Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τα χοτ ντογκ βλάπτουν σοβαρά την υγεία γιαυτό προτιμάτε Κοντοσουβλια Ελληνικά

Είναι το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής διατροφής και δεν υπάρχει ταχυφαγείο και αθλητικό γεγονός που να μην τα φιλοξενεί. Ωστόσο, μπήκαν στο...
στόχαστρο μιας ιατρικής εταιρείας, που υποστηρίζει πως τα χοτ ντογκ είναι εξίσου επιζήμια για την υγεία με τα τσιγάρα.

Η Επιτροπή Παθολόγων για Υπεύθυνη Ιατρική (PCRM) που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, ανάρτησε στην Ιντιανάπολη μια γιγαντοαφίσα που απεικονίζει χοτ ντογκ μέσα σε ένα πακέτο τσιγάρα και συνοδεύεται από το μήνυμα «Προειδοποίηση: Τα χοτ ντογκ μπορεί να καταστρέψουν την υγεία σας».

Η ομάδα προσπαθεί να αυξήσει την ενημέρωση για την συσχέτιση των χοτ ντογκ με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Το 2007, μελέτη του Παγκόσμιου Ερευνητικού Ταμείου για τον Καρκίνο (WCRF) που επικαλείται η PCRM έδειξε πως η κατανάλωση 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος (περίπου όσα και σε ένα χοτ ντογκ) την ημέρα, αυξάνουν κατά 21% τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

«Τα χοτ ντογκ θα έπρεπε να συνοδεύονται από προειδοποιητική επισήμανση, ώστε να βοηθηθούν οι καταναλωτές να κατανοήσουν τους κινδύνους για την υγεία τους», δήλωσε η κυρία Σούζαν Λιβάιν, διευθύντρια Διατροφικής Αγωγής της PCRM, η οποία διευκρίνισε πως οι επισημάνσεις «πρέπει να είναι παρόμοιες με αυτές των τσιγάρων».

Με την άποψη αυτή, βεβαίως, δεν συμφωνούν όλοι οι ειδικοί. «Δεν είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος. Το μήνυμα είναι πως αυτά τα τρόφιμα δεν πρέπει να αποτελούν τον κορμό της διατροφής», αναφέρουν οι οδηγίες της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου (ACS).
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_7064.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger