Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Οι Λαοί πρέπει να βάλουν τέρμα στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με μια νέα Επανάσταση, για μια νέα Σοβιετική Ένωση

 


Απ' αφορμή ορισμένες -εντελώς ηλίθιες- δηλώσεις του Ρώσου αντιπροέδρου Μεντβέντεφ. (Δηλώσεις που τις προβάλλει με θαυμασμό η λαφαζανική "Ίσκρα"...)                                                                                                                       Σήμερα, Παρασκευή 12 του Ιούλη 2024 διαβάζουμε στην ιστοσελίδα "Ίσκρα" του κ.Λαφαζάνη, το παρακάτω δημοσίευμα σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου αντιπροέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ:                                     

    

    "Ανάρτηση του αντιπροέδρου του συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο Telegram:

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε [την Ουκρανία] στη μη αναστρέψιμη πορεία της προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ».

Αυτό είπαν χθες οι εχθροί μας στη Διακήρυξη της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον.

Το συμπέρασμα είναι προφανές. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η «μη αναστρέψιμη πορεία» της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ να τελειώσει είτε με την εξαφάνιση της Ουκρανίας είτε με την εξαφάνιση του ΝΑΤΟ. Και καλύτερα και των δύο.

Ολιγόλογος και περιεκτικός. Όπως έλεγαν οι πρόγονοί μας, το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.".   

                                                                

    Κατόπιν τούτων των απερίγραπτων λεκτικών... πυρότουβλων και για να μην... αποβλακωθούμε και  εμείς πλήρως, σαν μερικούς- μερικούς άκριτους χειροκροτητές, δικαιούμαστε -νομίζω-  να σχολιάσουμε τα λεχθέντα του Μεντβέντεφ ως εξής : 

    Τι είναι αυτά τα άνοστα ευτράπελα που μας λέτε σήμερα, γκοσποντίν Μεντβέντεφ; Κι έχετε και την ιστοσελίδα του κ. Λαφαζάνη να σας αβαντάρει, αντί να βγει πρώτη και να σας φωνάξει: Τι σαχλαμάρες είναι αυτές που ξεστομίζεις μετά από δύο χρόνια πολεμικής συμφοράς!... Τι ανοησίες είναι αυτές που με τόσο κομπασμό δημοσιοποιείς, τη στιγμή κατά την οποία ο κόσμος ολόκληρος φτάνει πλέον στα όρια του πιο καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου, ενός θερμοπυρηνικού πολέμου, που πιθανώς να αφανίσει κάθε ίχνος ζωής από τον πλανήτη μας; 

    Ώστε έτσι ! Θα... τελειώνετε και με την Ουκρανία και με το ΝΑΤΟ, τώρα , δύο ολόκληρα χρόνια μετά το άνοιγμα της πόρτας του θηριοτροφείου! Τώρα, που ο εχθρός χτυπά τα ίδια τα εδάφη σας!! Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, στα 2024...            

    Μεγάλα λόγια, γκοσποντίν Μεντβέντεφ, λόγια κούφια, λόγια αποκλειστικά "του αέρα"... Κι από ουσία μηδέν. Τόσο εσύ όσο κι ο Πούτιν, το αφεντικό σου δύο σκέτες νούλες αποδειχτήκατε, δύο σκέτα μηδενικά σε σχέση με την ίδια τη ρωσική ιστορία!! Αντάξια όμως της απαίσιας νέας αστικής τάξης, όπου ανήκετε. Μιας εκμεταλλεύτριας τάξης που πρόδωσε με τον πιο χυδαίο τρόπο το ρωσικό λαό, την ιστορία του, τα ιδανικά και τα οράματά του, πριν τρεις δεκαετίες...                       

    Ουσιαστικά, έτσι που το πάτε σήμερα, γκοσποντίν Μεντβέντεφ, όχι την Ουκρανία, αλλά τη Ρωσία την ίδια -και ίσως κι όλη την ανθρωπότητα θα διαλύσετε, προτού κι εσείς οι ίδιοι εξαφανιστείτε από προσώπου της Γης...  

    Εφόσον θέλατε πραγματικά έναν σύντομο και νικηφόρο πόλεμο κατά του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος, του καθεστώτος που ήδη έκανε εθνοκάθαρση εναντίον του ρωσικού λαού στο Ντόνμπας, όπως το είχαν διατάξει να κάνει οι Γιάνκηδες, τότε θα μπορούσατε να τον κάνετε αυτό τον πόλεμο εξαρχής, με τέτοιο τρόπο που να μην αφήνει περιθώρια δράσης ούτε στους ναζί του Κιέβου ούτε στους Νατοϊκούς πάτρονές τους. Μπορούσατε δηλαδή, ήδη από το 2022, με ένα χτύπημα συντριπτικότατο, αποκλειστικά στηριγμένο στα συμβατικά όπλα της Ρωσίας, με ένα χτύπημα εκατό ή και χίλιες φορές ισχυρότερο από αυτό που εσείς δώσατε στην αρχή του πολέμου, να έχετε ήδη από τότε ισοπεδώσει και τον Ζελένσκι κι όλες μαζί τις κυβερνητικές δομές του καθεστώτος των ναζιστών του Κιέβου. Σε όλες τις πόλεις, προπάντων δε στην ίδια την ουκρανική πρωτεύουσα. Και να το έχετε επιτύχει αυτό, πολύ πριν προλάβουν να αντιδράσουν η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο.

  Συγκρινόταν η δύναμη του πυροβολικού και της αεροπορίας της Ρωσίας του 2022 με εκείνη των "Αζόφηδων"; Αστεία πράγματα. Για σκεφτείτε λιγάκι πώς πραγματικά γίνονται οι πόλεμοι, εφόσον κάποιος επιλέγει πόλεμο, αντί διπλωματικής διευθέτησης.  Σκεφτείτε πώς θα έκαναν έναν τέτοιο αντίστοιχο πόλεμο οι ίδιοι οι …Δυτικοί!

    Ε, λοιπόν, γκοσποντίν Μεντβέντεφ,  σαν το χιτλερικό Βερολίνο του 1945 (τότε που οι σοβιετικοί πύραυλοι "Κατιούσα" σκέπαζαν τον ουρανό και ισοπέδωναν τις Καγκελαρίες και τα Ράιχσταγκ) θα είχε γίνει και το Κίεβο των Ζελένσκηδων, ήδη το Μάρτη του 2022, αν η παρόμοια συμβατική πολεμική ισχύς της Ρωσίας βρισκόταν στα χέρια των... Αμερικάνων ή των ...Γερμανών ιμπεριαλιστών, και αν ήταν αυτοί αντί για τη Ρωσία που θα είχαν τυχόν εμπλακεί σε έναν οποιοδήποτε πόλεμο με το Κίεβο!...

    Όμως, αντί για αυτό που λέει η λογική -και που το επιβάλλουν οι αδήριτοι  νόμοι του σύγχρονου πολέμου (γιατί σύγχρονος πόλεμος θα πει έγκαιρη κι αμείλικτη εξόντωση του εχθρού το ταχύτερο δυνατόν και πάση δυνάμει, πριν σε αυτός προλάβει πρώτος να σε εξοντώσει-αλλιώς μην ξεκινάς κανέναν επιθετικό πόλεμο!!), δηλαδή αντί για την πιο συντριπτική άμεση εξόντωση των επιτελείων ενός τέτοιου εχθρού,  εσείς πήγατε και αρχίσατε έναν ανούσιο μακροχρόνιο, μικρο- πόλεμο φθοράς δυνάμεων στο έδαφος…

     Βασιστήκατε μάλιστα στα μισθοφορικά εκείνα αχόρταγα ρεμάλια του βρικόλακα πλέον Πριγκόζιν, σε πραιτωριανούς ως τότε του εκμεταλλευτικού σας καθεστώτος, οι οποίοι τελικά παρά λίγο να ορμήσουν καταπάνω σας, μέσα στην ίδια τη Μόσχα για να πάρουν προφανώς όλα τα φράγκα για πάρτη τους. Είδατε και πάθατε για να τους διαλύσετε... Καλά να πάθετε με τέτοια φίδια που τρέφατε στον κόρφο σας.

    Ύστερα διαπιστώσατε ότι σας σαμποτάρει η ίδια η... ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Πολέμου, αφού είχατε πάθει ένα κάρο νίλες. Ούτε κι εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε τι θέλετε πλέον στην Ουκρανία που μέσα σε δύο χρόνια έγινε κανονική οργανωμένη βάση όλου του ΝΑΤΟ, οπλισμένη με τα πιο σύγχρονα όπλα! Μια βάση που πλήττει πλέον καθημερινά το ρωσικό έδαφος! Ανήκουστο κι αδιανόητο στα 2022…

    Τι  επιδιώκετε πλέον και συνεχίζετε την ίδια αυτή αδιέξοδη τακτική μιας παρατεταμένης πολεμικής φθοράς, όταν βλέπετε ποια είναι η στάση των δυτικών και ποιες θα είναι οι συνέπειες για όλο τον κόσμο από μια άμεση πια θερμοπυρηνική  εμπλοκή μαζί τους, αυτό παραμένει ανεξήγητο για κάθε νοήμονα άνθρωπο και εντελώς παράλογο από στρατηγικής πλευράς;

    Σας το ξαναλέμε: Μια τέτοια στρατιωτική δύναμη σαν αυτή της Ρωσίας, μια στρατιωτική μηχανή με τέτοιο μέγεθος συμβατικής πολεμικής ισχύος, αν ήταν στα χέρια οποιωνδήποτε δυτικών και αυτοί είχαν τυχόν ανοίξει πόλεμο με το καθεστώς της Ουκρανίας,  θα είχε ήδη απ' την αρχή ισοπεδώσει κάθε Κίεβο, Χάρκοβο, Οντέσα και οτιδήποτε κινούνταν σε ουκρανικό έδαφος από τον πρώτο μήνα του πόλεμου. Θα είχε ξεκαθαρίσει τον πόλεμο στη βράση του.

    Αλλιώς, μια τέτοια στρατιωτική δύναμη δεν θα τον άρχιζε καν έναν τέτοιο πόλεμο! Δεν θα ξεκίναγε ποτέ έναν πόλεμο,  αν έβλεπε πως θέλει χρόνια και χρόνια για να πάρει όλο κι όλο τον έλεγχο ορισμένων ακριανών επαρχιών και χωριών από τον αντίπαλο- και μάλιστα από έναν αδύνατο συγκριτικώς αντίπαλο.

   Εσείς, όμως, πράξατε και πράττετε εντελώς αντίθετα. Ενεργήσατε εντελώς παράλογα. Από την αρχή κι ως τώρα η τακτική σας ήταν: ..."τα ζώα μου αργά", νομίζοντας αφελώς ότι ο χρόνος είναι υπέρ σας κι ότι θα έχετε τη δυνατότητα έτσι να "διαπραγματευτείτε" από θέση ισχύος με την …εξασθενημένη Δύση. Ότι μαζί με τους δυτικούς λύκους θα μπορούσατε να ξαναμοιράσετε την τράπουλα και, στη νέα τελική ιμπεριαλιστική σούμα, θα βγείτε εσείς οι κερδισμένοι!! Γιατί αυτός ακριβώς ήταν ο πραγματικός σκοπός σας, κι όχι βέβαια το ξεβρώμισμα της Ουκρανίας από το φασισμό. Κέρδη στο ιμπεριαλιστικό παζάρι θέλατε, αφού θα κάνατε και μια μικρή επίδειξη στρατιωτικής δύναμης βασικά για τα διεθνή ΜΜΕ: αυτό και μόνο επιδιώκατε, το Φλεβάρη του 2022. 

   Κούνια που σας κούναγε, γκοσποντίν Μεντβέντεφ!! Τίποτα απολύτως δεν κάνατε και τίποτα δεν κάνετε: το ρωσικό στρατό και τον εργαζόμενο λαό της Ρωσικής ομοσπονδίας φθείρετε ανεπανόρθωτα επί δύο χρόνια και χαμένοι θα βγείτε στο τέλος.

    Η αδυναμία του εργατικού λαϊκού κινήματος αυτή την ώρα και στην ίδια τη Ρωσία και στην Ουκρανία είναι ολότελα εμφανής, αφού δεν υπάρχει μια οργανωμένη επαναστατική πρωτοπόρα δύναμη να κινήσει τώρα και τους δύο λαούς σε ταυτόχρονη δράση ενάντια και στα δύο αντιδραστικά καπιταλιστικά καθεστώτα, Μόσχας και Κιέβου με προοπτική το σοσιαλισμό και την επανένωση των δύο χωρών. Αυτή όμως θα ήταν και η μόνη λύση, για να γλιτώσουν πια από τα βάσανα οι δύο αδερφοί λαοί, αλλά και για να πνιγεί στο αίμα όλος ο Νατοϊκός στρατιωτικός εσμός, αυτός που εισχώρησε ήδη στην Ουκρανία και που σκοπό έχει να παρελάσει μεθαύριο μέσα στην ίδια τη Μόσχα... 

   Εμείς, οι κομμουνιστές της Ελλάδας, απευθύνουμε έκκληση την ύστατη αυτή στιγμή στα αδέρφια μας, στους προλετάριους της Ρωσίας και της Ουκρανίας να επανασυστήσουν άμεσα το μπολσεβικικό τους κόμμα, να οργανωθούν και να μετατρέψουν τον άδικο κι ολέθριο αυτό ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε νέα Επανάσταση για την κοινωνική τους Απελευθέρωση.

    Φωτιά και τσεκούρι, το ταχύτερο δυνατόν, σε όλους τους Ζελένσκι, Πούτιν, Μεντβέντεφ, Μπάιντεν, Σολτς και όλους τους λοιπούς εμπρηστές του ιμπεριαλιστικού μακελειού.

  Τα όπλα σας, σύντροφοι, να στραφούν το ταχύτερο δυνατόν, εναντίον του ιμπεριαλισμού κάθε μάρκας, να γίνουν δύναμη ακαταμάχητη για την αναγέννηση της νέας σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης.

     Για τη λευτεριά όλων των λαών.

    Για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από τον κίνδυνο του θερμοπυρηνικού ολέθρου.

    Σε ένα τέτοιο δίκαιο επαναστατικό πόλεμο όλοι οι λαοί θα είμαστε στο πλευρό σας. Με κάθε τρόπο, με κάθε θυσία, για την κοινή μας υπόθεση!                                 

 

Ν.Π., Βόλος, 12-7-2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger