Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Οι αντιδράσεις του κόσμου δείχνουν να σώζουν τη δευτεραθλήτρια ΑμεΑ από την έξωση

 


Η οργή του κόσμου για την έξωση της οκταμελούς οικογένεια της πρωταθλήτριας στο boccia, Διονυσίας Τσακίρη οδήγησε σε εκπόνηση πλάνου επαναπόκτησης από την πολιτεία.

Πηγή: Νίκη Μπακούλη – news247.gr

Η Διονυσία Τσακίρη ανήκει στις περιπτώσεις των αθλητών που έχουν συναντήσει εκπροσώπους της πολιτείας, έπειτα από μια διάκρισή τους σε διεθνή διοργάνωση (για την εθιμοτυπική φωτογραφία) και όταν σβήσουν οι κάμερες είναι απελπιστικά μόνοι, έρμαια διαφόρων απειλών.

Μολονότι η 27χρονη αναδείχθηκε την περασμένη εβδομάδα δευτεραθλήτρια σε World Challenger του boccia, δεν έχει λάβει κάποια σχετική ενημέρωση για την επιχορήγηση που δικαιούται. Αυτό που είχε λάβει, πριν αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος, ήταν ειδοποίηση για έξωση της οικογένειάς της από το σπίτι της στην Ελευσίνα καθώς το έχασε σε πλειστηριασμό, λόγω χρεών προς την εφορία.

Σε μια τεράστια πράξη αλληλεγγύης από τους κατοίκους της περιοχής, δεκάδες κόσμου βρίσκονται έξω από την οικεία της Διονυσίας (ζει με σύνταξη 700 ευρώ που προβλέπεται βάσει νόμου, έχοντας αυξημένα έξοδα για τις αγωγές που ακολουθεί για την υγεία της- από την ημέρα που διατάχθηκε η έξωση (πριν μια εβδομάδα) έως σήμερα. Την υπερασπίζονται, ενώ παράλληλα αναζητούνται τρόποι να πάρει η οικογένεια πίσω το σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger