Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Βασικό ζητούμενο για της ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΑΣ


Αίτημα ετών αποτελεί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται μείζονος σημασίας προτεραιότητα που θα αποφέρει προφανή τουριστικά οφέλη. Η αύξηση των Ελλήνων τουριστών είναι, κατά πολλούς, ευθέως ανάλογη με την ανάπτυξη θαλάσσιου διαύλου επικοινωνίας με την Θεσσαλονίκη, η οποία συγκαταλέγεται στις περιοχές που επιλέγουν κατά πλειοψηφία τις Βόρειες Σποράδες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όπως υπογραμμίζουν μάλιστα αρκετοί, μεγάλο κύμα Θεσσαλονικέων αναμένεται να κινηθεί εντός του καλοκαιριού προς τα τρία νησιά, ενισχύοντας την τοπική αγορά, με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών δρομολογίων στην συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή. Το ζητούμενο της μόνιμης σύνδεσης παραμένει, ωστόσο, και στόχος των ιθυνόντων είναι η διερεύνηση του συγκεκριμένου πεδίου, μετά την λήξη της σεζόν.
άλλα πιος είναι αυτός που θα δόση λύση στο πρόβλημα μας εφόσον ούτε εμάς ούτε τούς Θεσσαλονικεύς  μας υπολογίζουν κανένας τούς

Με τη σατιρική επιθεώρηση «Ούστ Κοπρίτες» που χαρακτηρίζεται ως «αντίδοτο στην κατάθλιψη του Έλληνα» έρχεται σε Βόλο, Σκιάθο και Σκόπελο ο Χάρρυ Κλύνν.

Ο Χάρρυ Κλύνν στο Βόλο

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου με επιθεώρησηΌπως αναφέρεται «σε εποχή που το γέλιο γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο έρχεται ο Χάρρυ Κλύνν με τους συνεργάτες του να εξορκίσει με τη σάτιρα και το γέλιο τα «κακώς κείμενα» της πολιτικής και της κοινωνικής πραγματικότητας.


Η οικονομία, η πολιτική και οι πολιτικοί, η Τρόικα, η διεθνής οικονομική κρίση, η Ευρώπη, η συμπεριφορά των Ελλήνων, βομβαρδίζονται από από τα πυρά της ανελέητης σάτιρας του Χάρρυ Κλυνν, χαρίζοντας στους θεατές αβίαστο «λυτρωτικό» γέλιο… Στη Σκιάθο Κυριακή 10 Ιουλίου στο Μπούρτζι, στη Σκόπελο Δευτέρα 11 Ιουλίου στο θεατράκι και την Τετάρτη 13 Ιουλίου στο θέατρο Ν. Ιωνίας.


Κείμενα – σκηνοθεσία Χάρρυ Κλύνν, μουσική επένδυση Νίκος Τρανταφυλλίδης, Σκηνικά-κοστούμια Κλέλια Μακρή.

Πρωταγωνιστούν
Χάρρυ Κλύνν, Τάκης Βαμβακίδης, Άννα Παντζέλη, Γιάννης Τοπλαίδης και Δημ. Μιναρετζής. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
http://www.magnesianews.gr/Culture/?EntityID=c1b22400-ecff-4533-af16-5c6001a6028c

Ο Θανάσης Νάκος για το λιμάνι της ΣκιάθουΟ βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποκατάσταση της ζημιάς στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γνωστό μοντέλο καταγγέλλει: «Απειλείται η ζωή μου»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γνωστό μοντέλο καταγγέλλει: «Απειλείται η ζωή μου»


«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εισβάλει στην ζωή του άλλου και να την καταστρέφει. Με βίασαν όχι σωματικά αλλά ψυχικά. Ένιωσα να τρελαίνομαι», καταγγέλλει εξοργισμένο γνωστό μοντέλο αποκλειστικά στο gossip-tv.gr. Ο λόγος για την Βαλεντίνα Τσεπάνου. Το μοντέλο περνάει δύσκολες ώρες εξαιτίας ενός εμμονικού άντρα που της έχει γίνει σκιά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν περίπου ένα μήνα η Βαλεντίνα γνώρισε μέσω κοινής παρέας έναν κύριο, ευυπόληπτο στην κοινωνία και με υψηλή θέση εργασίας.

Ο κύριος άρχισε να τη φλερτάρει λέγοντάς της ότι την παρακολουθεί αρκετό καιρό, ότι τον ενδιαφέρει και ότι έχει προσπαθήσει να την προσεγγίσει μέσω facebook γεγονός που στάθηκε αδύνατον. Η Βαλεντίνα αρχικά ανταποκρίθηκε στο φλερτ, του γοητευτικού κατά τα άλλα κυρίου, χωρίς όμως να υπόσχεται κάτι παραπάνω. Εξάλλου όπως έχει δηλώσει, το μοντέλο, είναι πολύ πρόσφατος ο χωρισμός της με τον Τζιμπούρ και δεν είναι έτοιμη να μπει ξανά σε μια σχέση. Ο εν λόγω κύριος, όμως, μετά τα πρώτα ραντεβού άρχισε να έχει απαιτήσεις και να διεκδικεί το μοντέλο έντονα. Τότε, η Βαλεντίνα, αποφάσισε να διακόψει τις επαφές της μαζί του γιατί άρχισε να πνίγεται. Γεγονός που αποτέλεσε και την αρχή του τέλους.

Ο κύριος άλλαξε άρδην. Μεταμορφώθηκε και έγινε, σύμφωνα με όσα η ίδια καταγγέλλει, επικίνδυνος. Το κινητό της τηλέφωνο δεν σταματούσε να χτυπάει, δεχόταν υβριστικά μηνύματα. Όπου κι αν στεκόταν, η Βαλεντίνα, ένιωθε δυο μάτια να την παρακολουθούν. «Είχα τρομοκρατηθεί. Έμπαινα στο parking στο σπίτι μου και έβλεπα τις σκιές από τα φυτά και ούρλιαζα. Πήγα να τρελαθώ», εξομολογείται το μοντέλο στο gossip-tv.gr.

Οι ημέρες περνούσαν κι εκείνος δεν συμμορφωνόταν με τίποτα. Έτσι η Βαλεντίνα Τσεπάνου, την περασμένη Παρασκευή, πήγε στην Εισαγγελία Αθηνών ζήτησε εισαγγελική παραγγελία την οποία και πήρε και εν συνεχεία πήγε στην ασφάλεια για να γίνει καταγραφή του γεγονότος. Αποτέλεσμα; Μια ημέρα αργότερα κάλεσαν τον επίμονο εραστή για να του κάνουν σύσταση και να τον προειδοποιήσουν για τις συνέπειες του μέλλοντος. Εκείνος ζήτησε συγνώμη και υποσχέθηκε ότι δεν θα ξανά ενοχλήσει το μοντέλο. Την υπόσχεσή του, βέβαια, την κράτησε μόνο δυο εικοσιτετράωρα γιατί μετά… ξανά «χτύπησε»!

Η Βαλεντίνα, ξεσπά: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εισβάλει στη ζωή μου με το «έτσι θέλω». Νιώθω ότι μου βιάζουν την ψυχική μου ηρεμία. Βιάζομαι ψυχολογικά με κάθε χτύπο του τηλέφωνου, με κάθε ήχο του μηνύματος που ακούω. Νιώθω ότι θα τρελαθώ». Το μοντέλο, ταράχτηκε τόσο πολύ που από το στρες και το άγχος έπαθε αλλεργία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γεμάτη εξανθήματα. Πλέον, όμως, δεν είναι διατεθειμένη να μείνει άλλο με σταυρωμένα τα χέρια.

Όπως μας αποκάλυψε, η Βαλεντίνα, τις προσεχείς ημέρες θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα έτσι ώστε να έχει μια μεγαλύτερη ασφάλεια και αν συνεχίσει να την ενοχλεί… η μήνυση και η αγωγή είναι πολύ κοντά.


 

MARC HELD Ο άνθρωπος που κρύφτηκε στη ΣκόπελοΜια μοναδική έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Marc Held, του ταλαντούχου γάλλου designer, αρχιτέκτονα και φωτογράφου, εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδα και παρουσιάζει για τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στην γκαλερί του.
 
Της Χριστίνας Ταχιάου

Ο Marc Held έγινε διάσημος στη δεκαετία του ’70 στη Γαλλία για τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης που σχεδίαζε. Η Échoppe, η γκαλερί του της οδού Seine, συμβολίζει τις φιλοδοξίες μιας γενιάς όσον αφορά τον τρόπο ζωής και την κατοικία. Όταν ο Φρανσουά Μιτεράν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Marc Held σχεδίασε έπιπλα για το προεδρικό μέγαρο. Το άστρο του έλαμπε ψηλά στο στερέωμα.
Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Marc Held και η σύζυγός του Wilma εξαφανίστηκαν. Πελάτες, φίλοι και γνωστοί τους έψαχναν. Εμφανίστηκαν τηλεφωνικά στον κόσμο τους δυο χρόνια αργότερα, για να τους πουν ότι αποφάσισαν να ζήσουν σ’ ένα ελληνικό νησί που είχαν γνωρίσει λίγα χρόνια νωρίτερα: τη Σκόπελο.
Ο αρχιτέκτονας και βιομηχανικός σχεδιαστής επισκεύασε ένα σχεδόν γκρεμισμένο σπίτι σ’ ένα χωριουδάκι του νησιού, αλλά κατόπιν θέλησε να ζήσει ακόμη μακρύτερα. Βρήκε το οικόπεδο των ονείρων του σε μια ερημιά, τρία χιλιόμετρα απ’ τη Γλώσσα. Εκεί έχτισε ένα σπίτι που αγναντεύει μόνο το απέραντο γαλάζιο και δεν παραβιάζεται κανέναν ήχο παρά μόνο από το κύμα, τον άνεμο και τις φωνές των ζώων που ο Marc και η Wilma φιλοξενούν. Πλέον, κι οι δυο νιώθουν Έλληνες.
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο παρουσιάζονται τα σχέδια του Marc Held και φωτογραφίες που ο ίδιος έκρυβε για 50 χρόνια. Οι φωτογραφίες του, ασπρόμαυρες, απεικονίζουν στιγμές στη ζωή της πόλης. Με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής Contessa, και στη συνέχεια με μια Leica M3, αιχμαλώτισε τη μικρή κοινωνία γύρω του: τους φτωχούς του Παρισιού μεταπολεμικά, πολιτικές διαδηλώσεις, παιδιά να μελετούν και να παίζουν, ενήλικες στην παραλία, την περιοχή Corrèze των παιδικών του χρόνων, τις πρώτες εξορμήσεις του μακριά από την πόλη ή τα προάστια στην προσπάθειά τους να εκσυγχρονισθούν.
Το βλέμμα του απέδωσε με μια σχετική τρυφερότητα μια Γαλλία που δεν υπάρχει πια, αλλά δεν λησμονήθηκε από αυτούς οι οποίοι, στην Ελλάδα και αλλού, νιώθουν δεμένοι με τη χώρα μας.
Στα εγκαίνια, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Marc και η Wilma Held ήταν παρόντες. Ο καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι το όνομά του, Marcel, άλλαξε σε Marc από αγάπη για το Μάρκο Βαφειάδη! Η Wilma, σε ιδιωτική συζήτηση, υπερασπίστηκε τους Έλληνες στις κατηγορίες ότι δεν δουλεύουν αρκετά σε σύγκριση με τους Βορειοευρωπαίους. Ο Γάλλος και η Αυστριακή που εγκατέλειψαν το Παρίσι έχουν γίνει, πλέον, δικοί μας άνθρωποι.

Γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 11:00-13:30 και 18:30-21:00.

Σε ομηρία διευθυντής εφορίας στην Καβάλα

Εξοργίστηκε χρεωμένος πολίτης

Κλειδωμένο στο γραφείο του από τη μια το μεσημέρι κρατά τον έφορο Ελευθερούπολης φορολογούμενος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πολίτης μπήκε στο γραφείο του εφόρου και ζήτησε να του χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα ενώ χρωστούσε.

Οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να κάνουν το αίτημά του δεκτό και αυτός οργισμένος μπήκε στο γραφείο του εφόρου και τον κλείδωσε.

Αστυνομικοί μετέβησαν επί τόπου μαζί με διαπραγματευτή και προσπαθούν να έρθουν σε συμφωνία μαζί του.

Απίστευτη κομπίνα στην Κρήτη: Αλλοδαποί πουλάνε νούμερα με σειρά προτεραιότητας!

Στήνονται σε διάφορες υπηρεσίες, παίρνουν νούμερα με σειρά προτεραιότητας και μετά στήνονται έξω από διάφορες δημόσιες  υπηρεσίες και πουλάνε τα νούμερα, αντί του ποσού των 10-15 ευρώ...

Απίστευτη "πατέντα"- κομπίνα  αλλοδαπών επιτήδειων που εκμεταλλεύονται από τη μια την γραφειοκρατία και τις ουρές στις διάφορες υπηρεσίες των Χανίων και από την άλλη την έλλειψη υπομονής του συναλλασσόμενου, που δεν έχει  το χρόνο να περιμένει σε αυτές τις  "ουρές" σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά θέλει επίσης να ξεμπερδεύει και νωρίτερα,  με τις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες!
Σύμφωνα με το flashnews.gr, τα συγκεκριμένα περιστατικά σε κάποιες περιπτώσεις έχουν υποπέσει στην αντίληψη των προϊσταμένων των υπηρεσιών που κάνουν προσπάθειες να τα εξαλείψουν, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου οι υπεύθυνοι δηλώνουν άγνοια για ότι μπορεί να συμβαίνει...στην είσοδο, η σε κάποιες περιπτώσεις και μέσα στις υπηρεσίες που διοικούν!
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=85999&catid=6

25 ΝΕΑ ΣΠΙΤΙΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ

Ημερομηνία: 07/07/2011 12:13:03ΑΔΑ: 4ΑΣΒΩ1Δ-53Ω
Είδος: (ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡ. 19, ΠΑΡ. 4 ΑΡΘΡΟΥ 2 Ν. 3861/2010 )-Χορήγηση, αναστολή χορήγησης, τροποποίηση οικοδομικών αδειών Λήψη Αρχείου
Ημερομηνία: 07/07/2011 12:07:39ΑΔΑ: 4ΑΣΒΩ1Δ-ΩΗΗ
Είδος: (ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡ. 19, ΠΑΡ. 4 ΑΡΘΡΟΥ 2 Ν. 3861/2010 )-Χορήγηση, αναστολή χορήγησης, τροποποίηση οικοδομικών αδειών Λήψη Αρχείου
Ημερομηνία: 07/07/2011 12:02:02ΑΔΑ: 4ΑΣΒΩ1Δ-3ΨΑ
Είδος: (ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡ. 19, ΠΑΡ. 4 ΑΡΘΡΟΥ 2 Ν. 3861/2010 )-Χορήγηση, αναστολή χορήγησης, τροποποίηση οικοδομικών αδειών Λήψη Αρχείου

Παρατήρηση οπτικών σημάτων κινδύνου στον Αλμυρό


Η Λιμενική Αρχή Βόλου, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από ιδιώτη, για ρήψη δυο (02) φωτοβολίδων ερυθρού χρώματος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγίου Ιωάννη Τσιγκελιού και Καραγκιόλ Αλμυρού και σε απόσταση 200 μέτρων από την παραλία.
Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και σε συνεργασία με το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης, στο σημείο μετέβη όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ έσπευσαν πλωτό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Ν.Β. 1623 που εντόπισε το Α/Κ «ΜΑΡΙΝΑ» Λ.Β. 12126, το οποίο είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη, με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του, καλά στην υγεία του.
Ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη Τσιγκελιού ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Α/Κ μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος Νηογνώμονα.

Έρχεται καυτό Σαββατοκύριακο

Ίσως ξεπεράσει τους 38 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές. Ζέστη και υγρασία τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα.

Για την Παρασκευή:
 
Μακεδονία, Θράκη
 
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
 
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και τοπικά στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 36 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
 
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά και νοτια βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
 
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στη νοτια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
 
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς.
 
Αττική
 
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στα ανατολικά η μέγιστη 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη
 
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: ασθενείς και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.
 
 
Σάββατο 09-07-2011-Κυριακή 10-7-2011
 
Καιρός: αίθριος με ζεστη κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 , στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 37 και κατά τόπους στα δυτικά και τους 38 βαθμούς.
 
Δευτέρα 11-7-2011 και Τρίτη 12-7-2011
 
Καιρός: γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρις αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 38 και κατά τόπους στα δυτικά και τους 39 βαθμούς.
newsit

ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο περί βίας, επί της ουσίας σηματοδοτεί νέα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος και αυτό το έδαφος θέλει να προετοιμάσει μέσα από τη συγκρότηση της λεγόμενης διακομματικής επιτροπής της Βουλής.
Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση αξιοποιεί και την οργανωμένη
προβοκάτσια όπως έγινε με τη....
συνδυασμένη δράση των ΜΑΤ και
κουκουλοφόρων στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο
μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και έπνιξε με χημικά το κέντρο της Αθήνας.
Προσπαθεί επίσης να εντείνει τον αυταρχισμό με πρόσχημα τις αποδοκιμασίες
σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Με την πρωτοβουλία της αυτή η κυβέρνηση, ενώ είναι θύτης, επιδιώκει
να εμφανισθεί ως θύμα.
Παράγοντας ανασφάλειας για το λαό δεν είναι οι οργανωμένοι λαϊκοί
αγώνες, αλλά η κλιμάκωση των αντιλαϊκών ανατροπών που συμβαδίζουν με
αντιδραστικούς νόμους, με την ένταση της κρατικής καταστολής και της
εργοδοτικής τρομοκρατίας που κλιμακώνεται πριν από όλα στα εργοστάσια,
σε χώρους δουλειάς και γενικότερα.
Αντίθετα, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα είναι ο αποφασιστικός,
καθοριστικός παράγοντας για την υπεράσπιση και την κατάκτηση των
δικαιωμάτων που τσακίζουν η κυβέρνηση με την πλουτοκρατία και την ΕΕ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τον
λαό σε κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και
δηλώνει ότι δεν θα πάρει μέρος στη λεγόμενη διακομματική επιτροπή.
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_5941.html

Η τυχαία υγρή συνάντηση της Δήμητρας Ματσούκα

Η τυχαία υγρή συνάντηση της Δήμητρας Ματσούκα


Η Δήμητρα Ματσούκα βρήκε ελεύθερο χρόνο και πήγε να κάνει τις βουτιές της στη πισίνα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας. Εκεί είχε και μια τυχαία συνάντηση. Ποιον βρήκε; Την προηγούμενη εβδομάδα η ηθοποιός με τον αγαπημένο της Φώτη Βαλλάτο έκαναν τις βουτιές στη πισίνα του ξενοδοχείου και συνάντησαν τυχαία τον Μάνο Γαβρά. Ο ηθοποιός μόλις αντίκρισε τη συνάδελφό του, έσπευσε να τη χαιρετήσει από κοντά, ενώ λίγο αργότερα δεν έκρυψαν την αδυναμία τους στο κολύμπι, καθώς προτίμησαν να παραμείνουν στην πισίνα για αρκετή ώρα συζητώντας τα νέα τους. Εκείνη την ώρα ο αγαπημένο της παρέμενε στην ξαπλώστρα του, πίνοντας τον καφέ του και διαβάζοντας τις εφημερίδες του.
Πηγή:Hello
 

Σε ποιο Next Top Model ανήκουν αυτά τα οπίσθια; (Δείτε φωτό)

Σε ποιο Next Top Model ανήκουν αυτά τα οπίσθια; (Δείτε φωτό)


Είναι νέα, ωραία και πήρε μέρος στο Next Top Model και έκλεψε τις εντυπώσεις! Σε ποια όμορφη κυρία ανήκουν αυτά τα οπίσθια; Στην… Δήμητρα Αλεξανδράκη. Η Δήμητρα πιο αδυνατισμένη και ανανεωμένη από ποτέ βρέθηκε σε γνωστό event και πόζαρε όλο νάζι στον φωτογραφικό μας φακό!

Νεώτερα από τα πλοία του στόλου ελευθερίας

Πιάστηκε το Γαλλικό πλοίο
To πλοίο Dignity Al Karama τελικά ανακαλύφθηκε από τους νερόμπατσους του Παπουτσή και είναι στη Σητεία.

Αρχικά είχε περάσει μέσα από τα ελληνικά νησιά, προερχόμενο από την Κορσική, με πορεία προς τη Γάζα. Η τακτική απλή, παρίσταναν τους τουρίστες που πλήρωναν κανονικά όπου πήγαιναν και προτιμούσαν μικρά λιμάνια. Τελικά, στον όρμο Κουρεμένου στην ανατολική Κρήτη, ένα μικρό όρμο που πιάνουν ψαρόβαρκες μόνο, πήγαν για ανεφοδιασμό. Ενώ τους παραδόθηκαν 1000 λίτρα πετρελαιο και περιμένανε περισσότερα καθώς  θέλανε να φουλάρουν για να πάνε στη Γάζα, εμφανίστηκε ένα ταχύπλοο του λιμενικού και ένα ασφαλήτικο αυτοκίνητο ζήτησαν τα χαρτιά τους, διαβατήρια και όλα τα έγγραφα του πλοίου. Βγήκαν και κάτι νερόμπατσοι με σιδερικά και τους φυλάγανε, αλλά κάπως πολιτισμένα. Κανα δυό ώρες ρωτάγανε τα γνωστά "τι είσαι συ, που πας και γιατί". Μετά τους είπαν πως καθώς δεν είχαν καταβληθεί τέλη ελημενισμού, δεν υπήρχε κανείς εκεί,  να τους ακολουθήσουν στη Σητεία από όπου θα μπορούσαν να φύγουν την άλλη μέρα το πρωί.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα καταφέρουν να πάνε στη Γάζα.
Πάνω στο πλοίο είναι 3 μέλη του πληρώματος και 8 επιβάτες.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1317710

Συνεχίζεται η κόντρα ΕΚΒ- ΠΑΜΕ


Με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση


Συνεχίζεται η κόντρα ΕΚΒ- ΠΑΜΕ , με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση. Μετά την ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, χθες η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι «Με το απολογητικό ύφος του ενόχου, αλλά και με τον κυνισμό του αμετανόητου εμφανίστηκαν, για άλλη μια φορά χθες, με νέα «προς…Ευπίστους Επιστολή» τους, τα στελέχη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, συνεχίζοντας την μικροκομματική κατρακύλα τους!

Και ναι μεν, αναφαίρετο και δικαιωματικό…κεκτημένο τους είναι, να επιλέγουν το πότε αυτοί θα απολογηθούν στην εργατική τάξη του τόπου τους (και της χώρας), για τα διχαστικά ανομήματα που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν να διαπράττουν σε βάρος της».


Όπως αναφέρεται επίσης μεταξύ άλλων, «είναι όμως και δικαίωμα των εργαζομένων, στο όνομα των οποίων, δήθεν, λαλούν, να παίρνουν- εφεξής- και απάντηση στα επίμονα και σοβαρά ερωτήματα που τους θέτουν, κάθε φορά, δυστυχώς, «κρούοντας σε θύρα κωφών»!


Ερωτήματα κοφτά και συγκεκριμένα, χωρίς περιστροφές, και χωρίς διπλές αναγνώσεις: Γιατί το (χωρίς καμιά θεσμική υπόσταση) ΠΑΜΕ, επιμένει στο ρόλο του «πατερούλη» όλων των εργαζομένων, την ίδια ώρα, όμως, θεωρεί «παιδιά ενός κατώτερου …κομματικού Θεού», όλα εκείνα, που δεν χαλιναγωγούνται κάτω από τις πατερναλιστικές αξιώσεις του Περισσού; Γιατί, επιμένει να παραβιάζει το ίδιο του τον ηθικό «Κώδικα Αξιών», συνεχίζοντας να εκπροσωπείται (ακόμη και παρατύπως, με συνταξιούχους) στα Συνδικαλιστικά Θεσμικά Όργανα που υβρίζει (όπως στο ΕΚΒ); Γιατί, αντί να σιωπά, προτιμά να εκτίθεται, εγκαλώντας όλους τους άλλους για «έλλειμμα αγωνιστικότητας» και για «συμβιβασμό», αρκούμενο σε «κροκοδείλια δάκρυα» για τα δεινά των εργαζομένων; Κ.λ.π.


Όπως κλείνει η ανακοίνωση, «υπάρχουν και πολλά άλλα «γιατί», που, αν αραδιάζονταν, σίγουρα οι ντουντούκες του ΠΑΜΕ θα….καταπίνονταν! Αρκούν, όμως επί του παρόντος ετούτα, για να θυμίσουν στα στελέχη του ΠΑΜΕ ότι «κρείττον το σιωπάν» όταν, μάλιστα, «ο τόπος μας είναι όντως μικρός και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας…».

Αφαντος ο υφυπουργος προστασιας τ πολιτη

δεν εμφανιστηκε στον πυργο
σημερα 11.30 ηταν προγραμματισμενη συσκεψη των αρμοδιων φορεωων για την αντιμετοπιση των πυρκαγιων στην οποια οπως ειχε ανακοινωθει θα ηταν παρων κ ο υφυπουργος προστασιας τ πολιτη. ομαδα περιπου 30 ατομων ηταν στο κτηριο της νομαρχιας για παρεμβαση την ωρα της ομιλιας τ αλλα αυτος τελικα δεν ηρθε...
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

ένταση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Ν. Σηφουνάκη στο πάρκο Τρίτση

ένταση δημιουργήθηκε στο πάρκο Τρίτση στο ίλιον σε εκδήλωση http://www.parkotritsi.gr/anakinosis.htm με ομιλητη τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκη. Το λαμόγιο δεν εμφανίστηκε αλλά ο κοσμος που είχε μαζευτεί για να τον υποδεχτεί όπως του αρμόζει, άρχισε να φωνάζει συνθήματα (το πασόκ είναι εδώ και ληστεύει το λαό, η αλληλεγγύη το όπλο των λαών... κ.α.) και να κράζει την υπόλοιπη κουστωδία που ήταν  στην εκδήλωση. Μικρή αστυνομική δύναμη που ήταν στο πάρκο δεν προσέγγισε καν τους συγκεντρωμένους... 

Βαρύτητα στη κρουαζιέρα όλων των εποχών…


Θα προτείνονται διαδρομές, ώστε να μένουν οι επισκέπτες στο Βόλο

Μια μεγάλη προοπτική για την περιοχή αποτελεί η κρουαζιέρα , ενώ όπως τόνισε ο Π. Σκοτινιώτης, «ο Δήμος Βόλου, ανέλαβε να προτείνει 4 διαδρομές, που θα δώσει στις εταιρίες για να πηγαίνουν οι επισκέπτες για ένα δίωρο, από την παραλία ως τη Γορίτσα και την αγορά. Σε ένα μήνα οι χάρτες, θα είναι έτοιμοι και με τη συμβολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.


Ο Δήμος έχει συνεργασία με το λιμάνι για την κρουαζιέρα και προσκλήθηκε σε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για τη χειμερινή κρουαζιέρα. «Γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η πόλη και οι δυνατότητες που έχει, ώστε να προσελκύσουμε τη χειμερινή κρουαζιέρα», ανέφερε η κα Μπαρτζώκα.

Καθυστερήσεις πληρωμής
Τέλος, η πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε στο εξαήμερο πρόγραμμα τουρισμού για όλους, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κώστα Λεβέντη να κάνει λόγο για φοβερή ασυνέπεια του κράτους, καθώς οι ξενοδόχοι έχουν να πληρωθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το 2009, ενώ επισήμανε ότι επιχειρήσεις που είχαν 80% του τζίρου τους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Ο Κ. Λεβέντης πρότεινε να δείξουμε το Πήλιο, ότι είναι μισό νησί και πρέπει να το γνωρίσει ο κόσμος, καθώς πολλοί δεν ξέρουν ότι διαθέτει και ακτές.

Μειωμένοι τζίροι
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων είπε ότι φέτος η τουριστική κίνηση βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα από πλευράς αφίξεων, με έντονα μειωμένους τζίρους όμως, ειδικά στις χαμηλές κατηγορίες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι προχθές επρόκειτο να επισκεφθεί την περιοχή ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Γιώργος Κολέτσος, ωστόσο η επίσκεψη αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα και ζήτησε από το Δήμο να διερευνήσει τις προθέσεις του Οργανισμού Τουρισμού, διότι τώρα γίνεται η τροφοδότηση του επίσημου site με καταλύματα και υπηρεσίες και πρέπει να υπάρξει συντονισμός, για να σταλούν πληροφορίες για όλη τη Μαγνησία.

Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς πρότεινε να γίνει μια κοινή συνεδρίαση με τους Δήμους της Μαγνησίας, όπου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και να αναληφθούν καλώς εννοούμενες δεσμεύσεις και συντονισμός με Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Ένωση Ξενοδόχων.Το πρώτο έντυπο προβολής
Στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πρώτο έντυπο τουριστικής προβολής του ενιαίου Δήμου Βόλου, που αποτελεί εργασία στελεχών του Δήμου και είναι μια σημαντική προσπάθεια. Η πρόεδρος της επιτροπής Σούλα Μπατζώκα, επισήμανε ότι το έντυπο εντάσσεται στον σχεδιασμό για προβολή του ενιαίου Δήμου Βόλου, είναι η ταυτότητά του και με αυτό θα εμφανιστεί ο Δήμος στις διεθνείς εκθέσεις. Ο οδηγός έχει εκδοθεί στα Ελληνικά, είναι έτοιμος στα Αγγλικά, θα ετοιμαστεί στα Γερμανικά, Ιταλικά και Γαλλικά, αλλά και στα Ρώσικα.

Η πρόεδρος της επιτροπής έκανε ενημέρωση για της εκθέσεις και παρουσίες της Μαγνησίας στο εξωτερικό και συμπλήρωσε ότι, εκτός από τις ομορφιές, πρέπει να προβάλλουμε και τα τοπικά προϊόντα και η περιοχή να γίνει κέντρο γαστρονομικού τουρισμού.

Στην πόλη του Βόλου και στην ευρύτερη περιοχή καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να παραδώσουμε τις ακτές στους λουόμενους, ενώ οι κοντινές παραλίες έχουν μεγάλη ζήτηση και λόγω της οικονομικής κρίσης. Έχουμε ήδη εννέα Γαλάζιες σημαίες και ετοιμαζόμαστε για Πλατανίδια και Αγχίαλο, ώστε από του χρόνου να έχουν γαλάζιες σημαίες, ανέφερε η κα Μπαρτζώκα.

Τα φίδια… ζώνουν το Βόλο!

Τα φίδια… ζώνουν το Βόλο!
Μεγάλη έξαρση στον πληθυσμό των φιδιών παρατηρείται στη Μαγνησία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι πωλήσεις των απωθητικών σκευασμάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται στο γεγονός πως όλοι οι ζωικοί πληθυσμοί έχουν αριθμητικές διακυμάνσεις.
«Κοινό μυστικό» έχει γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ των πολιτών το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εμφάνισης φιδιών σε πολλές περιοχές της Μαγνησίας. Οι περισσότερες αναφορές έρχονται από περιαστικές περιοχές και χωριά του Πηλίου και η εμφάνισή τους οφείλεται πιθανόν στις φετινές άφθονες βροχοπτώσεις και την αυξημένη παρουσία του πρασίνου.
«Εγώ ζω στην Άλλη Μεριά και μερικές μέρες τώρα έχω δει πάνω από τρία φίδια», αναφέρει κάτοικος και προσθέτει πως στην ευρύτερη περιοχή έχουν εμφανιστεί πολλά φίδια το τελευταίο καιρό, ενώ κάτοικος από την περιοχή του Πηλίου, η κ. Αμαλία Γ., επισημαίνει ότι «πάντα υπήρχαν φίδια ειδικά πάνω στο βουνό με το πολύ το πράσινο όμως φέτος νομίζω πως είναι περισσότερα γιατί πάρα πολύ συχνά σε σχέση με άλλα χρόνια ακούω και από κάποιον να λέει πως είδε ένα».
Η έξαρση όμως του πληθυσμού τους επιβεβαιώνεται και από τις αυξημένες πωλήσεις που σημειώνονται στα σκευάσματα για την απώθηση τους. «Είναι αλήθεια ότι εδώ και λίγο καιρό οι πωλήσεις φαρμάκων για την καταπολέμηση φιδιών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Έρχονται συνεχώς και ζητάνε σκευάσματα για την αντιμετώπισή τους», αναφέρει ο Θανάσης Κούντριας που διατηρεί κατάστημα με γεωργικά φάρμακα.
Πολλές αναφορές για φίδια όμως είχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία κυρίως από περιαστικές περιοχές όπως είχε γίνει γνωστό πριν λίγο καιρό, όταν και είχαν «συλλάβει» μια δεντρογαλιά στο κέντρο του Βόλου.
Εν τω μεταξύ πανεπιστημιακός ερωτηθείς για το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να παρατηρείται έξαρση ενός ζωικού πληθυσμού μια χρονιά, καθώς από έτος σε έτος υπάρχουν διακυμάνσεις. «Ίσως είναι μια χρονιά κατά την οποία ευνοήθηκε για διάφορους λόγους η ανάπτυξη του πληθυσμού τους. Μπορεί να μη δούλεψαν πολύ τα αρπακτικά, να ευνοήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες. Πάντως είναι λογικό», τόνισε.

Η ξεφτιλισμένη κυβέρνηση ψήφισε τη λεηλασία για να πάρει το δάνειο, αλλά η τρόικα λέει: “Περιμένετε στο ακουστικό σας”

"Μετεξεταστέα" έκριναν οι ηγέτες της Ευρωζώνης το περασμένο Σαββατοκύριακο την Ελλάδα.
Ύστερα από όλους αυτούς τους εκβιασμούς και τις πιέσεις για την "έγκαιρη" ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου "για να αποφύγουμε την βέβαιη χρεοκοπία" οι κυβερνήσεις της Ευρώπης αποφάσισαν ότι η συζήτηση για το νέο πακέτο "σωτηρίας" της Ελλάδας μπορεί να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Το μόνο που αποκόμισαν ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου από την ηλεκτρονική τηλεδιάσκεψη ήταν τα 12 δισεκατομμύρια της πέμπτης δόσης. Αποκόμισαν; Τρόπος του λέγειν. Τα χρήματα αυτά μόλις και μετά βίας φτάνουν για να αποπληρωθούν τα παλιά ομόλογα που λήγουν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ούτε ένα ευρώ από αυτά τα δισεκατομμύρια δεν πρόκειται -ούτε επρόκειτο ποτέ- να χρησιμοποιηθεί για να πληρωθούν "μισθοί και συντάξεις", όπως έλεγαν τα κανάλια και οι εφημερίδες. Οι μόνοι που αποκόμισαν κάτι ήταν, για μια φορά ακόμα, οι δανειστές "μας", οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι και τα άλλα τρωκτικά που ροκανίζουν συστηματικά, δεκαετίες τώρα, τα δημόσια ταμεία.
Η αναβολή της απόφασης για το νέο πακέτο "διάσωσης" για τον Σεπτέμβρη δεν είναι τυχαία. Οι ηγέτες της Ευρώπης δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να βρουν κάποια κοινή αποδεκτή λύση -μια λύση δηλαδή που θα εξασφαλίζει στο ακέραιο τα συμφέροντα των πιστωτών. Παρά τα δρακόντεια μέτρα του Μεσοπρόθεσμού οι αγορές εξακολουθούν να αμφιβάλλουν αν η Ελλάδα -ακόμα και αν η κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις που θα την διαδεχτούν καταφέρουν πραγματικά να τα επιβάλλουν- είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές της.
Το πρωί της Δευτέρας η Standard & Poors (S&P) τίναξε στον αέρα το τελευταίο σενάριο της "οικειοθελούς επιμήκυνσης" που προωθούσε, σε συνεργασία με τις γερμανικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ο Σύνδεσμος των Γαλλικών Τραπεζών. "Η πρόταση για την παροχή ρευστότητας έως και 30 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα", γράφουν οι Financial Times, "συνοδευόταν από τον όρο να μην υποβαθμίσουν (και άλλο) οι οίκοι αξιολόγησης το ελληνικό χρέος. Η S&P, όμως, είπε με μια δήλωσή της νωρίς το πρωί της Κυριακής ότι κάθε επιμήκυνση θα είναι μια "εκβιαστική" συναλλαγή και η οποία θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της Ελλάδας στο επίπεδο της επιλεκτικής χρεοκοπίας... Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί μια αντίστοιχη δήλωση από την Fitch, τον τρίτο μεγαλύτερο οίκο αξιολόγησης που είπε σε μια επιστολή της προς τους Financial Times ότι αν μοιάζει με χρεοκοπία, θα το αξιολογήσουμε σαν χρεοκοπία".
Το γαλλικό σχέδιο προβλέπει την ανταλλαγή ενός μέρους (70%) των ελληνικών ομολόγων που λήγουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια με νέα 30ετούς διάρκειας. Το ελληνικό δημόσιο δεσμεύεται να τους πληρώνει, για αυτή την "εξυπηρέτηση" για όλα αυτά τα χρόνια επιτόκια από 5.5% έως 8% -ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης που θα πετύχει η Ελλάδα. Από τα χρήματα που θα εξοικονομήσει η Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο το 30% θα το δανείσει σε ένα "Όχημα Ειδικού Σκοπού" (οικονομικό όχημα, όχι φυσικό) το οποίο θα τα επενδύσει σε ομόλογα χωρών ή οργανισμών με αξιολόγηση ΑΑΑ. Στη συνέχεια, το "όχημα" αυτό θα εγγυηθεί τα 30ετη ομόλογα των τραπεζών. Μπερδευτήκατε; Δεν πειράζει, δεν είσαστε οι μόνοι.
"Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο παρακολουθώντας τα κουτάκια και τα βελάκια" γράφει ο Wolfgang Munchau, στους Financial Times, "θα ανακαλύψετε σχετικά σύντομα ότι όλη αυτή η περίπλοκη δομή δεν αποτελεί κανενός είδους ιδιωτική συμμετοχή. Μάλλον για διάσωση των ιδιωτών πρόκειται... Η πολυπλοκότητα του σχεδίου προκύπτει από την ανάγκη να πεισθούν οι οίκοι αξιολόγησης να μην υποβαθμίσουν σε επίπεδο χρεοκοπίας το ελληνικό χρέος". Φυσικά οι οίκοι αξιολόγησης δεν είναι ηλίθιοι.

Ανταμοιβή

Το σχέδιο προβλέπει την ανταμοιβή των ομολογιούχων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "επιμήκυνσης" όχι μόνο με γενναία επιτόκια, αλλά και "εμπράγματες εγγυήσεις" (τα ομόλογα που θα αγοράσει το "όχημα"). Όσο για αυτούς που δεν θα δεχτούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι πιθανότητες να αποζημιωθούν σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει γίνονται ακόμα μικρότερες -αφού οι δικές τους αποζημιώσεις θα έρχονται πλέον σε δεύτερη μοίρα. Για αυτό κάνουν λόγο για «εκβιασμό» οι οίκοι αξιολόγησης και απειλούν την Ελλάδα με υποβάθμιση σε επίπεδο χρεοκοπίας.
Όσες θυσίες και να επιβάλουν οι κυβερνήσεις μας και οι τρόικες το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Για να γίνει το ελληνικό χρέος πραγματικά βιώσιμο, έγραφε πριν μερικές μέρες ο Τζέφρι Σακς -ένας αμερικανός οικονομολόγος που υπήρξε ο βασικός εμπνευστής των σχεδίων της ακραία νεοφιλελεύθερης θεραπείας-σοκ της ανατολικής Ευρώπης- θα πρέπει και τα επιτόκια να πέσουν κάτω από το 3% και να δοθεί μια δεκαετής χάρη στη χώρα. Αλλά φυσικά αυτά είναι αδιανόητα για τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους.
"Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να θέλει να αποδεχτεί μια τέτοια καταστροφική συμφωνία μου είναι ασαφές", γράφει στο κλείσιμο του άρθρου του ο Munchau. Σε εμάς, όμως, δεν είναι  καθόλου ασαφές. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που θέλει να αποδεχτεί αυτή τη συμφωνία -γιατί, απλά, δεν υπάρχει μόνο μια Ελλάδα. Υπάρχουν δύο.
Από τη μια είναι η Ελλάδα των Βγενόπουλων, των Κωστόπουλων και των Λάτσηδων, η Ελλάδα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των επενδυτών και των κάθε λογής συνεργατών και φίλων τους. Και από την άλλη είναι η Ελλάδα των εργατών, των συνταξιούχων, των φοιτητών, των αγροτών, των ανέργων, των μεταναστών, των φτωχών. Η πρώτη Ελλάδα θέλει διακαώς να αποδεχτεί αυτή τη συμφωνία: από τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού χρέους που βρίσκονται στα χέρια των Ευρωπαϊκών τραπεζών τα μισά βρίσκονται στα θησαυροφυλάκια των ελληνικών τραπεζών. Τα ιλιγγιώδη κέρδη τους, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η άλλη όψη των μεγάλων δημόσιων ελλειμμάτων. Και φυσικά δεν θέλουν να τα χάσουν. Αυτή την Ελλάδα αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση του ΓΑΠ. Αυτή την Ελλάδα "έσωσαν" με την ψήφο τους οι 155.
Όσο για την άλλη Ελλάδα -εμείς δείξαμε πολύ καθαρά τι πιστεύουμε για το χρέος και για το Μεσοπρόθεσμο και για τον εφαρμοστικό νόμο. Το δείξαμε με την μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία. Το δείξαμε με την επιμονή μας στην "κατάληψη" της Πλατείας Συντάγματος -παρά την λυσσαλέα επίθεση της αστυνομίας τους. Και θα συνεχίσουμε να το δείχνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Μέχρι τη νίκη.
http://www.ergatiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=2554:i976&Itemid=62

Συμβολισμοί των ημερώνΗ εικόνα ήταν συμβολική και ικανή να πείσει τους βουλευόμενους εντός του τείχους, πως χάνουν κάθε επαφή με την κοινωνία – αν ποτέ είχαν την ικανότητα να καταλάβουν αυτοί οι αυτιστικοί του συστήματος εξουσίας, κι αν είχαν ποτέ την ευαισθησία αυτά τα παχύδερμα να αισθανθούν το συμβολισμό των εικόνων. Την ώρα που οι ουτιδανοί έλεγαν «ναι» στη μεσοπρόθεσμη και μακράς διάρκειας ρύθμιση υποταγής, έξω σύννεφα ασφυξιογόνου καπνού, πάνοπλοι πραιτοριανοί και εκμαυλισμένοι πρακτορίσκοι, «καθάριζαν» το τοπίο από τον ενοχλητικό λαό.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣΜεταξύ αυτών και εμών ένα μεγάλο κενό. Το θεώρησαν αναγκαίο σε πρακτικό επίπεδο, για να ψηφίσουν ανενόχλητοι. Αλλά μας πρόσφεραν την εικόνα που εκφράζει τη ζοφερή απόστασή τους από την πραγματικότητα. Το σύμβολο των ημερών. Για ένα πολιτικό σύστημα που χάνει με ραγδαίους ρυθμούς την οποιαδήποτε νομιμοποίηση του στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Και σαν να δικαιώνει με το θόρυβο και τον καπνό της το σύνθημα πως η χούντα δεν τελείωσε το ’73.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο συμβολισμού ο προϊστάμενος του υπουργείου που φέρει τον κατ’ ευφημισμόν τίτλο της «προστασίας του πολίτη», ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και υπερασπίζεται τα εγκληματικά κατορθώματα της αστυνομίας, με γελοιότητες, επικαλούμενος μια παλιά αγωνιστική δράση.

 Σε ένα άλλο επίπεδο συμβολισμού η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του Μάνου, απαγορεύει, με μια συγκλονιστική επιστολή της, στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιούν τα τραγούδια του πατέρα της. Την ίδια ώρα η πλατεία τραγούδαγε, υπό τους ήχους των εκρήξεων δακρυγόνων, και δακρυσμένη, από συγκίνηση και αέρια, και πεισμωμένη για τον ίδιο λόγο, «σχεδόν πενήντα χρόνια». Σαν να βγήκαν μόλις χτες, τα τραγούδια, ξαναβρίσκουν ένα νόημα από φωτιά. Αφημένα σε μιαν άκρη, για ώρα ανάγκης, τροφοδοτούσαν μέχρι τώρα κυρίως τις νοσταλγίες μας. Και αίφνης γίνονται πυρακτωμένη ύλη των ημερών. Τι άλλο θα μπορούσε νε επιθυμήσει ένας δημιουργός για τα δημιουργήματά του (και τα τραγούδια και την κόρη του); Τι καλύτερο άλλο θα μπορούσαμε να επιθυμήσουμε εμείς σε αυτόν τον μίζερο καιρό;
 Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά ένας Ανδρουλάκης (δικαιώνοντας το όνομα του, ως σμικρυντικό του άνδρας) παριστάνει ακόμα τον κανονικό άντρα εκτοξεύοντας λέξεις και γλύφοντας με ομοθυμίες. Το τέταρτο επίπεδο συμβολισμού. Η κατάντια!
http://www.prin.gr/2011/07/teleutaialexi.html#more 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΕΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ξεκαθαρίζει με Μανωλά

Τηλεφωνική επαφή αναμένεται να έχει ακόμα και σήμερα η διοίκηση της ΑΕΚ με τον Κώστα Μανωλά, προκειμένου να του καταθέσει τη νέα της πρόταση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα
 Όπως αναφέρει η εφημερίδα Goal News, η ΑΕΚ θέλει ξεκαθαρίσει άμεσα την εκκρεμότητα με τον Κώστα Μανωλά και αναμένεται, ίσως και σήμερα, να προχωρήσει στην τελική πρότασή της. Αυτή θα είναι κατά ελάχιστα βελτιωμένη, με τους «κιτρινόμαυρους» να δίνουν περιθώριο λίγων ημερών στον παίκτη να απαντήσει. Μάλιστα, σε περίπτωση νέας αρνητικής απάντησης, θα του βάλουν και επίσημα πωλητήριο.

Επανέρχεται για Μάντζιο ο Άρης


Ο Τσιώλης εξετάζει ξανά την περίπτωση του Έλληνα επιθετικού καθώς αυτή του Μπλάδο παρουσιάζει δυσκολίες- Σήμερα κρίνεται του ΠαπαστεριανούΣτον Άρη εντείνουν τις διαδικασίες για την απόκτηση επιθετικού με το όνομα του Βαγγγέλη Μάντζιου να επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης, έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του διεθνούς επιθετικού και αν υπάρξει συμφωνία στο οικονομικό εκτιμάται πως θα είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Επιπλέον εξετάζεται και η περίπτωση ενός επιθετικού από την Λατινική Αμερική την στιγμή που το θέμα του Ιβάν Μπολάδο παρουσιάζει δυσκολίες.
Ο Άρης κινείται και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού και σήμερα θα υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα του Μανώλη Παπαστεριανού με τον διεθνή ποδοσφαιριστή να απαντά μέσα στην ημέρα στην πρόταση που του έχει γίνει. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ευελπιστούν σε θετική απάντηση προκειμένου έτσι να ολοκληρώσουν την έκτη τους μεταγραφή για αυτό το καλοκαίρι.
http://www.aek365.gr/a-130818/epanerxetai-gia-mantzio-o-arhs.htm

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ


                   ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα
Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΠΑΣΕΒΕ)
ΠΑΤΟΥΣΑ 2 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103809327.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
Ιπποκράτους 120 - 11472 Αθήνα, τηλ. & fax: 210 3629460
e-mail: ogegr@otenet.gr         web: http://www.oge.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργατοϋπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες,
Γυναίκες και νέοι των λαϊκών οικογενειών,
Άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες και μετανάστριες

            Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ  και η ΟΓΕ σας καλούν σε ισχυρό λαϊκό μέτωπο πάλης για το δικαίωμα όλων σε σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
Με τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, καταρχήν καταργεί 3.000 κρεβάτια και 330 κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία. Επιπλέον παραχωρεί 500 κρεβάτια για να τα εκμεταλλεύονται οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όλα αυτά  συνιστούν ραγδαία επιδείνωση  των  λαϊκών  αναγκών στην υγεία. Δεν  αφήνουν  κανένα  περιθώριο  για  αναμονή  και  αυταπάτες.
Ούτε ώρα χαμένη. Η  υγεία μας κινδυνεύει. Τώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και της κοινωνικής συμμαχίας για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού.
            Να μην επιτρέψουμε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή μας περίθαλψη, η Πρόνοια να γίνει ένα όλο και περισσότερο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απλησίαστο για τη λαϊκή οικογένεια.
            Η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο με  τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και ζωής που επιβάλλουν στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους προκαλούν άμεση και μακροπρόθεσμη φθορά της υγείας τους.
            Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιμήκυνσης του χρόνου εργασίας, των ελαστικών σχέσεων δουλιάς, της έλλειψης μέτρων υγείας-ασφάλειας, της ανεργίας, της μείωσης μισθών και συντάξεων προκειμένου να εξασφαλιστούν πιο φτηνοί εργαζόμενοι για μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
            Ταυτόχρονα  μειώνουν τις δημόσιες παροχές  υγείας - πρόνοιας στο ελάχιστο και μετατρέπουν αυτή την λαϊκή ανάγκη σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας στο «δημόσιο» και στον ιδιωτικό τομέα.
            ● Λένε ότι η υγεία κοστίζει ακριβά, ότι δεν αντέχει το κράτος αυτή τη δαπάνη.
            Η αλήθεια είναι ότι το κράτος δεν αντέχει και θεωρεί σπατάλη μόνο ότι αφορά ακόμη και την ελάχιστη προστασία και φροντίδα της υγείας που απέμεινε, γιατί εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
            Δεν έχει για τη λαϊκή υγεία, όμως χρηματοδότησε με 850 δις € τους επιχειρηματικούς  ομίλους τα τελευταία 5 χρόνια που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.
● Λένε ότι με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, μονάδων υγείας του ΙΚΑ και προνοιακών ιδρυμάτων, θα μειώσουν τις δαπάνες λειτουργίας και θα αξιοποιήσουν καλύτερα τις υποδομές.
            Είναι επικίνδυνοι. Αυτό το ανεπαρκές σημερινό δημόσιο σύστημα, σχεδιάζουν να το συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι για κλείσιμο 10.000 δημόσιων κρεβατιών και η επιπλέον δέσμευση ενός ποσοστού κρεβατιών από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Αδιαφορούν για το ότι θα αυξηθούν οι λίστες αναμονής για εισαγωγή στα νοσοκομεία. Δε θα υπάρχουν κρεβάτια για έκτακτα περιστατικά, για ΜΕΘ, χειρουργεία κλπ. Αδιαφορούν αν οι χρόνια πάσχοντες, ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, δε βρίσκουν ούτε τώρα μια θέση σε ένα ίδρυμα ή κέντρο αποκατάστασης. Μετατρέπουν ακόμα περισσότερους ασθενείς και αναπήρους σε πελατεία των ιδιωτικών επιχειρηματικών  ομίλων  στην υγεία  και  στην αποκατάσταση.
 Όσες μονάδες υγείας θα απομείνουν στο δημόσιο, θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις που ένα μικρό μέρος των δαπανών θα πληρώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπόλοιπο από τους ασθενείς. Ανάλογα με  τα κέρδη που θα έχουν αυτές οι μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ή θα κλείνουν στην πορεία. Γι’ αυτό προωθούν την παρακράτηση  ενός μέρους της  σύνταξης που παίρνουν  οι  χρόνια πάσχοντες και οι ψυχικά ασθενείς, ως συμμετοχή στην πληρωμή των δημόσιων μονάδων που περιθάλπτονται.
            Τα 5 € για επίσκεψη στους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα  Υγείας και πρόσφατα στα  νοσοκομεία του ΙΚΑ, που εντάχθηκαν στο Δημόσιο, αποτελούν πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει.
            Οι νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τη δημόσια Υγεία κατά 1 δις 300 εκατ € το 2011 και επιπλέον 350 εκατ. € κάθε χρόνο μέχρι το 2015, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση  στο όνομα του «νοικοκυρέματος» και του ελέγχου της «σπατάλης», θα έχουν τραγικές συνέπειες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.  Ιδιαίτερα  θα πλήξει τους άνεργους, τους ανασφάλιστους και τις γυναίκες που έχουν αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες υγείας. Η λαϊκή οικογένεια θα συνεχίσει  να   πληρώνει πιο αυξημένα ποσά με ζεστό χρήμα και  με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ή  θα  περικόπτει φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα αφού δε  θα  καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία  και δε θα έχει να πληρώσει.
● Λένε ότι η ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και η δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), είναι προς όφελος του λαού.
            Κοροϊδεύουν τον κόσμο:  Η ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων (απογευματινά ιατρεία) στο μεγαλύτερο μέρος της πληρώνεται από τους ασθενείς. Ο ΕΟΠΠΥ θα παρέχει μόνο  ελάχιστες υπηρεσίες ενιαίες για όλους τους ασφαλισμένους.  Θα επεκτείνει τις  περικοπές σε φάρμακα, εξετάσεις και  θεραπείες. Θα αυξήσει τις πληρωμές από τους ασθενείς.
● Λένε ότι η φαρμακευτική δαπάνη είναι μεγάλη και δεν αντέχουν να την πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
            Αποκρύπτουν όμως ότι το κόστος των φαρμάκων το καθορίζουν οι φαρμακοβιομήχανοι που συνεχίζουν να έχουν υψηλή κερδοφορία. Το κράτος μειώνει τη συμμετοχή του στη φαρμακευτική δαπάνη και αυξάνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων. Οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν το 100% της δαπάνης σε χιλιάδες φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας που βγαίνουν από τη λίστα και δεν αποζημιώνονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία. Καταργούν  ακόμα και για τους καρκινοπαθείς και όλους τους χρόνια πάσχοντες  τη μηδενική ή τη μειωμένη συμμετοχή που είχαν.
            Εργατοϋπάλληλοι, μικροβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νεολαία των λαϊκών οικογενειών, μη συναινέσετε, απορρίψτε αυτήν την πολιτική που βάζει υποθήκη την υγεία μας, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση σήμερα και να έρθει η ανάπτυξη αύριο, με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά μας και με ακόμα πιο ισχυρή την πλουτοκρατία.
            Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία.
            Χρειάζεται όλοι μαζί, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα με το ΠΑΜΕ, οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις στους επαγγελματοβιοτέχνες με την ΠΑΣΕΒΕ, στους αγρότες με την ΠΑΣΥ, στους σπουδαστές με το ΜΑΣ και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων με την ΟΓΕ, να παλέψουμε για να ανατραπεί η πολιτική  της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της  υγείας.
            Η κάθε συσπείρωση, ο κάθε φορέας ξεχωριστά και όλοι μαζί στην κοινωνική συμμαχία παλεύουμε για την κατάκτηση του ώριμου και ρεαλιστικού στόχου: Η υγεία να παρέχεται ισότιμα από ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας για όλους τους ασφαλισμένους.
• Ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας σε όλες τις πόλεις που να καλύπτουν δωρεάν όλο τον πληθυσμό, με εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα ΑμΕΑ, τους ψυχικά πάσχοντες, για  τις ανάγκες της πρόληψης και προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
• Ανάπτυξη δημόσιων, δωρεάν προνοιακών ιδρυμάτων και άλλων δομών ανοικτής ή κλειστής περίθαλψης για ΑμΕΑ, ηλικιωμένους, χρόνια ή ψυχικά πάσχοντες.
• Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων, με κατάργηση της συμμετοχής των εργαζομένων.
• Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο και κρεβάτι, κανένα Ψυχιατρείο, Κέντρο Υγείας ή Υγειονομική Μονάδα του ΙΚΑ κανένα προνοιακό ίδρυμα.
• Κατάργηση των 5 € και κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό, και τεχνικά βοηθήματα για χρόνια ασθενείς και ΑμΕΑ.
• Να απαγορευτούν  άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όσες ιδιωτικές ή των ΜΚΟ μονάδες υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών.
• Σχεδιασμός της εκπαίδευσης υγειονομικών σε αριθμό και ειδικότητες για την κάλυψη πανελλαδικά όλων των σύγχρονων αναγκών του πληθυσμού.
Δυναμώνουμε τη δράση μας, ενισχύουμε την κοινωνική συμμαχία, αλλάζουμε τους συσχετισμούς  δύναμης με προοπτική τις βαθύτερες αλλαγές στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.
Για να ηττηθεί η πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του στηριγμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ή όποιων άλλων είναι σε διαμόρφωση για  να το υπηρετήσουν.
Για να ηττηθούν τα στηρίγματα αυτής της πολιτικής στο συνδικαλιστικό και μαζικό λαϊκό κίνημα που σπέρνουν το συμβιβασμό και την ηττοπάθεια.
Η υπεράσπιση της λαϊκής υγείας και η απάντηση στην τρομοκρατία των μέτρων κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου βρίσκεται στη δύναμη του οργανωμένου ταξικού, ριζοσπαστικού κινήματος.
ΟΛΟΙ  ΣΤΗ  ΜΑΧΗ !
                                                                        ΙΟΥΛΗΣ   2011

Kate, αυτό το φόρεμα το έχουμε ξαναδεί!

Kate, αυτό το φόρεμα το έχουμε ξαναδεί!Είναι και οι δύο style icons αλλά έχουν εντελώς διαφορετικά γούστα... Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη είναι πως η Δούκισσα του Cambridge φόρεσε ένα φόρεμα του Alexander McQueen την περασμένη εβδομάδα το οποίο είχε φορέσει πριν από 5 χρόνια η Sarah Jessica Parker.
Πρόκειται για ένα σικ και διαχρονικό κομμάτι του οίκου. Η Sarah το 2006 είχε φορέσει την πιο ναυτική εκδοχή του πλεκτού φορέματος. Η Kate 5 χρόνια μετά το φόρεσε σε λευκό. Η τολμηρή ηθοποιός το συνδύασε με κόκκινες γόβες στιλέτο ενώ η συντηρητική Kate με μπλε γόβες. Πηγή:24wro

Η κούκλα Βαλέρια που «έφυγε» απ’ τη ζωή χθες το βράδυ

Η κούκλα Βαλέρια που «έφυγε» απ’ τη ζωή χθες το βράδυ

Σε ηλικία 33 χρονών άφησε χθες βράδυ την τελευταία της πνοή το γνωστό μοντέλο Βαλέρια Μεζιριάδου. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε σπίτι φίλου της, που τη φιλοξενούσε στα Βόρεια Προάστια και όλα δείχνουν ότι κατέληξε από παθολογικά αίτια. Η άτυχη κοπέλα είχε ξεκινήσει την πορεία της στο χώρο του μόντελινγκ μέσα από τον διαγωνισμό Playmate, που της έδωσε το εισιτήριο για πολλές εμφανίσεις σε πασαρέλες στην Ελλάδα αλλά και φωτογραφίσεις. Παράλληλα με το μόντελινγκ η Βαλέρια μπήκε στην νυχτερινή ζωή καθώς για πολλά χρόνια εργαζόταν σε υποδοχή πολύ γνωστών κέντρων της Αθήνας αναλαμβάνοντας τις Δημόσιες σχέσεις. Το όνομα της συζητήθηκε πάρα πολύ, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ένα από τα μοντέλα που παραβρέθηκαν στο πολυσυζητημένο πάρτι της Μαριέττας Χρουσαλά και του Λέοντα Πατίτσα στο θωρηκτό Αβέρωφ. Ήταν μια πολύ όμορφη κοπέλα που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο χώρο εντυπωσίασε και δούλεψε σχεδόν ασταμάτητα τόσο σε φωτογραφίσεις όσο και σε πασαρέλες.. Τα πράγματα άλλαξαν περίπου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η Βαλέρια πιθανότατα αντιμετώπιζε, όπως λένε όσοι την ήξεραν, σοβαρά προβλήματα διατροφικής διαταραχής. Πολλοί άνθρωποι του χώρου έμειναν έκπληκτοι και ανησύχησαν όταν την είδαν να κυκλοφορεί στους δρόμους του Κολωνακίου, που σύχναζε, στην κυριολεξία σκιά του εαυτού της. Φαίνεται πως ούτε η ίδια δεν είχε αντιληφθεί τη ζημιά που προκαλούσε στον οργανισμό της.  Το οικογενειακό της περιβάλλον πάντως, που είναι όπως είναι φυσικό απόλυτα σοκαρισμένο από την ξαφνική τραγωδία, μιλάει για κληρονομικό παθολογικό νόσημα, από το οποίο "έφυγε" από τη ζωή και ο παππούς της άτυχης Βαλέριας. Τραγική ειρωνεία δε το γεγονός ότι η άτυχη κοπέλα είχε λάβει μέρος στην τελευταία επίδειξη μόδας του σχεδιαστή Τίμη Παρίση, που επίσης βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του πριν λίγο καιρό. Σήμερα αναμένεται να γίνει η επίσημη νεκροψία για να διαπιστωθούν επισήμως τα αίτια του θανάτου της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Ελένη Μενεγάκη-Μάκης Παντζόπουλος: Καρέ καρέ οι διακοπές τους στην Άνδρο

Ελένη Μενεγάκη-Μάκης Παντζόπουλος: Καρέ καρέ οι διακοπές τους στην ΆνδροΤην ίδια μέρα που ολοκλήρωνε για φέτος την εκπομπή της, η Ελένη Μενεγάκη έπαιρνε το πρώτο καράβι και έφευγε μαζί με την κόρη της Λάουρα για τον πιο αγαπημένο της προορισμό τον τελευταίο χρόνο, την Άνδρο. Η παρουσιάστρια συνάντησε εκεί τον αγαπημένο της Μάκη Παντζόπουλο με τον οποίο και ξεκίνησε τις φετινές της διακοπές. Στα Άχλα όπου βρίσκεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα του επιχειρηματία, η Ελένη θέλει να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει. Εκεί θα παραμείνει και για αρκετά μεγάλο διάστημα και ίσως και για όλο το καλοκαίρι καθώς η Άνδρος είναι πλέον το πιο αγαπημένο νησί της Ελένης. Και όχι άδικα βέβαια αφού μαζί με τον αγαπημένο της. Την ημέρα που εντόπισε το ζευγάρι ο φωτογραφικός φακός του Hello στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα του επιχειρηματία η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο, οι δυο τους αποφάσισαν να μείνουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και έφυγαν με ένα φουσκωτό για μία απομονωμένη παραλία ώστε να απολαύσουν το μπάνιο τους.
Πηγή: Hello
 

Γυναίκες και παιδιά κοίταζαν την Άνναμπελ εξαιτίας του χαριτωμένου τετράποδου, οι άντρες πάλι,,, έβρισκαν άλλον λόγο…

Γυναίκες και παιδιά κοίταζαν την Άνναμπελ εξαιτίας του χαριτωμένου τετράποδου, οι άντρες πάλι,,, έβρισκαν άλλον λόγο…

Ποια celebrity ξέχασε να βγάλει το εσώρουχο της;

Ποια celebrity ξέχασε να βγάλει το εσώρουχο της;«Τι ξέχασα να βγάλω;», «Τι ξέχασα να βγάλω;». Μάλλον κάτι τέτοιο αναρωτιόταν η κυρία της φωτογραφίας μας φεύγοντας από το σπίτι της. Μπορεί συνήθως βλέπουμε τις επώνυμες κυρίες να ξεχνούν να βάλουν εσώρουχο αλλά η συγκεκριμένη κυρία δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία! Η Μάγκυ Χαραλαμπίδου ναι μεν κατάφερε να συνδυάσει εξαιρετικά πέδιλο με φόρεμα, όμως, η συνολική εικόνα χαλάει ολίγον τι με το εσώρουχο που φαίνεται! Δεν συμφωνείτε;

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου