ αυτών δικαιούνται και τι συγκεκριμένα;

Αληθεύουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που θέλουν δικαιούχους δημοτικών αντιμισθιών να τις παραχωρούν σε άλλα πρόσωπα της πολιτικής τους αρεσκείας; Επικροτείτε τέτοιου είδους πρακτικές και «φιλανθρωπίες», που προσβάλλουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τη νοημοσύνη μας, καίτοι επιτρέπονται από τον νόμο;

Κατά τον χρόνο συζητήσεως της επερωτήσεως υπάρχει καθυστέρηση καταβολής αντιμισθιών στους αιρετούς, σε ποιους και για πόσο χρονικό διάστημα; Κατά τον ίδιο χρόνο τι καθυστέρηση καταβολής υπάρχει στους υπαλλήλους, σε πόσους και για πόσο διάστημα;»

Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ !!!

Περιφέρεια Θεσσαλίας 730.730 361.900 368.830 52,06
Περιφερειακή ενότητα Λάρισας 284.420 141.080 143.340 52,86
Δήμος Λαρισαίων 163.380 80.440 82.940 486,28
Δήμος Αγιάς 11.440 5.860 5.580 17,29
Δήμος Ελασσόνας 32.110 16.000 16.110 20,52
Δήμος Κιλελέρ 21.040 10.600 10.440 21,55
Δήμος Τεμπών 12.830 6.450 6.380 22,25
Δήμος Τυρνάβου 24.970 12.440 12.530 47,53
Δήμος Φαρσάλων 18.650 9.290 9.360 25,21
Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας 113.070 56.040 57.030 42,90
Δήμος Καρδίτσας 56.460 27.670 28.790 87,21
Δήμος Αργιθέας 3.360 1.770 1.590 9,01
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα 4.520 2.250 2.270 22,79
Δήμος Μουζακίου 13.090 6.470 6.620 41,71
Δήμος Παλαμά 16.730 8.480 8.250 43,71
Δήμος Σοφάδων 18.910 9.400 9.510 26,24
Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας 189.800 93.290 96.510 80,41
Δήμος Βόλου 144.420 70.420 74.000 374,52
Δήμος Αλμυρού 18.260 9.070 9.190 20,17
Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου 5.830 2.980 2.850 38,79
Δήμος Νοτίου Πηλίου 10.320 5.180 5.140 28,00
Δήμος Ρήγα Φεραίου 10.970 5.640 5.330 19,92
Περιφερειακή ενότητα Σποράδων 13.740 6.950 6.790 49,82
Δήμος Σκιάθου 6.110 3.110 3.000 122,45
Δήμος Αλοννήσου 4.830 2.360 2.470 37,27
Δήμος Σκοπέλου 2.800 1.480 1.320 29,08
Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων 129.700 64.540 65.160 38,33
Δήμος Τρικκαίων 80.900 40.140 40.760 133,15
Δήμος Καλαμπάκας 21.280 10.610 10.670 12,83
Δήμος Πύλης 14.210 7.160 7.050 18,97
Δήμος Φαρκαδόνας 13.310 6.630 6.680 36,10
ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΉ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ
http://skopelos-news.blogspot.com/2011/07/2011_23.html ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ

Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΤΟ ΜΙΣΌ ΠΛΗΘΥΣΜΌ
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΕΒΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ  

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2011 ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Πειραιάς, 22 Ιουλίου 2011
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων Απογραφής Πληθυσμού 2011
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή διενήργησε την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011
κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011 και ανακοινώνει τα
προσωρινά αποτελέσματα που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό(1) της Χώρας.
Στο σύνολο της Χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων
5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%). Τα προσωρινά αποτελέ-
σματα κατά Δήμο (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), περιλαμβάνονται στο συνημμένο
πίνακα 1.
Τα ανωτέρω προσωρινά στοιχεία προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του
αριθμού των ατόμων που απεγράφησαν στις 94 Εποπτείες της Χώρας και όχι από
επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγο
αυτό, τα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως προσωρινά και ενδέχεται να αποκλίνουν από τα
οριστικά.
Τα οριστικά αποτελέσματα για το Μόνιμο Πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι
διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Αναλυτικά αποτελέσματα για τα
δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού θα γίνονται
διαθέσιμα σταδιακά, από το τέλος του 2012 και εντός του 2013, μετά την επεξερ-
γασία των ατομικών ερωτηματολογίων (38.000.000 σελίδες), η οποία περιλαμβάνει
την οπτική ανάγνωση, την κωδικογράφηση και τους πάσης φύσεως ελέγχους
ποιότητας.
Για να εκτιμηθεί η πληρότητα και η ποιότητα της πληροφορίας που συλλέχθηκε με
την Απογραφή, η ΕΛΣΤΑΤ αυτή τη φορά διενήργησε Έρευνα Κάλυψης της
Απογραφής. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα 20.000
νοικοκυριών από όλη τη Χώρα, προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία της
Απογραφής και σε χαμηλό διοικητικό επίπεδο (Δήμο «Καλλικράτη»). Η σύγκριση των
αποτελεσμάτων της Έρευνας Κάλυψης με αυτά της Απογραφής θα γίνει μέσα στο
2012, μετά την επεξεργασία των ερωτηματολογίων και των δύο στατιστικών εργασιών.
(1) Μόνιμος Πληθυσμός: το σύνολο των ατόμων που έχουν ζήσει συνεχώς στον τόπο συνήθους διαμονής
τους για περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών πριν την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής ή έφθασαν
στον τόπο συνήθους διαμονής τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες πριν την ημερομηνία αναφοράς,
με την πρόθεση να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Τηρώντας τον Κανονισμό 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του
Συμβουλίου, η Απογραφή του 2011 εστίασε στην καταγραφή του Μόνιμου
Πληθυσμού της Χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες Απογραφές, οι οποίες είχαν
σκοπό τη καταγραφή του de facto πληθυσμού (δηλαδή των ατόμων που βρέθηκαν
παρόντα στον τόπο Απογραφής). Γενικότερα, η μεθοδολογία της Απογραφής του 2011
διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων Απογραφών, όπως
στη διάρκεια της Απογραφής, στην απογραφή ατόμων στον τόπο μόνιμης κατοικίας
τους κλπ. Συνεπώς, τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 και αυτά
προηγούμενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.
Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη
πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι
Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4),
Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη
μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78),
Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27) (πίνακας 1).
Στο τέλος του Δελτίου Τύπου παρατίθεται γράφημα με την ποσοστιαία κατανομή των
προσωρινών αποτελεσμάτων του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας σύμφωνα με την
Απογραφή 2011 κατά περιφέρεια, και πίνακες στους οποίους παρουσιάζεται η
ποσοστιαία κατανομή κατά φύλο για κάθε περιφέρεια της Χώρας (πίνακας 2), καθώς
και οι δέκα Δήμοι με το υψηλότερο ποσοστό θηλέων (πίνακας 3) και αρρένων
(πίνακας 4).
Η ΕΛΣΤΑΤ ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους της Χώρας αλλά και όλους τους
εθνικούς και τοπικούς φορείς οι οποίοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή
διεξαγωγή και ολοκλήρωση της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2011.
Πληροφορίες:
Ομάδα Έργου Απογραφής
Τηλέφωνο : 213 135 2169, 2151, 2170, 2171
Fax : 213 135 2948
e-mail : census@statistics.gr
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Πυκνότητα μόνιμου
πληθυσμού ανά
τετρ. χιλιόμετρο
Σύνολο Χώρας 10.787.690 5.303.690 5.484.000 81,75
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 606.170 299.100 307.070 42,82
Περιφερειακή ενότητα Ροδόπης 111.610 54.520 57.090 43,89
Δήμος Κομοτηνής 66.580 32.270 34.310 103,24
Δήμος Αρριανών 16.570 8.210 8.360 21,49
Δήμος Ιάσμου 13.750 6.720 7.030 28,33
Δήμος Μαρωνείας - Σαπών 14.710 7.320 7.390 22,92
Περιφερειακή ενότητα Δράμας 98.540 47.720 50.820 28,41
Δήμος Δράμας 59.010 28.350 30.660 70,24
Δήμος Δοξάτου 14.580 7.040 7.540 59,90
Δήμος Κάτω Νευροκοπίου 7.930 4.010 3.920 9,08
Δήμος Παρανεστίου 3.960 2.010 1.950 3,85
Δήμος Προσοτσάνης 13.060 6.310 6.750 27,10
Περιφερειακή ενότητα Έβρου 147.530 74.630 72.900 34,78
Δήμος Αλεξανδρούπολης 72.750 35.780 36.970 59,78
Δήμος Διδυμοτείχου 19.510 10.130 9.380 34,51
Δήμος Ορεστιάδας 37.530 19.470 18.060 39,27
Δήμος Σαμοθράκης 2.840 1.620 1.220 15,96
Δήμος Σουφλίου 14.900 7.630 7.270 11,24
Περιφερειακή ενότητα Θάσου 13.720 6.770 6.950 36,10
Δήμος Θάσου 13.720 6.770 6.950 36,10
Περιφερειακή ενότητα Καβάλας 124.480 60.770 63.710 71,89
Δήμος Καβάλας 70.360 33.980 36.380 200,26
Δήμος Νέστου 22.200 11.010 11.190 32,70
Δήμος Παγγαίου 31.920 15.780 16.140 45,51
Περιφερειακή ενότητα Ξάνθης 110.290 54.690 55.600 61,51
Δήμος Ξάνθης 64.450 31.860 32.590 130,17
Δήμος Αβδήρων 18.830 9.290 9.540 53,49
Δήμος Μύκης 15.530 7.710 7.820 24,52
Δήμος Τοπείρου 11.480 5.830 5.650 36,74
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 1.874.590 910.270 964.320 99,66
Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης 1.104.460 529.480 574.980 299,90
Δήμος Θεσσαλονίκης 322.240 147.660 174.580 16.703,30
Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης 51.670 24.520 27.150 5.276,76
Δήμος Βόλβης 23.370 11.760 11.610 29,85
Δήμος Δέλτα 45.460 22.720 22.740 146,13
Δήμος Θερμαϊκού 50.100 24.760 25.340 375,53
Δήμος Θέρμης 53.070 26.190 26.880 138,89
Δήμος Καλαμαριάς 91.270 43.070 48.200 14.258,71
Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου 101.010 49.370 51.640 7.561,76
Δήμος Λαγκαδά 40.800 20.190 20.610 33,37
Δήμος Νεάπολης - Συκεών 84.500 40.350 44.150 6.548,86
Δήμος Παύλου Μελά 98.870 48.280 50.590 4.160,67
Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη 70.210 34.390 35.820 451,12
Δήμος Χαλκηδόνος 33.560 16.720 16.840 85,73
Δήμος Ωραιοκάστρου 38.330 19.500 18.830 175,94
Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας 140.710 69.650 71.060 82,73
Δήμος Βέροιας 66.630 32.650 33.980 83,65
Δήμος Αλεξάνδρειας 41.610 20.790 20.820 86,90
Δήμος Νάουσας 32.470 16.210 16.260 76,31
Περιφερειακή ενότητα Κιλκίς 80.360 40.160 40.200 31,90
Δήμος Κιλκίς 51.990 25.820 26.170 32,50
Δήμος Παιονίας 28.370 14.340 14.030 30,86
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Πυκνότητα μόνιμου
πληθυσμού ανά
τετρ. χιλιόμετρο
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Περιφερειακή ενότητα Πέλλας 139.660 69.210 70.450 55,74
Δήμος Έδεσσας 29.030 14.300 14.730 47,50
Δήμος Αλμωπίας 27.460 13.730 13.730 27,86
Δήμος Πέλλας 63.080 31.230 31.850 94,26
Δήμος Σκύδρας 20.090 9.950 10.140 83,87
Περιφερειακή ενότητα Πιερίας 127.400 62.860 64.540 84,00
Δήμος Κατερίνης 86.170 41.920 44.250 126,37
Δήμος Δίου - Ολύμπου 25.870 13.380 12.490 52,23
Δήμος Πύδνας - Κολινδρού 15.360 7.560 7.800 45,24
Περιφερειακή ενότητα Σερρών 176.050 85.880 90.170 44,37
Δήμος Σερρών 76.240 36.990 39.250 126,97
Δήμος Αμφίπολης 9.150 4.390 4.760 22,22
Δήμος Βισαλτίας 19.980 9.970 10.010 30,35
Δήμος Εμμανουήλ Παππά 14.830 7.370 7.460 43,89
Δήμος Ηρακλείας 21.400 10.510 10.890 47,40
Δήμος Νέας Ζίχνης 12.500 6.020 6.480 30,92
Δήμος Σιντικής 21.950 10.630 11.320 19,89
Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής 105.950 53.030 52.920 36,31
Δήμος Πολυγύρου 22.020 10.850 11.170 23,24
Δήμος Αριστοτέλη 18.280 9.100 9.180 24,47
Δήμος Κασσάνδρας 16.710 8.530 8.180 49,99
Δήμος Νέας Προποντίδας 36.520 18.280 18.240 98,09
Δήμος Σιθωνίας 12.420 6.270 6.150 24,03
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 282.120 141.260 140.860 29,85
Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης 149.270 74.610 74.660 42,46
Δήμος Κοζάνης 70.420 35.340 35.080 65,74
Δήμος Βοΐου 18.510 9.220 9.290 18,37
Δήμος Εορδαίας 45.450 22.620 22.830 64,12
Δήμος Σερβίων - Βελβεντού 14.890 7.430 7.460 20,45
Περιφερειακή ενότητα Γρεβενών 31.490 16.270 15.220 13,75
Δήμος Γρεβενών 25.620 13.330 12.290 13,78
Δήμος Δεσκάτης 5.870 2.940 2.930 13,60
Περιφερειακή ενότητα Καστοριάς 50.280 25.120 25.160 29,23
Δήμος Καστοριάς 35.830 17.840 17.990 46,94
Δήμος Νεστορίου 2.630 1.350 1.280 4,27
Δήμος Ορεστίδος 11.820 5.930 5.890 34,69
Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας 51.080 25.260 25.820 26,54
Δήμος Φλώρινας 32.620 15.910 16.710 39,80
Δήμος Αμυνταίου 16.890 8.570 8.320 28,66
Δήμος Πρεσπών 1.570 780 790 3,05
Περιφέρεια Ηπείρου 336.650 165.890 170.760 36,58
Περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων 167.400 81.720 85.680 33,54
Δήμος Ιωαννιτών 111.740 53.660 58.080 277,05
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων 5.770 2.910 2.860 16,10
Δήμος Δωδώνης 9.720 4.990 4.730 14,78
Δήμος Ζαγορίου 3.740 1.840 1.900 3,78
Δήμος Ζίτσας 14.810 7.380 7.430 26,19
Δήμος Κόνιτσας 6.390 3.280 3.110 6,72
Δήμος Μετσόβου 6.240 3.110 3.130 17,16
Δήμος Πωγωνίου 8.990 4.550 4.440 12,82
Περιφερειακή ενότητα Άρτας 67.870 33.630 34.240 40,83
Δήμος Αρταίων 42.980 21.170 21.810 94,00
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη 5.850 3.000 2.850 12,61
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων 6.230 3.110 3.120 12,23
Δήμος Νικολάου Σκουφά 12.810 6.350 6.460 55,25
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Πυκνότητα μόνιμου
πληθυσμού ανά
τετρ. χιλιόμετρο
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας 43.660 21.900 21.760 28,83
Δήμος Ηγουμενίτσας 25.780 12.850 12.930 60,18
Δήμος Σουλίου 10.130 5.050 5.080 20,15
Δήμος Φιλιατών 7.750 4.000 3.750 13,28
Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας 57.720 28.640 29.080 55,72
Δήμος Πρέβεζας 31.700 15.730 15.970 83,30
Δήμος Ζηρού 14.080 6.970 7.110 36,99
Δήμος Πάργας 11.940 5.940 6.000 43,45
Περιφέρεια Θεσσαλίας 730.730 361.900 368.830 52,06
Περιφερειακή ενότητα Λάρισας 284.420 141.080 143.340 52,86
Δήμος Λαρισαίων 163.380 80.440 82.940 486,28
Δήμος Αγιάς 11.440 5.860 5.580 17,29
Δήμος Ελασσόνας 32.110 16.000 16.110 20,52
Δήμος Κιλελέρ 21.040 10.600 10.440 21,55
Δήμος Τεμπών 12.830 6.450 6.380 22,25
Δήμος Τυρνάβου 24.970 12.440 12.530 47,53
Δήμος Φαρσάλων 18.650 9.290 9.360 25,21
Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας 113.070 56.040 57.030 42,90
Δήμος Καρδίτσας 56.460 27.670 28.790 87,21
Δήμος Αργιθέας 3.360 1.770 1.590 9,01
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα 4.520 2.250 2.270 22,79
Δήμος Μουζακίου 13.090 6.470 6.620 41,71
Δήμος Παλαμά 16.730 8.480 8.250 43,71
Δήμος Σοφάδων 18.910 9.400 9.510 26,24
Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας 189.800 93.290 96.510 80,41
Δήμος Βόλου 144.420 70.420 74.000 374,52
Δήμος Αλμυρού 18.260 9.070 9.190 20,17
Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου 5.830 2.980 2.850 38,79
Δήμος Νοτίου Πηλίου 10.320 5.180 5.140 28,00
Δήμος Ρήγα Φεραίου 10.970 5.640 5.330 19,92
Περιφερειακή ενότητα Σποράδων 13.740 6.950 6.790 49,82
Δήμος Σκιάθου 6.110 3.110 3.000 122,45
Δήμος Αλοννήσου 4.830 2.360 2.470 37,27
Δήμος Σκοπέλου 2.800 1.480 1.320 29,08
Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων 129.700 64.540 65.160 38,33
Δήμος Τρικκαίων 80.900 40.140 40.760 133,15
Δήμος Καλαμπάκας 21.280 10.610 10.670 12,83
Δήμος Πύλης 14.210 7.160 7.050 18,97
Δήμος Φαρκαδόνας 13.310 6.630 6.680 36,10
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 546.870 278.160 268.710 35,17
Περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας 158.220 79.240 78.980 35,63
Δήμος Λαμιέων 74.720 37.130 37.590 78,90
Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας 10.940 5.540 5.400 20,51
Δήμος Δομοκού 11.670 6.000 5.670 16,48
Δήμος Λοκρών 19.710 9.810 9.900 32,06
Δήμος Μακρακώμης 16.130 8.140 7.990 19,28
Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου 12.170 6.000 6.170 36,08
Δήμος Στυλίδος 12.880 6.620 6.260 27,77
Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας 117.730 61.400 56.330 39,89
Δήμος Λεβαδέων 31.230 15.560 15.670 45,00
Δήμος Αλιάρτου 10.850 5.600 5.250 42,30
Δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας 8.200 4.160 4.040 27,89
Δήμος Θηβαίων 36.540 19.600 16.940 44,02
Δήμος Ορχομενού 11.570 5.890 5.680 27,82
Δήμος Τανάγρας 19.340 10.590 8.750 41,95
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Πυκνότητα μόνιμου
πληθυσμού ανά
τετρ. χιλιόμετρο
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Περιφερειακή ενότητα Ευβοίας 210.210 106.870 103.340 50,44
Δήμος Χαλκιδέων 102.420 52.010 50.410 241,12
Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων 18.780 9.920 8.860 24,16
Δήμος Ερέτριας 13.160 6.690 6.470 78,07
Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού 20.990 10.410 10.580 41,22
Δήμος Καρύστου 11.770 5.920 5.850 17,45
Δήμος Κύμης - Αλιβερίου 28.440 14.430 14.010 35,33
Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας 11.690 5.880 5.810 19,99
Δήμος Σκύρου 2.960 1.610 1.350 13,27
Περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας 20.280 10.310 9.970 10,85
Δήμος Καρπενησίου 13.500 6.780 6.720 14,23
Δήμος Αγράφων 6.780 3.530 3.250 7,37
Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας 40.430 20.340 20.090 19,07
Δήμος Δελφών 26.700 13.250 13.450 23,80
Δήμος Δωρίδος 13.730 7.090 6.640 13,75
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 206.470 102.020 104.450 89,50
Περιφερειακή ενότητα Κερκύρας 103.300 50.400 52.900 161,14
Δήμος Κέρκυρας 101.080 49.240 51.840 165,45
Δήμος Παξών 2.220 1.160 1.060 73,70
Περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου 40.650 20.270 20.380 100,23
Δήμος Ζακύνθου 40.650 20.270 20.380 100,23
Περιφερειακή ενότητα Ιθάκης 3.180 1.600 1.580 26,99
Δήμος Ιθάκης 3.180 1.600 1.580 26,99
Περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας 35.590 17.750 17.840 45,25
Δήμος Κεφαλονιάς 35.590 17.750 17.840 45,25
Περιφερειακή ενότητα Λευκάδας 23.750 12.000 11.750 66,73
Δήμος Λευκάδας 22.710 11.480 11.230 68,08
Δήμος Μεγανησίου 1.040 520 520 46,52
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 680.190 341.400 338.790 59,93
Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας 310.580 154.930 155.650 94,93
Δήμος Πατρέων 214.580 105.870 108.710 640,81
Δήμος Αιγιαλείας 49.740 24.520 25.220 68,79
Δήμος Δυτικής Αχαΐας 26.300 14.080 12.220 45,87
Δήμος Ερυμάνθου 8.740 4.620 4.120 15,01
Δήμος Καλαβρύτων 11.220 5.840 5.380 10,60
Περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας 209.500 104.910 104.590 38,36
Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 34.420 17.200 17.220 50,59
Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας 16.470 8.480 7.990 24,95
Δήμος Αγρινίου 93.930 46.570 47.360 76,41
Δήμος Αμφιλοχίας 17.060 8.540 8.520 15,64
Δήμος Θέρμου 8.270 4.190 4.080 24,78
Δήμος Ναυπακτίας 27.570 13.920 13.650 31,47
Δήμος Ξηρομέρου 11.780 6.010 5.770 19,96
Περιφερειακή ενότητα Ηλείας 160.110 81.560 78.550 61,16
Δήμος Πύργου 48.370 23.910 24.460 105,93
Δήμος Ήλιδας 32.130 16.180 15.950 80,22
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης 21.640 11.570 10.070 60,88
Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστενών 14.190 7.470 6.720 33,60
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 13.410 6.850 6.560 24,60
Δήμος Ζαχάρως 8.950 4.560 4.390 32,40
Δήμος Πηνειού 21.420 11.020 10.400 132,63
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Πυκνότητα μόνιμου
πληθυσμού ανά
τετρ. χιλιόμετρο
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Περιφέρεια Πελοποννήσου 581.980 294.910 287.070 37,57
Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας 86.820 44.560 42.260 19,65
Δήμος Τρίπολης 46.910 24.000 22.910 31,79
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας 10.380 5.250 5.130 17,99
Δήμος Γορτυνίας 10.320 5.360 4.960 9,82
Δήμος Μεγαλόπολης 11.030 5.730 5.300 15,26
Δήμος Νότιας Κυνουρίας 8.180 4.220 3.960 13,81
Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας 97.090 48.910 48.180 45,07
Δήμος Ναυπλιέων 33.260 16.920 16.340 85,23
Δήμος Άργους - Μυκηνών 42.090 20.930 21.160 41,98
Δήμος Επιδαύρου 8.070 4.080 3.990 23,70
Δήμος Ερμιονίδας 13.670 6.980 6.690 32,46
Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας 145.360 72.930 72.430 63,48
Δήμος Κορινθίων 58.280 29.400 28.880 95,34
Δήμος Βέλου - Βόχας 19.130 9.680 9.450 116,05
Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων 21.100 10.430 10.670 71,55
Δήμος Νεμέας 6.500 3.300 3.200 31,75
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 17.420 8.580 8.840 42,32
Δήμος Σικυωνίων 22.930 11.540 11.390 38,06
Περιφερειακή ενότητα Λακωνίας 89.600 46.030 43.570 24,64
Δήμος Σπάρτης 35.600 18.040 17.560 30,12
Δήμος Ανατολικής Μάνης 12.900 6.610 6.290 20,83
Δήμος Ελαφονήσου 1.050 540 510 52,52
Δήμος Ευρώτα 18.050 9.700 8.350 20,85
Δήμος Μονεμβασίας 22.000 11.140 10.860 23,18
Περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας 163.110 82.480 80.630 54,54
Δήμος Καλαμάτας 70.130 34.910 35.220 159,27
Δήμος Δυτικής Μάνης 7.280 3.710 3.570 18,07
Δήμος Μεσσήνης 23.970 12.240 11.730 42,65
Δήμος Οιχαλίας 12.280 6.330 5.950 29,56
Δήμος Πύλου - Νέστορος 21.550 11.040 10.510 38,88
Δήμος Τριφυλίας 27.900 14.250 13.650 45,29
Περιφέρεια Αττικής 3.812.330 1.842.680 1.969.650 1.001,11
Περιφερειακή ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών 1.018.440 483.510 534.930 11.669,19
Δήμος Αθηναίων 655.780 311.650 344.130 16.830,41
Δήμος Βύρωνος 60.840 28.830 32.010 6.610,17
Δήμος Γαλατσίου 58.850 28.190 30.660 14.617,49
Δήμος Δάφνης - Υμηττού 33.540 15.780 17.760 14.272,34
Δήμος Ζωγράφου 70.060 32.660 37.400 8.225,90
Δήμος Ηλιουπόλεως 77.850 36.990 40.860 6.118,36
Δήμος Καισαριανής 26.050 12.290 13.760 3.322,28
Δήμος Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος 35.470 17.120 18.350 9.717,81
Περιφερειακή ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών 592.400 280.340 312.060 4.268,41
Δήμος Αμαρουσίου 72.480 33.790 38.690 5.602,10
Δήμος Αγίας Παρασκευής 59.500 27.750 31.750 7.498,42
Δήμος Βριλησσίων 30.660 14.560 16.100 7.951,24
Δήμος Ηρακλείου 49.350 23.660 25.690 10.640,36
Δήμος Κηφισιάς 71.100 33.360 37.740 2.025,64
Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης 31.290 15.010 16.280 7.583,62
Δήμος Μεταμορφώσεως 29.770 14.650 15.120 5.410,76
Δήμος Νέας Ιωνίας 66.800 32.470 34.330 15.109,70
Δήμος Παπάγου - Χολαργού 45.850 21.630 24.220 6.259,39
Δήμος Πεντέλης 34.880 16.900 17.980 967,17
Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού 26.750 11.900 14.850 4.401,84
Δήμος Χαλανδρίου 73.970 34.660 39.310 6.845,90
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Πυκνότητα μόνιμου
πληθυσμού ανά
τετρ. χιλιόμετρο
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Περιφερειακή ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών 487.730 238.910 248.820 7.303,53
Δήμος Περιστερίου 138.920 68.040 70.880 13.822,89
Δήμος Αγίας Βαρβάρας 26.490 12.650 13.840 10.923,71
Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού 62.440 30.850 31.590 6.824,04
Δήμος Αιγάλεω 69.660 34.070 35.590 10.800,00
Δήμος Ιλίου 84.830 41.670 43.160 8.973,87
Δήμος Πετρουπόλεως 58.800 28.550 30.250 8.913,14
Δήμος Χαϊδαρίου 46.590 23.080 23.510 2.056,50
Περιφερειακή ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών 526.520 248.290 278.230 7.644,46
Δήμος Καλλιθέας 100.050 46.640 53.410 21.067,59
Δήμος Αγίου Δημητρίου 70.970 34.520 36.450 14.340,27
Δήμος Αλίμου 41.830 19.780 22.050 7.079,03
Δήμος Γλυφάδας 86.980 41.040 45.940 3.429,00
Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης 51.330 24.770 26.560 3.342,89
Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου 39.900 19.110 20.790 8.966,29
Δήμος Νέας Σμύρνης 73.090 33.660 39.430 20.740,64
Δήμος Παλαιού Φαλήρου 62.370 28.770 33.600 13.635,77
Περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής 502.090 253.580 248.510 331,85
Δήμος Αχαρνών 107.500 54.610 52.890 996,69
Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης 48.380 23.680 24.700 1.299,66
Δήμος Διονύσου 40.170 19.490 20.680 360,40
Δήμος Κρωπίας 30.340 15.320 15.020 297,45
Δήμος Λαυρεωτικής 24.970 12.420 12.550 142,04
Δήμος Μαραθώνος 33.560 18.830 14.730 150,66
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας 20.070 9.900 10.170 245,22
Δήμος Παιανίας 26.620 13.200 13.420 500,80
Δήμος Παλλήνης 54.390 26.780 27.610 1.848,11
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου 19.940 9.850 10.090 492,33
Δήμος Σαρωνικού 28.820 14.300 14.520 207,19
Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος 33.800 16.750 17.050 458,65
Δήμος Ωρωπού 33.530 18.450 15.080 99,15
Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής 161.300 82.230 79.070 160,66
Δήμος Ελευσίνας 30.140 15.070 15.070 823,74
Δήμος Ασπροπύργου 30.160 15.710 14.450 295,74
Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας 17.890 8.790 9.100 41,98
Δήμος Μεγαρέων 36.960 19.590 17.370 111,96
Δήμος Φυλής 46.150 23.070 23.080 422,90
Περιφερειακή ενότητα Πειραιώς 449.070 218.110 230.960 8.907,11
Δήμος Πειραιώς 163.910 78.700 85.210 15.086,06
Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 91.090 44.050 47.040 9.767,32
Δήμος Κορυδαλλού 63.550 31.760 31.790 14.697,04
Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη 105.230 51.140 54.090 9.418,24
Δήμος Περάματος 25.290 12.460 12.830 1.717,02
Περιφερειακή ενότητα Νήσων 74.780 37.710 37.070 85,08
Δήμος Σαλαμίνος 39.220 19.640 19.580 407,86
Δήμος Ύδρας 1.980 1.020 960 30,72
Δήμος Αγκιστρίου 1.120 570 550 83,79
Δήμος Αίγινας 13.190 6.560 6.630 150,90
Δήμος Κυθήρων 4.030 2.060 1.970 13,43
Δήμος Πόρου 4.010 2.230 1.780 80,88
Δήμος Σπετσών 4.070 1.990 2.080 150,07
Δήμος Τροιζηνίας 7.160 3.640 3.520 29,73
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Πυκνότητα μόνιμου
πληθυσμού ανά
τετρ. χιλιόμετρο
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 197.810 99.520 98.290 51,57
Περιφερειακή ενότητα Λέσβου 85.330 42.210 43.120 52,26
Δήμος Λέσβου 85.330 42.210 43.120 52,26
Περιφερειακή ενότητα Ικαρίας 9.860 4.940 4.920 32,81
Δήμος Ικαρίας 8.410 4.220 4.190 32,94
Δήμος Φούρνων Κορσεών 1.450 720 730 32,05
Περιφερειακή ενότητα Λήμνου 17.270 8.940 8.330 33,15
Δήμος Λήμνου 17.000 8.810 8.190 35,60
Δήμος Αγίου Ευστρατίου 270 130 140 6,23
Περιφερειακή ενότητα Σάμου 32.760 16.930 15.830 68,62
Δήμος Σάμου 32.760 16.930 15.830 68,62
Περιφερειακή ενότητα Χίου 52.590 26.500 26.090 58,16
Δήμος Χίου 51.320 25.870 25.450 60,93
Δήμος Οινουσσών 820 420 400 47,05
Δήμος Ψαρών 450 210 240 10,11
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 308.610 155.990 152.620 58,38
Περιφερειακή ενότητα Σύρου 21.390 10.400 10.990 209,91
Δήμος Σύρου - Ερμούπολης 21.390 10.400 10.990 209,91
Περιφερειακή ενότητα Άνδρου 9.170 4.570 4.600 24,13
Δήμος Άνδρου 9.170 4.570 4.600 24,13
Περιφερειακή ενότητα Θήρας 18.560 9.400 9.160 58,97
Δήμος Θήρας 15.250 7.670 7.580 168,28
Δήμος Ανάφης 240 120 120 5,95
Δήμος Ιητών 2.030 1.070 960 18,62
Δήμος Σικίνου 260 130 130 6,12
Δήμος Φολεγάνδρου 780 410 370 24,21
Περιφερειακή ενότητα Καλύμνου 29.600 14.890 14.710 74,06
Δήμος Καλυμνίων 16.140 7.970 8.170 119,96
Δήμος Αγαθονησίου 190 110 80 13,10
Δήμος Αστυπαλαίας 1.310 680 630 11,48
Δήμος Λειψών 790 400 390 45,53
Δήμος Λέρου 8.130 4.210 3.920 109,61
Δήμος Πάτμου 3.040 1.520 1.520 67,50
Περιφερειακή ενότητα Καρπάθου 7.250 3.650 3.600 18,39
Δήμος Καρπάθου 6.160 3.090 3.070 18,97
Δήμος Κάσου 1.090 560 530 15,69
Περιφερειακή ενότητα Κέας - Κύθνου 3.730 1.960 1.770 14,97
Δήμος Κέας 2.420 1.240 1.180 16,25
Δήμος Κύθνου 1.310 720 590 13,08
Περιφερειακή ενότητα Κω 34.280 17.870 16.410 100,71
Δήμος Κω 33.300 17.340 15.960 114,70
Δήμος Νισύρου 980 530 450 19,58
Περιφερειακή ενότητα Μήλου 9.930 5.120 4.810 27,39
Δήμος Μήλου 4.960 2.510 2.450 30,97
Δήμος Κιμώλου 920 480 440 17,28
Δήμος Σερίφου 1.480 820 660 19,68
Δήμος Σίφνου 2.570 1.310 1.260 34,76
Περιφερειακή ενότητα Μυκόνου 10.190 5.290 4.900 96,88
Δήμος Μυκόνου 10.190 5.290 4.900 96,88
Περιφερειακή ενότητα Νάξου 21.380 10.780 10.600 34,36
Δήμος Αμοργού 1.940 1.010 930 15,35
Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 19.440 9.770 9.670 39,20
Διοικητική διαίρεση Σύνολο Άρρενες Θήλεις
Πυκνότητα μόνιμου
πληθυσμού ανά
τετρ. χιλιόμετρο
Πίνακας 1: Προσωρινά αποτελέσματα του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος
Απογραφή 2011
Περιφερειακή ενότητα Πάρου 14.900 7.460 7.440 61,70
Δήμος Πάρου 13.710 6.860 6.850 69,84
Δήμος Αντιπάρου 1.190 600 590 26,34
Περιφερειακή ενότητα Ρόδου 119.640 60.330 59.310 75,72
Δήμος Ρόδου 115.290 57.910 57.380 82,31
Δήμος Μεγίστης 490 320 170 40,91
Δήμος Σύμης 2.580 1.400 1.180 39,24
Δήμος Τήλου 790 440 350 12,24
Δήμος Χάλκης 490 260 230 13,23
Περιφερειακή ενότητα Τήνου 8.590 4.270 4.320 44,17
Δήμος Τήνου 8.590 4.270 4.320 44,17
Περιφέρεια Κρήτης 621.340 308.760 312.580 74,54
Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου 304.270 150.810 153.460 115,20
Δήμος Ηρακλείου 173.450 85.210 88.240 709,08
Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων 16.650 8.300 8.350 49,39
Δήμος Βιάννου 5.500 2.730 2.770 24,83
Δήμος Γόρτυνας 15.710 7.910 7.800 33,80
Δήμος Μαλεβιζίου 24.710 12.440 12.270 84,65
Δήμος Μινώα Πεδιάδας 16.810 8.430 8.380 42,21
Δήμος Φαιστού 24.360 12.140 12.220 59,30
Δήμος Χερσονήσου 27.080 13.650 13.430 99,50
Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου 75.690 37.610 38.080 41,52
Δήμος Αγίου Νικολάου 26.430 13.080 13.350 51,65
Δήμος Ιεράπετρας 28.270 14.070 14.200 51,03
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου 2.440 1.230 1.210 18,77
Δήμος Σητείας 18.550 9.230 9.320 29,58
Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου 85.160 41.900 43.260 56,92
Δήμος Ρεθύμνης 54.900 26.470 28.430 138,55
Δήμος Αγίου Βασιλείου 7.440 3.790 3.650 20,71
Δήμος Αμαρίου 5.950 3.070 2.880 21,46
Δήμος Ανωγείων 2.400 1.200 1.200 21,23
Δήμος Μυλοποτάμου 14.470 7.370 7.100 41,31
Περιφερειακή ενότητα Χανίων 156.220 78.440 77.780 65,75
Δήμος Χανίων 108.310 54.100 54.210 308,31
Δήμος Αποκορώνου 12.860 6.460 6.400 40,76
Δήμος Γαύδου 150 90 60 4,63
Δήμος Καντάνου - Σελίνου 5.420 2.790 2.630 14,41
Δήμος Κισσάμου 10.800 5.470 5.330 31,67
Δήμος Πλατανιά 16.760 8.520 8.240 34,08
Δήμος Σφακίων 1.920 1.010 910 4,11
Άγιο Όρος (Αυτοδιοίκητο) 1.830 1.830 0 5,45
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Κατανομή του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος, κατά περιφέρεια
Απογραφή 2011
(Προσωρινά στοιχεία)
5,62%
35,34%
1,83%
6,31%
2,62% 3,12%
6,77%
1,91%
17,38%
5,76%
2,86%
5,39% 5,07%
0%
5%
10%
15%
20%
25%
30%
35%
40% Ανατολικής
Μακεδονίας και
Θράκης
Αττικής
Βορείου Αιγαίου
Δυτικής Ελλάδας
Δυτικής
Μακεδονίας
Ηπείρου
Θεσσαλίας
Ιονίων Νήσων
Κεντρικής
Μακεδονίας
Κρήτης
Νοτίου Αιγαίου
Πελοποννήσου
Στερεάς Ελλάδας
Σύνολο Άρρενες
(%)
Θήλεις
(%)
Σύνολο Χώρας 10.787.690 49,2 50,8
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 606.170 49,3 50,7
Περιφέρεια Αττικής 3.812.330 48,3 51,7
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 197.810 50,3 49,7
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 680.190 50,2 49,8
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 282.120 50,1 49,9
Περιφέρεια Ηπείρου 336.650 49,3 50,7
Περιφέρεια Θεσσαλίας 730.730 49,5 50,5
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 206.470 49,4 50,6
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 1.874.590 48,6 51,4
Περιφέρεια Κρήτης 621.340 49,7 50,3
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 308.610 50,5 49,5
Περιφέρεια Πελοποννήσου 581.980 50,7 49,3
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 546.870 50,9 49,1
Άγιο Όρος (Αυτοδιοίκητο) 1.830 100,0 0,0
Σύνολο Άρρενες
(%)
Θήλεις
(%)
Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού 26.750 44,5 55,5
Δήμος Θεσσαλονίκης 322.240 45,8 54,2
Δήμος Νέας Σμύρνης 73.090 46,1 53,9
Δήμος Παλαιού Φαλήρου 62.370 46,1 53,9
Δήμος Καλλιθέας 100.050 46,6 53,4
Δήμος Ζωγράφου 70.060 46,6 53,4
Δήμος Αμαρουσίου 72.480 46,6 53,4
Δήμος Αγίας Παρασκευής 59.500 46,6 53,4
Δήμος Ψαρών 450 46,7 53,3
Δήμος Χαλανδρίου 73.970 46,9 53,1
Σύνολο Άρρενες
(%)
Θήλεις
(%)
Δήμος Μεγίστης 490 65,3 34,7
Δήμος Γαύδου 150 60,0 40,0
Δήμος Αγαθονησίου 190 57,9 42,1
Δήμος Σαμοθράκης 2.840 57,0 43,0
Δήμος Μαραθώνος 33.560 56,1 43,9
Δήμος Τήλου 790 55,7 44,3
Δήμος Πόρου 4.010 55,6 44,4
Δήμος Σερίφου 1.480 55,4 44,6
Δήμος Ωρωπού 33.530 55,0 45,0
Δήμος Κύθνου 1.310 55,0 45,0
Πίνακας 2 : Ποσοστιαία κατανομή του Μόνιμου Πληθυσμού της Ελλάδος,
κατά φύλο και περιφέρεια
Απογραφή 2011
(Προσωρινά στοιχεία)
Πίνακας 4 : Κατάταξη των 10 Δήμων με το υψηλότερο ποσοστό
Μόνιμου Πληθυσμού Αρρένων της Ελλάδος
Απογραφή 2011
(Προσωρινά στοιχεία )
Πίνακας 3 : Κατάταξη των 10 Δήμων με το υψηλότερο ποσοστό
του Μόνιμου Πληθυσμού θηλέων της Ελλάδος
Απογραφή 2011
(Προσωρινά στοιχεία )
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου