Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Ανησυχία για το ρήγμα της Μαυροπηγής


Τα αποτελέσματα της αυτοψίας των πολιτικών μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) περιμένουν εντός των επομένων ημερών οι κάτοικοι του οικισμού Μαυροπηγής στην Πτολεμαΐδα του Νομού Κοζάνης, για να μάθουν αν τα σπίτια τους είναι ασφαλή ή όχι, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στο ρήγμα της περιοχής.

Το ρήγμα που εμφανίστηκε πριν από έναν χρόνο έχει προκαλέσει ήδη ρωγμές σε αρκετά σπίτια του οικισμού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή τεχνικής Γεωλογίας του ΙΓΜΕ, Νίκο Νικολάου, ο οποίος έκανε αυτοψία στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, εμφανίστηκαν νέες ρωγμές στα σπίτια και φαίνεται πως το ρήγμα από τον Απρίλιο και μέχρι σήμερα παρουσιάζει κινητικότητα.

Έναν χρόνο μετά την εμφάνισή του, το ρήγμα της Μαυροπηγής, που συνδέεται με την εξορυκτική δραστηριότητα της Δ.Ε.Η. στην περιοχή, έχει απασχολήσει πολλούς φορείς, επιστημονικούς και μη.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και πρόεδρος του συλλόγου «Μαύρη Πηγή», Τάσος Εμμανουήλ, θεωρεί τη μετεγκατάσταση του οικισμού επιτακτική ανάγκη.

Οι επιστήμονες του Α.Π.Θ. αναμένεται να ελέγξουν και να χαρακτηρίσουν κάθε σπίτι «κόκκινο», «κίτρινο» ή «πράσινο» ανάλογα με τη στατικότητά του. Είναι το τελευταίο στάδιο της μελέτης που εκπονούν για λογαριασμό του Δήμου Εορδαίας (την εντολή είχε δώσει η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Πτολεμαΐδας).

Εν τω μεταξύ, έχει αποφασιστεί να οργανωθεί στο προσεχές διάστημα ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, για να μπορέσουν να βρουν μια κοινή συνισταμένη για την αντιμετώπιση του θέματος.

Πυρκαγιά στην Ελάτεια ΛάρισαςΠυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Ελάτεια Λάρισας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών ΑΥΡΙΟΓια πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για αύριο, Πέμπτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, κίνδυνος προβλέπεται για τις περιοχές: Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλληνία, Ζάκυνθο, Λακωνία, Μεσσηνία, Χανιά και Κύθηρα.Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να επιφέρουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών.

Συνιστάται, επίσης, να αποφεύγεται η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α..

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλώντας στον αριθμό 199.

Μάχη αεροδρομίου Λευκωσίας: Η πρώτη ελληνική επιτυχία ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΝΕ Η ΕΛΛΗΝΕΣ


Η ηρωική μάχη που έδωσαν οι Ελληνοκυπριακές δυνάμεις στο χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας για να αποτρέψουν την κατάληψή του από τον τούρκο εισβολέα ήταν από τις πλέον καθοριστικές μάχες που απέτρεψαν την κατάληψή του. Ένα ολόκληρο σύνταγμα του τουρκικού στρατού σχεδόν 2000 άνδρες αποδεκατίζεται από τους Έλληνες καταδρομείς τριών λόχων. Στο κείμενο που ακολουθεί περιγράφεται η απόκρουση αυτή της τουρκικής διείσδυσης η οποία επιχειρήθηκε όσο κρατούσε η ανακωχή και η οποία επιπρόσθετα αποτέλεσε την πρώτη Ελληνική επιτυχία στην Κύπρο τον Ιούλιο του ΄74.
Το ξημέρωμα της 23/07, κατά την διάρκεια της ανακωχής, ο Ταγματάρχης (ΠΖ) Καταδρομών Παπαμελετίου ήταν ζωσμένος από φίδια. Από τη μία είχε πληροφορηθεί για τον φρικτό θάνατο των 27 παλικαριών που επέβαιναν στο "Νίκη 4". Όποιος υπηρέτησε στις Καταδρομές γνωρίζει πολύ καλά την ειδική ψυχολογική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε αξιωματικό και στρατιώτη. Από την άλλη, ήξερε ότι δεν ήταν ακόμα ώρα για δάκρυα, αφού δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις…
Ήξερε καλά ότι οι Τούρκοι θα εκμεταλλευθούν την ανακωχή και θα επιχειρήσουν κατάληψη του αεροδρομίου. Αυτός βλέπεις δεν ήταν ποτέ καλός στις δημόσιες σχέσεις. Δεν διέθετε την απαιτούμενη ευφράδεια, ούτε καν την στοιχειώδη φωτογένεια. Διέθετε όμως πλήρη την επίγνωση της ευθύνης του, έναντι των στρατιωτών του και της Πατρίδας του.
Γι αυτό συνήθιζε να προλαβαίνει ο ίδιος τις εξελίξεις προτού να τον προλάβουν αυτές… Δεν άργησε να επαληθευθεί. Σε λίγο έλαβε πληροφορίες ότι μεγάλη Τουρκική Δύναμη προωθείτο προς την περίμετρο του αεροδρομίου, με σκοπό την κατάληψή του…Διάταξε τους τρεις λόχους της Μοίρας του, να ετοιμαστούν. Ο 41ος απλώθηκε ανά διμοιρία, στους τρεις ορόφους του κτιρίου του αερολιμένα, ο 42ος αριστερά και ο 43ος πίσω από την κάθετη λεωφόρο που οδηγούσε στο κτίριο.
Στο χώρο του αεροδρομίου, εκεί που είχε τοποθετηθεί ο λόχος του Κιουτσούκη, υπήρχε και ο ουλαμός των Μ-8 που παρείχαν μία στοιχειώδη προστασία τόσο στους άντρες της Α΄Μοίρας, όσο και σε κείνους της ΕΛΔΥΚ που είχαν καταφθάσει λίγο πιο πριν. Επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο είναι ο ηρωϊκός ταγματάρχης από την Κρήτη, Βασίλειος Μανουράς.
Οι Έλληνες κομάντος άφησαν την Τουρκική δύναμη (ένα Τάγμα) να πλησιάσει διασπασμένη σε δύο σχηματισμούς.. Όταν πλησίασαν αρκετά, έγινε κόλαση. Από την ταράτσα του κτιρίου τα πυρά της διμοιρίας Μπένου ήταν κάθετα, ενώ ο 42ος έριχνε οριζόντια. Η Τουρκική Δύναμη "θερίστηκε". Κάποιοι προσπάθησαν να καλυφθούν πρόχειρα και να ανταποδώσουν τα πυρά, αλλά γρήγορα το μετάνιωσαν.
Οι Καναδοί παρατηρητές πληροφορούν τους Τούρκους που τα έχουν χαμένα (με τους άμαχους γέροντες τα γυναικόπαιδα και τους άτακτους Κύπριους υπερασπιστές, τα είχαν πάει μέχρι εκείνη την ώρα αρκετά καλά…) για την ακριβή δύναμη που υπερασπίζεται το αεροδρόμιο και μετά από λίγη ώρα οι εισβολείς επιτίθενται μετωπικά με πολλαπλάσια δύναμη. Τα πυρά των Ελλήνων Καταδρομέων τους θερίζουν κατά κύματα. Η θερμοκρασία είναι 40ο , ο ιδρώτας καίει τα μάτια των Ελλήνων πολεμιστών, μα τα πολυβόλα τους αφανίζουν τους επιτιθέμενους Τούρκους.
Οι φιλότουρκοι Καναδοί από το παρατηρητήριο ουρλιάζουν με απογοήτευση…Οι επιτιθέμενοι υποχωρούν βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα δασύλλιο, που ήταν δίπλα στο Στρατόπεδο των Καναδών. Οι Ελληνικές απώλειες μέχρι εκείνη τη στιγμή: Ο σοβαρός τραυματισμός του Καταδρομέα Ανδρουλάκη και ο ηρωικός θάνατος Του Αρχιλοχία (ΤΘ) Αθανασίου Φωτόπουλου, που ακάλυπτος προχωρούσε βρίζοντας προς το Τουρκικό "γιουρούσι", θερίζοντάς το.
Σε μία ώρα ένα Τουρκικό ολόκληρο Σύνταγμα (2.000 άντρες) επιτίθεται μανιασμένα, κάνοντας "γιουρούσι", αλλά δέχεται σφοδρά πυρά από τους 41ο και 42ο λόχους που το χτυπάνε ανηλεώς και το αποδεκατίζουν. Σε λίγο, μετά τα Μ-8, αναλαμβάνει ο 43ος με τα Μ-79 (φορητά βομβοβόλα). Οι Τούρκοι τρέχουν υποχωρώντας πανικόβλητοι, άλλοι προς τη ρεματιά και άλλοι προς το αλσύλλιο. Οι πρώτοι θερίστηκαν από διασταυρούμενα πυρά των άλλων δύο λόχων. Μερικοί από τους δεύτερους ανέβηκαν στο Τουρκικό παρατηρητήριο ενός ανώνυμου λόφου. Κάποιος Καταδρομέας ούρλιαξε δείχνοντας με το δάχτυλο προς το ύψωμα.
"Επάνω…εκεί,… επάνω στο σπιτάκι μπήκαν Μεμέτια…Είναι περίπου 800 m ..φάτε τους τώρα… "
Δεν πρόλαβε να τελειώσει… Κάποιοι από τους δύο άλλους λόχους ρίχνουν βομβίδες λευκού φωσφόρου και στο αλσύλλιο γίνεται κόλαση, καθώς κατακαίγονται όσοι Τούρκοι είχαν καταφύγει εκεί…
Ο Μπένος δίνει εντολή στον σκοπευτή του ΠΑΟ να σκοπεύει προς το παρατηρητήριο. Το βλήμα σκάει δίπλα από τον στόχο. Οι Τούρκοι που είχαν φωλιάσει εκεί, φεύγουν πανικόβλητοι καθώς πιστεύουν ότι δέχονται μαζική επίθεση με όλμους.
Τα αεροδρόμιο δεν έπεσε τελικά στα χέρια των Τούρκων, αφού το απόγευμα κατέφθασαν οι επικεφαλής των Δυνάμεων του ΟΗΕ και από το ΓΕΕΦ διετάχθη παύση πυρός.
Τμήμα ιστορικών αφιερωμάτων

Πάνε να μας τρελάνουν - Τώρα λένε οτι θα μειώσουν τον ΦΠΑ!


Και μάλιστα θα μειωθεί κατά 3 μονάδες! Μεγάλες αλλαγές στην φορολογία έρχονται από το Φθινόπωρο.

'Οπως αποκάλυψε με δηλώσεις του σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου στο τραπέζι βρίσκεται η καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ οι οποίοι θα είναι 10% και 20% αντίστοιχα, μειωμένοι δηλαδή κατά 3 μονάδες από τα σημερινά επίπεδα του κανονικού συντελεστή 23% και του χαμηλού 13%.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπάρχει και ο πολύ χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ 6,5% ο οποίος επιβάλλεται για μία μικρή κατηγορία προϊόντων.

Οι αλλαγές στο ΦΠΑ δεν θα αφορούν μόνο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εντάσσονται σ' αυτόν αλλά και τα ακίνητα.

Έτσι, στα σενάρια που εξετάζονται είναι η μείωση του ΦΠΑ στο 20% να ισχύσει και για το ΦΠΑ που επιβάλλεται στην αγορά καινούργιων διαμερισμάτων προκαλώντας έτσι σημαντικό όφελος για την αγορά ακινήτων. Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι μέσω των αλλαγών στη φορολογία να υπάρξει ενίσχυση της αγοράς ακινήτων που θα μπορούσε να συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Έτσι εξετάζεται ένα πλέγμα άλλων πρόσθετων μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή όπως η μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις και τις γονικές παροχές ακινήτων η οποία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αλλαγές στην φορολογία θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο από τον υπουργό Οικονομικών. Μεταξύ των μέτρων του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις με στόχο το να γίνουν δικαιότερα μέτρα που προβλέπονται στον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Μεταξύ αυτών θα είναι και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων με στόχο να λαμβάνονται υπόψη οικογενειακά κριτήρια καθώς και η παλαιότητα του αυτοκινήτου.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, καθώς και μεγάλες περικοπές στις φοροαπαλλαγές νομικών και φυσικών προσώπων καθώς και μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρηματικών κερδών από το 20% στο 15%.

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ... ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ !Ο Προφήτης Ηλίας , που εορτάζει σήμερα ,είναι ένας ιδιαίτερος Προφήτης αφού δεν πέθανε ποτέ σωματικά, όπως μας δηλώνει η Παλαιά Διαθήκη ,προκειμένου και πάλι στις ημέρες του
Αντι-χρίστου ,όπως μας βεβαιώνει η Αποκάλυψη ,και που πολύ σύντομα έπονται, να εμφανισθεί και πάλι ξαφνικά σαν μία απρόσμενη και ξαφνική μπόρα για να στηρίξει τους Χριστιανούς και να υποδείξει τον Αντίχριστο ως πρόσωπο καταγγέλοντας την πονηριά αυτού και των οργάνων του.

Η Εκκλησία μας τον ονομάζει ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.Δηλαδή τον επόμενο ΠΡΟΔΡΟΜΟ μετά τον Άγ.Ιωάννη Και παρά το ό,τι γεννήθηκε 810 χρόνια π.Χ.
θα αποτελέσει και πάλι την αυγή , την ανατολή και το προανάκρουσμα της Δευτέρας Παρουσίας Του Ι.Χριστού μας ,αφού έτσι όπως έχουμε καταντήσει τη γη, πρέπει να ξανακατέβει για να βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του
Η Εκκλησία μας, ανάμεσα στα τόσα γεγονότα του πολυτάραχου βίου του Προφήτη Ηλιού, απεικονίζει επάνω σε εικόνες, μία και μόνο σκηνή: να κάθεται μέσα σε μία σπηλιά, και εκεί να έρχεταιτο κοράκι να του φέρνει το ψωμί ή το κρέας. Και αυτό για να διδάξει του Χριστιανούς των εσχάτων ,εν μέσω του γενικού αποκλεισμού του Αντι-χρίστου (που ήδη μέσω της τεχνικής κρίσης έχει αρχίσει) πως με τον ίδιο προνοητικό και σοφό τρόπο θα τρέφει και αυτούς ο Θεός .
Επίσης η Εκκλησία μας τονίζει για τον Πρ.Ηλία πως "φλέγει την απάτη" Ο χρόνος είναι διαρκής ενεστώτας για να δείξει πως όπως τότε έλεγξε και έφλεξε την απάτη του βασιλιά Αχαάβ έτσι και τώρα θα επέλθει για να ελέγξει και αποκαλύψει την πονηριά και σύγχυση της προσεχούς Παγκοσμίου Διακυβερνήσεως που με πολύ χαρά αναγγέλουν ευκαίρως-ακαίρως όλα τα γλυώδη όργανα και οι εντολοδόχοι της Νέας Τάξης .
Ας σκιρτάνε λοιπόν με χαρά και αλαζονία όλοι αυτοί που ΄ φέραν τον ταλαίπωρο Ελληνικό λαό ,(και σε λίγο όλη την οικουμένη )σε αυτήν την εξαθλίωση.Δεν θα κρατήσει για πολύ η ευτυχία τους.Πολύ σύντομα έρχεται ο Προφήτης Ηλίας για να καψαλίσει την απανθρωπιά και την υποκρισία τους και θά'ναι μάλιστα και μέρα μεσημέρι !!!
(ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ)

ΜΑΘΑΜΕ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Σκιάθος: Σύλληψη  για παράνομο απόπλου


Ο 56χρονος καπετάνιος  του σκάφους «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΝΤΕΛΦΙΝΟΥΣ» συνελήφθη, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, στο λιμάνι της Σκιάθου.
Οι λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, διότι απέπλευσε από Σκιάθο για να μεταβεί στο Αχίλλειο Μαγνησίας – Πλατανιά Πηλίου και να επιστρέψει στο νησί χωρίς να έχει λάβει άδεια απόπλου από τις αρμόδιες αρχές.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο καπετάνιος, το λιμεναρχείο Σκιάθου διενεργεί προανάκριση για το θέμα.

Η ΠΟΙΟ ΖΕΣΤΗ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΦΥΣΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΖΕΣΤΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΑ ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ

Ελεονώρα Μελέτη με μπραζίλιαν στην παραλία [φωτο]

Απόλυτα σέξι εμφανίστηκε η Ελεονώρα Μελέτη στην παραλία. Δείτε φωτογραφία της Ελεονώρας Μελέτη με καυτό μπραζίλιαν.

Λίγο πριν γίνει κουμπάρα η Ελεονώρα Μελέτη απόλαυσε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Λουτράκι το μπάνιο της και εμφανίστηκε με μπραζίλιαν, όπου διέμενε.

Η 32χρονη παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη χαλάρωνε στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο, όπου την απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός. Την ίδια ώρα η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε στη σελίδα της στο twitter: «Η ζωή είναι ωραία».

Δείτε τις φωτογραφίες της Ελεονώρας Μελέτη με μπραζίλιαν:

Eleonora-Meleti

Eleonora-Meleti

Eleonora-MeletiΔείτε την Ελένη Φουρέιρα με μπραζίλιαν και την Ελεονώρα Μελέτη-Κώστα Καραφώτη
« Φήμες

Τατιάνα Στεφανίδου: «Με έχουν κερατώσει»

Εξομολόγηση από καρδιάς έκανε η Τατιάνα Στεφανίδου. Διαβάστε τί είπε η Τατιάνα Στεφανίδου για το κέρατο στη ζωή της.

«Έχω απατήσει σε σχέση μου» ομολόγησε η Τατιάνα Στεφανίδου. «Ουσιαστικά έγινε λίγο πριν τελειώσει η σχέση. Θα έπρεπε να έχω πει τελειώνουμε, πάω παρακάτω. Το γεγονός ότι έγινε πριν πω το αντίο ήταν λάθος μου», παραδέχτηκε η Τατιάνα Στεφανίδου. Ο τότε σύντροφός της το έμαθε και αντέδρασε πολύ άσχημα.

Η Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε επίσης και για τη νευρική ανορεξία που την ταλαιπώρησε όταν ήταν 17 χρονών. «Έχω περάσει κι εγώ αυτή την τραγική ασθένεια, για δύο χρόνια. Από τα δεκαεπτά μέχρι και τα δεκαεννιά μου. Ήμουν 48 κιλά, πολύ άσχημη και άρρωστη. Είχα πιεστεί πάρα πολύ. Ήμουν 17 χρονών και είχα πάει στη Γερμανία μόνη μου».

«Ζούσα σ’ αυτό το νοσηρό περιβάλλον του κλασικού χορού. Είναι η πιο μαζοχιστική τέχνη που υπάρχει, αν την ακολουθήσει επαγγελματικά. Πρέπει να γυμνάζεσαι ασταμάτητα, χωρίς να τρως τίποτα. Έτσι αρρώστησα ψυχικά. Έγινε εμμονικός ο στόχος μου να χάσω κιλά», είπε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Για το πότε σύντροφος της την κεράτωσε, η Τατιάνα Στεφανίδου δεν έδωσε πάντως πολλές λεπτομέρειες, ενισχύοντας τις φήμες που κυκλοφορούν.

« Φήμες

Η Google ενημερώνει τους χρήστες για πιθανά malware!

Πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν δει κατά τη διάρκεια της περιήγησης τους στο διαδίκτυο, ένα μήνυμα μήνυμα "ο υπολογιστής σας μπορεί να είναι μολυσμένος από malware" στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Όσοι λοιπόν είδαν αυτό το μήνυμα, μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να προσέχουν αφού αντίθετα με όλα τα ψεύτικα μηνύματα που κατά καιρούς εμφανίζονται στους υπολογιστές, η προειδοποίηση αυτή της Google είναι αληθινή.

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κυκλοφοριακά μοτίβα ενός συγκεκριμένου malware τα οποία κατάφερε να τα εντοπίσει κι έτσι σε περίπτωση που η μηχανή της Google τα βρει και σε κάποιον χρήστη, τον ενημερώνει ότι κάτι δεν πάει καλά με  αυτό το μήνυμα.
Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό που εντόπισε η Google, κατευθύνει τις αναζητήσεις του χρήστη, μέσα από συγκεκριμένους proxies.

Τέλος για όσους έχουν δει το παραπάνω μήνυμα, η Google προσφέρει οδηγίες για την αφαίρεση αυτού του malware, πράγμα που σίγουρα θα βοηθήσει πολλούς χρήστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές.

Για να μην γίνουμε «τα γκαρσόνια της Ευρώπης», θα γίνουμε… γκαρσόνια στην Ευρώπη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Μπορούμε να πληροφορηθούμε κι’ εμείς τι νόημα έχει να αναθέτεις τον τουρισμό στον Νικητιάδη, την φορολογία στον Παπακωνσταντίνου και τους ταξιτζήδες στον Ραγκούση;

Πρόκειται για τη νέα παραφροσύνη, που θέλει τον έναν να γεμίζει την καρδάρα με το γάλα και τους άλλους να την αδειάζουν - προσπαθώντας μάλιστα να... δικαιολογήσει τους καταστροφείς του έργου του!

Ο ένας να δίνει μάχη για να γεμίσει η Ελλάδα τουρίστες και ο άλλος να κρατά ψηλά τον ΦΠΑ στην εστίαση, όταν από τις έρευνες προκύπτει ότι οι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας (και) για την...
ελληνική κουζίνα.

Ο ένας να αγωνίζεται για να αυξηθεί η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας (από 18% σήμερα να φθάσει στο 25%) και ο άλλος να αφήνει μέσα στο κατακαλόκαιρο τη χώρα χωρίς ταξί!

Ο ένας να ξενυχτάει ασχολούμενος με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και ο άλλος να στέλνει τους ταξιτζήδες στο Κατάκολο, στον Άραξο και στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Ο ένας να παρακολουθεί με αγωνία τα κρουαζιερόπλοια να αλλάζουν τα δρομολόγιά τους και ο άλλος να καταφεύγει στην ασφάλεια της κυβερνητικής επιτροπής.

Η παράνοια που επικρατεί αυτές τις μέρες στη χώρα αποδεικνύει πως δεν φτάσαμε τυχαία ως εδώ.

Δεν φτάσαμε τυχαία ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία – και (να τα ξαναλέμε;) το καλό που τους θέλουμε είναι να μην γίνει το επόμενο βήμα.

Όλες οι χώρες του κόσμου, ακόμη και αυτές που δεν έχουν να επιδείξουν σπουδαία αξιοθέατα, φροντίζουν τον τουρισμό τους σαν τα μάτια τους – ακόμη και στα Κατεχόμενα κάνουν ένα σωρό μανούβρες για να φέρνουν τουρίστες, έστω και από το Αζερμπαϊτζάν.

Και η μοναδική χώρα στον κόσμο που θα μπορούσε να ζει βασιλικά από τον τουρισμό της, στέλνει συνεχώς εικόνες της ντροπής – και με διάφορες αφορμές.

Πότε κλείνουν τα λιμάνια, πότε τα αεροδρόμια, πότε όλα μαζί, πότε γεμίζει ο τόπος δακρυγόνα, πότε απεργούν οι συμβασιούχοι στα μουσεία.

Φυσικά, αυτό συμβαίνει διότι κάποτε επικράτησε η άκρως σοσιαλιστική άποψη «να μην γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης»!

Μοιραίο ήταν το περίφημο αυτό σύνθημα να μας οδηγήσει στο να γίνουμε… γκαρσόνια στην Ευρώπη!

Ποτέ, καμιά κυβέρνηση δεν λειτούργησε με το μοναδικό δόγμα που έπρεπε να ισχύει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα: Εθνικό είναι ό,τι ενισχύει τον τουρισμό.

Διότι μόνο όταν διαθέτεις χρήμα και όχι χρέη μπορείς να διαφυλάξεις την εθνική σου αξιοπρέπεια και την εθνική σου ανεξαρτησία.

Ποτέ, κανένας πρωθυπουργός δεν απαίτησε από τους υπουργούς του, ανεξαρτήτως αντικειμένου, να σκέφτονται με ένα και μοναδικό κριτήριο: «Αυτό θα ωφελήσει ή θα βλάψει τον τουρισμό;».

Κάνει κάθε φορά ο καθένας του κεφαλιού του και απλώς έχουμε και έναν αρμόδιο υπουργό για τη λάντζα.

Ο κ. Ραγκούσης, για παράδειγμα. Ο μέγας μεταρρυθμιστής.

Που δεν καταλάβαμε τι δεν έκανε καλά και μετακινήθηκε από το υπουργείο των Εσωτερικών.

Που δεν καταλάβαμε τι δεν έκανε καλά και έπαψε να πρωθυπουργεύει – διότι συνέβη κι’ αυτό, αν θυμάστε: Τον Σεπτέμβριο του 2010, πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για δύο εβδομάδες στο εξωτερικό, του ανέθεσε και την πρωθυπουργία.

Που δεν καταλάβαμε τι δεν έκανε καλά και έπαψε να προεδρεύει στην διυπουργική για τους μετανάστες και το κέντρο της πόλης.

Ο κ. Ραγκούσης, λοιπόν, που με τον τελευταίο ανασχηματισμό βρέθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ ταξιτζήδων και του προκατόχου του Δ. Ρέππα και να καταστρέψει τον τουρισμό.

Επομένως, κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Αποφασίζει και διατάσσει. Δεν ρωτά κανέναν.

Και σα να μην έφθανε αυτό, χθες, στην κυβερνητική επιτροπή, κανείς δεν θέλησε να τον κακοκαρδίσει, δεν το συζήτησαν, λέει, το θέμα και θα στηρίξουν τον Ραγκούση που καταστρέφει τον τουρισμό.

Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το είπε σαφώς: «Η θέση της κυβέρνησης είναι αυτή που εκφράζει ο υπουργός Μεταφορών»!

Οπότε, ούτε γάτα ούτε ζημιά για τον αρμόδιο (λέμε τώρα) υπουργό, αν και ήταν γνωστό ότι θα υπήρχε η αντίδραση που ζήσαμε.

Αλλά ο άνθρωπος προέρχεται από την Πάρο των παχιών αγελάδων, όπου ως δήμαρχος φρόντιζε για τις διακοπές του κ. Παπανδρέου, δίνοντάς του την ευκαιρία να εκτιμήσει τα προσόντα του. Δεν έχει καταλάβει ότι κάτι έχει αλλάξει.

Και εκεί που όλοι συζητούν όχι για το αν, αλλά για το πότε θα πτωχεύσει η Ελλάδα, φρόντισε να σταλούν οι γνωστές εικόνες του χάους σ’ αυτούς που εύκολα θα μας συντρίψουν, δίνοντάς τους και τα αναγκαία επιχειρήματα. Ότι τέτοια μοίρα δηλαδή μας αξίζει.

Στις σοβαρές χώρες του κόσμου – και φαίνεται πως όλες είναι σοβαρές εκτός από τη δική μας – κατά την τουριστική περίοδο όλοι κάθονται με τα χέρια κάτω και περιμένουν να εισπράξουν.

Αλλά στην Ελλάδα, όπου κουμάντο κάνει ο αρχηγός, ο καθένας μπορεί να διοριστεί οπουδήποτε και να ξεκινήσει το καταστροφικό του έργο.

Εντύπωση δε, προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι ζητάνε τα ρέστα από τους ταξιτζήδες για την βλάβη στον τουρισμό.

Κάποιοι μιλούν για συντεχνίες και τις καταγγέλλουν – αν και πρώτη-πρώτη θα έπρεπε να καταγγείλουν την δική τους συντεχνία.

Ουδείς αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Για τους ταξιτζήδες φταίει η Νέα Δημοκρατία, για τους αγανακτισμένους ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας.

Ας προσέξουν μόνο – το ξαναλέω – μήπως χρειαστεί να κατηγορήσουν για την χρεοκοπία αυτούς που... δεν ήξεραν αγγλικά!

Πάντως, για να μην καταστραφούμε εντελώς, υπάρχει λύση για να μην στενοχωρήσουμε τον κ. Ραγκούση, που ελέω αρχηγού μπήκε κι' αυτός στη ζωή μας, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι:

Να του πούν με τρόπο να βρει μια λύση, όπως εκείνη με τους μετανάστες της Υπατίας. Θυμάστε; Τους νομιμοποίησε όλους, τους έκανε όλα τα χατίρια και μετά μας είπε πως απλώς... τους έφερε σε επαφή με την αστυνομία!

Έμπειροι οι εκπαιδευτικοί που …αντέγραψαν ΡΕ ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Έμπειροι οι εκπαιδευτικοί που …αντέγραψαν
Σάλος ξέσπασε χθες στην εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Μαγνησίας μετά την αποκάλυψη πως δύο υποψήφιοι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, έκαναν «σκονάκι» για να περάσουν τη διαδικασία της συνέντευξης και να προωθηθούν στις διευθυντικές θέσεις. Οι υποθέσεις που εξετάστηκαν από το ΠΥΣΔΕ είναι δύο και αφορούν μάλιστα σε εκπαιδευτικούς με μεγάλη διδακτική εμπειρία, ενώ ο ένας εκ των δύο κατείχε στο παρελθόν διευθυντική θέση!
Δεν σταμάτησαν να χτυπούν τα τηλέφωνα των μελών της Διοίκησης της ΕΛΜΕ Μαγνησίας χθες από εκπαιδευτικούς και κυρίως από υποψηφίους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων μετά την δημοσιοποίηση πως δύο υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων έκαναν σκονάκι για να περάσουν τις εξετάσεις της συνέντευξης.
Οι εκπαιδευτικοί και κυρίως όσοι βρίσκονται στη διαδικασία για την επιλογή τους σε διευθυντή θέση, θορυβήθηκαν ιδιαιτέρως από τις δύο υποθέσεις, σημειώνοντας πως η διαδικασία της συνέντευξης θα πρέπει να είναι αδιάβλητη.
Οι δύο υποψήφιοι οι οποίοι φέρονται να βρήκαν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τους έθεσε το Συμβούλιο Επιλογής με το laptop τους διαμέσου του διαδικτύου, πέρασαν χθες από το ΠΥΣΔΕ και έδωσαν τις εξηγήσεις τους για το ζήτημα.
Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μεγάλη διδακτική εμπειρία, ενώ ένας εκ των δύο κατείχε και διευθυντική θέση, ενώ η υπόθεση έχει διαβιβαστεί και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Επειδή όμως το ζήτημα χαρακτηρίζεται άκρως σοβαρό, μιας και ο Διευθυντής κάθε σχολείου από τον Σεπτέμβριο θα έχει αυξημένες ευθύνες και διοικητικά καθήκοντα, μετά την κατάργηση γραφείων των Διευθύνσεων, ενδέχεται ακόμη και η εμπλοκή ανωτέρου κλιμακίου της εκπαίδευσης, που θα διαλευκάνει το ζήτημα.
Στην περίπτωση που από τις διαδικασίες αποκαλυφθεί πως οι εκπαιδευτικοί που …αντέγραψαν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι, τότε αρμόδιος για τις πειθαρχικές τους διώξεις είναι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εάν όμως- αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και να διερευνηθεί ενδελεχώς- είχαν εμπλοκή και μέλη του Συμβουλίου Επιλογής, τότε υπεύθυνη είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ακόμη και το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τη νομοθεσία.
Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ως ΕΛΜΕ κάτι για τους εκπαιδευτικούς αν δεν πέσει φως στην υπόθεση. Ούτε βεβαίως και να αποδώσουμε ευθύνες. Εκείνο όμως που συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε είναι πως θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και θα καταγγέλλουμε και θα δημοσιοποιούμε τα κακώς κείμενα».
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι για τις θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στη Μαγνησία είναι 152, ενώ όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ανησυχεί εξαιτίας του ζητήματος που έχει ανακύψει.

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στις Γλαφυρές Βόλου, δεν απειλεί, ωστόσο, κατοικημένη περιοχή.

Επί τόπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.Πολύ υψηλός προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Λαρίσης και Μαγνησίας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης και Κεφαλληνίας (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΣΝΟ με σκοπό για να τεθούν σε επιφυλακή οι αρμόδιοι φορείς.

ΤΟ ΣΔΟΕ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ...ΓΟΥΡΝΑ!...

Από το: karxarias
Για το αυθαίρετο του Παπακωνσταντίνουστη Σέριφο, το ΣΔΟΕ γνώριζε, αλλά...σιωπούσε γιατί ο υπουργός ήταν πολιτικός προϊστάμενος του σώματος. Να δούμε αν τώρα θα...πράξει τα δέοντα. Μάλιστα συνταξιούχος ναυτικός, αποκάλυψε στον Παπαγιάννη ότι είχε κάνει καταγγελία για το αυθαίρετο "τσαρδί" του υπουργού, συναντώντας την απόρριψη των αρμοδίων. Τι σκαρφίστηκε όμως ο...Τσάρος του μνημονίου, για ...
να περάσει την "πισινούλα" του ως νόμιμη; Την δικαιολόγησε ως...γούρνα υδατοσυλλογής ομβρίων.  Ο κ. Παπακωνσταντίνου, τώρα που τον...εξοστρακίσανε από το Υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύει πόσο πρακτικό και οικονομικό μυαλό είναι...αφού νοικιάζει τη βίλλα των 5 δωματίων προς 5.000 ευρώ την εβδομάδα μέσω Αγγλικής εταιρίας!!

ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΔΗΛΏΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΔΟΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟ ΣΔΟΕ

ΣΔΟΕ: Έλεγχοι στις Σπέτσες παρουσία Γερμανών δημοσιογράφων

 


ΣΔΟΕ: Έλεγχοι στις Σπέτσες παρουσία Γερμανών... by newsview

Ψαλίδι στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Ψαλίδι στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
Μειώνονται κατά 31,3 εκατ. ευρώ τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την Θεσσαλία ανέφερε σε συνέντευξη τύπου χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καλώντας σε ενεργοποίηση την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς της φορείς.
 
Ο κ. Αγοραστός, παραθέτοντας στοιχεία από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, επισήμανε ότι τα κονδύλια για τη Θεσσαλία μειώνονται, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσοστό συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στο 85%.
 
Συγκεκριμένα, στους 3 άξονες του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία (Υποδομές – υπηρεσίες προσπελασιμότητας, Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής, Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα Θεσσαλίας) η συμμετοχή της ΕΕ αυξάνεται από 80,19% στο 85%, ενώ στον 4ο άξονα Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής Θεσσαλίας αυξάνεται στο 85% από 70% μέχρι τώρα. Ωστόσο, το συνολικό ποσό του ΕΣΠΑ για την Θεσσαλία μειώνεται στα 497,650 εκατ. ευρώ από 528,995 εκατ. καθώς αφαιρούνται 23 εκατ. ευρώ από τους 3 πρώτους άξονες και 8,3 εκατ. από τον 4ο άξονα.
 
«Είναι προφανές ότι μειώνεται η συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του βασικού αναπτυξιακού εργαλείου αυτή τη στιγμή για τη χώρα και την περιοχή μας. Οποία αντίφαση μεταξύ λόγων περί… ανάπτυξης και της πραγματικότητας που δείχνει το αντίθετο. Η ανάπτυξη δεν ενισχύεται με… ευχολόγια αλλά με πράξεις, με ουσιαστική χρηματοδότηση και αποτελεσματικές πολιτικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
 
«Δυστυχώς, ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή επιβεβαιωνόμαστε για ακόμη μια φορά καθώς είχαμε εγκαίρως επισημάνει ότι η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ΕΣΠΑ έπρεπε να συνοδεύεται με διατήρηση του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος και όχι με μείωσή του όπως δυστυχώς συμβαίνει τώρα», σημείωσε ο κ. Αγοραστός και υπογράμμισε:
 
«Πρόκειται για εντελώς λανθασμένη απόφαση, για μια απόφαση κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική. Καλούμε τους Βουλευτές, τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων και όλους τους Θεσσαλούς να ενεργοποιηθούν καθώς η τοπική κοινωνία, η τοπική οικονομία, η τοπική αγορά, οι τοπικοί φορείς και επιχειρήσεις στερούνται 31,3 εκατομμύρια ευρώ, ένα υπερπολύτιμο ποσό ειδικά στη σημερινή δυσμενή συγκυρία. Το ποσό της μείωσης πρέπει να κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα στην κάλυψη συναφών δαπανών ανάπτυξης που δεν είναι επιλέξιμες σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ».
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Κ. Αγοραστός είπε ότι αποτέλεσμα της μείωσης στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, είναι να μειωθεί στα 116 εκατ. ευρώ το ποσό που μπορεί να διαχειρισθεί η αιρετή Περιφέρεια και το οποίο προκύπτει από τις εκπτώσεις που δίνουν οι ανάδοχοι των έργων. «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπολόγισε το ποσό αυτό στα 148 εκατ. ευρώ, πλέον μειώνεται κατά 31,3 εκατ. ευρώ αλλά ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει τι μέλλει γενέσθαι καθώς τώρα πληροφορούμαστε σε όλο το εύρος τις συμφωνίες της Ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ΕΣΠΑ», διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης.
 
Αναθεώρηση του ΕΣΠΑ
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός, η μείωση των πόρων στη Θεσσαλία έγινε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του ΕΣΠΑ.
 
«Στόχος αυτού του πρώτου σταδίου θα είναι η αύξηση του ποσοστού της Κοινοτικής συνδρομής στα Επιχειρησιακά Προγράμματα προκειμένου να αυξηθεί η απορρόφηση και κατ’ επέκταση η εισροή κοινοτικών πόρων και αφετέρου να εξοικονομηθούν πολύτιμοι και εν ανεπαρκεία λόγω της κρίσης, εθνικοί πόροι», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε εγκύκλιο του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θάνου Μωραϊτη.
TAXYDROMOS

ΦΩΤΙΑ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΑΤΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΤΡΕΧΟΝΤΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΜΑΔΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ Η ΣΔΟΕ ...

..
ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΥΝΝΕΦΟ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΛΕΦΤΑ .....ΑΠΟ ΠΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΚΑΤΙ ΒΡΟΜΙΚΟ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ?


ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ 
ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΊΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ?ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή γνωμών,
έκθεση απόψεων και αφού έλαβε υπόψη την ανωτέρω εισήγηση της υπηρεσίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩ:ΝΑ
Tην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011, ως

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ Μείωση ενοικίου κατά 20% !!!!

Μείωση ενοικίου κατά 20%
Δρόμο για τη δικαίωση εκατοντάδων εμπόρων, για τους οποίους τα υψηλά ενοίκια που καταβάλουν, απειλεί εν μέσω οικονομικής κρίσης την ίδια τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους, ανοίγει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.

Το δικαστήριο ζυγίζοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αποδέχθηκε εν μέρει την αγωγή εμπόρου που διατηρεί δύο ισόγεια διπλανά καταστήματα εμπορίας ειδών ένδυσης στο εμπορικό κέντρο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Ερμού και Κ. Καρτάλη, και αποφάσισε τη μείωση των μηνιαίων μισθωμάτων για ένα χρόνο κατά 20%.
Για την υπόθεση την οποία χειρίστηκε ο δικηγόρος του Βόλου Παναγιώτης Νικολέρης, το δικαστήριο «έφτασε» στην καρδιά του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες.
Αποφάσισε τη μείωση του ενοικίου από 8.500 σε 6.800 ευρώ για το ένα κατάστημα και από 4.500 σε 3.600 ευρώ για το δεύτερο, για το χρονικό διάστημα μετά την επίδοση της αγωγής και για ένα έτος, δηλαδή μέχρι 30 Ιουνίου 2011. Για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τη συμπλήρωση του συμβατικού χρόνου της μίσθωσης, θα εξακολουθήσει να ισχύει η συμβατική ρύθμιση της ετήσιας αναπροσαρμογής.
Ο ιδιοκτήτης υποχρεώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου να καταβάλει στην έμπορο τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των μισθωμάτων που καταβλήθηκαν στον ένα χρόνο μέχρι 30 Ιουνίου και εκείνων που προέκυψαν κατόπιν της αναπροσαρμογής. Δηλαδή η έμπορος θα λάβει πίσω συνολικό ποσό των 31.200 ευρώ!
Η επιχειρηματίας είχε νοικιάσει τα δύο ισόγεια καταστήματα στο κέντρο της εμπορικής αγοράς του Βόλου, εμβαδού 88,50 και 45,42 τετραγωνικών μέτρων, έπειτα από πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Αναδείχθηκε πλειοδότρια προσφέροντας ως ενιαίο μίσθωμα 8.500 ευρώ για το πρώτο και 4.500 ευρώ για το δεύτερο κατάστημα. Υπέγραψε τα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης τον Σεπτέμβριο του 2009, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει ως καταστήματα εμπορίας ενδυμάτων, με τον όρο αναπροσαρμογής του μισθώματος ετησίως σε ποσοστό 5%.
Από έγγραφα που προσκομίστηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψε ότι από τις αρχές του 2010 άρχισαν να εμφανίζονται γεγονότα έκτακτα, που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν, ούτε ήταν δυνατό να διαγνωστούν υπό ομαλές οικονομικές συνθήκες.
Ειδικότερα, από την αρχή του 2010 προέκυψε ότι επήλθε σημαντική μείωση των αποδοχών της εμπόρου, που κατά περίπτωση αγγίζει ακόμη και το 30%. Υπόψη λήφθηκε από το δικαστήριο ότι η χώρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες δημοσιονομικές ανάγκες έχει καταφύγει σε στήριξη από μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η μείωση των αποδοχών, το κλείσιμο των επιχειρήσεων με συνέπεια την απώλεια υψηλού αριθμού θέσεων εργασίας αποτέλεσε μέγεθος το οποίο δεν μπορούσε να προβλεφθεί, κατά το χρόνο κατάρτισης των επίδικων συμβάσεων ενόψει της οικονομικής αστάθειας και των συναφών οικονομικών συναλλαγών, ούτε μπορούσε να θεωρηθεί γεγονός που συνήθως συμβαίνει κατά την κανονική πορεία των πραγμάτων.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση, κατά το έτος 2010, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα σημείωσε σημαντική υποχώρηση και διαμορφώθηκε στις 65,6 μονάδες, με τις σχετικές προβλέψεις της παραγωγής να επιδεινώνονται, ενώ οι προβλέψεις των ελλήνων καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους υποχώρησαν αισθητά με το σχετικό ισοζύγιο να διαμορφώνεται στις -66,6 μονάδες σε ιστορικά χαμηλό ρεκόρ, ενώ οι δείκτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης διαμορφώθηκαν στις -5,8 μονάδες.
Οι παραπάνω συνθήκες, τις οποίες επικαλέστηκε η ενάγουσα, αποτελούν κατά την κρίση του δικαστηρίου γεγονός που δεν μπορούσε να προβλεφθεί κατά τη συνήθη πορεία των συναλλαγών.
Επιπλέον, το δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι η εμπορική κίνηση της περιοχής έχει εισέλθει σε πτωτική τροχιά, ενώ η ζήτηση ακινήτων στην περιοχή για επαγγελματική στέγη συνεχώς μειώνεται, με αποτέλεσμα ακόμη και καταστήματα στο εμπορικό κέντρο να παραμένουν κενά.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου έκρινε ότι οι σημερινές συνθήκες ρευστότητας της εσωτερικής και διεθνούς οικονομίας είναι τόσο ουσιώδεις, ώστε να υπάρχει πλήρης κατάλυση της ισορροπίας μεταξύ παροχής και αντιπαροχής και μάλιστα σε τέτοια κατάσταση, ώστε η μεν έμπορος εκτελώντας τη σύμβαση να υφίσταται ουσιώδη και υπερμεγέθη ζημία που προκλήθηκε εκτάκτως και απροόπτως, ο δε ιδιοκτήτης να οφείλεται υπέρμετρα από την περιουσία της ενάγουσας.
Η επιχειρηματίας προσκόμισε στο δικαστήριο συγκριτικά στοιχεία, που δείχνουν τη μείωση μισθωμάτων για εμπορικά καταστήματα στην Κέρκυρα κατά 25%, στην Αττική από 7 έως 15%. Στο Βόλο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το ενοίκιο για εμπορικό κατάστημα 170 τ.μ. ορίστηκε στις 5.054 ευρώ, ενώ για άλλα δύο καταστήματα το καταβαλλόμενο μίσθωμα μειώθηκε κατά 110 ευρώ στη μία περίπτωση και κατά 200 ευρώ τους επόμενους 11 και 14 μήνες αντίστοιχα.
Λαμβανομένων υπόψη των στοιχείων, το δικαστήριο έκρινε ότι η οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα την τελευταία διετία, επιδεινούμενη συνεχώς, σαφώς δεν μπορούσε εξ αρχής και ειδική κατά το χρόνο σύναψης των συμβάσεων να προβλεφθεί, ώστε η παροχή της ενάγουσας να παρίσταται στην προκειμένη περίπτωση υπέρμετρα επαχθής.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΣΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΑΤΟΣ?


ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΉΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΓΙΝΕΤΕ

ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ


ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΠΟΛΛΟΊ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΣΑΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΣΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΕΙΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΠΑΝΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΤΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΟΝ ΜΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΛΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 13.446.46 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΠ ......


«Aποδοχή χρηματοδότησης ποσού 13.466,44€ από το
ΥΠ.ΕΣ.Α.&Η.
. για κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας μονίμου προσωπικού
ΚΕΠ του
ήμου Σκοπέλου και αναμόρφωση του πρ/σμού του
ήμου
οικονομικού έτους 2011».
Στη Σκόπελο, σήμερα την 6η Ιουλίου 2011
Λήψη Αρχείου
ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΕΠ ΜΙΛΑΜΕ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ    ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ  ΠΡΟΝΟΜΙΟΎΧΩΝ ΜΠΟΡΕΙ

Πολιτικό-Πολιτιστικό Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2011


(κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)

Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της Ε.Ε.


noeu.gifΣυγκροτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα «Πρωτοβουλία κατά του ευρω και της ΕΕ», από αγωνιστές του κινήματος, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες και διανοούμενους, αγρότες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, φοιτητές και νέους. Το κείμενο συγκρότησης της πρωτοβουλίας υπογράφουν ήδη 300 άνθρωποι από πολλές περιοχές της χώρας. Όπως τονίζεται στο κείμενο της πρωτοβουλίας «Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ενωτικού λαϊκού ρεύματος που θα προτάσσει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και θα υπερασπίζει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει την πορεία των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, έξω από τις δεσμεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών.»
 

Μαύρη επέτειος για την Κύπρο

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον τουρκικό στρατό.

Ως συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε., η οποία είναι διχοτομημένη και χιλιάδες πολίτες της ζουν εκτοπισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού συνεχίζονται χωρίς όμως πρόοδο, λόγω της αρνητικής στάσης της Τουρκίας.
Στα κατεχόμενα βρίσκεται από χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με δηλώσεις του δίνει ρεσιτάλ αδιαλλαξίας. Σήμερα θα παραστεί σε παρέλαση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

Στις 5.30 το πρωί, ώρα που το 1974 ξεκίνησε η τουρκική εισβολή, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ήχησαν οι σειρήνες. Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κύπρου και διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού.Το πρωί, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974.Τα κυπριακά πολιτικά κόμματα με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και αποτίουν φόρο τιμής σε όσους θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.


newsbeast

Νάξος, Αλυκό: Καταγγελία για τραμπουκισμούς

Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κάποιοι θρασύδειλοι που νομίζουν ότι το Αλυκό είναι τσιφλίκι τους.
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ
Νάξος 19/7/2011
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ των περιοχών Καστρακίου, Μ.Βίγλας, Αλυκού, Πυργακίου
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν
Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κάποιοι θρασύδειλοι που νομίζουν ότι το Αλυκό είναι τσιφλίκι τους. Οι εγκληματικές επιθέσεις με πέτρες κατά ελλήνων και ξένων τουριστών στην περιοχή, οι κλοπές και οι καταστροφές τεντών και πραγμάτων των επισκεπτών που μας αναφέρονται σε σχεδόν καθημερινή βάση δείχνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει ξεφύγει από τα όρια ενώ οι επιθέσεις με δυναμιτάκια ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΤΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.
Μετά λοιπόν τις προ μηνός επιθέσεις σε τροχοσπιτάδες, το βράδι της Κυριακής στις 17/7 με οργανωμένο σχέδιο ξήλωσαν περί τις 10 τέντες για τον ήλιο που είχαν τοποθετήσει ξένοι τουρίστες στην παραλία Χαβάη του Αλυκού (παρεμπιπτόντως πρόκειται για επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή 15-20 χρόνια και μένουν σε δωμάτια) τις οποίες και έκλεψαν με ημιφορτηγάκι!!!
Το επόμενο βράδι στις 18/7 κατά τις 2.30 τη νύχτα επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και δυναμιτάκια σε δυο ανθρώπους που κοιμούνταν στην παραλία, με μαχαίρια έσκισαν ρούχα και πετσέτες, κατέστρεψαν αντικείμενα όπως κασετοφωνάκι και ψάθες και έκλεψαν ακόμα μια τέντα βρίζοντας χυδαία και απειλώντας.
Ορισμένοι από τους παθόντες μάλιστα είναι διατεθειμένοι να κάνουν μηνύσεις για αυτά που υπέστησαν αν και, ειδικά οι ξένοι, με την προοπτική ότι πρέπει να ταξιδεύουν κάθε φορά στο νησί για τη νομική διαδικασία, είναι πιθανόν να μην το κάνουν καν.
Αυτές οι τραμπούκικες επιθέσεις -από τη συστηματικότητά τους και μόνο- φαίνεται πως δεν είναι τυχαίες και στόχος τους δεν είναι μόνο οι ελεύθεροι κατασκηνωτές αλλά όλοι όσοι επιθυμούν να χαρούν τη φύση και τις παραλίες ελεύθερα. Τα ακραία αυτά φαινόμενα, που παίρνουν εγκληματικές διαστάσεις, από ότι φαίνεται εντάσσονται σε κάποιο γενικότερο σχέδιο για να αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής και έχουν εκτραφεί ίσως και με την ανοχή των δημοτικών αρχών.
Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση με το μένος αυτών των θρασύδειλων, αφενός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος είναι πολύ μεγάλος και αφετέρου, μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα όπως με την πρόσφατη δολοφονία τουρίστα από ταξιτζή στη Ζάκυνθο.
Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Διαγωνισμός δόκιμων λιμενοφυλάκωνΈγινε γνωστό από το Λιμεναρχείο Βόλου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (με την αριθμ. πρωτ. 1212.1/38/11/14-7-2011 Απόφαση Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.) προέβη στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, διακοσίων ογδόντα δοκίμων λιμενοφυλάκων Λ.Σ. ΕΛ. ΑΚΤ (ανδρών – γυναικών).


Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.hcg.gr, καθώς και στο πρόγραμμα Διαύγεια http://diavgeia.gov.gr, από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι.

ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

 Origin Time
Wednesday, 20 July 2011, 01:30:11 UTC
 Magnitude
M 2.1
 Latitude
39.33°N
 Longitude
24.13°E
 Depth
10 km
 Region
Aegean Sea
 Distances
60 km NW of Skyros
59 km ENE of Skiathos
153 km NNE of Athina
 # of Arrivals 29
 Location Type Automatic

Ο δήμαρχος Σκιάθου Νικ. Πλωμαρίτης επισήμανε ότι στο δήμο Σκιάθου δεν υπάρχει προσωπικόΝα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους τόσο προς το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, όσο και προς την ΚΕΔΚΕ αποφάσισαν τα μέλη της ΤΕΔΚ Μαγνησίας αναφορικά με το θέμα των μεγάλων περικοπών στα οικονομικά των ΟΤΑ και για αυτό το λόγο μάλιστα, θα αποστείλουν εγγράφως τη διαμαρτυρία τους. Σύμφωνη γνώμη για την κίνηση, εξέφρασαν και οι δύο μόνο από τους εν ενεργεία δημάρχους που παρέστησαν στη χθεσινή συνεδρίαση και συγκεκριμένα της Σκιάθου και του Μουρεσίου-Ζαγοράς.
Τα αιτήματα
Στο έγγραφο που αποστέλλουν, οι δήμαρχοι τονίζουν οκτώ βασικά σημεία όπου μεταξύ άλλων επισημαίνουν την σημαντική μείωση των ΚΑΠ, την μην έγκαιρη αλλά και “πετσοκομμένη” καταβολή της ΣΑΤΑ, τη μείωση των εσόδων από τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ, το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, την ανάγκη να δοθούν δάνεια στους δήμους για να καλύψουν παλιές οφειλές και κυρίως να καλυφθούν οι νέες αρμοδιότητες που τους δίδονται με τους ανάλογους πόρους.
Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Απ. Αρέθας σημείωσε ότι το θέμα είναι οι δήμοι να λαμβάνουν αυτό που το ίδιο το κράτος θεωρεί ως το ελάχιστο ποσό για να καλύψουν το λειτουργικό κόστος.
Ο δήμαρχος Σκιάθου Νικ. Πλωμαρίτης επισήμανε ότι στο δήμο Σκιάθου δεν υπάρχει προσωπικό καθώς πολλοί έφυγαν με συνταξιοδότηση, ενώ πρότεινε οι δήμοι να έχουν την δυνατότητα επιβολής ξεχωριστών τελών, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δήμου, π.χ. Για τη Σκιάθο να επιβληθεί τέλος τουριστικής προβολής, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι οι δήμοι με τις οικονομικές τους υπηρεσίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν το κράτος στην είσπραξη των φόρων. Την ανάγκη να οι δήμοι να προχωρήσουν σε περιστολή των δαπανών τους και να φροντίσουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους για να έχουν έσοδα, επισήμανε ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου-Κασσαβέτης, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα οι δήμοι απλά ξόδευαν και δεν είχαν φροντίσει να παράξουν πλούτο.
Ο Ορέστης Παπαχρήστου, δημοτικός σύμβουλος κι εκπρόσωπος του δήμου Αλοννήσου, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να διεκδικήσουν αυτά που τους οφείλονται τουλάχιστον.
Οι κ.κ. Γαρδικλής, Καραγκιόζογλου και Παπαρούνας επισήμαναν ην ανάγκη η ΤΕΔΚ σαν συνδικαλιστικό όργανο να είναι διεκδικητική και το θέμα του εξορθολογισμού των οικονομικών σε κάθε δήμο. Παραδέχθηκαν πάντως ότι υπάρχουν και πολλά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν για τη σωστή και οικονομική λειτουργία των δήμων, μέσω των νόμων του κράτους, που σε πολλές περιπτώσεις, επιβαρύνουν, αντί να εξοικονομούν χρήματα.

ΖΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ὁ Προφήτης Ἠλίας (20 Ἰουλίου)

Διονύσιος Ψαριανός (Μητροπολίτης Σερβίων καί Κοζάνης (+))Μέσα στὴ χορεία τῶν Προφητῶν τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης ξεχωριστὴ εἶναι ἡ θέση τοῦ προφήτη Ἠλία, τοῦ ὁποίου σήμερα ἡ Ἐκκλησία γιορτάζει καὶ τιμᾶ τὴν ἱερὴ μνήμη. Στὴν Καινὴ Διαθήκη τὸ ὄνομα τοῦ προφήτη Ἠλία ἀναφέρεται πολλὲς φορὲς ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸν Ἰησοῦ Χριστό. Ὁ Ζαχαρίας, ὁ πατέρας τοῦ Προδρόμου, εἶπε πὼς ὁ Ἰωάννης θὰ ἐρχόταν «ἐν πνεύματι καὶ δυνάμει Ἡλιοῦ», θὰ εἶχε δηλαδὴ τὰ γνωρίσματα καὶ τὸ ζῆλο τοῦ προφήτη Ἠλία, θὰ ἦταν ὁ ἴδιος ὁ προφήτης Ἠλίας, ὅπως ὁ λαὸς τὸν περίμενε νὰ ξανάρθει. Ὁ Ἰησοῦς Χριστός, ὅταν ἔδωσε μαρτυρία γιὰ τὸν πρόδρομο Ἰωάννη κι ἔπλεξε τὸ ἐγκώμιό του, εἶπε πὼς αὐτὸς ἦταν ὁ Ἠλίας «Ἂν θέλετε, νὰ τὸ παραδεχθεῖτε, αὐτὸς εἶναι ὁ Ἠλίας, ποὺ ἔμελλε νὰ ἔλθει».

Τὸ πιὸ σπουδαῖο εἶναι ὅτι οἱ μαθητὲς ἐπάνω στὸ βουνό, κατὰ τὴ θεία Μεταμόρφωση, εἶδαν τοὺς δύο Προφῆτες, τὸν Μωϋσῆ καὶ τὸν Ἠλία, νὰ συνομιλοῦν μὲ τὸν Ἰησοῦ Χριστό. Ὅλα αὐτὰ φανερώνουν τὴν ξεχωριστὴ θέση τοῦ προφήτη Ἠλία ἀνάμεσα στοὺς Προφῆτες καὶ μέσα στὴ συνείδηση τοῦ λαοῦ. Ἀκόμα καὶ στὸ πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἀκούοντας τὴ διδασκαλία καὶ βλέποντας τὰ θαύματά του, ἔβλεπαν τὸν προφήτη Ἠλία, ποὺ εἶχε ξανάρθει. Ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς ρώτησε• «Τίνα με λέγουσιν οἱ ἄνθρωποι εἶναι;». Κι οἱ μαθητὲς εἶπαν· «Ἰωάννην τὸν βαφτιστήν, ἄλλοι δὲ Ἠλίαν…».

Ὁ προφήτης Ἠλίας ἦταν ἀπὸ τὴ Θέσβη, μία πόλη πέρα ἀπὸ τὸν Ἰορδάνη, γι’ αὐτὸ καὶ λέγεται θεσβίτης. Προφήτεψε στὰ χρόνια τοῦ βασιλέα Ἀχαάβ, ποὺ βασίλεψε στὰ 873-854, πρὶν ἀπὸ τὴ γέννηση τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ὁ Ἀχαὰβ καὶ μάλιστα ἡ γυναίκα του Ἰεζάβελ ἦσαν ἄνθρωποι ἀσεβεῖς κι ἐναντίον τους ἦταν ὁ πόλεμος τοῦ προφήτη Ἠλία. Ἡ Ἰεζάβελ, ποὺ δὲν ἦταν ἰσραηλίτισσα καὶ γινόταν αἰτία νὰ νοθεύεται ἡ πίστη ἀπὸ εἰδωλολατρικὰ ἔθιμα, αὐτὴ λοιπὸν κυνήγησε πολὺ τὸν προφήτη Ἠλία, γι’ αὐτὸ κι ἐκεῖνος ἀναγκαζόταν διαρκῶς νὰ φεύγει καὶ νὰ κρύβεται. Ἡ Ἰεζάβελ κυνηγοῦσε τὸν προφήτη Ἠλία ὅπως ἡ Ἡρωδιάδα τὸν Ἰωάννη τὸν Πρόδρομο.

Πρῶτο μεγάλο σημεῖο, ποὺ ἔδωσε ὁ προφήτης Ἠλίας, ἦταν ποὺ προσευχήθηκε καὶ δὲν ἔβρεξε γιὰ τριάμισι χρόνια. Σ’ αὐτὸ τὸ διάστημα ὁ Προφήτης κρυβόταν σὲ μία σπηλιὰ σ’ ἕνα χείμαρρο πέρ’ ἀπὸ τὸν Ἰορδάνη. Ἐκεῖ ὑπῆρχε λίγο νερό, κι ἕνας κόρακας τοῦ πήγαινε τροφὴ κάθε πρωί. Ὅταν στέρεψε τὸ νερό, ἔφυγε ὁ Προφήτης καὶ πῆγε στὰ Σάρεπτα τῆς Σιδωνίας· ὅλα αὐτὰ μὲ ἐντολὴ τοῦ Θεοῦ. Ἐκεῖ φιλοξενήθηκε σὲ μιὰ χήρα γυναίκα, ποὺ εἶχε λίγο ἀλεύρι καὶ λίγο λάδι, κι ὅμως ἔτρωγαν ὅλο τὸν καιρὸ καὶ δὲν ἔλειψαν. Ἡ χήρα γυναίκα εἶχε ἕνα παιδὶ κι ἔτυχε νὰ ἀρρωστήσει καὶ νὰ πεθάνει. Τότε ὁ Προφήτης προσευχήθηκε κι ἀνάστησε τὸ παιδί.

Δεύτερο μεγάλο σημεῖο, ποὺ ἔδειξε ὁ Προφήτης Ἠλίας, ἦταν ποὺ προσευχήθηκε κι ἦλθε φωτιὰ ἀπὸ τὸν οὐρανό. Μὲ προσταγὴ τοῦ βασιλέα Ἀχαάβ, μαζεύτηκαν τετρακόσιοι εἰδωλολάτρες ψευτοιερεῖς, ποὺ τοὺς προστάτευε ἡ Ἰεζάβελ. Τότε ὁ προφήτης Ἠλίας τοὺς προκάλεσε σ’ ἕνα διαγωνισμό. Τοὺς εἶπε κι ἔβαλαν πάνω στὸ θυσιαστήριο τὰ ξύλα καὶ τὸ σφάγιο γιὰ θυσία, καὶ ἄρχισαν νὰ τρέχουν γύρω καὶ νὰ φωνάζουν ὅλη τὴν ἡμέρα τὸν ψεύτικο θεὸ Βάαλ, γιὰ νὰ ρίξει φωτιά· «καὶ οὐκ ἦν φωνὴ καὶ οὐκ ἦν ἀκρόασις». Τότε ὁ Προφήτης τοὺς εἶπε• «Κάνετε πέρα! Τώρα θὰ κάνω ἐγὼ τὴ θυσία μου». Ἔκανε δικό του θυσιαστήριο, ἔβαλε κι ἔβρεξαν καλὰ τρεῖς φορὲς τὰ ξύλα μὲ νερὸ κι ὕστερα προσευχήθηκε. Ἔπεσε τότε φωτιὰ ἀπὸ τὸν οὐρανὸ κι ἀναποδογύρισε κι ἔκαψε ὁλόκληρο τὸ θυσιαστήριο.

Ὕστερα ἀπ’ αὐτὸ τὸ σημεῖο, ὁ λαὸς ἔπιασε τοὺς τετρακόσιους ψευτοϊερεῖς, κι ὁ προφήτης Ἠλίας τοὺς τιμώρησε αὐστηρά. Ἡ Ἰεζάβελ, ἀγριεμένη, κυνήγησε τὸν Προφήτη, κι ἐκεῖνος ἔφυγε ψηλὰ στὸ Χωρήβ, ἐκεῖ ποὺ πρὶν πεντακόσια χρόνια ὁ Μωϋσῆς ἄκουσε τὴ φωνὴ τοῦ Θεοῦ κι εἶδε τὴ βάτο νὰ φλέγεται καὶ νὰ μὴν καίγεται. Ἐκεῖ ὁ προφήτης Ἠλίας κρυβόταν σὲ μιὰ σπηλιά, κι ὁ Θεὸς τὸν δίδαξε ἕνα σπουδαῖο μάθημα. Τοῦ εἶπε• «Ἀνέβα ψηλὰ στὴν κορυφή, καὶ θὰ δεῖς τὸ Θεό. Θὰ περάσει δυνατὸς ἀέρας· θὰ γίνει σεισμός· θὰ δεῖς φωτιὰ καὶ θὰ περάσει ἕνα ἀνάλαφρο καὶ δροσερὸ ἀεράκι. Ὁ Θεὸς δὲν θὰ εἶναι οὔτε στὴ θύελλα οὔτε στὸ σεισμὸ οὔτε στὴ φωτιά, ἀλλὰ στὸ ἀνάλαφρο ἀεράκι». Ὁ Προφήτης Ἠλίας ὑπῆρξε ὁ ἄνθρωπος, ποὺ φλεγότανε ὁλόκληρος ἀπὸ θεῖο ζῆλο. Ἡ ζωὴ του πύρινη κι ὁ θάνατός του ἀνάληψη στὸν οὐρανὸ «ἐπὶ πύρινου ἅρματος». Ἀμήν.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου