Σάββατο 4 Μαΐου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α ΛΤ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

 


Εν όψει της εορτής του Πάσχα, θα ήθελα να κάνουμε μια ευγενική υπενθύμιση σε όλους σας, σχετικά με τη χρήση

φωτοβολίδων, ως μια παράνομη πρακτική εορτασμού της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης, καθώς σύμφωνα

με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος τα τελούμενα Μυστήρια δεν λογίζονται ως πανηγυρικές ή επίσημες

τελετές και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η χρήση ειδών πυροτεχνίας πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας αυτών,

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

ΕΥΧΗΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΡΟΥ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ΚΥΑ 3122.3-15/71164/2021, αναρτήθηκε στις

25.04.2024 στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας μας,
www.skopelosports.gr και στην διαδρομή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΑ / Διαγωνισμοί
- Προκηρύξεις, το Σχέδιο Παραλαβής και Διαχείρισης Αποβλήτων Πλοίων που
καταπλέουν στους λιμένες ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
Σκοπέλου. Παρακαλούνται όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποστείλουν τις
απόψεις/προτάσεις τους σε διάστημα ενός (1) μήνα από σήμερα, ώστε να

Για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2024



1. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, πρωτοστατώντας στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.

Η Πρωτομαγιά είναι ο φωτεινός φάρος της ασυμβίβαστης ταξικής πάλης, μέρα - ορόσημο στον αδιάκοπο αγώνα των καταπιεσμένων απέναντι στους εκμεταλλευτές τους, απέναντι σε όσους τους καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια, στην προσφυγιά και τους πολέμους.

Απόφαση - αίσχος

 

Πηγή: Eurokinissi

«Οδηγός» και για άλλα εγκλήματα σε βάρος του λαού είναι η κατάπτυστη απόφαση για το Μάτι, που εξέδωσε χτες το δικαστήριο, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση των συγγενών. Τα δικά τους λόγια είναι τα μόνα που μπορούν να τη χαρακτηρίσουν: Αίσχος και ντροπή!

Η απόφαση «χτίστηκε» πάνω στην άθλια λογική του «ανθρώπινου λάθους» και της «ατομικής ευθύνης» ...των νεκρών να σωθούν από μόνοι τους, όπως από την πρώτη στιγμή «έδειχνε» με θράσος η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΥΧΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΥ

 


«Οι καταστροφικές επιπτώσεις της ΕΕ στην Ελλάδα και τους εργαζόμενους» – Στ.Μαυρουδέας ΠΡΙΝ 20-21/4/2024

 

Οι καταστροφικές επιπτώσεις της ΕΕ στην Ελλάδα και τους εργαζόμενους

Στ. Μαυρουδέας

Η προδιαγραμμένη κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 – για την οποία ευθύνονται όλα τα τμήματα του σημερινού μετα-συριζαϊκού παλίμψηστου, διαφωνήσαντα και μη – έχει επιβάλλει σιγή ιχθύος στην επίσημη δημόσια συζήτησης σχετικά με τον ρόλο και της επιπτώσεις της ΕΕ στη χώρα μας. Σε αυτή την σιγή συμβάλλουν και οι δυνάμεις του αριστερού κοινοβουλευτικού φάσματος, με το ΚΚΕ να υποβαθμίζει το ζήτημα και να παραπέμπει υποκριτικά την πολιτική αντιμετώπιση του στην μετά την σοσιαλιστική εξουσία εποχή. Αντίστοιχα, οι μετα-συριζαϊκές οργανώσεις (ΜΕΡΑ25, ΛΑΕ κλπ.) όχι μόνο συγκλύπτουν τις ευθύνες τους αλλά και έχουν υποχωρήσει δραματικά στις θέσεις τους απέναντι στην ΕΕ σε σχέση με το παρελθόν, αποτασσόμενες την αποδέσμευση από την ΕΕ και ακόμη και από την Ευρωζώνη (που υποτίθεται ότι ήταν η μοναδική μήτρα του κακού) και κλαυθμηρίζουν για μυθοπλαστικές μεταρρυθμίσεις τους.

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κινήματος Για την απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Η φετινή επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκει την εργατική τάξη και το εργατικό κίνημα σε δεινή θέση. Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, τόσο σε εθνική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, οδηγεί την εγχώρια αστική τάξη και το μονοπωλιακό κεφάλαιο σε μια στρατηγική έντασης της εκμετάλλευσης της εργασίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Επιπλέον και ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η φτώχεια, η αύξηση των παγκόσμιων ανισοτήτων, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ραγδαία όξυνση του διεθνούς κεφαλαιοκρατικού ανταγωνισμού, η επάνοδος του φασισμού και ο σπονδυλωτά εξελισσόμενος Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος αποτελούν πλέον εν ενεργεία πραγματικότητα.

Όλοι-όλες στον δρόμο να ηττηθεί το ΝΑΤΟ και ο ιμπεριαλισμός – τον φασισμό τον τσάκισε ο κόκκινος στρατός!

 

Φέτος, συμπληρώνονται 79 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική-ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού.

Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά-σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Σκόπελος: Έφυγε από την ζωή ο π. Κωνσταντίνος Καλλιανός

 

Σε ηλικία 75 ετών ο αγαπητός ιερέας, π.Κωνσταντίνος Καλλιανός έφυγε από την ζωή της μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 29 Απριλίου.Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας υπέστη ανακοπή την ώρα που περπατούσε.Ο παπακωνσταντής λειτουργόυσε στον άγιο παντελεήμονα και στον αη γιάννη  ήταν πάρα πολύ αγαπητός σε όλους τους ενόρητες Εμείς από το skopelosnews θέλουμε να δώσουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Νοθευμένες εκλογές.

Γράφει ο mitsos175

Η κλίση του ρήματος νοθεύω: Δε νοθεύω, δε νοθεύεις, νοθεύει όμως ο χουντικούλης.
Δεν είναι ένα και δυο, είναι πολλά τα σημάδια. Μια απαίσια μυρωδιά διαφθοράς, μια αηδιαστική γεύση φασισμού, τα e-mail και τώρα η διάρρηξη στο ΥΠΕΣ.
Τι πολύτιμο να έχει εκεί μέσα που μπήκαν κλέφτες να το πάρουν; Ή μήπως είναι άλλοθι σε περίπτωση που καταλάβουμε το μαγείρεμα;

Να δούμε τι γράφουν:

Powered By Blogger